ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Βασίλης Πέππας, πρόεδρος ΑΠ: «Η αντίσταση είναι εγγενής στον ελεύθερο άνθρωπο ανάγκη»
Friday
16/11/2018
00:15 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Πέππας
0

 

 

 

 

Βασ. Πέππας, 15 Νοε. 2018

 

Σε μια βαρύνουσας σημασίας παρέμβαση προχώρησε προ ημέρων, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μιλώντας στην εκδήλωση Δικαστικών Υπαλλήλων για την εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Στην κατάληξη της ομιλίας του, είπε, πως «η αντίσταση δεν είναι ένα στιγμιαίο γεγονός, αλλά μία εγγενής στον ελεύθερο άνθρωπο ανάγκη, προβαλλόμενη σε κάθε εποχή, εναντίον κάθε μορφής επιβουλής».

Ολόκληρη η ομιλία έχει ως εξής:

«Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης συμβάλλει αποφασιστικά στη συγκρότηση της συλλογικής μας αυτογνωσίας, απαραίτητης για τη συνέχιση της πορείας μας στη σύγχρονη πραγματικότητα. Όταν, όμως, απομακρυνόμαστε χρονικά από τα συγκλονιστικά και καθοριστικά γεγονότα του ιστορικού μας βίου, χρειάζεται εμείς να στρέψουμε το βλέμμα μας στο παρελθόν και να ενσκήψουμε σε σελίδες της ιστορίας μας που οι ίδιοι δεν βιώσαμε. Αυτό το σκοπό υπηρετεί η σημερινή εκδήλωση, δηλαδή να βιώσουμε, έστω ενοραματικά, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες, τον Οκτώβριο του 1940, οι πρόγονοί μας αντέταξαν ένα σθεναρό ΟΧΙ στις αξιώσεις του επελαύνοντος τότε φασισμού και στη συνέχεια έδωσαν και πάλι «το παρόν» στην Εθνική Αντίσταση.

Κατά της τριπλής, γερμανικής – ιταλικής –βουλγαρικής Κατοχής. Αποσκοπεί, επίσης, στο να αποδώσουμε οφειλόμενο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε όλους εκείνους που υπερβαίνοντας τα ανθρώπινα ανηφόρισαν στις χιονισμένες βουνοπλαγιές της πατρίδας μας και της Αλβανίας για να υπερασπίσουν την ελευθερία του ελληνικού λαού και την ακεραιότητα της χώρας μας απέναντι στη θηριωδία του ολοκληρωτισμού που κατασπάραξε τη μία μετά την άλλη τις χώρες της Ευρώπης, και πιο πολύ εκείνους που για το σκοπό αυτό αποστερήθηκαν το πολυτιμότερο ανθρώπινο αγαθό, τη ζωή τους, διαμηνύοντας σε μας πως η αντίσταση δεν είναι ένα στιγμιαίο γεγονός, αλλά μία εγγενής στον ελεύθερο άνθρωπο ανάγκη, προβαλλόμενη σε κάθε εποχή, εναντίον κάθε μορφής επιβουλής»

Πηγή: dikastiko.gr

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.