ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

“Οικονομική Κρίση από την Πανδημία Κορωνοϊού – Καζάκης & Στάλιας Στο Μικρόφωνο 1 Απριλίου 2020” στο YouTube
Saturday
04/04/2020
19:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Σπ. Στάλιας
0

Σχόλιο GMR:   Εντάξει αγαπητέ κύριε Στάλια. Καταλάβαμε γιατί δεν θέλετε να εμπλακείτε σε δημόσια συζήτηση σχετικά με αυτόν (εδώ, στα σχόλια αλλά και στο fb του κ. Σπ. Στάλια) τον προβληματισμό. Τα ονόματα και τα κόμματα ΠΡΟΕΧΟΥΝ και λαού και αρχών (εδώ οι άνευ αρχών κολεγιές).

Εθνικό νόμισμα και Τυχοδιωκτισμός ΜΑΖΙ = βούτυρο στο ψωμί της εθελοδουλείας.

 

 

 

Η Λούκα Κατσέλη στο ΔΣ fund διαχείρισης κόκκινων δανείων
Saturday
04/04/2020
13:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος NPEs Σχέδιο Ηρακλής Λούκα Κατσέλη ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ
0

 

 

NewMoney, 24 Φεβρουαρίου 2020

 

 

 

Η ίδια αρνείται ότι “πέρασε στην αντίπερα όχθη” – Ο νόμος που πήρε το όνομά της θωράκισε τους αδύναμους δανειολήπτες, αλλά έκρυψε πολλούς στρατηγικούς κακοπληρωτές και παρέλυσε το τραπεζικό σύστημα.

 

Η πρώην υπουργός Οικονομίας και Εργασίας Λούκα Κατσέλη, μετέπειτα πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας επί ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται ως μέλος πολυεθνικού fund διαχείρισης κόκκινων δανείων. Η γυναίκα που έδωσε το όνομά της στο νόμο, ο οποίος προστάτευσε επί πολλά χρόνια την πρώτη κατοικία πολιτών αδύναμων να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά και «έκρυψε» αρκετούς στρατηγικούς κακοπληρωτές, ενώ καθυστέρησε την εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών, λίγο μετά τις εκλογές του 2019 ανέλαβε θέση μη εκτελεστικού μέλους στη διοίκηση της εταιρείας «Πέπερ Ελλάς Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις», αυστραλιανών συμφερόντων.

Ο γνωστός “νόμος Κατσέλη” -που αργότερα έγινε νόμος Σταθάκη– “τοποθέτησε” ουσιαστικά την πρώην υπουργό και πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας στο πλευρό των αδύναμων δανειοληπτών, στη συνείδηση των πολιτών, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την εκμετάλλευση του νόμου από στρατηγικούς κακοπληρωτές και την παραλυσία του τραπεζικού συστήματος επί χρόνια. Τώρα, η εμφάνισή της στη διοίκηση -έστω και ως μη εκτελεστικό μέλος- μιας εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων “θολώνει” την εικόνα της και δημιουργεί αντικρουόμενα συναισθήματα στους πολίτες.

Η Λούκα Κατσέλη ρωτήθηκε από το liberal.gr -το οποίο παρουσίασε το θέμα- γι αυτή την εξέλιξη κι αρνήθηκε ότι “πέρασε στην αντίπερα όχθη”, ενώ υποστήριξε ότι ο ρόλος της «δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από το να διαχειρίζεται τα χρέη για το καλό της εταιρείας διαχείρισης, όπως και του ίδιου του οφειλέτη».

(more…)

Έθνος με ονομασία προελεύσεως
Thursday
02/04/2020
02:44 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης" Κυρ. Μητσοτάκης ΝΔ
0

Σχόλιο GMR: Στάθη, ωραία τα λές, τον Γιάνη, Τι τον θες;

._

 

 

Στάθης”, 25 Μαρτίου 2020

 

 

Εθνική επέτειος και η αμορφωσιά καθώς και η σκοπιμότης συνεχίζουν να ρίχνουν το δηλητήριό τους στο «αθάνατο κρασί του ‘21». Και ο κ. Μητσοτάκης, όπως ο κ. Μπαλτάς ή Λιάκος ή Φίλης ή Τσίπρας, μίλησε για την «επανάσταση που δημιούργησε το έθνος»

κι όχι για το έθνος που έκανε την επανάσταση κι έφτιαξε το κράτος!

……………………………………………………………………

Εκτός κι αν δεχθούμε ότι την επανάσταση την έκαναν οι Πετσενέγκοι, οίτινες υπό την επήρεια του Διαφωτισμού δημιούργησαν το κράτος, το οποίον με τη σειρά του δημιούργησε το ελληνικό έθνος.

ώστε το εμπόρευμα να είναι κάποιας περιωπής, έλκον την προέλευσή τους από ένδοξο προγονικό κι όχι από τίποτε παρακατιανούς, όπως οι Λέλεγες φερ’ ειπείν

ή οι Κάρες, οι οποίοι είχαν την ατυχία να ‘ναι έθνη πριν ο κ. Λιάκος να ορίσει τι εστί έθνος – και ούτω πως να χαθούν, καλά να πάθουν…

(more…)

Ο Μανώλης Γλέζος ανήκει πλέον στην Ιστορία
Thursday
02/04/2020
01:53 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Λουκάς Αξελός Μανώλης Γκλέζος
0

Σχόλιο GMR: Μανώλης Γλέζος! Ένας Καλός Άνθρωπος και Πατριώτης!

Μακάρι να είχε γίνει πραγματικότητα η σχέση κόμματος-πολίτη… 

Ας γίνει (τουλάχιστον) πραγματικότητα η αλληλέγγυα  αγωνιστική σχέση μεταξύ αντιστεκόμενων πολιτών.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Η Κομμουνιστική Αντιπροσώπευση στην Ελλάδα, μπορεί να κριθεί, με όρους Ανθρωπιάς. Δυστυχώς, το κέντρο ειδικού βάρους της Κομμουνιστικής Ιδεολογίας, ο “εργαζόμενος και υφιστάμενος εκμετάλλευση άνθρωπος”, δεν μπόρεσε να βρει ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, την ιδεολογική και κοινωνική ΕΜΠΛΟΚΗ που η Ιστορία ανέμενε. Αυτό συνέβη λόγω, αφ’ ενός του χαμηλού επιπέδου ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων της εποχής και αφ ετέρου λόγω της ιδεολογικής και οικονομικής χειραγώγησης από την Σταλινική Σοβιετική Ένωση.

Μιας και σε άλλο σχετικό με τη απώλεια του Μ. Γλέζου άρθρο γίνεται εκτεταμένος λόγος για το ΠΑΣΟΚ, επισημειώνουμε, πώς μια νομοθέτηση του ΠΑΣΟΚ (Νόμος 1767/1988,  εδώ ως συνδικαλιστικό περίγραμμα και εδώ ο νόμος) προσπάθησε να ανυψώσει τον εργαζόμενο άνθρωπο στο κατά Γκράμσι ιδεολογικοεπαναστατικό επίπεδο(*).

Όμως, αυτή η προσπάθεια εγκλωβίστηκε είτε στην φιλεργοδοτική συμμετοχή των συνδικαλιστών στο πλαίσιο σχέσεων με τον εργοδότη είτε στην σεχταριστική και κομματικά ιδιοτελή αντιπαράθεση κομματικών σωματείων και συνδικαλιστών με τα βαθιά νερά του πλαισίου των Συμβουλίων Εργαζομένων (Σ.Ε.), τα οποία εν τέλει, με την βοήθεια κάποιων λεπτομερειών του Ν. 1767/88, όχι όμως σε καθοριστικό βαθμό αρνητικών, χαρίστηκαν στον εργοδότη.

Τόσο ο Μανώλης Γλέζος, όσο και ο Χαρίλαος Φλωράκης, δεν μπόρεσαν, και εξ αντικειμένου και λόγω πλαισίωσης, από επαγγελματικά στο κόμμα και όχι στην παραγωγή στελέχη, να συνεχίσουν στην παράδοση του Γκράμσι.

(*) Το ζήτημα της δημοκρατίας στα επαναστατικά κόμματα περιλαμβάνει την αντανάκλαση της κοινωνικής κάθε φορά δημοκρατίας εντός των επαναστατικών κομμάτων, δηλαδή, κατά πόσον οι δημοκρατικά αναπτυσσόμενες και πραγματοποιούμενες κοινωνικές θεματολογίες και πρώτα πρώτα οι θεματολογίες των χώρων εργασίας, βρίσκουν ισόρροπη και προωθητική βέβαια δημοκρατική μεταχείριση εντός των κομμάτων.

Αξίζουν οι απόψεις του Γκράμσι στο βιβλίο του «τα εργοστασιακά συμβούλια και το κράτος της εργατικής τάξης» εκδόσεις ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ Αντονιο Γκράμσι Τόμος Δ, για τα εργοστασιακά συμβούλια (ουσιαστική-σε βάθος ανάληψη αυτοδιαχειριζόμενων εργατικών πρωτοβουλιών στον οικονομικό τομέα): σελ. 91-92 «Ξεκινώντας τώρα από αυτό το κύτταρο, δηλαδή από το εργοστάσιο που το βλέπει σαν ενότητα, σαν πράξη δημιουργίας ενός ορισμένου προϊόντος, φτάνει ο εργάτης στην κατανόηση μιας ολοένα και πιο πλατειάς ενότητας, μέχρι το έθνος, που είναι στο σύνολό του ένας γιγαντιαίος μηχανισμός παραγωγής που χαρακτηρίζεται από τις εξαγωγές και τις εισαγωγές του, δηλαδή από το σύνολο του πλούτου που ανταλλάσσει με ένα ισοδύναμο σύνολο πλούτου που προέρχεται από όλα τα μέρη του κόσμου, από τους πολυάριθμους άλλους γιγαντιαίους μηχανισμούς παραγωγής στους οποίους είναι διαιρεμένος ο κόσμος. Άρα ο εργάτης είναι παραγωγός, επειδή απόχτησε συνείδηση της λειτουργίας του μέσα στην παραγωγική διαδικασία και σε όλους τους αναβαθμούς της: από το εργοστάσιο ως το έθνος και ως τον κόσμο.».

._

 

 

Λ. Αξελός, 31 Μαρτίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Στο εξής θα αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς της πολυκύμαντης ιστορίας αυτού του τόπου. Ως μαθητής, φίλος, σύντροφος και εκδότης του, θα ήθελα να επισημάνω αυτό που εισέπραξα ο ίδιος ως πυρηνικό και διαχρονικό στοιχείο της προσωπικότητάς του. Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε ένας παθιασμένος πατριώτης.

Οι βαθιές ρίζες που έχει απλωμένες το δέντρο Γλέζου στην πατρώα γη, τη Νάξο, και που ως ζωντανός οργανισμός απλώνεται στο Αρχιπέλαγος, συναντιέται ιστορικά με την υπόλοιπη Ελλάδα και Κύπρο, τον καθόλου Ελληνισμό ως διακριτή πρόταση-κοσμοσύστημα, αίσθηση ζωής και πράξης Δημοκρατικού Πατριωτισμού μέσα στον χρόνο. Με κέντρο πάντα τον άνθρωπο, ο Μανώλης Γλέζος συνάντησε τον δεύτερο έρωτα της ζωής του τον κομμουνισμό. Ο Μανώλης Γλέζος ήταν ένας πατριώτης αριστερός, ένα παιδί της ΕΑΜικής Αντίστασης λόγω και έργω.

Ο κομμουνισμός του ριζικά διαφοροποιούνταν από τις τρέχουσες κυρίαρχες εκδοχές, παραμένοντας βαθύτατα πατριωτικός, ελευθεριακός, αμεσο-δημοκρατικός, ισονομικός, οικολογικός και αντιεξουσιαστικός, που στόχευε πάντα και αταλάντευτα στην υπηρεσία του πάσχοντος ανθρώπου. Του ανθρώπου, που σε όλο του τον βίο σταθερά υπηρέτησε βοηθώντας τον στο να γίνει ενεργός πολίτης. Γιατί ο Μανώλης Γλέζος δεν κατέβασε την σβάστικα μόνο όταν ήταν νέος. Σε όλη του την ζωή κατέβαζε τις σβάστικες της καταπίεσής μας και αυτό είναι η μεγαλύτερή του δόξα.

Η άποψή του όπως σταθερά και αμετακίνητα μας τη διατύπωνε ήταν σαφής: «Η μόνη ελπίδα του Έθνους είναι ο Έλληνας πολίτης. Όχι τα κόμματα. Τα κόμματα έχουν χρέος να προβούν στα μέτρα εκείνα που θα ενεργοποιήσουν τον πολίτη και θα του προσφέρουν την δυνατότητα συμμετοχής του στα κέντρα των αποφάσεων».

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

Εθνική και Πατριωτική Ενότητα
Wednesday
01/04/2020
03:14 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Σπ. Στάλιας
0

Σχόλιο GMR: Αναρτούμε εδώ (καθυστερημένα, εφόσον δεν το προσέξαμε στην ώρα του – λίγο πριν τις εκλογές του 2019) άρθρο του κ. Σπ. Στάλια, προκειμένου με αφορμή αυτό να θέσουμε (και πάλι, αλλά που ταιριάζει γάντι) θέματα (που έτσι και αλλιώς διακαώς προβάλουμε) προς συζήτηση.

Πολύ ωραία τα ΟΝΕΙΡΑ του συντάκτη. Και οι ιδέες/ συμπληρώματα των υπολοίπων σχολιαστών (σε σχετική ανάρτηση του συντάκτη στο FB) και αυτές σπουδαίες. Όλα χωρίς τον ξενοδόχο (τον ξέρετε τον ξενοδόχο, έτσι δεν είναι;) είναι μια μαγεία, λαμπερά, τέλεια.

Τίθεται λοιπόν το εξής θέμα για συζήτηση: ” Τι προβληματισμό προϋποθέτει η επιθυμία/στόχευση για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία;” την οποία επιθυμεί ο συντάκτης; Επ’ αυτού του προβληματισμού η GMR υποστηρίζει τα  (1).β και (2).δ  εκ των κατωτέρω αναφερομένων.

 

___ (1) — Ποιες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για βιώσιμη ( και όχι στιγμιαία) Εθνική ανεξαρτησία;

Απάντηση (προς συζήτηση):

α) Εθνική Συνείδηση (κείμενο Γεωργίου Σκλαβούνου),

β) οικονομικός σχεδιασμός (εθνικό νόμισμα- αναδιανομή- εύλογη κληρονομιά), δικαιϊκός επανακαθορισμός (εξασφάλιση προϋποθέσεων επί ανθρωπίνων δικαιωμάτων), δημοκρατία (οικονομική-δικαιϊκή-συνταγματική), περιλαμβανομένου του παραπάνω (α),

γ) να ψηφιστούν στην Βουλή, πρόσωπα έντιμα, ή πατριώτες, ή καλοί επαγγελματίες, ή καλοί επιστήμονες, κλπ.

δ) να ενημερωθεί ο κόσμος για το εθνικό νόμισμα, η-καί, για το μεταναστευτικό, για τα ελληνοτουρκικά, κλπ, και να ψηφίσει αναλόγως.

ε) να μορφωθεί μέσω της Παιδείας ο κόσμος και τότε θα αλλάξουν τα πράγματα,

στ) να ξυπνήσει μονομιάς (ο λαός, από μόνος του η υπό την επήρεια οικονομολογικών, πατριωτικών, θρησκευτικών κλπ αναλύσεων/προτάσεων), να ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς,

ζ) να εισακουστούν από τους κυβερνώντες προτάσεις δημοσιολογούντων, επιστημόνων, ιστοσελίδων, ομίλων, κλπ.

 

___ (2) — Πως θα υλοποιηθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη Εθνική Ανεξαρτησία;

Απάντηση (προς συζήτηση):

Κυκλοφορούν οι εξής προτάσεις:

α) ψηφίστε το κόμμα μας.

β) ψηφίστε την συνεργασία δυο, τριών, κλπ κομμάτων ή ψηφίστε πατριώτες, καλούς επαγγελματίες, έντιμους κλπ ανεξαρτήτως κομμάτων, ή ψηφίστε πατριωτικά ή αριστερά, ή Μικρά κόμματα ή κόμματα Εθνικού Νομίσματος.

γ) να δημιουργηθεί ένα παλλαϊκό απελευθερωτικό μέτωπο με συγκεκριμένα προτάγματα και τεκμηριώσεις και να ακολουθήσει (μετά από αναγκαστική υποχώρηση των κυβερνώντων) συντακτική εθνοσυνέλευση. Υπόδειγμα αυτής της πρότασης το “Τι είναι και τι θέλει το ΕΠΑΜ“.

δ) όμοια με την πρόταση (γ) αλλά και εφοδιασμένη με αναλυτικό επιχειρησιακό σχέδιο για το πως θα υλοποιηθεί η αναγκαστική υποχώρηση των κυβερνώντων, δηλαδή μιας απελευθερωτικής αντίστασης που θα διαθέτει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο (όπως των, Τι είναι και τι θέλει το ΕΠΑΜ, Ithacanet, τριλογία της Δημοκρατίας, GMR, κλπ, παράλληλα συναγωνιστικός συνδυασμός ΟΛΩΝ αυτών χωρίς ΟΜΩΣ αποκλεισμό/αντιπαλότητα εμφανή ή υφέρπουσα, μεταξύ τους).

ε) να εισακουστούν οι προτάσεις της παραγράφου 1ζ.

._

 

 

Σπ. Στάλιας, 13 Απριλίου 2019

 

 

 

Οι πατριωτικές εθνικές δυνάμεις εν όψη των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών εμφανίζονται διασπασμένες.

Αυτό είναι εθνικά οδυνηρό, μετά από 17 χρόνια ευρώ και 10 χρόνια μνημονίων.

Τι δεν έχει γίνει αντιληπτό και υπάρχει αυτή η πολυδιάσπαση;

Γι αυτό το θέμα θα ήθελα να μοιράσω ορισμένες σκέψεις μαζί σας.

Το θέμα μας αυτή την στιγμή είναι, μετά από αυτή την πολύχρονη καταστροφή, η Εθνική Ανεξαρτησία.

Η Εθνική Ανεξαρτησία ενός Λαού στη σημερινή εποχή, στον 21ο αιώνα, εξαρτάται από την ελεύθερη άσκηση της Νομισματικής Πολιτικής.

Αν αυτή δεν ασκείται ελεύθερα από μια Κυβέρνηση, το Κράτος δεν είναι επικυρίαρχο.

Κανένα στόχο του δεν μπορεί να επιτύχει.

Κατά συνέπεια η πλατφόρμα ενότητας είναι η απόκτηση του Εθνικού Νομίσματος. Δεν υπάρχει άλλη πλατφόρμα και όποιος πει ότι υπάρχει είναι ανιστόρητος λίαν επιεικώς.

(more…)

Δύο διδάγματα από την πανδημία και την παγκοσμιοποίηση
Wednesday
01/04/2020
00:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Luigi Ferrajoli ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
0

 

Luigi Ferrajoli, 19 Μαρτίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Γράφει ο Luigi Ferrajoli * –

Μτφρ. Δημήτρης Δεληολάνης

 

Ο κορονοϊός δεν γνωρίζει σύνορα. Ήδη έχει διασπαρεί σε σχεδόν όλο τον κόσμο και σίγουρα σε όλη την Ευρώπη. Είναι μια διεθνής κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που απαιτεί μια διεθνή απάντηση. Μπορούμε λοιπόν να εξάγουμε από την κατάσταση αυτή δύο διδάγματα, που μας αναγκάζουν να προβληματιστούμε για το μέλλον μας. Το πρώτο αφορά στο πόσο εύθραυστοι και ταυτόχρονα πόσο αλληλοεξαρτώμενοι είμαστε.

Παρά τις τεχνολογικές κατακτήσεις, την αύξηση του πλούτου και την εφεύρεση όπλων όλο και πιο καταστρεπτικών, εξακολουθούμε όλοι μας, απλώς διότι είμαστε ανθρώπινα όντα, να είμαστε εκτεθειμένοι σε μάστιγες, κάποιες από τις οποίες τις προκαλούμε εμείς οι ίδιοι όταν μολύνουμε ανεύθυνα το περιβάλλον, ενώ άλλες, όπως η τωρινή πανδημία, αποτελούν φυσικές καταστροφές.

Σε κάτι διαφέρουν όμως από τις τραγωδίες του παρελθόντος: στον παγκόσμιο χαρακτήρα που έχουν οι τωρινές καταστροφές, καθώς πλήττουν την ανθρωπότητα, χωρίς διακρίσεις εθνικότητας, πολιτισμού, γλώσσας, θρησκείας, αλλά ούτε και οικονομικών και πολιτικών………..

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

===============

* O Λουΐτζι Φεραγιόλι είναι καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου. Στα ελληνικά τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Στοχαστής. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην ιταλική εφημερίδα il Manifesto στις 17 Μαρτίου 2020 και μεταφράστηκε από τον Δημήτρη Δεληολάνη.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Ρέγκλινγκ: Η δημιουργία θεσμού για έκδοση κορονο-ομολόγων ίσως χρειασθεί και τρία χρόνια
Tuesday
31/03/2020
23:28 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ε.Ε. Κλάους Ρέγκλινγκ
0

Σχόλιο GMR: Αμ’ πώς!!!

._

 

 

Κλάους Ρέγκλινγκ , 31 Μαρτίου 2020

 

 

«Τα κράτη-μέλη θα πρέπει να διαθέσουν κεφάλαια ή εγγυήσεις ή να εκχωρήσουν μελλοντικά έσοδα»

 

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, η δημιουργία ενός νέου μηχανισμού για την έκδοση κορονο-ομολόγων μπορεί να χρειασθεί έως και τρία χρόνια. Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times, τόνισε ότι τα συγκεκριμένα ομόλογα θα μπορούσαν να εκδοθούν άμεσα με τη χρήση των υφιστάμενων χρηματοδοτικών μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ρέγκλινγκ επισήμανε ότι η Ευρωζώνη εκδίδει ήδη κοινό χρέος, όταν ο ESM δανείζεται από την αγορά για να δανείσει με τη σειρά του χώρες-μέλη της. Όπως είπε, η Ε.Ε. θα μπορούσε, επίσης, να προχωρήσει σε κοινό δανεισμό μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αντλεί κεφάλαια με βάση τον προϋπολογισμό της, καθώς και μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η οποία ανήκει από κοινού στις χώρες της Ένωσης.

(more…)

Η διάψευση, τα ερωτήματα και το screenshot – Ιδού η Ρόδος κύριε υπουργέ…
Friday
27/03/2020
03:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Στ. Λυγερός
0

Σχόλιο GMR: Κύριε Λυγερέ, θα μπορούσατε, ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΤΕ, την επαγγελματικού επιπέδου υπευθυνότητά σας (και την αντίστοιχη του κυρίου Παναγιωτόπουλου), από αυτήν του δημόσιου βίου.
Και τούτο, διότι πιστεύουμε πως αδικείτε εαυτόν, τσουβαλιάζοντας ισαξίως, τον μνημονιακό και εθελοεκχωρητικό εθνικής κυριαρχίας δημόσιο βίο του κυρίου Παναγιωτόπουλου, με τον δικό σας δημόσιο βίο.

._

 

 

Στ. Λυγερός, 26 Μαρτίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Με ολιγόλογη ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε ψευδή είδηση αυτό που μετέδωσε και το SLpress.gr (έχει την υπογραφή μου) ότι τουρκικό μαχητικό πραγματοποίησε υπέρπτηση στην Καβάλα. Επειδή, όμως –όπως έχω αποδείξει επί δεκαετίες– είμαι τουλάχιστον εξίσου υπεύθυνος με τον ίδιο στο δημόσιο βίο, δεν δέχομαι μαθήματα ούτε από αυτόν ούτε από κανένα. Θέτω, λοιπόν, τα εξής συγκεκριμένα ερωτήματα:

Πρώτον: Πραγματοποίησε ή όχι τουρκικό μαχητικό υπέρπτηση από τη Νέα Βύσσα στις 11.32′ της 25ης Μαρτίου 2020 με κατεύθυνση προς Νότο, φθάνοντας να κάνει υπέρπτηση στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης;

Δεύτερον: Το ίδιο μαχητικό στράφηκε προς δυσμάς στο βόρειο Αιγαίο και στο ύψος της Καβάλας στράφηκε προς Βορρά και εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο στην περιοχή της Καβάλας ή όχι;

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Κόμματα και πανδημία – Σοσιαλπατριωτισμό η ΝΔ, “γραμμή Άττλη” ο ΣΥΡΙΖΑ
Friday
27/03/2020
02:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Ασημακόπουλος
0

Σχόλιο GMR: …φιλεργατικές ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης…“, κύριε Ασημακόπουλε;
Είναι αδιαμφισβήτητο νομίζουμε (αν και δεν έχουμε μελέτη να επικαλεστούμε), πώς αν εξετάσουμε τα πεπραγμένα και την προσωπικότητα των μεγαλύτερων εγκληματιών, μπορεί να βρούμε κάποιες στιγμές, κάποιες πλευρές, που αν τις απομονώσουμε, αν τις δείξουμε ως απομονωμένες από την εγκληματική πλευρά, ας πούμε σαν στιγμιαία φωτογραφία, μπορεί να προκαλέσουν εξαιρετική συγκίνηση και συμπάθεια.
Κάπως έτσι λοιπόν ακούγεται και η παραπάνω αναφορά των πεπραγμένων του τσογλανιού (
εδώ, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους) και η προσδοκία “γραμμής ‘Αττλη” από μεριάς Τσίπρα.
Κατά τα λοιπά, ο κος Ασημακόπουλος ομιλεί, αν και μέσα από αλλότριες ή πολύ στιγμιαίες (“παρεπιπτόντως”-όχι επί τούτου) αναφορές, σχεδόν ξεκάθαρα υπέρ ενός GREXIT (όχι όμως αγωνιστικά και όχι με νομικό περίβλημα αιτιών-υπαιτιοτήτων, όσον αφορά το μέσα ή έξω από ευρωζώνη-εε). Στην Ελλάδα της “μετα” Μνημονιακής κανονικότητας, ή θα συνδέσουμε το εθνικό-κοινωνικό, όπως ο ‘Αττλη, ή θα κοροϊδευόμαστε. Και προσέξτε, μιλάμε για την καλύτερη αντιμνημονιακή περίπτωση μερικών αρθρογράφων του slpress (βλέπετε στον
συνημμένο αστερίσκο ένα μνημειώδες πολιτικό/νομικό, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΙΚΗ/ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, άρθρο του Β. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ), με χρησιμότατες παρότι πλάγιες αναφορές, αλλά και με συγκάλυψη της κακοποιού μνημονιακής δεκαετούς διακυβέρνησης (με αποκορύφωμα τον “μικρό” αλλά μεγάλο εγκληματία με επιφανειακά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς τσογλανιού). Τέλος, ΜΑΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ η διατύπωση του έγκριτου νομικού,  του οριακού από συνταγματική άποψη μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας“.  Δεν έχει γίνει κατανοητός ο συνδυασμός των άρθρων 5 & 25 του Συντάγματος σε συνδυασμό με την σοβαρότητα του προβλήματος;

 

(*) Γιατί η Σακελλαροπούλου θα εκλεγεί πανηγυρικά

._

 

 

Βασ. Ασημακόπουλος, 26 Μαρτίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η πανδημία επεκτείνεται και δημιουργεί ειδικά καθεστώτα, πρωτόγνωρους περιορισμούς σε βασικά συνταγματικά δικαιώματα, συνθήκες ραγδαίας οικονομικής κρίσης, με σημαντικότατες επιπτώσεις στις κοινωνίες, στις οικονομίες και στις ζωές των ανθρώπων διεθνώς. Αποτελεί κοινό τόπο ότι η ΕΕ πιάστηκε στον ύπνο. Το γεγονός ότι ο κλάδος της υγείας δεν ανήκει στην αρμοδιότητά της, αλλά στις αρμοδιότητες συντονισμού των εθνικών πολιτικών (αρ. 6 και 168 Συνθ. Λ.Ε.Ε.), ουδόλως αθωώνει το ευρωιερατείο, τα όργανα και τις λειτουργίες του.

Με δεδομένο τον σχετικά ευάλωτο χαρακτήρα των ευρωπαϊκών κοινωνιών λόγω δημογραφικής γήρανσης, η ΕΕ επέδειξε εντυπωσιακή ολιγωρία, καθώς είχε το χρόνο να οργανώσει την άμυνα, έχοντας τη σχετική εμπειρία από τον τρόπο που είχαν διαχειριστεί την κρίση τα κράτη της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η πρωτοφανής ανεπάρκεια παχυλά αμειβομένων πολιτικών και τεχνοκρατών του υπερεθνικού-υπερτροφικού γραφειοκρατικού στρώματος έχει φανεί προ πολλού, αλλά μέχρι χθες κάθε αναφορά στιγματιζόταν σαν “εθνολαϊκισμός”. Σήμερα όμως;

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

Πηγή: slpress.gr

 

Ρήγας, ο πατέρας της ελληνικής ανεξαρτησίας
Wednesday
25/03/2020
08:27 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Λουκάς Αξελός
0

 

Χ Ρ Ο Ν Ι Α    Π Ο Λ Λ Α         ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

 

Τις καλύτερες ευχές μας για την εθνική Εορτή, συνοδεύουμε με το πιο κάτω απόσπασμα από το επετειακό άρθρο του κ. Λουκά Αξελού που ακολουθεί. (οι υπογραμμίσεις της GMR)

 

Ο Ρήγας επεδίωξε συνειδητά την ταύτιση των ιδεών με τα έργα. Ως αυθεντικός επαναστάτης ήταν σε θέση να κατανοήσει ότι ο ριζοσπαστισμός του θα ήταν έννοια χωρίς περιεχόμενο αν δεν ακολουθούσε την οδυνηρή, αλλά και μοναδική οδό επιβεβαίωσής του, την οδό της άμεσης δράσης. Αυτή η κριτικά θεμελιωμένη βούληση για την αναγκαιότητα ταύτισης λόγου και έργου εκφράστηκε με υποδειγματική συνέπεια και καθαγιάστηκε με το αίμα του, δίνοντάς του ένα διαρκές προβάδισμα στο να είναι ένας από τους λίγους εκείνους Νεοέλληνες, που το έργο τους το έκαναν επαναστατική πράξη.”

._

 

 

Λουκάς Αξελός, 25 Μαρτίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Ο Ρήγας είναι ο κατεξοχήν πόλος θετικής αναφοράς για τον νεότερο Ελληνισμό. Είναι αυτός που, χωρίς διάθεση υπερβολής, θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε αρχιτέκτονα, προπαρασκευαστή και πατέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας. Θα επικεντρωθώ στα βασικά στοιχεία του στρατηγικού του σχεδίου για την απελευθέρωση της Ελλάδας, που ως θεμέλιους λίθους του είχε τον Δημοκρατικό Πατριωτισμό και την βαθύτατη πεποίθηση του ότι πρέπει να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις.

 

Ο Ρήγας είναι παιδί του ενιαίου ιστορικού χώρου που καλύπτει τα Βαλκάνια και την Μικρά Ασία ως την Εγγύς Ανατολή και που είχε παραμείνει ως και την ύστερη οθωμανική περίοδο κοινός διοικητικά. Το οθωμανικό καθεστώς ήταν η απεχθέστερη μορφή απολυταρχίας. Η άποψη του Ρήγα είναι κατηγορηματική επ’ αυτού και κονιορτοποιεί όλες τις ύστερες κατασκευές της ιστορικής αναθεωρητικής σχολής περί «καλής και ανεκτικής» Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

123..