ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Διχοτομεί το Αιγαίο ο Ερντογάν – Κάνει πως δεν βλέπει η ΕΕ
Tuesday
20/10/2020
04:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΙΓΑΙΟ Ε.Ε. ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0

Σχόλιο GMR: Ο τίτλος του άρθρου τα λέει όλα(;).

Μήπως ΟΜΩΣ, ΔΕΝ λέει, πως με ΚΡΑΤΟΣ (εδώ το κράτος του κράτους…) που έχει εθελοεκχωρήσει την εθνική κυριαρχία αυτά ήταν προδιαγεγραμμένη και πως χωρίς λαϊκή παρέμβαση (όπως αυτή που προτείνεται στο παραπάνω λινκ) η Ελλάδα σβήνει από κάθε άποψη;

Μήπως πρέπει να μπει στην πάντα το όποιο ΔΗΜΟΣΙΟ STATUS νομίζουν κατακτημένο (και όχι ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ως ΠΡΟΝΟΜΙΟ), δημοσιογράφοι, διανοούμενοι, επιστήμονες, και να πλησιάσουν τον ΛΑΟ, υπέρ Πατρίδας;

._

 

 

 

 

Σύνταξη_SLpress, 19 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 


Ο Ερντογάν, αφού πήρε “συγχωροχάρτι”, ελέω Μέρκελ, από τους Ευρωπαίους ηγέτες για όλες τις παράνομες και επιθετικές ενέργειές του, παλιές, πρόσφατες και εν εξελίξει, συνεχίζει τον πόλεμο νεύρων με την Ελλάδα, αλλά και τις προκλήσεις. Από τη μια με το Oruc Reis, το οποίο έφτασε το απόγευμα στην πλησιέστερη απόσταση μέχρι τώρα από το Καστελλόριζο, και από την άλλη με την αμφισβήτηση της ελληνικής περιοχής δικαιοδοσίας για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος πλέει 14 ναυτικά μίλια  νοτιοανατολικά από το Καστελλόριζο και σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη από τα 12 μίλια από τη νήσο Στρογγύλη. Πρόκειται για την κοντινότερη απόσταση στην οποία βρέθηκε το Oruc Reis, όχι μόνον την τελευταία εβδομάδα, αλλά από την αρχή της κρίσης. Το ερευνητικό σκάφος κινήθηκε το απόγευμα στα όρια της παράνομης τουρκικής Navtex και πλέον φαίνεται να πλέει με νοτιοδυτική κατεύθυνση και ταχύτητα 4 έως 5 κόμβους.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθούν στενά την πορεία του Oruc Reis σε ύδατα άνωθεν ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η πορεία του, ωστόσο, όπως και των βοηθητικών πλοίων Ataman και Cengiz Han, καθώς και των τουρκικών πολεμικών που τα συνοδεύουν προκαλεί ερωτήματα. Με δεδομένο ότι η Άγκυρα έχει στόχο να προκαλέσει ακόμα και θερμό επεισόδιο το βασικό ερώτημα είναι αν προτίθεται να στείλει το ερευνητικό σκάφος πιο κοντά στο Καστελλόριζο.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Γεραπετρίτης: Αυτές είναι οι «κόκκινες γραμμές» για την Ελλάδα -Τα 6 ναυτικά μίλια
Tuesday
20/10/2020
04:23 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΟΖ Γιώργος Γεραπετρίτης ΗΧΗΤΙΚΑ Ν.Δ. Υφαλοκρηπίδα
0

Σχόλιο GMR: Εδώ σχετική κριτική από τον Σταυρό Λυγερό. (Ηχητικό, Σταύρ. Λυγερός: Φιλανδοποίηση πολύ μαλακό για εμάς. Τα 6 μίλια Γεραπετρίτη είναι το πιο λάθος μήνυμα)

._

 

 

 

 

newsroom_Iefimerida, 14 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

 

 

Τις «κόκκινες γραμμές» για την Ελλάδα σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

 

«Η διπλωματία δεν είναι ένας αγώνας ταχύτητας αλλά ένας αγώνας δρόμου που θέλει στρατηγική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε ένα περιθώριο προς την Τουρκία έως το τέλος Δεκεμβρίου να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, ώστε να προσέλθει στις συζητήσεις, και από την άλλη πλευρά έχουμε μια αναβάθμιση της επιχειρησιακής θέσης της Ελλάδος. Απεδείχθη στο ανατολικό Αιγαίο, απεδείχθη στη Μεσόγειο», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας νωρίτερα απόψε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, και πρόσθεσε:

«Το ζήτημα των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας βρίσκεται πάντοτε δυνητικά στο τραπέζι»


«Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται απολύτως το ποιος είναι εκείνος ο οποίος, με τη συνεχή, την εχέφρονα αλλά και τη σθεναρή του στάση καταφέρνει να έχει την Ελλάδα στο προσκήνιο της διπλωματίας».

Αναφορικά με τη στάση της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά όργανα, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως «έχουμε πλήρη επίγνωση της επιθετικότητας της Τουρκίας. «Η Ελλάδα», πρόσθεσε, «αύριο θα απαιτήσει από την Ε.Ε. να θέσει και πάλι τη στάση της Τουρκίας εκ ποδών και υπάρχει καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Τουρκίας» και υπογράμμισε πως «το ζήτημα των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας βρίσκεται πάντοτε δυνητικά στο τραπέζι. Αφήνουμε ένα παράθυρο στη διαμεσολάβηση, εμείς είμαστε πάντοτε με τη γνήσια συζήτηση και με το Διεθνές Δίκαιο, απειλές και εκβιασμούς δεν πρόκειται να ανεχθούμε», είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Γεραπετρίτης: «Αυτές είναι οι ”κόκκινες γραμμές” για την Ελλάδα»


Ερωτηθείς για το ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» για την Ελλάδα, απάντησε πως αυτές «έχουν να κάνουν με τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας».

«Έχουμε αποδείξει την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα. Η ”κόκκινη γραμμή” είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα, τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια. Οι εύκολοι λεονταρισμοί για την επέκταση μονομερώς στα δώδεκα μίλια που αποτελεί ένα δικαίωμα της ελληνικής Πολιτείας και το οποίο θα ασκήσει σε χρόνο τον οποίο η ίδια θα επιλέξει, δεν είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να τεθεί εν θερμώ. Είναι υποχρέωσή μας να αναδείξουμε την υποκρισία της Τουρκίας και να την απομονώσουμε διπλωματικά», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Γιατί έρχεται ο Λαβρόφ στην Αθήνα – Τι σημαίνει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Tuesday
20/10/2020
04:12 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Νεφέλη Λυγερού Ρωσία Σεργκέι Λαβρόφ
0

Σχόλιο GMR: Τεράστια η υπομονή και η μεθοδικότητα αυτού του εξαιρετικά χρήσιμου μετά τον Γκρομίκο (εδώ), Πολιτικού Προσώπου.

Το ότι Δεν υπάρχει Ελληνική εκπροσώπηση Για να υποδεχθεί τον κύριο Λαβρώφ, αλλά εκπροσώπηση των Χρεοκρατιας-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, είναι ένα “θεματάκι”.

Το ότι ΔΕΝ υπάρχει, “δεν θέλω βρε αδελφέ!”,  ΣΟΒΑΡΗ πατριωτική ιντελιγκέντσια να παρέμβει στα τεκταινόμενα ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ, με την ευκαιρία ΚΑΙ της επίσκεψης Λαβρώφ, είναι ΤΟ ΘΕΜΑ.

._

 

 

 

 

Νεφέλη Λυγερού, 17 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας θα επισκεφθεί τη χώρα μας μετά την ανακοίνωση ότι η Μόσχα αναγνωρίζει το νόμιμο κατά το Διεθνές Δίκαιο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια

Μετά την ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα ότι η Μόσχα αναγνωρίζει το νόμιμο κατά το Διεθνές Δίκαιο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, ήρθε και η είδηση της επίσκεψης Λαβρόφ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας έρχεται στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου. Ουσιαστικά, η ανακοίνωση λειτούργησε ως μία κίνηση καλής θέλησης, ώστε να προλειάνει το έδαφος.

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν έλαβε χώρα τυχαία. Μετά το ρήγμα που επήλθε στις ελληνορωσικές σχέσεις επί υπουργίας Νίκου Κοτζιά, ο Νίκος Δένδιας είχε προσπαθήσει να κλείσει το ρήγμα στις ελληνορωσικές σχέσεις. Έτσι, φτάσαμε εδώ μετά από αξιοσημείωτη παρασκηνιακή διπλωματική εργασία.

 

(more…)

ΕΣΩΣΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΔΕΗ ΤΟΝ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!
Monday
19/10/2020
17:23 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Διον. Χοϊδάς Νίκος Στεφανής/ΔΕΗ
0

 

 

Διον. Χοϊδάς, 19 Οκτωβρίου 2020

 

 

Σχετικά με τον Νικο Στεφανή

Ο Νίκος Στεφανής είναι συνταξιούχος επιθεωρητής ορυχείων της ΔΕΗ. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε Μηχανολόγος στην Πολωνία, ως παιδί πολιτικού πρόσφυγα, πριν έλθει στην Ελλάδα και προσληφθεί στη ΔΕΗ.

Στο ντοκιμαντέρ «Ο Ασκός του Αιόλου» του Αλατρας, ο Στεφανής κάνει μια σύντομη εμφάνιση όπου καταθέτει μια εξισου ανησυχητικη προβλεψη όπως αυτή που έκανε για το Ορυχείο Αμύνταιου: «Με την απολιγνιτοποίηση που σχεδιάζεται, τα ορυχεία θα παραμείνουν εκτεθειμένα και ασυντήρητα. Αυτό θα οδηγήσει σε αυταναφλέξεις (και μόνιμες εστίες) όπως συμβαίνει τώρα με ορυχεία στις ΗΠΑ.

Σχετικά με το Ορυχείο Αμύνταιου, τώρα:

Αρκετούς μήνες πριν την κατάρρευση του, ο Στεφανης προειδοποιούσε για την αστάθεια των πρανών του και ζητούσε δημόσια την εκκένωση του παρακείμενου οικισμού Αναργύρων. Όπως έλεγε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η κατάρρευση των πρανών να προκαλέσει εδαφικές διαταράξεις στον οικισμό, με αποτέλεσμα την κατάρρευση των σπιτιών.

(more…)

Πίτσος: Η επιχείρηση που έβαλε τις ηλεκτρικές συσκευές σε κάθε ελληνικό σπίτι
Saturday
17/10/2020
20:36 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΠΙΤΣΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Ο μεταπολιτευτικό κομματικός συνδικαλισμός, εξαντλήθηκε στον συνδυασμό κομματικού και συντεχνιακού κέρδους.

Φυσική συνέπεια, ή εκ των έσω υπονόμευση της ενότητας της εργατικής τάξης(εκ του τρόπου της “χοντροκομένης” /χωρίς συνολικό στόχο-σκοπό, αντιπαράθεσης με εργοδότες, ίσως υπονόμευσης και ελληνικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών), ή υπονόμευση δημοκρατικών (βελτιωτικών της εργασίας και της διαβίωσης διεκδικήσεων σε εθνικό επίπεδο) αγώνων και μάλιστα αγωνιστικά-δικαιϊκά-πολιτικα τριπλοσυνδυασμένων, εν τέλει η αναγωγή του λαϊκού δίκιου σε δίκιο των πολιτευομένων (αριστερών-δεξιών μικρή σημασία είχε έκτοτε).

Οι δε συνδικαλιστικές οργανώσεις είχαν και έχουν προοπτική, εγκλωβισμένη στις προσωπικές επιλογές και διάρκειες ζωής των “παραγόντων” χωρίς καμμία εργατοενωτική ταξική βάση.

._

 

 

 

 

Γιώρ. Σαρρής, 17 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

 

 

Δημιουργήθηκε μόλις 22 χρόνια μετά τον θάνατο του Κολοκοτρώνη, εξαγοράστηκε το 1977 από τους Γερμανούς και τώρα πάει Τουρκία

 

 

Με το επικείμενο κλείσιμο του εμβληματικού εργοστασίου της εταιρείας Pitsos στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη και την απόφαση της μητρικής εταιρείας Bosch Siemens Hausegerate (BSH) να μεταφέρει την παραγωγή από την χώρα μας στη γειτονική Τουρκία, κλείνει οριστικά και ένας τεράστιος κύκλος ιστορίας για τις πασίγνωστες ηλεκτρικές συσκευές που επί δεκαετίες έμπαιναν σε κάθε ελληνικό σπίτι, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από τα νησιά του αρχιπελάγους μέχρι το τελευταίο ορεινό χωριό. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια από τις πιο παλιές και γνωστές εταιρείες που γεννήθηκε, εξελίχθηκε και δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα παρέχοντας αμέτρητα προϊόντα σε γενιές και γενιές.

Για να αντιληφθούμε πόσο μακρά είναι η ιστορία της «Πίτσος» αρκεί να αναλογιστούμε ότι δημιουργήθηκε μόλις… 22 χρόνια μετά τον θάνατο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Ο Γέρος του Μοριά έφυγε από τη ζωή το 1843 και η επιχείρηση δημιουργήθηκε το 1865.

 

Το ξεκίνημα από το μαγαζάκι κοντά στη μητρόπολη Αθηνών

Η ομώνυμη οικογένεια Πίτσος ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα με ένα μαγαζάκι κατασκευής μικρών οικιακών συσκευών και θερμοσιφώνων λαδιού, επί της οδού Περικλέους, μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω από τον σημερινό μητροπολιτικό ιερό ναό Αθηνών. Οι κάτοικοι της περιοχής πήγαιναν εκεί και αγόραζαν μεταξύ άλλων ψυγειάκια νερού με βρυσάκι τα οποία κρέμαγαν στον τοίχο, θερμάστρες της εποχής και αργότερα γκαζιέρες τις οποίες η οικογένεια εξήγαγε και σε διάφορες χώρες της γηραιάς ηπείρου.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, δείτε σπουδαίες ΦΩΤΟ αρχείου, διαφημίσεις και video της συγκεκριμένης ανάρτησης εδώ.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

12 μίλια: Η τοποθέτηση Μητσοτάκη, η πρόταση Τσίπρα και η παρέμβαση της Ρωσίας
Saturday
17/10/2020
16:44 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλ. Τσίπρας ΑΟΖ Διεθνές Δίκαιο ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Κυρ. Μητσοτάκης Ν.Δ. Υφαλοκρηπίδα
0

 

 

 

Γιάν. Αλμπάνης, 17 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

Πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα σε επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια αρχικά στην Κρήτη και στη συνέχεια στο Καστελόριζο, τη Ρόδο, την Κάρπαθο και την Κάσο;

Το ζήτημα άνοιξε ύστερα από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα. Η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας που υπογράφτηκε την 1η Δεκεμβρίου 1982 στο Montego Bay της Τζαμάικα, δίνει το δικαίωμα στα κράτη να επεκτείνουν τα χωρικά ύδατά τους στα 12 μίλια. Υπενθυμίζεται ότι τα χωρικά ύδατα αποτελούν πεδίο άσκησης εθνικής κυριαρχίας, ενώ σε ό,τι αφορά την ΑΟΖ υπάρχουν μόνο κυριαρχικά δικαιώματα. Θεωρητικά τα 12 μίλια είναι αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα κάθε χώρας που δεν τίθεται υπό την αίρεση τρίτων. Τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας έχουν υπογράψει 156 κράτη στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία.

 

Το casus belli

 

 

Στις 8 Ιουνίου 1995 η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση κήρυξε casus belli (αιτία πολέμου) την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Αιγαίο, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα μετέτρεπε το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη, θα απέκλειε την Τουρκία και θα εμπόδιζε τη διεθνή ναυσιπλοΐα. Έκτοτε, πάγια θέση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων είναι ότι η χώρα διατηρεί το δικαίωμα της να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια. Ωστόσο, καμία κυβέρνηση δεν επιχείρησε να το πράξει.

(more…)

Καρκίνωμα η διαφθορά στην Κύπρο – Λύτρωση οι εκλογές
Saturday
17/10/2020
16:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR: Οι δημοσιογράφοι ΔΕΝ διανοούνται ΛΥΤΡΩΣΗ μέσω Λυτρωτικής Λαϊκής Παρέμβασης αγωνιστικά-δικαιϊκά-πολιτικά ΤΡΙΠΛΟΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗΣ.

Τι σου κάνει το άτιμο το δημοσιογραφικοσυστημικό υπεράνω λαού και πατρίδας STATUS!!!

._

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 17 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Οι θεσμοί είναι στον αέρα. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με αυτά τα δεδομένα. Δεν μπορεί να λειτουργήσει αναμένοντας μέχρι να προβληθεί το επόμενο βίντεο από τον τηλεοπτικό σταθμό “Αλ Τζαζίρα”, για να διαπιστωθεί ποιοι άλλοι ενδεχομένως να εμπλέκονται. Δεν μπορεί το κράτος να είναι υπό απειλή και εκβιασμό, αιχμάλωτο διαφόρων εξωγενών και εσωτερικών παραγόντων.

Στις Βρυξέλλες ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μια ενδελεχή έρευνα για να εξετάσουν τις διαδικασίες παραχώρησης (πώλησης) ευρωπαϊκών διαβατηρίων. Και όταν και όποτε αρχίσει αυτή η έρευνα από την ΕΕ, δεν αναμένεται ότι θα βρούμε και πολλούς να μας υποστηρίξουν. Κάποιοι θα σπεύσουν με χαρά να “τυλίξουν” την Κυπριακή Δημοκρατία σε μια “λαδόκολλα” και να μας παραδώσουν στην πυρά!

Αναζητώντας σκοπιμότητες μπορούν να βρεθούν άπειρες. Και να τεκμηριωθούν καθώς τα συμφέροντα είναι πολλά και πολύ μεγαλύτερα από αυτά της Κύπρου, που έστω και μικρά φαίνεται να ενοχλούν. Όμως, αυτή είναι η μια διάσταση. Η άλλη, σοβαρότατη και άκρως επικίνδυνη για τη χώρα, είναι να παρακολουθούμε “μαθήματα” παράκαμψης των νόμων των διαδικασιών, υπονόμευσης της χώρας από ανθρώπους, που υποτίθεται έχουν ταχθεί να την προστατεύουν και να την υπερασπίζονται.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Η αντισυνταγματικότητα της κατάργησης της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων
Saturday
17/10/2020
15:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ανδρ. Δημητρόπουλος
0

 

Ανδρ. Δημητρόπουλος, 11 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

1. Εισαγωγικά 

Με την τροποποίηση του Π.Κ. το έτος 2019 καταργήθηκε η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων ως παρεπόμενη  ποινή.  Τίθεται έτσι το ερώτημα της συνταγματικότητας της νομοθετικής αυτής   καταργητικής  ρύθμισης.

Καταρχήν απαραίτητη είναι η διάκριση ανάμεσα στην έλλειψη νομοθετικής πρόβλεψης και την καταργητική ρύθμιση.

 

2. Η έλλειψη νομοθετικής πρόβλεψης

  Η γνήσια έλλειψη νομοθετικής πρόβλεψης αυτή καθεαυτήν είναι η περίπτωση κατά την οποία   επιβάλλεται του Συντάγματος η ρυθμιστική παρέμβαση του κοινού νομοθέτη πλην όμως δεν έχει μεσολαβήσει  -καθόσον ουδέποτε έχει ρυθμιστεί νομοθετικά= το συγκεκριμένο ζήτημα. Στις περιπτώσεις αυτές εφόσον ο συντακτικός νομοθέτης  επιτάσσει νομοθετική ρύθμιση,  οφείλει ο κοινός νομοθέτης να υπακούσει και να ρυθμίσει το συγκεκριμένο ζήτημα.  Για τον λόγο αυτό μάλιστα αναγκάζεται σε ορισμένες περιπτώσεις να θέσει και προθεσμία μέσα στην οποία οφείλει ο κοινός νομοθέτης  να υλοποιήσει την επιταγή του. (πχ ίδρυση διοικητικών δικαστηρίων).   Σε ένα συνταγματικό κράτος δικαίου ο κοινός νομοθέτης υποχρεούται και όχι απλώς δύναται να υλοποιήσει την συνταγματική επιταγή.  Αν όμως δεν το πράξει αντισυνταγματική ασφαλώς δεν μπορεί να είναι η έλλειψη συνταγματικής πρόβλεψης,  διότι απαιτείται διάταξη νόμου η οποία και δεν υπάρχει.

  (more…)

Για τον Γιώργο Δελαστίκ
Saturday
17/10/2020
09:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιώρ. Δελαστίκ Σταύρ. Μαυρουδέας
0

Σχόλιο GMR: Το κλείσιμο της παρέμβασης του Γιώργου Δελαστίκ στην εδώ εκπομπή στον Ενικό 8/6/2015, “εγώ θέλω την ρήξη …(και πιο κάτω)…δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθούμε σε ρήξη διότι δεν το θέλει ούτε η κυβέρνηση ούτε ο Ελληνικός λαός“, δείχνει το πως ένας πολύ μορφωμένος αριστερός και κυρίως ΤΙΜΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, εμποδίζεται από το κομματικό σχήμα στο οποίο παραμένει πιστός, να προσεγγίσει τις πραγματικές και όχι δημοσκοπικές ΘΕΛΗΣΕΙΣ του λαού. Αυτές οι θελήσεις αποδείχτηκαν περίτρανα από το – λίγες ημέρες μετά την εκπομπή – δημοψήφισμα της 5/7/2015 και οπωσδήποτε υποδεικνύουν στον σεχταρισμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των υποσχημάτων της, πως αυτός (ο σεχταρισμός του τύπου δέχομαι βοήθεια-αλλά δεν σου δίνω) εμποδίζει το φανέρωμα των πραγματικών ΛΑΪΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ και φυσικά ΔΕΝ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ, ακόμα και στα πιο απλά πράγματα, όπως πχ ένα απλό σχόλιο (εδώ που ακόμα από 2/10/2020 περιμένει έγκριση) “που κόβεται από την λογοκρισία” στην ιστοσελίδα του καλού οικονομολόγου Σταύρου Μαυρουδέα. Εμείς πάντως κρατάμε και την προσωπικότητα του Γιώργου Δελαστίκ και τις κάποιες μικρές, αλλά κρίσιμης για εμάς σημασίας, τηλεφωνικές επικοινωνίες μαζί του, στην καρδιά μας.

._

 

 

 

Στ. Μαυρουδέας, 16 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

Για τον Γιώργο Δελαστίκ

16/10/2020

Έφυγε χθες για το ταξίδι χωρίς επιστροφή ο Γιώργος Δελαστίκ. Η βιογραφία του είναι γνωστή, ιδιαίτερα στους ανθρώπους του κομμουνιστικού κινήματος αλλά και ευρύτερα, οπότε τα πολλά λόγια είναι περιττά σε τέτοιες στιγμές. Δυο – τρεις κουβέντες μόνο. Γέννημα της γενιάς της αντιδικτατορικής πάλης, αταλάντευτος κομμουνιστής, εξαιρετικό μυαλό και αφοπλιστικά ευγενής άνθρωπος. Ο Γιώργος δεν εξαργύρωσε τα πιστεύω του, την διαδρομή του και τις ικανότητες (όταν πολλοί σαφώς υποδεέστεροι του το έκαναν αδίστακτα). Έμεινε μέχρι τέλους πιστός στη νιότη του και στη «νιότη του κόσμου» που πρέπει να παλέψεις και να πληρώσεις για να έρθει. Άνθρωπος εξαιρετικά ικανός και αποτελεσματικός στις δουλειές που συμμετείχε και οργάνωνε. Με μία ιδιαίτερη και χαρακτηριστική ευγένεια ακόμη και στις πιο «θερμές» στιγμές συζητήσεων και διαφορετικών απόψεων.

Ορισμένες στιγμές μένουν ανεξίτηλα εντυπωμένες στη μνήμη. Τον θυμάμαι μέσα στο πλήθος στην κηδεία ενός άλλου μεγάλου εκλιπόντος (από αυτές που γίνονται ολοένα και πιο πυκνές και πικρές στη δίσεκτη σημερινή εποχή), με τις σκέψεις να τρέχουν γρήγορα, να κοιτάζει κι αυτός ένα συννεφάκι που πέρναγε φευγαλέα στον καταγάλανο ουρανό. Μετά έγραψε ένα υπέροχο κείμενο για τον Κώστα ξεκινώντας από αυτό το συννεφάκι που σαν να εκπροσωπούσε τις σκέψεις, τις πράξεις, τις χαρές και τις πίκρες όλων όσων ακολουθούν την φλογάτη παντιέρα.

Για όσους από εμάς είχαμε την χαρά και την τιμή να δουλέψουμε μαζί του στην κοινή υπόθεση η μνήμη του θα παραμένει ανεξίτηλη. Το ίδιο έντονη και δυσαναπλήρωτη θα είναι και η απουσία του στη δύσκολη και απαιτητική περίοδο που διανύει το κίνημα της οικοδόμησης ενός νέου κόσμου της εργασίας και της δικαιοσύνης.

Σταύρος Μαυρουδέας

 

Πηγή: stavrosmavroudeas.wordpress.com

 

Πως κατέρρευσαν οι ελληνικές κόκκινες γραμμές σε χρόνο-ρεκόρ
Friday
16/10/2020
23:59 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιώρ. Μαργαρίτης
0

 

 

 

 

Γιώρ. Μαργαρίτης, 16 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Πριν από μερικούς μήνες –όχι πολλούς– οι κόκκινες γραμμές που τοποθετούσε μπροστά στην τουρκική επιθετικότητα η ελληνική πλευρά, βρίσκονταν στην ζώνη που η εν δυνάμει ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) της Ελλάδας, θα συναντούσε την κατατεθειμένη αντίστοιχη της Κύπρου.

Σήμερα, μετά από διαδοχικές “αναθεωρήσεις” και ακυρώσεις των “κόκκινων γραμμών”, οι τελευταίες έχουν τοποθετηθεί στα έξι μίλια έμπροσθεν του Καστελλορίζου και ίσως επίσης έξι μίλια έξω από τις πλέον βόρειες ακτές της Ρόδου, που δεν κατέστη δυνατό να “χωρέσουν” στο όριο του 28ου μεσημβρινού. Ο χρόνος που χρειάστηκε για ετούτη την δραματική αναδίπλωση των ελληνικών θέσεων ήταν ελάχιστος, σε σύγκριση με τους συνήθεις χρόνους της διπλωματίας και της πολιτικής.  Συνήθως, τέτοιου είδους βίαιες προσαρμογές, παραιτήσεις από κυριαρχικά δικαιώματα για να το πούμε αλλιώς, συνάδουν με βίαιες καταστάσεις: πολέμους δηλαδή. Εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι το ιστορικά ασυνήθιστο.

Η Ελλάδα στην πράξη, όχι στα λόγια, απεμπόλισε τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο “ειρηνικά” και “πειθήνια”. Χωρίς να αντιτάξει κανενός είδους βίαιη αντίδραση στον καταπατητή, αλλά και χωρίς να εξαντλήσει το διπλωματικό και πολιτικό οπλοστάσιο που είχε στη διάθεσή της. Ακόμα και σήμερα η τακτική αυτή επίμονα εφαρμόζεται.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

123..