ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ρουμελιώτης: Η Ελλάδα οδηγήθηκε σαν «πρόβατο επί σφαγή» σε ένα βίαιο πρόγραμμα
Monday
27/05/2019
03:05 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παν. Ρουμελιώτης
0

 

Παν. Ρουμελιώτης , 25 Μαΐου 2019

 

«Το ΔΝΤ είχε σοβαρές επιφυλάξεις για την εμπλοκή του σε ένα πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης της χώρας μας. Κι αυτό επειδή το πρόγραμμα αυτό θα έπρεπε να συνδυαστεί με μια αναδιάρθρωση, δηλαδή κούρεμα του ελληνικού χρέους προς τους ιδιώτες που κατείχαν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου», τονίζει ο τότε αν. Εκτελεστικός Διευθυντής του Ταμείου (Μάρτιος 2010 – Δεκέμβριος 2011), Παναγιώτης Ρουμελιώτης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπό το πρίσμα των πρόσφατων δημόσιων παραδοχών – αναθεωρήσεων εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την υπαγωγή της Ελλάδας στα Μνημόνια, ο κ. Ρουμελιώτης σημειώνει πως «η Ελλάδα οδηγήθηκε “ως πρόβατο επί σφαγήν” και αποδέχτηκε ένα βίαιο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρυθμίσεων, δηλαδή αυστηρής λιτότητας». Προσθέτει και «με τη μη έγκαιρη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν αποφεύχθηκε ούτε η επιμόλυνση και άλλων χωρών της Ευρωζώνης, όπως υποστήριζαν οι Ευρωπαίοι».

(more…)

9 «αιρετικά» σημεία… για λίγο πριν και μετά τις εκλογές
Sunday
26/05/2019
18:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ρούντι Ρινάλντι
0

Ρούντι Ρινάλντι , 26 Μαΐου 2019

 

 

Σημείο 1 – Απόρριψη της παραπλανητικής προεκλογικής εικόνας

Δεν είναι καθόλου πραγματική η εικόνα που φιλοτεχνούν τα κόμματα και οι διαφημιστικές. Ούτε μεταβαίνουμε προς μια κανονικότητα, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θα επανέλθουμε στην κανονικότητα αν επικρατήσει η Ν.Δ. Ούτε ακύρωση της προόδου αν δεν ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε νίκη επί του λαϊκισμού αν ψηφιστεί η Ν.Δ. Ούτε, όμως, και πρόκειται να ξημερώσουν καλύτερες μέρες αν ενισχυθεί κάποιος άλλος σχηματισμός. Ούτε «περνάμε απέναντι» αν ψηφιστεί το ΚΚΕ. Ούτε θα καταδικαστούν οι «δύο δεξιές» ψηφίζοντας ΚΙΝΑΛ. Ούτε φυσικά το σύστημα φοβάται «μόνο τη ΛΑΕ» κ.λπ. Τα δύο μεγάλα (και επικοινωνούντα) κόμματα, θέλουν να εγκλωβίσουν όσο μεγαλύτερο μέρος ψηφοφόρων μπορούν στον ανάπηρο διπολισμό. Τα ενδιάμεσα, να στερεωθούν και να επιζήσουν. Τέλος, οι μικροί να διασωθούν όπως-όπως. Ο στείρος καταγγελτικός λόγος τόσων ψηφοδελτίων (από τα 40 συνολικά στις ευρωεκλογές) δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό, ούτε τροποποιεί κάπως την παραπλανητική εικόνα που έχει στηθεί.

Σημείο 2 – Το κύριο χαρακτηριστικό της φάσης στην οποία εισερχόμαστε, είναι η κλιμακούμενη αποσταθεροποίηση

Βαλκάνια, Κύπρος, οικόπεδα και θαλασσοτεμάχια, αλλαγή συνόρων, Μακεδονικό, επεκτατισμός και διεκδικήσεις της Τουρκίας, εκκρεμές σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας-Ρωσίας, και τραντάγματα στην Ε.Ε. που θα επιταθούν το αμέσως επόμενο διάστημα: Αυτά συνθέτουν τον καμβά της σύμπλεξης μεγάλων γεωπολιτικών ανταγωνισμών και αναστατώσεων που θα εμπλέξουν (έχουν ήδη εμπλέξει) την Ελλάδα σε μια επικίνδυνη δίνη. Οι βασικότερες εξελίξεις θα καθοριστούν από την πορεία αυτών των αντιθέσεων, και όχι από τα (όποια) ποσοστά στις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες.

(more…)

Προφανώς μας περνάνε για ηλίθιους!
Sunday
26/05/2019
12:51 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης
0

 

 

Δημ. Καζάκη, 25 Μαΐου 2019

 

 

«Η Αγκελα Μέρκελ μου πρότεινε προσωρινό Grexit,» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σαμαράς ξεχειλίζοντας από ιερή αγανάκτηση. «Όχι Μέρκελ, κόφτο, δεν πρόκειται να θέσω εγώ σε κίνδυνο τις αγορές, δεν θέλω ούτε να το συζητήσω,» φαίνεται να απάντησε ο ήρωας πρώην πρωθυπουργός.

Τιμή και δόξα στον ήρωα!

Όλα αυτά τα εκμυστηρεύτηκε ο κ. Σαμαράς στην 5η εκπομπή της πιο πρόστυχης απολογητικής των μνημονίων που κατασκευάστηκε ποτέ με το επίχρισμα της «δημοσιογραφικής έρευνας» από τους πρυτάνεις της διατεταγμένης δημοσιογραφίας κ. Προτοσάλτε και κ. Τέλλογλου. Κι αμέσως η «είδηση» άρχισε να κυκλοφορεί, ώστε να δείξει σ’ όλους εμάς τους αχάριστους τι τράβηξαν οι σώφρονες ηγέτες μας για να μας βάλουν στα μνημόνια ώστε να μας σώσουν!

Για σκεφτείτε να είχαμε βγει – έστω και «προσωρινά» από την ευρωζώνη – και να είχαμε γλυτώσει το 2ο και 3ο μνημόνιο;

Για σκεφτείτε που θα ήταν σήμερα η χώρα μας και εμείς οι ίδιοι χωρίς να χρωστάμε σε τράπεζες και εφορία. Χωρίς την ανεργία στο ζενίθ και τα μεροκάματα στο ναδίρ.

Για σκεφτείτε που θα είμαστε χωρίς μια νομιμοφανή εγκληματική οργάνωση σαν την ΑΑΔΕ να κάνει κουμάντο στα δημοσιονομικά του ελληνικού κράτους. Για σκεφτείτε που θα είχαμε καταντήσει χωρίς το Υπερταμείο να δημεύει υπέρ των δανειστών το σύνολο της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας μαζί με τους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

Και φανταστείτε που θα είχαμε καταλήξει αν δεν είχαν οδηγηθεί στην αυτοκτονία χιλιάδες συμπολίτες μας, στο θάνατο λόγω έλλειψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης πολλές δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπων μας, στην αναγκαστική μετανάστευση εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας των πιο παραγωγικών ηλικιών, αλλά και στην ιστορική πτώση των γεννήσεων στον τόπο μας ώστε ο γηγενής πληθυσμός της Ελλάδας να απειλείται από τη μεγαλύτερη γενοκτονία σε βάρος του από την εποχή του πόλεμου και της ναζιστικής κατοχής.

(more…)

Οι ελληνικές εκλογές στο παγκόσμιο επίκεντρο – Πάνω από 250 ξένοι δημοσιογράφοι στην χώρα!
Sunday
26/05/2019
11:29 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

Σχόλιο GMR :    ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!   Συλλογισμός Πληβείων (για τις χαμένες ευκαιρίες): Σε αυτή την εικόνα/κάδρο (=χίλιες λέξεις), ΤΙΜΗΤΙΚΗ θέση επέλεξαν οι αντιμνημονιακοί Πατρίκιοι.

Θα γίνει, λέτε, τώρα το θαύμα των θαυμάτων και θα βρεθεί Ελληνας ευρωβουλευτής που (μετά από δέκα χρόνια αντιΣΥΝξεσηκωτική ΑΦΑΣΙΑ και υποταγή στον “τι κι αν είναι Κατοχικός” αντιπροσωποκοινοβουλευτισμό) θα ανακοινώσει στην Ευρωβουλή, πως στην Ελλάδα ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ το άρθρο 120Σ με ταυτόχρονη διεκδίκηση ποινικών και αστικών ευθυνών ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ;

 

G-M-R, 26 Μαΐου 2019

 

 

Λίγο πριν την κρίσιμη εκλογική μάχη o υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, σημείωσε ότι «μέχρι στιγμής έχουμε περίπου στις 250 διαπιστεύσεις από όλα τα μεγάλα πρακτορεία, έχουμε ειδικούς απεσταλμένους από το εξωτερικό και από την Ευρώπη και εκτός Ευρώπης». Ακόμα σημείωσε πως η υπηρεσία έχει δείξει ετοιμότητα και έχει εμπειρία, ενώ «είναι η πρώτη φορά βέβαια που το Κέντρο Τύπου είναι υπό την ομπρέλα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Είναι ένας χώρος ανοικτός, φιλόξενος το Ζάππειο, για τις επόμενες δύο μέρες, για τον εγχώριο και τον διεθνή Τύπο».

Να σημειώσουμε ότι το Ζάππειο Μέγαρο έχει μετατραπεί σε ένα διεθνές κέντρο Τύπου, όπου Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι θα καλύπτουν τις ελληνικές εκλογές. Αξίζει να αναφέρουμε ότι έχουν έρθεί στην χώρα δημοσιογράφοι απο  όλες τις μεριές του κόσμου όπως από όλη την Ευρώπη, τη Ρωσία, την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Λατινική Αμερική, τα Βαλκάνια και την Τουρκία.

 

Πηγή: paraskhnio.gr

Η ανάγκη για επανάσταση της ελληνικής συνείδησης
Saturday
25/05/2019
23:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Λεων. Χ. Αποσκίτη
0

 

Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη, 24 Μαΐου 2019

υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τον Συνδυασμό “Αθήνα για την Ελλάδα”

 

 

Όταν ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός επέλεγε τον τίτλο «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» για ένα από τα κορυφαία έργα του, και της νεοελληνικής ποίησης γενικότερα, ήθελε να τονίσει ότι οι Έλληνες, αν και πολιορκημένοι στο Μεσολόγγι, δηλαδή στερημένοι της σωματικής τους ελευθερίας, διατηρούσαν ακέραιη την ελευθερία στο νου και την ψυχή τους.
Επέλεξε έτσι μια χτυπητή και με νόημα αντίθεση που σημάδεψε δραματικά την ιστορική μας πορεία μέχρι σήμερα, αλλά που πολύ φοβάμαι ότι σε λίγο μπορεί να μην ισχύει.
Οι σύγχρονοι Έλληνες, ο υπαρκτός Ελληνισμός, κινδυνεύουν να γίνουν σκλάβοι πολιορκημένοι, αν όχι φυλακισμένοι, μέσα στον ίδιο τον μεταμοντέρνο και παγκοσμιοποιημένο κόσμο τους, που τους επιβλήθηκε σαν μονόδρομος χωρίς επιλογές, γιατί άργησαν να το κατανοήσουν και να αντιδράσουν.
Τόσο η πορεία της χώρας μας και της Ευρώπης, όσο και οι τύχες της παγκόσμιας κοινότητας βρίσκονται στα χέρια ενός αλαζονικού παγκόσμιου καθεστώτος που στήνει μεθοδικά ένα παγιδευτικό ιστό για τα έθνη, τους πολίτες και τις κοινωνικές τάξεις.

(more…)

Προσοχή, αύριο ψηφίζουμε για την επιβίωση της Ελλάδος
Saturday
25/05/2019
20:34 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Σπ. Στάλιας
1

 

 

Σχόλιο GMR : Αγαπητέ κύριε Στάλια, σας περιμένουμε να σας δούμε και να δούμε εκ του σύνεγγυς αν το παρακάτω σχόλιο (στα comments) επιβεβαιωθεί…

Σπύρος Στάλιας(*) , 25 Μαΐου 2019

 

 

 

Προσοχή, αύριο ψηφίζουμε για την επιβίωση της Ελλάδος

 

 

Θα προσπαθήσω με σαφήνεια να εξηγήσω ποιά πολιτική προτιμάτε να επικρατήσει και να υλοποιηθεί, αν ψηφίσετε την Κυριακή ένα από τα αγοραία κόμματα που στηρίζουν το ευρώ, δηλαδή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΧΑ, ΚΚΕ και τα υπόλοιπα.

Την πεμπτουσία του νεοφιλελευθερισμού, και κατ’ επέκταση της ευρωζώνης, την αποτελούν τρία πράγματα. Οι ευέλικτες τιμές, οι ευέλικτοι μισθοί, και το επιτόκιο. Αυτά και τα τρία μαζί, συναποτελούν ένα αυτορρυθμιζόμενο μηχανισμό ο οποίος οδηγεί στην ανάπτυξη, στην πλήρη απασχόληση και στην πρέπουσα αμοιβή αυτών που μετέχουν στην αγορά. Ότι πάρουν οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις και οι εργάτες είναι η δίκαιη αμοιβή τους.

Πως λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός; Αν έχουμε ανεργία, όπως έχουμε τώρα στην Ελλάδα και στην ΕΕ, οι μισθοί θα πρέπει να προσαρμοστούν προς τα κάτω, ήτοι να μειωθούν, για να αυξηθεί εκ μέρους των επιχειρήσεων η ζήτηση για εργασία. Αυτό είναι το μέρος πρώτο της διαδικασίας. Μέρος δεύτερο και τελευταίο. Το επιτόκιο με την σειρά του, και αυτό θα κάνεις κινήσεις προσαρμογής, έτσι ώστε το εισόδημα που περισσεύει μετά την κατανάλωση, οι αποταμιεύσεις δηλαδή, να επενδυθούν σε επίπεδο πλήρους απασχόλησης. Αυτή είναι η ευρωζώνη με δύο λόγια και πιο σύντομη και ορθή περιγραφή δεν θα βρείτε.

(more…)

Οι ευρωεκλογές, το μικρότερο κακό και ο Καποδίστριας…
Saturday
25/05/2019
12:11 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παναγ. 'Ηφαιστος
0

Σχόλιο GMR : Το ζήτημα δεν είναι “Πότε θα κάνει ξαστεριά”, αλλά “πως θα κάνει ξαστεριά”. Αν συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την κοινωνικοπολιτική ξαστεριά και τον κατοχικο αντιπροσωπευτικο κοινοβουλευτισμο ως φυσικό φαινόμενο Κύριε Ηφαιστε και λοιποί συναγωνιστές (χωρίς απελευθερωτικό επιχειρησιακό σχέδιο), προς τι οι σπουδαίες αναλύσεις σας για επιχειρησιακούς σχεδιασμούς για τα γεωπολιτικά;

 

Παναγιώτης Ήφαιστος , 24 Μαΐου 2019

 

Το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε είναι να εμπλακούμε στις προεκλογικές διενέξεις. Μόνο από την θέση του εντολέα πολίτη θα περιγράψουμε μερικά –κατά την εκτίμησή μας– κύρια προβλήματα και τα διλήμματα που θέτουν στους ψηφοφόρους. Μιας και το εκλογικό σύστημα δυσκολεύει ή καθιστά ανέφικτο να εκλέξουμε μια πανελλήνια Βουλή-Εθνοσυνέλευση αρίστων ανεξαρτήτως κομμάτων, ο Έλληνας ψηφοφόρος μάλλον δεν μπορεί να επιλέξει το βέλτιστο.

Εξ αντικειμένου, οι ένοχοι του δεκαετούς κατήφορου βρίσκονται σε όλο το παραταξιακό φάσμα και αυτό ακούει κανείς κάθε μέρα όπου βρεθεί.Μια εκτίμηση λοιπόν είναι ότι έχουμε υπαίτιους πολιτικής, οικονομικής διαπραγματευτικής και διπλωματικής ανεπάρκειας. Εξ αντικειμένου και μέχρι να κάνει ξαστεριά, απαιτείται διαβάθμιση, ιεράρχηση και επιλογή. Πολλοί κινούνται στη λογική το μη χείριστο είναι χείρον, αλλά αναπόφευκτο.

Πρώτον, ακόμη και σε ολιγαρχικά πολιτικά συστήματα έμμεσης αντιπροσώπευσης κανείς δεν δικαιούται να κάθεται σε καρέκλα εξουσίας όταν σε μεγάλο βαθμό, ή και 100%, δεν τήρησε τις προεκλογικές υποσχέσεις. Και στην συνέχεια με κολοσσιαία άλματα εκλογικεύσεων δικαιολογεί ιδεολογικά τα σφάλματα και την επί μια δεκαετία διολίσθηση της χώρας στην άβυσσο της επ’ αόριστον υποτέλειας. Επομένως, οι ψηφοφόροι συμφέρον έχουν να αναζητήσουν τις βαθμίδες αθέτησης των υποσχέσεων και να ιεραρχήσουν τους υπαίτιους στην κλίμακα να επιλέξουμε το κακό για να αποφύγουμε το χειρότερο.

(more…)

Όταν οι Ευρωπαίοι «ανησυχούν» για την Ελλάδα έρχονται πολύ χειρότερα.
Friday
24/05/2019
21:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης
0

Σχόλιο GMR :     Αναρτούμε (πάντα) την τεκμηρίωση της μνημονιακής πολιτικής ως σφετερισμό λαϊκής κυριαρχίας-εσχάτη προδοσία.

Δεν μας είναι (από αρχές 2012…και ο νοών νοείτω) ακατανόητο το να συνοδεύεται αυτή η τεκμηρίωση με αντιμνημονιακές προτάσεις που εναποθέτουν την απαλλαγή από τα μνημόνια στην Κατοχική Βουλή, αγνοώντας (στις δημοσιεύσεις) και αρνούμενες (σε κάθε πρόταση-δράση) συν-ενεργοποίηση του άρθρου 120Σ.

Ο αντι-προσωπευτικός “τι κι αν είναι Κατοχικός” κοινοβουλευτισμός (…μας, ημών των ακόμα και αντιμνημονιακών πολιτευομένων πατρικίων), προέχει της σωτηρίας Πατρίδας και Πληβείων.

 

 

Δημ. Καζάκης, 24 Μαΐου 2019

 

 

Στις 16 Μαΐου συνεδρίασε το ECOFIN, δηλαδή το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών του Eurogroup (των χωρών της ευρωζώνης), το οποίο ασχολήθηκε και με το ζήτημα της Ελλάδας. Το Συμβούλιο αυτό συνεδρίασε – όπως συνηθίζουν όλα τα όργανα της Ευρωζώνης, ιδίως όταν παίρνουν αποφάσεις για τους λαούς της Ευρώπης – κεκλεισμένων των θυρών σε μια ακόμη επίδειξη μυστικής διπλωματίας και παρασκηνίου, που μπροστά της ωχριούν οι πιο σκοτεινές εποχές της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Το ECOFIN αποφάσισε – ερήμην βέβαια των Ευρωπαίων, αλλά και πρωτίστως των Ελλήνων πολιτών – να εξεταστεί η πορεία της Ελλάδας στην τακτική Σύνοδο του Eurogroup στις 13 Ιουνίου 2019. Στη Σύνοδο αυτή θα εξεταστεί ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της Ελλάδας για μια ακόμη φορά ώστε να ληφθούν πρόσθετα μέτρα περικοπών έως το τέλος του 2019.

Γιατί «ανησυχεί» ο εκπρόσωπος των δανειστών;

Το κύριο όμως ζήτημα που απασχολεί το Ευρωκαρτέλ είναι το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό χωρίς προσφυγή εκ νέου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για πρόσθετο δανεισμό. Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού, ο οποίος συμμετέχει στις Συνόδους του Ecofin-Eurogroup με την ιδιότητα του άτυπου υπερυπουργού οικονομικών της ευρωζώνης, δήλωσε ότι «ανησυχεί» για την Ελλάδα.

(more…)

«Καθαρή εντολή» ή «ελπιδοφόρα εντολή»;
Friday
24/05/2019
20:45 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιάν. Τόλιος
0

Σχόλιο GMR :  Ο αγαπητός φίλος κ. Γιάννης Τόλιος μας έστειλε το επίκαιρο κείμενο και το αναρτούμε.

 

 

Γιάν. Τόλιος, 24 Μαΐου 2019

 

 

        «Καθαρή εντολή» ή «ελπιδοφόρα εντολή»;

Γιάννης Τόλιος, διδάκτωρ Οικονομικών, υποψήφιος Ευρωβουλευτής

της «Λαϊκής Ενότητας-Μετώπου Ανατροπής»

Οι επερχόμενες ευρωεκλογές δεν αφορούν απλά τη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά την «αποδοχή» ή «απόρριψη» του νεοφιλελεύθερου «ευρωπαϊκού οικοδομήματος» από τους λαούς και εργαζόμενους της Ε.Ε. Είναι επίσης ευκαιρία, καταδίκης από τον ελληνικό λαό των πολιτικών «Λιτότητας και Επιτροπείας» και απόρριψης των ψευτοδιλημμάτων Τσίπρα και Μητσοτάκη για «ισχυρή εντολή» …με στόχο τη συνέχιση τους.!! Ωστόσο η ιδιαίτερη σημασία τους βρίσκεται στη δυνατότητα …«ελπιδοφόρας εντολής» προς τις δυνάμεις που αγωνίζονται κατά των κυρίαρχων πολιτικών, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ελπιδοφόρας εναλλακτικής προοπτικής.

Ευρωπαϊκό «όραμα» και Ευρωπαϊκό «οικοδόμημα» !

Το «ευρωπαϊκό οικοδόμημα» ιδιαίτερα της ΟΝΕ (Ευρωζώνης ή Ευρώ), βρίσκεται σε βαθιά κρίση και όλο πιο απόμακρο γίνεται από το όραμα της «Ευρώπης των λαών», της οικονομικής σύγκλισης, κοινωνικής συνοχής, αλληλεγγύης, δημοκρατίας, κά. Αυτός είναι ο λόγος που αυξάνει το ρεύμα του «ευρωσκεπτικισμού» και αμφισβήτησης των κυρίαρχων πολιτικών, που αποτελούν τις γενεσιουργές αιτίες των εισοδηματικών και περιφερειακών ανισοτήτων, των υψηλών ποσοστών ανεργίας, αυξανόμενου «ελλείμματος δημοκρατίας», ξενοφοβίας, αυταρχισμού και «εξαέρωσης» της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, ιδιαίτερα των μικρότερων χωρών.

(more…)

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΨΟΧΕΡΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ!
Friday
24/05/2019
10:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
2

Παλιό σκίτσο, που έκτοτε έχει ίδια και απαράλλακτη συνέχεια, λόγω χρησιμοποίησης της ψήφου και μόνο ως μέσον της ποθητής ευημερίας Πατρίδας και Λαού, που επιμένει να μην έρχεται. Ας σκεφτούμε επιτέλους, γιατί;

 

 

G-M-R, 24 Μαΐου 2019

 

 

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΨΟΧΕΡΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ!

Τα όσα έγραψε ο Κώστας Παπουλής 30/8/2014 (link) δείχνουν σοβαρές ευθύνες στην ΛΑ.Ε. για την τότε ανοχή της ως “αριστερή πλατφόρμα” του ΣΥΡΙΖΑ.

Aνοχή η οποία συνεχίστηκε και μετά την συμφωνία στο Eurogroup της 20/2/15, με κατ’ αρχήν αμηχανία (εδώ), αντί κάθετης τοποθέτησης και ευθείας ρήξης, ενημερώνοντας παράλληλα τον λαό για τις πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τις συνέπειες της συμφωνίας σε πατρίδα και Λαό.
Βέβαια, η από το 2010 ανοχή της φιλοευρωζωνικής πολιτικής Τσίπρα και η επίσης από το 2010 (έως και σήμερα), πολιτική αφασία/παράβαση καθήκοντος για τις δεκάδες μηνύσεις εσχάτης προδοσίας, έφεραν μια ρήξη-μονόδρομο, πρώτα και κύρια για να μην εξαερωθεί
η “αριστερή πλατφόρμα” και η “έξωθεν αριστερή πολιτική μαρτυρία”, δηλαδή το πολιτικό μέλλον της ΛΑ.Ε.

 

Μετά τις εκλογές του 2015, η ανοχή στα ευρωζωνικά-μνημονιακά εγκλήματα, αντικαταστάθηκε από το ψευδεπίγραφο αριστερό-πατριωτικό- κλπ μέτωπο που η ΛΑ.Ε. κάθε τρεις και λίγο επικαλείται, αλλά ουσιαστικά, με την συμπεριφορά της, Μέτωπο Στήριξης της ΛΑ.Ε. ζητά και όχι ισότιμους συναγωνιστές. Συναγωνιστές που έχουν να προσθέσουν στο ζήτημα, “αντίσταση-απελευθέρωση από την Κατοχή”.

 

Η ΛΑ.Ε. και σήμερα πια, αρνείται να αντιμετωπίσει την παρούσα κατάσταση ως σφετερισμό λαϊκής κυριαρχίας – εσχάτη προδοσία. “Βλέπει” μόνο κατάχρηση εξουσίας-παράβαση καθήκοντος Τσίπρα που διώκει τον Λαφαζάνη, και έτσι μηνύει τον Τσίπρα γι αυτό του το παράπτωμα (εδώ), αρνούμενη μάλιστα κάθε επιστημονική-λαϊκή συμμετοχή υπέρ αυτής της της κίνησης (εδώ).

 

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ:
Ο ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ αντιπροσωπευτικός κοινοβουλευτισμός ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.

 

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ:
Αν θέλουμε να ψηφίσουμε την ΛΑ.Ε, ΤΟΤΕ πρέπει να γνωρίζουμε ότι θα ενισχύσουμε την μονόπλευρη (ως απορριπτική προτάσεων-δράσεων συν-ενεργοποίησης του άρθρου 120Σ, προτάσεων-δράσεων αντίστασης-απελευθέρωσης από την Κατοχή) “τι κι αν είναι Κατοχή” αντιπροσωποκοινοβουλευτική της ΕΜΜΟΝΗ.

Η (εδώ) πατριωτική πρόταση αναμένει ΑΜΕΣΑ συνέργειες ευχόμενη να βρεθούν και ακόμα καλύτερες απελευθερωτικές προτάσεις και δράσεις, με μόνη προοπτική το ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ.

Η άμεση ΣΥΝ-ενεργοποίηση για το ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ, αποτελεί και το μόνο ελαφρυντικό, στην έστω και σκεπτικιστική εκλογική ενίσχυση του ενσωματωμένου στην Κατοχική Λογική και αριστερού σεχταροπορτουνισμού (σεχταρισμός στα λόγια κοινοβουλευτικός οπορτουνισμός στην πράξη από: ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑ.Ε.) και των αντίστοιχου κοινοβουλευτικού οπορτουνισμού, δήθεν πατριωτικών, παραφυάδων της δεξιάς έως ακροδεξιάς πλευράς .

Λυπούμαστε (πραγματικά) που γράφουμε τόσο ωμά για την Εθνική απελευθέρωση (λόγω ανάγκης συνδυασμού με τις κατοχικές εκλογές). Ως δυναμικότερη όμως, και Ιστορικά συνδυασμένη τοποθέτηση για την Εθνική απελευθέρωση, διαβάστε το χθεσινό άρθρο του Στάθη.

 

 

123..