ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Με τι ψυχαγωγούνται οι Αγγλοσάξονες
Thursday
21/03/2019
04:32 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet
0

 

 

IthacaNet, 20 Μαρ. 2019

 

Ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός είναι ανώτερος και πρέπει να του μοιάσουμε.

Από το 2014, αναμεταδίδεται από το πρώην κρατικό “Κανάλι 5” του BBC, ένα Reality σόου που αναδεικνύει τις «ηρωικές προσπάθειες» των enforcement officers (Δυνάμεις Επιβολής) του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου… να εισβάλουν και να πετάξουν ανθρώπους και προσωπικά αντικείμενα έξω από τα σπίτια οφειλετών!

Τίτλος της ψυχαγωγικής σειράς Can’t pay? We’ll take it away (Δεν μπορείς να πληρώσεις; Στο παίρνουμε).
Παραθέτουμε στο τέλος τα διαφημιστικά της (railers), για να το δείτε με τα μάτια σας. Σε αυτά, ο εκφωνητής δίνει το στίγμα της εκπομπής: «
Τέλος τα λεφτά; Τέλος και οι δικαιολογίες!»

Έγραψε στο πρώτο video ένας σχολιαστής πως είναι απαράδεκτο να εξακολουθεί να παίζει σειρά η οποία παρουσιάζει ως ψυχαγωγία το να βλέπεις ανθρώπους [πολλοί εκ των οποίων, αν δειτε μερικά επεισόδια, είχαν πράγματι οικονομικά προβλήματα και δεν ήταν λαθρομετανάστες ή εκμεταλλευτές], να χάνουν βιαίως τα σπίτια τους ή τα μέσα μετακίνησής τους. Το σχόλιο αυτό πήρε τα περισσότερα “like”. (ΠΑΝΤΟΥ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ).

(more…)

Το «δόγμα Rothchild» και το Eurogroup
Thursday
21/03/2019
01:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ. Μηλιαράκης
2

Σχόλιο G-M-R :    Έχουμε εγκαίρως επισημάνει την μνημονιακή μεταστροφή του κυρίου Μηλιαράκη ΕΔΩ.
Με τη σημερινή του δημοσίευση, ο κος Μηλιαράκης μας προσφέρει ισχυρή δικαιϊκή τεκμηρίωση (την έγκυρη ΝΟΜΙΚΗ του πλευρά) για την αντιδικαιϊκή, αντισυνταγματική-στερητική της εθνικής κυριαρχίας για την πατρίδα μας ευρωζωνική πολιτική.
Ταυτόχρονα (προφανώς διαπραγματευόμενος κάθοδό του στις ευρωεκλογές με μνημονιακό ψηφοδέλτιο), διαστρεβλώνει ΚΑΤΑΦΩΡΑ προηγούμενες θέσεις του για την δυνατότητα εξόδου από Ευρωζώνη-ΕΕ (
εδώ, σχετική εργασία του στα πλαίσια εκδήλωσης του ΜΑΧΟΜΕ) και ξεμπερδεύει (!) με ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ και φυσικά προκλητικό τρόπο (θα πέσουμε σε “αχαρτογράφητα νερά”) με την προοπτική εξόδου από το ευρώ (ΠΑΛΙ ΑΝΑΙΡΩΝΤΑΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ) .

Εν κατακλείδει: Ο “ΕΓΚΥΡΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ” ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ.

 


 

 

Πέτρ. Μηλιαράκης, 20 Μαρ. 2019

 

 

 

 

Το επίδικο «ζητούμενο» είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκής Συμπολιτείας υπό το κράτος των σημερινών πολιτικών της Ένωσης, πολιτικών που αποσκοπούν στην επικυριαρχία του «οικονομικού» έναντι του δημοκρατικής προέλευσης «θεσμικού» , όπως ακριβώς οι πολιτικές αυτές εννοούνται στη «λογική» και «σκοπιμότητα» της παγκοσμιοποιημένης δογματικής νεοφιλελεύθερης οικονομίας. Αιτία δε του παρόντος κειμένου είναι η λειτουργία του Eurogroup (βλ. απόφαση της προπερασμένης κατά το Ορθόδοξο εορτολόγιο Καθαρής Δευτέρας). Ενόψει των προεκτεθέντων υπ’ όψιν τα εξής:
Από την ίδρυση της πάλαι ποτέ ΕΟΚ που μετασχηματίστηκε σε Ευρωπαϊκή Κοινότητα και σήμερα σε Ευρωπαϊκή Ένωση, διαμορφώθηκαν διάφορες Σχολές ή Ρεύματα Σκέψης. Αναφέρομαι κυρίως στο εκκρεμές μεταξύ των φεντεραλιστών και ευρωσκεπτικιστών. Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι και στα δύο αυτά άκρα του εκκρεμούς, κοινή παραδοχή και κοινός τόπος είναι η ύπαρξη του «δημοκρατικού ελλείμματος».

Συνεπώς τίθεται ζήτημα αντιπροσωπευτικότητας. Η αφήγηση δε περί το «δημοκρατικό έλλειμμα», επιδεινώνεται από τις εξωθεσμικές και από καθέδρας πολιτικές ενός άκρατου ηγεμονισμού, της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της οποίας επίκεντρο είναι οι αθέσμιτες λειτουργίες του Eurogroup.

(more…)

Κριτική ασκούν οι εισαγγελείς για τον νέο Ποινικό Κώδικα
Thursday
21/03/2019
00:22 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
1

Σχόλιο G-M-R : Αυτά από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τι γίνεται με εκείνο το πανδικαστικό συνέδριο για την μνημονιακή συνταγματικότητα (η όχι); Η κυρία Β.Θάνου (και οι συν αυτή βεβαίως) που πραξικοπηματικά αγνόησαν την απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης (εδώ), απολαμβάνει τα ανταλλάγματα της Τσιπραίϊκης πολιτικοδικαστικής διαπλοκής, επομένως οι τωρινή εκπροσώπηση των Δικαστών και Εισαγγελέων “έχει το ελεύθερο” να εκτελέσει την συγκεκριμένη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Μήπως μεσολαβούν έτερα ανομολόγητα πολιτικοδικαστικά κονέ;


 

 

G-M-R, 19 Μαρ. 2019

 

 

 

Τον «κίνδυνο κλονισμού της κοινωνικής ειρήνης και δημόσιας ασφάλειας, αίσθημα ατιμωρησίας» από ορισμένες ρυθμίσεις που προβλέπονται στα σχέδια των κωδίκων Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας επισημαίνει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Σε ανακοίνωση της η Ένωση «επικροτεί τη νομοθετική πρωτοβουλία ριζικής αναμόρφωσης των κωδίκων της ποινικής δικαιοσύνης προς τον σκοπό της επιτάχυνσης, ποιοτικής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της ποινικής δίκης» επισημαίνοντας ότι αποτελεί πάγιο και επιτακτικό αίτημα του κλάδου. Ωστόσο, προχωρά σε παρατηρήσεις για ρυθμίσεις που προκαλούν, όπως λέει, εύλογη ανησυχία και καλεί την πολιτεία να λάβει σοβαρά υπόψη τις βελτιωτικές της προτάσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση των σχεδίων των κωδίκων Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας,

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος επικροτεί τη νομοθετική πρωτοβουλία ριζικής αναμόρφωσης των κωδίκων της ποινικής δικαιοσύνης προς τον σκοπό της επιτάχυνσης, ποιοτικής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της ποινικής δίκης, που αποτελεί πάγιο και επιτακτικό αίτημα του κλάδου.

(more…)

Συγκλονιστική ομιλία του Έβο Μοράλες: Οι αντίπαλοι μου έλεγαν ότι δεν θα εκλεγώ, μετά μου είπαν ότι δεν θα κρατήσω ούτε τρεις μήνες. Κυβερνάω 13 χρόνια… (vid)
Tuesday
19/03/2019
00:32 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
1

Σχόλιο G-M-R :    Να, σύμφωνα με τα έργα του Μοράλες, η βάση ενότητας για εκδίωξη εξάρτησης-διαφθοράς. Αυτό βέβαια προϋποθέτει τιμιότητα-δικαιοσύνη (όπως τόνισε ο Μοράλες, σε άλλες μεταφράσεις αποδόθηκε ως αλήθεια/ειλικρίνεια-τιμιότητα), πράγματα που δεν καλλιεργεί ο “τι κι αν είναι Κατοχικός” αντι-προσωπευτικός κοινοβουλευτισμός (βλέπετε τις δεκάδες δικογραφίες δόλιας παραπλάνησης-εσχάτης προδοσίας σε βαρος του λαού και της χώρας, που ο Αρειος Πάγος διαβίβασε στη βουλή, τις οποίες, ΚΑΤΑ ΕΞΟΦΘΑΛΜΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, ΑΓΝΟΗΣΑΝ εντός και εκτός Βουλής, ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΙ σε σπάνια ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, από Χρυσή Αυγή μέχρι ΚΚΕ, ΛΑ.Ε.- Ζ. Κωνσταντοπούλου, ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Αυτά (ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ) καλλιεργούνται σε αγώνες επί ζημία και όχι σε ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ αντιπαραθέσεις και επιδείξεις (βλέπετε “κατάληψη” της Ακρόπολης, σκαρφάλωμα μεσόκοπων πολιτευόμενων σε οροφή κλούβας ΜΑΤ και άλλες γελοιότητες δίκην ΖΟΡΟ) προς όφελος επιδιώξεων των κομματικών ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ.

 

 


 

 

G-M-R, 18 Μαρ. 2019

 

 

 

«Χαιρετάμε ιδιαίτερα τον αδελφό Αλέξη Τσίπρα». Με αυτόν τον χαιρετισμό ξεκίνησε την ομιλία του ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες στην δεξίωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του το βράδυ της Πέμπτης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Η παρέμβαση και οι πληροφορίες που μας έδωσε ο Πρωθυπουργός ήταν σαν να μίλησε για την Βολιβία» πρόσθεσε, μιλώντας για τα κινήματα στη χώρα του.

 

Δείτε σχετικό video εδώ.

Ο Μοράλες αναφέρθηκε στην ειρηνική επανάσταση που έφερε τον ίδιο, ως εκφραστή των ιθαγενών και των περιθωριοποιημένων τάξεων της Βολιβίας στην εξουσία. Ο Μοράλες τόνισε πως στη χώρα του υπήρξε ένας ξεσηκωμός εκείνου του τμήματος του πληθυσμού που ήταν για χρόνια το πιο εξευτελισμένο και παραμελημένο και περιθωριοποιημένο κομμάτι της χώρας.

Όπως πρόσθεσε ο λαός αποφάσισε πως δεν μπορούσε να παραμένει κάνοντας αντίσταση 500 χρόνια και αποφάσισε να ξεπεράσει το στάδιο της αντίστασης και να ανακτήσει τον πλούτο της γης του.

(more…)

Κουτσούμπας: Επαίσχυντη η Συμφωνία των Πρεσπών, καθαρά αμερικάνικη και ΝΑΤΟϊκή
Sunday
17/03/2019
21:34 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος
0

Σχόλιο G-M-R :  Αυτά ήταν λεπτομερώς γνωστά κύριε Κουτσούμπα, όταν υποστηρίζατε τον “γεωγραφικό προσδιορισμό”.

Η απόσταση ανάμεσα στην φανατική υποστήριξη του Αντι-προσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού (“τι κι αν είναι Κατοχικός”) και στην ανοχή/θεσμικά τεκμηριωμένη συνενοχή πλέον στην εσχάτη προδοσία, είναι ακριβώς όσο απέχει το ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ της Βουλής, από το για τριτεύοντα/ αποπροσανατολιστικά της εσχάτης προδοσίας ζητήματα, χρησιμοποιούμενο βήμα της Βουλής.


 

 

Δημ. Κουτσούμπας, 16 Μαρ. 2019

 

Κάλεσμα συμπόρευσης, ώστε το ΚΚΕ να αναδειχτεί ισχυρό σε όλες τις εκλογικές μάχες και να κάνει την πραγματική διαφορά, απηύθυνε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, «προς όλους του ανθρώπους του μόχθου και τα νέα παιδιά», ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια ομιλίας του σε εκπροσώπους κομματικών οργανώσεων στην Καλαμαριά.

«Μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, θα δώσει αισιοδοξία, ανάταση στον λαό. «Ήρθε η ώρα να πούμε: Αρκετά, δεν πάει άλλο», επισήμανε.

(more…)

«Νάρκες» πριν το ταξίδι Τσίπρα στα Σκόπια: Δρομέας, «μακεδονική γλώσσα» και νέες αιχμές Κοτζιά
Sunday
17/03/2019
21:22 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος NewPost
0

Σχόλιο G-M-R :   Γαβρόγλου: “Οι πολιτικοί φορείς είναι μέρος της Δημοκρατίας μας”.
Αυτής της “Δημοκρατίας”, που διδάσκει στα Ελληνόπουλα ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, την εφευρεθείσα ως γλώσσα του, μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών, ΝΑΤΟϊκού ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ εφευρήματος.

Αυτή την “Δημοκρατία” υπηρετεί ο διαρκώς προεκλογικός ενδοαντιμνημονιακός διαγκωνισμός, αυτή την “Δημοκρατία” υπηρετεί η αφ’ υψηλού αντιμνημονιακή κομματική αντιμετώπιση των μη πολιτευομένων, ως (κ)οπαδικού δυναμικού, άλλως, ως ΕΧΘΡΟΥ.

 

 


 

 

NewPost, 17 Μαρ. 2019

 

 

Οι «Πρέσπες» επιστρέφουν στο προσκήνιο ενώ μια «σπίθα» είναι αρκετή για να ανάψει φωτιά.

Η Συμφωνία των Πρεσπών όπως όλα δείχνουν θα επανέρχεται στην προεκλογική περίοδο και θα οξύνει το κλίμα.

Το 70% των πολιτών την θεωρεί εθνικά επιζήμια. Σύσσωμη η Αντιπολίτευση είναι απέναντι.

Αρκεί μία σπίθα για να ανάψει φωτιά. Πολύ περισσότερο όταν η ίδια η κυβέρνηση είναι αυτή που απασφαλίζει τις «βόμβες».

Ο Δρομέας που παρ´ ολίγον να βρεθεί στην πλατεία των Σκοπίων αν ο διάσημος καλλιτέχνης Βαρώτσος δεν αντιδρούσε στις «ιδέες» της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά οδήγησε σε άτακτη υποχώρηση και με το επιχείρημα που ουδείς πίστεψε, ότι ποτέ δεν έγινε αυτή η συζήτηση!

Αντίθετα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αντί να σιωπήσει, άναψε πορτοκαλί για την διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας.

(more…)

Συνδιάσκεψη νέου πατριωτικού δημοκρατικού χώρου (βίντεο)
Sunday
17/03/2019
20:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Νίκ. Καρβουνίδης
0

 

Σχόλιο G-M-R : Νέοι δρομείς συμμετέχουν στην κούρσα του “τι κι αν είναι Κατοχικός” Αντι-προσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού. “Φυσιολογική” η περιφρόνησή τους προς την εδώ πρόταση που τους στείλαμε όταν διαρρήγνυαν τα σουπεραντιμνημονιακά ιμάτιά τους. Προέχει (της απελευθέρωσης) η κοινοβουλευτική καριέρα. Διερωτώμεθα: Αυτή είναι η ενεργοποίηση στην οποία καλούσε (εδώ, στον επίλογο) ο κος Ηλίας Ευαγγελόπουλος;

 

Νίκ. Καρβουνίδης, 15 Μαρ. 2019

 

 

Δημιουργείται ο αντίπαλος – στο εγχώριο υποταγμένο πολιτικό σύστημα – πατριωτικός δημοκρατικός πολιτικός πόλος.

Μια σημαντική πολιτική πρωτοβουλία που θα έχει θετικά αποτελέσματα για την πατρίδα μας και τους Έλληνες.

(Το λάβαμε μαζί με το παραπάνω μήνυμα από τον αγαπητό φίλο κι αρθρογράφο μας Ηλία Ευαγγελόπουλο)

 

 

Πηγή: koukfamily.blogspot

 

Ένταση ξανά στην Καλαμάτα, στον αέρα το συνέδριο της ΓΣΕΕ
Sunday
17/03/2019
19:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

Σχόλιο G-M-R :     Εντάσεις για λογαριασμό των κομματικών εντολέων, ερήμην της εργατικής τάξης. Βεβαίως, όταν επί δεκαετίες το κομματικοσυνδικαλιστικό κατεστημένο αφήνει στο απυρόβλητο την επικρατούσα στην Δικαιοσύνη φιλεργοδοτική δικαστική συμπεριφορά, η ακόμα χειρότερα αν αγνοεί την προσφυγή στη Δικαιοσύνη με τη σύμφωνη γνώμη των καθοδηγητών (τι φρούτο κι αυτό) του κάθε κόμματος, επόμενο είναι, να αναπτύσσονται, ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ιδιαιτερότερες κομφορμιστικές σχέσεις μεταξύ των “εκλεγμένων”(*) κομματικών συνδικαλιστών και των εργοδοτών. Συγκρίνετε αυτές τις συνδικαλιστικές εντάσεις με τις επί δεκαετία αναποτελεσματικές (ίσως και δήθεν;) αντιμνημονιακες εντάσεις…
(*)είναι φυσικό οι εργοδότες να αγκαλιάζουν ποικιλοτρόπως τους αντι-προσώπους των εργαζομένων (όσοι ξέρουν από συνδικαλισμό και συνδικαλιστικές εκλογές με συμμετοχή και εκπροσώπων του εργοδότη μπορούν να πουν ατέλειωτες ιστορίες), ούτως ώστε η “τάξη” των αντι-προσώπων να χρησιμεύει ως αμορτισέρ απορρόφησης των εντός της επιχείρησης ταξικών κραδασμών. Άντε μετά να τολμήσει μη κομματικός, μη εργοδοτικός υποψήφιος, να βάλει υποψηφιότητα, θα βρεθεί απολυμένος, με τους επαγγελματίες αντι-προσωπους να σφυρίζουν αδιάφορα. Κάτι αντίστοιχο με την εικόνα των κομματικών αντιμνημονιακων που βλέπουν τον πολίτη ως ψηφοφόρο/οπαδό, ΟΧΙ ως ΣΥΝ-ΑΓΩΝΙΣΤΗ.


 

 

G-M-R, 15 Μαρ. 2019

 

Τεταμένο είναι και σήμερα το κλίμα στην Καλαμάτα, όπου το συνέδριο της ΓΣΕΕ που προγραμματιζόταν να ξεκινήσει το πρωί, δεν έχει ακόμα ανοίξει τις εργασίες του, με τη διεξαγωγή του να βρίσκεται στον «αέρα».

Το απόγευμα επικράτησε ένταση ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ και σε συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της διοίκησης, με το ΠΑΜΕ να καταγγέλλει «προβοκατόρικο σχέδιο των εργατοπατέρων σε συνεννόηση με ορισμένα ΜΜΕ για τη δημιουργία στημένων επεισοδίων με στόχο την παρεμπόδιση της εισόδου εκλεγμένων αντιπροσώπων στο χώρο του συνεδρίου της ΓΣΕΕ».

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, «δεν έχει συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, δεν έχουν συγκροτηθεί οι οργανωτικές και τεχνικές γραμματείες. Το ρόλο τους τον έχουν υποκαταστήσει συναδέλφισσες καμαριέρες των ξενοδοχείων που όλες αυτές τις μέρες μοιράζουν τυχαία τις κάρτες αντιπροσώπων σε πισίνες, δωμάτια και εστιατόρια».

Υπενθυμίζεται ότι ένταση επικράτησε και την Πέμπτη, όταν μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν εισβολή, ακυρώνοντας στην ουσία την εκδήλωση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ «προς τιμήν των 100 χρόνων της Συνομοσπονδίας».

Οι σεκιούριτι δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα περισσότερα από 1.000 μέλη του ΠΑΜΕ που βρέθηκαν στο χώρο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέλαβαν το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπου ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ” ΠΡΟΣ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ”
Sunday
17/03/2019
18:11 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιώργ. Πατέλης
0

 

Γιώργου Πατέλη, 8 Μαρ. 2019

 

 

Δύο «αναχρονισμοί»: Οι όροι «πατέρας/μητέρα» και ο ομοιογενής εθνικά πληθυσμός της Ελλάδας

Την περασμένη εβδομάδα συνέβησαν δύο γεγονότα που έχουν τις ρίζες τους στη μεταμοντέρνα αντίληψη περί κοινωνίας, ατόμου και δικαιωμάτων. Το πρώτο ήταν ότι η γαλλική κυβέρνηση απεφάνθη ότι πλέον δεν θα υπάρχει η ιδιότητα «πατέρας» και «μητέρα» στα διάφορα πιστοποιητικά και επίσημα έγγραφα του γαλλικού κράτους: εφεξής οι γονείς θα δηλώνονται με την ιδιότητα «γονέας 1» και «γονέας 2». Αυτό γίνεται τάχα για να προστατευτούν τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών που επιθυμούν να έχουν παιδί και καταπιέζονται ή δεν μπορούν να προσδιορίσουν ποιος είναι ο πατέρας και ποιος η μητέρα του παιδιού. Για να απαλειφθεί λοιπόν αυτή η «αδικία», για να κατοχυρωθεί το δικαίωμά τους, θα καταργηθεί για την υπόλοιπη πλειοψηφία το «αναχρονιστικό» πατέρας και μητέρα.

Το δεύτερο γεγονός ήταν η ανοικτή παραδοχή εντός της Βουλής από τον Αλ. Τσίπρα ότι το δημογραφικό πρόβλημα θα ξεπεραστεί μέσω της μετανάστευσης. Ο έτερος δηλαδή «αναχρονισμός» είναι μία χώρα, η Ελλάδα, που έχει αρκετά ομοιογενή εθνικά πληθυσμό, και πρέπει με το στανιό να γίνει μούλτι-κούλτι, επειδή αυτό το σχέδιο έχει εκπονηθεί από διεθνείς «μοντέρνους» οίκους και ιδρύματα. Γνωρίζουμε καλώς πως ο τέτοιος σχολιασμός θα μας κατατάξει αμέσως στην απεχθή κατηγορία των «εθνολαϊκιστών», με την οποία έχει ασχοληθεί δις στις πρόσφατες συνεδριάσεις της η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, ένα από τα διεθνή think tanks στα οποία παίρνουν μέρος επιλεγμένα πρόσωπα της πολιτικής, της οικονομίας και των ΜΜΕ. Οι προσκεκλημένοι της εν λόγω Λέσχης οφείλουν να μην κάνουν κανένα λόγο για το τι και πώς συζητιέται στις συναντήσεις αυτές. Π.χ. ο κύριος Παπαχελάς έχει πάρει μέρος σε συναντήσεις της Λέσχης αυτής. Ρωτήστε τον τι συζητούν. Δεν θα σας απαντήσει. Δεσμεύεται…

(more…)

Μην πυροβολείτε τη Γεωπολιτική
Saturday
16/03/2019
17:46 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ιωάν. Μάζης
0

Σχόλιο G-M-R :   Άκρως χρήσιμες επισημάνσεις, για τη χρήση του αντιστασιακού-απελευθερωτικού “οπλοστάσιου” (εδώ το οπλοστάσιο, εδώ το σχέδιο χρήσης).


 

 

Ιωάν. Μάζης, 12 Μαρ. 2019

 

Υπάρχει μια παρεξήγηση ως προς το τί είναι τελικώς η Γεωπολιτική, όπως επίσης και μια εξίσου μεγάλη σύγχυση μεταξύ της εννοίας της Γεωπολιτικής και της Γεωστρατηγικής. Όποιος χρεώνει ιδεοληψία και ιμπεριαλιστικές προθέσεις στη γεωπολιτική ανάλυση, λόγω των προθέσεων του εκάστοτε γεωγράφου θεράποντός της, αλλά και των γεωστρατηγικών προτάσεων, τις οποίες αυτός ο γεωγράφος προτείνει στους πολιτικούς ηγέτες του κράτους του, είναι σαν να χρεώνουμε τον βιολογικό και χημικό πόλεμο στις επιστήμες της Βιολογίας και της Χημείας! Ή να χρεώνουμε στην Ιατρική τα απάνθρωπα ναζιστικά πειράματα των στρατοπέδων συγκεντρώσεως του Γ’ Ράιχ.

Οι στοχαστές αναλύουν τον διεθνή χώρο και τις διάφορες παραμέτρους του για να κατασκευάσουν έναν καμβά αποτύπωσης της τετραδιάστατης πραγματικότητας (γεωπολιτική ανάλυση). Διαχωρίζεται η φάση της γεωπολιτικής αναλύσεως από τη φάση της χρήσεως των συμπερασμάτων της αναλύσεως αυτής από τα κράτη, που αποτελεί πλέον γεωστρατηγική.

Η γεωστρατηγική είναι εθνικο-κεντρική σε μια και μόνον πτυχή της. Αυτή που μεριμνά την συμπεριφορά του διεθνούς περιβάλλοντος επί του εθνικού δρώντος, ο οποίος την ασκεί και την αντίδραση του ασκούντος την γεωστρατηγική δρώντος επί του περιβάλλοντος αυτού. Και γράφω για μία και μόνον πτυχή της, διότι η γεωστρατηγική δεν αναφέρεται κατ’ ανάγκην μόνον σε συστήματα εθνικο-κεντρικών χωρικών ιστών, όπου δηλαδή οι συνιστώντες κόμβοι είναι υποχρεωτικά εθνο-κρατικά μορφώματα. Μπορούν κάλλιστα να είναι αμυντικοί, οικονομικοί, πολιτικοί και πολιτισμικοί πόλοι ισχύος.

(more…)

123..