ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ: Η διπλή πρόκληση Ερντογάν και οι κυρώσεις που… αγνοούνται
Monday
15/07/2019
21:37 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΟΖ
0

Σχόλιο GMR : Ποιες κυρώσεις;

Καλύτερα να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε τις από ΕΕ – ΗΠΑ&CIA – ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, επι-κυρώσεις της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

 

 

In_gr, 15 Ιουλίου 2019

 

Χοντραίνει το παιχνίδι της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ειδικά αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι βρέθηκε κοίτασμα. Την ίδια ώρα οι S-400 βάζουν φωτιά στην περιοχή

Μπορεί το «επικίνδυνο» καλοκαίρι που κάποιοι περίμεναν, με σκηνικά πολέμου και θερμά επεισόδια από την Τουρκία να μην επιβεβαιώνεται, όμως, οι εξελίξεις που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή είναι «δύσκολες», για Ελλάδα και Κύπρο.

 

Η πληροφορία για ύπαρξη κοιτάσματος που βρήκε το γεωτρύπανο «Φατίχ» αλλάζει τα δεδομένα καθώς βάζει την Τουρκία, ετσιθελικά, στο παιχνίδι της ενέργειας.

Όπως έγραψε χθες ο «Φιλελεύθερος» Κύπρου, η Αγκυρα δεν πρόκειται να κάνει πίσω κι έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην κυπριακή ΑΟΖ θέλοντας να οικειοποιηθεί μέρος της, παρά τις προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων για κυρώσεις.

(more…)

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ;
Monday
15/07/2019
02:38 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R Γιώργ. Τριανταφυλλόπουλος
0

 

Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος , 22 Ιουνίου 2019

 

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ;

Μέρος 1ο

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

 

Ας αρχίσουμε με κάτι που είναι κοινός τόπος. Η αριστερά, σε όλες τις εκφράσεις της, βρίσκεται σε πορεία καθοδική εδώ και πολλές δεκαετίες. Καθώς κατά την τελευταία δεκαετία η επίθεση στο εισόδημα τωνν εργαζομένων, των συνταξιούχων και των αυτοαοπασχολούμενων στην Ελλάδα είναι εξαιρςετικά μεγάλη, το φαινόμενο φαντάζει παράξενο.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο ΤΙ-ΦΤΑΙΕΙ.pdf.

 

Στο τέλος του άρθρου λέει ότι θα συνεχιστεί με το 2ο μέρος “Και τώρα τι κάνουμε;”

“Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την πρόταση του κ. Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου (ο οποίος πάντα δίνει πρωτότυπες και ουσιαστικές αναλύσεις- τεκμηριώσεις- προτάσεις) υπενθυμίζοντας πως ήδη υπάρχουν (προκειμένου να δράσουν συνεργειακά με την πρόταση του Γ.Τ.) μια στέρεη βάση (με την πρόταση “για μια Τριλογία της Δημοκρατίας“) και ένα αντίστοιχο επιχειρησιακό σχέδιο (με στόχευση και για το μετά “για να μην είμαστε κοψοχερεπαναστάτες“).

 

 

Παράλληλα αναρτούμε το ποίημα του Γιώργου (εξώφυλλο & πρώτη, δεύτερη σελίδα του ποιήματος) γιατί,

με τα ωραία της ζωής οι αγώνες γίνονται ευκολότεροι.

***** – – – – – ***** – – – – – ***** – – – – – ***** – – – – – ***** – – – – –

Ευχόμαστε από καρδιάς

Καλό (υπόλοιπο) καλοκαίρι, μην εγκαταλείποντας παράλληλα την επισκόπηση των γεγονότων, το διάβασμα, τις αναρτήσεις, τα σχόλια.

 

 

ΚΟΕ: Η «τοποθέτηση ψήφου» μας
Monday
15/07/2019
01:43 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
0

Σχόλιο GMR : Η ψήφος στον “Κανένα”, δεν μπορεί να σημαίνει ταυτόχρονα, ψήφο στην “Καμιά ” ΠΡΟΤΑΣΗ (και για το σήμερα και για το αύριο), ιδιαίτερα από ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ.

Βέβαια, με τέτοιες μη προτάσεις επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και στις δύο εκλογές του 2015 και δεν θα έπρεπε να το ξεχνούν αυτό οι φίλοι, μέχρι το 2015 υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ και μη διαθέτοντες πρόταση σήμερα.

Από πλευράς G-M-R προτείνεται ένα Γενικό Πλαίσιο Αντίστασης (για μια Τριλογία της Δημοκρατίας) και ένα αναλυτικότερο επιχειρησιακό σχέδιο για το τώρα με σαφή στόχευση και για το μετά (για να μην είμαστε κοψοχερεπαναστάτες).

 

 

δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ , 6 Ιουλίου 2019

 

Η δική μας ψήφος στον “Κανένα” θέλει να ανιχνεύσει μια άλλη σχέση με την πολιτική, να δώσει πιο ουσιαστικές ερμηνείες στην βουβαμάρα, να δουλέψει για την προαγωγή μιας συνείδησης, μιας πράξης και μιας βούλησης για τη δημιουργία ενός πολιτικού κινήματος», επισημαίνει μεταξύ άλλων η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) σε ανακοίνωσή της για τις εθνικές εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή. Παρακάτω ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οδεύουμε σε αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Η διακυβέρνηση της αριστεράς φτάνει προς το τέλος της υπό το βάρος μιας γενικευμένης κοινωνικής δυσφορίας. Η εξασθένιση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά μονάχα την προώθηση μιας σκληρής οικονομικής διαχείρισης, αλλά εξίσου την αλαζονεία, το ψέμα, την υποκρισία. Όλα αυτά μαζί ανήκουν στις υπηρεσίες της αριστερής κυβέρνησης. Η υποταγή στους ισχυρούς, ευρωιερατείο και ΗΠΑ, ήρθε μαζί με το ξέπλυμα και την προσφορά άπλετου χώρου στη Ν.Δ. και συνολικά στο πολιτικό σύστημα. Οι καρικατούρες ιδεολογικών αναφορών και ευαισθησίας, αφού εξόντωσαν τον λαϊκό ριζοσπαστισμό, έχουν πια ισχύ είτε στους πολύ αφελείς, είτε στους κάθε λογής βολεμένους.

(more…)

Για μία τριλογία της Δημοκρατίας
Friday
12/07/2019
14:57 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ηλίας Φιλιππίδης
0

 

Ηλία Φιλλιπίδη(*), 2 Ιουλίου 2019

 

1.   Τα δεδομένα της εποχής μας

Με την κοινωνιολογική μας πείρα έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι τα δεδομένα που αφορούν τον Ελληνισμό, είναι:

1.1 Η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μία εσχατολογική φάση γενικευμένης παρακμής, οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και αξιακής, με λογικό επακόλουθο τον υποβιβασμό της χώρας μας σε αναλώσιμο χώρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

1.2 Στον διεθνή χώρο επικρατεί ο απόλυτος ανταγωνισμός, όλοι εναντίον όλων. Στην Ε.Ε. επικρατεί σύγχυση και ένταση σε δύο άξονες: α) μεταξύ χωρών του Βορρά και του Νότου και β) μεταξύ των δυνάμεων της παγκοσμιοποιήσεως και του εθνοκεντρισμού. Δεν υπάρχουν συμμαχίες, υπάρχουν μόνο συμφέροντα. Εξάλλου το ΝΑΤΟ ουδέποτε πήρε το μέρος της Ελλάδας, πάντα λειτουργούσε ως σύμμαχος της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας.

1.3 Ο 21ος αιώνας ξεκίνησε με μία μεγάλη αντίφαση. Από τη μία έχουμε την τεράστια ανάπτυξη των γνώσεων, των επιστημών, της επικοινωνίας καθώς και την εξέλιξη της θεσμικής λειτουργίας των ανεπτυγμένων τουλάχιστον κοινωνιών, ενώ από την άλλη παρατηρούμε τη φαλκίδευση της δημοκρατίας, την αποστροφή μεγάλου μέρους των πολιτών έναντι της πολιτικής και επίσης την εμφάνιση μη δημοκρατικών κομμάτων σε όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά κράτη.

(more…)

Που Ζω;;;
Friday
12/07/2019
03:11 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αντ. Παπαντωνίου
0

 

 

Αντ. Παπαντωνίου (*), 10 Ιουλίου 2019

 

 

Πέρασαν ήδη εννέα χρόνια που η ζωή μου εξελίσσεται μέσα σε ένα βούρκο με ό,τι αυτό σημαίνει, τόσο για την δική μου επιβίωση όσο και γενικότερα για τους Συμπολίτες μου και ένα Γεωγραφικό Χώρο που γνώριζα ότι η χαρακτηριστική του ονομασία ήταν ΕΛΛΑΔΑ.

Ένα βούρκο που διαρκώς διευρύνεται και σε έκταση και σε βάθος και απειλεί να καταπνίξει κάθε Ανθρώπινη παρουσία μέσα στα Βοθρολύμματα που εκεί σωρεύονται.

Πως αλλιώς μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει, για να ακριβολογεί, όλα αυτά που συμβαίνουν στον Τόπο μας από το 2010, κυρίως;; Πνίγηκαν, δεν χάθηκαν, όλες οι αξίες που μέχρι τότε γνωρίζαμε και αυτό θεωρείται απόλυτα φυσικό και δεν προκαλεί καμία αντίδραση αλλά αντίθετα γίνεται απόλυτα αποδεκτό και μένει για την επιβεβαίωσή του, να υπάρχουν ακόμα και μερικοί περίεργοι που λένε ότι: ΟΧΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Οι τελευταίες αξίες που πνίγηκαν σε αυτόν τον Βούρκο είναι οι αξίες του Ανθρωπισμού όπως αυτές είχαν για δεκαετίες στο παρελθόν πιστωθεί στην «Αριστερά», με αγώνες και ενίοτε και με αίμα για την προάσπισή τους από τον χαφιεδισμό και τον ραγιαδισμό της «Δεξιάς», όπως είχε εξελιχθεί διαχρονικά από την Επανάσταση του 1821 συνεχώς μάχρι και σήμερα που πάντα ήταν «φιλήκοοι των Ξένων», με όποια μορφή και αν εμφανίζονταν αυτοί, και που είχαν να κάνουν με τις επικρατούσες εκάστοτε συνθήκες.

(more…)

Εκκένωσαν το City Plaza οι καταληψίες
Friday
12/07/2019
01:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΑΤΑΛΥΨΕΙΣ
0

Σχόλιο GMR :   Χαρακτηριστικό παράδειγμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Κράτους (και αστυνομίας φυσικά) — δήθεν αναρχικής ΣυριζοΑνταρσυακής μπαχαλοκρατίας.

 

NewPost, 10 Ιουλίου 2019

 

 

Το κτίριο είχε καταληφθεί στις 22 Απριλίου του 2016 από αντιεξουσιαστές που το είχαν μετατρέψει σε χώρο φιλοξενίας μεταναστών.

Στην οικειοθελή εκκένωση του ξενοδοχείου City Plaza μετά από 3 ολόκληρα χρόνια, προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, οι καταληψίες του.

Το κτίριο είχε καταληφθεί στις 22 Απριλίου του 2016 από αντιεξουσιαστές που το είχαν μετατρέψει σε χώρο φιλοξενίας μεταναστών. Μάλιστα φεύγοντας, κλείδωσαν το κτίριο.

Στο σημείο μετέβη άμεσα η ιδιοκτήτρια του κτιρίου που από την πρώτη στιγμή διεκδικούσε την απομάκρυνση των καταληψιών από την αστυνομία, σε μια επιχείρηση, που άγνωστο γιατί, δεν έγινε ποτέ.

Πλέον η ιδιοκτήτρια θα αλλάξει κλειδαριές και θα ζητήσει από την αστυνομία να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα αποτροπής, τυχόν νέας εισβολής ατόμων στο ξενοδοχείο.

 

Πηγή: newpost.gr

 

Η Μέι αποκάλυψε οτι ο Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να τηρήσει την Συμφωνία των Πρεσπών (pic)
Friday
12/07/2019
01:15 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κυρ. Μητσοτάκης ΝΔ
0

Σχόλιο GMR : Ο Κυρ. Μητσοτάκης, ως νέος πρωθυπουργός, δεσμεύεται να συνεχίσει να εγκληματεί όπως του κληροδότησαν οι προηγούμενοι ένοχοι εσχάτης προδοσίας και όπως ο ίδιος θα επαυξάνει!

 

 

Κυρ. Μητσοτάκης, 11 Ιουλίου 2019

 

Από τη Νέα Δημοκρατία ενημέρωσαν για την επικοινωνία του Πρωθυπουργού με την Τερέζα Μέι, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν το κομμάτι για την «Συμφωνία των Πρεσπών», όπως αποκάλυψαν οι Βρετανοί.

 

Θέμα σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ της Τερέζα Μέι και του Κυριάκου Μητσοτάκη, προέκυψε από την ενημέρωση που υπήρξε από τις δύο πλευρές.

Από την Κυβέρνηση ενημέρωσαν χθες πως δύο ηγέτες συζήτησαν για διάφορα θέματα, ξεχνώντας να αναφέρουν το κομμάτι για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά αφού η Τερέζα Μέι συνεχάρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του, στη συνέχεια «Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης. Στη διάρκεια του σύντομου τηλεφωνήματος συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην Νοτιανατολική Μεσόγειο και ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ευρύτερη περιοχή».

Κάπου εκεί τελειώνει η ενημέρωση, όμως στην Μεγάλη Βρετανία υπήρχε και συνέχεια.

«Σε ευρύτερα εθνικά ζητήματα, η Πρωθυπουργός είπε οτι πιστεύει πως η Συμφωνία των Πρεσπών με την Βόρεια Μακεδονία ήταν ένα μπροστά και χαιρέτησε την δέσμευση του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη να τηρήσει την εφαρμογή της».

 

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

Sky News – Με σπασίματα πιάτων γιόρτασαν την επιστροφή της Δεξιάς στην Ελλάδα (Vid.)
Friday
12/07/2019
01:05 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος SLpress ΜΜΕ
0

Σχόλιο GMR : Τέτοια και πολύ χειρότερη από ποινική άποψη, είναι η μέσω των ΜΜΕ διακίνηση ιδεών στην Ελλάδα.

Κατά τα λοιπά, αυτά τα ΜΜΕ είναι το αγαπημένο στέκι ΟΛΩΝ των αντιμνημονιακών πολιτευομένων.

 

 

SLpress , 10 Ιουλίου 2019

 

Ούτε οι πιο φανατικοί νεοδημοκράτες δεν γιόρτασαν με τόσο ενθουσιασμό την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη την 7η Ιουλίου. Με μουσική από το συρτάκι του Ζορμπά και σπασίματα πιάτων, οι παρουσιαστές της αμφιλεγόμενης γνωστής εκπομπής “The Outsiders” του Sky News άνοιξαν την εκπομπή της 9ης Ιουλίου.

«Καλώς ήρθατε σε μια ειδική εκπομπή των Outsiders. Τι γιορτάζουμε; Την εκλογή της συντηρητικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, την εκλογή του “κύριος Μητσοτάκης“» δήλωσε ο κεντρικός σχολιαστής Rowan Dean.

Ο παρουσιαστής είπε μάλιστα πως «Ο ελληνικός λαός έσφαξε άλλον έναν σοσιαλιστικό δράκο στην Ευρώπη και γι αυτό είμαστε χαρούμενοι ώστε να το γιορτάσουμε» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «διαλύσαμε τη σοσιαλιστική ιδεολογία όπως κάναμε σπάζοντας αυτά τα πιάτα». Πρόκειται για μια υπερσυντηρητική εκπομπή στην Αυστραλία που έχει προκαλέσει στο παρελθόν τόσο πολύ, ώστε πρόσφατα κάποιοι συνεργάτες απομακρύνθηκαν λόγω των σχολίων που ξεπέρασαν τα όρια.

Δείτε το σχετικό video εδώ

 

Πηγή: slpress.gr

 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καμία συνεργασία με αυτούς που έχουν καταστρέψει τη χώρα
Saturday
06/07/2019
12:01 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΚΛΟΓΕΣ Ζωή Κωνσταντοπούλου
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:   Όλα αυτά η Ζωή λέει πως ΘΑ τα κάνει, ΣΗΜΕΡΑ όμως, ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ, αρνείται να τα παλέψει ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΥΣ πολιτες-σχηματα-επιστήμονες (βλέπετε εδώ στήλη απελευθερωτικών προτάσεων).

 

 

Ζωή Κωνσταντοπουλου, 4 Ιουλίου 2019

 

 

Τι είπε για Αλέξη Τσίπρα Γιάννη Βαρουφάκη και Συμφωνία Πρεσπών

 

Τη θέση της ότι «το πολιτικό συνδυάζεται με το νομικό, που συνδυάζεται με το κινηματικό» και ότι «αυτό το τρίπτυχο έχει τεράστια σημασία για να είμαστε αποτελεσματικοί» εξέφρασε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη τύπου, στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης. «Τα πάντα ανατρέπονται. Αυτό ιστορικά έχει αποδειχτεί», πρόσθεσε και με βάση την ιδιότητά της ως νομικού τόνισε: «Οφείλουμε να υπηρετήσουμε τη χώρα μας με τις γνώσεις και τα εργαλεία μας». Παράλληλα, έκανε αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον Γιάννη Βαρουφάκη.

(more…)

Το ζήτημα της «επαναδιαπραγμάτευσης» του συν 3,5%
Saturday
06/07/2019
10:59 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ. Μηλιαράκης
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:   Και πάλι ευχαριστούμε τον εξαιρετικό νομικό, κύριο Πέτρο Μηλιαράκη για την ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ του εγκλήματος της εσχάτης προδοσίας, δηλαδή της μετατροπής της πατρίδας μας σε προτεκτοράτο μέσω των μνημονίων.

Το να ζητά όμως ο κος Μηλιαράκης να σώσουν την Ελλάδα οι ΥΠΑΙΤΙΟΙ του εγκλήματος της εσχάτης προδοσίας, αυτό αποτελεί (αν το αποδεχθούμε ως λαός) τελειωτικό πλήγμα στην πατρίδα και στον λαό.

 

 

Πέτρ. Μηλιαράκης, 28 Ιουνίου 2019

 

 

Ασφαλώς έχει δίκιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιδιώκει και να προσδοκά να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αντιστοίχως και ο Αλέξης Τσίπρας έχει δίκιο να επιδιώκει και να προσδοκά να σχηματίσει (αυτή τη φορά) αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ωστόσο, το παρόν κείμενο «προκύπτει» από το «επιχείρημα» του αρχηγού της Ν.Δ. ότι επαναδιαπραγμάτευση μπορεί να επιτευχθεί μόνο(!) με «αυτοδύναμη κυβέρνηση»! Με βάση το «επιχείρημα» αυτό, με το παρόν κείμενο κατατίθενται ορισμένοι χρήσιμοι (αν όχι κρίσιμοι) προβληματισμοί.

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Με τη Συνθήκη της Λισαβόνας και ειδικότερα με τη Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), θεσπίστηκε το γενικό πλαίσιο εντός του οποίου κινείται η άσκηση της οικονομικής πολιτικής, με βάση την οποία «τα κράτη-μέλη ασκούν την οικονομική τους πολιτική με σκοπό να συμβάλουν στην υλοποίηση των στόχων της Ένωσης, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 3 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ)». (Το άρθρο 3 ΣΕΕ κυρίως θεσπίζει πρόνοιες για τις αξίες της Ένωσης, την ειρήνη και την ευημερία των λαών της).

Επίσης με τη Συνθήκη της Λισαβόνας επαναβεβαιώθηκαν τα κριτήρια σύγκλισης για την εισαγωγή του ευρώ, κριτήρια που επέβαλαν τη δημιουργία του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης το οποίο αποφασίστηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Άμστερνταμ ήδη από το 1997 με αντίστοιχο Ψήφισμα. Η σημασία δε του Συμφώνου αυτού επιβεβαιώθηκε με τη «Δήλωση 30», που έχει επισυναφθεί στη Συνθήκη της Λισαβόνας.

(more…)

123..