ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Για την Ανεξαρτησία της πατρίδας και την Ελευθερία και Ευημερία των ανθρώπων
Wednesday
12/06/2019
23:54 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet
0

Σχόλιο GMR :   Λάβαμε την Πρόταση Ήθους θέματος και την αναρτούμε, με την εξής προσθήκη της GMR: η εδώ τελευταία ανάρτηση-πρόταση μας, συμβάλλει στην πρόταση της ithacanet, με κατάθεση, ψυχής, δυνατοτήτων, οργάνωσης, ενότητας, όλα τριπλοσυνδυασμένα αγωνιστικά- δικαιϊκά- πολιτικά (βάσει πολιτικών αρχών όχι βάσει πολιτικών αρχηγών).

 

 

IthacaNet , 10 Ιουν. 2019

 

 

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Προς τη Συνάντηση της 10ης Ιουνίου 2019

Ανταποκρινόμαστε στην πρόσκληση φίλων, για να γράψουμε συνοπτικά κάποιες σκέψεις μας, που σχετίζονται με την πολιτική κατάσταση της Κατοχής και τις εκλογές της 7/7/2019.

Είναι φανερό ότι η συνάντηση γίνεται κάτω από πίεση και σκοπό έχει όσα πολιτικά πρόσωπα και φορείς έχουν αποτύχει να εκπροσωπηθούν στη Βουλή να ενωθούν, επιδιώκοντας το πολυπόθητο 3%. Αυτές οι επιδιώξεις ενδιαφέρουν ελάχιστους από το λαό και στην πραγματικότητα όσοι συγκεντρωθούν έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης, για την αμαχητί παράδοση του λαού στη λεηλασία.

Τα επίθετα «αντιμνημονιακός», «δημοκρατικός», «πατριωτικός» στην αφίσα της πρόσκλησης για όσους συναντηθούν δείχνουν αυταρέσκεια και οι φορείς οφείλουν να τα αποδεικνύουν. Αν εμείς είμαστε πατριώτες και δημοκράτες, κάποιοι άλλοι θα το πουν, κρίνοντας τις πράξεις μας. «Εμείς» είμαστε ένα ολιγομελές απομεινάρι των οργανώσεων, που ξεκίνησαν το 2010, όπως το GetGreeceBack, Σπίθα, συνελεύσεις πλατειών, οργανώσεις υπερχρεωμένων, κινήματα χωρίς μεσάζοντες, συνεργατικές ομάδες παραγωγών κλπ.

(more…)

Με τι ψυχαγωγούνται οι Αγγλοσάξονες
Thursday
21/03/2019
04:32 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet
0

 

 

IthacaNet, 20 Μαρ. 2019

 

Ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός είναι ανώτερος και πρέπει να του μοιάσουμε.

Από το 2014, αναμεταδίδεται από το πρώην κρατικό “Κανάλι 5” του BBC, ένα Reality σόου που αναδεικνύει τις «ηρωικές προσπάθειες» των enforcement officers (Δυνάμεις Επιβολής) του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου… να εισβάλουν και να πετάξουν ανθρώπους και προσωπικά αντικείμενα έξω από τα σπίτια οφειλετών!

Τίτλος της ψυχαγωγικής σειράς Can’t pay? We’ll take it away (Δεν μπορείς να πληρώσεις; Στο παίρνουμε).
Παραθέτουμε στο τέλος τα διαφημιστικά της (trailers), για να το δείτε με τα μάτια σας. Σε αυτά, ο εκφωνητής δίνει το στίγμα της εκπομπής: «
Τέλος τα λεφτά; Τέλος και οι δικαιολογίες!»

Έγραψε στο πρώτο video ένας σχολιαστής πως είναι απαράδεκτο να εξακολουθεί να παίζει σειρά η οποία παρουσιάζει ως ψυχαγωγία το να βλέπεις ανθρώπους [πολλοί εκ των οποίων, αν δείτε μερικά επεισόδια, είχαν πράγματι οικονομικά προβλήματα και δεν ήταν λαθρομετανάστες ή εκμεταλλευτές], να χάνουν βιαίως τα σπίτια τους ή τα μέσα μετακίνησής τους. Το σχόλιο αυτό πήρε τα περισσότερα “like”. (ΠΑΝΤΟΥ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ).

(more…)

Θα βρεθούμε, όταν όλοι μαζί, όταν όλοι εμείς συναντηθούμε.
Saturday
09/03/2019
17:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Ithacanet
0

 

IthacaNet , 8 Μαρ. 2019

 

 

Το ανυπέρβλητο και έτσι χιλιοτραγουδισμένο αυτό τραγούδι των Μαυρουδή – Γκαϊφίλια κάθε φορά που το ακούμε, μιλάει σε όλο μας το είναι. Ποιος ξέρει γιατί;

Με αφορμή αυτό ο συναγωνιστής μας από την IthacaNet, μας πάει ένα βήμα παραπέρα.

Θα βρεθούμε, όταν όλοι μαζί, όταν όλοι εμείς συναντηθούμε. Όχι “όλοι όσοι δηλώνουν “πατριώτες”, αλλά ΟΛΟΙ όσοι ταλαιπωρούνται από αυτό που ζούμε.

Προσωπικά, ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΩ “ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ”. Δεν ξέρω αν είμαι και δεν είμαι εγώ αυτός που θα με κρίνει. Οι πράξεις του καθενός και του κάθε κόμματος δείχνουν και κρίνονται από άλλους. Και “μηδένα προ του τέλους μακάριζε”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ. ΠΟΥ ΝΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ” ΤΗΣ. Σήμερα έχουμε κατακτητές και δοσίλογους πολιτικούς. Πολιτική οργάνωση, που δεν προτάσσει την απελευθέρωση των Ελλήνων και της πατρίδας από τη δαγκάνα των τραπεζιτών, δεν μπορεί να είναι πατριωτική.

Πολιτική οργάνωση που δεν προτάσσει τη διαγραφή κρατικού και ιδιωτικού χρέους δεν μπορεί να είναι πατριωτική.

Πολιτική οργάνωση, που κρύβει πίσω από κάθε είδους ταξικές ή/και πατριωτικές κορώνες ότι το χρήμα είναι ιδιωτικό δεν μπορεί να είναι πατριωτική.

Οργάνωση, που δεν μιλά για δημόσιο/δημοκρατικό χρήμα δεν μπορεί να είναι πατριωτική. Πολιτική οργάνωση που δεν δηλώνει ακύρωση ΟΛΩΝ των Νόμων, Συμβάσεων και αλλαγών ιδιοκτησίας στην κατοχική περίοδο δεν μπορεί να είναι πατριωτική.

Πολιτική οργάνωση, που δεν δηλώνει επιστροφή στον προηγούμενο κάτοχο (Ιδιώτη και κράτος) των απαλλοτριωμένων, χαρισμένων, φτηνά νοικιασμένων και πουλημένων σε ξένους δεν μπορεί να είναι πατριωτική.

Πολιτική οργάνωση, που επιδιώκει όλα αυτά και δεν προετοιμάζει το λαό ΑΠΟ ΤΩΡΑ για παλλαϊκή άμυνα δεν μπορεί να είναι πατριωτική.

Και παλλαϊκή άμυνα υπάρχει μόνο όταν οι Έλληνες είναι οργανωμένοι σε κοινότητες – εκκλησίες – δήμους και το πολίτευμα είναι δημοκρατία. Μόνο στη δημοκρατία, ο πολίτης είναι οπλίτης. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΧΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ και δεν τα συνοδεύουν από πράξεις, μερικές των οποίων περιέγραψα, επιδιώκουν μόνο, μια είσοδο στην κατοχική βουλή. Τίποτε άλλο.

Τα κόμματα (όπως και οι ιδεολογίες) υπάρχουν για να διαιρούν. Δεν μπορούν να ενώσουν. Και οι αυτόκλητοι σωτήρες ξεχνούν ότι «ο ταπεινώνων εαυτόν υψωθήσεται»..

Η μόνη μορφή οργάνωσης, που μπορεί να ενώσει και να οδηγήσει σε ειρηνική επανάσταση βρίσκεται στη φράση «Πάλιν ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ἐὰν δύο ὑμῶν συμφωνήσωσιν ἐπὶ τῆς γῆς περὶ παντὸς πράγματος οὗ ἐὰν αἰτήσωνται, γενήσεται αὐτοῖς παρὰ τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς. Οὗ γάρ εἰσι δύο ἢ τρεῖς συνηγμένοι εἰς τὸ ἐμὸν ὄνομα, ἐκεῖ εἰμι ἐν μέσῳ αὐτῶν.».

Απόδοση στα νέα Ελληνικά

«Ἐπίσης σᾶς λέγω, ὅτι ἐὰν δύο ἀπὸ σᾶς, εἰς τὴν γῆν, συμφωνήσουν νὰ ζητήσουν οἱονδήποτε πρᾶγμα, θὰ τοὺς γίνῃ ἀπὸ τὸν Πατέρα μου τὸν ἐπουράνιον. Διότι ὅπου εἶναι δύο ἢ τρεῖς συγκεντρωμένοι εἰς τὸ ὄνομά μου, ἐκεῖ εἶμαι ἀνάμεσά τους».

(“Αγαπάτε και τους εχθρούς σας”, αλλά για τους τραπεζίτες κρατούσε φραγγέλιο).

 

 

 

 

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ; ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΧΡΕΟΣ, ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ
Sunday
10/02/2019
19:20 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet
0

 

 

Ithacanet, 21 Ιαν. 2019

 

Για μια ακόμα φορά, “για όλα φταίνε αυτοί που χρωστούν στο κράτος και στις τράπεζες“. “Τα κόκκινα δάνεια καταστρέφουν τις τράπεζες και φταίνε για τη μεταφορά των βαρών στο λαό“. 

Το κατοχικό κομματικό σύστημα σε όλες του τις παραλλαγές, έχει ανάγκη από αποδιοπομπαίους τράγους. Υποτελές και απίστευτα υποτακτικό σε τραπεζίτες δεν θα πει ποτέ πώς φτιάχνεται το χρήμα και πώς το χρέος. Δεν θα πει ποτέ ότι οι τράπεζες δεν χρειάζονται καταθέσεις, για να έχουν χρήμα.

Το σύνολο του κομματικού συστήματος είναι απλώς απατεώνες, που βασίζονται στην άγνοια και θησαυρίζουν με το ψέμα. 

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, Κύριοι. Η “σκεπτόμενη διανόηση” είναι είτε ανίκανη, είτε εξαγορασμένη, είτε νοιάζεται μόνο για την αυτοϊκανοποίηση της. Η “διανόηση” είναι μια κατάσταση που ζει ανάμεσα σε προσωπικά συμφέροντα, ψέματα και φαντασιώσεις.  

Η Λευτεριά θα έρθει από τους φτωχούς, τους υπερχρεωμένους και τους κατατρεγμένους. 

Όσοι πιστοί, όσοι λεύτεροι, όσοι πτωχοί σε πνεύμα και υλικά, ας σμίξουμε.

(Για εκτός Κεφαλονιάς, email συμμετοχής ithacanet.gr@gmail.com)

Ευχαριστούμε το επιμελητήριο Κεφαλονιάς, που με τη βοήθεια του, διανέμεται το πιο κάτω κείμενο. Για την ώρα, είναι ο μόνος φορέας στην Ελλάδα, που άνοιξε το διάλογο, για ένα θέμα, που ΟΛΟΙ σιωπούν. Οι υπόλοιποι “εκπρόσωποι”, έρημοι και απρόσωποι, κάνουν πως δεν ξέρουν. 

Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ : 

 

 

 

Πηγή: ithacanet.gr

 

 

ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΩΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ
Sunday
06/01/2019
08:38 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Ithacanet
1

Σχόλιο G-M-R:   ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ,  ΚΕΙΜΕΝΟ-ΕΚΚΛΗΣΗ, ΠΙΣΤΗΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΑΓΩΝΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ!

 

 

IthacaNet , 6 Ιαν. 2019

 

 

Αφορμή για το παρόν κείμενο είναι η επιθυμία της Κρατικής θρησκευτικής Ιεραρχίας να διαλυθεί η τελευταία Συναδελφική[1] Εκκλησία και να παραδοθεί η ιδιοκτησία του Ιερού Ναού της στο ΝΠΔΔ «Εκκλησία της Ελλάδος».

Στην πραγματικότητα, αυτό που η θρησκευτική διανόηση θέλει να διαλύσει είναι τις εκκλησιαστικές, αγαπητικές και δημιουργικές σχέσεις των ανθρώπων της εκκλησίας, ώστε να φύγει από μπροστά της και το τελευταίο απομεινάρι αληθούς εκκλησιαστικής, κοινοτικής και πολιτικής ιστορίας.  Τον τελευταίο καιρό, γίνεται μια τεράστια και ολόπλευρη επιχείρηση διαγραφής της μνήμης του λαού, με επιστρατευμένους όσους θεωρούνται «διανόηση», οι οποίοι συνήθως έχουν στενή σχέση με την κρατική εξουσία. Στην περίπτωση των Φαρακλάτων, κομματικοί, που έχουν να λαβαίνουν το κάτι τις από τη συναναστροφή τους με την εξουσία, έχουν αναλάβει το ρόλο της 5ης Φάλαγγας.

Η μοναδική δικαιολογία, για την κατάσχεση της κοινής περιουσίας των ενοριτών είναι το «δεν το λέει ο νόμος». Μόνο που αυτός ο νόμος δεν είναι του Θεού ή της εκκλησίας. Τον έφτιαξαν μόνοι τους, παρέα με τους πολιτικούς. 

  (more…)

Από τα κακά χρωστούγεννα* στα Καλά Χριστούγεννα
Monday
24/12/2018
15:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet
0

 

 

ithacanet, 24 Δεκ. 2018


 

* Τα “χρωστούγεννα” είναι λέξη επινοημένη από τον Δον Ψυχώτη.

Είναι Χριστούγεννα, οπότε ας ασχοληθούμε με κάτι χριστιανικό, εορταστικό και αναμφισβήτητα ιστορικό, πολιτικό και κοινωνικό.

Η μεγαλύτερη θρησκεία σήμερα είναι ο οικονομισμός. Και η μεγαλύτερες θυσίες γίνονται για την χωρίς όρια απληστία των ολίγων. Μόνο μία άλλη ανώτερη δύναμη μπορεί να αντιμετωπίσει τη λατρεία του Μαμωνά.

Η λατρεία του χρήματος, της χλιδής και της κραιπάλης, είχε ξαναεμφανιστεί στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Κι όταν κάποιοι βρίσκονται σε κατάσταση ασύδοτου πλούτου, στην άλλη άκρη ο κόσμος γεμίζει με δούλους.

(more…)

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ανοίγει το θέμα χρήμα, χρέος, φόροι
Wednesday
28/11/2018
20:37 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet
0

 

 

Ithacanet, 27 Νοε. 2018

 

 

 

 

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ , ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ.

H AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Το Επιμελητήριο ανοίγει το θέμα χρήματος, χρέους και φόρων.

Το Δ.Σ. του Επιμελητήριου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αποφάσισε ομόφωνα να ανοίξει το φάκελο Χρήμα, Χρέος, Φόροι.

Όλοι συζητούν για «κακοπληρωτές» και «φοροφυγάδες», αλλά κανείς δεν αναρωτιέται και δεν μιλά για το τι φταίει και το 5% των καθυστερούμενων δανείων του 2009 έγινε 50% το 2018. Κανείς δεν μιλά για το πώς το 13% των οφειλετών προς τον ΟΑΕ του 2009 έγινε πάνω από 50%. Για το πώς ο μονοψήφιος αριθμός οφειλετών προς την εφορία του 2009, έγινε πολύ πάνω από 50%, σήμερα. Όλοι κρύβουν ότι το 1% των μεγαλοοφειλετών προς την εφορία χρωστά το 90% των οφειλών, ενώ όλο το βάρος της είσπραξης οφειλών έχει πέσει στους μικρούς.

Κάτι φταίει, για το οποίο κανείς δεν μιλά. Δεν είναι δυνατόν ένα ωραίο πρωί όλοι οι Έλληνες να αποφάσισαν να μην πληρώνουν. Η μεγάλη φορολογία και η υπερχρέωση πολιτών και κράτους έχει άμεση σχέση με το γεγονός ότι το χρήμα δημιουργείται από ιδιώτες τραπεζίτες και κάθε λεπτό, που κυκλοφορεί, επιβαρύνεται αενάως με τόκους, οι οποίοι δεν μπορούν ποτέ να πληρωθούν. Οι κόποι μας γίνονται τόκοι και φόροι και από την εργασία και την επιχειρηματικότητα μας πλουτίζουν κάποιοι λίγοι, οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα. Δεν πάει άλλο. Δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες φοροφυγάδες, ούτε κατ’ εξακολούθηση κακοπληρωτές. Δεν είμαστε ένοχοι ή υπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάσταση.

Ανοίγουμε τη συζήτηση με όλα τα επιμελητήρια, όλους τους συναδέλφους, όλους τους φορείς και τους θεσμούς της πολιτείας:

Γιατί το χρήμα να μην είναι δημόσιο εργαλείο;

Στη δραματική κατάσταση στην οποία έχουμε βρεθεί, ποια είναι η λύση;

Οι πολίτες και ειδικά οι συνάδελφοι, που βρίσκονται στα όρια της καταστροφής, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο διάλογο και συνδρομή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ζοφερής κατάστασης. Καλείται να καταθέσει ο καθένας την προσωπική του άποψη, την εμπειρία του και τις δυσκολίες, που δημιουργεί το σημερινό πλαίσιο, ώστε να διαμορφωθεί μια τεκμηριωμένη πρόταση, η οποία θα οδηγήσει σε μία αποτελεσματική λύση.

Δηλώσεις συμμετοχής στο email chamberk@otenet.gr και στο τηλέφωνο 2671022253.

Ο πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής

 

 

Πηγή: ithacanet.gr

 

“ΕΚΚΛΗΣΙΑ” ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ: ΔΥΟ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ
Saturday
24/11/2018
18:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet
0

 

IthacaNet , 22 Νοε. 2018

 

Το σημερινό ΝΠΔΔ “Εκκλησία της Ελλάδος” είναι η συνέχεια της αιρετικής κατασκευής, που έφτιαξαν προτεστάντες αντιβασιλείς και ένας ρωμαιοκαθολικός Αντιβασιλέας. Το ίδιο συμβαίνει και με αυτό που αποκαλούμε «κράτος»: Φτιάχτηκε πάνω στα ερείπια των Ελληνικών κοινοτήτων.

Με την επέλαση των Βαυαρών στην Ελλάδα, με δύο νόμους και πολλές διατάξεις, καταργήθηκαν οι Εκκλησίες και οι Κοινότητες των Ελλήνων. Πρόκειται για τους δύο θεσμούς που κράτησαν τον Ελληνισμό όρθιο στα 400 χρόνια σκλαβιάς και κατέληξαν στην Επανάσταση.

Μαζί με την κατάργηση των εκκλησιών και τη δημιουργία ενός μορφώματος στα πρότυπα της Παπικής και Αγγλικανικής παράδοσης, οι Βαυαροί απαλλοτρίωσαν και την περιουσία τους, η οποία τότε ήταν το 25% της έκτασης του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, ενώ σήμερα δεν υπερβαίνει το 2%.

Τότε, με τον όρο εκκλησιαστική ή κοινοτική περιουσία εννοούσαν ότι αυτή Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟ ΛΑΟ, αφού αυτός αποφάσιζε για όλα, στις συνελεύσεις του. Οι ενορίτες επέλεγαν τους ιερείς και διευθετούσαν τα κοινά, ενώ οι ιερείς εκλέγανε τους Επισκόπους.

(more…)

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ
Saturday
17/11/2018
22:48 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Ithacanet
14

IthacaNet, 11 Νοε. 2018

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ

Λίγη ιστορία και πολλές αλήθειες, με αφορμή τη συζήτηση για την εκκλησιαστική περιουσία. Ένας άνθρωπος, όταν χάσει τη μνήμη του, γνωρίζει τον κόσμο με βάση τις γνώσεις, που του δίνει το περιβάλλον του. Ο ίδιος δεν έχει άλλο τρόπο να μάθει ποιος είναι από αυτό που του λένε οι οικείοι του. Δεν είναι τυχαίο, που οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, έδωσαν στην Α-λήθεια τη σημασία της άρνησης της λήθης. Δεν θυμάμαι σημαίνει δεν κατέχω την αλήθεια. Σήμερα, ένας ολόκληρος λαός έχει χάσει τη μνήμη του, από μία παιδευτική διαδικασία σχεδόν δύο αιώνων.

Το «αίτημα» του «χωρισμού εκκλησίας και κράτους» παρουσιάζεται σαν μέτρο εκσυγχρονιστικό και αντισκοταδιστικό, μια και η εκκλησία, από τα χρόνια του «διαφωτισμού», υποτίθεται πως εκπροσωπεί τον σκοταδισμό. Αυτό, όμως, αφορούσε την ρωμαιοκαθολική και προτεσταντική Ευρώπη και όχι την Ορθόδοξη περιοχή της. Αυτοί που θεωρούν «σκοταδιστική» την εκκλησία, θα πρέπει, επιτέλους να μάθουν ότι ο θεσμός «Εκκλησία της Ελλάδος» είναι κατασκεύασμα διαφωτισμένων Βαυαρών και Ελλήνων, μετά την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς. Ο σημερινός σκοταδισμός και κρατισμός είναι έργο του εισαγόμενου διαφωτισμού.

(more…)

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΣΗΜΕΡΑ : ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Saturday
17/11/2018
00:45 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet
0

 

Ithacanet, 13 Νοε. 2018

 

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τους βρίσκουμε σαν επαγγελματίες σχολιαστές σε δημοφιλείς ιστοσελίδες. Φαίνονται, γιατί αν δει κάποιος το προφίλ τους θα δει ότι έχουν κάνει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα (2-4 έτη) 10 έως 25 χιλιάδες σχόλια.

ΚΟΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Είναι Ευρωπαϊστές, Αριστεροί, Αμερικανολάτρες και Συριζαίοι.

Τρόπος σκέψης:

1) Το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ είναι αριστερό.

2) Κάθε τι που υμνεί δικαιώματα, αλλά δεν ενοχλεί τους τραπεζίτες είναι αριστερό.

3) Ό,τι ενοχλεί τους τραπεζίτες είναι “εθνικιστική συνομωσιολογία”.

Παράδειγμα:

Πανηγυρίζουν για την εκλογή 2 μουσουλμάνων γυναικών στο Αμερικάνικο Κογκρέσο:

https://www.protagon.gr/epikairotita/ilxan-omar-mia-somali-mousoulmana-prosfygas-gia-to-kogkreso-44341716759

https://info-war.gr/mipos-o-tramp-den-echase-tis-ekloges-toy-ari-chatzistefanoy

(more…)

12