Sunday
29/03/2009
21:25 GMT+2
Εβδομαδιαία σχόλια ΓΔ
0

Το τελευταίο σχόλιο μας τελείωνε με τη φράση ότι ανά πάσα στιγμή αναμένεται  ευρεία διόρθωση, ενώ στο σχετικό daily γράφημα είχαμε επισημάνει με έντονο τρόπο την πολύ μεγάλη αντίσταση που υπήρχε ακριβώς πιο πάνω. Πράγματι όχι μόνο ο ΓΔ δεν μπόρεσε να συνεχίσει ανοδικά αλλά και η διόρθωση ήταν ευρεία καθόσον μία και μόνο συνεδρίαση στάθηκε ικανή να αναιρέσει τα κέρδη τριών ημερών κλείνοντας τελικά ελαφρά πιο πάνω από το χαμηλό της Τρίτης 23/3.
gd270309

Με την κίνηση αυτή της Παρασκευής επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά κάτι που έχουμε τονίσει και στο παρελθόν και είχαμε τότε σχολιάσει αναλυτικά. Εν ολίγοις λέγαμε ότι μετά από μία πτώση, η ανοδική επιστροφή της τιμής μέχρι περίπου το σημείο της προηγούμενης πτωτικής διαφυγής είναι μια εύκολη υπόθεση. Αλλά κάπου εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Όταν αυτό θα σταματήσει να γίνεται, τότε θα έχουμε και κάποιες ενδείξεις ότι κάτι πάει να αλλάξει προς το θετικότερο και ανοδικότερο.

gd270309a

Η πτωτική κίνηση της Παρασκευής αν και μεγάλη σε ποσοστό και απότομη ήταν κάτι γενικά αναμενόμενο και δεν μας εξέπληξε. Άλλωστε οι περισσότεροι περιμέναμε κάποια διόρθωση για να κρίνουμε και τις προθέσεις των αγοραστών που για 15 ημέρες αγόραζαν συνεχώς τα χαρτιά σε οποιαδήποτε τιμή. Οι τιμές διόρθωσαν κατά 23,6% Fibonacci retracement, και στο intraday γράφημα έχουν εξέλθει του ανοδικού καναλιού Κ-1, Κ-2. Λογικά αν η προηγούμενη τάση αντιπροσωπεύει τις πραγματικές προθέσεις των αγοραστών θα πρέπει γρήγορα (πριν την κάλυψη του ανοδικού Gap) να δούμε προσπάθεια επιστροφής εντός του καναλιού. Έτσι και αλλιώς πιστεύουμε ότι ένα πρώτο κομμάτι της διόρθωσης έχει τελειώσει και θα πρέπει να παρατηρήσουμε τι θα γίνει στη περίπτωση που ο ΓΔ προσπαθήσει πάλι ανοδικά, στο επίπεδο 1691 όπου τώρα υπάρχει και διαγραμματική αντίσταση από το intraday γράφημα αλλά τυγχάνει να είναι και το μέσον του μαύρου κεριού της Παρασκευής.
gdintra270309a

Άμεση πτωτική συνέχεια και κάλυψη του gap θα μας υποψιάσει ότι κάτι άλλο νέο έχει ξεκινήσει και ότι με τη πτωτική Παρασκευή δεν έχει ξεκινήσει μόνον μια απλή διόρθωση.

Χωρίς θέσεις επί συμβολαίων είναι μια πρόκληση να έχουμε τουλάχιστον ένα ανοιχτό. Σκεφτόμαστε όμως να μείνουμε λίγο ακόμα χωρίς θέσεις και ηρεμότεροι να μπορούμε να αξιολογήσουμε τις καταστάσεις.

Πάντως ένα καλό range τιμών που θα μας βοηθήσει είναι το χαμηλό της Παρασκευής και το 1691 που είπαμε πριν.

Ο βοηθός μας στο παρακάτω intraday γράφημα του ΓΔ μας λέει ότι τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί. Η αλλιώς ότι το στατιστικώς σύνηθες είναι πως θα χρειαστεί κάποιος ακόμα χρόνος στα παρόντα επίπεδα. Εάν κάτι άλλο προκύψει θα το δούμε και θα το πούμε εδώ.

gdintra2703091

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.