Tuesday
30/03/2010
23:23 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
0

Για την Δευτέρα δεν προλάβαμε να βάλουμε σχόλιο.

Η τελευταία παράγραφος του σχολίου μας το Σ/Κ μιλούσε για το 1093. Το υψηλό της επόμενης συνεδρίασης ήταν στο1092,49. !!!!!  Η ακρίβεια με την οποία ο FTSE προσέγγισε την μαύρη γραμμή στο παρακάτω γράφημα είναι απίστευτη. Όλη την υπόλοιπη ημέρα είδαμε αδιάκοπη πτώση, κάτι που συνεχίστηκε και σήμερα Τρίτη.  Η αλήθεια είναι ότι και εμείς δεν περιμέναμε να είναι ο FTSE τόσο ακριβής με τις προβλέψεις μας. Αυτό ακριβώς μας κόστισε 46 μονάδες διαφυγόντα κέρδη, μια και κλείσαμε τελικά ένα από τα εναπομείναντα δύο συμβόλαια πολύ αργότερα (σήμερα), όταν μας πήρε το stop loss που είχαμε βάλει στο 1050-1048. Το κλείσιμο έγινε στις 1046 μονάδες.

ftse-300310-1

Μας έχει μείνει ακόμα ένα long.

Ο FTSE θυμήθηκε tο ανοδικό gap (βλ. σχόλιο Κυριακής) σχετικά γρήγορα αν και δεν έχει κλείσει εντελώς. Στο πολύ γρήγορο πτωτικό, μετά το άγγιγμα με την μαύρη, έχει σταθεί προς το παρόν στην [1] που είναι σημαντική.

Για την αυριανή συνεδρίαση δεν θα θέλαμε να δούμε πέρασμα κάτω από το 1030 με διπλή προσπάθεια και κλείσιμο από κάτω. Αν δούμε κάτι τέτοιο (διπλό πέρασμα) θα κλείσουμε και τη τελευταία μας θέση. Η επόμενη στήριξη είναι η ανοδική γραμμή τάσης που ενώνει όλα τα τελευταία χαμηλά.

Ήδη από σήμερα το ενδιαφέρον έχει αρχίσει να μειώνεται (βλ. σχετικούς όγκους – κυρίως στην περιφέρεια). Αναμένουμε λόγω των ημερών παρόμοια συνέχεια. Κατά αυτό τον τρόπο δεν αναμένουμε άμεσα κάτι ιδιαίτερα σημαντικό από πλευράς κίνησης. Η όποια όμως τυχόν συσσώρευση θα μας βοηθήσει στο μέλλον.

Το σκεπτικό για την ομάδα των sort της 11/3 και των αμεσως επόμενων συνεδριάσεων, που λέγαμε στο σχόλιο της Κυριακής, δεν υφίσταται πλέον. Επίσης καλό είναι να έχουμε κατά νου ότι η αγορά συνήθως δίνει «ευκαιρία» σε όσους δεν μετέχουν (λόγω Πάσχα) να μην «χάσουν» την όποια επόμενη κίνηση. Πιθανώς ο κύκλος (δεξιά στο γράφημα) να χρειαστεί να γεμίσει και μετά βλέπουμε.

Το επόμενο σχόλιο θα αναρτηθεί την Τρίτη του Πάσχα, το βράδυ.

Έως τότε ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και χαρούμενο Πάσχα, σε όλους. !!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.