Friday
16/07/2010
03:43 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
0

Από τα παρακάτω δύο κολλητά γραφήματα, το δεξί του κομμάτι το είδαμε μόνο στο σχόλιο της Τρίτης και της Τετάρτης, να έχει επάνω του νούμερα. Το επάνω νούμερο στο σχόλιο της Τετάρτης (χθες) έλεγε 788,60. Το σημερινό High ήταν στο 789,64. Ένα πόντο παραπάνω.
Αυτό μαζί με τα δύο update που ενημερώσαμε το πρωί, μας λέει ότι η σημερινή ημέρα είχε κάτι το ιδιαίτερο. Από το χθεσινό σχόλιο βέβαια, λίγο-πολύ ήμασταν προετοιμασμένοι ώστε να έχουμε τη προσοχή μας τεταμένη.

ftse-150710-1

Το ιδιαίτερο της σημερινής ημέρας είναι ότι σε όλη την άνοδο από τα χαμηλά του Ιούλη μέχρι τώρα είχαμε το μεγαλύτερο μαύρο κερί σε 30 min time frame. Αυτό, συν η διαμόρφωση των τιμών σε σχέση με το ανοδικό κόκκινο κανάλι μας λέει ότι κάποιου είδους υπερβολή γίνεται. Το λογικό είναι να θελήσει αυτή η υπερβολή να εξομαλυνθεί.

ftse-intra-150710-2

Και λέμε λογικό γιατί ο FTSE μας έχει συνηθίσει να μας έχει ή όλο επάνω ή όλο κάτω. Ενδιάμεσα για αυτόν δεν υπάρχουν και είναι να μη πάρει φόρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επισημαίνουμε τα σημάδια αυτά και να έχουμε το νου μας, ψάχνοντας να δούμε τι θέλουν να μας πουν.

Από τα stop loss που έχουμε βάλει μέχρι τώρα δεν έχει χτυπηθεί κανένα. Κοιτάζοντας πιο ψύχραιμα απόψε να βρούμε ένα καλό stop loss λέμε να βάλουμε το 769 για το ένα μας μόνο συμβόλαιο.

ftse-intra-150710-1

Το κόκκινο κανάλι που είδαμε στο intraday γράφημα μπορούμε να εντοπίσουμε  και στο ημερήσιο με λίγο διαφορετική μορφή. Μάλιστα το έχουμε σημειώσει από χθες. Και αυτό κάνει το κανάλι ακόμα πιο σημαντικό. Και δεν είναι μόνο αυτό. Για να μη γράφουμε πολλά- πολλά νυχτιάτικα (οπότε και ετοιμάζεται το παρόν), προσπαθήσαμε να γίνουμε όσο πιο παραστατικοί μπορούσαμε επάνω στα διαγράμματα. Και μετά από όσα βλέπουμε δεν μπορούμε να έχουμε από σήμερα και μετά σαν πρωτεύον σενάριο μια άμεση και σημαντική ανοδική συνέχεια πριν νωρίτερα, να δούμε μια διόρθωση.

Αν δεν στοπαριστεί το ένα συμβόλαιο και δεν ισχύσει το πρωτεύον σενάριο (διορθωτικό), βάζουμε από τώρα στόχο το 825 +/- όπου και θα το κλείσουμε επιθετικά.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.