Thursday
24/11/2011
00:49 GMT+2
Χρήσιμες Ενημερώσεις info-news
1

ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Όπως θα παρατηρήσατε, στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν αλλαγές.

Αλλαγές κυρίως στην εμφάνιση αλλά και κάποιες στον τρόπο λειτουργίας.

Για τις αλλαγές αυτές, υπεύθυνος είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος, αναγνώστης των σχολίων, ο οποίος έκανε προτάσεις για την βελτίωση της εμφάνισης αλλά και της πρακτικότητας του όλου εγχειρήματος όπως αυτό έβγαινε προς τα έξω δυο χρόνια τώρα, ίσως και κάτι παραπάνω.

Οι προτάσεις του έγιναν αποδεκτές με μεγάλη μας χαρά και κατόπιν ο ίδιος προσεφέρθη αφιλοκερδώς να τις πραγματοποιήσει.

Το όνομα του είναι Γιάννης και τον ευχαριστούμε Θερμά από καρδιάς.

Ελπίζουμε να γράψει ο ίδιος αναλυτικά, σε ξεχωριστό post, για όλες τις αλλαγές και νέες δυνατότητες μια και είναι ο καταλληλότερος.

Εμείς σήμερα θα γράψουμε μόνο λίγες, βασικές, και αυτές που θυμόμαστε.

1.)    Ξεκινάμε από την πράσινη πλάγια λωρίδα που εμφανίζεται για παράδειγμα στο σχόλιο της Τρίτης 22-11-2011. Εκεί γράφει το νούμερο 4.275. Το νούμερο αυτό δείχνει τα χρήματα που υπάρχουν στον λογαριασμό μας από τις θέσεις που έχουμε ανοίξει και βεβαίως κλείσει μέσα στην τρέχουσα χρονιά 2011. Δεν επηρεάζεται από ενδεχόμενες ανοιχτές θέσεις και θα αλλάξει πάλι όταν κάποιες από αυτές ή όλες κλείσουν. Το πράσινο χρώμα δείχνει θετικό αποτέλεσμα (κέρδη) και αν είναι κόκκινο θα σημαίνει απώλειες. Για την ώρα λοιπόν είμαστε θετικοί με το ανωτέρω ποσό.

2.)    Η δεύτερη αλλαγή είναι ότι κάτω από την ημερομηνία (τίτλο) του σχολίου (για παράδειγμα και πάλι στο σχόλιο της Τρίτης 22-11-2011) υπάρχει η ένδειξη «running 3 short positions». Αυτό δείχνει ότι την ώρα που γράφεται το σχόλιο υπάρχουν ανοιχτές τρεις θέσεις short που τρέχουν. Αυτή η άμεση πληροφόρηση δεν υπήρχε πριν και για να το μάθει κάποιος αναγνώστης ήταν υποχρεωμένος να ανατρέξει στο διάβασμα ίσως και αρκετών παλιότερων σχολίων προκειμένου να το ανακαλύψει / πληροφορηθεί. Για αυτή  την ένδειξη/ετικέτα, υπάρχει σχέδιο στο μέλλον να τοποθετηθεί σε πιο περίοπτη θέση.

3.)    Η τρίτη αλλαγή είναι ίσως η πιο σημαντική, καθώς έχει να κάνει με την άμεση επαφή με τους αναγνώστες μας αλλά και με την επικοινωνίας των αναγνωστών μεταξύ τους. Παίρνουμε για παράδειγμα πάλι το σχόλιο της Τρίτης 22-11-2011. Όταν λοιπόν κάνει κάποιος ένα κλίκ πάνω στον τίτλο «Tuesday22/11/2011», τότε μπορεί να δει μόνο το συγκεκριμένο σχόλιο αλλά τώρα, στο τέλος του σχολίου, εμφανίζεται πλέον ένας χώρος όπου κάποιος μπορεί να αφήσει τις παρατηρήσεις του για το σχόλιο αυτό.

4.)    Η τέταρτη αλλαγή έχει να κάνει με τον πίνακα πράξεων. Βρίσκεται κάτω από το TAB All Borders σε ετήσια βάση. Επιτέλους θα μπορούμε να βλέπουμε τις πράξεις μας αναλυτικά μέσα στην ιστοσελίδα μας και δεν θα είμαστε αναγκασμένοι να τις ανεβάζουμε κάπου αλλού ως αρχείο excel και από εκεί να κάνει κάποιος download το αρχείο. Η ενημέρωση όμως όλων των πινάκων είναι μία χρονοβόρα υπόθεση και ως εκ τούτου οι πίνακες συμπληρώνονται ακόμα. Θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το έτος 2011 έως σήμερα και κατόπιν θα υπάρξει έλεγχος και για τις προηγούμενες χρονιές.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.