Thursday
15/05/2014
03:00 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
flat
3

Είναι γνωστό, το λέμε μέρες, ότι κάθε ημέρα που περνά ο δείκτης μας διασπά και από μία σημαντική γραμμή τάσης.

ftse-D-1

ftse-D-2

Κατά την διάρκεια της ανόδου (από το 2012) ο RSI (που παρακολουθούμε με προσοχή) έχει ξαναβρεθεί σε οριακά  ή και αρνητικά επίπεδα, κατόρθωσε όμως να ξεφύγει και το έκανε αυτό τρεις φορές. Ετούτη είναι η τέταρτη, άρα τα επίπεδα είναι πολύ σημαντικά και ότι γίνει θα έχει αντίκτυπο σίγουρα πέραν του βραχυπρόθεσμου.

Βάζουμε έτσι μερικά παραδείγματα διασπάσεων, αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν και σημαντικές στηρίξεις. Την μία (των στηρίξεων) έχουμε συζητήσει και πράγματι απέδωσε στο διήμερο που μεσολάβησε. Η άλλη είναι η περίπτωση του εκθετικού μέσου τω 55 περιόδων στο εβδομαδιαίο γράφημα. Δύο ημέρες πριν να τελειώσει η εβδομάδα και να αποτυπωθεί το τελικό εβδομαδιαίο κερί, έτσι όπως είναι σήμερα δίνει ελπίδες. Ο εν λόγω κινητός θεωρείται πολύ σημαντικός, οπότε και το σημερινό λευκό κερί που δίνει τόνο στην αξία του κινητού δεν θα πρέπει να χαθεί. Προσέχουμε επομένως πολύ το σημερινό χαμηλό.

ftse-D-4

weekly

ftse-W-1

Ήδη, οι ρισκαδόροι αναγνώστες θα έπρεπε να έχουν δύο long. Και αυτό γιατί το πιο κάτω διάγραμμα με τα τοξάκια, σε κάθε επίπεδο, το παρακολουθούμε τουλάχιστο από την Τρίτη. Το stop που δώσαμε (371) δεν το έχει χτυπήσει, και τώρα έχει ανέβει στο 377 βάσει του ίδιου διαγράμματος. Για να είναι όμως πιο άνετοι μπορούν να βάλουν το 373,  και συνεχίζουμε.

ftse-intra-1

Η περιοχή του 390 κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική (αντίσταση) και εκεί ίσως είναι καλό να σκεφτούν να κλείσουν την μισή τους θέση.

Γενικά πάμε βήμα- βήμα με συγκρατημένη αισιοδοξία και με κύριο σενάριο ότι κάτι αντιδραστικό είναι μπροστά μας και κατόπιν θα γυρίσουμε και πάλι πτωτικά.

Εμείς (προσωπικά) αυτή την περίοδο δεν έχουμε την πολυτέλεια να παρακολουθούμε στενά και με την αρμόζουσα προσοχή και ηρεμία την αγορά για αυτό θα μείνουμε flat. Δίνουμε όμως το κατά δύναμιν σε όσους θέλουν να ασχοληθούν έμπρακτα.

Καλή συνέχεια.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.