ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Απόφαση Αρείου Πάγου φέρνει ανατροπή στην υπόθεση αποζημίωσης της MARFIN…!
Sunday
13/01/2019
16:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr Κομματικοσυνδικαλιστικός Συντεχνιασμός
0

Σχόλιο G-M-R:   Από το 1998 που ξεκίνησε η προσπάθεια (ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ COMMISSION 18-7-2003) δικαιϊκής/δικονομικής ρηγμάτωσης όσον αφορά την υγεία και ασφάλεια της εργασίας, τόσο στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όσο και μέσα στο άντρο της Ε.Ε. (Commission) όπου και στέφθηκε με επιτυχία, σύμφωνα με το εδώ συνημμένο ντοκουμέντο, απαξάπαντες οι αριστεροί, κόμματα, συνδικαλιστές, πολιτευόμενοι, ( μέχρι και σήμερα πολιτευόμενοι), αρνήθηκαν να αξιοποιήσουν/αναβαθμίσουν περαιτέρω αυτό το επιτυχές δικαιϊκό ρήγμα.

Τώρα “διαμαρτύρονται”, έτσι για να ‘χουν κάτι να συζητάνε (μαζί με το “κάτι” της μνημονιακής ΚΑΤΟΧΗΣ), στην από το 2010 διαρκή προεκλογική τους εκστρατεία.

 

 

Iskra_gr, 12 Ιαν. 2019

 

 

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση χρηματικής αποζημίωσης των θυμάτων της Marfin

Με απόφασή του ο Άρειος Πάγος, ανατρέπει την απόφαση της αποζημίωσης των εργαζομένων και των συγγενών των θυμάτων της εμπρηστικής επίθεσης σε υποκατάστημα της τράπεζας Marfin το 2010, του Μονομελούς Εφετείου Αθήνας, που το 2015 διέταξε την καταβολή ποσών από 25.000 έως 350.000 ευρώ ως χρηµατική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης στους υπαλλήλους και στους συγγενείς των θυμάτων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους Αεροπαγίτες, η τότε απόφαση του Εφετείου επιβαρύνει«υπέρµετρα τον εργοδότη», καθώς «τα ποσά που επιδικάσθηκαν κρίνονται συναισθηµατικώς διογκωµένα». Η υπόθεση θα παραπεμφθεί και πάλι στο Εφετείο.

Συγκεκριμένα, το Εφετείο, είχε αποφασίσει την επιβολή χρηματικής αποζημίωσης για την αποκατάσταση της βλάβης που υπέστησαν τα θύµατα «…από το κίνδυνο ζωής που διέτρεξαν, από την παρεπόμενη σωµατική τους ταλαιπωρία, τα απότοκα προβλήματα υγείας και όλη την ψυχική πίεση µε την οποία επιβαρύνθηκαν από την κρίσιµη µέρα και εφεξής».

Κατά τον Άρειο Πάγο, το Εφετείο µε την κρίση του αυτή «…υπερέβη τα ακραία όρια της διακριτικής του ευχέρειας κατά τον προσδιορισμό του ποσού, το οποίο είναι εύλογο στη συγκεκριµένη περίπτωση ως χρηµατική ικανοποίηση, τόσο για την αποκατάσταση της ψυχικής οδύνης ενός εκάστου εκ των εναγόντων µελών της οικογένειας της θανούσας σε εργατικό ατύχηµα, Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, όσο και για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης ενός εκάστου των λοιπών εναγόντων».

Σύμφωνα λοιπόν, με τους Αεροπαγίτες, οι τραγικές και απρόβλεπτες συνθήκες θανάτου και τραυµατισµού δεν κρίνονται περισσότερο έντονες σε σχέση µε εκείνες, υπό τις οποίες επέρχεται ο θάνατος ή ο τραυµατισµός άλλων προσώπων, σε ατυχήµατα που συµβαίνουν στην καθηµερινή πραγµατικότητα…

O tempora… O mores…!

 

Πηγή: iskra.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.