ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
Σχόλιο GMR: Πολύ ενδιαφέρον, αλλά οι Έλληνες διανοούμενοι περί άλλων τυρβάζουν.
Μερικοί που επισημαίνουν τα επερχόμενα, δεν προτίθενται να πιάσουν την καυτή πατάτα μεθ’ άλλων που τους το ζητούν (βλέπετε δεκάδες επιστολές της G-M-R προς όλους σχεδόν, δημοσιογράφους, δημοσιολογούντες, διανοουμένους).
Έχουμε εξ άλλου και το προηγούμενο του άτυπου πρωθυπουργού των μνημονίων, του Στουρνάρα, ο οποίος ουδεμία κοινωνικοπολιτική πίεση εδέχθη πλην του κινήματος της πλατείας το 2011 έως και το 2014 https://greek-market-research.com/clink/oi-aganaktismenoi-pane-plateia/ και του δημοψηφίσματος του 2015 https://greek-market-research.com/clink/elliniko-dimopsifisma-2015/ , https://greek-market-research.com/clink/aniko/ τα οποία προδόθηκαν αμφότερα εκ των έσω.
Ενδεικτική της κατάστασης η πρόταση -ανάρτηση της G-M-R:
https://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/
_.
Χρήστος Καπούτσης, 11 Φεβ. 2022
αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής
Έχουμε μπει σε μία νέα εποχή, όπου θα πρέπει να εξοικειωθούμε, αφού πρώτα εμβαθύνουμε και κατανοήσουμε, έννοιες όπως ψηφιακός καπιταλισμός, πράσινη μετάβαση, ανθεκτικότητα, παρέμβαση των κολοσσών του διαδικτύου στις κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων, τεχνητή νοημοσύνη, κυβερνοπόλεμος, υβριδικές απειλές…
Οι πολεμικές βιομηχανίες παράγουν τα λεγόμενα “έξυπνα όπλα”, αξιοποιώντας πρωτοποριακά τεχνολογικά επιτεύγματα, ενώ οι αγορές επηρεάζουν τις δημοκρατικές ελευθερίες. Καλλιεργείται η εντύπωση στην κοινή γνώμη πως όλες αυτές οι προκλήσεις, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο από μία κυβέρνηση τεχνοκρατών. Διαφαίνεται, μάλιστα, στον διεθνή ορίζοντα, ένας σχεδιασμός ισχυρών κέντρων εξουσίας, για κυβερνήσεις τεχνοκρατών, που θα στηρίζουν δύο ή και τρία πολιτικά κόμματα.
Η Ιταλία, με την κυβέρνηση του “σκληρού” τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι αποτελεί πιλότο, παράδειγμα που θα υποχρεωθούν, αργά ή γρήγορα, εκόντες άκοντες, να ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτονόητη συνέπεια, η απαξίωση της εκλογικής βούλησης των λαών, αλλά και η υπολειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Οι πιέσεις, θα είναι αφόρητες και οι κινήσεις θα περιορίζονται σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο, που θα ορίζεται, από την δημοσιονομική πορεία της ΕΕ.
Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.
Πηγή: slpress.gr
Follow Us on Twitter
Follow Us on FaceBook
Subscribe to mail list