ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
_.
G-M-R, 9 Μαίου 2022
Σεβαστοί αποδέκτες, σας διαβιβάζουμε την τελευταία δράση-πρόταση της G-M-R, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι:
Προς : κ.κ Λουκά Αξελό, Ηλία Φιλιππίδη, Γιώρ.Τριανταφυλλόπουλο, Σπ. Στάλια, Σπ. Λαβδιώτη, Θεόδ. Μαριόλη, Κ. Παπουλή, Ηλ. Γιαννακόπουλο, Γιάν. Τόλιο, Λαοκ. Βάσση, Αν. Δημητρόπουλο, Κ. Λαπαβίτσα, Γιάγκο Ανδρεάδη, Βασ. Ασημακόπουλο, Γ. Μαργαρίτη, Αλ. Χάχαλη, Γ. Ιωαννίδη, Παν. Ηφαιστο, Δ. Χαλυβόπουλο, Ν. Ιγγλέση, Κ. Κόλμερ, Ζωή Γεωργαντά, Λεων. Βατικιώτη, Σταύρο Μαυρουδέα, Πέτ. Πιζάνια, Γιώρ. Αγοραστάκη
ΛΟΥΚΑΣ ΑΞΕΛΟΣ-ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΡΑΜΣΙ / ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ:
Σελ. 58:
IV. ΔΙΚΗΝ ΕΠΙΛΟΓΟΥ Ή Η ΑΝΑΓΚΗ ΗΘΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ
“Δεν μιλώ ποτέ για την αρνητική πλευρά της ζωής μου, πρώτ’ απ’ όλα γιατί δεν θέλω να παραπονιέμαι, ήμουν ένας μαχητής που δεν στάθηκε τυχερός στην άμεση πάλη κι οι μαχητές δεν μπορούν και δεν πρέπει να ελεεινολογούν τη μοίρα τους επειδή πάλεψαν όχι γιατί τους εξανάγκασε κανένας, αλλά γιατί το θέλησαν οι ίδιοι συνειδητά.
Αντόνιο Γκράμσι”
…
Σελ. 58:
“Ο Γκράμσι, με τον ιδιότυπο δικό του τρόπο έκανε σαφές ότι οι μητροπολιτικές κοινωνίες, ως κατ’ εξοχήν πολύπλοκες (* της G–M–R) δεν μπορούν να ανατραπούν με “απλή έφοδο στην εξουσία“.
…”
Σελ. 60:
“… .
Η Αριστερά δεν αρκεί να επικαλείται την αρετή, οφείλει να είναι ενάρετη η ίδια, δεν αρκεί να στηλιτεύει το κακό, πρέπει η ίδια να το τιμωρεί παραδειγματικά (* της G-M-R).
… .
Λουκάς Αξελός Ν.Μάκρη-Αθήνα, Μάϊος 2011-Σεπτέμβριος 2012″
=============================
(*) η πολυπλοκότητα για την παραδειγματική τιμωρία του άδικου, προϋποθέτει και θέληση και ανέβασμα στον Σταυρό (ήθος έμπρακτο κοινωνικό-επιστημονικό), σχετική επεξεργασία-πρόταση (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ) – έμπρακτη στάση: https://greek-market-research.com/clink/to-megalo-afigima-tha-to-ypostoyme-i-tha-to-antimetopisoyme/ .
Ενα “εκ των ων ουκ άνευ” Υστερόγραφο που αφορά τα παραπάνω: από το ίδιο βιβλίο, ΛΟΥΚΑΣ ΑΞΕΛΟΣ-ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΡΑΜΣΙ/ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ κεφάλαιο II ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ σελ. 46: “Το δεύτερο στοιχείο που επίσης δεν επιδέχεται καμία παρερμηνεία είναι η σύνδεση θεωρίας και πράξης. Στον Γκράμσι δεν υπάρχει αποσύμπλεξη της θεωρίας απο την πράξη παρ’ όλο που υπήρξε και είναι ένας πολύ μεγάλος θεωρητικός.“
Το Υστερόγραφο, θα μπορούσε να αποκτήσει «εν τοις πράγμασι» σημασία, αν και εφ’ όσον μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις παραμέτρους:
Πρώτον, το ότι δεν διαθέτουμε απεριόριστη διάρκεια ζωής προκειμένου να το εφαρμόσουμε «όποτε» (πολλώ δε μάλλον με διάφορες δικαιολογίες να το παρακάμψουμε), όπως μας διδάσκει η τραγική απώλεια, για τους συγγενείς, τους φίλους, τους Ελληνες όλους, του Πέτρου Μηλιαράκη https://greek-market-research.com/article/pethane-o-gnostos-dikigoros-kai-syggrafeas-petros-miliarakis/.
Δεύτερον, το «Στον Γκράμσι δεν υπάρχει αποσύμπλεξη της θεωρίας απο την πράξη» απαιτεί ψυχοσωματική διάθεση που ΦΩΝΑΖΕΙ «οι μαχητές δεν μπορούν και δεν πρέπει να ελεεινολογούν τη μοίρα τους». Και αυτό, χρειάζεται το «ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ-ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ», που με αστείρευτη πίστη στην ΖΩΗ και στον ΑΝΘΡΩΠΟ μας προσφέρει ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ η Stand-up comedian ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΡΑΝΑ (http://www.thekaterinavrana.com/, που επικοινωνεί με τα παιδιά μας πιο πολύ από εμάς τους γονείς τους!).
Η Κατερίνα Βρανά, που καταδικάζει με εξυπνάδα και χαμόγελο (“δεν θέλει κόπο-θέλει τρόπο”), την μεμψιμοιρία, το “δεν μπορώ”, το “ο κόσμος δεν ακούει”.
Η Κατερίνα Βρανά, που παρ’ όλα τα δεινά που υπέστη, και ΧΑΜΟΓΕΛΑ, και ΜΠΟΡΕΙ, και ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΕΙ ΜΕ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ!
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΡΑΝΑ: https://youtu.be/Dyd2I5gp4aY
Τρίτον, το ότι το ότι δεν διαθέτουμε απεριόριστη διάρκεια ζωής, μας υποχρεώνει να προσπαθήσουμε πραγματικά, να απαντήσουμε στην πέραν του χρόνου της διάρκειας της ατομικής ζωής των «εχόντων και κατεχόντων» ισχυρή και αιωνίως αποτελεσματική ΟΡΓΑΝΩΣΗ τους, μέσω κρατικών και μη (https://greek-market-research.com/clink/antimnimonio-antimnimonio-kai-to-kratos-toy-kratoys/), ΟΧΥΡΩΝ. Ως εκ τούτου, με κύριο εργαλείο ΨΥΧΗΣ την αμέσως προηγούμενη παράγραφο, επανερχόμαστε και προτείνουμε συν-αγωνιστικά, «ΠΕΖΑ» ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΡΑΝΑ, Το “ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΗΓΗΜΑ”. Θα το υποστούμε και αυτό ή θα το αντιμετωπίσουμε;/ !
Follow Us on Twitter
Follow Us on FaceBook
Subscribe to mail list