Saturday
26/09/2009
19:32 GMT+2
ΜΕΤΟΧΕΣ ΙΛΥΔ
0

Με την ΙΛΥΔΑ ασχοληθήκαμε 1η φορά τον περασμένο Μάρτιο, με το τελευταίο σχόλιο μας να είναι ένα μήνα μετά, τον Απρίλιο 2009. Το κάναμε γιατί μας είχε τραβήξει τη προσοχή.

Ας δούμε τι έχουμε μετά από τόσο καιρό που έχει περάσει. ( τα γραφήματα είναι weekly).

Κατά αρχάς έχουμε νέες τιμές μετά από το split.

Στο 1ο γράφημα (γνωστό από προηγούμενα σχόλια) το μπλε τρίγωνο δεν είναι από αυτά που θα λέγαμε ότι είναι καλοσχηματισμένο. Παρόλα αυτά κάτι υπάρχει εκεί και η πράσινη θα μπορούσε να είναι το apex του. Ακόμα όμως και αν δεν είναι έτσι (τρίγωνο), το κάτι άλλο που είπαμε πριν θα μπορούσε να είναι η κίτρινη οριζόντια συσσώρευση (στο επόμενο γράφημα), της οποίας το μέσον είναι πάλι η ίδια γραμμή.

ILYD250909-1

ILYD250909-2

Γιατί τα λέμε όλα αυτά, και παλεύουμε με την πράσινη; Δεν παλεύουμε εμείς, οι τιμές παλεύουν πέριξ και από κάτω, και αυτό εμείς το κρίνουμε θετικό. Όταν μάλιστα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας έχουμε και υποψία σχηματισμού H&S invert τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέροντα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο σχηματισμός έχει λυθεί ανοδικά και μάλιστα με ισχυρό όγκο. Προσέξτε πως η Line 1 είναι τραβηγμένη πάνω στα ημερήσια κλεισίματα και η περασμένη εβδομάδα ήταν η πρώτη εβδομάδα που είχαμε κλείσιμο πάνω από την Line 1 συνοδευμένο από αυξημένο όγκο συναλλαγών.

Στο επόμενο ημερήσιο γράφημα παρατηρούμε ότι η μετοχή ταλαντεύεται πάρα πολύ καιρό σε γνωστά εδάφη μεν, αλλά θετικά δε. Η κίνηση εντός του μικρού πλαισίου μοιάζει με επιστροφή της μετοχής στην Line 1 για το απαραίτητο retest.

ILYD250909-3

Το μεγάλο στοίχημα από εδώ και πέρα είναι η απόδραση της μετοχής με ελικόπτερο και όχι με τα πόδια. Αναμένουμε να δούμε αν θα το κερδίσει. Η παραμονή πάνω από την Line 1 είναι ένα από τα όπλα για να το κερδίσει.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.