ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

40 επιχειρηματίες καταγγέλλουν τον Τράγκα για εκβιασμό: Και τα 5+20 εκατ. από τον Λαυρεντιάδη
Saturday
11/06/2022
14:15 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώρ. Τράγκας ΔΙΑΠΛΟΚΗ
0

Σχόλιο GMR: Αποκαλυπτικότατος υπήρξε ο Γιώργος Τράγκας κατά των μνημονίων, ως ένα σημείο όμως μόνο. Ως εκεί που ετίθετο θέμα μηνύσεων εσχάτης προδοσίας. Α, και σε δεύτερο θέμα, το θέμα του Εθνικού Νομίσματος. Κατά τα λοιπά, Πιστός και το ΔΗΛΩΝΕ, στην “Πρεσβεία της Παναχράντου” διπλα στην Πλατεία Μαβίλη.

Πολλοί δημιούργησαν ποικίλες σχέσεις μαζί του, θα τα βρει, ΙΣΩΣ(;;;) η Δικαιοσύνη, γι’ αυτούς που τον πλησίασαν. Για τις πολιτικές βρωμοσυναλλαγές του Γιώργου Τράγκα μετ’ άλλων διαττόντων πολιτικών αστέρων βέβαια, καμιά κουβέντα. Εξ άλλου ειναι τεράστια η μπόχα του “κοινοβουλευτισμού των κομμάτων” (με λίγες εξαιρέσεις πολιτικές ή ανθρωπιάς, οι δευτερες ίσως περισσότερες, που διακρίναμε σε πρόσωπα) και στο απυρόβλητο για μεγάλα εγκλήματα, λόγω της ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κομματικοεισαγγελικοδικαστικης ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ συν την διαπλοκή ΜΜΕ-κομμάτων.

Βέβαια, για να μην πούμε μόνο κακή κριτική για τον αποβιώσαντα, αν η Ελληνική Δικαιοσύνη λειτουργούσε μακριά από την διαπλοκή της με τα κόμματα, επόμενα και στην έξωθεν εξάρτηση, οι καταγγελίες του Γιώργου Τράγκα (που εντάσσονταν στο συγκεκριμένο πλαίσιο εξυπηρέτησης αμερικανικών συμφερόντων κατά της Γερμανίας) θα είχαν ανοίξει δικογραφία βάσει της έκθεσης-υπόδειξης του ΟΗΕ https://greek-market-research.com/clink/oie-apaitisi-gia-l-e-ch-amp-logodosia-ypaition/

Παρακάτω βλέπετε την περίπτωση προαγωγής Αρεοπαγίτη του Εφέτη Δημ. Γυφτάκη Προαγωγές στον Αρειο Πάγο ο οποίος λόγω “προσωπικής στεναχώριας” άφησε να παραγραφεί αδίκημα μεγάλης διακίνησης ναρκωτικών Από την έδρα στο εδώλιο. Ίδιες περιπτώσεις, ΩΣ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ ΓΝΩΣΤΟΝ, αφθονούν.

_.

 

 

 

hellasjournal_com, 8 Ιουνίου 2022

 

 

 

 

Όλοι σήμερα απορούν πως, ο εκδότης – επιχειρηματίας – wannabe πολιτικός, Γιώργος Τράγκας έφτιαξε μια αμύθητη περιουσίαγια τα αντικειμενικά δεδομένα της παγκόσμιας δημοσιογραφίας.

Κι όμως οι απαντήσεις είναι τελικά απλές. Αρκεί κάποια αρμόδια αρχή να ψάχνει, όσοι ξέρουν να μιλάνε και όλοι μας να θυμόμαστε τοποθετώντας τις ψηφίδες στο σωστό σημείο του παζλ.

Όσο ζούσε όλοι κάτι είχαν ακούσει, κάτι σκέφτονταν αλλά κανείς δεν είχε ασχοληθεί με το θέμα του. Τώρα πλέον όλα μπαίνουν στη θέση τους.

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (αυτό που απλά ονομάζουμε Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος) απέδειξε πως όποιος θέλει να ψάξει βρίσκει. Και μάλιστα σχετικά εύκολα.

 

Η εντολή δέσμευση από τον Βουρλιώτη

Ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να δεσμευθεί όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία του οπουδήποτε στον κόσμο. Και δεν ήταν λίγα: 17 πολυτελή διαμερίσματα και βίλες, καταθέσεις, θυρίδες με τουλάχιστον 10 ράβδους χρυσού χωρίς νομιμοποιητικά στοιχεία και πολλά ακόμη που δεν έχουν γίνει γνωστά. Κάποιοι τα υπολογίζουν σε τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ.

Μέσα από τις 60 σελίδες του πορίσματος της Αρχής αλλά και με συνδυαστικές μαρτυρίες πρώην συνεργατών του και επιχειρηματιών που καταθέτουν στις αρχές αρχίζει να σχηματοποιείται ο απλός τρόπος με τον οποίος «εργαζόταν» ο Γιώργος Τράγκας.

Για παράδειγμα, στο πόρισμα αναφέρεται ότι στη διετία 2012-2014 πήρε από προφυλακισμένο, τότε, επιχειρηματία το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να κάνει μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια, ώστε αυτός να αποφυλακιστεί από τον Κορυδαλλό για λόγους υγείας.

Ανατρέχοντας στις εκπομπές του Τράγκα εκείνη την εποχή είναι εύκολο κανείς να διαπιστώσει τους διαπρύσιους λόγους που έβγαζε σχεδόν καθημερινά από τις ραδιοφωνικές του κυρίως εκπομπές για την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Μάλιστα η συγκεκριμένη αναφορά για χρηματισμό του Τράγκα υπήρχε και στην δικογραφία που είχε σχηματίσει η Ασφάλεια Αττικής το 2015 για την «Μαφία των φυλακών».

Παράλληλα, όπως υπενθύμισε χθες (Τρίτη) μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha ο δημοσιογράφος Πάρις Κουρτζίδης, στενός του συνεργάτης και εκπρόσωπος του κόμματος που είχε ιδρύσει ο Γιώργος Τράγκας, ο ίδιος ο εκλιπών που είχε «αποκαλύψει» ότι:

«Από την πώληση του τηλεοπτικού σταθμού «Κανάλι 10» και της εφημερίδας Χώρα που έγινε σε επιχειρηματία δημιουργήθηκε μια μαγιά γύρω στα 20 εκατομμύρια ευρώ».

Ανατρέχοντας και πάλι σε ρεπορτάζ της εποχής βρίσκουμε και πάλι το όνομα Λαυρεντιάδης μαζί με αυτό του φυγόδικου σήμερα Πέτρου Κυριακίδη, ως αγοραστών. Ήταν η εποχή κατά την οποία ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έχοντας τις τσέπες του γεμάτες από τα κλεμμένα χρήματα διαφόρων επιχειρηματικών του ενασχολήσεων είχε αναθέσει στο alter ego του να στήσει μια φάμπρικα αγοράζοντας μέρος ή το μετοχικό σύνολο πολλών ΜΜΕ ανεξαρτήτως του αν ήταν κερδοφόρα ή ζημιογόνα. Ο λόγος ήταν προφανής: Γέμιζε με χρήμα της μιντιακή πιάτσα και εξασφάλιζε ασυλία. Ή τουλάχιστον έτσι ήλπιζε.

Η εκβίαση των επιχειρηματιών

Αναλύοντας τα στοιχεία που συγκέντρωσε, η Αρχή για το Ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, κάλεσε ατύπως ορισμένους επιχειρηματίες για «φιλική» συζήτηση.

 

Οι «διαφημιζόμενοι» επιχειρηματίες παραδέχτηκαν ότι έδιναν διαφημίσεις στον Γιώργο Τράγκα, επειδή τους εκβίαζε. Όπως αναφέρεται στο πόρισμα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 40 επιχειρηματίες που δήλωσαν ότι υπέστησαν τέτοιου είδους εκβιασμό.

Οι καλοί τραπεζίτες

Με όλα τα παραπάνω οι τραπεζικές συναλλαγές του Γιρώργου Τράγκα φαντάζουν πταίσμα. Όπως καταγράφεται επίσης στο πόρισμα σε μία περίπτωση του χαρίστηκε δάνειο άγνωστου (σε εμάς) κεφαλαίου ενώ σε μια άλλη από το αρχικό ποσό των περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ χαρίστηκαν το 1,4 εκατομμύρια.

Πως βρέθηκαν τα στοιχεία

Ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, πριν προχωρήσει στην σύνταξη του πορίσματος με το οποίο στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η δέσμευση της περιουσίας του Γιώργο Τράγκα, είχε ζητήσει τη συνδρομή των αντίστοιχων ελεγκτικών οικονομικών και εισαγγελικών μηχανισμών από τις ΗΠΑ, το Μονακό και άλλες χώρες στις οποίες αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων

Συγκεκριμένα, η Αρχή ζήτησε και διαβιβάστηκαν από το εξωτερικό στοιχεία για τις εταιρείες που διατηρούσε ο Γιώργος Τράγκας, όπως ζήτησε και τους ισολογισμούς τους, ενώ ζήτησε και οι καταστάσεις των κινήσεων των κοινών Τραπεζικών λογαριασμούς που διατηρούσε ατομικά ό ίδιος όσο και το ζεύγος Τράγκα στο εξωτερικό, μετά το έτος 2000.

Και ζητήθηκαν οικονομικά στοιχεία μετά το έτος 2000, καθώς ακόμη και να αποδειχθεί ότι έχουν διαπραχτεί αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, έχουν υποπέσει σε διαγραφή πριν το έτος αυτό.

Παράλληλα, η ΑΡΧΗ ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος να αναζητηθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούσε ατομικά ή μαζί με άλλα πρόσωπα (κοινοί λογαριασμοί) ο Γιώργος Τράγκας, όπως ζητήθηκε και η κίνηση των λογαριασμών αυτών.

Ακόμη, ζητήθηκαν από το 2000 και μετά αντίγραφα των φορολογικών δηλώσεων του Γιώργου Τράγκα, παρά το γεγονός ότι από κάποιο χρονικό διάστημα και μετά, η φορολογική του έδρα είχε μεταφερθεί στο εξωτερικό.

Επίσης, ζητήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.) της Βουλής αντίγραφα των δηλώσεων «πόθεν έσχες» (περιουσιακής κατάστασης) παρά το γεγονός ότι σε ηλεκτρονική μορφή υπάρχουν μόνο των τελευταίων ετών.

Και εάν τον νεκρό τον αφήνουν αντικειμενικά στην… ησυχία του δεν ισχύει το ίδιο και για τους όποιους «συνεργάτες του». Τα πρόσωπα αυτά -εφόσον φυσικά αποδειχθεί η εμπλοκή τους– θα αντιμετωπίσουν τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και του αδικαιολόγητου πλουτισμού (κακουργήματα τα οποία επιφέρουν ποινές πάνω από 10 τουλάχιστον έτη).

 

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.