ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – Απάντηση, συμβολή σε Άρθρο του Καθηγητή Κοινωνιολογίας και Νομικού Κου Ηλία Φιλιππίδη
Friday
09/08/2019
17:56 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αντ. Παπαντωνίου
0

 

 

Αντ. Παπαντωνίου, 21 Ιουλίου 2019

 

 

 

Με αφορμή ένα Άρθρο του Καθηγητή Κοινωνιολογίας και Νομικού Κου Ηλία Φιλιππίδη , με ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ 6-7-2019 που φιλοξενήθηκε από την πολύ αξιόλογη Ιστοσελίδα GREEK MARKET RESEARCH στο οποίο αναφέρεται με πολύ καλή διάθεση για τα θέματα της Δημοκρατίας και πως αυτή μπορεί να αποκατασταθεί στην Ελλάδα καθώς επίσης και για την Ευρώπη και την Ευρωπαική Ένωση που δημιουργήθηκε για να υπάρξει σε όλα τα Κράτη της Ευρώπης Ειρήνη, ευημερία, Δημοκρατία, Πολιτισμός , κάνοντας αναφορά και στον «Δυτικό Πολιτισμό» που τόσο πολύ και μάλιστα έχει αρκετά εμπεδωθεί, θα προσπαθήσω να απαντήσω κι εγώ με τις απόψεις μου για να συμβάλω , κατά το δυνατόν, στην συζήτησε που άνοιξε ο πιο πάνω Αρθρογράφος, στα πολύ σοβαρά αυτά Θέματα.

Ξεκινώ λοιπόν με το κομβικό σημείο της έννοιας της Δημοκρατίας και πως αυτή η χιλιοταλαιπωρημένη λέξη μπορεί να αποκτήσει κάποιο νόημα. Έτσι λοιπόν δεν μπορούμε να μιλάμε για φαλκίδευση της Δημοκρατίας όταν αυτή δεν υπάρχει. Προσπαθώντας λοιπόν να προσδιορίσω την έννοια της λέξης αυτής θα ανατρέξω στην Ιστορία μας και συγκεκριμένα στον Αρχαίο Φιλόσοφο ΙΣΟΚΡΑΤΗ, ο οποίος μας χάρησε με τρείς μόνον λέξεις το ακριβές νόημά της και που έμεινε γνωστή ως η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ Ι (ΓΙΩΤΑ), και που είναι ΙΣΟΚΡΑΤΙΑ-ΙΣΟΝΟΜΙΑ- ΙΣΗΓΟΡΙΑ!!

Αφού λοιπόν προσδιορίσαμε την έννοιά της θα πρέπει να δούμε αν αυτή ισχύει, και σε πιο βαθμό, και επειδή το ενδιαφέρον μας είναι η Πατρίδα μας θα αναφερθώ σε αυτήν, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχει ένας Διεθνής ευτελισμός της λέξης αυτής, με την πλήρη απαξίωση των Λαών. Μια μικρή λοιπόν αναδρομή στη Νεώτερη Ελληνική Ιστορία θα μας δείξει ότι η Δημοκρατία ήταν πάντα το ζητούμενο και παρέμενε πάντα σαν ζητούμενο με ελάχιστες φωτεινές περιόδους, που άλλωστε ήταν και εντελώς βραχύβιες. Όπως ήταν η παρουσία του Καποδίστρια και οι Επαναστάσεις του 1843, 1862, 1909, 1922 και που δυστυχώς δεν μπόρεσαν να φέρουν ένα μόνιμο αποτέλεσμα.

Ενώ λοιπόν για την περίοδο από το 1821 έως το 2010, με εξαίρεση την Μεταξική Δικτατορία, θα μπορούσαμε να μιλάμε για φαλκίδευση της Δημοκρατίας, δεδομένου ότι παρουσίαζε στοιχεία, λιγότερο η περισσότερο θετικά κατά διαστήματα, από το 2010 δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για φαλκίδευση γιατί αυτή καταλύθηκε πλήρως με το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ της 6-5-2010, με συνέπεια την πλήρη κατάργηση της Δημοκρατίας και την μεταβολή του Πολιτεύματος σε ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, ενώ λίγο αργότερα ακόμα και η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ δεν αρκούσε και έδωσε τη θέση της στην ΚΑΤΟΧΗ, με τον Ν.4336-14-8-2015, παρά το γεγονός ότι ακόμα και αυτός δεν υπάρχει Νομικά δεδομένου ότι ποτέ ΔΕΝ κυρώθηκε από το «Κοινοβούλιο», που έτσι κι αλλιώς είναι ευθέως ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ, σαν προιόν ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα!

Και εδώ πλέον προκύπτει το εύλογο ερώτημα «Ποιοι ασκούν Κατοχή»;;; Ας επιχειρήσουμε λοιπόν να προσδιορίσουμε κατ αρχάς ποια είναι η Επιστημονική έννοια της Κατοχής και στη συνέχεια ποιοι είναι αυτοί που την επέβαλαν καθώς επίσης και ποιοι την εφαρμόζουν .

ΚΑΤΟΧΗ λοιπόν σημαίνει η μη άσκηση ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ από ένα Κράτος και η υποχρέωσή του να υλοποιεί αποφάσεις που του επιβάλλονται από άλλα Κράτη. Και ακριβώς αυτό αναφέρεται στον πιο πάνω Ν.4336/14-8-2015 (Φ.Ε.Κ.94 Α-ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ-ΣΕΛ.1014) όπου παραιτείται το Ελληνικό Κράτος από την άσκηση ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. Και για να είμαστε απόλυτα τεκμηριωμένοι σε αυτή την αναφορά μας ας αναφέρουμε τον ορισμό που δίνει στην έννοια του Κράτους η Πολιτείας ένας από τους Πατέρες του Συνταγματικού Δικαίου του περασμένου Αιώνα, ο Χρήστος Σγουρίτσας στο Βιβλίο του ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΝ, Εκδόσεις Ελευθερουδάκη 1925, όπως ακόμα ο Αλέξανδρος Σβώλος κα άλλοι.

Κράτος, λοιπόν , η Πολιτεία είναι σύνολο Ανθρώπων που κατοικεί σε συγκεκριμένο Χώρο και συνδέεται οργανικά και ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ για την επίτευξη ορισμένου σκοπού.

Αφού λοιπόν είδαμε, όσο πιο συνοπτικά μπορούσαμε να δώσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά της έννοιας της Δημοκρατίας θα πρέπει να δούμε και να δοθεί απάντηση για το ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι επέβαλαν την Κατοχή.

Και φευ είναι εκείνοι οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι οι εκφραστές του θρυλούμενου Δυτικού Πολιτισμού. Είναι εκείνοι οι οποίοι θα δημιουργούσαν μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της Ειρήνης, της Δικαιοσύνης, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και όλων εκείνων των εννοιών που αποτελούν σημείο αναφοράς για την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια. Και επειδή δεν αρκεί μια αόριστη αναφορά πρέπει να αναφέρουμε ποιοι, τέλος πάντων είναι αυτοί. Και δεν είναι άλλοι παρά αυτοί που δημιούργησαν την Ε.Ο.Κ. και την μετεξέλιξή της την Ευρωπαική Ένωση σε αντικατάσταση της «Ενωμένης Ευρώπης» της ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1939-1944. Και η αρχική ιδέα ήταν των ΣΟΥΜΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΝΕ, δύο Προσώπων που τιμώνται ιδιαίτερα σαν Ιδρυτές και κήρυκες της Ειρήνης στην Ευρώπη, αποκρύπτοντας ότι ο μεν πρώτος ήταν ΝΑΖΙ που είχε χρηματίσει και «Υπουργός» στην Γαλλία στην ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του ΒΙΣΣΥ, υπό τον Στρατηγό Πεταίν, ο δε έτερος είχε κατηγορηθεί Δημοσίως μετά το τέλος του Πολέμου σαν Πράκτορας της CIA, κάτι που ποτέ ΔΕΝ διαψεύσθηκε. Οι πιο πάνω λοιπόν αναφερθέντες Ιδρυτές απλά προώθησαν τούς σκοπούς ελέγχου και υποδούλωσης των Λαών προς όφελος των Διεθνών Αγορών, χρησιμοποιώντας το Σχέδιο που απέτυχε να εφαρμοστεί με τα όπλα, με άλλους τρόπους.. Με όπλα που δεν εκπυρσοκροτούν και δεν προκαλούν την αντίδραση των Λαών. Είναι ο λεγόμενος «έξυπνος πόλεμος». Είναι αυτός που εμφανίζεται με Οικονομικά, Πολιτικά, Νομικά και άλλα μη εμφανή όπλα και την εξαγορά των αναγκαίων Πολιτικών και άλλων Δημόσιων Προσώπων. Και για του λόγου το αληθές αρκεί κάποιος να ανατρέξει και να παραβάλλει τα βασικά σημεία που προέβλεπε το Σχέδιο για την «ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ», την επιμέλεια του οποίου είχε ο Νομικός Σύμβουλος του ΧΙΤΛΕΡ ΒΑΛΤΕΡ ΧΟΛΣΤΑΙΝ και μετέπειτα πρώτος Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. για δυό συνεχείς θητείες . Και μερικά από τα βασικά σημεία ήταν, Κοινό Νόμισμα, Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κοινή Τελωνειακή Πολιτικά, Κοινό Υπουργείο Οικονομικών κ.λ.π.

Βεβαίως ο θρυλικός Δυτικός Πολιτισμός έχει πολλά ακόμα Πολιτισμικά στοιχεία να επιδείξει από πολλούς Αιώνες τώρα με τις Αποικίες ανά την Υφήλιο, τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και την συνολική εξαθλίωση των Λαών από όπου κι αν πέρασε. Απλά χρησιμοποίησε πάντοτε σαν σημείο αναφοράς κάποια ονόματα Πολιτών που πράγματι είχαν μια Ακτινοβολία και είχαν προσφέρειστην Επιστήμη, στην έρευνα, στον Πολιτισμό, στα Δημοκρατικά Ιδεώδη όπως ο ΓΚΑΙΤΕ. Ο ΝΙΤΣΕ, Ο ΖΑΝ ΖΑΚ ΡΟΥΣΣΩ,Ο ΠΙΚΑΣΩ, Ο ΜΠΡΕΧΤ και άλλοι. Ποτέ όμως σαν Κρατικές οντότητες με εξαίρεση την Γαλλική Επανάσταση όπως και την Αγγλική Επανάσταση του 1688. Αυτός λοιπόν ο Δυτικός Πολιτισμός των Παγκοσμίων Πολέμων και της Αποικιοκρατίας, των Πολεμικών εισβολών σε Ανεξάρτητα Κράτη , της πείνας και της δυστυχίας που μοιράζει απλόχερα σε όλες τις Ηπείρους είναι εκείνος που εμείς πρέπει να θαυμάζουμε και να προσπαθούμε να μιμηθούμε γιατί απλά

«ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ»!

Κλείνοντας αυτήν την πολύ σύντομη περιήγησή μου στην Δημοκρατία και στον Δυτικό Πολιτισμό και επειδή τον έχω πλήρως εμπεδώσει θέλω να καλέσω όλους τους Πολίτες αυτού του Τόπου, αν υπάρχουν ακόμα, σε μια Επανάσταση Αξιοπρέπειας επαναφέροντας τον Ελληνικό Πολιτισμό με την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΣΟΚΡΑΤΗ:

ΙΣΟΚΡΑΤΙΑ-ΙΣΟΝΟΜΙΑ-ΙΣΗΓΟΡΙΑ!

ΑΘΗΝΑ 20-7-2019

Αντώνης Παπαντωνίου

Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α)-Νομικός

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.