ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Θεοδωρικάκος: Ο Βαρουφάκης λέει ψέματα για τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του
Tuesday
14/03/2023
14:38 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιάν. Βαρουφάκης Ν.Δ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών Τάκης Θεοδωρικάκος
0

Σχόλιο GMR: Να μου πείτε ο κ. Βαρουφάκης, ως υπουργός Οικονομικών έκανε τα πάντα να χάσει η Ελλάδα πάνω από 100 δισ. ευρώ και δεν φαίνεται όχι συγγνώμη να ζήτησε αλλά παριστάνει ότι δεν το έχει καταλάβει μετά από τόσα χρόνια», είπε αρχικά o υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Και γιατί κ. Θεοδωρικάκο δεν τον στελνετε στο ειδικό δικαστήριο ή εισαγγελέα και γιατί εφαρμόζετε αυτά που συμφώνησε, εφόσον τόσο μεγαλόστομα τα καταγγέλλετε;;;;;;;

Αλλά ναι, 100 δις δεν είναι και πολλά κ. Θεοδωρικάκο, έτσι δεν είναι; Ενώ ακόμα μας διέφυγε, εντάσσονται και αυτά στο πλαίσιο της πολιτικής που όλα τα αλέθει, τα δε αλέσματα φορτώνετε σε ξένες πλάτες.

_.

 

 

 

newsbeast.gr-NewsRoom, 14 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

Την αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη, μετά την επίθεση που δέχτηκε, σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή ανευθυνότητα» και απόπειρα από πλευράς του πολιτικού να μετατρέψει την υπόθεση σε «πολιτικό σόου για να μπει στη Βουλή». Υπενθυμίζεται πως η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός 17χρονου για την επίθεση, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό άλλων δύο δραστών που έχουν ταυτοποιηθεί.

Μιλώντας στο Action24 o Τάκης Θεοδωρικάκος αφού καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη το βράδυ της Παρασκευής, είπε στη συνέχεια με αφορμή τον δημόσιο διάλογο που ακολούθησε:

«Επιτρέψτε μου θέλω να το σχολιάσω αυτό διότι υπήρξε ένας δημόσιος διάλογος. Λυπάμαι να πω ότι ο κ. Βαρουφακης συνεχίζει να συμπεριφέρεται με πρωτοφανή ανευθυνότητα που δεν επιτρέπεται όχι σε πολιτικό αρχηγό, δεν επιτρέπεται σε ένα απλό πολίτη. Να μου πείτε ο κ. Βαρουφάκης, ως υπουργός Οικονομικών έκανε τα πάντα να χάσει η Ελλάδα πάνω από 100 δισ. ευρώ και δεν φαίνεται όχι συγγνώμη να ζήτησε αλλά παριστάνει ότι δεν το έχει καταλάβει μετά από τόσα χρόνια», είπε αρχικά o υπουργό Προστασίας του Πολίτη. «Βγήκε εκείνο το βράδυ, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά ποιοι τον έχουν χτυπήσει διότι αυτό φαίνεται από τα ίδια τα βίντεο που υπάρχουν και είπε το επόμενο πρωινό ότι τον χτύπησαν κάποιοι άνθρωποι της νύχτας. Στη συνέχεια κατηγόρησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι προκαταλαμβάνει την αστυνομία και την δικαιοσύνη. Μα ο ίδιος λέει ψέματα γύρω από το ποιος τον χτύπησε, εκείνος πάει να προκαταβάλει τα πράγματα», πρόσθεσε.

 

«Μετατρέπει μια τρισάθλια επίθεση σε πολιτικό σόου»

Στη συνέχεια ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «ο κ. Βαρουφάκης έχει αστυνομική συνοδεία την οποία ο ίδιος επέλεξε να μην έχει μαζί του. Αντιλαμβάνεστε ότι αν είχε μαζί του τους αστυνομικούς που το κράτος έχει στείλει για να τον φυλάνε δεν θα είχε συμβεί το παραμικρό».

Με αφορμή, δε, τα όσα ειπώθηκαν για τα Εξάρχεια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνέχισε λέγοντας ότι «επειδή αφέθηκε ένα υπονοούμενο για την περιοχή, αυτά συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. Τα Εξάρχεια δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια». Επιπλέον, αποκάλυψε πως «ο κ. Βαρουφάκης δεν ήθελε τις πρώτες αρκετές ώρες να συνδράμει στις έρευνες της αστυνομίας, δεν επέτρεπε στους συνεργάτες του να καταθέσουν και να έχει εικόνες η αστυνομία και παραπληροφορούσε τον κόσμο».

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη συλλάβει έναν, έχει ταυτοποιήσει αρκετούς από τους δράστες της επίθεσης και να μην έχετε αμφιβολία θα τους συλλάβει τις επόμενες ημέρες. Τότε όλοι θα γνωρίζουν ότι αυτά περι μπράβων είναι τα γνωστά “παραμύθια” που σερβίρει ο κ. Βαρουφάκης με πολύ μεγάλη άνεση» κατέληξε ο Υπουργός.

Όσον αφορά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ο υπουργός υπογράμμισε: «Αυτό που ενδιαφέρει την ελληνική κοινωνία είναι να αποδοθούν πλήρως οι ευθύνες σε όλους. Όταν λέω σε όλους, εννοώ σε όλους. Ασφαλέστατα υπάρχει πολιτική ευθύνη η οποία σε ό,τι αφορά τη δική μας κυβέρνηση αναλήφθηκε από τη πρώτη στιγμή με τον πιο γενναίο τρόπο. Από το ίδιο τον πρωθυπουργό, από τον υπουργό Μεταφορών, τον Κ. Καραμανλή, ο οποίος παραιτήθηκε μέσα σε κάτι ώρες. Δεν θυμάμαι ποτέ πολιτικό να έχει παραιτηθεί ύστερα από τέτοια τραγωδία, ποτέ».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις των νέων δικαιολογημένες, ενώ ανέφερε ότι αποτελούν και μια ευκαιρία για να ενδυναμωθεί ο διάλογος μαζί τους. «Τα πράγματα αλλάζουν με σκληρή δουλειά και δημιουργικό έργο, αφού βρούμε τι φταίει και το διορθώσουμε», τόνισε στη συνέχεια, ενώ κάλεσε τους νέους «να δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε καλύτερο το κράτος μας».

Αναφερόμενος στον Χρήστο Σπίρτζη και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Μας είπε ότι κοιμόταν ήσυχος τα τέσσερα χρόνια. Ό,τι τα τέσσερα χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ οι σιδηρόδρομοι ήταν μια χαρά. Ήταν κακοί πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ξαναέγιναν κακοί μετά το ΣΥΡΙΖΑ. Στις ημέρες αυτού του κυρίου είχαν σκοτωθεί πέντε άνθρωποι σε σιδηροδρομικό δυστύχημα. Από πόσους θανάτους και πάνω ένας υπουργός δεν μπορεί να κοιμηθεί; Η Ν.Δ λοιπόν ανέλαβε με γενναιότητα τις ευθύνες, τις πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση των σιδηροδρόμων και το ρόλο που μπορεί να έχει παίξει αυτή η κατάσταση στο τραγικό αυτό δυστύχημα. Είναι άλλο πράγμα η πολιτική ευθύνη και άλλο η ποινική ευθύνη. Την ποινική ευθύνη θα την εξετάσει η δικαιοσύνη, θα κατανείμει τις ευθύνες, θα στείλει αυτούς που πρέπει στα δικαστήρια. Η πολιτική ευθύνη αναλήφθηκε από τη κυβέρνηση, δεν βλέπω να αναδέχεται τις ευθύνες της η αξιωματική αντιπολίτευση. Έχει βάλει το κεφάλι μέσα στην άμμο σαν τη στρουθοκάμηλο και δεν θέλει να δει τις βαριές, δικές της ευθύνες, για την κατάντια των ελληνικών σιδηροδρόμων».

 

Δείτε και το σχετικό video της συνέντευξης στην ΠΗΓΗ

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.