ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Το «αντάρτικο» των παπάδων και του ΚΚΕ – Το άγνωστο τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Κουτσούμπα για την Πρωτομαγιά – Στις 18:00 ο οδικός χάρτης άρσης των μέτρων του κορωνοϊού
Tuesday
28/04/2020
23:05 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Κουτσούμπας ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΚΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κυρ. Μητσοτάκης
0

Σχόλιο GMR: Τί δεν καταλάβατε;

Το ΘΕΜΑ είναι η ΝΟΜΗ(*) της ΕΞΟΥΣΙΑΣ!

Το ολιγαρκές (αλλά “σιγουράντζα”) ΚΚΕ θέλει (με δικαιολογία την ιερότητα της πρωτομαγιάς) να διασφαλίσει το πεδίο δράσης/προβολής του για την παρουσία του στον αντί-προσώπου Σου (τι κι αν είναι κατοχικός) κοινοβουλευτισμό.

Η Ιερά Σύνοδος ΟΜΩΣ λέει ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ την απαίτησή της:

«Είναι η εξουσία η νόμιμη, είναι η παραδοσιακή είναι και η χαρισματική» τόνισε ο κ. Ιερόθεος. «Όταν η νόμιμη εξουσία δεν σέβεται την χαρισματική και παραδοσιακή εξουσία, τότε έχουμε εκτροπή πρέπει να γίνεται συνδυασμός και των τριών».

Είναι τυχαίο πως η Ιερά Σύνοδος αντιμάχεται, δίκην θεολογικής προάσπισης, το Ιωβηλαίο;

Εδώ σχετικό άρθρο του Σπύρου Λαβδιώτη και εδώ οι σχετικές Θέσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, που στο όνομα της ιερότητα της Συγχώρεσης, θάβει υπέρ των Επικυρίαρχων την Συγχώρεση των ΟΦΕΙΛΗΜΑΤΩΝ.

 

(*) νομή θηλυκό, (νομικός όρος) η κατοχή κάποιου πράγματος, η οποία ενίοτε δεν στηρίζεται νομικά.

._

 

NewPost(Χρ. Κοραή), 28 Απριλίου 2020

 

 

 

Μετά την άρση των μέτρων η πιο κρίσιμη «μάχη» με τον κορωνοϊό. Οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός. Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς και το άνοιγμα των εκκλησιών.

Λίγες ώρες πριν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάσει τον οδικό χάρτη για επιστροφή στην κανονικότητα με σταδιακή άρση των μέτρων που μπήκαν από τις 10 Μαρτίου για την τιθάσευση της μετάδοσης του κορωνοϊού, η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με δύο προκλήσεις. Το ΚΚΕ επιμένει να γιορτάσει την Πρωτομαγιά παρά τις απαγορεύσεις που θα συνεχίζονται μέχρι τις 4 Μαΐου. Η Εκκλησία στην ουσία απαιτεί από τον πρωθυπουργό να πει ημερομηνία που θα ανοίξουν οι λειτουργίες στους πιστούς, απειλώντας με «αντάρτικο» στην αντίθετη περίπτωση.

Η χώρα τώρα μπαίνει στην πιο κρίσιμη και δύσκολη φάση διότι το να μένουμε σπίτι ήταν το «εύκολο». Η μεγάλη μάχη με τον covid 19 αρχίζει με την έκθεση του πληθυσμού στις καθημερινές συνήθειες που θα επανέρχονται σταδιακά. Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα (δηλώσεις από το Μαξίμου) που θα κάνει στις 6μμ, θα τονίσει ότι κυβέρνηση και πολίτες συνέβαλαν στην επιτυχία της αντιμετώπισης της πρώτης φάση της πανδημίας αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά, απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα. Θα προειδοποιήσει ότι μέτρα που αίρονται μπορεί να επιβληθούν εκ νέου, είτε σε όλη τη χώρα είτε σε ορισμένες περιοχές ή δραστηριότητες που τυχόν εμφανίσουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.

Γι’ αυτό και έχει μεγάλη σημασία το πως ο πρωθυπουργός και στο στενό του επιτελείο θα διαχειριστούν τα «αντάρτικα». Είναι κρίσιμα θέματα αρχής. Το Φθινόπωρο οπότε αναμένεται νέα και ακόμη μεγαλύτερη επίθεση του κορωνοϊού, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει τα εχέγγυα να επιβάλει εκ νέου μέτρα όπου και όποτε χρειαστούν.

Ιερόθεος και «εκτροπή»

Αποκαλυπτική των τεταμένων σχέσεων μεταξύ ιεραρχών και κυβέρνησης είναι η δήλωση του εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτη Ναυπάκτου κ .Ιερόθεου στη Μαρία Αναστασοπούλου, στον «Σκάι».

«Τι είναι η Εκκλησία γι αυτούς;» αναρωτήθηκε ο ιεράρχης που μέχρι πρότινος ήταν νουνεχής και στην γραμμή της εφαρμογής των οδηγιών των ειδικών και των αποφάσεων της κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας. «Είναι ένα σωματείο η Εκκλησία;» συνέχισε. «Είναι σούπερ μάρκετ, Είναι κομμωτήριο; Είναι κάτι χειρότερο από ένα σούπερ μάρκετ κι από ένα κομμωτήριο; Δεν είναι ένας θετικά θεσμός 20 αιώνων;» Επικαλέστηκε και τον Μαξ Βέμπερ ο οποίος έλεγε ότι υπάρχουν τριών μορφές εξουσίας. «Είναι η εξουσία η νόμιμη, είναι η παραδοσιακή είναι και η χαρισματική» τόνισε ο κ. Ιερόθεος. «Όταν η νόμιμη εξουσία δεν σέβεται την χαρισματική και παραδοσιακή εξουσία, τότε έχουμε εκτροπή πρέπει να γίνεται συνδυασμός και των τριών».

Στις 22 Απριλίου ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας να ανοίξουν οι εκκλησίες το «ταχύτερο δυνατόν». Ενώ όλα έδειχναν ότι υπήρχε ένα καλό κλίμα συνεννόησης Αρχιεπισκοπής και Μαξίμου η συναυλία της κυρίας Πρωτοψάλτη σε ανοιχτό φορτηγό και με τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε έξω από το Μαξίμου πυροδότησαν σε κάποιες περιπτώσεις μια εύλογη αδημονία για το άνοιγμα των εκκλησιών και στις χειρότερες σενάρια συνωμοσιολογίας για στοχοποίηση της Εκκλησίας. Βεβαίως καμία σύγκριση δεν υπάρχει ανάμεσα στην καρότσα ενός αγροτικού που περιέφερε την εικόνα με τους παπάδες που θα μπορούσε να προκαλέσει μιμητισμό τις ημέρες του Πάσχα και επιβλήθηκε πρόστιμο, με την συναυλία που ήταν πρωτοβουλία του δήμου.

Λάδι στη φωτιά έριξε και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ότι στις 9 Μαΐου, μετά την έναρξη της άρσης των μέτρων από την Δευτέρα 4 Μαΐου μπορεί να εορταστεί και η Πρωτομαγιά με συμβολικές συγκεντρώσεις. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι από τις 4 Μαΐου θα ανοίξουν οι εκκλησίες για την ατομική λατρεία χωρίς να δίνει ημερομηνία για το πότε οι πιστοί θα μπορούν να παρακολουθούν τις λειτουργίες και βεβαίως να συμμετέχουν στη θεία κοινωνία όσοι το επιθυμούν όταν οι ειδικοί έχουν δηλώσει ότι το σάλιο είναι τρόπος μετάδοσης του κορωνοϊού.

«Μπορούν να γίνονται συναυλίες, διαδηλώσεις να ανοίγουν κομμωτήρια και οι ναοί να παραμένουν κλειστοί;» δήλωσε εκκλησιαστικη πηγή στο Newpost. «Η Εκκλησία μπορεί να τηρήσει όλες τις οδηγίες που θα της υποδειχθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας με τις αποστάσεις, τα αντισηπτικά κλπ. διότι οι πιστοί δείχνουν υπακοή στους κληρικούς» συνέχισε. «Η Εκκλησία έκανε μεγάλη υπομονή. Δέχθηκε να γιορταστεί το Πάσχα κεκλεισμένων των θυρών. Περιμένουμε τον πρωθυπουργό τι θα πει στο διάγγελμα» τόνισε.

Ηδη οι απλοί κληρικοί έχουν στήσει «αντάρτικο». Διαμηνύουν κατά δεκάδες στην Ιερά Σύνοδο ότι θα ανοίξουν τις εκκλησίες ακόμη και αν δεν το επιτρέψει η κυβέρνηση.

Ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης φαινόταν να είναι για άνοιγμα των λειτουργιών στους πιστούς την Κυριακή 25 Μαΐου και στις 26 το μεταμεσονύχτιο να ψαλεί για τελευταία φορά το Χριστός Ανέστη. Το ραμαζάνι ολοκληρώνεται στις 23 Μαΐου και τις τελευταίες ημέρες υπάρχει κορύφωση από άποψη συναθροίσεων των μουσουλμάνων. Εφόσον ανοίξουν οι ναοί θα ανοίξουν και τα τζαμιά καθώς η υπουργική απόφαση είναι κοινή για όλους τους τόπους λατρείας.

Μεγάλα τα διλήμματα του πρωθυπουργού, κρίσιμες είναι οι αποφάσεις που θα πάρει για την επόμενη μέρα.

Η Πρωτομαγιά

Ένα ακόμη κρας τεστ σε πολιτικό επίπεδο, στην προκειμένη περίπτωση, είναι ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς. Σύμφωνα με πηγές του Newpost ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Δευτέρας τηλεφώνησε στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για να τον ενημερώσει ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να αλλάξει την ημερομηνία εορτασμού της Πρωτομαγιάς. Ο κ. Κουτσούμπας απάντησε ότι το ΚΚΕ δεν συμφωνεί και δεσμεύεται ότι θα εφαρμόσει με «στρατιωτική πειθαρχία» τα μέτρα προστασίας (αποστάσεις, μάσκες κλπ). Προγραμματίζει αποκεντρωμένες συμβολικές δράσεις με περιορισμένο αριθμό εκπροσώπων των σωματείων και όχι συγκεντρώσεις ή διαδηλώσεις.

Ο Στέλιος Πέτσας επισήμανε ότι η Πρωτομαγιά μπορεί να εορταστεί με συμβολικές συγκεντρώσεις το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των μέτρων.

Η αλλαγή της ημερομηνίας του εορτασμού της Πρωτομαγιάς που ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο φαίνεται ότι έγινε εν αγνοία ακόμη και της ΓΣΕΕ, όπως ενημέρωσε το Newpost ο πρόεδρος του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου Γιάννης Παναγόπουλος. Η ΓΣΕΕ ανακήρυξε γενική απεργία την Πρωτομαγιά και θα κάνει κάποιες συμβολικές κινήσεις (κατάθεση στεφάνων από δυο- τρία άτομα κλπ). Και οι δυο πλευρές θεωρούν ότι ενέχει επικινδυνότητα η πρόταση της κυβέρνησης για τις 9 Μαίου, με την ελευθερία των μετακινήσεων και τη δυσκολία στην τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Πρόστιμα

Κυβερνητικές πηγές επέμειναν χθες το βράδυ ότι το SMS που θα ισχύει μέχρι τις 4 Μαΐου δεν υπάρχει μετακίνηση για συμμετοχή σε εορτασμό της Πρωτομαγιάς, θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι και θα μπαίνουν πρόστιμα στους παραβάτες, όπως προειδοποίησαν. Πρόσθεσαν μάλιστα ότι πρόστιμα για κόμματα δεν προβλέπονται αλλά υπάρχουν τα ατομικά των 150€. Εάν η αστυνομία περιοριστεί σε υποδείξεις ή έρθει σε αντιπαράθεση με το ΠΑΜΕ θα δείξει.

Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, στις 6 μμ. το σχέδιο της κυβέρνησης θα παρουσιαστεί αναλυτικά από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκη Σκέρτσο και θα εξειδικευτεί ανά τομέα, από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο Νίκο Παπαθανάση, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών Θοδωρή Λιβάνιο και τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για Θέματα Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη. Την παρουσίαση θα συντονίσει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

 

Πηγή: newpost.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.