ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Το Φάντασμα της ΑΟΖ πλανάται απειλητικά στην Θάλασσά μας: Το τραγικό λάθος της Ελλάδας…
Friday
05/03/2021
08:01 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΟΖ Εθνική Κυριαρχία Θεόδ. Καρυώτης
0

Σχόλιο GMR: Τραγικό λάθος”, απερισκεψία” και λοιπά στρογγυλέματα της εθελοεκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, μόνο και μόνο, επειδή οι γράφοντες, θέλουν να παραμένουν φίλοι των φίλων των “άλλων δυνάμεων”, οι οποίες “άλλες δυνάμεις” και τα “κατορθώματά” τους σε βάρος της Ελλάδας, αναφέρονται εδώ https://greek-market-research.com/article/diakiryxi-gia-tin-kypro-poia-lysi-tektainetai-sto-kypriako-giati-i-kypros-kai-i-ellada-symfonoyn-kai-epispeydoyn-na-symmetaschoyn-se-nea-pentameri-diaskepsi-ypografoyn-22-prosopikotites/ .

_.

 

 

 

Θεόδ. Καρυώτης, 3 Μαρτίου 2021

 

 

 

Η ερώτηση είναι πολύ κρίσιμη και σημαντική: Γιατί ο Πρόεδρος Αλ Σίσι αποφάσισε τώρα να παραχωρήσει οικόπεδα για εκμετάλλευση στην Ανατολική Μεσόγειο εκθέτοντας τον φίλο του Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη;

Αλλά ας ξεκινήσουμε από την αρχή αυτής της ιστορίας, που μας ταλαιπωρεί για χρόνια. Η οριοθέτηση της ΑΟΖ μας με την Αίγυπτο ξεκίνησε στραβά από την αρχή, όταν η ελληνική κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή αποφάσισε να αρχίσει συζητήσεις με την κυβέρνηση της Αιγύπτου, που ακολουθούσε μια απόλυτα φιλοτουρκική πολιτική, το 2009.

Η Ελλάδα έκανε ένα τραγικό λάθος διότι άρχισε τις συνομιλίες της με την Αίγυπτο χωρίς να αποσπάσει κάποια ρητή και σαφή διαβεβαίωση από αυτήν ότι θα δοθούν πλήρη δικαιώματα στο Καστελόριζο και στην Στρογγύλη.

  • Η Ελλάδα δέχθηκε ένα χαστούκι από τους Αιγυπτίους όταν αυτοί ενημέρωσαν την ελληνική πλευρά ότι θα αρχίσουν συνομιλίες για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών με τη Τουρκία, παρότι η Αίγυπτος δεν διαθέτει θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία!

  • Η Αίγυπτος θα μπορούσε να διαθέτει θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία, μόνο αν δεν αναγνωρισθούν τα δικαιώματα του Καστελόριζου και της Στρογγύλης.

Έτσι, η Αίγυπτος ενημέρωσε την ελληνική πλευρά ότι θα διεξήγαγε συνομιλίες μαζί της στο Κάιρο στις 20 Ιουνίου του 2009 και αμέσως μετά, στις 22 Ιουνίου 2009, με τη τουρκική πλευρά! Η τότε Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη, αντί να προβεί σε έντονη διαμαρτυρία για αυτή την αιγυπτιακή πρωτοβουλία, που παραβιάζει ξεκάθαρα το Δίκαιο της Θάλασσας, μετέβη στη συνάντηση στις 20 Ιουνίου γνωρίζοντας ότι δυο μέρες αργότερα Αιγύπτιοι και Τούρκοι θα κάθονταν στο ίδιο τραπέζι.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, δείτε αναλυτικούς χάρτες της συγκεκριμένης ανάρτησης εδώ.

 

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.