ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Τραγωδία στα Τέμπη: Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος
Friday
10/03/2023
14:56 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Και ακόμα, προς το παρόν, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ), ΔΗΛΑΔΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ:

1)  ΤΙ ΟΡΙΖΟΥΝ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΥΑΕ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ-ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ (ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ-ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ) ΕΚΤΑΣΗΣ,

2)   ΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ, δλδ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ-ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΥΑΕ-ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ,

3)  ΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΕΣ, ΕΠΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

_.

 

 

 

newsbeast.gr-ΚΟΙΝΩΝΙΑ, 10 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

Ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής (10/3) η συνεδρίαση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος στα Τέμπη. Η Ολομέλεια αναμένεται να ορίσει δύο εφέτες ανακριτές, έναν τακτικό και τον αναπληρωματικό του, ώστε να υπάρξει ταχύτητα στην υπόθεση της ανάκρισης. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο λόγω της πολυπλοκότητας της έρευνας, αλλά και επειδή η υπόθεση έχει πολλές παραμέτρους.

Παράλληλα, η τρίτη ανακρίτρια Λάρισας συνεχίζει το έργο της και αναμένεται και άλλα πρόσωπα να περάσουν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη (9/3) κατηγορούμενοι κατέστησαν, μετά την απαγγελία των κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος σε βάρος τους, ο επιθεωρητής και οι δύο σταθμάρχες του Σταθμαρχείου Λάρισας.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.