ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ολοταχώς για ρυθμιστής στα ενεργειακά η Τουρκία
Thursday
23/07/2020
13:57 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0

Σχόλιο GMR: “Όπως αναφέρει ο Αχμέτ Νταβούτογλου στο “Στρατηγικό Βάθος”: «η Τουρκία οφείλει να επαναπροσδιορίσει τη διεθνή θέση της και με αφετηρία αυτή να συντονίσει εκ νέου τις πολιτισμικές, γεωγραφικές, οικονομικές, πολιτικές και στρατηγικές παραμέτρους».”

Ας συγκρίνουμε αυτό το Στρατηγικό Βάθος, με τη “δική μας” Μνημονιακή Εθελοδουλεία (το “δικό μας” Στρατηγικό Βάθος” και την “δική μας ” ιδιοτελή αντιμνημονιακή αλληλοφαγωμάρα στην ποδιά του κατοχικού αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού).

Όσο για την αντιμνημονιακή ιντελιγκέντσια, αυτή ακόμα, το σκέφτεται. Ύστερα φταίει ο λαός (εδώ στο σχόλιο επί άρθρου του κ. Αποστολόπουλου βλέπετε τι αντίποινα-καταστολές και προδοσίες υφίσταται ο “λαός του 61,3% του ΟΧΙ”.

Εδώ βλέπετε αρχέςδράσειςκαταγγελίεςπροτάσεις, μονομερείς εκ μέρους της G-M-R συνεργειακές όμως ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ (ημών και συναγωνιστών), που μέχρι στιγμής, παρά τα καλά συναγωνιστικά λόγια, δεν ευδοκιμούν.

 ._

 

 

 

 

Δημ. Μακούσης, 17 Ιουλίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας την περασμένη δεκαετία (μέσος ετήσιος ρυθμός 5%), οδήγησε σε μια έντονα αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας μέχρι το 2017. Η πρωτογενής κατανάλωση ενέργειας το 2018 περιλάμβανε 29,2% πετρέλαιο, 28,6% φυσικό αέριο και 28% άνθρακα. Οι κύριοι προμηθευτές της Τουρκίας σε φυσικό αέριο ήταν για το 2017 η Ρωσία (51%), το Ιράν (16%) και το Αζερμπαϊτζάν (11%) ενώ σε αργό πετρέλαιο το Ιράν (44%), το Ιράκ (27%), η Ρωσία (7%) και η Σαουδική Αραβία (7%).

Τα αντίστοιχα ποσοστά εισαγωγών για αργό και προϊόντα πετρελαίου συνολικά ήταν Ιράν (26%), Ρωσία (18%) και Ιράκ (16%). Η εξάρτησή της σε φυσικό αέριο την ίδια χρονιά άγγιζε το 99,7% και σε πετρέλαιο το 93,6%. Για την κάλυψη των συνολικών ενεργειακών αναγκών της εξαρτάται από εισαγωγές σε ποσοστό 75%.

Οι μειούμενοι ρυθμοί ανάπτυξης (1% το 2019) και οι αυξημένες τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού αποτυπώθηκαν στην μείωση της ενεργειακής ζήτησης από το 2018 και μετά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της ζήτησης για φυσικό αέριο (ηλεκτροπαραγωγή) και της πτώσης των εισαγωγών από 55 το 2017 σε 50,3 το 2018 και 45,2 δισ. κυβικά μέτρα το 2019 (48% το 2018 και 34% το 2019 από Ρωσία).

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.