ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ κ. ΤΟΥ ΣΕΒ; ΙΔΟΥ. ΕΣΕΙΣ.
Sunday
19/11/2017
10:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιώργ. Τριανταφυλλόπουλος
0

Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος14/11/2017

Αφορμή για το άρθρο που ακολουθεί είναι μια μελέτη του ΣΕΒ για τα αίτια της κρίσης. Φυσικά και τα αίτια της κρίσης στην ελληνική οικονομία φταίνε οι εργαζόμενοι με τους υψηλούς μισθούς που απολάμβαναν. Αυτό ήταν το αίτιο, κατά τους κυρίους του ΣΕΒ, που οδήγησε την ελληνική οικονομία στην απώλεια της ανταγωνιστικότητάς της. Οι ακολουθούμενες από το 2010 και μετά πολιτικές αποκατέστησαν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και πρέπει φυσικά να διατηρηθούν και να ενισχυθούν. Τα ουσιώδη σημεία της μελέτης του ΣΕΒ μπορείτε να δείτε στο λινκ που ακολουθεί:http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1575001/sev-to-lathos-me-toys-misthoys-poy-efere-thn-hora.html

Κατά τον ΣΕΒ:

Η άσκηση της πολιτικής μισθών και το πλαίσιο διαμόρφωσης αυτών στα χρόνια πριν την εκδήλωση της κρίσης συνέβαλε ουσιαστικά στη διάβρωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας,

Η χώρα προ κρίσης αύξησε τις αμοιβές κατά 142%, ενώ την παραγωγικότητα εργασίας μόλις 29%. Το 2016 η ανταγωνιστικότητα είχε αποκατασταθεί.

λειτούργησε προστατευτικά προς το μέρος της οικονομίας, το οποίο δεν εκτίθεται στον διεθνή ανταγωνισμόκαι δεν παράγει διεθνώς εμπορεύσιμα αγαθά και υπηρεσίες, φέρνοντας τους κλάδους που προσπαθούσαν να παραμείνουν διεθνώς ανταγωνιστικοί σε συγκριτικά δυσμενή θέση

(more…)

Η «Δουλίτσα» και η…Δουλειά
Saturday
18/11/2017
19:58 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αντ. Παπαντωνίου
0

Του Αντώνη Παπαντωνίου, 14/11/2017

Στα χρόνια της Κατοχής που βιώνουμε από το 2010, μία είναι η πρόταση που κυριαρχεί στον εργασιακό χώρο, κυρίως των Πολιτών που εργάζονται στον Δημόσιο Τομέα σε όλους τους Τομείς .
Η Μαγική φράση…«κάνε την δουλίτσα» σου.

Έτσι λοιπόν με το τεράστιο πρόβλημα της ύφεσης της Οικονομίας που σαν αποτέλεσμα έχει την εκτόξευση της ανεργίας και την εξαθλίωση της Ζωής των Πολιτών έχει επιβληθεί η «άκρα του τάφου σιωπή», με αποτέλεσμα να επιβιώνει ένα άθλιο Πολιτικό Σύστημα που έχει σφετερισθεί την Εξουσία και έχει επιβάλει στην Πατρίδα μας ένα «DE FACTO», αρχικά και από τον Αύγουστο του 2015
και «DE JURE» Καθεστώς ΚΑΤΟΧΗΣ.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποδέχεσαι με την υποταγή σου, ότι είσαι Δούλος και σου απαγορεύεται να είσαι Πολίτης, δηλαδή να έχεις Δημόσιο λόγο με δικαίωμα κριτικής εάν είσαι Δημόσιος Λειτουργός. Σε μάθανε και σου επιβάλανε και εσύ αποδέχτηκες ότι πρέπει να κάνεις τη «δουλίτσα» σου και να μην αντιδράς για απολύτως τίποτε απ ότι συμβαίνει γύρω σου καθημερινά αποδεχόμενος τα πάντα.

(more…)

Το Χρονικό της Ελληνικής Χρεοκοπίας
Saturday
18/11/2017
01:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Σπ. Λαβδιώτης
0

Το Χρονικό της Ελληνικής Χρεοκοπίας 1

Σπύρος Λαβδιώτης,      Αθήνα 12 Νοεμβρίου 2017

“Οι άνθρωποι δεν είναι αιχμάλωτοι της

μοίρας τους αλλά της σκέψης τους.”

Franklin D. Roosevelt

 

      Σύνοψη : Η Ελληνική κρίση χρέους έφθασε στο αποκορύφωμά της τον Μάιο του 2010, με την υπογραφή του Α’ Μνημονίου και η χώρα ετέθη από τους δανειστές της, σε καθεστώς μακροχρόνιας ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Σε γενικές γραμμές, η κρίση χρέους της Ελλάδος υπήρξε το αποτέλεσμα τριών θεμελιωδών συντελεστών. Πρώτον, η «άωρος» και «παράτυπη»2 ένταξη της Ελλάδος στη ζώνη του ευρώ το 2001 και η πρόσδεση της υπερδανεισμένης οικονομίας της, με τα «χρόνια» δίδυμα ελλείμματα του δημοσίου χρέους και του διεθνούς ισοζυγίου πληρωμών, σε μια νομισματική ένωση η οποία έχει ένα ενιαίο νόμισμα (single currency) με αμετάκλητη ισοτιμία. Το ευρώ είναι ένα ξένο νόμισμα, διότι η Ελλάδα ως κράτος-μέλος της Ευρωζώνης, δεν μπορεί να εκδώσει το χρέος στο δικό της νόμισμα, γιατί στερείται του νομικού δικαιώματος της έκδοσής του, και μαζί τις εκτυπωτικές πρέσες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές για πληκτρολογήσεις συμβολικού χρήματος. Η χώρα μας είναι χρήστης και όχι εκδότης του ευρώ, το δανείζεται από τις τράπεζες με τόκο κι αυτές από την ΕΚΤ. Δεύτερον, η ξέφρενη δαπάνη μέσω αλόγιστου εξωτερικού δανεισμού αμφότερων των τομέων, του δημοσίου και ιδιωτικού, που οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες αποκαλούσαν ‘εύρωστη’ οικονομική ανάπτυξη. Ήταν η ανέμελη δεκαετία του ξεφαντώματος (1998-2008), γεμάτη αισιοδοξία και ενθουσιασμό για την ένταξη της χώρας στο «φετίχ», το ευρώ, και των αλησμόνητων Ολυμπιακών αγώνων, που οδήγησε σε υπερχρέωση όλων, νοικοκυριών, επιχειρήσεων και της κυβέρνησης. Και τρίτον, η ανεξέλεγκτη χορήγηση δανείων από τις τράπεζες και η μεταβίβαση των τεραστίων ζημιών τους στο κράτος.

      Έχουν ήδη περάσει επτάμισι χρόνια από την υπαγωγή της Ελλάδος στους όρους του Α’ Μνημονίου της 10ης Μαΐου 2010, της δανειακής σύμβασης της εθνικής υποτέλειας των € 110 δις, που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), ημέρα που κανείς μας δεν θέλει να την θυμάται.

      Είναι πλέον εμφανής στα μάτια του απλού πολίτη, η καταρράκωση της ελληνικής οικονομίας, όπου η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση, οικονομική, κοινωνική και πνευματική από τα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) έχει στην κυριολεξία καταρρεύσει από την κορυφή των € 242 δις το 2008,3 έτος της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, στα € 174 δις το 2016.Ήτοι μειώθηκε κατά € 68 δις, ποσό που αντιστοιχεί στο 28% του ΑΕΠ, με την ανεργία να υπερβαίνει το 20%, τη μετανάστευση των νέων επιστημόνων να εντείνεται, οι επιχειρήσεις να κλείνουν η μια πίσω από την άλλη και οι κατασχέσεις να αυξάνονται εν μέσω μιας πρωτοφανούς σε διάρκεια ύφεσης. Ως συνεπεία, η χώρα κλυδωνίζεται σε μία απέραντη τρικυμιώδη θάλασσα χρέους.

      Επιπλέον- και δυστυχώς- πολλοί απ’ όσους έχουν χάσει την ελπίδα μέσα στην απόγνωση του οικονομικού αδιέξοδου που έχουν περιέλθει, οδηγούνται σε ακραίες λύσεις, δίνοντας τέλος στη ζωή τους για να αποφύγουν τον εξευτελισμό.

(more…)

Επεξηγήσεις του Μνημονίου και προφητικές προβλέψεις από το 2011
Saturday
18/11/2017
00:02 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Video Γεώρ. Κασιμάτης
0

 

Τουλάχιστον το 36% του ΑΕΠ της Ελλάδας βρίσκεται σε φορολογικούς παραδείσους.
Monday
13/11/2017
18:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης
0

του Δημήτρη Καζάκη,       Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Τουλάχιστον το 36% του ΑΕΠ της Ελλάδας βρίσκεται σε φορολογικούς παραδείσους.

Ας μιλήσουμε για τους φορολογικούς παραδείσους, όπως δεν θα ακούσετε να μιλούν σε κανένα κόμμα του κοινοβουλίου και σε καμιά πολιτική εκπομπή επικαιρότητας. Μπορεί η κυβέρνηση και η ΝΔ να ανταλλάσσουν τζούφια πυρά για τα Paradise Papers, αλλά κανένας τους δεν τολμά να πει την αλήθεια.

Γιατί άραγε ο κ. Τσίπρας δεν απαιτεί από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος να παραδοθούν στις δικαστικές αρχές όλες οι δοσοληψίες από και προς υπεράκτιες εταιρείες, από και προς φορολογικούς παραδείσους; Τόσο δύσκολο είναι; Γιατί άραγε ο κ. Τσίπρας δεν απαιτεί από τις φορολογικές αρχές να ταυτοποιήσουν τις περίπου 15.000 υπεράκτιες εταιρείες με έδρα φορολογικούς παραδείσους που λέγεται ότι δραστηριοποιούνται εντός της Ελλάδας;

Γιατί δεν απαγορεύει τη λειτουργία υπεράκτιων εταιρειών στην Ελλάδα; Γιατί επίσης δεν απαγορεύει τις δοσοληψίες με φορολογικούς παραδείσους εκτός Ελλάδας; Σε τι συμβάλλουν στην οικονομία της χώρας; Ποια είναι η χρησιμότητά τους εκτός από την απόκρυψη της ταυτότητας μεγάλων ροών πλούτου και χρήματος;

Ο κ. Τσίπρα και τύποι σαν τον κ. Κατρούγκαλο ξέρουν μόνο να φλυαρούν ανέξοδα για το «ταξικό ζήτημα», που προκύπτει από τους φορολογικούς παραδείσους, αλλά δεν πρόκειται να πάρουν κανένα ουσιαστικό μέτρο. Για τον ίδιο λόγο που ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις στην Ελλάδα πήραν. Για τον ίδιο λόγο που καμιά από τις κυβερνήσεις της δήθεν πολιτισμένης Δύσης, ούτε βέβαια η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν πήραν και δεν πρόκειται να πάρουν ανάλογα μέτρα. Όσο κι αν σκούζουν για το θεαθήναι για το δυσθεώρητο ύψος της φοροδιαφυγής, που συντελείται διαμέσου των φορολογικών παραδείσων.

Καταρχάς τι είναι φορολογικός παράδεισος; Πρόκειται για χώρες ή για δικαιοδοσίες που είναι ελκυστικές για ξένους επενδυτές, όπως οι πολυεθνικές εταιρείες και οι τράπεζες, λόγω του ότι έναντι αμοιβής προσφέρουν ελάχιστη ή καθόλου φορολογία, μέτριους ή ανύπαρκτους χρηματοπιστωτικούς ελέγχους και διαφορετικού βαθμού τραπεζικό απόρρητο.

(more…)

Ένα κατ’ εξοχήν Δημοκρατικό Αίτημα
Saturday
11/11/2017
15:25 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Οθων Κουμαρέλλας
0

 

του Όθωνα Κουμαρέλλα,       10/11/2017

Το 2011-2012 το μεγάλο κίνημα των πλατειών ενάντια στο μνημόνιο έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως τους ΑΝΕΛ να καρπούνται τη λαϊκή συσπείρωση και τις ελπίδες του κόσμου για προοδευτική αλλαγή. Πολλά μικρά σχήματα που είχαν δημιουργηθεί τότε, ή προϋπήρχαν, ανεξάρτητα από την ορθότητα, ή μη, των θέσεών τους, απέτυχαν να εμπνεύσουν και να συσπειρώσουν ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις, με συνέπεια να βρεθούν γρήγορα στο περιθώριο.

Το 2015 με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, ήλθε η απόλυτη διάψευση των ελπίδων και των προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί. Μετά το πραξικόπημα της 5ης Ιουλίου όπου το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, μετατράπηκε εν μια νυκτί σε «ΝΑΙ» από σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, οδήγησε στην πλήρη απογοήτευση, την παραίτηση που εκφράστηκε με την μεγάλη αποχή στις μετέπειτα εκλογές, αλλά και στον εγκλωβισμό ευρύτερων μαζών στη λογική του «μη χείρον».

Πολλοί, τότε, θέλησαν να «εκμεταλλευτούν» και να εκφράσουν την κοινωνική δυναμική που είχε εκδηλωθεί με το δημοψήφισμα, αλλά σύντομα απέδειξαν την ολοκληρωτική τους ανεπάρκεια και την αδυναμία να το πράξουν. Έτσι, είτε παλαιότερα σχήματα από το χώρο της εξωκοινωβουλευτικής αριστεράς, είτε από τον λεγόμενο πατριωτικό – δημοκρατικό χώρο, είτε προερχόμενα από την διάσπαση του απολύτως «μνημονιακού» πλέον ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν αμέσως μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, ουσιαστικά στο περιθώριο, ανεξάρτητα τον βαθμό αντίληψης που έχουν γι’ αυτό, τα ίδια αυτά σχήματα και οι άνθρωποι που τα εκφράζουν, ή εκφράζονται μέσα από αυτά.

Το πολιτικό σύστημα, στηριγμένο στο δίπολο δεξιάς-αριστεράς, μετά τους έντονους τριγμούς μια 5ετίας, απέδειξε την ικανότητά του να αναγεννάται στηριγμένο κυρίως στις αδυναμίες και την πολιτική ανεπάρκεια των αντιπάλων του, και φυσικά, στην πλήρη υποστήριξη των ξένων πατρώνων του και της εγχώριας άρχουσας ελίτ.

(more…)

Συγκροτήθηκε ενωτικό ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας
Saturday
11/11/2017
15:19 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:

“Κρίση, απάνθρωπη πολιτική, αλυσίδες Ευρωζώνης,” . Συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ.

Επισημαίνουμε επιπρόσθετα, πως ολόκληρο το εποικοδόμημα του καπιταλιστικού συστήματος, έχει επισήμως “μεταφράσει” δικαιϊκά τις παραπάνω εύστοχες συνδικαλιστικές διατυπώσεις και τις έχει αντικαταστήσει δικαιϊκά, με συγκεκριμένες νομικές διατυπώσεις στα πλαίσια πάντα της αδιαπραγμάτευτης δικαιϊκής αρχής, “Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ” (ΟΡΙΖΕΙ και ΠΟΙΝΕΣ) για εγκλήματα κατά πατρίδας-λαού (δόλια παραπλάνηση, αθέτηση όρκου καθήκοντος, σφετερισμός λαϊκής κυριαρχίας, γενοκτονία, εσχάτη προδοσία, κλπ).

Επ’ αυτών και με ΕΜΠΡΑΚΤΗ δικονομική μεθοδολογία οι τεκμηριώσεις της G-M-R, στη διάθεση πάντα του κοινού απελευθερωτικού αγώνα.

 

ISKRA, 10/11/2017

Στις 26 και 27 Νοέμβρη 2017 διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Η θετική εξέλιξη είναι ότι έχει συγκροτηθεί ένα Ενωτικό Ριζοσπαστικό Αριστερό Ψηφοδέλτιο, στο οποίο συμμετέχουν δυνάμεις της Λαϊκής Ενότητας, δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άλλων οργανώσεων της Ριζοσπαστικής και αντιμνημονιακής αριστεράς και ανένταχτοι αριστεροί και αντιμνημονιακοί αγωνιστές δικηγόροι με θητεία στα κινήματα , στην αυτοδιοίκηση, στις νομικές αντιμνημονιακές πρωτοβουλίες , αλλά και στις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Ο τίτλος του ψηφοδελτίου είναι «Εναλλακτική Παρέμβαση- Δικηγορική Ανατροπή – Αριστερό Ενωτικό Ψηφοδέλτιο», χωρίς υποψήφιο Πρόεδρο.

Η εκλογική επιτυχία αυτού του ψηφοδελτίου και η εκπροσώπησή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών , που είναι ο μεγαλύτερος Επιστημονικός Σύλλογος της Χώρας, θα αναβαθμίσει τη θεσμική εκπροσώπηση των θέσεών και των απόψεών του στα μεγάλα πολιτικά ζητήματα που καθημερινά ανακύπτουν (Ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας, Πλειστηριασμοί, Αποδιάρθρωση των Εργασιακών Σχέσεων, Ασφαλιστικό, Προσφυγικό , Αντιφασιστικό μέτωπο κ.λπ).

(more…)

Η Δικαίωση
Thursday
09/11/2017
23:21 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Στεφανία Λυγερού
0

Στεφανία Λυγερού, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Η Δικαίωση

Ή γιατί ΔΕΝ αντιδρά ο κόσμος

(Έρχεται από τον ίδιο τον άνθρωπο και αφορά αποκλειστικά -μόνο- τον εαυτό του.)

Το 99% των ανθρώπων όταν καλούνται να πάρουν μία απόφαση απομονώνουν το ζήτημα, κρατούν μόνο ό,τι τους αφορά, και το δίλημμα παίζεται ανάμεσα στα «μπορώ/δεν μπορώ», «θέλω/δεν θέλω». Ενώ σχεδόν ποτέ (κανένα ζήτημα) δεν αφορά μόνο τους ίδιους.

Να πάρουμε για παράδειγμα το θέμα της έκτρωσης. Το 99% των ανθρώπων επιλέγει με γνώμονα το θέλω ή δεν θέλω/μπορώ δεν μπορώ. Τι θα συμβεί αν σκεφτεί ότι δεν αφορά η απόφαση μόνο τον ίδιο; Στην περίπτωση τώρα που συνυπολογίσει ΚΑΙ τον άνθρωπο που πρόκειται να γεννηθεί, το δίλημμα αλλάζει, γίνεται: από τη μία θα βάλει τα «θέλω δεν θέλω/μπορώ δεν μπορώ» του και από την άλλη τα «μου επιτρέπεται;/έχω το δικαίωμα;» Λίγο πιο πολύπλοκο τώρα ε;

Αν σε κάθε δίλημμα υπολογίσεις όλες τις παραμέτρους που το απαρτίζουν, τότε: ΚΑΘΕ απόφαση 1. για να την πάρεις θα σου βγει η ψυχή 2. ό,τι και να διαλέξεις θα έχεις πρόβλημα. Είτε θα επιλέξεις με προτεραιότητα τον εαυτό σου και θα ζήσεις με ενοχές, είτε θα επιλέξεις με προτεραιότητα τον κάθε άλλον-καθετί ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ και θα θυσιάσεις τον εαυτό σου.

(more…)

Η ιδιωτικοποίηση οδηγεί τη ΔΕΗ σε χρεοκοπία
Thursday
09/11/2017
00:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Λεων. Βατικιώτης
0

του Λεωνίδα Βατικιώτη, Τετάρτη 8/11/2017


Σημείο τομής και προάγγελο κακών οιωνών αποτέλεσαν για την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2017.

Με βάση την ανακοίνωση της ΔΕΗ, τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 14 εκ. ευρώ. Αν όμως αφαιρεθεί το τίμημα που εισέπραξε από την πώληση του ΑΔΜΗΕ και σε επίπεδο ομίλου ανέρχεται σε 172 εκ. (μη επαναλαμβανόμενο γαρ) τότε το αποτέλεσμα ήταν ζημιογόνο κατά 158 εκ. ευρώ!

Το χειρότερο ωστόσο για τη ΔΕΗ δεν είναι το αποτέλεσμα του πρώτου εξαμήνου, άλλα όσα ακολουθούν. Οι υποχρεώσεις ειδικότερα που έχουν αναληφθεί είτε μέσω των μνημονίων, είτε απ’ ευθείας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της περίφημης απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας καθιστούν βέβαιο ότι οι ζημιές θα συνεχίσουν να αυξάνονται και η ΔΕΗ να περιέρχεται σε όλο και πιο δυσχερή θέση.

Εξέλιξη που μπορεί να είναι σε όφελος των ιδιωτών που εποφθαλμιούν τα περιουσιακά της στοιχεία και το πελατολόγιό της, αλλά θα αποδειχθεί πολλαπλά αρνητική για την ενεργειακή κυριαρχία της χώρας και το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών σε φθηνή και καθαρή ενέργεια.

Αρκεί μια ματιά στους παράγοντες που διαμόρφωσαν το αρνητικό οικονομικό αποτέλεσμα του πρώτου εξαμήνου για να φανεί πώς είναι αποκλειστική ευθύνη των ιδιωτών και της συντελούμενης με αργά έστω βήματα κι έξωθεν επιβεβλημένης ιδιωτικοποίησης κι όχι του κράτους.

(more…)

Αυτεπάγγελτη δίωξη για επιθέσεις σε συμβολαιογράφους
Wednesday
08/11/2017
22:46 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

Τετάρτη, 8/11/2017

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Όσο η όποια αντιμνημονιακή αντεπίθεση παραμένει “light” και ξέχωρη από ένα μεγάλο μη κομματικό μέτωπο (κοινώς όποια παραμένει και διστακτική και “κομματική”) από δικαιική-δικονομική-αγωνιστική άποψη, τόσο Ένοχοι και Συνένοχοι ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ .

 

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, σε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, παρουσία του υπουργού Σταύρου Κοντονή, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρη Λιάκου, τα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα θα είναι:

Σειρά ρυθμίσεων ώστε να προστατευτούν οι συμβολαιογράφοι που δέχονται επιθέσεις κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών προωθεί η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει η αποχή τους αφενός, και αφετέρου να εκκινήσει η ηλεκτρονική διαδικασία.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, σε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, παρουσία του υπουργού Σταύρου Κοντονή, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρη Λιάκου, τα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα θα είναι:

  • Αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την προστασία των συμβολαιογράφων που δέχονται επιθέσεις κατά την άσκηση του λειτουργήματος τους.
  • Αυτεπάγγελτη δίωξη για τα σε βάρος τους εγκλήματα και όχι κατόπιν μηνύσεώς τους, όπως ισχύει ως σήμερα.
  • Αυξημένα μέτρα ασφάλειας σε Ειρηνοδικεία Αθήνας Θεσσαλονίκης και σε άλλες πόλεις όπου θα διενεργούνται πλειστηριασμοί
  • Και βελτιώσεις στη διαδικασία πλειστηριασμών το αμέσως προσεχές διάστημα.

Μετά τη σύσκεψη, τα μέτρα αυτά θα αποτιμηθούν από το διοικητικό συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών και εξ αυτού θα κριθεί η τύχη της αποχής των συμβολαιογράφων που αποφασίστηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις που δέχονται τελευταία.

(more…)

123..