ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Κουτσούμπας: Επαίσχυντη η Συμφωνία των Πρεσπών, καθαρά αμερικάνικη και ΝΑΤΟϊκή
Sunday
17/03/2019
21:34 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος
0

Σχόλιο G-M-R :  Αυτά ήταν λεπτομερώς γνωστά κύριε Κουτσούμπα, όταν υποστηρίζατε τον “γεωγραφικό προσδιορισμό”.

Η απόσταση ανάμεσα στην φανατική υποστήριξη του Αντι-προσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού (“τι κι αν είναι Κατοχικός”) και στην ανοχή/θεσμικά τεκμηριωμένη συνενοχή πλέον στην εσχάτη προδοσία, είναι ακριβώς όσο απέχει το ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ της Βουλής, από το για τριτεύοντα/ αποπροσανατολιστικά της εσχάτης προδοσίας ζητήματα, χρησιμοποιούμενο βήμα της Βουλής.


 

 

Δημ. Κουτσούμπας, 16 Μαρ. 2019

 

Κάλεσμα συμπόρευσης, ώστε το ΚΚΕ να αναδειχτεί ισχυρό σε όλες τις εκλογικές μάχες και να κάνει την πραγματική διαφορά, απηύθυνε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, «προς όλους του ανθρώπους του μόχθου και τα νέα παιδιά», ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια ομιλίας του σε εκπροσώπους κομματικών οργανώσεων στην Καλαμαριά.

«Μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, θα δώσει αισιοδοξία, ανάταση στον λαό. «Ήρθε η ώρα να πούμε: Αρκετά, δεν πάει άλλο», επισήμανε.

(more…)

«Νάρκες» πριν το ταξίδι Τσίπρα στα Σκόπια: Δρομέας, «μακεδονική γλώσσα» και νέες αιχμές Κοτζιά
Sunday
17/03/2019
21:22 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος NewPost
0

Σχόλιο G-M-R :   Γαβρόγλου: “Οι πολιτικοί φορείς είναι μέρος της Δημοκρατίας μας”.
Αυτής της “Δημοκρατίας”, που διδάσκει στα Ελληνόπουλα ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, την εφευρεθείσα ως γλώσσα του, μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών, ΝΑΤΟϊκού ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ εφευρήματος.

Αυτή την “Δημοκρατία” υπηρετεί ο διαρκώς προεκλογικός ενδοαντιμνημονιακός διαγκωνισμός, αυτή την “Δημοκρατία” υπηρετεί η αφ’ υψηλού αντιμνημονιακή κομματική αντιμετώπιση των μη πολιτευομένων, ως (κ)οπαδικού δυναμικού, άλλως, ως ΕΧΘΡΟΥ.

 

 


 

 

NewPost, 17 Μαρ. 2019

 

 

Οι «Πρέσπες» επιστρέφουν στο προσκήνιο ενώ μια «σπίθα» είναι αρκετή για να ανάψει φωτιά.

Η Συμφωνία των Πρεσπών όπως όλα δείχνουν θα επανέρχεται στην προεκλογική περίοδο και θα οξύνει το κλίμα.

Το 70% των πολιτών την θεωρεί εθνικά επιζήμια. Σύσσωμη η Αντιπολίτευση είναι απέναντι.

Αρκεί μία σπίθα για να ανάψει φωτιά. Πολύ περισσότερο όταν η ίδια η κυβέρνηση είναι αυτή που απασφαλίζει τις «βόμβες».

Ο Δρομέας που παρ´ ολίγον να βρεθεί στην πλατεία των Σκοπίων αν ο διάσημος καλλιτέχνης Βαρώτσος δεν αντιδρούσε στις «ιδέες» της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά οδήγησε σε άτακτη υποχώρηση και με το επιχείρημα που ουδείς πίστεψε, ότι ποτέ δεν έγινε αυτή η συζήτηση!

Αντίθετα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αντί να σιωπήσει, άναψε πορτοκαλί για την διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας.

(more…)

Συνδιάσκεψη νέου πατριωτικού δημοκρατικού χώρου (βίντεο)
Sunday
17/03/2019
20:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Νίκ. Καρβουνίδης
0

 

Σχόλιο G-M-R : Νέοι δρομείς συμμετέχουν στην κούρσα του “τι κι αν είναι Κατοχικός” Αντι-προσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού. “Φυσιολογική” η περιφρόνησή τους προς την εδώ πρόταση που τους στείλαμε όταν διαρρήγνυαν τα σουπεραντιμνημονιακά ιμάτιά τους. Προέχει (της απελευθέρωσης) η κοινοβουλευτική καριέρα. Διερωτώμεθα: Αυτή είναι η ενεργοποίηση στην οποία καλούσε (εδώ, στον επίλογο) ο κος Ηλίας Ευαγγελόπουλος;

 

Νίκ. Καρβουνίδης, 15 Μαρ. 2019

 

 

Δημιουργείται ο αντίπαλος – στο εγχώριο υποταγμένο πολιτικό σύστημα – πατριωτικός δημοκρατικός πολιτικός πόλος.

Μια σημαντική πολιτική πρωτοβουλία που θα έχει θετικά αποτελέσματα για την πατρίδα μας και τους Έλληνες.

(Το λάβαμε μαζί με το παραπάνω μήνυμα από τον αγαπητό φίλο κι αρθρογράφο μας Ηλία Ευαγγελόπουλο)

 

 

Πηγή: koukfamily.blogspot

 

Ένταση ξανά στην Καλαμάτα, στον αέρα το συνέδριο της ΓΣΕΕ
Sunday
17/03/2019
19:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

Σχόλιο G-M-R :     Εντάσεις για λογαριασμό των κομματικών εντολέων, ερήμην της εργατικής τάξης. Βεβαίως, όταν επί δεκαετίες το κομματικοσυνδικαλιστικό κατεστημένο αφήνει στο απυρόβλητο την επικρατούσα στην Δικαιοσύνη φιλεργοδοτική δικαστική συμπεριφορά, η ακόμα χειρότερα αν αγνοεί την προσφυγή στη Δικαιοσύνη με τη σύμφωνη γνώμη των καθοδηγητών (τι φρούτο κι αυτό) του κάθε κόμματος, επόμενο είναι, να αναπτύσσονται, ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ιδιαιτερότερες κομφορμιστικές σχέσεις μεταξύ των “εκλεγμένων”(*) κομματικών συνδικαλιστών και των εργοδοτών. Συγκρίνετε αυτές τις συνδικαλιστικές εντάσεις με τις επί δεκαετία αναποτελεσματικές (ίσως και δήθεν;) αντιμνημονιακες εντάσεις…
(*)είναι φυσικό οι εργοδότες να αγκαλιάζουν ποικιλοτρόπως τους αντι-προσώπους των εργαζομένων (όσοι ξέρουν από συνδικαλισμό και συνδικαλιστικές εκλογές με συμμετοχή και εκπροσώπων του εργοδότη μπορούν να πουν ατέλειωτες ιστορίες), ούτως ώστε η “τάξη” των αντι-προσώπων να χρησιμεύει ως αμορτισέρ απορρόφησης των εντός της επιχείρησης ταξικών κραδασμών. Άντε μετά να τολμήσει μη κομματικός, μη εργοδοτικός υποψήφιος, να βάλει υποψηφιότητα, θα βρεθεί απολυμένος, με τους επαγγελματίες αντι-προσωπους να σφυρίζουν αδιάφορα. Κάτι αντίστοιχο με την εικόνα των κομματικών αντιμνημονιακων που βλέπουν τον πολίτη ως ψηφοφόρο/οπαδό, ΟΧΙ ως ΣΥΝ-ΑΓΩΝΙΣΤΗ.


 

 

G-M-R, 15 Μαρ. 2019

 

Τεταμένο είναι και σήμερα το κλίμα στην Καλαμάτα, όπου το συνέδριο της ΓΣΕΕ που προγραμματιζόταν να ξεκινήσει το πρωί, δεν έχει ακόμα ανοίξει τις εργασίες του, με τη διεξαγωγή του να βρίσκεται στον «αέρα».

Το απόγευμα επικράτησε ένταση ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ και σε συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της διοίκησης, με το ΠΑΜΕ να καταγγέλλει «προβοκατόρικο σχέδιο των εργατοπατέρων σε συνεννόηση με ορισμένα ΜΜΕ για τη δημιουργία στημένων επεισοδίων με στόχο την παρεμπόδιση της εισόδου εκλεγμένων αντιπροσώπων στο χώρο του συνεδρίου της ΓΣΕΕ».

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, «δεν έχει συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, δεν έχουν συγκροτηθεί οι οργανωτικές και τεχνικές γραμματείες. Το ρόλο τους τον έχουν υποκαταστήσει συναδέλφισσες καμαριέρες των ξενοδοχείων που όλες αυτές τις μέρες μοιράζουν τυχαία τις κάρτες αντιπροσώπων σε πισίνες, δωμάτια και εστιατόρια».

Υπενθυμίζεται ότι ένταση επικράτησε και την Πέμπτη, όταν μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν εισβολή, ακυρώνοντας στην ουσία την εκδήλωση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ «προς τιμήν των 100 χρόνων της Συνομοσπονδίας».

Οι σεκιούριτι δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα περισσότερα από 1.000 μέλη του ΠΑΜΕ που βρέθηκαν στο χώρο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέλαβαν το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπου ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ” ΠΡΟΣ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ”
Sunday
17/03/2019
18:11 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιώργ. Πατέλης
0

 

Γιώργου Πατέλη, 8 Μαρ. 2019

 

 

Δύο «αναχρονισμοί»: Οι όροι «πατέρας/μητέρα» και ο ομοιογενής εθνικά πληθυσμός της Ελλάδας

Την περασμένη εβδομάδα συνέβησαν δύο γεγονότα που έχουν τις ρίζες τους στη μεταμοντέρνα αντίληψη περί κοινωνίας, ατόμου και δικαιωμάτων. Το πρώτο ήταν ότι η γαλλική κυβέρνηση απεφάνθη ότι πλέον δεν θα υπάρχει η ιδιότητα «πατέρας» και «μητέρα» στα διάφορα πιστοποιητικά και επίσημα έγγραφα του γαλλικού κράτους: εφεξής οι γονείς θα δηλώνονται με την ιδιότητα «γονέας 1» και «γονέας 2». Αυτό γίνεται τάχα για να προστατευτούν τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών που επιθυμούν να έχουν παιδί και καταπιέζονται ή δεν μπορούν να προσδιορίσουν ποιος είναι ο πατέρας και ποιος η μητέρα του παιδιού. Για να απαλειφθεί λοιπόν αυτή η «αδικία», για να κατοχυρωθεί το δικαίωμά τους, θα καταργηθεί για την υπόλοιπη πλειοψηφία το «αναχρονιστικό» πατέρας και μητέρα.

Το δεύτερο γεγονός ήταν η ανοικτή παραδοχή εντός της Βουλής από τον Αλ. Τσίπρα ότι το δημογραφικό πρόβλημα θα ξεπεραστεί μέσω της μετανάστευσης. Ο έτερος δηλαδή «αναχρονισμός» είναι μία χώρα, η Ελλάδα, που έχει αρκετά ομοιογενή εθνικά πληθυσμό, και πρέπει με το στανιό να γίνει μούλτι-κούλτι, επειδή αυτό το σχέδιο έχει εκπονηθεί από διεθνείς «μοντέρνους» οίκους και ιδρύματα. Γνωρίζουμε καλώς πως ο τέτοιος σχολιασμός θα μας κατατάξει αμέσως στην απεχθή κατηγορία των «εθνολαϊκιστών», με την οποία έχει ασχοληθεί δις στις πρόσφατες συνεδριάσεις της η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, ένα από τα διεθνή think tanks στα οποία παίρνουν μέρος επιλεγμένα πρόσωπα της πολιτικής, της οικονομίας και των ΜΜΕ. Οι προσκεκλημένοι της εν λόγω Λέσχης οφείλουν να μην κάνουν κανένα λόγο για το τι και πώς συζητιέται στις συναντήσεις αυτές. Π.χ. ο κύριος Παπαχελάς έχει πάρει μέρος σε συναντήσεις της Λέσχης αυτής. Ρωτήστε τον τι συζητούν. Δεν θα σας απαντήσει. Δεσμεύεται…

(more…)

Μην πυροβολείτε τη Γεωπολιτική
Saturday
16/03/2019
17:46 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ιωάν. Μάζης
0

Σχόλιο G-M-R :   Άκρως χρήσιμες επισημάνσεις, για τη χρήση του αντιστασιακού-απελευθερωτικού “οπλοστάσιου” (εδώ το οπλοστάσιο, εδώ το σχέδιο χρήσης).


 

 

Ιωάν. Μάζης, 12 Μαρ. 2019

 

Υπάρχει μια παρεξήγηση ως προς το τί είναι τελικώς η Γεωπολιτική, όπως επίσης και μια εξίσου μεγάλη σύγχυση μεταξύ της εννοίας της Γεωπολιτικής και της Γεωστρατηγικής. Όποιος χρεώνει ιδεοληψία και ιμπεριαλιστικές προθέσεις στη γεωπολιτική ανάλυση, λόγω των προθέσεων του εκάστοτε γεωγράφου θεράποντός της, αλλά και των γεωστρατηγικών προτάσεων, τις οποίες αυτός ο γεωγράφος προτείνει στους πολιτικούς ηγέτες του κράτους του, είναι σαν να χρεώνουμε τον βιολογικό και χημικό πόλεμο στις επιστήμες της Βιολογίας και της Χημείας! Ή να χρεώνουμε στην Ιατρική τα απάνθρωπα ναζιστικά πειράματα των στρατοπέδων συγκεντρώσεως του Γ’ Ράιχ.

Οι στοχαστές αναλύουν τον διεθνή χώρο και τις διάφορες παραμέτρους του για να κατασκευάσουν έναν καμβά αποτύπωσης της τετραδιάστατης πραγματικότητας (γεωπολιτική ανάλυση). Διαχωρίζεται η φάση της γεωπολιτικής αναλύσεως από τη φάση της χρήσεως των συμπερασμάτων της αναλύσεως αυτής από τα κράτη, που αποτελεί πλέον γεωστρατηγική.

Η γεωστρατηγική είναι εθνικο-κεντρική σε μια και μόνον πτυχή της. Αυτή που μεριμνά την συμπεριφορά του διεθνούς περιβάλλοντος επί του εθνικού δρώντος, ο οποίος την ασκεί και την αντίδραση του ασκούντος την γεωστρατηγική δρώντος επί του περιβάλλοντος αυτού. Και γράφω για μία και μόνον πτυχή της, διότι η γεωστρατηγική δεν αναφέρεται κατ’ ανάγκην μόνον σε συστήματα εθνικο-κεντρικών χωρικών ιστών, όπου δηλαδή οι συνιστώντες κόμβοι είναι υποχρεωτικά εθνο-κρατικά μορφώματα. Μπορούν κάλλιστα να είναι αμυντικοί, οικονομικοί, πολιτικοί και πολιτισμικοί πόλοι ισχύος.

(more…)

Αυτοδιοίκηση και οι πολιτικές «Λιτότητας και Επιτροπείας»
Saturday
16/03/2019
17:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιάν. Τόλιος
0

 

Σχόλιο G-M-R :   Ο φίλος Γιάννης Τόλιος μας έστειλε και αναρτούμε.


 

 

Γιάν. Τόλιου(*), 16 Μαρ. 2019

 

(*)  Γιάννης Τόλιος, διδάκτωρ Οικονομικών, μέλος ΠΓ της ΛΑΕ

Οι επερχόμενες Αυτοδικητικές εκλογές (Δημοτικές και Περιφερειακές), φέρνουν το επίκεντρο τόσο τα προβλήματα των Δήμων και Περιφερειών, όσο τα γενικότερα προβλήματα της χώρας, μαζί και τις πολιτικές της «Κεντρικής Διοίκησης» (κυβέρνησης). Οι φετινές Αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος ’19), έχουν ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι γίνονται με σημαντικές αλλαγές στο θεσμικό χάρτη της Αυτοδιοίκησης («Κλεισθένης»), ενώ η διεξαγωγή τους ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές και ίσως τις εθνικές εκλογές, δίνουν έντονο πολιτικό χρώμα. Παρ’ ότι το γενικότερο πλαίσιο που θα κλιθούν να λειτουργήσουν οι νέες Δημοτικές και Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις στη νέα περίοδο είναι «τυπικά» εκτός Μνημονίων, στην ουσία θα κινηθούν τα πλαίσια των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων του λεγόμενου «μεσοπρόθεσμου» (ΜΠΔΣ-Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής), του 2019-2022.!

Η πολιτική «Λιτότητας και Επιτροπείας» στην Αυτοδιοίκηση

Τα έσοδα των «Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης» (ΟΤΑ) έχουν ως βασική πηγή τον κρατικό προϋπολογισμού, καθώς και ίδιους πόρους των ΟΤΑ. Από τον κρατικό προϋπολογισμό προέρχονται οι «Κεντρικά Αυτοτελείς Πόροι» (ΚΑΠ) προς δήμους και περιφέρειες, καθώς και οι ειδικές «επιχορηγήσεις». Την τελευταία δεκαετία, το κύριο χαρακτηριστικό των εσόδων, εξ’ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών, ήταν η μεγάλη μείωση των πόρων (Κ.Α.Π. και «επιχορηγήσεων»), με αποτέλεσμα την ώθηση των ΟΤΑ στην επιβολή προσαυξήσεων σε «φόρους και τέλη» για κάλυψη βασικών λειτουργικών αναγκών. Πρακτικά οι Δήμοι και Περιφέρειες υφίστανται έναν ιδιόμορφο «οικονομικό στραγγαλισμό», στο όνομα της εξασφάλισης «πλεονασμάτων» για λογαριασμό της «Κεντρικής Διοίκησης» την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους (πληρωμή τοκοχρεολυσίων). Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) και το «Οικονομικό Παρατηρητήριο» της τρόϊκας, είναι το «σιδερένιο χέρι» της επιβολής περικοπών και παρακρατήσεων στους πόρους τους.

(more…)

Γιατί χάσαμε; – Μπορούμε; Να δημιουργήσουμε το ρεύμα της Λευτεριάς;
Saturday
16/03/2019
13:56 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Παπουλής
0

Σχόλιο G-M-R :   Αναρτούμε παλαιότερο άρθρο του Κώστα Παπουλή, το οποίο σήμερα υπέπεσε στην αντίληψη μας, ως διαρκώς επίκαιρο και προς εξαγωγή συμπερασμάτων.


 

 

Κ. Παπουλή, 30 Αυγ. 2014

 

Μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια υποταγής στην τρόικα, μιας τεράστιας κοινωνικής καταστροφής, και της μεγαλύτερης κρίσης που έχει γνωρίσει ποτέ ανεπτυγμένη χώρα στην ιστορία, ο λαϊκός παράγοντας φαίνεται να έχει παραδοθεί, ενώ συγχρόνως, δεν έχει διαμορφωθεί, ένα πολιτικό ρεύμα που να μπορέσει να εμπνεύσει και να δημιουργήσει εμπιστοσύνη, με μια συγκεκριμένη πρόταση εξόδου από την κρίση.

Δηλαδή ούτε από πάνω -σε πολιτικό επίπεδο-, ούτε από κάτω, σε κοινωνικό, υπάρχει αυτή την στιγμή κάποια χαραμάδα ελπίδας. Φυσικά το κοινωνικό με το πολιτικό πάντα αλληλοδιαπλέκονται. Το έλλειμμα του ενός τροφοδοτεί το έλλειμμα του άλλου. Όχι μόνο λοιπόν, δεν υφίσταται κοινωνικό κίνημα, που είναι και το κύριο ζήτημα, αλλά δεν υπάρχει καν και ένα πολιτικό κομμάτι με αποδοχή που να προσομοιάζει, έστω και σε πολιτική τύπου Κίρχνερ, δηλαδή που να έχει πραγματική διάθεση να έρθει σε σύγκρουση με τον ξένο παράγοντα.
Τα παρακάτω 10 σημεία σε αυτό το κείμενο αποτελούν απλές διαπιστώσεις, οι οποίες αναγνωρίζουν την μέχρι στιγμής συντριπτική ήττα, γιατί αν δεν καταλαβαίνεις πώς και γιατί, χάνεις τον πόλεμο, τότε δεν έχεις και την παραμικρή πιθανότητα να αντιστρέψεις την κατάσταση.

1)  Η ήττα του λαϊκού παράγοντα

Ο Λαϊκός παράγοντας έδωσε την μάχη του μόνος του, την περίοδο 2010-2012 με κορύφωση την πλατεία Συντάγματος. Τον Μάιο του 2010, π.χ., αν η προσπάθεια εισβολής στην βουλή στεφόταν με επιτυχία, ή αν κυβέρνηση έπεφτε τον Ιούνιο του 2011 από την λαοθάλασσα της πλατείας Συντάγματος, επειδή θα καταψηφιζόταν η δανειακή σύμβαση, η πατρίδα μας πιθανότατα θα έπαιρνε τον δρόμο της Αργεντινής. Με άτακτο και ίσως αρχικά οδυνηρό τρόπο, η χρεοκοπία, η έξοδος από το ευρώ και πιθανότατα και από την Ε.Ε., κάτω από την πίεση του λαϊκού παράγοντα, θα είχε οδηγήσει σε μια τουλάχιστον ανεξάρτητη και περήφανη Ελλάδα και σίγουρα σε ένα νέο πολιτικό σύστημα, με ενισχυμένες τις δυνάμεις της εργασίας και της δημοκρατίας. H αποδέσμευση, θα έμοιαζε με τις ωδίνες του τοκετού, απέναντι στον διαρκή θάνατο της παραμονής στο ευρώ και της νεοαποικιοκρατίας. Δεν έλειψε μόνο ο μεγάλος πολιτικός φορέας που θα έσπρωχνε την κατάσταση, ενώ το καθεστώς έτριζε, αλλά δυστυχώς και η οργάνωση της λαϊκής βίας, έμεινε σε χαμηλό επίπεδο.
Σε μία προσομοίωση μπορούμε να μιλήσουμε, για ανάλογη κατάσταση, με την εξέγερση του Νοέμβρη του 73, που και εκεί έλειπαν τα δύο παραπάνω στοιχεία. Η αλλιώς, ο «εργατικός Δεκέμβρης», συνέβηκε και αυτός στην πατρίδα μας, μόνο που αυτή την φορά δεν τον στήριξε μια μεγάλη πολιτική δύναμη, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ του 2008.

(more…)

Aπό το όνειρο της εισόδου στην ΕΕ, στη συζήτηση για την έξοδο (Mε αφορμή το BREXIT)
Saturday
16/03/2019
13:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παν. Μαυροειδής
0

 

 

Παναγιώτης Μαυροειδής , 15 Μαρ. 2019

 

Στις δεκαετίες 70/80, οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, έτρεχαν να μπουν τότε ΕΟΚ, εν μέσω των υποσχέσεων των ηγεσιών τους για διασφάλιση της δημοκρατίας και οριστική αποτροπή του ενδεχόμενου δικτατοριών.

Στη δεκαετία του 90, ήταν η σειρά χωρών της Ανατολικής Ευρώπης να ζητούν την είσοδό τους στην ΕΕ. Αυτή το φορά οι προσδοκίες αφορούσαν την υπόσχεση οικονομικής ευημερίας.

Το 1999/2000 γινόταν το «μεγάλο βήμα» της Οικονομικής Νομισματικής Ένωσης και της εισαγωγής του ευρώ. Η είσοδος στη ζώνη του ευρώ παρουσιαζόταν ως η απόλυτη θωράκιση απέναντι στις οικονομικές κρίσεις.

Από το 2008 και το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης και ειδικά της κρίσης στην ευρωζώνη, όλα έχουν γυρίσει ανάποδα.

(more…)

Η σχέση λαού και πολιτικής ελίτ στο Brexit
Saturday
16/03/2019
12:46 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώσ. Λαπαβίτσας
0

 

 

Κώσ. Λαπαβίτσας, 15 Μαρ. 2019

 

Την ακτινογραφία της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής κατάστασης στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και την Ε.Ε. με επίκεντρο το Brexit, παρουσίασε στον 98.4 μιλώντας από το Λονδίνο ο καθηγητής Οικονομικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής πρωτεύουσας Κώστας Λαπαβίτσας.

Όπως είπε, οι λαϊκές δυνάμεις είναι αναφανδόν υπέρ του Brexit, ακόμη και σήμερα παρά την προπαγάνδα και επικοινωνιακά, την ώρα που η πολιτική ελίτ είναι σε αδιέξοδο και ο σκληρός οικονομικός πυρήνας του κεφαλαίου, υπέρ την παραμονής στην Ε.Ε. και αυτή η σχάση είναι το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή την ώρα στη Βρετανία.

Παράλληλα, με αφορμή και την εμπειρία από την διαχείριση του Brexit, σημείωσε ότι το μείζον θέμα για όλη την Ε.Ε. είναι η συκοφάντηση της Δημοκρατίας, με δεδομένο ότι οι κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές ελίτ δεν ενδιαφέρονται για αυτήν, ενώ οι λαϊκές τάξεις, βλέποντας η Δημοκρατία να αυτό-υπονομεύεται από θεσμούς όπως της Ε.Ε. στρέφονται σε ακραίες στα όρια του φασισμού επιλογές.

Χωρίς υπερβολή η καταβύθιση της Δημοκρατίας εντός της Ε.Ε. όπου οι επιλογές των λαών όχι μόνο δεν γίνονται σεβαστές, αλλά οδηγούνται σε αλλοίωση, λέει ο Κώστας Λαπαβίτσας, είναι το «νερό στο μύλο» των ακροδεξιών απόψεων που θεωρούν την Δημοκρατία το πρόβλημα και όχι η δομή της Ε.Ε.

 

Πηγή: iskra.gr

 

123..