Άνδρας έπεσε στις γραμμές του μετρό στο «Πανεπιστήμιο» | Newsbeast
Saturday
23/09/2017
01:34 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

METRO1

Παρόλη την κινητοποίηση, ο άνδρας αυτός δεν σώθηκε.

Δεν σταματούν οι αυτοκτονίες με επιστημονικές διδαχές αλλά με ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ συστράτευση επιστημόνων, αγωνιστών, περιθωριοποιημένων πολιτών.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2846208/andras-epese-stis-grammes-tou-metro-sto-panepistimio

Οι κ.κ. Λιανός, Μπήτρος και Σαρρής για τη Μελέτη του ΕΔΕΚΟΠ: Άγνοια ή Απόκρυψη;
Thursday
21/09/2017
21:46 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Θεόδ. Μαριόλης
0

Οι κ.κ. Θεόδωρος Λιανός, Γιώργος Μπήτρος και Αλέξανδρος Σαρρής για τη Μελέτη του ΕΔΕΚΟΠ: Άγνοια ή Απόκρυψη;

Θεόδωρος Μαριόλης, Δευτέρα,    18 Σεπτεμβρίου 2017

Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πρόεδρος του «Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών Δημήτρης Μπάτσης» και μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Ερευνών Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής» (ΕΔΕΚΟΠ).

1. Εισαγωγή

Στην εφημερίδα «Καθημερινή» της 26.02.2017 δημοσιεύτηκε άρθρο τεσσάρων μελών του Ελληνικού Οικονομικού Τμήματος του ΕΔΕΚΟΠ, δηλαδή των Ιωάννη Θεοδοσίου, Κώστα Λαπαβίτσα, Στέργιου Σκαπέρδα και εμού, με τίτλο: «Έξοδος από την ΟΝΕ για νέα οικονομική πολιτική».[1] Αφορμή ήταν το άρθρο-παρέμβαση δεκατεσσάρων Ελλήνων πανεπιστημιακών οικονομολόγων, με τίτλο: «Το Grexit παραμένει καταστροφικό για την Ελλάδα» (19.02.2017).[2] Το άρθρο μας βασιζόταν, ρητώς, στη μελέτη του ΕΔΕΚΟΠ: «Η Αποτυχία της Ευρωζώνης. Προτάσεις Οικονομικής Πολιτικής για την Ανάκαμψη της Ελλάδας».[3]

Στις 26.03.2017 δημοσιεύτηκε άρθρο-απάντηση των κ.κ. Θεόδωρου Λιανού, Γιώργου Μπήτρου και Αλέξανδρου Σαρρή (οι οποίοι δεν ανήκαν στους συγγραφείς του προαναφερθέντος άρθρου-παρέμβασης), με τίτλο: «Επικίνδυνες δραχμικές φαντασιώσεις».[4]

Εν συνεχεία, στις 09.04.2017 δημοσιεύτηκε η ανταπάντηση των ως άνω τεσσάρων μελών του ΕΔΕΚΟΠ, με τίτλο: «Οικονομική πολιτική για την Ελλάδα»,[5] όπου τονιζόταν το εξής:

«Όσον αφορά εμάς, πώς μπορούν και ισχυρίζονται [οι κ.κ Λιανός, Μπήτρος και Σαρρής – Θ. Μ.] ότι δεν έχουμε συνεκτιμήσει τον πληθωρισμό κόστους, τον οποίο δημιουργεί η νομισματική υποτίμηση, ούτε εκείνον τον οποίο δημιουργεί η αναγκαία τόνωση της εσωτερικής ζήτησης; Μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τη μελέτη που ήδη προαναφέρθηκε [δηλαδή την ως άνω μελέτη του ΕΔΕΚΟΠ – Θ. Μ.] και η οποία έχει συζητηθεί ευρύτατα από τον περασμένο Φεβρουάριο;» (πρόσθετη έμφαση).

Τέλος, στις 23.04.2017 δημοσιεύτηκε, στην ίδια πάντοτε εφημερίδα, νέο άρθρο-απάντηση των κ.κ. Λιανού, Μπήτρου και Σαρρή, με τίτλο: «Άλμα εμπρός ή επιστροφή στην πνευματική αγκύλωση;»,[6] το οποίο έκλεινε ως ακολούθως:

«Είμαστε [η Ελλάδα – Θ. Μ.] μέλος μιας παγκόσμιας οικονομίας. Μέσα σε αυτήν πρέπει να επιβιώσουμε και να ευημερήσουμε. Αυτό απαιτεί θεσμικές αλλαγές, ασφαλές περιβάλλον, τήρηση των νόμων, εκσυγχρονισμό του κράτους, άνοιγμα επαγγελμάτων και όλα όσα εμείς και πολλοί άλλοι επιμόνως επαναλαμβάνουμε επί χρόνια. Βέβαια, στη δημόσια αντιπαράθεση υπάρχει πάντα χώρος για αντίλογο. Όμως, αυτή είναι η τελευταία μας επιχειρηματολογία επί του θέματος και δεν σκοπεύουμε να επανέλθουμε.».

Σκοπός του παρόντος άρθρου δεν είναι «να επανέλθουν» οι κ.κ. Λιανός, Μπήτρος και Σαρρής. Εξάλλου, κατέστησαν σαφές το πώς αντιλαμβάνονται τη διαλεκτική: η «επιχειρηματολογία τους» συγκροτεί το «λόγο». Τα λοιπά είναι «αντίλογος», για τον οποίο «υπάρχει πάντα χώρος». Θέλουμε, βεβαίως, να ελπίζουμε: όχι μέχρι νεωτέρας.

(more…)

Όταν η ανοησία μας Κυβερνά
Sunday
10/09/2017
18:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Σπ. Στάλιας
0

sp_stalias

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D,       10 Σεπ. 2017

Ισχυρίζονται οι Νεοφιλελεύθεροι Κυβερνήτες μας, συνεπικουρούμενοι και από τους Τραπεζίτες και τον Επιχειρηματικό Κόσμο ότι η χώρα δεν παράγει αποταμιεύσεις έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν οι επενδύσεις της. Δεν παράγονται αποταμιευτικές καταθέσεις που μετά θα γίνουν δάνεια για να έχουμε ανάπτυξη. Οι Τράπεζες συνεπώς δεν έχουν χρήμα για να δώσουν χρήμα. Έως ότου παραχθούν εθνικές αποταμιεύσεις ο ξένοι και οι ξένες επενδύσεις θα σώζουν την χώρα, και κατά συνέπεια μέρος αυτής της διαδικασίας, είναι και το ξεπούλημα της χώρας μέσω του υπερταμείου.

Από την Ιστορία δεν θυμάμαι ποτέ Έλληνες, οποιασδήποτε περιόδου, να έχουν παραδεχτεί τέτοιο κατάντημα! Τι ντροπή Θεέ μου!

Μα αν έχουν δίκιο, τότε τι άλλο θα μπορούσε να γίνει; Γίνεσαι δούλος και ελπίζεις κάποτε να γίνεις απελεύθερος. Τέλος πάντων επιβιώνεις!

Ας δούμε λίγο το θέμα των αποταμιεύσεων. Αν μια οικογένεια έχει μηνιαίο εισόδημα 1000 ευρώ, κάνοντας αποταμίευση, ας πούμε 100 ευρώ τον μήνα, στο τέλος του χρόνου θα έχει αποταμιεύσει 1200 ευρώ. Θαυμάσια. Τι είναι λοιπόν η αποταμίευση; Το υπόλοιπο του εισοδήματος που δεν καταναλώθηκε και προφανώς η αποταμίευση εξαρτάται από το ύψος του εισοδήματος και τις καταναλωτικές συνήθειες της οικογένειας. Ενώ αυτό μπορεί να ισχύει για μια οικογένεια εν τούτοις αυτό δεν ισχύει για το σύνολο της οικονομίας.

(more…)

Επιστολή βόμβα 3 μελών του Δ.Σ Συμβολαιογράφων Αθηνών-Πειραιώς για “βρώμικες” μεθοδεύσεις του Προέδρου Γ. Ρούσκα
Thursday
07/09/2017
11:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

plistiriasmoi

Αναρτημένο από Iskra.gr,    6 Σεπ. 2017

Με επιστολή βόμβα 3 μέλη του Δ.Σ Συμβολαιογράφων Αθηνών-Πειραιώς αντιδρούν στις βρώμικες” μεθοδεύσεις του Προέδρου Γ. Ρούσκα

Με επιστολή βόμβα τρία μέλη του Δ.Σ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσων (Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ), κ.κ Κωνσταντίνου Βλαχάκη, Ευαγγελίας ΧριστοπούλουΣταμέλου και Ελένης Τσερτσιγιάννη, τινάζουν στον αέρα τις βρώμικες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του Προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσων (Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ) και της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας (Σ.Ε.Σ.Σ.Ε) Γιώργου Ρούσκα.

Συμβολαιογραφικοί κύκλοι τονίζουν στην Iskra ότι ο Γ. Ρούσκας κινείται ως να είναι όργανο των δανειστών, των τραπεζών και του Κοντονή, εκθέτει σοβαρότατα τους συμβολαιογράφους στην κοινή γνώμη, ενώ οι αποφάσεις του και οι μεθοδεύσεις του πραγματοποιούνται ερήμην της βάσης των απλών συμβολαιογράφων.

Οι ίδιοι κύκλοι εξέφραζαν την απορία τους, γιατί να αναλαμβάνουν οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι την αγορά και διαχείριση της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για να φέρουν σε πέρας ένα σχέδιο πραγματικής λεηλασίας των σπιτιών, της λαϊκής περιουσίας και των περιουσιακών στοιχείων μικρομεσαίων επιχειρηματιών, που θα αφορά, σχεδόν, τη μισή ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Ένας τέτοιος ρόλος των συμβολαιογράφων, πέραν του ότι είναι ηθικά απαράδεκτος, θα τους φέρει σε αντίθεση με την ελληνική κοινωνία και θα τους καταστήσει μισητά, σχεδόν, πρόσωπα.

Αυτήν την ώρα έχει αρχίσει ένα κύμα αντιδράσεων των απλών συμβολαιογράφων, οι οποίοι δεν θέλουν να αναλάβουν ευθύνες για αποφάσεις της τρόικας, των μνημονιακών κυβερνήσεων και των τραπεζών με τις γνωστές απαράδεκτες βλέψεις και επιδιώξεις.

Γιώτα Μπερτσά

Ολόκληρη η επιστολή των τριών μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσων (Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ) έχει ως εξής:

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ.

Αθήνα

Προς τον Πρόεδρο της ΣΕΣΣΕ και ΣΣΕΑΠΑΔ

Αναρτήθηκε χθες το βράδυ (27/8) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το από 21-8-2017 δελτίο τύπου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κέρκυρας σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Επειδή από το περιεχόμενο του δελτίου τύπου, πέραν των σοβαρότατων καταγγελιών για την όλη μεθόδευση, προκύπτουν:

η βεβαιότητα περί υπογραφής της οριστικής σύμβασης ανάθεσης του λογισμικού των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στη εταιρεία Newsphone μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2017 με την αποκλειστική χρηματοδότησή του από τον Σύλλογό μας (!!!),με «εξουσιοδότηση», που υποτίθεται ότι σας έχει δοθεί από το ΔΣ του ΣΣΕΑΠΑΔ

και η έντονη διαφωνία της Συντονιστικής Επιτροπής με τις ενέργειές σας .

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

* Να απέχετε από οποιαδήποτε ενέργεια υπογραφής της σύμβασης αυτής καθώς και από οποιαδήποτε συνάντηση με το καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργό .

* Να προβείτε σε άμεση σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου μας και αντίστοιχη των μελών των ΔΣ των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, για τον ορισμό της θέσης της Ελληνικής Συμβολαιογραφίας, στο μείζον αυτό ζήτημα αλλά και τις υπόλοιπες ζωτικές για τον κλάδο εξελίξεις .

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κωνσταντίνος Δ. Βλαχάκης

Ευαγγελία Χριστοπούλου Σταμέλου

Ελένη Τσερτσιγιάννη

ΠΗΓΗ

 

Οι φρουροί του συστήματος (ή, τα πολλά πρόσωπα της ταγματαλητείας)..
Wednesday
06/09/2017
22:24 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστ. Μαντατοφόρος
0

apolsta8h

Σχόλιο G-M-R: τώρα είναι ακόμα πιο αναγκαία η συμμετοχή του Στάθη σε ΕΝΙΑΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ σχημάτων-πολιτών-επωνύμων.

Γράφει ο Μαντατοφόρος, 6 Σεπ. 2017

Οι φρουροί του συστήματος (ή, τα πολλά πρόσωπα της ταγματαλητείας)..

Άλλος ένας φρουρός-ταγματασφαλίτης των μνημονιακών κυβερνητικών καθεστώτων,

..έδωσε τα διαπιστευτήριά του στο σύστημα,

..απολύοντας απ’ τις προβληματικές επιχειρήσεις του (ραδιόφωνο-εφημερίδες) μιά φωνή, μία πένα που χρόνια τώρα εκφράζει την συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού,

..με το κριτικό και

ριζοσπαστικό περιεχόμενο των σκίτσων και των άρθρων του.

Τον Στάθη. 

Η οσμή, η βρώμα καλύτερα, της πολιτικής πίεσης είναι έντονη σ’ αυτήν την απόλυση.

Είναι γνωστό πως τα καθεστώτα δεν αντέχουν την κριτική ούτε την αλήθεια.

Πόσο μάλλον το σημερινό μνημονιακό καθεστώς, με το οποίο η αλήθεια είναι έννοια ασύμβατη. Μία ντεμέκ αριστερή κυβέρνηση με κάτι κατά φαντασία αριστερούληδες δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση.

Από την άλλη ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας-δημοσιογράφος έχει πολλά χρέη από δάνεια για τις προβληματικές επιχειρήσεις του,

..για να ρισκάρει την μήνιν του μνημονιακού συστήματος εξ αιτίας της πένας του σπουδαίου σκιτσογράφου.

Έτσι κι αλλιώς είναι γνωστών συντηρητικών και καθεστωτικών αντιλήψεων (ο επιχειρηματίας),

..και προφανώς ήταν μισή χαρά δική του να απολύσει κάποιον που πολεμούσε, που αντιστέκονταν σε ένα σύστημα απ’ το οποίο ο ίδιος (ο επιχειρηματίας) μόνον οφέλη θα μπορούσε να περιμένει,

..με τους γνωστούς αναξιοκρατικούς και ημιπαράνομους τρόπους (δανεισμούς χωρίς κριτήρια από τις τράπεζες, διαγραφή παλαιών χρεών, πρόσληψη του ίδιου σε χρυσοφόρες προπαγανδιστικές θέσεις του συστήματος, και πάει λέγοντας).

Το έχουμε πεί και τονίσει πολλές φορές: Το σύστημα θα εντείνει συνεχώς τον πόλεμό του εναντίον του λαού.

Όχι μόνον με δυσβάστακτα, άδικα και αντισυνταγματικά οικονομικά μέτρα εξουθένωσής του, ώστε να καταντήσει επαίτης για μιά θέση σκλάβου,

..αλλά και εξουδετερώνοντας κάθε ελεύθερη φωνή, κάθε πηγή πραγματικής ενημέρωσης και αντίστασης.

Υπάρχουν πρόθυμοι συνεργάτες για να κάνουν την βρώμικη δουλειά, με το αζημίωτο φυσικά.

Τα τάγματα “Χ” που αναφέραμε στο προηγούμενο σχόλιο.

Κάθε μέρα, κάπου, αν κοιτάξουμε προσεκτικά θα δούμε κι από ένα κρούσμα.

Ζούμε σκοτεινά χρόνια.

Χρόνια υποβόσκοντος, υπόγειου, αλλά καλπάζοντος φασισμού.

Χρόνια που αν ο καθένας μας χαραμίσει μόνον στην αβέβαιη προσωπική του επιβίωση, ή στην επανάπαυση μιάς μίζερης σιγουριάς,

..θα έχουμε καταστρέψει την ζωή των παιδιών και των εγγονιών μας.

Χρειάζεται επαγρύπνιση και αντίσταση.

Στάθη κουράγιο.

Ξέρουμε πως θα βρεις πάλι τον τρόπο να επικοινωνήσεις με τον λαό.

Σε περιμένουμε!..

Ο Νεοφιλελεύθερος Μύθος: “Ανάπτυξη Μέσω Εξαγωγών”
Wednesday
06/09/2017
10:30 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Σπ. Στάλιας
0

ImEx

Σπύρος Στάλιας, [Οικονομολόγος Ph.D],            5 Σεπτ. 2017

Θα πρέπει να έχουμε κατά νου, και αυτό δεν κάνει ποτέ να το ξεχνάμε, ότι οι εξαγωγές είναι κόστος και οι εισαγωγές ωραίο πράγμα! Είναι βασικός νόμος της οικονομίας, ότι είναι καλύτερα να παίρνεις παρά να δίνεις…

Τι θα κερδίσεις αν εξάγεις και το μεροκάματο σου είναι 10 ευρώ; Καλύτερα να μην δουλεύεις. Είναι σαν να δουλεύεις και άλλοι να τρώνε τον κόπο σου.

Από την άλλη αν εισάγεις, είναι πολύ ωραίο πράγμα οι άλλοι να θέλουν να κρατούν τα λεφτά τους επενδεδυμένα σε ελληνικά ομόλογα και να έχουν μια αξίωση επί της μελλοντικής ελληνικής παραγωγής μέσω του λογαριασμού τους στην Ελληνική Κεντρική Τράπεζα.

Αν παρ’ ελπίδα οι εισαγωγές δημιουργούν ανεργία, αυτό σημαίνει ότι η ενεργός ζήτηση δεν είναι επαρκής στη χώρα, και άρα το κράτος κάτι θα πρέπει να κάνει.

Δηλαδή αν σκεφτούμε τις εισαγωγές σαν αποταμίευση, δηλαδή αυτοί που εισπράττουν, οι έξω, δεν ξαναρίχνουν τα λεφτά πίσω στη χώρα και τα κρατάνε ανενεργά, έτσι θα έχουμε έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών. Ακριβώς όπως στο εσωτερικό όταν έχουμε υπερβολικές αποταμιεύσεις, θα έχουμε μείωση του ΑΕΠ και αύξηση της ανεργίας. Συνολικά λόγω έλλειψης ενεργούς ζήτησης θα έχουμε ανεργία και ελλείμματα.

Το αποτέλεσμα αυτό όμως δεν προκύπτει από κάποιο νόμο της οικονομίας αλλά δυστυχώς είναι πολιτική και οικονομική επιλογή. Το κράτος τότε κάτι θα πρέπει να κάνει. Και αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να δαπανήσει.

Το ότι έχουμε ανεργία σήμερα και όχι ανάπτυξη, είναι επιλογή της καθεστηκυίας τάξης με το σκεπτικό ότι η ανάπτυξη θα έλθει μέσω των ανταγωνιστικών μας εξαγωγών.

Απροσμέτρητη βλακεία που όμως καταστρέφει την ζωή μας…

Πιο απλά δεν γίνεται…

Σπύρος Στάλιας, [5 Σεπτ. 2017]

 

Για την κατολίσθηση σε ορυχείο ΔΕΗ στο Αμύνταιο.
Monday
04/09/2017
22:22 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Νίκος Στεφανής/ΔΕΗ
1

Globek

Σχόλιο G-M-R: Για τον εμπλουτισμό της ιστοσελίδος αλλά και για την σημασία που έχει αυτή καθ’ αυτή η ενέργεια του συν. Νίκου Στεφανή, μεταξύ άλλων προειδοποιητικών σχετικών με τα κατολισθητικά φαινόμενα της 10 Ιουνίου 2017 στο ορυχείο Αμυνταίου της ΔΕΗ, αναρτούμε συμπληρωματικό υπόμνημα του ιδίου προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας (μέσω της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης), ώστε να ενημερωθούν οι αναγνώστες μας για την σοβαρότητα του θέματος. Μεταξύ άλλων και οικονομικής ζημίας της ΔΕΗ της τάξεως των 3.5 δις τουλάχιστον από πιθανές (;) σοβαρές παραλείψεις, που ο ίδιος είχε καταγγείλει και ενημερώσει νωρίτερα αρμοδίως, αλλά ουδείς άκουσε.

Προς

Εισαγγελέα Πρωτοδικείου Φλώρινας (μέσω Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης )

Συμπληρωματικό Υπόμνημα (Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ)

Είναι δεδομένο ότι, ως συνταξιούχος επιθεωρητής ορυχείων της ΔΕΗ, έχω γίνει μάρτυρας απειράριθμων περιπτώσεων όπου πρανή εξόρυξης έχουν εμφανίσει προβλήματα ευστάθειας.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι συνάδελφοί μου και εγώ καταφέραμε, μέσω κατάλληλων ενεργειών, να αποτρέψουμε την κατολίσθηση μέσω της έγκαιρης πρόγνωσης και της πείρας μας.

Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις όπου, εξαιτίας των αντικειμενικών τεχνικών συνθηκών ή εξαιτίας λανθασμένων ανθρώπινων εκτιμήσεων και ενεργειών , η κατολίσθηση πρανούς δεν έγινε εφικτό να αποφευχθεί.

Κάθε τέτοια κατολίσθηση είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική ζημία της ΔΕΗ λόγω της αχρήστευσης καύσιμου υλικού (ύστερα από την ανάμιξη του με υπερκείμενα χώματα)αλλά και εξαιτίας της καταστροφής της παρακείμενου εξοπλισμού (εφ όσον δεν είχε προβλεφθεί η απομάκρυνσή του).

Ταυτόχρονα, κάθε τέτοια κατολίσθηση είχε ως αποτέλεσμα των εμπλουτισμό της εμπειρίας των (αρμόδιων για τα ορυχεία) εργαζομένων της ΔΕΗ σχετικά με τα πρόδρομα φαινόμενα μιας κατολίσθησης και των δράσεων που θα έπρεπε να αναληφθούν προκειμένου αυτή να αποτραπεί ή, έστω, να περιοριστούν, κατά το δυνατόν, τα δυσμενή αποτελέσματα.

(more…)

Το σιωπηλό αγκομαχητό της κοινωνίας.
Monday
04/09/2017
14:12 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:

Τόσο η GMR είναι διαθέσιμη για συμμετοχή και συνευθύνη, όσο και ο κάθε οργισμένος πολίτης (http://greek-market-research.com/article/έρχομαι-στο-γραφείο-σου-πες-στον-φρουρ/).

Όμως μέχρι στιγμής, μόνο ως οπαδοί και ψηφοφόροι είμαστε αποδεκτοί από τα σχήματα. Ακόμα αγνοούνται χρησιμότατοι επιστήμονες μαζί με το επιστημονικό τους έργο, όταν δεν ανήκουν στο κάθε σχήμα

Αν κάτι άλλαξε, αναμένουμε στο ακουστικό μας, όπως αναμένουν όλοι οι πολίτες που δεν επαφίονται στον από μηχανής θεό, ενώ η GMR συνεχίζει να προβάλλει κάθε αντιμνημονιακό σχήμα και κάθε έναν επώνυμο αντιμνημονιακό, με υπομονή, επιμονή και Αγάπη για τόν Άνθρωπο.

Πέραν των συγκεκριμένων και νομίζουμε τεκμηριωμένων προτάσεων απελευθερωτικής συνέργειας της GMR, παρουσιάζουμε επίσης την ανακοίνωση του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Κέρκυρας (ΣΣΚ) (http://greek-market-research.com/article/καταγγελία-συμβολαιογραφικού-συλλόγ/), η οποία, αυτή και μόνη, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και διεθνοποιηθεί ΣΥΝΕΡΓΙΑΚΑ, από τα αντιμνημονιακα σχήματα ως φυτίλι απελευθερωτικού αγώνα.

Αλλά και πάλι το Μέτωπο παραμένει ορφανό για χάρη (και προς όφελος) του ψευδοδημοκρατικού αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού.

===========================================================

Το σιωπηλό αγκομαχητό της κοινωνίας | Το editorial του Δρόμου που κυκλοφορεί

01.09.2017 | από Σύνταξη

Οι κυβερνήτες αυτής της χώρας, σημερινοί και επίδοξοι αυριανοί, δεν έχουν καμιά ανησυχία.

Μπορούν να περιγελούν τις προσδοκίες, τις ελπίδες και τη στοιχειώδη νοημοσύνη των πολιτών, ατιμώρητα.

Τη στιγμή που η χώρα καταστρέφεται, αυτοί ονειρεύονται «δίκαια ανάπτυξη ». Τη στιγμή που οι θεσμοί και οι αγορές θα ελέγχουν απόλυτα την οικονομία της χώρας, αυτοί, χωρίς ντροπή, πανηγυρίζουν για το τέλος των μνημονίων.

Τη στιγμή που τα σύννεφα πολέμου πυκνώνουν στη γειτονιά μας, παραχωρούν τη βάση της Σούδας στις ΗΠΑ, προσδοκώντας ότι έτσι θα διασωθούν από τον επεκτατισμό της Τουρκίας.

Μπορούν να κατεδαφίζουν με άνεση την παιδεία, την υγεία, τις εργασιακές σχέσεις, την ίδια την αξιοπρέπεια μας, χωρίς να λογαριάζουν το παραμικρό.

(more…)

Καταγγελία Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κέρκυρας για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Monday
04/09/2017
13:32 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
1

Elec_Pleist

Καταγγελία από το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Κέρκυρας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

30/08/2017

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Κερκύρας καταγγέλλει την απευθείας ανάθεση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μια από τις ελπιδοφόρες δεσμεύσεις της παρούσας Κυβέρνησης ήταν η υπόσχεση νομοθέτησης πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και περαιτέρω η υπόσχεση νομοθέτησης πλαισίου προστασίας της περιουσίας ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Επειδή τούτο δεν συνέβη, από τον Σεπτέμβριο του 2016 παρατηρείται μια εντατικοποίηση αντιδράσεων διαφόρων κοινωνικών ομάδων εναντίον των πλειστηριασμών, με εξιλαστήρια θύματα τους συμβολαιογράφους.

Εδώ να διευκρινιστεί ότι ο συμβολαιογράφος, ως άμισθος δημόσιος λειτουργός, ενεργεί στον πλειστηριασμό ως υπάλληλος της Πολιτείας, ενδεδυμένος με δημόσια εξουσία ώστε να επιβλέψει την απόλυτη τήρηση του Νόμου κατά τη διενέργεια του πλειστηριασμού. Η διενέργεια δεν αποτελεί επιλογή του συμβολαιογράφου, αντιθέτως, η μη διενέργεια από δική του βούληση, στοιχειοθετεί παράβαση καθήκοντος με τις ανάλογες ποινικές και πειθαρχικές συνέπειες.

Παρ’όλα αυτά, σε μια προσπάθεια αναπλήρωσης της απούσας Κυβέρνησης, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε αρχικά την αποχή από τους πλειστηριασμούς γενικά και σταδιακά από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Οι εν λόγω αποφάσεις δεν είχαν αποτέλεσμα στην ουσία του προβλήματος αφού από τη μια η Κυβέρνηση συνέχισε να μην νομοθετεί παρά τις ανωτέρω δεσμεύσεις της, από την άλλη οι κοινωνικές ομάδες συνέχισαν να στοχοποιούν τους συμβολαιογράφους ως «υπαίτιους» για όποιον πλειστηριασμό διενεργείτο.

(more…)

Προπαγάνδα και Ψέμα ή Αλήθεια;
Sunday
03/09/2017
22:12 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Νικ. Ταμουρίδης
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Δημοσιεύουμε το άρθρο του φίλου Στρατηγού εα Νικολάου Ταμουρίδη με θέμα  την αλήθεια (εκπροσωπεί την “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ”, πολιτικό σχήμα που καταγγέλλει την αποικία χρέους που έχουν καταντήσει οι δανειστές την Ελλάδα όπως πρόσφατα τοποθετήθηκαν και για το θέμα ΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου). Ενώ σε άλλο σημείο ενημερωνόμαστε για τις θέσεις του πολιτικού σχήματος ότι ” Να υπάρχει μια νέα πολιτεία. Να ενισχυθεί η πρωτογενής παραγωγή, υπάρχει ένας εθνικός πλούτος που τον ξεπουλήσαμε για 99 χρόνια και εδώ υπάρχουν ζητήματα νομικά τα οποία θα πρέπει να δούμε. Ένα νέο σύνταγμα θα βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή, στην απεμπλοκή δηλαδή από επαχθείς συμφωνίες που υπέγραψαν κάποιοι ξενόδουλοι πολιτικοί που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα τους και να λένε “yes man”.

Για αυτή τη συγκεκριμένη αλήθεια, κάθε φορά και για κάθε ζήτημα αλήθεια, για την οποία παλεύει η G-M-R, αθροίζοντας και συνθέτοντας τις σχετικές μεταξύ τους και κάθε φορά, γνωστές αλήθειες, αναλύοντας και συνθέτοντας από το ειδικό προς το Γενικό και ταυτόχρονα επιβεβαιώνοντας από το Γενικό προς το ειδικό.

 

Του Αντιστράτηγου (ε.α) Νικολάου Ταμουρίδη,      3 Σεπ. 2017

Με ιδιαίτερη εθνική αγωνία και αποσβολωμένοι όλοι οι Έλληνες παρακολουθούμε, χωρίς διακοπή, τα πρωτοφανή τεκταινόμενα, τόσο στο εσωτερικό πολιτικο-οικονομικό, όσο και στο εξωτερικό διαπραγματευτικό πεδίο.

Στο διάστημα που διανύουμε, βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο σε ένα κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας και οικονομικής κατάρρευσης, ενώ μια πρωτοφανής απόβαση ξενόφερτων μεταναστών και προσφύγων πλημμύρισε τη δύσμοιρη χώρα μας. Όλοι μας παράλληλα γινόμαστε ένας στόχος, επί του οποίου λαμβάνει χώρα ένας ανηλεής βομβαρδισμός, αποτέλεσμα μιας πρωτοφανούς Προπαγάνδας, η οποία αποτέλεσε (και αποτελεί) το κύριο όπλο του πολιτικο-οικονομικού πολέμου που βιώνουμε.

Δεν υπάρχει μέσο διάδοσης της προπαγάνδας, του γραπτού και του προφορικού λόγου, καθώς και του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, που να μην χρησιμοποιείται στη λυσσώδη αυτή περίοδο. Οι υποσχέσεις, το ψέμα, οι παροχές, η μπλόφα, οι απειλές, ο φόβος, η σοβαρή σκέψη, το βέλος του τραγικού, η λόγχη της σάτιρας, ο σαρκασμός, η περιφρόνηση, η παρελθοντολογία, όλα λαμβάνονται επαρκώς από την οπλοθήκη της ελληνικής γραμματολογίας και παρατάσσονται υπέρ και κατά όλων.

(more…)

123..