ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Naomi Klein (για την Ελλάδα): «Σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε»
Monday
22/01/2018
02:57 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

G-M-R, 21-1-2018

Το The Shock Doctrine είναι το τελευταίο ντοκιμαντέρ του καταξιωμέμου σκηνοθέτη Michael Winterbottom, με συν-σκηνοθέτη τον MatWhitecross. Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Naomi Klein, που υποστηρίζει ότι οι πολιτικές της «ελεύθερης αγοράς» στην Αμερική έχουν σταδιακά κυριεύσει τον κόσμο μέσω της εκμετάλλευσης ανθρώπων και χωρών συγκλονισμένων από την καταστροφή.

Τόσο η ταινία όσο και το βιβλίο υποστηρίζουν ότι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εκμεταλλεύονται τις φυσικές καταστροφές, τις οικονομικές κρίσεις και τους πολέμους για να επιβάλουν ριζοσπαστικές πολιτικές ελεύθερης αγοράς.


Η Naomi Klein αποκαλεί το φαινόμενο αυτό «καπιταλισμό της συμφοράς» και θεωρεί ότι είναι το ίδιο αποτελεσματικός στο να σβήνει τη συλλογική μας μνήμη όσο και η ψυχιατρική θεραπεία με ηλεκτροσόκ. Η ταινία αμφισβητεί κατά τρόπο ριζικό το μύθο ότι η παγκόσμια ελεύθερη αγορά έχει θριαμβεύσει βασιζόμενη στις αρχές της δημοκρατίας.

Η Ναόμι Κλάιν μιλάει με μια τόσο απαλή φωνή που δεν μπορείς να φανταστείς ότι κρύβει μέσα της τόσο δυναμισμό. Και επίσης, ούτε ότι αυτή η 40χρονη Καναδέζα θεωρείται από πολλούς μία από τις πιο μαχητικές δημοσιογράφους της εποχής μας, με τέτοια απήχηση στην αμερικανική Αριστερά που πολλοί να τη θεωρούν ακόμη και διάδοχο του Νόαμ Τσόμσκι.

(more…)

Ο συμβολισμός & οι σκοπιμότητες του όρου «Νέα Μακεδονία»
Monday
22/01/2018
02:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ελέν. Γούλα
0

 

Της Ελένης Γούλα, 21-1-2018

Ως «Μακεδονία» ορίζεται η ιστορική περιοχή της βαλκανικής χερσονήσου που εκτείνεται από το όρος Σκάρδος, βόρεια της πόλης των Σκοπίων, ως την κοιλάδα των Τεμπών νότια κι από την οροσειρά της Ροδόπης ανατολικά, ως τον ορεινό όγκο της Πίνδου δυτικά. Αυτά είναι τα κοινώς αποδεκτά όρια της νεώτερης γεωγραφικής Μακεδονίας που διαμορφώθηκαν τον 19οαιώνα κατά την περίοδο αποδυνάμωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Παρότι η περιοχή αυτή δεν προσφέρεται από πλευράς γεωμορφολογίας κι ιστορίας ως  μια ενιαία γεωγραφική οντότητα, εντούτοις θεωρήθηκε «φυσική» γεωγραφική περιοχή, που εκτείνεται στην επικράτεια τριών γειτονικών κρατών: στην Ελλάδα, όπου ανήκει η μισή περίπου έκταση και κατοικεί ο μισός πληθυσμός της, στην πλειονότητά του εθνικά ομοιογενής, στα Σκόπια (ΠΓΔΜ) όπου ανήκει σχεδόν το 40% της έκτασης και κατοικείται κυρίως από Σλάβους κι Αλβανούς, και στη Βουλγαρία που ανήκει το 10% της έκτασης, στην περιοχή Μπλαγκόεβγκραντ. Πρόκειται για την πρώην Ανατολική Ρωμυλία την οποία προσάρτησε πραξικοπηματικά η Βουλγαρία το 1885 και το 1919 με την συνθήκη του Νεϊγύ ο ελληνικής προέλευσης πληθυσμός της υποχρεώθηκε σε ανταλλαγή με τους Βουλγάρους της Ελλάδας.

Η ονομασία αυτή υιοθετήθηκε για την ευρύτερη αυτή περιοχή επειδή στα τέλη 19ου και στις αρχές του 20ου αι. η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Σερβία διεκδικούσαν εδάφη της τότε θνησιγενούς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας προκαλώντας το διεθνώς γνωστό Μακεδονικό Ζήτημα.  Όποιος βέβαια γνωρίζει στοιχειωδώς ιστορία  δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει ότι η ευρύτερη αυτή περιοχή, που κατοικείται τους τελευταίους αιώνες από λαούς διαφορετικών εθνοτήτων και θρησκεύματος, οφείλει την ονομασία της στην Μακεδονία της Ελλάδας, όπου κατά την αρχαιότητα είχε συσταθεί το ελληνικό βασίλειο της Μακεδονίας που άκμασε τον 4ο αιώνα π.Χ. επί βασιλείας του Φιλίππου του Β και του γιου του Αλεξάνδρου Γ, γνωστός ως  Μέγας Αλέξανδρος. Δεν μπορεί επίσης ν’ αμφισβητήσει ότι Μακεδονικό έθνος δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ στην ευρύτερη αυτή περιοχή, η οποία από τον 6ο αι. μ.Χ. κατοικήθηκε από σλαβικά φύλα που εκχριστιανίστηκαν από το Βυζάντιο και άλλα είτε υποτάχτηκαν κι ενσωματώθηκαν σε αυτό, είτε σύστησαν δικά τους κράτη.

(more…)

ΕΕ: Ό,τι πουν οι εκπρόσωποι των εταιρειών
Monday
22/01/2018
01:22 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιώργ. Βασσάλος
0

 

του Γιώργου Βασσάλου, άγνωστη ημερομηνία συγγραφής

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας υβριδικός πολιτικός οργανισμός. Πρόκειται για ένα μείγμα μεταξύ διεθνούς οργανισμού και ομόσπονδου κράτους, καθότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος βαθμός κυριαρχίας που αναγνωρίζεται στα κράτη μέλη, αλλά συνεχής μεταφορά κυριαρχίας από τις εθνικές κυβερνήσεις προς τα όργανα της EE. Έπειτα, πρόκειται για συμμαχία και μηχανισμό «ολοκλήρωσης» αστικών κοινοβουλευτικών δημοκρατιών, αλλά το ίδιο το πολιτικό σύστημα της EE δεν τηρεί τις αρχές της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας

Οι πολυεθνικές κρατούν τη νομοθετική πένα της EE

Δεν υπάρχει στην EE ένα κοινοβουλευτικό σώμα που να εκλέγεται με βάση το γενικό εκλογικό δικαίωμα και που να είναι αυτό κατεξοχήν αρμόδιο για το νομοθετικό έργο. Σε πολλές αστικές δημοκρατίες υπάρχουν δύο νομοθετικά σώματα; αλλά-πάντα το ένα τουλάχιστον εκλέγεται ‘εξ’ ολοκλήρου με γενικό δικαίωμα ψήφου και διαθέτει και την κύρια νομοθετική εξουσία. Δεν ισχύει έτσι σε επίπεδο EE, μια βασική προϋπόθεση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που συνίσταται στη δυνατότητα του «κυρίαρχου λαού» να εκλέγει το σώμα που έχει τη νομοθετική εξουσία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) έχει το μονοπώλιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας στο πολιτικό σύστημα της EE. Είναι τό μόνο όργανο που μπορεί να προτείνει σχέδια ευρωπαϊκών οδηγιών και κανονισμών. Οι προτάσεις της μπορούν να τροποποιηθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το Συμβούλιο που αποτελείται από τις 27 εθνικές κυβερνήσεις. Πρέπει ωστόσο τα δύο όργανα να συμφωνήσουν μεταξύ τους στο ποιες τροπολογίες θα κάνουν. Το καθένα τους μπορεί επίσης να απορρίψει ολοκληρωτικά την πρόταση της Επιτροπής αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει λιγότερο από μια φορά το χρόνο, τη στιγμή που εγκρίνονται γύρω στις εκατό νομοθετικές πρωτοβουλίες ετησίως.

(more…)

Λαοθάλασσα έστειλε μήνυμα στα Σκόπια: Η Μακεδονία είναι ελληνική
Sunday
21/01/2018
21:48 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

Σχόλιο G-M-R:     Συλλαλητήριο “υπέρ πατρίδος”από δεξιούς μνημονιακούς, τήρηση “εκλογικευμένων” αποστάσεων (“το θέμα είναι ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων”) από αριστερούς αντιμνημονιακούς, ο (πάντα Κύριος) Δ. Κουτσούμπας θα τοποθετηθεί (σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων), στη Βουλή, όταν έρθει η επίσημη θέση της κυβέρνησης από τον (επίσης πάντα Κύριο) Πρωθυπουργό (εδώ). Ο αντιπροσωπευτικός κοινοβουλευτισμός σε όλο το (κατοχικό) μεγαλείο.

Αρκετοί πολίτες ακολούθησαν το συλλαλητήριο, ελλείψει και ενότητας και συντεταγμένης αντιστασιακής-πατριωτικής στόχευσης (τη στιγμή των νατοϊκο-μνημονιακών γεωπολιτικών καθορισμών του μέλλοντος μας) εκ μέρους των αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΖΙ, ΣΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑΤΟΪΚΟ ΓΥΨΟ (εδώ).

Δεν σώζεται η Μακεδονία (ιδιαίτερα από δήθεν πατριώτες, βουλευτές ΝΔ-ΑΝ.ΕΛ.-συνοδοιπόρων), με την Ελλάδα αποικία χρέους και με Νατοϊκή Στρατιωτική Επικυριαρχία.

Δεν αντιμετωπίζονται αυτές οι εθελοκατοχές (δείτε: Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος 7-9-2013) από τον Αντιδημοκρατικό-Αντιλαϊκό Αντιπροσωπευτικό Κοινοβουλευτισμό (και Ευρώ-κοινοβουλευτισμό!), ο οποίος υποστηρίζεται σθεναρά, από τα λοιπά μνημονιακά κόμματα, αλλά και από μη μνημονιακά Κόμματα.

Τι μας μένει;

Οργάνωση των περιθωριοποιημένων από τον Αντιπροσωπευτικό Κοινοβουλευτισμό Πολιτών (προτάσεις απελευθερωτικής συνέργειας:  http://greek-market-research.com/articles_cat/protasi-apeleftherwtikis-synergeias/ ).

 

G-M-R, 21-1-2018

 

Στη Θεσσαλονίκη ήταν στραμμένα όλα τα βλέμματα την Κυριακή καθώς εκεί πραγματοποιήθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο απάντηση στα Σκόπια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, βροντερό παρών έδωσαν 500.000 πολίτες ενώ ο στρατηγό Φραγκούλης Φράγκος έκανε λόγο για τουλάχιστον 800.000.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Σκοπιανέ, Σκοπιανέ».

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ και των ΑΝΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα, βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μεταξύ των οποίων η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι συγκεντρωμένοι κατά διαστήματα τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο και το «Μακεδονία ξακουστή» ενώ τα συνθήματα που κυριαρχούν είναι «Η Μακεδονία είναι ελληνική» και «Αλήτες προδότες πολιτικοί».

Παράλληλα, στις αναφορές για τον Γιάννη Μπουτάρη το πλήθος φώναζε υβριστικά συνθήματα για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Στην αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στην Καμάρα η προσέλευση ήταν περιορισμένη καθώς στο σημείο βρέθηκαν περί τα 300 άτομα.

…….. συνεχίστε την ανάγνωση εδώ (newsbeast.gr)

Για την Ελληνική Κρίση και το Λαϊκό Μέτωπο* ή πώς, «με ένα νόμο», θα καταργήσουμε τους νόμους του Τσίπρα
Saturday
20/01/2018
21:38 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Παπουλής
1

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Συμφωνούμε και δεχόμαστε να παλέψουμε μαζί (ήδη το κάνουμε) με τα όσα εκθέτει ο συναγωνιστής Κώστας Παπουλής. Όμως έχουμε να προσθέσουμε με συναγωνιστική διάθεση:

Δεδομένης της έκθεσης του ειδικού εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για “λογιστικό έλεγχο του χρέους με ταυτόχρονη λογοδοσία των υπαιτίων” (εδώ σε φώτο παραγρ. 92c), θεωρούμε πως:

(α) μόνο με την υλοποίηση (με ταυτόχρονη συνεχή διεθνοποίηση) της πρότασης του ΟΗΕ, θα κατορθώσουμε καίριο ανατρεπτικό – απελευθερωτικό πλήγμα κατά των υπαιτίων τουλάχιστον της περιόδου 2010-σήμερα (ΠτΔ, ΠτΒ, Πρωθυπουργός, μέλη Κυβέρνησης, ΕΕ-ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΔΝΤ, Συνυπαίτιοι παραβάτες του όρκου καθήκοντος πχ ΗΓΕΣΙΑ Δικαιοσύνης, Αστυνομικοί, Συμβολαιογράφοι, ΜΜΕ, εκπρόσωποι σε ΕΕ, …). Διαφορετικά θα παίζουμε το αντιδημοκρατικό παιχνίδι του αντιπροσωπευτικοί κοινοβουλευτισμού.

(β) Πρέπει α εντάξουμε στον αγώνα κατάλληλο σχέδιο δράσης (σχέδιο τακτικής – στρατηγικής) “παγκοίνως γνωστής και δημοκρατικά/ συμμετοχικά αποφασισμένης – εκτελούμενηςμε τον συνδυασμό της οικονομικοδικαιϊκής – δικονομικής – πολιτικής τεκμηρίωσης – δράσης (βλέπετε συγκεκριμένες “προτάσεις απελευθερωτικής συνέργειας “εδώ) και πάντα με συνυπολογισμό διεθνών σχέσεων – γεωπολιτικών παραμέτρων.

Του Κώστα Παπουλή, 19-1-2018

1)   Η Ελληνική Κρίση, ή Ευρώ και Ε.Ε. σημαίνουν Βαρβαρότητα. Είναι πλέον δεδομένο, ότι η εδώ και επτά χρόνια διαρκούσα οικονομική κρίση της πατρίδας μας, αποτελεί την πιο οξεία κρίση αναπαραγωγής, τόσο σε όρους χρονικής διάρκειας όσο και σε όρους ύφεσης-ανεργίας-παραγωγικής αποδιάρθρωσης, η οποία έχει εκδηλωθεί μεταπολεμικά σε εθνικό κοινωνικό σχηματισμό με μέσο ή υψηλό επίπεδο κεφαλαιοκρατικής ανάπτυξης.

Ξεγυμνώθηκαν έτσι, τα σαθρά θεμέλια της ευρωπαϊκής «ολοκλήρωσης», η μυθοποιητική ιδεολογία του «ελεύθερου διεθνούς εμπορίου» και της «ελεύθερης-κοινής» αγοράς, το εντός-Ευρωπαϊκής «Ένωσης» ρήγμα «Βορρά-Νότου», η αποψίλωση της περιφέρειας, η – σε όλα τα επίπεδα αναφοράς – επικυριαρχία των «ισχυρών» επί των «αδύναμων». Το ευρώ αποδείχτηκε ο χρυσός κανόνας των πολυεθνικών, των μεγάλων επιχειρήσεων και των τραπεζών, το μέσο, με το οποίο επιβάλλεται ο απόλυτα ελεύθερος ανταγωνισμός, ο οικονομικός και κοινωνικός δαρβινισμός, η καταστροφή ολόκληρων περιφερειών, αλλά και λαών, η επιστροφή στον 19οαιώνα.

Σε τελευταία ανάλυση, η κρίση ανέδειξε μία ιδιάζουσα κατάσταση, για το σύνολο μάλλον του ευρωζωνικού «Νότου» και αναμφίβολα για την πατρίδα μας, κατάσταση η οποία δύναται να αποδοθεί ως εξής: Ευρώ και ΕΕ, σημαίνει Βαρβαρότητα.

Ποτέ, μετά το 1950, την κατοχή και την λήξη του εμφυλίου δεν είχαμε φτάσει σε τέτοιο ακραίο σημείο, έλλειψης οποιασδήποτε προοπτικής, απόλυτης διάλυσης και εκποίησης της χώρας. Άλλωστε σύντομα, αν δεν αναστραφεί αυτή η κατάσταση, ο αριθμός των σπιτιών που θα αλλάξουν χέρια, θα είναι πολύ μεγαλύτερος της κατοχής.

(more…)

Διάδρομοι Βρυξελλών: H Συνήγορος του Πολίτη καλεί τον Ντράγκι σε παραίτηση από το λόμπι G30
Friday
19/01/2018
00:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιώργ. Βασσάλος
0

 

Του Γιώργου Βασσάλου,   4 Ιανουαρίου 2018

 

Το καλοκαίρι, σας είχαμε ενημερώσει για το άνοιγμα της έρευνας της Ευρωπαίας Συνηγόρου του Πολίτη πάνω στη συμμετοχή του Μάριο Ντράγκι, προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην «Ομάδα των 30», ένα λόμπι που αποτελείται από εκπροσώπους κεντρικών αλλά και ιδιωτικών τραπεζών, όπως JP Morgan, η UBS και η πρώην εργοδότρια του Ντράγκι (όπως και νυν του Μπαρόζο) Goldman Sachs.

Toν Νοέμβρη η ΕΚΤ είχε απαντήσει στις ερωτήσεις της «ευρωπαίας διαμεσολαβήτριας» Emily O’Reilly, με τη γνωστή αλαζονεία που τη χαρακτηρίζει. Στην ερώτηση, ποιος επιλέγει τα μέλη της «Ομάδας των 30», απάντησε απλά «το ΔΣ της», του οποίου όμως το μοναδικό γνωστό μέλος είναι ο πρόεδρος της τράπεζας JP Morgan, ενώ για τη δημοσίευση των πρακτικών των συναντήσεων παρέπεμψε τη Συνήγορο του Πολίτη O’Reilly στην ίδια την «Ομάδα των 30».

Χθες, η O’Reilly έδωσε δίκιο στo «Παρατηρητήριο της Ευρώπης των Πολυεθνικών» (CEO) που είχε ζητήσει την εν λόγω έρευνα και αποφάνθηκε ότι η συμμετοχή του Ντράγκι παραβιάζει τους υπάρχοντες κανόνες της ΕΚΤ και ως εκ τούτου πρέπει να παραιτηθεί και να μείνει εκτός της Ομάδας για όσο διαρκεί η θητεία του. Είπε επίσης ότι συμμετοχή του υποσκάπτει αναίτια τη δημόσια εμπιστοσύνη στην ανεξαρτησία της ΕΚΤ.

Η Ομάδα των 30 προωθεί ανοιχτά το είδος των ρυθμίσεων που υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών εταιρειών και μιλά σχεδόν πάντα δια στόματος των ιδιωτικών τραπεζιτών που την αποτελούν. Tα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα στελέχη της ΕΚΤ συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας της Ομάδας των 30 και μιλούν στα συνέδρια της.

(more…)

Συγκέντρωση σε συμβολαιογραφείο κατά των πλειστηριασμών
Wednesday
17/01/2018
20:32 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: “Όλοι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι παράνομοι”, δήλωσε αγωνιζόμενη κατά των πλειστηριασμών η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας σωστά. Το πρόβλημα των πλειστηριασμών όμως δεν εντοπίζεται σε διαδικαστικές νομικές λεπτομέρειες. Εντοπίζεται στην κατά διαταγήν των δυνάμεων Χρεοκρατίας-Τραπεζοκρατίας καταλήστευση Ιδιωτικής και Δημόσιας Περιουσίας με επιβολή καθεστώτος Αποικίας Χρέους/Προτεκτοράτου=Εσχάτη Προδοσία. Στα πλαίσια αυτά, δεν θα “μυρίσουμε τα νύχια μας” για το ποιος πλειστηριασμός είναι δίκαιος η νομότυπος. Θα το μάθουμε, μόνο εφ όσον γκρεμιστεί η Εσχάτη Προδοσία που μας κυβερνάει και λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι.

Αυτό όμως το ζήτημα, δεν λύνεται με εκλογές.

Και σε αυτό το ζήτημα, οι ένοχοι εσχάτης προδοσίας έχουν ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ: Ιδεολογικά, Επικοινωνιακά, Οργανωτικά, ΤΑΞΙΚΑ.

G-M-R, 17-1-2018

 

Μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Βασιλέως Γεωργίου Α’ 21, στον Πειραιά, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που είχαν προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Λαϊκή Ενότητα, ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός αφορά σε ένα διαμέρισμα 107 τ.μ. στην Αρτέμιδα με εμπορική αξία 113.000 ευρώ και ένα οικόπεδο με μονοκατοικία 80 τ.μ. στο Πάτημα Γέρακα, αξίας 290.000 ευρώ.

Παρών στη συγκέντρωση ήταν και ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος κατήγγειλε παρανομίες. «Μέσα γίνονται δύο πλειστηριασμοί διαμερισμάτων χωρίς να υπάρχει σύμβαση για να εκτελεστούν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Αυτό που γίνεται είναι βάρβαρο και αντισυνταγματικό» τόνισε. Ο ίδιος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι ανέβηκαν στο γραφείο για να συζητήσουν με τον συμβολαιογράφο, αλλά εκείνος «έχει κλειδαμπαρώσει την πόρτα και ενώ είναι μέσα, δεν επιτρέπει να μας δει και είναι η αστυνομία μπροστά και τον περιφρουρεί».

Από τη μεριά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε όλους τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς παράνομους και επιτέθηκε στον πρόεδρο των συμβολαιογράφων Γ. Ρούσκα, ισχυριζόμενη ότι «εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα».

Σημειώνεται ότι για σήμερα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 15.00, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (Λουκάρεως 14).

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Wednesday
17/01/2018
02:52 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:       Να γιατί οι επενδύσεις και οι επανεπενδύσεις από την κερδοφορία λειτουργούν και μάλιστα δημιουργικά, μόνο σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Κοινωνία.      Αυτό βέβαια προϋποθέτει, απαλλαγή από την Ιδεολογική, Επικοινωνιακή, Οργανωτική, Ταξική, Ηγεμονία του Αντιπροσωπευτικού (εν προκειμένω ΚΑΙ Κατοχικού) Κοινοβουλευτισμού.      Ένα άρθρο που δείχνει επιπλέον πως πάει παγκοσμίως η (απο)οργάνωση εργασίας με αποκλεισμό του ανθρώπινου παράγοντα. Δηλαδή οι λαοί είναι περιττή/ ενοχλητική παρουσία για τους ελέγχοντες την παγκόσμια οικονομία.

 

G-M-R , 17 Ιανουαρίου 2018

Όσο οι δυνατότητες των έξυπνων μηχανών και της τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζουν να αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς, τόσο διακυβεύεται το μέλλον της ανθρωπότητας.

Αυτά μας λέει τουλάχιστον ένας κορυφαίος επιστήμονας, λέγοντάς μας πως οι εποχές που τα ρομπότ θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε μια «εφιαλτική δυστοπία» δεν είναι καθόλου μακριά.

Ο δρ Subhash Kak, ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα και όνομα στον χώρο της τεχνολογίας, πιστεύει πως η εργασία μάς παρέχει πολλά πράγματα, όπως η αίσθηση της αυτοπραγμάτωσης και της συνεισφοράς. Και προειδοποιεί πως αυτά ακριβώς θα χάσουμε όταν οι έξυπνες μηχανές πάρουν τα ηνία της παραγωγής στα μηχανικά χέρια τους, καταδικάζοντας την ανθρωπότητα να ζει μίζερες και χωρίς νόημα ζωές.

«Το ξεκίνημα της δυστοπίας είναι ήδη εδώ», λέει μιλώντας στην «Daily Star Online», «θα υπάρξει μαζική ανεργία. Οι άνθρωποι θέλουν να είναι χρήσιμοι και η δουλειά παρέχει νόημα, κι έτσι ο κόσμος θα βουλιάξει στην απελπισία».

Και τα λέει αυτά την ώρα που μια περσινή έκθεση κατέληξε πως 800 εκατ. θέσεις εργασίας θα καταληφθούν από τις μηχανές μέχρι το 2030. Αλλά και τον Νοέμβριο που μας πέρασε, η φίρμα συμβούλων εργασίας McKinsey δημοσίευσε τη δική της εκτίμηση που ανέλυε ποιες ακριβώς δουλειές θα χάσει ο άνθρωπος από τις μηχανές και την αυτοματοποίηση των πάντων. Και δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντική για την πλευρά του ανθρώπου!

Μιλώντας για τη συνεχιζόμενη αυτή εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, ο δρ Kak λέει: «Η τωρινή επανάσταση αντικαθιστά τον σκεπτόμενο άνθρωπο, κι έτσι ο αντίκτυπός της στην κοινωνία θα είναι τρομακτικός». Πόσο μάλλον αν σκεφτούμε ότι οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως ακόμα και το 60% των δουλειών που κάνει ο άνθρωπος θα μπορούν σύντομα να τις κάνουν οι μηχανές και τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης.

Θα είναι άραγε το κοντινό μέλλον τόσο δυσοίωνο;

ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

…Κι ένα καζίνο στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, παρακαλώ!
Wednesday
17/01/2018
00:46 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

 

Του Στάθη, 16 Ιαν. 2018

Γίνονται πολλά, σήμερα θα μείνουμε μόνον σε ένα. Έχει περάσει ώς τώρα στα ψιλά, αλλά είναι χοντρό. Πρόκειται για την υποχρεωτική, επαναλαμβάνω, υποχρεωτική διαμεσολάβηση. Για κάθε δηλαδή αστική, εργατική ή άλλη διαφορά ο κάθε πολίτης πριν να καταφύγει στον φυσικό του δικαστή, θα

είναι υποχρεωμένος να κάνει ένα πέρασμα από την αναγκαστική διαμεσολάβηση.

Τουτέστιν από έναν ιδιωτικό μηχανισμό (φυσικό πρόσωπο ή εταιρεία), ο οποίος θα εξετάζει τα επίδικα και περί αυτών θα αποφαίνεται. Μάλιστα ο ιδιώτης αυτός Καδής και Χαμουραμπής (διαβάζεται και χαμούρης) δεν θα χρειάζεται καν να είναι νομομαθής, νομικός ή έτερον τι σχετικόν, αλλά θα αρκεί να έχει οποιοδήποτε πτυχίο ανωτάτης εκπαίδευσης (!)…

Τι είδους συμμορίτες κατά και των τελευταίων δικαιωμάτων του λαού είναι εκείνοι που είναι έτοιμοι να ιδιωτικοποιήσουν και τη Δικαιοσύνη;

Διότι, όπως (ακόμα δεν) ξέρετε οι Κικέρωνες αυτοί της δικαιοσύνης επί χρυσίω δεν θα δουλεύουν για την ψυχή της μάνας τους, αλλά βγάζοντας την ψυχή απ’ όσα φτωχαδάκια υποχρεώνει αυτή η κυβέρνηση των απίθανων να καταφεύγουν στις υπηρεσίες των δικαστών εκ του προχείρου. Κυβέρνηση από

(more…)

Προαπαιτούμενο η εθνική κυριαρχία
Wednesday
17/01/2018
00:24 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ανασ. Κώνστας
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:     Oι κκ Γ. Κασιμάτης – Α. Κώνστας συμφωνούν (όπως αναφέρει στο άρθρο ο Α. Κώνστας και συμφωνεί και η G-M-R) πως δεν μπορεί, (ευλόγως), οι νομικοί να προσφεύγουν κάθε μέρα για κάθε νέο αντιδικαιϊκό μέτρο. Η G-M-R προσθέτει πως χρειάζεται όμως, να είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή η σχετική τεκμηρίωση και σε αυτό πολλοί νομικοί και πολίτες συνεισφέρουν ήδη.     Είναι σωστό, πως δεν μπορεί κάθε μέρα να πολεμάμε με δικονομικές προσφυγές τις ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ μεμονωμένες ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ “λεπτομέρειες”/δένδρα (ως εγκληματικό προϊόν, ενδεχόμενα μόνον του κάθε αρμοδίου υπουργού και όχι της υπαίτιας ομάδας, δηλαδή, ΠτΔ, ΠτΒ, Πρωθυπουργού, Μελών της Κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ και συνενόχων).     Για αυτό το λόγο θα πρέπει (πιο πολύ ευλόγως) να πολεμάμε ΤΗΝ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ, δηλαδή το ΣΥΝΟΨΙΣΤΙΚΟ δικονομικό πλαίσιο ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ και ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΩΝ [σφετερισμός λαϊκής κυριαρχίας- Εσχάτη προδοσία- καταπάτηση όρκου καθήκοντος και άλλα αδικήματα συνενόχων]/δάσος.     Θα πρέπει δηλαδή, μονίμως και μέχρι τη ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, οι νομικοί, οι πολιτευόμενοι, τα σχήματα (κόμματα, κινήματα, ιστοσελίδες) και οι πολίτες, να ΕΓΚΑΛΟΥΝ ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ δικαστών, συμβολαιογράφων, αστυνομικών, ΚΑΙ για τον καταπατούμενο όρκο καθήκοντος αστυνομικών, συμβολαιογράφων, δικαστών! Και να αναβαθμίζουν επιθετικότερα, – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ οργανωμένα – ΕΝΩΤΙΚΑ την ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ! ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.    Το έχουμε ήδη προτείνει προχθές (ΕΔΩ) κύριε Κώνστα και κύριε Κασιμάτη, και περιμένουμε με ελπίδα αυτή την ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ συναγωνιστική συμμετοχή σας.     Διαφορετικά, θα ακολουθούμε την ετεροκαθοριζόμενη πεπατημένη του καταστροφικού, για Δημοκρατική ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΥ Κοινοβουλευτισμού.

 

Του Αναστάσιου Κώνστα, 15 Ιαν. 2018

 

Ψηφίζεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να «κλείσει» η γ’ αξιολόγηση και να εκταμιευτεί η επόμενη δόση από τον ESM. Είναι μία κοινή φράση των συστημικών ΜΜΕ, που εντέχνως επιχειρεί να μας υποβάλλει ότι πρόκειται για κάτι δήθεν φυσιολογικό. Εφόσον επιτευχθεί αυτό, κανείς ή τέλος πάντων λίγοι θα είναι αυτοί που θα αντιδράσουν δυναμικά σε ένα ακόμα επεισόδιο καταστροφής της πατρίδας και του λαού μας.

Κι όμως τίποτα το φυσιολογικό δεν υπάρχει σ’ αυτήν τη φράση. Ο όρος πολυνομοσχέδιο είναι ασύμβατος με το Σύνταγμα, αφού απαγορεύεται η συζήτηση και ψήφιση διατάξεων άσχετων σε σχέση με το κύριο αντικείμενο του υπό ψήφιση νομοσχεδίου. Η θεσμική αυτή εκτροπή, που υπάρχει από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, ευθύνεται για το δαιδαλώδες νομικό σύστημα, η πολυπλοκότητα του οποίου ενισχύει την ανασφάλεια δικαίου και αποβαίνει σε βάρος του απλού πολίτη. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τα θεσμικά μέσα «νομιμοποίησης» της καταστροφής της πατρίδας μας τον καιρό των μνημονίων ερωτοτροπούν με τα κατά καιρούς πολυνομοσχέδια, αφού ούτως ή άλλως αδιαφορούν για τις προβλέψεις του Συντάγματος. Έτσι μία κακή συνήθεια των εγχώριων νομοθετών έχει γίνει πολυεργαλείο στα χέρια των σύγχρονων τυράννων μας, προκειμένου να επεμβαίνουν με πολυσέλιδους νόμους σε κάθε πτυχή της ζωής μας με μόνο στόχο την ολοκλήρωση της καθυπόταξης του λαού μας. Μάλιστα ομιλούν και περί μεταρρυθμίσεων, όταν η κυριότερη αναπτυξιακή μεταρρύθμιση σε θεσμικό επίπεδο θα έπρεπε να είναι η απλούστευση και κωδικοποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας. Αυτοί, όμως, συνεπικουρούμενοι από τους ντόπιους υπαλλήλους τους, πράττουν ακριβώς το αντίθετο.

Ο όρος προαπαιτούμενα δεν υπήρχε στο δημόσιο λεξιλόγιο πριν την προδοτική και αντισυνταγματική συνομολόγηση των επαίσχυντων δανειακών συμβάσεων και την κυνική επιβολή των μνημονίων. Τα «προαπαιτούμενα» είναι ουσιαστικά οι κατοχικής φύσεως όροι που επιβάλλονται στα κεφάλια μας από ξένα κέντρα εξουσίας (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ESM), προκειμένου να κατοχυρώσουν θεσμικά την υλοποίηση των σχεδίων που έχουν για τη χώρα μας. Τα αποτελέσματα των σχεδίων αυτών είναι περισσότερο από ορατά, αφού έχουν εκτινάξει το υποτιθέμενο δημόσιο χρέος, τα κόκκινα δάνεια και τις οφειλές προς το δημόσιο, ενώ ταυτοχρόνως έχουν αυξήσει την ανεργία, τη φτώχεια, τους θανάτους συμπολιτών μας, διαλύοντας την παραγωγή και κατακρημνίζοντας την κατανάλωση. Είναι δηλαδή οι επιμέρους εκφάνσεις της συνταγής καταστροφής.

(more…)

123..