ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε πόλεμο.
Friday
16/03/2018
20:38 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Καζάκης
0

 

 

του Δημ. Καζάκη, 16-32018

 

Όποιος θεωρεί ότι θα γλυτώσει τα χειρότερα ακολουθώντας τακτική κατευνασμού και ενδοτικότητας, δεν έχει αντιληφθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε πόλεμο. Οι Τουρκικές ενέργειες με αποκορύφωμα τη σύλληψη και παράνομη κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, δεν συνιστούν απλά πρόκληση, αλλά ανοιχτή εμπλοκή. Κι όποιος νομίζει ότι η Τουρκία θα σταματήσει εδώ, τότε δυστυχώς δεν ξέρει τι του γίνεται.

Η Τουρκία διενεργεί ανοιχτά επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας προκειμένου να δοκιμάσει την υποχωρητικότητα της πολιτικής ηγεσίας και την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων. Πρόκειται καθαρά για τακτική προπαρασκευής, προκειμένου η Τουρκία να προετοιμάσει το έδαφος για πολεμικό τετελεσμένο.

Η τακτική που ακολουθεί αυτή τη στιγμή η Τουρκία έχει την ιστορική της αναλογία με την προετοιμασία του πολέμου από την φασιστική Ιταλία το 1939-40. Και η πολιτική κατευνασμού της σημερινής κυβέρνησης Τσίπρας είναι ανάλογη με την αντίστοιχη του δικτάτορα Μεταξά.

(more…)

Η ώρα που σοσιαλιστές και κομμουνιστές πρέπει να (ξανα)συνδέσουν το πατριωτικό και κοινωνικό ζήτημα
Friday
16/03/2018
13:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Θέμης Τζήμας
0

Σχόλιο G-M-R: Σωστό το κείμενο ως πρόταση αντιστασιακής απελευθερωτικής συν-έργειας. Η G-M-R, απαντά στον αρθρογράφο, πως του ζητά επικοινωνία για ΣΥΝ-ΕΙΣΦΟΡΑ στην Πατριωτική-Κοινωνική Απελευθέρωση.

Μόνο που το να (ξανα)συνδέσουν οι κομμουνιστές το πατριωτικό και το κοινωνικό ζήτημα δεν είναι επιλογή τους (αν κάνουμε λάθος, αναμένουμε στο ακουστικό μας και ζητάμε αμέσως συγνώμη).

Επιλογή τους είναι το εκλογικό μέτρο του Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού (που γι’ αυτούς=δημοκρατία), πράγμα που εδώ και δεκαετίες έθαψε την ταξική πάλη, υποβιβάζοντάς την σε εργαλείο κατάληψης θέσεων σε θεσμούς κοινοβουλευτικούς, συνδικαλιστικούς, αυτοδιοικητικούς.

Αν σε αυτά προσθέσουμε τον επιθετικό σεχταρισμό των κομμουνιστών (*)-υποστηρικτών του Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού, τότε αντιλαμβανόμαστε γιατί χάθηκε όχι μόνο μια μέρα από την εδώ δημοσίευση, αλλά ολόκληρο το πάλαι ποτέ αριστερό πατριωτικό ήθος.

(*) σεχταρισμό και παραδοσιακών σεχταριστών όπως ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ρεφορμιστών σεχταριστών όπως αυτών που τηρούσαν κομματικές ισορροπίες, για Μάαστριχτ, Ευρωζώνη, Ε.Ε. ακόμα και μέσα στα πρώτα χρόνια της Μνημονιακής Κατοχής. Σεχταρισμό ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ, που φτάνει να κατηγορεί όλους συλλήβδην τους πολίτες για “καναπέ”, τη στιγμή που αυτός, ο με ονοματεπώνυμα σεχταρισμός, αρνείται, υπονομεύει, λοιδορεί, κάθε πρόταση δημοκρατικών αντιστασιακών-απελευθερωτικών συν-εργειών και κάθε αντιστασιακή-απελευθερωτική ενέργεια μεμονωμένων πολιτών.

 

 

του Θέμη Τζήμα, 14-32018

 

Από το 2009- 2010, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αντιλήφθηκε- με επίκεντρο την οικονομική κρίση- ότι το ζήτημα της χώρας συμπυκνωνόταν στην ανάγκη ταυτόχρονης πάλης ενάντια στη νέο- αποικιακή εξάρτηση και εναντίον του νεοφιλελευθερισμού, ως ειδικής μορφής, αντιδραστικού, καπιταλιστικού μετασχηματισμού. Την εν λόγω σύνδεση έθεσε η ίδια η πραγματικότητα της θέσης της Ελλάδας στο διεθνές οικονομικό πλαίσιο και ο τύπος των μετασχηματισμών που επεβλήθησαν. Επρόκειτο για άμεσο, αμυντικό καθήκον και βάση ενός μεταβατικού προγράμματος εξόδου από την κρίση- άρα αναγκαστικά και αντιμνημονιακού. Οι πιο προωθημένες δυνάμεις κατανοούσαν επίσης τη στρατηγική ανάγκη για ένα άλλο μοντέλο σοσιαλιστικού μετασχηματισμού ως κατάληξη και εξέλιξη του μεταβατικού προγράμματος- συζήτηση ωστόσο που δυστυχώς έχει ελάχιστα προχωρήσει, με αρνητικές συνέπειες.

Η σύνδεση των δύο μορφών πάλης ή αλλιώς η σύνδεση εθνικού- λαϊκού και πατριωτικού- κοινωνικού ζητήματος -κόντρα σε αφελείς ή και ύποπτες αριστερίστικες αντιλήψεις που φέρνουν αντικειμενικά στην ίδια βάρκα δυνάμεις όπως τους “53” του ΣΥΡΙΖΑ, (δήθεν) “τροτσκιστές”, ακραιφνείς εκσυγχρονιστές των αρχών του 2000 και νεοφιλελεύθερους- όχι μόνο παραμένει επίκαιρη αλλά επιπλέον έχει λάβει νέα ένταση τους τελευταίους μήνες λόγω των Ελληνό- τουρκικών σχέσεων.

(more…)

Τι αναφέρει η έκθεση της Αστυνομίας για την είσοδο Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο και το όπλο
Friday
16/03/2018
03:22 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

Σχόλιο G-M-R:     Όπως φαίνεται η “γάτα των Ιμαλαΐων” (“εδώ“) θα ξεσκίσει δια παντός, Πατρίδα, μεσαία και χαμηλή τάξη μαζί, ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, με την “δημοκρατική συμμετοχή” όλων των υποψηφίων ανταγωνιστών στον στίβο του Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού.
Τι κι αν δεν είναι καμιά αγριόγατα, αλλά γατούλης με μοναδική αγωνιστική προϋπηρεσία τα μαθητικά συμβούλια;
Θα είχε σημασία (και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ) αν η αντιμνημονιακή ΣΥΝ-ΕΡΓΕΙΑ δεν υπονομευόταν ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ (αν θέλετε βάζουμε ονόματα και στοιχεία).

Τώρα ποιά η σχέση του όπλου στο ζωνάρι του κου Ιβάν Σαββίδη και του όρκου πίστης προς την Πατρίδα Αστυνομικών (βλέπετε το παρακάτω δημοσίευμα σε συσχετισμό και με το άγριο ξύλο κατά διαμαρτυρομένων για τους πλειστηριασμούς), Δικαστών, Συμβολαιογράφων, βουλευτών (όλων των συναμειβομένων βουλευτών του Κατοχικού Κοινοβουλίου), Πρωθυπουργού, ΠτΒ, ΠτΔ, ίσως είναι λεπτομέρεια που ΕΝΟΧΛΕΙ την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙ-ΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ.

 

 

G-M-R, 15-32018

 

Δείτε τι αποτυπώθηκε στο σχετικό έγγραφο των Αρχών

Στην έκθεση της Αστυνομίας γίνεται εκτενέστατη αναφορά για την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, αλλά καμία αναφορά στο όπλο που αποτυπώθηκε μέσω του φωτογραφικού υλικού.

Αναλυτικά η Έκθεση Συμβάντων της Αστυνομίας:

«Για το αντικείμενο του θέματος γνωρίζονται τα ακόλουθα:

1. Την Κυριακή (11-03-2018) και ώρα 19.30, στο γήπεδο Τούμπας διεξήχθη ο αγώνας ποδοσφαίρου στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής πρωταθλήματος Super League 2017-18, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ – Π.Α.Ε Α.Ε.Κ

– Οι φίλαθλοι της ομάδας Π.Α.Ο.Κ που εισήλθαν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανήλθαν στις 28.000 ενώ δεν παρακολούθησαν τον αγώνα φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας.

– Λειτούργησαν όλες οι θύρες του γηπέδου

(more…)

Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: Τα Ίμια, οι Οινούσσες, η Χίος και τα απόρρητα έγγραφα της CIA
Thursday
15/03/2018
19:41 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

Σχόλιο G-M-R: ΑΝΑΡΤΗΣΗ “ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ”.

 

 

G-M-R, 15-32018

 

 


Όλη η αλήθεια για το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής σύρραξης – Τι πιστεύουν οι αμερικανοί – Ποιες είναι οι κινήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και των μαχητικών αεροσκαφών που θα κόψουν τον «τσαμπουκά» των Τούρκων

Με την ένταση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας να βρίσκεται στο… κόκκινο και την τουρκική ηγεσία να απειλεί ευθέως τη χώρα μας με πόλεμο, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σχεδιάζουν τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπίσουν τους προκλητικούς γείτονες σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης.

Όσοι υποστηρίζουν πως ένας πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας θα κριθεί σε λίγες μέρες λόγω της υπεροπλίας των Τούρκων σε έμψυχο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό, θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εξαιρετικά αξιόμαχες, οι πιλότοι οι καλύτεροι σε όλο το ΝΑΤΟ και ο στόλος μας ο πιο ισχυρός στη Μεσόγειο.

(more…)

Οι στρατιωτικοί – «παιδιά» και η ελληνική «στρουθοκάμηλος»
Thursday
15/03/2018
19:01 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος
0

 

του Σταύρου Λυγερού, 15-32018

 

 

Κάποιες εκφράσεις στη δημόσια σφαίρα είναι πολύ περισσότερο αποκαλυπτικές από βαρύγδουπες σχετικές αναλύσεις. Όποιος παρακολουθεί τα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές που ασχολούνται με το περιστατικό στον Έβρο θα έχει ίσως παρατηρήσει ότι οι κάθε είδους σχολιαστές αποκαλούν τους δύο συλληφθέντες Έλληνες στρατιωτικούς «παιδιά»!

Σ’ όλο τον κόσμο αποστολή των στρατιωτικών είναι να υπερασπίζουν την πατρίδα τους, έστω κι αν χρειαστεί να σκοτώσουν ή να σκοτωθούν. Αν το σκεφτούμε αυτό θα συνειδητοποιήσουμε πόσο άτοπος είναι ο χαρακτηρισμός «παιδιά». Προφανώς, δεν αναφερόμαστε στους γονείς και στους συγγενείς, οι οποίοι έχουν τη δεδομένη συναισθηματική σχέση. Αναφερόμαστε στη ρητορική των θεσμικών παραγόντων της Πολιτείας.

Ο χαρακτηρισμός «παιδιά» για δύο στρατιωτικούς αποκαλύπτει την τάση της ελληνικής Πολιτείας και κοινωνίας να στρουθοκαμηλίζει, να βάζει το κεφάλι στην άμμο για να μην αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχει μπροστά της. Είναι ένας υποσυνείδητος τρόπος να παραμείνει προσκολλημένη σε ένα περιβάλλον εθνικής ασφάλειας, το οποίο στην πραγματικότητα έχει πάψει να υφίσταται, ή τουλάχιστον ρηγματώνεται ολοένα και περισσότερο.

(more…)

Κωνσταντοπούλου: Κατάπτωση μίας κυβέρνησης που ζήλεψε τη Χούντα
Thursday
15/03/2018
11:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

Σχόλιο G-M-R: ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ – ΠΙΟ ΕΝΩΤΙΚΑ (γιατί όχι ΚΑΙ σε πλειστηριασμούς, χρεοκρατία, άρθρο 86 άρθρο κ.Ανδ. Δημητροπούλου…)

 

G-M-R, 15-32018

 

Στη ΓΑΔΑ και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τρεις προσαγωγές που έγιναν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν την Τετάρτη σε συμβολαιογραφείο της Αθήνας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ανέλαβε την υπεράσπισή τους, βρέθηκε στη ΓΑΔΑ όπου προσχώρησε σε δηλώσεις. Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «ζούμε τις τελευταίες ημέρες κατάπτωσης μίας κυβέρνησης που ζήλεψε τη Χούντα. Ως δικηγόρος των τριών ανθρώπων που τραυματίστηκαν κρατήθηκα αποκλεισμένη από κάθε επικοινωνία μαζί τους για μισή ώρα με το πρόσχημα ότι δεν έχουν συλληφθεί».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμπλήρωσε πως «ανέβηκα και είδα 3 ανθρώπους τραυματισμένους, τους 2 σοβαρά. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει η διακομιδή τους σε νοσοκομείο. Μίλησα με έναν διευθυντή ο οποίος μου είπε ότι κάθε δύο δευτερόλεπτα του τηλεφωνούν από το υπουργείο για την συγκεκριμένη υπόθεση. Ούτε η Χούντα δεν θα έπεφτε σε αυτό το σημείο. Αυτό που ζούμε είναι η πλήρης κατάλυση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών».

Έξω από τη ΓΑΔΑ, η ΛΑΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε με τη σειρά του: «Είναι τραγικό, μία κυβέρνηση που είχε υποσχεθεί να αλλάξει την ελληνική κοινωνία, να φέρει δικαιοσύνη, να έχει φτάσει τώρα στο κατάντημα να συλλαμβάνει νεαρά παιδιά τα οποία προασπίζονται ό,τι πιο ιερό έχει ο ελληνικός λαός, τα σπίτια του».

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

Ο χρόνος αναμονής για την κυβέρνηση τελείωσε
Wednesday
14/03/2018
22:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώσ. Λαπαβίτσας
0

 

του Κώσ. Λαπαβίτσα, 14-32018

 

 

Ο χρόνος αναμονής για την κυβέρνηση τελείωσε

Μετά τις εκλογές του 2015 η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα ήταν να παρατείνει τον χρόνο του στην εξουσία αναμένοντας μια αισθητή οικονομική ανάκαμψη. Θα μπορούσε έτσι να πει στις επόμενες εκλογές ότι δεν έκανε ότι είχε υποσχεθεί, αλλά τουλάχιστον έβγαλε τη χώρα από τη κρίση «με την κοινωνία όρθια».

Η στρατηγική αυτή έφτασε στο τέλος της. Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να λάβει πολύ δύσκολες αποφάσεις και τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα υπολόγιζε. Το κύριο πρόβλημα του είναι ότι πλέον δεν υπάρχει άλλος χρόνος αναμονής στην οικονομία. Το 2017 έκλεισε με ασθενική ανάπτυξη της τάξης του 1,4%, δηλαδή περίπου τη μισή από αυτή που αρχικά περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πλήγμα είναι πολύ μεγάλο για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Πτώση της κατανάλωσης

Πρώτος και κυριότερος λόγος είναι η υποχώρηση της συνολικής κατανάλωσης κατά 0,2%. H ιδιωτική κατανάλωση έμεινε στάσιμη ενώ η δημόσια, δηλαδή οι αγορές αγαθών και υπηρεσιών από το κράτος, μειώθηκε κατά 1,1%. Η στασιμότητα της ιδιωτικής κατανάλωσης οφείλεται στους χαμηλούς μισθούς και τη βαρύτατη φορολογία. Η μείωση της δημόσιας κατανάλωσης οφείλεται στο θηριώδες πρωτογενές πλεόνασμα του κ. Τσακαλώτου. Εν ολίγοις, το τρίτο Μνημόνιο συνέθλιψε την κατανάλωση.

(more…)

Η αμαρτωλή [και αντισυνταγματική] Αρχή, που καταπίνει τα λεφτά μας
Wednesday
14/03/2018
09:24 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Λευτ. Πανούσης
0

 

του Λευτ. Πανούση, 13-32018

 

 

Λοιπόν, αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα, να σας το εξηγήσω εγώ…
Τα λεφτά μας από τους άγριους φόρους δεν μας τα παίρνει η νόμιμη εφορία του Υπουργείου Οικονομικών, όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου!
Τα εβροπουλάκια μας που τα μαζεύουμε με ιδρώτα και αίμα τα καταπίνει αμάσητα μια απ’ αυτές τις “ανεξάρτητες αρχές”, η τρομερή ΑΑΔΕ [Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων], η οποία δεν ελέγχεται από την ελληνική [ή πιο σωστά: την ελληνόφωνη] κυβέρνηση αλλά κατευθείαν από τους διεθνείς τραπεζίτες!

Πρόκειται δηλαδή για κάτι αντίστοιχο των μισητών φοροεισπρακτόρων του μεσαίωνα, στο πιο μοντέρνο φυσικά, που αναλάμβαναν να γδύνουν τον λαό, για να εξασφαλίζουν στους φεουδάρχες τα παντεσπάνια τους.

Ή, για να το φέρω πιο κοντά στις τραυματικές εμπειρίες του Ελληνισμού, η λεγόμενη ΑΑΔΕ ουδόλως διαφέρει στην ουσία και στην εξ-ουσία, από τους σπαχήδες και τους σεϊζηδες των Οθωμανών σουλτάνων, που μάζευαν τους φόρους από τους ραγιάδες, με το γιαταγάνι και το μαστίγιο.

(more…)

Το κόστος της άλωσης της Ελλάδας
Wednesday
14/03/2018
02:38 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Βιλιάρδος
0

 

Του Βασ. Βιλιάρδου, 12-32018

 

 

Είναι αδύνατον να υπολογίσει κανείς το κόστος της απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας, των μελλοντικών προοπτικών της χώρας ή της δολοφονίας της τελευταίας ελπίδας των Ελλήνων – ούτε φυσικά της μεταφοράς της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο για τα επόμενα 99 χρόνια ή των κινδύνων για την εδαφική μας ακεραιότητα.

«Αναρωτιέμαι αν έχουμε ή δεν έχουμε Σύνταγμα. Εάν έχουμε, τότε τι νόημα έχουν όλα όσα γίνονται εναντίον του Συντάγματος; Αν πάλι δεν έχουμε, τότε τι μας χρειάζονται η Βουλή και η Γερουσία που για αυτά ξοδεύονται τόσα χρήματα από τα λιγοστά που έχουμε; Οι τρεις προστάτιδες δυνάμεις μας προμηθεύουν καινούργιο Βασιλιά (=καθαιρούν ή διορίζουν τον εκάστοτε πρωθυπουργό σήμερα). Βασικά όμως δεν έχει σχεδόν τίποτα αλλάξει. Η ίδια κακοδαιμονία και η ίδια καταπιεστική ξενοκρατία. Δεν είναι τα πρόσωπα αυτά που φταίνε, αλλά οι Θεσμοί» (Κ. Κανάρης).

.

Επικαιρότητα

Όπως συμπεραίνεται από τα παραπάνω, η ελληνική ιστορία επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από τότε που οι ξένες δυνάμεις μας βοήθησαν να απελευθερωθούμε από τους Τούρκους για να μας μετατρέψουν σε δική τους αποικία – υπενθυμίζοντας τη δεκαετία του 1890, κατά την οποία τεθήκαμε ξανά υπό έναν Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, όπως συμβαίνει σήμερα (άρθρο).

Τα ερωτήματα άλλωστε που έθεσε ο Κ. Κανάρης ισχύουν ακόμη, ενώ κανένας δεν βλέπει για ποιό λόγο πληρώνουμε τους βουλευτές και τα κόμματα – αφού απλά υπογράφουν τα μνημόνια έτσι όπως τους υπαγορεύονται από τη Γερμανία, εφαρμόζοντας τα στη συνέχεια με πλήρη αδιαφορία για τους ιθαγενείς.

(more…)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ
Wednesday
14/03/2018
00:20 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

123..