ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Οι αποχαυνωμένοι Έλληνες του καναπέ
Sunday
08/07/2018
12:52 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ιακ. Ιωάννου
0

 

Σχόλιο G-M-R:

Ανοιχτή Επιστολή της G-M-R προς Αnalyst:

Ας μας πει ο συγγραφέας (ή και η ιστοσελίδα-ομάδα συντακτών analyst, εφ’ όσον υιοθετούν την ανάρτηση) του άρθρου, τι έχει πράξει από το 2010 μέχρι σήμερα, ώστε να μην συμπεριλαμβάνεται στους “αποχαυνωμένους Έλληνες του καναπέ”. Αναμένουμε τις απαντήσεις τις οποίες και θα αναρτήσουμε στην G-M-R, προκειμένου να εφαρμοστούν “μη αποχαυνωτικές” προτάσεις-πρακτικές.

του Ιάκ. Ιωάννου, 77-2018

Η Ελλάδα έχει στοχοποιηθεί και για το σκοπό αυτό έχει εξαγορασθεί το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής της ηγεσίας. Δεν πρόκειται ο Πρώσος να εγκαταλείψει το θήραμά του πριν αυτό ξεψυχήσει και θα πολεμήσει λυσσαλέα, αν προσπαθήσουν να του το πάρουν.

Επικαιρότητα

Στο άρθρο μας για την Πορτογαλία (πηγή), αναγνώστης έγραψε τα εξής: «Η Πορτογαλία ήταν θύμα της κρίσης του Νότου αλλά όχι στόχος της. Η Ελλάδα στοχοποιήθηκε από τις ΗΠΑ το 2009 για την επίθεση στο ευρώ, ενώ κατόπιν προσεφέρθη σαν δώρο στη Γερμανία (κάτι σαν κατοικίδιο ζωάκι σε ένα σαδιστικό παιδί) για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην κάλυψη των ευρύτερων συνεπειών της κρίσης.

Συνέπεια αυτού ήταν ότι η Ελλάδα πέρασε στα χέρια της Γερμανίας με σκοπό την ολοκληρωτική κατοχή της, την ληστεία περιουσιών και ορυκτού πλούτου, καθώς επίσης τον (πιθανό) ακρωτηριασμό της. Ήταν αδύνατο να αφεθεί η Ελλάδα από τη Γερμανία να παρεκκλίνει έστω και κατ’ ελάχιστο από το πρόγραμμα κατεδάφισης – σε αντίθεση με την Πορτογαλία που αφέθηκε να επιβιώσει ελεγχόμενα, με συντηρητικούς ρυθμούς βέβαια.

(more…)

Προεδρευόμενη κοινοβουλευτική ολιγαρχία
Saturday
07/07/2018
13:14 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Analyst
0

 

Σχόλιο G-M-R:     Απολύτως κατανοητές οι επιφυλάξεις του συντάκτη σχετικά με το σύνταγμα. Εχθρός του καλού(; ) είναι άλλωστε το καλύτερο. Παρόλα αυτά ο συντάκτης της επιστολής δείχνει σαν να θέλει να κατέβει αυτοπροσώπως ο Θεός και να βάλει τη φωτογραφία του μέσα στο Σύνταγμα για να μην υπάρχουν αδικίες.
Όταν υπάρχει ένας παγκόσμιος κατακτημένος νομικός πολιτισμός και ένα Ελληνικό Σύνταγμα που παρέχουν ικανότατη δικαιϊκή βάση για τεκμηρίωση (με πραγματογνωμοσύνη στα πλαίσια της απόφασης του ΟΗΕ 7/3/2014 (
https://bit.ly/2tufXTW ), για λογιστικό έλεγχο του χρέους με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ λογοδοσία των υπαιτίων) των ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ μνημονιακών εγκλημάτων, το να διαβάζουμε τέτοιες (δήθεν νομικές) προχειρότητες, κάτι άλλο ίσως, πέραν της ανεπάρκειας σε σχέση με τις περιστάσεις, εξυπηρετούν.
Μεγαλύτερη όμως σημασία αυτής της ίδιας της επιστολής, έχει η μακράν κάθε στοιχειώδους κατανόησης δικαίου και δικονομίας, θέση του analyst επί του ζητήματος.


επιστολή αναγνώστη(B.A.Z.) του Analyst, 5-7-2018

 

 

H όλη υπόθεση του χειρισμού του Σκοπιανού από την πολιτική ελίτ της χώρας μας, ανέδειξε κατά τον καλλίτερο τρόπο τον χαρακτήρα του πολιτεύματός μας – το οποίο, κατά τη γνώμη μου, ουδεμία σχέση έχει με τη Δημοκρατία.

 

Επικαιρότητα

Το επίπεδο των αναγνωστών μας και γενικότερα ενός μεγάλου αριθμού Ελλήνων που δυστυχώς δεν προβάλλονται ή/και αποφεύγουν να συμμετέχουν στα κοινά, επειδή γνωρίζουν πολύ καλά πόσο βρώμικο είναι το κομματικό-πελατειακό κράτος και δεν θέλουν να λερώσουν τα χέρια τους (ανάλυση), φαίνεται από την κατωτέρω επιστολή που λάβαμε – για την οποία ευχαριστούμε δημόσια το συγγραφέα της, ελπίζοντας να χρησιμεύσει ως το ξεκίνημα ενός εποικοδομητικού δημοσίου διαλόγου σε σχέση με το νούμερο ένα πρόβλημα της Ελλάδας: με το πολίτευμα της.

Επιστολή

Σε σχέση με το άρθρο «Ο ορισμός του φασισμού», θέλω να σας συγχαρώ για τη προσπάθεια που κάνετε να επισημάνετε ότι το θεμελιακό πρόβλημα της χώρας μας είναι το πολίτευμά της. Επειδή θεωρώ την προσπάθειά σας ως εξαιρετικά πρωτοπόρα και συνεισφέρουσα στο κοινό συμφέρον των Ελλήνων Πολιτών, επιτρέψτε μου κάποιες παρατηρήσεις και σκέψεις πάνω στο άρθρο σας.

Παρατηρήσεις

Στο κείμενο, μετά την εισαγωγή, υπάρχει η ενότητα με τον τίτλο: «Η κατάλυση της Δημοκρατίας». Μια ερμηνεία του τίτλου είναι ότι, το πολίτευμά μας είναι Δημοκρατικό και οι πράξεις της κυβέρνησης το έχουν καταλύσει. Με βάση αυτή την ερμηνεία, οδηγούμαστε στα εξής ερωτήματα:

(more…)

«Καθαρή έξοδος» και άλλα παραμύθια
Friday
29/06/2018
20:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Σταύρ. Μαυρουδέας
0

του Σταύρ. Μαυρουδέα,  296-2018

Από το success story της ΝΔ σε αυτό του ΣΥΡΙΖΑ

Η τυπική ολοκλήρωση του 3ου μνημονίου τον Αύγουστο 2018 δίνει την ευκαιρία (;) στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προβάλλει και αυτή, όπως η προηγούμενη των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το δικό της success story, δηλαδή ότι βγάζει την χώρα από την κρίση και ότι η εποχή της αντιλαϊκής λιτότητας περνά. Ο κουτοπόνηρος αυτός ισχυρισμός –όπως και ο ανάλογος των προκατόχων της- βασίζεται σε υποκρισίες και συνειδητά αβάσιμα επιχειρήματα. Φυσικά ενορχηστρωτής και αυτού του success story είναι οι ξένοι πάτρωνες της ελληνικής ολιγαρχίας (βασικά η Ευρωπαϊκή Ένωση), ενώ τα εγχώρια (αυτή την φορά ψευδο-αριστερά) φερέφωνα είναι απλοί οργανοπαίκτες. Βέβαια και οι τελευταίοι, όπως και οι προηγούμενοι, προσπαθούν να πουλήσουν την «μελωδία» τους στον λαό για να εξασφαλίσουν την πολιτική επιβίωση τους. Είναι κυριολεκτικά φαιδρός ο σκυλοκαβγάς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το νέο success story, όπου οι δύο εμπλεκόμενοι έχουν ουσιαστικά απλά αλλάξει τις θέσεις τους. Εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, αποδομούσε το success story των προκατόχων του έρχεται τώρα η ΝΔ – με όχι ουσιαστικά διαφορετικά επιχειρήματα – να κάνει το ίδιο. Αν όμως τα μαλλιοτραβήγματα των εγχώριων οργανοπαικτών μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν, τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά μεταξύ των μαέστρων αυτής της φαρσοκωμωδίας. Για πρώτη φορά η αντιπαράθεση όσον αφορά το ελληνικό success story μεταξύ του ΔΝΤ (βλέπε ΗΠΑ) και της ΕΕ παίρνει τόσο μεγάλη διάσταση με το πρώτο να το αμφισβητεί ευθέως και την δεύτερη να το υπερασπίζεται μανιωδώς (προς λύπη της ΝΔ).

(more…)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ
Friday
29/06/2018
14:47 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος 90.1 Μαζαράκης Ηχητικά
0

parapolitika901

Εκπομπή αφιερωμένη στην Παγκοσμιοποίηση

ΕΚΠ. ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ 28-06-2018

Το κόστος της επιμήκυνσης του χρέους
Thursday
28/06/2018
00:46 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Κόλμερ
1

του Κων. Κόλμερ 256-2018

Θα περίμενε κανείς ότι η πολλά υπεσχημένη ελάφρυνση του εξωτερικού χρέους θα επέτρεπε στην ελληνική οικονομία να ανακάμψει από τα τάρταρα που την έρριψαν εννέα χρόνια αντιπαραγωγικής πολιτικής. Αντί ελαφρύνσεως του δυσβάστακτου χρέους, το κατά τα άλλα παράνομον Eurogroup της 21ης Ιουνίου έδωσε αναβολήν εξοφλήσεώς του.

Ο καθείς, εφ’ όσον έχει κάποια σχέση με τα οικονομικά, γνωρίζει ότι η επιμήκυνση της εξοφλήσεως του χρέους για δέκα έτη θα αυξήσει το εξωτερικό χρέος και θα επιβαρύνει την οικονομία με παράτασιν τόκων. Η εμπειρία των τελευταίων εννέα ετών το αποδεικνύει: από 301 δισ. ευρώ το χρέος το 2009, ανήλθε στα 315 δισ. ευρώ το 2016. Η αναλογία του από 123% του ΑΕΠ αυξήθη στο 180%.

Μάλιστα, μετά την επομένη διετία 2017-18, το χρέος διευρύνθη ακόμη περισσότερο και η εξυπηρέτηση του με 6-7 δισ. ευρώ ετησίως εστέρησε την οικονομία από πολυτίμους πόρους που θα μπορούσαν να είχαν επενδυθή στην παραγωγική οικονομία για την μείωση της τεραστίας ανεργίας – ιδίως των νέων και εξειδικευμένων στελεχών.

(more…)

Μίκης Θεοδωράκης: Να σταματήσει αυτός ο εθνικός εξευτελισμός
Wednesday
27/06/2018
06:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Μίκης Θεοδωράκης
0

 

του Μίκη Θεοδωράκη, 256-2018

Νέα παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη για τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στη χώρα – Καλεί τους Έλληνες να ενεργοποιηθούν για να σταματήσει ο «εθνικός εξευτελισμός» – Επιτέθεται στην κυβέρνηση

Σε νέα παρέμβαση με ένα άρθρο – καταπέλτης προχώρησε τη Δευτέρα (25/06/2018) ο Μίκης Θεοδωράκης. Αναφερόμενος στην πολιτική στάση των κομμάτων για τα εθνικά και οικονομικά θέματα που απασχολούν τη χώρα μας έκανε λόγο για «εθνικό εξετευλισμό» καλόντας τους Έλληνες να βάλουν ένα τέλος σε όλο αυτό.

Αναλυτικά το άρθρο του

«Κάτω απ’ το χώμα μες στα σταυρωμένα χέρια τους κρατάνε της καμπάνας το σκοινί

Προσμένουνε την ώρα να σημάνουν την Ανάσταση.

Τούτο το χώμα είναι δικό τους και δικό μας.

Δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει.

(Γιάννης Ρίτσος)

Στη σημερινή εποχή ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να κυβερνά ακόμα και με μία μοναδική ψήφο την χώρα μας που έχει καταντήσει χειρότερη κι από Μπανανία.

(more…)

Αντιμνημονιακοί Και Άλλα Παραμύθια
Wednesday
27/06/2018
04:16 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αντ. Παπαντωνίου
1

 

του Αντ. Παπαντωνίου, 26-6-2018

 

 

 

Σε όλη την Ιστορική διαδρομή της Πατρίδας μας είχαμε το φαινόμενο να βιάζεται το νόημα των λέξεων συστηματικά, κυρίως από εκείνους που ασκούσαν εκάστοτε την Εξουσία και αυτό ακριβώς γιατί πάντα σαν Εξουσιαστές ασκούσαν Εξουσία και ποτέ Διακυβέρνηση.

Όμως από το 2010 ξεκίνησε μια πρωτοφανής εκστρατεία διαστρέβλωσης κάθε έννοιας σοβαρότητας σε μια προσπάθεια να αποδεχτεί ο Λαός ότι θα πρέπει να πιστεύει όταν του λένε, για παράδειγμα, ότι είναι Ημέρα και ο Ήλιος λάμπει ψηλά παρ όλο που είναι άγρια Μεσάνυχτα και μάλιστα χωρίς ούτε Αστροφεγγιά!

Έτσι λοιπόν από την 6-5-2010 όταν στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ που μετεξελίχθηκε και σε καθαρή ΚΑΤΟΧΗ το Πολιτικό Σύστημα χωρίστηκε σε Μνημονιακούς και… Αντιμνημονιακούς και έκτοτε καλά κρατεί! Και βέβαια τον τίτλο του Μνημονιακού δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τον αναλύσω γιατί είναι πεντακάθαρος. Αναφέρεται δηλαδή στο Πολιτικό εκείνο προσωπικό που ψήφιζε και ψηφίζει τα Μνημόνια και τα εφαρμόζει με αξιοζήλευτο θράσος και αποτελεσματικότητα, βοηθούμενο από όλα τα παρελκόμενά του , όπως είναι τα Μ.Μ.Ε. , η Δικαστική Εξουσία, ολόκληρη η Δημόσια Διοίκηση και αλλα ευαγή Ιδρύματα. Δεν χρειάζεται λοιπόν, εκτιμώ, να επιμείνουμε σε αυτό Θα ασχοληθώ λοιπόν με την άλλη κατηγορία, που κατά την άποψή μου βέβαια, είναι και η περισσότερο Ένοχη. Δηλαδή με αυτή των…Αντιμνημονιακών.

(more…)

Δήθεν αυταπάτες, κάργα παραισθήσεις
Wednesday
27/06/2018
03:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

 

του“Στάθη”, 26-6-2018

 

 

Η επιμήκυνση του χρέους μακραίνει το σκοινί απ’ το οποίο θα μας κρεμάσουν έλεγε ο Τσίπρας έχει σημασία τι έλεγε; Δεν ξέρω, αλλά αν δεν έχει σημασία τι λέμε, τότε τι έχει σημασία;

Δεν καταλαβαίνει ο Τσίπρας ότι τα αιματοβαμμένα (όπως ο ίδιος επίσης τα ονόμαζε) πλεονάσματα καταδικάζουν το μεγαλύτερο μέρος του λαού στην οικονομική φρίκη; Αν δεν το καταλαβαίνει αυτό, τι παίρνει για να μην το καταλαβαίνει; φιέστες στο Ζάππειο;

Ακούς τον βοθρώδη Καμμένο να ταυτίζει το δίδυμο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τον Ζέρβα και τον Άρη κι αναρωτιέσαι αν η γελοιότης του ανθρώπου υπερέχει απ’ τη γελοιότητα των «αριστερών» που τον χειροκροτούσαν ή αν, εν τέλει, η κάθοδος στον Άδη είναι μια εκδρομή νεκρών μυαλών που φοράνε μακιγιαρισμένες μουτσούνες και ακριβά αξεσουάρ νεοπλουτισμού.

(more…)

Συνθήκες απόλυτης φτώχειας για 5.058.000 ανθρώπους στην Ιταλία
Wednesday
27/06/2018
03:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

Σχόλιο G-M-R: Το “Ευρωπαϊκό Κεκτημένο” της ζώνης του Ευρώ!


G-M-R, 26-6-2018

 

 

Σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας ζουν 5.058.000 άτομα στην Ιταλία, σύμφωνα με έκθεση του ιταλικού στατιστικού ινστιτούτου Istat. Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, πρόκειται για έρευνα που διενεργήθηκε το 2017 και καταγράφεται απόλυτο αρνητικό ρεκόρ από το 2005 μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με την έκφραση «συνθήκες απόλυτης φτώχειας», γίνεται αναφορά σε νοικοκυριά που δεν μπορούν να αγοράσουν τα αναγκαία αγαθά για μια αξιοπρεπή καθημερινή διαβίωση.

Η αύξηση της απόλυτης φτώχειας σημειώνεται κυρίως στην Κάτω Ιταλία, σύμφωνα με το Istat, αλλά υπάρχουν ανησυχητικά μηνύματα και από πολλές πόλεις του ιταλικού Βορρά.

Σε ό,τι αφορά τα ανήλικα, το ποσοστό παιδιών και εφήβων που ζουν χωρίς τα αναγκαία βασικά αγαθά, παραμένει σε ανησυχητικά επίπεδα -στο 12,1%- ενώ στις οικογένειες με τρία ή και περισσότερα παιδιά, το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 20,9%.

Πηγή: newsbeast.gr

Δηλώσεις Αλαβάνου: “Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από τη σημερινή”
Tuesday
26/06/2018
00:07 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλέκ. Αλαβάνος
1

Σχόλιο G-M-R: “Μιλάμε για προδοσία”, αλλά ταυτόχρονα υπονομεύουμε κάθε συζήτηση, πρόταση, δημόσια καταγγελία, δικονομική καταγγελία, για το ΑΔΙΚΗΜΑ της εσχάτης μνημονιακής προδοσίας (*)(εμπλουτισμένης πλέον με την ωμή εκχώρηση εθνοτικών δικαιωμάτων) και τις συνακόλουθες ποινικές και αστικές ευθύνες, αγαπητοί συναγωνιστές του Σχεδίου Β, αγαπητέ συναγωνιστή και Ηγέτη πολλών Προσδοκιών, αγαπητοί συναγωνιστές της Πρωτοβουλίας των 1-1-4.

(*) Παρά και την ΠΡΟΤΑΣΗ-ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΗΕ 7-3-2014 (εδώ, παραγρ.92c), παρά και τις σχετικές καταγγελίες του Προέδρου του ΣτΕ κου Ν. Σακελλαρίου (εδώ).

 

 

Αλέκος Αλαβάνος, 256-2018

 

 

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό άσκησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του Σχεδίου Β, Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90.1 Fm.

«Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από αυτή. Δεν πούλησε καμία κυβέρνηση τέτοια έκταση και σε τόσο χρονικό βάθος όλη την περιουσία του ελληνικού δημοσίου. Δεν το έχει κάνει, δεν έχει τολμήσει ποτέ να το κάνει, ούτε στο διεθνή έλεγχο, ούτε με τον Δεληγιάννη, τις χειρότερες κυβερνήσεις να πάρουμε» υποστήριξε ο κ. Αλαβάνος.

Ο κ. Aλαβάνος σημείωσε επίσης ότι «με αύτη τη συμφωνία γινόμαστε αποικία» εξηγώντας:

(more…)

123..