ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Εισαγγελική έρευνα για την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων
Tuesday
19/02/2019
10:14 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

Σχόλιο G-M-R :    Ο Κρατικοδίαιτος και Ευρωταϊζόμενος Αντι-προσωπευτικός Κοινοβουλευτισμός δεν χορταίνει εύκολα. Βέβαια, αυτοί οι ιδιώτες που φροντίζουν να τον παραχορτάσουν, δεν το κάνουν για τη ψυχή της μάνας τους, τα παίρνουν πίσω ΚΑΙ ΑΥΤΑ με χρέωση των Ελλήνων Πολιτών.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ:   ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΑΪΖΕΤΕ ΤΟΝ (“τι κι αν είναι Κατοχικός” Μην Ξεχνιόμαστε) ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ (εδώ).

Τότε ΜΟΝΟ θα ανακαλύψουμε την δύναμη των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

 

 

G-M-R, 19 Φεβ. 2019

 

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης μπαίνουν οι αναφορές του πρώην «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρου Τσουκάτου, κατά τη διάρκεια της απολογίας του για την υπόθεση της Siemens, σχετικά με την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία θα διενεργήσει η Οικονομική Εισαγγελία. Στόχος της έρευνας, η οποία θα συσχετιστεί με την ανοικτή δικογραφία που αφορά στα δάνεια των κομμάτων, είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις.

Αφορμή για την παρέμβαση της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού στάθηκε η παραδοχή του Θόδωρου Τσουκάτου ότι την προεκλογική περίοδο του 2000 το ΠΑΣΟΚ έλαβε από «ιδιωτική χρηματοδότηση» περί τα 16 δισ. δραχμές.

(more…)

Λαφαζάνης στην Ξ.Δημητρίου: Καταγγελίες για πολιτικές δικαστικές διώξεις και σκάνδαλο ανακεφαλαιοποίησης
Tuesday
19/02/2019
03:15 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παν. Λαφαζάνης
0

 


 

Σχόλιο G-M-R :   Η G-M-R θα ήθελε και το έχει προτείνει επανειλημμένα, να συν-εισφέρει και αγωνιστικά και δικαιϊκά/δικονομικά υπέρ ΟΛΩΝ των καταγγελιών/ μηνύσεων (περιλαμβανομένων αυτόν της ΛΑ.Ε.) κατά των υπαιτίων των Μνημονίων. Όμως υπάρχουν πολιτικά κόμματα, όπως εν προκειμένω η ΛΑ.Ε., που απορρίπτουν μετά βδελυγμίας κάθε σχετική πρόταση, θεωρώντας όλους τους μη οπαδούς τους μηνυτές/καταγγέλλοντες, ως υπερβολικούς (αυτο αφορα τις μηνυσεις εσχατης προδοσιας;), ιδιοτελείς, αδαείς, επιζήμιους.

Μήπως οι πολιτευόμενοι της ΛΑ.Ε. μπορούν να εξηγήσουν στον λαό, ως από το 2010 και εντεύθεν διατελέσαντες βουλευτές και υπουργοί (άρα υποχρεωμένοι να τοποθετηθούν ΔΗΜΟΣΙΑ), γιατί δεν είδαν-δεν άκουσαν για τις μηνύσεις εσχάτης προδοσίας;

Πληροφοριακά, ας ρίξουν έστω και τώρα μια ματιά στην ιστοσελίδα justiceforgreece και σε κάποια αποσπάσματα του βιβλίου του προηγούμενου κόμματός τους “Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ” (εδώ), στο οποίο  υπάρχει η καταγγελία για “Βουλή νεκροταφείο ποινικών δικογραφιών”.

Όσο για λοιπούς πολιτευόμενους, ταυτόχρονα λοιδορούντες κάθε μη δική τους αντιστασιακή προσπάθεια, αυτοί απλά ταΐζουν (με την ελπίδα να ταϊστούν με τη σειρά τους) τον “τι κι αν είναι Κατοχικός” Αντι-προσωπευτικό Κοινοβουλευτισμό.

 

 

Π. Λαφαζάνης, 14 Φεβ. 2019

 

Ο Παν. Λαφαζάνης αύριο Δευτέρα (18/2) 11 π.μ. στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένια Δημητρίου.

Παν. Λαφαζάνης: Είναι αδιανόητο να εκκρεμούν τέσσερις πολιτικές διώξεις σε βάρος μου και κυβέρνηση και Δικαιοσύνη να ακολουθούν πολιτική ομηρίας μου ενόψει εκλογών.

Παν. Λαφαζάνης: Πρωτοφανές η μη διερεύνηση της μήνυσης της ΛΑ.Ε για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ η κυβέρνηση οδεύει προς τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση.

Ο Παν. Λαφαζάνης μαζί με τους δικηγόρους Σαράντο Θεοδωρόπουλο και Κυριάκο Μακαρώνα θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα στις 11 π.μ. την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένια Δημητρίου

Ο Παν. Λαφαζάνης θα θέσει στην κ. Ξένια Δημητρίου δύο θέματα:

(more…)

Για τη λεγόμενη «αναθεώρηση» του Συντάγματος
Tuesday
19/02/2019
03:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Φώτης Μαζαράκης
0

Σχόλιο G-M-R : Κύριε Μαζαράκη, το φάρμακο για την περιγραφόμενη κατάσταση είναι, δώστε ψήφο να μπούμε σ’αυτή τη Βουλή, ή είναι, ένα παλλαϊκό αντιστασιακό-απελευθερωτικό μέτωπο που θα ενεργοποιήσει το άρθρο 120Σ;

 

 

Φώτιου-Σπυρίδωνος Μαζαράκη , 14 Φεβ. 2019

 

 

 

Το Σύνταγμα, νομοτεχνικά, είναι ένα συνοπτικό κείμενο Θέσεων και Αρχών. Περιέχει τους βασικούς κανόνες που ρυθμίζουν την κοινωνική συμβίωση, αλλά και τους όρους για τη διεκδίκηση και την άσκηση της δημόσιας εξουσίας. Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός πλαισίου που διαμορφώνεται από την ιστορική αντιπαλότητα συγκρουόμενων κοινωνικών δυνάμεων. Από αυτήν την έποψη, το Σύνταγμα είναι η νομική απεικόνιση αυτού του συσχετισμού. Πρόκειται για μια συνθήκη ειρήνης μεταξύ εμπολέμων και των συμμάχων τους. Οι εκτιμήσεις για την έκταση και τη βεβαιότητα της νίκης, για την ισχύ και το απόθεμα δυνάμεων του καθενός, διαμορφώνουν και το περιεχόμενο των όρων της ειρήνης. Αν οι αξιολογήσεις είναι σαθρές ή οι όροι δυσβάστακτοι για κάποια πλευρά, θα πρόκειται, τελικά, για σύντομη ανακωχή. Το ιστορικό αίτιο μπορείς να το ξεγελάσεις, δεν μπορείς όμως να το εξαφανίσεις, όσους μάγους κι’ αν φωνάξεις σε βοήθεια.

Οι ιστορικές διαδικασίες παραγωγής του Συντάγματος που καταγράφονται από τη στιγμή της δημιουργίας του με τη σύγχρονη έννοια και περιεχόμενο, από το τέλος δηλαδή του Ευρωπαϊκού Μεσαίωνα μέχρι και σήμερα, είναι δύο: μια πρωτότυπη και μια παράγωγη.

(more…)

Τα Απόνερα των Πρεσπών και η Ελληνική «Δημο»-Κρατία
Tuesday
19/02/2019
02:53 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Παπουλής ΣΚΟΠΙΑΝΟ
0

 

Κ. Παπουλή24 Ιαν. 2019

 

 

 

Η ετυμολογία της λέξης Δημοκρατίας σημαίνει την δύναμη («κράτος») του Δήμου (το σύνολο, ή η συνέλευση των ανθρώπων που έχουν πολιτικά δικαιώματα). Με απλά λόγια σημαίνει την κυριαρχία, ή εξουσία του λαού.

Είναι θεμιτό όμως ακόμη και στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία οι αντιπρόσωποί της (το κοινοβούλιο) να παίρνουν αποφάσεις ενάντια στην διάθεση της πλειοψηφίας του; Η εξουσία πηγάζει, ασκείται και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, αυτές είναι οι τρείς αρχές της δημοκρατίας, ακόμη και της αντιπροσωπευτικής. Συνεπώς όταν το κοινοβούλιο είναι ενάντια στη θέληση του λαού, έχουμε να κάνουμε με κατάλυση της Δημοκρατίας, ακόμη και της αντιπροσωπευτικής.

Επειδή λοιπόν η εξουσία ασκείται από τον λαό η διενέργεια δημοψηφισμάτων, προβλέπεται και στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

(more…)

Έκθεση ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ ξεσκεπάζει τις ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα
Tuesday
19/02/2019
02:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R Ο.Η.Ε.
0

 

 

 

 

G-M-R, 7 Φεβ. 2019

 

 

Πρόσφατη έκθεση ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για την Βενεζουέλα, ξεσκεπάζει τις εγκληματικές ευθύνες των ΗΠΑ και την προσπάθεια στραγγαλισμού του λαού της μέσω των οικονομικών κυρώσεων.

H έκθεση ετοιμάστηκε από τον Alfred de Zayas, που είναι Αμερικανός δικηγόρος, συγγραφέας, ιστορικός και ειδικός σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεθνούς δικαίου. Από το 2012 είναι Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ σε θέματα προώθησης δημοκρατικής και δίκαιης διεθνούς τάξης. Είναι καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Geneva School of Diplomacy and International Relations (περισσότερα εδώ)

Η εντολή διερεύνησης της κατάστασης σε Βενεζουέλα (και Ισημερινό), δόθηκε με ειδική απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

(more…)

4η βιομηχανική επανάσταση: Μύθος ή Πραγματικότητα;
Tuesday
19/02/2019
01:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Σταύρ. Μαυρουδέας
0

 

Σταύρος Μαυρουδέας, 17 Φεβ. 2019

 

 

Αναρτούμε (σε αρχείο pdf) σχετική δημοσίευση του καθ. Πολιτικής Οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Σταύρου Μαυρουδέα την οποία μας έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

4η_βιομηχ_επανάσταση-ΕΟΕΔΕ 2019

 

 

Στήριξη στο Ποτάμι από 26 προσωπικότητες
Monday
18/02/2019
20:43 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

Σχόλιο G-M-R :   Η ΕΝΟΤΗΤΑ της Μνημονιακής Εθελοδουλείας είναι ΑΡΑΓΗΣ.

Η ΑΛΛΗΛΟΫΠΟΝΟΜΕΥΣΗ εντός της Αντιμνημονιακής “τι κι αν είναι Κατοχικής” εκλογοπροσδοκίας, δυναμώνει την Μνημονιακή Ενότητα.

Ο μη πολιτευόμενος Λαός, καλείται να τιμήσει το άρθρο 120Σ.

 

G-M-R, 12 Φεβ.2019

 

Κείμενο υποστήριξης προς το Ποτάμι υπογράφουν 26 προσωπικότητες της χώρας, εν όψει της παρουσίασης της ευρωπαϊκής πρότασης του κόμματος στις 26 Φεβρουαρίου, τονίζοντας πως «το Ποτάμι πρέπει να συνεχίσει να ακούγεται» και καλώντας όσους πολίτες το επιθυμούν να προσθέσουν και αυτοί τις υπογραφές τους.

Ειδικότερα, στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

«Σε μια ευρωπαϊκή χώρα είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχουν πολιτικοί φορείς που δεν έχουν αποκλειστικό γνώμονα τη νομή της εξουσίας. Πολιτικούς που μιλάνε καθαρά για το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα και τολμούν να προτείνουν σύνθετες και πολλές φορές δύσκολες λύσεις. Αυτή την ανάγκη καλύπτει σήμερα το Ποτάμι.

(more…)

Πόθεν έσχες: Στο ΣτΕ οι δικαστικές ενώσεις – Ζητούν να «παγώσει» προσωρινά η υποβολή δηλώσεων
Monday
18/02/2019
19:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
1

 

Σχόλιο G-M-R :    Με εκείνη την έρμη την απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (εδώ) (και στα comments)  που ΟΡΙΖΟΤΑΝ Η ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΝΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, τι γίνεται “αξιότιμοι κύριοι” και “αξιότιμες κυρίες” Δικαστές και Εισαγγελείς; Και σεις Εκπρόσωποι (Κοινοβουλευτικοί Αντι-πρόσωποι) έρημοι (ήθους) και απρόσωποι (προσωπείου ένεκα), γιατί ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ την Εισαγγελικο/Δικαστική φιλομνημονιακή καταπάτηση του ΟΡΚΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ (εδώ);

 

 

G-M-R, 11 Φεβ.2019

 

Συνολικά πέντε δικαστικές ενώσεις κατέθεσαν τη Δευτέρα (11/02/2019) στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) νέα αίτηση ακύρωσης με την οποία ζητούν και πάλι την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων για την υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες» (περιουσιακής κατάστασης) από τους δικαστές και εισαγγελείς.

Παράλληλα, τρεις από τις πέντε δικαστικές ενώσεις κατέθεσαν και αίτηση αναστολής με την οποία ζητούν να «παγώσει» προσωρινά η υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχουν καταθέσει. Οι δύο ενώσεις που δεν κατέθεσαν αιτήσεις αναστολής είναι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

 

Οι δικαστικές ενώσεις, με τη δεύτερη αίτηση προσβάλλουν την από 9.1.2019 απόφαση του πρόεδρου της Βουλής για την ανασυγκρότηση της επιτροπής ελέγχου, ενώ επαναλαμβάνουν τους ίδιους ισχυρισμούς με την πρώτη αίτηση ακύρωσης (αντισυνταγματικότητα, κ.λπ.), ενώ και οι δύο αιτήσεις ακύρωσης θα συζητηθούν την 1η Μάρτιου 2019 στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ, σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο της Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Κουσούλη, με την υπ αριθμ. 19/2019 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχαν καταθέσει οι Δικαστικές Ενώσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Διοικητικών Δικαστών.

Πηγή: newsbomb.gr

 

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ – ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Monday
18/02/2019
17:38 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
1

 

 

 

 

 

Σχόλιο G-M-R :  Το κείμενο είδαμε στο restartgr.blogspot, ενώ μας στάλθηκε και όλο με email συνοδευόμενο με την αφίσα στο τέλος της ανάρτησης.

 

 

restartgr.blogspot, 15 Φεβ.2019

 

Η νέα κατάσταση στη χώρα

Με σταθμό τη συμφωνία των Πρεσπών που συνιστά προοίμιο επαναδιευθέτησης των βόρειων συνόρων της χώρας και απαρχή το Euro-group του Ιουνίου όπου συνομολογήθηκε η πορεία προς μια νέα χρεοκοπία, διαμορφώνεται μια νέα κατάσταση, με κάθε στοιχείο προηγούμενης «κανονικότητας» να έχει διαρραγεί και τις εσωτερικές αντιστάσεις να έχουν τρωθεί.

Με όσα συμφωνήθηκαν σε βάρος της χώρας στις Πρέσπες όπως και την συνακόλουθη μετατροπή της περιοχής σε πολεμικό προγεφύρωμα με στρατηγικό βάθος την Ρωσία και την Αν. Μεσόγειο, ανοίγει το κεφάλαιο μιας νέας επέμβασης της Δύσης. Με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται, υπό τη διεύθυνση των ΗΠΑ και Γερμανίας, ένα «γεωπολιτικό μνημόνιο» για την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας, και της Σερβίας, και την πολτοποίηση και ανάφλεξη της Βαλκανικής.

(more…)

«Βόμβα» Κρούγκμαν: Κίνδυνος νέας ύφεσης στην Ευρωζώνη το 2019
Monday
18/02/2019
17:12 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πολ Κρούγκμαν
0

 

 

Πολ Κρούγκμαν, 11 Φεβ.2019

 

Ο Πολ Κρούγκμαν, ο νομπελίστας οικονομολόγος που είχε προβλέψει με απόλυτη ακρίβεια την οικονομική κρίση το 2008, οπότε κατέρρευσε ο τραπεζικός «κολοσσός» της Lehman Brothers, έρχεται να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας πως η παγκόσμια οικονομία το 2019 βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα μιας νέας μεγάλης ύφεσης.

————————-

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, o Κρούγκμαν μίλησε στην Παγκόσμια Διακυβερνητική Διάσκεψη στο Ντουμπάι όπου τόνισε σχετικά: «Νομίζω ότι υπάρχει μια αρκετά καλή πιθανότητα ότι θα εισέλθουμε σε ύφεση στα τέλη του τρέχοντος έτους (ή) το επόμενο έτος είναι απίθανο να είναι μόνο ένα “μεγάλο γεγονός” που θα προκαλέσει οικονομική ύφεση. Αντ’ αυτού, μια σειρά οικονομικών ανοιγμάτων θα αυξήσει την πιθανότητα επιβράδυνσης… Η κύρια ανησυχία ήταν πάντα ότι δεν έχουμε μια αποτελεσματική απάντηση όταν η οικονομία επιβραδύνεται. Αυτή τη στιγμή, πολύ κοντά στην ύφεση είναι η Ευρωζώνη».

Ο Κρούγκμαν υποστήριξε επίσης ότι το πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας του Προέδρου Τραμπ μέσω μείωσης των φορολογικών εσόδων αποτελεί έναν τομέα ανησυχίας, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα «όχι ιδιαίτερα αποτελεσματικό».

«Οι αγορές ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την προοπτική μιας σοβαρής οικονομικής ύφεσης τους επόμενους μήνες, με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ- Κίνας να αποτελεί πρόκληση για την επιχειρηματικότητα και το καταναλωτικό κλίμα. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι, καθώς και κάποια παγκόσμια επιχειρηματική ελίτ, συμφωνούν ότι η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται, αλλά οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εξέφρασαν κάποια ελπίδα για μια «ομαλή προσγείωση» και όχι μια οριστική ύφεση», εκτιμά ο Κρούγκμαν.

(more…)

123..