ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ανοιχτή επιστολή στο καλύτερο βιογραφικό της χώρας
Friday
15/02/2019
02:20 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ιωάν. Ιωαννιδης
0

Επιστολή G-M-R :   

Κύριε Ιωαννίδη,

Διαβάσαμε καθυστερημένα την συνημμένη δημόσια επιστολή σας και θεωρούμε και εμείς, πώς η κακοδαιμονία της Πατρίδας, έγκειται κυρίως, στην διαφθοροποιό αγκάλη του αντιπροσωπευτικοκοινοβουλευτισμού (τα τελευταία δέκα χρόνια “τι κι αν είναι Κατοχικού”). Αυτή η μεγάλη αγκαλιά, περιλαμβάνει αναλογικά και όλες τις άμεσες ή έμμεσες Κομματικές Αντι-προσωπεύσεις, σε ΔΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΜΜΕ, Επιμελητήρια, Συνδικαλισμό, Επιστημονικούς Συλλόγους, κλπ.

Η διαφθοροποιός αλλά και ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ επίδραση του Αντι-προσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού και των ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ, καταπνίγει κάθε λαϊκό-πατριωτικό-δημοκρατικό αίτημα/αντίσταση και σε αυτό κυρίαρχη ΠΛΕΟΝ μερίδα ευθύνης, φέρουν οι ψευδεπίγραφες και ιδιοτελώς αντιπροσωποκοινοβουλευτικές πολιτικές ταμπέλες, περί υποστήριξης Λαϊκών-Πατριωτικών-Δημοκρατικών ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ.

Θεωρούμε πως υπάρχουν αρκετά εφόδια προκειμένου να μπορέσουμε να αντισταθούμε σε αυτή την διαφθοροποιό καταιγίδα, το μόνο που λείπει είναι η συναίσθηση της Ενότητά μας, άνευ της οποίας η ατομικότητά μας δεν έχει ούτε λόγο, ούτε προοπτική ύπαρξης, ενώπιον Θεού και προγόνων.

Η ιστοσελίδα μας προσπαθεί να συν-εισφέρει, γι’ αυτή την Ενότητα και αναμένουμε ενδεχόμενη απάντηση σας για συνέργειες σε όποιον βαθμό μπορείτε.

 

 

Ιωάννης Ιωαννίδης, 18 Ιαν. 2016

 

Άκουσα την ομιλία στην κοινουβουλευτική ομάδα του κόμματός σας. Γενικά τα είπατε πολύ ωραία, είστε ικανός ρήτορας. Στρωτός λόγος και αρκετά λογικά ή έστω λογικοφανή επιχειρήματα. Ειδικά όταν είπατε ότι τιμάτε την αριστεία, κόντεψα να λιποθυμήσω απ’ τη χαρά μου. Όμως γρήγορα συνήλθα, ενθυμούμενος ότι οι κομματικοί σας σύντροφοι κατέχουν εξίσου πολλά από τα πανελλήνια ρεκόρ αναξιοκρατίας και μετριοκρατίας όσο και οι κομματικοί σας αντίπαλοι – με βάση την προσωπική μου εμπειρία από τον ελληνικό πανεπιστημιακό χώρο. Επίσης σας χειροκροτήσανε μεν οι από κάτω, αλλά αυτοί οι καλοί καγαθοί άνθρωποι στα έδρανα δεν μου φάνηκαν και πολύ χαρούμενοι με τη ζωή τους.

Αγαπητέ κύριε Μητσοτάκη, αγαπητέ Κυριάκο, ως παλιός συμμαθητής και ασήμαντος απλός πολίτης θέλω δημόσια να σας δώσω συγχαρητήρια και για την εκλογή στην ηγεσία της ΝΔ και γιατί πληροφορήθηκα ότι έχετε το καλύτερο βιογραφικό της χώρας. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Ίσως είμαι στενόμυαλος, αλλά φοβάμαι ότι όλα τα κόμματα βλάπτουν τη Συρία το ίδιο, όπως έγραφε και ο Καβάφης πολύ πριν η Ελλάδα γίνει Συρία.

(more…)

Μαξίμου: Κάποιοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν για ήττα του πρωθυπουργού στο άρθρο 3
Thursday
14/02/2019
23:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
1

Σχόλιο G-M-R :   Για το ΚΚΕ, υπάρχουν οι στοιχειώδεις δημοκρατικές προϋποθέσεις για μια κοινοβουλευτική διαδικασία Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Τι σημασία έχουν για το ΚΚΕ (βλ. στο παρόν σχόλια/ comments), οι (εδώ) τοποθετήσεις του Γεωργίου Κασιμάτη;

Τι σημασία έχει για ΟΛΟΥΣ τους επί εννέα χρόνια αντιμνημονιακούς πολιτευόμενους, το άρθρο 120Σ;

Τι σημασία έχουν για τους άναυδους (*) πολίτες, οι μετατροπές των εξαγγελιών για παλλαϊκό, δημοκρατικό, πατριωτικό, αριστερό, κλπ ΜΕΤΩΠΟ, σε διαρκώς προεκλογικό ενδοαντιμνημονιακό διαγκωνισμό;

(*) = μη κομματικούς ΟΠΑΔΟΥΣ…

 

 

G-M-R-, 6 Αυγ. 2018

 

«Αποδεικνύεται η αγωνία τους να καταγράψουν έστω και μία πολιτική ήττα της κυβέρνησης»

Προς αναθεώρηση τελικά το άρθρο 3 για τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας

Την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση δεν εξασφάλισε πλειοψηφία για αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος που αφορά τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας -στην πραγματικότητα το εν λόγω άρθρο βαίνει προς αναθεώρηση.

«Κάποιοι φαίνεται πως βιάστηκαν να πανηγυρίσουν και να καταγράψουν ήττα του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, χωρίς να περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της καταμέτρησης» σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι.

«Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά η αγωνία τους να καταγράψουν έστω και μία πολιτική ήττα μίας κυβέρνησης, που προχωρά αλλάζοντας τη χώρα» πρόσθεσαν.

Πηγή: newpost.gr

 

Γερμανικό βραβείο σε Τσίπρα – Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Thursday
14/02/2019
02:51 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος GMR ΣΚΟΠΙΑΝΟ
0

Σχόλιο G-M-R :   Η Ελλάδα κυβερνάται από τις γνωστές Λέσχες της Παγκοσμιοποίησης, με την στενή επιτήρηση (μοιράζονται και βραβεία εθελοδουλείας) των “συμμαχικών” Νατοϊκών και Ευρωζωνικών κυβερνήσεων.

Οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, κόμματα και τα νέα “κινήματα” – “μέτωπα”, που ντρέπονται να πουν εξ αρχής και ξεκάθαρα ότι θα συμμετέχουν στις “τι κι αν είναι Κατοχικές” εκλογές, μιλούν για Δημοκρατία, την ίδια στιγμή που βλέπουν τον αντιμνημονιακό Πολίτη, μόνο ως οπαδό-ψηφοφόρο, ΜΟΝΟ ως στήριγμα και επίφαση δημοκρατικότητας, του ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.

Ψελλίσατε κάτι και για άρθρο 120Σ, ή δεν ακούσαμε καλά;

 

 

G-M-R, 30 Ιαν. 2019

 

Η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια απονέμει το ετήσιο βραβείο της στους δύο πρωθυπουργούς για την προσφορά τους υπέρ της συνεννόησης και επίλυσης των διαφορών των δύο χωρών

Το φετινό βραβείο «Ewald von Kleist» της 55ης Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια θα απονεμηθεί στις 16 Φεβρουαρίου στο Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον πρωθυπουργό της των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

Την πρόθεση για την βράβευση των δύο πρωθυπουργών για τη Συμφωνία των Πρεσπών είχε ανακοινώσει πριν πέντε ημέρες σε μήνυμα του στο twitter ο πρόεδρος του θεσμού Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ. Σήμερα εκπρόσωπος της Διάσκεψης επιβεβαίωσε στη Deutsche Welle ότι τελικά τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Ζάεφ αποδέχτηκαν την πρόσκληση και θα παραβρεθούν στη συνέλευση στο Μόναχο (15-17 Φεβρουαρίου).

(more…)

Με τα ΜΑΤ κυβερνάται η χώρα. Τα ενισχύουν για να τρομοκρατούν
Thursday
14/02/2019
02:30 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

Σχόλιο G-M-R :   Εξαιρετικά χρήσιμη η συναγωνιστική ανάρτηση της Iskra. Αυτή και μόνη η συναγωνιστική ανάρτηση, υποδεικνύει την ανάγκη και την δική μας υποχρέωση να ΣΥΝ-ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ το άρθρο 120Σ.

 

 

Iskra_gr, 9 Φεβ. 2019

 

Με τα ΜΑΤ κυβερνάται εδώ και πολλά χρόνια η χώρα και όλο και περισσότερο από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και ιδιαίτερα την κυβέρνηση Τσίπρα, που… θα τα καταργούσε.

Οι κυβερνήσεις τρέμουν την κοινωνία και ο κατεστημένος πολιτικός κόσμος χρειάζεται διμοιρίες ακόμα και για την παρουσία του σε απλές δημόσιες εκδηλώσεις.

Οι εξουσίες γίνονται όλο και πιο μισητές από τους λαούς, ενώ εκλέγονται μόνο με την χειραγώγηση του χρήματος και των κατευθυνόμενων μίντια, από όλο και λιγότερους, αφού οι περισσότεροι απλώς απέχουν από την εκλογική διαδικασία.

(more…)

Λαφαζάνης: Κυβέρνηση πάει για 4η ανακεφαλαιοποίηση. Συνάντηση με εισαγγελέα Αρείου Πάγου
Thursday
14/02/2019
02:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παν. Λαφαζάνης
0

 

Σχόλιο G-M-R :

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ/ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:

Αγαπητοί Συναγωνιστές,

Σχετικά με την συνάντηση με την κα Εισαγγελέα Αρείου Πάγου:  Με τι σκοπό γίνεται αυτή η συνάντηση; Εξετάζεται το ενδεχόμενο του σκοπού, να ΣΥΓΚΟΛΛΗΘΟΥΝ ενώπιοι-ενωπίω (της δικαστικοπολιτικής διαπλοκής) σε τεκμηριωτική- καταγγελτική- αντιστασιακή- απελευθερωτική ΕΝΟΤΗΤΑ όλες οι αντιμνημονιακές τεκμηριώσεις, καταγγελίες, μηνύσεις, αντιστάσεις, να συνενωθούν κορυφαίοι νομικοί και οικονομολόγοι, να ενωθεί ο αντιστεκόμενος λαός, με πρωτοβουλία της ΛΑ.Ε.(την οποία και θα υποστηρίξουμε);

Αναμένουμε την απάντηση της ΛΑ.Ε., την οποία και θα δημοσιεύσουμε-διαβιβάσουμε προς όλους τους συντελεστές της G-M-R.

 

 

Παν. Λαφαζάνης, 11 Φεβ. 2019

 

 

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη

Παν. Λαφαζάνης : Η κυβέρνηση, μετά την τρίτη, οδεύει και σε τέταρτη τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση σκάνδαλο

Παν. Λαφαζάνης : Θα ζητήσω συνάντηση με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένια Δημητρίου για τη πορεία της μήνυσης μας για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

Παν. Λαφαζάνης : Ανάγκη η ευρεία σεισάχθεια (διαγραφή) ιδιωτικών χρεών

Ο Παν. Λαφαζάνης με αφορμή την σύσκεψη κυβέρνησης – τραπεζιτών για τα «κόκκινα» δάνεια προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

«Η κυβέρνηση Τσίπρα – Δραγασάκη – Τσακαλώτου – Φλαμπουράρη φέρνει τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν καταντήσει μεγάλη συμφορά για την οικονομία, την κοινωνία και το μέλλον της χώρας.

(more…)

Η προκλητική δήλωση του Ιβάνοφ για τον «Μακεδόνα» Κεμάλ
Tuesday
12/02/2019
19:41 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R ΣΚΟΠΙΑΝΟ
0

 

 

Σχόλιο G-M-R : Δεν είναι προκλητικός ο Ιβάνωφ. Απλά προωθεί το Σχέδιο που τους εθελοεκχωρήσαμε για να τους διευκολύνουμε στους σκοπούς τους (Turkey_builds_Muslim Bow_methodically— Η Τουρκία κτίζει μεθοδικά το μουσουλμανικό τόξο στα Βαλκάνια).

Ποιοί “είμαστε” AYTOI που εθελοεκχωρήσαμε;

Αυτοί, ΕΙΜΑΣΤΕ “εμείς” οι μνημονιακοί, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ- ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ “ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ” και “εμείς” οι μη έχοντες άλλη δουλειά, διαρκώς προεκλογοϋποσχόμενοι (και αλληλοσφαζόμενοι) αντιμνημονιακοί.

 

 

 

G-M-R, 11 Φεβ. 2019

 

 

Έντονο «φλερτ» του Σκοπιανού προέδρου με την Άγκυρα

Αίσθηση προκαλεί μία δήλωση του Σκοπιανού προέδρου Γκιόργκι Ιβάνοφ για τη «μακεδονική» καταγωγή του Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο Ιβάνοφ συναντήθηκε στα Σκόπια με Τούρκους επιχειρηματίες, τιμώντας τις σημαντικές επενδύσεις της Τουρκίας στη γειτονική χώρα, και έκανε μία αναφορά στον Ατατούρκ, τον θεμελιωτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους, ο οποίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

«Ο Μουσταφά Κεμάλ είναι Μακεδόνας. Γιατί την εποχή που γεννήθηκε, η Θεσσαλονίκη ήταν μακεδονικό έδαφος», ανέφερε ο Ιβάνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο IBNA.

«Σας στείλαμε τον Μακεδόνα Μουσταφά Κεμάλ. Τώρα τουρκικές εταιρείες έρχονται στη “Μακεδονία”. Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά», είπε ακόμα ο Ιβάνοφ, χαρακτηρίζοντας την Τουρκία «μεγάλη χώρα με μεγάλη οικονομία» και υπογραμμίζοντας πως «είναι πολύ σημαντικό μια τέτοια χώρα να είναι φιλική προς εμάς και να μας βοηθά».

Σύμφωνα με το IBNA, οι συνολικές επενδύσεις της Τουρκίας στη γειτονική χώρα ξεπερνούν τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια (1.06 δισ. ευρώ).

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ; ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΧΡΕΟΣ, ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ
Sunday
10/02/2019
19:20 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet
0

 

 

Ithacanet, 21 Ιαν. 2019

 

Για μια ακόμα φορά, “για όλα φταίνε αυτοί που χρωστούν στο κράτος και στις τράπεζες“. “Τα κόκκινα δάνεια καταστρέφουν τις τράπεζες και φταίνε για τη μεταφορά των βαρών στο λαό“. 

Το κατοχικό κομματικό σύστημα σε όλες του τις παραλλαγές, έχει ανάγκη από αποδιοπομπαίους τράγους. Υποτελές και απίστευτα υποτακτικό σε τραπεζίτες δεν θα πει ποτέ πώς φτιάχνεται το χρήμα και πώς το χρέος. Δεν θα πει ποτέ ότι οι τράπεζες δεν χρειάζονται καταθέσεις, για να έχουν χρήμα.

Το σύνολο του κομματικού συστήματος είναι απλώς απατεώνες, που βασίζονται στην άγνοια και θησαυρίζουν με το ψέμα. 

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, Κύριοι. Η “σκεπτόμενη διανόηση” είναι είτε ανίκανη, είτε εξαγορασμένη, είτε νοιάζεται μόνο για την αυτοϊκανοποίηση της. Η “διανόηση” είναι μια κατάσταση που ζει ανάμεσα σε προσωπικά συμφέροντα, ψέματα και φαντασιώσεις.  

Η Λευτεριά θα έρθει από τους φτωχούς, τους υπερχρεωμένους και τους κατατρεγμένους. 

Όσοι πιστοί, όσοι λεύτεροι, όσοι πτωχοί σε πνεύμα και υλικά, ας σμίξουμε.

(Για εκτός Κεφαλονιάς, email συμμετοχής ithacanet.gr@gmail.com)

Ευχαριστούμε το επιμελητήριο Κεφαλονιάς, που με τη βοήθεια του, διανέμεται το πιο κάτω κείμενο. Για την ώρα, είναι ο μόνος φορέας στην Ελλάδα, που άνοιξε το διάλογο, για ένα θέμα, που ΟΛΟΙ σιωπούν. Οι υπόλοιποι “εκπρόσωποι”, έρημοι και απρόσωποι, κάνουν πως δεν ξέρουν. 

Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ : 

 

 

 

Πηγή: ithacanet.gr

 

 

Το νέο πατριωτικό κόμμα που γεννήθηκε από τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία
Friday
08/02/2019
19:29 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΟΜΜΑΤΑ
0

 

Σχόλιο G-M-R :   Τα μνημόνια γέννησαν πολλές διακηρύξεις/κόμματα, για ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΝΟΧΩΝ, ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. Η συμφωνία των Πρεσπών γεννά και αυτή νέες διακηρύξεις/κόμματα με προμετωπίδα, “Η Μακεδονία είναι Ελληνική” κλπ.

Όμως και τα Μνημόνια και η Συμφωνία των Πρεσπών, καταλύουν και το Σύνταγμα και την Εθνική Ανεξαρτησία και τα Δικαιώματα Λαού και Πατρίδας.

Το Ελληνικό Σύνταγμα ΟΡΙΖΕΙ με το άρθρο 120Σ, τον ΕΦΙΚΤΟ-ΔΙΚΑΙΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων καταλύσεων.

Κάθε ενέργεια ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ των όσων το άρθρο 120Σ ΟΡΙΖΕΙ, συνιστά ιδιοτελώς ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ-ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΔΡΑΣΗ.

 

 

 

 

Ελληνική Πολιτική Συνείδηση» (Ε.ΠΟ.Σ.), 8 Φεβ. 2019

 

Την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα, που θα ονομάζεται «Ελληνική Πολιτική Συνείδηση» (Ε.ΠΟ.Σ.), ανακοίνωσε σήμερα ένας από τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Μιχάλης Πατσίκας ανέφερε πως πρόκειται για ένα «πατριωτικό, δημοκρατικό, πολιτικό κίνημα» το οποίο είχε ως προμετωπίδα, και όχι ως μοναδικό ενδιαφέρον, τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Απαντώντας αργότερα σε σχολιαστή στη σελίδα του στο Facebook, ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία «με διψήφια νούμερα, ο κ. Πατσίκας απάντησε:

«Ευχαριστούμε Θεόδωρε. Το ότι ανησυχεί το σύστημα είναι καλό δείγμα. Εξάλλου δεν θα είμαστε μόνοι μας αλλά σε μετωπική συγκρότηση με άλλα πατριωτικά δημοκρατικά κόμματα. Φυσικά η ουσία είναι οι απλοί πολίτες να δημιουργήσουν τις ομάδες βάσης όπως λέμε στο καταστατικό λειτουργίας»

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

Έγκλημα στο Μάτι: 100 νεκροί, ένα αστείο πόρισμα και κανένας στη φυλακή
Friday
08/02/2019
18:47 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

Σχόλιο G-M-R : Αστείο και κατόπιν παραγγελίας το Πόρισμα. Παίζει χωρίς πολιτικό αντίπαλο, το Τίποτα. Θα λέγαμε, παίζει με αντιμνημονιακούς συμπαίκτες κοινοβουλευτική monopoly.

 

 

G-M-R, 8 Φεβ. 2019

 

 

«Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσπαθούν με ένα πόρισμα – «κουρελού» να συγκαλύψουν το έγκλημα όλων των υπευθύνων υπουργών και του κρατικού μηχανισμού που οδήγησαν στο θάνατο 100 ψυχών στο Μάτι, τον περασμένο Ιούλιο.

Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του κρύβονται πίσω από ένα πόρισμα – «παραγγελιά» και νομίζουν ότι με 150 σελίδες μπορούν να αποτινάξουν από πάνω τους τις ευθύνες και τις τύψεις για τις τόσες οικογένειες που τις βύθισαν στο αίμα και στο πένθος.

Το πόρισμα της «ανεξάρτητης επιτροπής» που συστάθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ και διευθυντή του Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών, καθηγητή δρ. Γιόχαν Γκέοργκ Γολντάμερ (dr. Johann Georg Goldammer), περιορίζεται σε γενικόλογες διαπιστώσεις και απίστευτες αοριστολογίες χωρίς να καταλογίζει συγκεκριμένες ευθύνες σε κανένα πολιτικό πρόσωπο, σε κανένα στέλεχος του κρατικού μηχανισμού και σε καμία υπηρεσία του κράτους.


(more…)

Η Ελλάδα ζει ένα πραξικόπημα γελοιότητας
Friday
08/02/2019
04:38 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

 

 

 

Σχόλιο G-M-R : Νομίζουμε, αγαπητέ Στάθη και σεβαστοί επιστήμονες, πώς έχουμε πέσει στη λούμπα του “εφικτού” (*). Και δεν μιλάμε για το “εφικτό”, των Μνημονίων, της Συμφωνίας των Πρεσπών, της Μειοδοτικής Επίσκεψης Τσίπρα σε Ερντογάν. Μιλάμε για το “εφικτό” του διαρκώς προεκλογικού διαγκωνισμού, στην στρούγκα του “τι κι αν είναι Κατοχικός” Αντι-προσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού.

Εδώ και εδώ, υπάρχουν προτάσεις (με υπαρκτές σχετικές δράσεις), για απελευθερωτική-αντιστασιακή συνέργεια.  Αυτές οι προτάσεις περιλαμβάνουν ως βάση δικό σου δημόσιο προβληματισμό  (εδώ). Αυτές οι προτάσεις είναι η μόνη δι-έξοδος (ΝΑΤΟ/το δυσκολότερο – ΕΕ-ΕΥΡΩΖΩΝΗ), δεν είναι διέξοδος το να μην θέλουν τα αντιμνημονιακά κόμματα  να στηρίξουν ένα αντιστασιακό-απελευθερωτικό μέτωπο (**) (αλλά και να θελήσουν να διαλυθούν μέσα σ’αυτό, όπως λέει ο φίλος Κώστας Παπουλής). Γνωρίζουμε καλά, πώς ούτε η ΛΑ.Ε. ούτε το Σχέδιο Β (και όχι μόνο) καλοβλέπουν κάθε Στάθη και κάθε Κώστα Παπουλή, όμως επειδή δεν τολμούν να αντιμετωπίσουν την τεκμηρίωση τους και το ήθος τους, τους ανέχονται (μετά δυσκολίας) και επωφελούνται τη σχέση που πολλοί πολίτες νομίζουν ότι πραγματικά υπάρχει. Προτείνουμε και εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, να επικρατήσει η μόνη ΕΦΙΚΤΗ-ΔΙΚΑΙΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ προσπάθεια απελευθέρωσης, με συν-ενεργοποίηση του άρθρου 120Σ.

(*) εδώ (Το νέο πατριωτικό κόμμα που γεννήθηκε από τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία)

(**) με ενεργοποίηση του άρθρου 120Σ.

 

 

 

 

Στάθης”, 8 Φεβ. 2019

 

 

Αν κανείς είναι ελάχιστα φιλοσοφημένος, είτε αριστερός είτε δεξιός, δεν θα μπορεί παρά να απορεί με την κατάσταση στην οποίαν έχει περιέλθει ο πλανήτης. Οι 26 πλουσιότεροι άνθρωποι όπου Γης διαθέτουν περιουσία ίση με το εισόδημα 3,8 δισεκατομμυρίων φτωχών! Το εισόδημα των πλουσίων αυξήθηκε το 2018 κατά 12% ή κατά 2,5 δισ. δολάρια την ημέρα! Αντιθέτως το εισόδημα των φτωχών μειώθηκε κατά 11% ή κατά 500 εκατ. δολάρια την ημέρα.

Στοιχεία, όπως αυτά, δημοσιεύονται ανελλιπώς τα τελευταία τριάντα χρόνια. Κάθε χρονιά όλο και χειρότερα, με το χάσμα πλούτου-φτώχειας να μεγαλώνει όλο και περισσότερο έτος κατ’ έτος, χωρίς σταματημό. Το παράξενο είναι ότι το θέμα αυτό φαίνεται να απασχολεί εφημερίδες, περιοδικά και επιστήμονες, αλλά καθόλου τις κυβερνήσεις.

Ένας φιλοσοφημένος (κατ’ ελάχιστον) άνθρωπος θα ομιλούσε περί οικονομικής τρέλας και πολιτικής παράνοιας, αν θα ήθελε να εκφρασθεί κάπως ασαφώς, σχεδόν ποιητικώς. Διότι αν ήθελε να κυριολεκτήσει, θα άφηνε στην άκρη τα περί την άθλια φύση του ανθρώπου, την απληστία και τα υπόλοιπα θανάσιμα αμαρτήματα και θα αναγκαζόταν να κυριολεκτήσει: ο καπιταλισμός κατατρώει τον πλανήτη, τον άνθρωπο, τα ζώα, τα φυτά, τα νερά και τον αέρα με γεωμετρική πλέον πρόοδο.

(more…)

123..