ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση ακολουθεί ξεκάθαρα μνημονιακή ατζέντα σε όλα τα θέματα
Thursday
29/10/2020
01:31 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ευκλ. Τσακαλώτος
0

Σχόλιο GMR: Σωστά τα λέει ο κανονικός (εκ της “κανονικότητάς” του), ΑΛΗΤΗΣ.

._

 

 

 

 

Ευκλ. Τσακαλώτος , 27 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

 

 

 

Αυτό που κάνει ξεκάθαρα η κυβέρνηση είναι να νομοθετεί με μνημονιακή ατζέντα, τόσο πριν από την πανδημία όσο και κατά τη διάρκειά της, δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Κατά συνέπεια μνημονιακές θα είναι και οι συνέπειες αυτών των μέτρων» υποστηρίζει παραχωρώντας συνέντευξη στην ιστοσελίδα libre, χωρίς να αποκλείει και de jure μνημόνια σε δεύτερο χρόνο.

Ερωτηθείς για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα και την πρώτη κατοικία, ο τέως υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι «ο κόσμος θα αναγκαστεί να μετακομίζει συνεχώς σε μικρότερα σπίτια και σε φτηνότερες γειτονιές, όπως ήταν άλλωστε η πάγια θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Αυτό είναι αδιανόητο, χρειάζεται ως χώρα να έχουμε στεγαστική πολιτική, ένα ολιστικό πλαίσιο, και με μέριμνα για κοινωνική στέγαση, δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πάντα στις αγορές. Και υπάρχει και κάτι ακόμα. Πέραν του ότι το νομοσχέδιο είναι σε λάθος κατεύθυνση έρχεται και σε μια πολύ λάθος στιγμή με δεδομένη την οικονομική ύφεση, την έλλειψη ρευστότητας και την ολοένα αυξανόμενη ανεργία.

(more…)

Τά Ἑλληνόπουλα διδάσκονται ὅτι τό ’40 κρυφτήκαμε στά… ὑπόγεια
Thursday
29/10/2020
01:23 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Νατσιός ΠΑΙΔΕΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Σχετικά με το τι συμβαίνει, σήμερα ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, όμως αγαπητέ κύριε Νατσιέ;;;

Προς υποβοήθηση κατανόησης της ερώτησης:

Επισημάνσεις κομβικής σημασίας, σχετικά με την παρατηρούμενη ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ http://greek-market-research.com/article/o-thanatos-toy-ellina-mikroidioktiti-kai-i-aygi-ton-trapezoypikoon/ , με την παρακάτω σκέψη, προκειμένου να ενεργοποιηθεί το μοναδικό υφιστάμενο “Μετωπικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση” http://greek-market-research.com/article/metopiko-programma-diexodoy-apo-tin-krisi/ , βάζοντας ταυτόχρονα στον ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ το ερώτημα: Τι θα έκανε ο Ρήγας Φεραίος [βλέπετε εδώ, https://edromos.gr/loukas-akselos-o-gkramsi-mporei-na-apotelesei-simeio-anaforas-gia-kathe-dianoitika-cheirafetimeno-politi/ (*)] , απέναντι σε αυτά που επιβάλλονται στην Ελλάδα από το 2010-2020;

Όπως θα δείτε στο σχόλιο της συνημμένης παραπάνω ανάρτηση που αφορά την ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ κανονικότητας, η άποψη της G-M-R είναι πως δίχως ανατροπή της Τρόϊκας Εξωτερικού-Εσωτερικού με προετοιμασμένο το επιχειρησιακό σχέδιο αποδόμησης-ανατροπής (και περιθωριοποίησης αν όχι συμμαχοποίησης της κριτικής στήριξης της κανονικότητας), θα μένουμε εμείς στα λόγια, αυτοί στα έργα.

——————————————-

(*) Πέρα από τον Γκράμσι, ετοιμάζετε έναν τόμο αφιέρωμα στα 200 χρόνια από το 1821. Θα μπορούσατε να μας πείτε λίγα λόγια γι’ αυτή τη δουλειά;

Κοιτάξτε, παράλληλα με τον «Στοχαστή», από το 1980 συμμετέχω αλλά και διευθύνω το περιοδικό «Τετράδια Πολιτικού Διαλόγου, Έρευνας και Κριτικής», περιοδικό που σταθερά και αταλάντευτα εμπνέεται από τις αρχές του Ρήγα Βελεστινλή και κινείται στις ράγες του Δημοκρατικού Πατριωτισμού, που τόσο πιστά αυτός υπηρέτησε.
Ως εκ τούτου θα ήταν, ίσως, παράδοξο τα «Τετράδια» να μην παρέμβουν δραστικά, κατά το μέρος των δυνάμεών τους, στα δρώμενα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από το 1821. Σε αυτό, άλλωστε, είμαστε προετοιμασμένοι με πυρήνα τις ιδέες και αρχές του προγράμματός μας, αρχές ανάμεσα στις οποίες είναι η υπεράσπιση της Επανάστασης του 1821 ως γνήσιας εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης του Ελληνικού Έθνους, που διαχρονικά και μέσα στις ίδιες τις α-συνέχειές του κρατιέται όρθιο, αντιστεκόμενο στην πάσης φύσεως τρομοκρατία-βαρβαρότητα-τουρκοκρατία.
Σε αυτή τη βάση και με στόχο μια πολλαπλού χαρακτήρα και θεματικών προσέγγιση του 1821, η Σ.Ε. και ορισμένοι στενοί μας συνεργάτες απευθυνθήκαμε σε ένα ευρύ φάσμα της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, που αποδέχθηκε την πρότασή μας στα πλαίσια ενός πλουραλισμού που κινείται στους παραπάνω άξονες, αλλά και που, επιπρόσθετα, έχει υιοθετήσει ως απάντηση στο θλιβερό παρόν την άποψη του στρατηγού Μακρυγιάννη ότι «Η θέση όπου είμαστε σήμερα εδώ είναι τοιαύτη• και θα ιδούμεν την τύχη μας οι αδύνατοι με τους δυνατούς».

._

 

 

 

 

Δημ. Νατσιός , 28 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

Καί τρέξαμε στίς τράπεζες! – Τί καταγγέλλει ὁ δάσκαλος Δημήτρης Νατσιός στήν «Ἑστία»

ΜΑΣ ἔμελλε νά τό ζήσουμε καί αὐτό! Ἀφοῦ μάθαμε ὅτι ὁ Καποδίστριας ἦταν «δικτάτορας» (Χατζῆς). Ἀφοῦ ἐνημερωθήκαμε ὅτι ὁ Κολοκοτρώνης ἦταν …γκέυ (Τατσόπουλος). Ἀφοῦ μᾶς εἶπαν ὅτι ἡ ἐπανάστασις τοῦ 1821 ἔγινε ἀπό κάποιους «περιθωριακούς» (Κωστῆς). Τώρα ἔφθασε καί ἡ σειρά τοῦ 1940! 80 χρόνια μετά τό ἡρωικό ξέσπασμα τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ κατά τῶν Ἰταλῶν στά βουνά τῆς Ἀλβανίας ἔφθασε ἡ ὥρα νά μάθουμε, ἀκριβέστερα τά νέα ἑλληνόπουλα νά μάθουν, ὅτι τόν Ὀκτώβριο ἐκείνης τῆς χρονιᾶς δέν τρέξαμε στά βουνά γιά νά κυνηγήσουμε τόν κατακτητή. Ὄχι ! Δέν νικήσαμε τούς Ἰταλούς! Ὄχι! Τόν Ὀκτώβριο ἐκεῖνο τρέξαμε νά κρυφτοῦμε στά ὑπόγεια καί νά πάρουμε τά λεφτά ἀπό τίς τράπεζες! Αὐτό γράφουν τά σχολικά βιβλία Γλώσσης τῆς Ε΄ Δημοτικοῦ. Αὐτό τοὐλάχιστον μᾶς καταγγέλλει ἕνας δάσκαλος ἀπό τό Κιλκίς, ἀναγνώστης τῆς «Ἑστίας», ὁ Δημήτρης Νατσιός, προσκομίζων καί τά σχετικά πειστήρια. Ὁ Ἕλλην Δάσκαλος ἦταν πάντα θεματοφύλαξ ἐθνικῶν ἀξιῶν. Καί πάντοτε στεκόταν στό ὕψος τῶν περιστάσεων. Σήμερα ἀποδεικνύεται γιά μία ἀκόμη φορά. Μᾶς γράφει ὁ κύριος Νατσιός:

«Εἶμαι δάσκαλος τῆς Ε΄ Δημοτικοῦ. Στήν σελίδα 44 τοῦ α΄ τεύχους τοῦ βιβλίου Γλώσσας, περιέχεται κείμενο-ἐπίκαιρο γιά τήν ἐπέτειο. Ὁπότε ὁ πρωθυπουργός τῆς χώρας, μπορεῖ νά ἀναγνώσει τό κείμενο πού διδάσκονται τά Ἑλληνόπουλα, “γιά νά νιώσουν περήφανα γιά τόν ἡρωισμό τῆς γενιᾶς τοῦ ’40, γιά τήν πατρίδα μας”». Ὅπως τονίζει ὁ κύριος Νατσιός, διαβάζουμε σέ αὐτό τό βιβλίο μέ ἀφηγητή ἕναν νεαρό πού μοιράζεται τίς ἀναμνήσεις του μεταξύ ἄλλων τά ἑξῆς: «Ἡ Ἰταλία, συμπολῖτες μου, τήν 28η Ὀκτωβρίου τοῦ 1940, μᾶς κήρυξε τόν πόλεμο! Κι ἐμεῖς πήγαμε στά ὑπόγεια καί κρυφτήκαμε». Οὔτε λέξις γιά αὐτούς πού ἔτρεξαν νά τεθοῦν ὑπό τά ὅπλα μέ τό «χαμόγελο στά χείλη».

(more…)

Ο θάνατος του Έλληνα μικροϊδιοκτήτη και η αυγή των τραπεζοϋπηκόων
Wednesday
28/10/2020
12:52 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Ασημακόπουλος
0

Σχόλιο GMR: Το ΚΕΝΟ και η ΚΕΝΟΤΗΤΑ; Ή κάτι άλλο, λόγου χάριν η εδώ http://greek-market-research.com/article/trilogia-antimnimoniakoy-dimokratikoy-dialogoy-peri-paideias-pepaideymenon-o-epilogos/ Τριλογία Δημοκρατικού Αντιμνημονιακού Διαλόγου.

Θεωρούμε το παρόν άρθρο/ανάρτηση μας του Βασίλη Ασημακόπουλου, συνέχεια του εδώ https://slpress.gr/idees/giati-mikroidioktisia-kai-dimokratia-pane-cheri-cheri-stin-ellada/ άρθρου του.

Ο Βασίλης Ασημακόπουλος “βλέπει” (προσβλέπει προς) έναν χώρο…(οι υπογραμμίσεις δικές μας) :

Ένας χώρος που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα της μισθωτής εργασίας, την ατομική-οικογενειακή ιδιοκτησία, την ελεύθερη-ανεξάρτητη παραγωγή, το δημοκρατικό πατριωτισμό, την πολιτισμική ατμόσφαιρα του λαού-έθνους. Λείπει ο πολιτικός χώρος που θα κινείται στην ενότητα του εθνικού με το κοινωνικό και όχι στη διάσπασή του, θα εορτάζει την 28η Οκτωβρίου 80 χρόνια μετά, χωρίς ανιστόρητα φληναφήματα μιας μικροευρωπαϊκής επαρχιώτικης συνείδησης.

…,

Ένας χώρος που δεν θα θεωρεί το Κυπριακό ως ζήτημα ενδοκοινοτικών διαφορών, αλλά ως ζήτημα εισβολής-κατοχής-εποικισμού και άρνησης του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης“.

Σε μιαν ΑΛΛΗ ίσως εποχή, αναφέρεται η καλή βλέψη του Β.Α..

Και εξηγούμαστε:

Η δημιουργία ενός τέτοιου χώρου, δηλαδή οι “πολιτικές ομάδες με εσωτερική συνοχή και δικτύωση στην κατεύθυνση αυτή”, προετοιμάζεται(*) με αρκετά διακριτή “εσωτερική συνοχή και δικτύωση στην κατεύθυνση αυτή. Τι άλλο πέραν της κάλυψης αυτού του περιγραφέντος του κενού(**) χώρου αντιπροσωπεύει άλλωστε η δημοσιογραφική, επιστημονική, πνευματική (της ιντελιγκέντσιας) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κριτική επί των τεκταινομένων;

Κριτική, είπαμε; Το συμπληρώνουμε επί το ακριβέστερον: κριτική ΣΤΗΡΙΞΗ της ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ._

———————–

(*) για είσοδο εντός του αντιπροσωποκοινοβουλευτικού καθεστώτος σφετερισμού της λαϊκής κυριαρχίας, όπως εξηγούν στις ιστοσελίδες τους οι καθηγητές κκ Γεώργιος Κασιμάτης http://www.kassimatisdimokratia.gr/ και Ανδρέας Δημητρόπουλος https://andreasdimitropoulos.blogspot.com/ .

(**) με την έννοια του ανοιχτού πεδίου δράσης, αλλά ταυτόχρονα, με την έννοια της κενότητας ως προς το βασικό ζήτημα εισβολής-κατοχής-εποικισμού (Τρόϊκα-Μετανάστες) και άρνησης του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης (https://andreasdimitropoulos.blogspot.com/2018/02/blog-post.html και https://andreasdimitropoulos.blogspot.com/2014/07/blog-post_16.html)

._

 

 

 

 

Βασ. Ασημακόπουλος , 27 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και η εμπειρία της Κατοχής στην Ελλάδα με τις ιδιαίτερα σκληρές μορφές της, θα αποτελέσει μια δεύτερη οιονεί μορφή πρωταρχικής συσσώρευσης. Το μετεμφυλιακό κράτος θα αναδιοργανώσει τις μικροϊδιοκτητικές μορφές παραγωγής, διεκδικώντας μια μορφή κοινωνικής συναίνεσης, παράλληλα με τη βίαιη διαδικασία απο-εαμοποίησης του πληθυσμού.

Η εσωτερική μετανάστευση, με την πολεοδομική γιγάντωση της Αθήνας, σε συνδυασμό με την εξωτερική μετανάστευση, θα αποτελέσουν βασικές εκδηλώσεις ανασύστασης και διευρυμένης αναπαραγωγής της μικροϊδιοκτητικής κοινωνικής δομής και της εκ νέου ανάσχεσης της διαδικασίας μαζικού αποχωρισμού των παραγωγών από τα μέσα παραγωγής. Η συσσώρευση μέσω της οικοδομής δια του θεσμού της αντιπαροχής και τα μεταναστευτικά εμβάσματα θα περιορίσουν τις τάσεις προλεταριοποίησης.

Θα διαμορφωθεί παράλληλα μια σχετικά συγκεντροποιημένη βιομηχανική-εργατική τάξη για πρώτη φορά σε σημαντική κλίμακα στην Ελλάδα, λόγω της ενίσχυσης του δευτερογενούς-μεταποιητικού τομέα της οικονομίας τις δεκαετίες ‘60-’70. Μια δυναμική σχέση ισορροπίας μεταξύ εργατικής τάξης, αυτοαπασχόλησης (ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών) και υπαλληλικών στρωμάτων νέας μικροαστικής τάξης, θα αποτελέσουν την κοινωνική βάση του ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, που θα εξελιχθεί στο υλοποιημένο-θεσμισμένο κοινωνικό συμβόλαιο από το 1981 και μετά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Wednesday
28/10/2020
08:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος
0

 

 

 

 

Λαβρόφ πριν την επίσκεψή του στην Αθήνα: Κυρίαρχο δικαίωμα κάθε κράτους να καθορίσει τα χωρικά του ύδατα έως τα 12 μίλια
Tuesday
27/10/2020
09:44 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ρωσία Σεργκέι Λαβρόφ Υφαλοκρηπίδα
0

Σχόλιο GMR: Μας συμβουλεύει η Ρωσία, αλλά εμείς θα ρωτήσουμε τους πάτρωνές μας.

._

 

 

 

Σεργκέι Λαβρόφ , 26 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

«Σοβαρή ανησυχία» της Μόσχας σχετικά με την απόφαση της Τουρκίας για τα Βαρώσια

 

Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο θα πρέπει να επιλύεται όποιο ζήτημα οριοθέτησης της αιγιαλίτιδας ζώνης προκύπτει μεταξύ όμορων χωρών, όπως τονίζει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στην Αθήνα, κάνοντας ρητή αναφορά στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ διαμηνύει ότι η θέση της Ρωσίας, η οποία υπέγραψε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, βασίζεται στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που περιλαμβάνονται σε αυτή τη συνθήκη και σημειώνει πως το άρθρο 3 της Σύμβασης προβλέπει ότι κάθε κράτος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να καθορίσει το εύρος των χωρικών υδάτων του έως τα 12 ναυτικά μίλια.

Αναφερόμενος στην Αγία Σοφία, επισημαίνει πως αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το οποίο ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, έχει εξαιρετική πολιτιστική και ιστορική αξία, είναι ιερός τόπος για τους Ορθοδόξους πιστούς της χώρας του και όλου του κόσμου και προσθέτει ότι για τους Ρώσους έχει ιδιαίτερη πνευματική σημασία. Παράλληλα, παραπέμπει στις δηλώσεις που έχουν κάνει οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για το καθεστώς του ναού και εκτιμά ότι είναι σημαντική για την αξιολόγηση της κατάστασης του Ναού, η δραστηριότητα της ομάδας παρατηρητών-εμπειρογνωμόνων του Κέντρου της Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO και του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS).

(more…)

Ο Λαβρόφ στην Αθήνα – Υπέρ της Ελλάδας οι ρωσικές θέσεις
Tuesday
27/10/2020
09:36 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ρωσία Σεργκέι Λαβρόφ Υφαλοκρηπίδα
0

 

 

 

Σεργκέι Λαβρόφ , 26 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Όταν προκύπτει ζήτημα οριοθέτησης της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ όμορων χωρών, αυτό πρέπει να επιλύεται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, τονίζει με σαφήνεια, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κάνοντας ρητή αναφορά στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ διαμηνύει ότι η θέση της Ρωσίας, η οποία υπέγραψε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, βασίζεται στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που περιλαμβάνονται σε αυτή τη συνθήκη και σημειώνει πως το άρθρο 3 της Σύμβασης προβλέπει ότι κάθε κράτος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να καθορίσει το εύρος των χωρικών υδάτων του έως τα 12 ναυτικά μίλια.

Αναφερόμενος στην Αγία Σοφία, επισημαίνει πως αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το οποίο ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, έχει εξαιρετική πολιτιστική και ιστορική αξία, είναι ιερός τόπος για τους Ορθοδόξους πιστούς της χώρας του και όλου του κόσμου και προσθέτει ότι για τους Ρώσους έχει ιδιαίτερη πνευματική σημασία.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

“Καλημέρα Ελλάδα” Δευτέρα 26/10/2020, υποναύαρχος εα Στ.Φενέκος
Monday
26/10/2020
22:47 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

G-M-R , 26 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” Δευτέρα 26/10/2020 ώρα 8:30:

(Αν κάποιος αναγνώστης βρει το video παρακαλούμε να μας το στείλει)

Ο υποναύαρχος εα Στ.Φενέκος είπε πως ο Ερντογάν δεν θέλει ούτε πόλεμο ούτε θερμό επεισόδιο και πως αν δεν αποκτήσουμε ΣΤΗΡΙΞΗ από ΕΕ-ΗΠΑ η συμμαχία με Γαλλία είναι μονόδρομος.

Ωραία ανάλυση. Προ καιρού Τουρκικό πολεμικό πλοίο επιχείρησε να εμβολίσει Ελληνικό και ο έμπειρος Έλληνας Κυβερνήτης γύρισε τούμπα την κατάσταση και εμβόλισε αυτός το Τουρκικό. Πως δεν τα βλέπει αυτά και άλλα πολλά και ξεχνά και τα Ίμια και την Κύπρο και όλες τις παραβιάσεις κυριαρχίας (εναέριας κλπ) ο Υποναύαρχος εα;

Πώς προσδοκά αντιμετώπιση της Τουρκικής επιθετικότητας με παρακαλετά σε ξένες δυνάμεις, αγνοώντας, πως Ελληνική Οικονομία και Βουλή είναι υποταγμένες στην Χρεοκρατία;

Αλλά,…, μήπως είναι ο μόνος,…;

 

Ο θεσμοποιημένος νεοφιλελευθερισμός τορπίλισε τη σύγκλιση στην ΕE
Monday
26/10/2020
21:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ε.Ε. Κώσ. Μελάς
0

Σχόλιο GMR:Οι λαοί φαίνεται να δυσπιστούν όλο και περισσότερο στο ευρωπαϊκό εγχείρημα και μόνο ο φόβος για χειρότερες εξελίξεις τους κρατά ακόμα προσκολλημένους σε αυτό.

Και εμείς νομίζαμε, πως τους λαούς τους ΚΡΑΤΑ, η δόλια παραπλάνηση, ο εκβιασμός και η εξαγορά, η καταστολή και τα αντίποινα, η ΠΟΛΙΤΙΚΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, η πέμπτη φάλαγγα, η tina την οποία πρεσβεύετε και τόσο πολύ διαφημίζετε (εδώ αλλά και εδώ) κύριε Καθηγητά.

._

 

 

Κ. Μελάς , 22 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Αιτία για την αποτυχημένη πορεία της σύγκλισης των οικονομιών, που αποτελούσε υπαρξιακό λόγο δημιουργίας της Ευρωζώνης, είναι αναμφίβολα ο νεοφιλελευθερισμός. Με άλλα λόγια, οφείλεται στην ασκούμενη πολιτική της συνεχούς δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και στην γενικότερη αρχιτεκτονική του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ενιαίου νομίσματος. Η Γερμανία και οι σύμμαχοί της, είναι αυτοί που φέρουν την ευθύνη γι’ αυτές τις επιλογές.

Οι αρχιτέκτονες των οικονομικών θεσμών της ΕΕ δημιούργησαν ένα άκαμπτο και χωρίς δυνατότητα επιλογών πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας. Υιοθέτησαν εξ ολοκλήρου τις αποφάνσεις της νεοφιλελεύθερης αντίληψης και της νέας κλασικής μακροοικονομίας, επιλέγοντας τη θέσπιση απλών κανόνων ως μέσων άσκησης της οικονομικής πολιτικής, αποκλείοντας έτσι οποιαδήποτε μορφή διακριτικής πολιτικής.

Οι κανόνες είναι ένα σύνολο απλών και προκαθορισμένων κατευθυντηρίων γραμμών οικονομικής πολιτικής, που ανακοινώνονται δημοσίως. Αναφέρονται σε μεγέθη ελεγχόμενα πλήρως από τους ασκούντες την οικονομική πολιτική. Συνήθως, οι κανόνες είναι σταθεροί και ως εκ τούτου χαρακτηρίζονται ως παθητική πολιτική.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Η Goldman Sachs εξαγοράζει την αθωότητά της με πρόστιμο 2,9 δισ.
Sunday
25/10/2020
23:12 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Goldman Sachs Αλέξ. Μουτζουρίδης
0

Σχόλιο GMR: “Ιδιωτική Πρωτοβουλία”(*) vs Κοινωνία.

Αυτά συμβαίνουν όταν η μία τάξη (έχοντες και κατέχοντες, μέσα παραγωγής και ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ), επιΚΡΑΤΕΙ επί της άλλης (έχοντες την εργασία τους, την επιστήμη τους, την επιχειρηματική και άλλη εφευρετικότητα και ικανότητα, όχι όμως την ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ).

Την μια τάξη κρατάει ΟΡΘΙΑ η οργάνωσή της, και η παρεχόμενη από την ιντελιγκέντσια ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ.

Την άλλη τάξη την κρατάει μην τυχόν και φέρει τα πάνω κάτω, η Πέμπτη Φάλαγγα.

(*) Βλέπετε το “κατόρθωμα” της “ιδιωτικής πρωτοβουλίας” στο τμήμα “Εργασία και Αλλοτρίωση”, του παρακάτω link: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

Τελευταία (2010-2020 αν σας λέει κάτι η χρονική περίοδος) παρατηρούμε συνδυασμένες σπόντες και πλαγιοβολές διανοουμένων, τόσο κατά του Μάρξ, όσο και κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η επιστημονική κριτική συνδυασμένη με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΠΟΙΗΣΗ, είναι χρησιμότατη, οι σπόντες και οι πλαγιοβολές, ας απασχολήσουν όσους αναζητούν αλλά και επιθυμούν αλήθειες.

._

 

 

 

 

Αλέξ. Μουτζουρίδης , 25 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που επέβαλε ποτέ ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε βάρος της περιβόητης πολυεθνικής επενδυτικής Goldman Sachs. Ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός ήρθε σε συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές, συμφωνώντας να πληρώσει πρόστιμο 2,9 δισ. δολάρια, για την παραβίαση του νόμου κατά της διαφθοράς.

Με αυτόν τον τρόπο η Goldman κατάφερε να αποφύγει μια καταδίκη στο αμερικανικό δικαστήριο, μεταξύ άλλων για την εμπλοκή της στο γνωστό διεθνές σκάνδαλο οικονομικού εγκλήματος στη Μαλαισία. Από τα 2,9 δισ. άλλωστε τα 600 εκατομμύρια αφορούν στο συμβιβασμό της με την κυβέρνηση της Μαλαισίας, καθώς η θυγατρική της Goldman στην ασιατική χώρα δήλωσε ένοχη για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο του δημοσίου επενδυτικού ταμείου 1MDB.

Όπως δήλωσε ο βοηθός εισαγγελέα Μπράιαν Ράμπιτ, «η Goldman ανέλαβε την ευθύνη για το ρόλο της σε συνωμοσία με σκοπό τη δωροδοκία κορυφαίων αξιωματούχων της αλλοδαπής, και την απόκτηση ελκυστικών συμβάσεων και άλλων έργων που αφορούν στο 1MDB. Η Goldman οφείλει να παραδεχθεί αδικοπραξία και να πληρώσει σχεδόν τρία δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Οι μεγάλες αλήθειες για το 1821: Τρίτομη Ιστορία του Σαράντου Καργάκου
Sunday
25/10/2020
22:27 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος 1821 200η ΕΠΕΤΕΙΟΣ Λαοκράτης Βάσσης Σαράντος Καργάκος
0

 

 

 

Λαοκράτης Βάσσης, 22 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

Α. Χαρακτήρας και ταυτότητα του ΄21

Ένα μνημειώδες έργο, πλούτος για την ιστοριογραφία μας, όπως η τρίτομη ιστορία του Σαράντου Καργάκου, για την Επανάσταση του ’21, πάνω από 2.000 σελίδες, εκδ. ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ, δεν χωράει σε σύντομες κριτικές θεωρήσεις. Γιατί, τι να πρωτοαναφέρεις απ’ τη συναρπαστική ιστόρηση των στρατιωτικών της γεγονότων ή απ’ τη στοχαστική ανάλυση της σύνθετης πολιτικής της διάστασης, απ’ τα πολύπλοκα δηλαδή πολιτικά της γεγονότα; Προέκρινα, γι’ αυτό, να επικεντρώσω την προσέγγισή μου στις πολύ κρίσιμες και καίριες αλήθειες του Καργάκου για τον χαρακτήρα και την ταυτότητα του ’21. Όπου, φωτίζοντας, με έξοχη ερμηνευτική πειστικότητα, την εθνο-αναγεννητική και όχι εθνο/γενετική ιστορική αλήθεια του Μεγάλου μας Ξεσηκωμού, κάνει, με την ευθύνη του επιστήμονα ιστορικού, «φύλλο-φτερό» τον ύπουλο και ύποπτο επιστημονικοφανή λόγο του επελαύνοντος, τα τελευταία χρόνια, νεο-ιστορικού αναθεωρητισμού και εθνο-αποδομητισμού. Που βάλθηκε να ξεθεμελιώσει παν τι το εθνικό και ελληνικό.

α. Στο εισαγωγικό πρώτο μου μέρος θέλω να τονίσω:

Πρώτον, ότι ο Σαράντος Καργάκος ανήκει στους αληθινά μεγάλους της πνευματικής μας ζωής, όπως δείχνει και το τεράστιο συγγραφικό του έργο. Υπερβαίνουν τα εκατό τα βιβλία που έχει γράψει, τα περισσότερα πολύτομα. Ιδίως τα ιστορικά, χάρη στα οποία και ανήκει στους κορυφαίους Νεοέλληνες ιστορικούς, δίπλα στον Παπαρρηγόπουλο, τον Βακαλόπουλο και τον Σβορώνο. Καθώς, σημαντικά συγγράμματά του, όπως η τρίτομη Ιστορία των Αθηνών, η δίτομη Ιστορία της Σπάρτης, η δίτομη ιστορία του Μ. Αλεξάνδρου, η δίτομη Μικρασιατική Εκστρατεία, η τετράτομη Ιστορία του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και η τρίτομη Επανάσταση του ’21, για να αρκεστούμε σ’ αυτά, δικαίως τον ανυψώνουν στην πρώτη αυτή κατηγορία ιστορικών μας.

(more…)

123..