ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αν αυτό είναι ο αριστερός
Sunday
16/12/2018
21:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

 

Σχόλιο G-M-R: Το Τσογλάνι-Ένοχος Εσχάτης Μνημονιακής Προδοσίας, όπως τον περιγράφει ο Στάθης. Υπ΄ όψιν κου Προέδρου του Αρείου Πάγου, σχετικά με την εδώ προτρεπτική προς Ημάς δήλωσή του.

 

 

Στάθης”, 16 Δεκ. 2018

 


 

Επειδή ο Πρωθυπουργός απολαμβάνει να εμπαίζει τη νοημοσύνη μας κι επειδή συστηματικώς καταστρέφει ό,τι αγγίζει, ας κάνουμε μια σύνοψη. Κάτι σαν «σκονάκι» εν όψει εκλογών (για όποιον ενδιαφέρεται).

Τι είναι αυτός που όταν ξέσπασε η τραγωδία στο Μάτι κρύφθηκε; Δειλός μήπως; Και τι είναι εκείνος που εκ των υστέρων κι ενώ γνώριζε ότι άρχιζε να καταφθάνει

ο αριθμός των νεκρών, οργάνωνε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ένα σώου της ελεεινής μορφής; Μήπως είναι απατεών; Ο Τσίπρας πάντως το έπραξε.

Ελαφρόμυαλος: προσέγγισε εθνικά θέματα με μικροκομματικό σχεδιασμό, προκειμένου να βλάψει τους κομματικούς του αντιπάλους. Τζίφος! Όμως ακόμα και σήμερα η Συμφωνία των Πρεσπών αντιμετωπίζεται ως καταλύτης πολιτικών εξελίξεων και όχι ως εθνικό διακύβευμα υψίστης σημασίας.

(more…)

Τα «κίτρινα γιλέκα» vs Εμμανουέλ Μακρόν και της «ελίτ των Βρυξελλών»
Sunday
16/12/2018
21:31 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ. Μηλιαράκης
0

 

 

 

 

Πέτ. Μηλιαράκης, 16 Δεκ. 2018


 

Όταν η Harris Interactive σε πρόσφατη δημοσκόπηση της ανέδειξε ότι η παραδοχή και η στήριξη του «Κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων» ανέρχεται στο 70% των ερωτηθέντων, το πρόβλημα δεν το έχει πλέον μόνο ο Πρόεδρος Μακρόν. Το πρόβλημα το έχει η ελίτ των Βρυξελλών και το «κύρος» της «νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας».

«ΜACRON DEMISSION»

Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» αρχικώς συμβολίζει λόγω της ιδιαίτερης ενδυματολογικής εμφάνισης των διαμαρτυρόμενων, τη σχέση του ιδιώτη οδηγού οχήματος, του οποίου το όχημα για κάποιο λόγο έχει ακινητοποιηθεί. Στην περίπτωση αυτή ο οδηγός θα πρέπει να φορέσει το κίτρινο γιλέκο, ως «σήμα» αποφυγής ατυχήματος λόγω της οδικής κυκλοφορίας. Το «κίτρινο γιλέκο» δηλαδή αφορά «προστασία» του συγκεκριμένου οδηγού από άλλους χρήστες οχημάτων.

Συνεπώς ήταν μάλλον επιτυχής η έμπνευση του «κίτρινου γιλέκου» ως συμβόλου προστασίας του καταναλωτή από την αύξηση των τιμών των καυσίμων, πράγμα που αποτέλεσε και την αρχική βάση και εν γένει αφετηρία της συγκεκριμένης διαμαρτυρίας που κατέληξε σε εξέγερση.

(more…)

Δελφικά παραγγέλματα: Αυτές είναι οι «δέκα» εντολές του ελληνικού πολιτισμού
Sunday
16/12/2018
21:14 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R Ελληνικός Πολιτισμός
0

 

 

 

G-M-R, 16 Δεκ. 2018


 

Δελφικά Παραγγέλματα: Οι «εντολές» του Ελληνικού Πολιτισμού: Το Μαντείο των Δελφών ήταν γνωστό όχι μόνο για τους χρησμούς του, αλλά και για το μεγάλο αριθμό παραγγελμάτων που ήταν λιτά αποφθέγματα 2 έως 5 λέξεων, μεστά σοφίας.

Τα περισσότερα ανήκαν στους 7 σοφούς της αρχαιότητας και ήταν χαραγμένα είτε στον πρόσθιο τοίχο του Πρόναου είτε επί των παραστάδων της πύλης του μεγάλου ναού είτε επί του υπέρθυρου είτε επί των στηλών του ναού περιμετρικά.

Κατά τον Σωσιάδη («Των Επτά Σοφών Υποθήκαι»), τα επιγράμματα περιλαμβάνουν 147 παραγγέλματα, αλλά υπήρχαν και πίνακες που περιείχαν χωριστά τα παραγγέλματα ενός εκάστου των Επτά.

(more…)

Εγκρίθηκε το σύμφωνο για την λαθρομετανάστευση.
Sunday
16/12/2018
18:43 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Κυπριώτης
0

 

Δημήτρης Κυπριώτης, 13 Δεκ. 2018


 

Πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε στο Μαρακές(Μαρόκο), το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική (λαθρο) Μετανάστευση, όπως χαρακτηριστικά είναι ο τίτλος συγκάλυψης που του έδωσαν. Ποιας ακριβώς συγκάλυψης; Του τρίτου πυλώνα της Παγκοσμιοποίησης, αφού οι δύο άλλοι έχουν προχωρήσει (ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, ελεύθερη διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών) και έχουν βυθίσει στην απελπισία τους πληθυσμούς κρατών.

Και ενώ αυτό το γεγονός είναι παγκοσμίου κλίμακας και σημασίας, παρατηρείται μια σιγή ιχθύος από τα μεγάλα Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, τη στιγμή μάλιστα που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας  ήταν επισπεύδων στην υπογραφή της συμφωνίας.

Και αυτό όπως και σε άλλες πολύ σοβαρές πράξεις που προσχώρησε  ο κ. Τσίπρας,  το έπραξε εν κρυπτώ και χωρίς να ενημερώσει κανέναν απολύτως. Χωρίς να εξηγήσει ούτε και αυτό το συστημικό  κοινοβούλιο, αλλά ούτε και τους Έλληνες τι ακριβώς αφορά η υπογραφή που έβαλε στο Σύμφωνο αυτό. Και πως να ενημερώσει και τι να πει,  ότι καταργεί ουσιαστικά τα σύνορα;

(more…)

Το αντίο του Subcomandante Μάρκος
Saturday
15/12/2018
19:58 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R
1

 

Σχόλιο G-M-R:   Ένα ΑΝΤΙΟ – παντοτινή πρόταση απελευθέρωσης από δεσμά.

 

 

 

GMR, 15 Δεκ. 2018


 

Ο επικεφαλής των ανταρτών Ζαπατίστας, στο νότιο Μεξικό , που είναι γνωστός ως «Υποδιοικητής» Μάρκος, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία της ομάδας. Σε δήλωσή του, είπε ότι δεν μιλά πλέον για λογαριασμό του κινήματος.

Επιμέλεια Μικαέλα Κόλλια.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι παραιτείται εξαιτίας εσωτερικών αλλαγών που έχουν λάβει χώρα κατά την εικοσάχρονη πορεία των Ζαπατίστας, που αγωνίζεται για δικαιώματα των γηγενών πληθυσμών στην πολιτεία Τσιάπας, και αρνήθηκε τις φήμες που τον ήθελαν άρρωστο.

Ο Ραφαέλ Βινθέτε Γκιγέρ, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Υποδιοικητή Μάρκου, αναφέρει στην ιστοσελίδα των Ζαπατίστας: «Δηλώνω ότι ο γνωστός ως επαναστατικός Υποδιοικητή Μάρκος δεν υπάρχει πια». «Η φωνή του Ζαπατιστικού Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης ( EZLN ) δε θα προέρχεται πλέον από τη φωνή μου», πρόσθεσε.

Εδώ και αρκετό καιρό υπήρξαν φήμες ότι ήταν άρρωστος, αλλά ο ίδιος τις διέψευσε λέγοντας ότι τέτοιου είδους αναφορές είναι αναληθείς.

(more…)

Subcomandante Marcos: Τα λόγια του υποδιοικητή Marcos σε ένα κόμικ
Saturday
15/12/2018
19:51 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

 

 

 

Iskra, 12 Δεκ. 2018


 

Το νέο comic album Subcomandante Marcos διατρέχει το λόγο και τις πράξεις των εξεγερμένων Ζαπατίστας της περιοχής Τσιάπας του Μεξικού.

Περιλαμβάνει εικονογραφημένες τις ανακοινώσεις και ομιλίες του subcomandante Marcos των Ζαπατίστας: Οκτώ ανακοινώσεις και ομιλίες του υποδιοικητή Μάρκος που αποτυπώνουν την άλλη όψη των πραγμάτων, την πορεία προς την αξιοπρέπεια και την απελευθέρωση των ανθρώπων και των κοινωνιών.

Όπως υπογραμμίζει σε μια από τις ιστορίες του άλμπουμ ο Μάρκος «Ήταν, άραγε, ένα όνειρο, ο κόσμος αυτός, τόσο διαφορετικός, τόσο μακρινός, τόσο ξένος; Αργότερα έμαθα πως δεν μιλούσαν για έναν κόσμο ασαφή, και άρα απίθανο. Αυτός ο κόσμος ήδη έκανε τα βήματά του. Εσείς δεν τον είδατε, δεν τον βλέπετε;» (από το ανακοινωθέν «Ανάμεσα στο φως και στη σκιά»).

Ο Αργεντίνος Ίαν Ντεμπιάσε (Ian Debiase) σκιτσάρει τα λόγια του εξεγερμένου υποδιοικητή Μάρκος.

Μπορείτε να πάρετε μία πρώτη εικόνα από το album:

συνεχίζοντας την ανάγνωση στο Link εδώ.

Τα γράμματα στα σκίτσα είναι μικρά και δύσκολο να διαβαστούν. Λύση είναι η μεγέθυνση της ιστοσελίδας που γίνεται πατώντας κρατημένο το πλήκτρο Ctrl στο πληκτρολόγιο και γυρνώντας το ροδάκι του ποντικιού.

 

Πηγή: iskra.gr

 

 

 

Παυλόπουλος: Νομικώς ενεργές οι απαιτήσεις για κατοχικό δάνειο και γερμανικές αποζημιώσεις
Saturday
15/12/2018
02:01 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

Σχόλιο G-M-R:   Ενεργός ο Ανενεργός. Για να κρατάει και μια πισινή καλού κακού. Εντάξει, θα μπει στα ελαφρυντικά του στην υπόθεση της εσχάτης μνημονιακής προδοσίας.

 

 

 

 

 

 

 

G-M-R , 13 Δεκ. 2018


Τα Καλάβρυτα επισκέφτηκε ο ΠτΔ.

Ιδιαίτερη αναφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις και στο κατοχικό δάνειο αλλά και στην κρισιμότητα των ευρωεκλογών έκανε σήμερα από τα Καλάβρυτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την διάρκεια της αντιφώνησής του προς τον δήμαρχο Γιώργο Λαζουρά, στο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του, με αφορμή την 75η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «εμμένω πάντα στην διαπίστωσή μου ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο και τις κάθε είδους αποζημιώσεις των θυμάτων του γερμανικού στρατού κατοχής είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες», προσθέτοντας ότι «ουδεμία καμία ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε ποτέ ότι υπήρξε τέτοιου είδους παραίτηση από αυτό το ιερό δικαίωμα στην μνήμη όλων εκείνων που χάθηκαν».

Μάλιστα όπως εξήγησε, «ειδικώς ως προς τις ως άνω αποζημιώσεις, οι σχετικές απαιτήσεις αφενός δεν έχουν παραγραφεί και αφετέρου, βρίσκουν στέρεο έρεισμα σε συγκεκριμένες διατάξεις του διεθνούς δικαίου, ιδίως δε σε διατάξεις της Δ΄ Σύμβασης της Χάγης του 1907».

(more…)

Το οικονομικό σύστημα, καπιταλισμός ή σοσιαλισμός, δεν υπάρχει και δεν δρα αυτόνομα.
Saturday
15/12/2018
01:38 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Θραξ Αναρμόδιος
0

 

 

 

Θραξ Αναρμόδιος , 3 Δεκ. 2018


 

Το οικονομικό σύστημα, καπιταλισμός ή σοσιαλισμός, δεν υπάρχει αυτόνομα. Υπάρχει και λειτουργεί μέσα σε ένα πλαίσιο. Κανονιστικό πλαίσιο. Το πλαίσιο αυτό είναι το πολίτευμα. Το πόσοι δηλαδή έχουν και ασκούν την πολιτική εξουσία. Λίγοι ή όλοι. Ολιγαρχία ή δημοκρατία.

Σε ένα ολιγαρχικό πολίτευμα, σαν το δικό μας, είναι σχετικά εύκολο να διαφθαρούν και να ελεγχθούν εκείνοι οι λίγοι, οι οποίοι συγκέντρωσαν την πολιτική εξουσία στα χέρια τους, δηλαδή οι επαγγελματίες πολιτικοί. Να διαφθαρούν και να ελεγχθούν οι λίγοι επαγγελματίες πολιτικοί από εκείνους που συγκέντρωσαν τον πολύ πλούτο. Ωστε μετά έλέγχοντας τους λίγους επαγγελματίες πολιτικούς, να γίνουν οι πλούσιοι κι άλλο πλούσιοι. Πλουσιότεροι.

Ένα ολιγαρχικό πολίτευμα, και μάλιστα ανεξαρτήτως οικονομικού συστήματος, δεν βάζει κανέναν φραγμό στην γιγάντωση της απληστίας, δηλαδή της οικονομικής ανισότητας. Και έτσι φτάνουμε σε αυτό που λέμε «κρίση».

(more…)

Βεντέτα! Ο νόμος της εκδίκησης σήμερα στις πλατείες και δρόμους της Γαλλίας…
Friday
14/12/2018
22:58 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Νίκος Κλειτσίκας
0

 

 

Νίκος Κλειτσίκας , 8 Δεκ. 2018


«Αν ζούμε είναι για να περπατάμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
Αν πεθάνουμε, ή τι όμορφος θάνατος όταν οι…

Πρίγκιπες πεθάνουν μαζί μας.»

Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, Ερρίκος Δ΄”


Πολιτική κρίση στη Γαλλία, κράτος κι αστυνομία απέναντι σ’ ένα πολιτικό κίνημα.
Την αυγή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια En GuerreΣτα Όπλα» θα ήταν σωστότερος ελληνικός τίτλος), κι όχι μόνον στο Παρίσι αλλά σ’ ολόκληρη τη χώρα.
Το hashtagτο σύμβολο, η σημαία, για να είμαστε μέσα στην ορολογία του σήμερα-, είναι ένα: «Βεντέτα»… εκδίκηση γι’ αυτό που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία
της Πέμπτης Δημοκρατίας στη Γαλλία. Όταν σε ανήλικους 14χρονους μαθητές ασκείς καταστολή ίδια μ’ αυτή που πρόσφεραν και προσφέρουν ως εκπαίδευση οι Γάλλοι “στρατιωτικοί σύμβουλοι” στους τζιχαντιστές στη Συρία, τους Κούρδους στο κατεχόμενο τμήμα της Βόρειας Συρίας κι απλώς δεν πυροβολούν στο κεφάλι τους μαθητές, η μόνη απάντηση είναι: εκδίκηση.

(more…)

ΗΠΑ – Απειλή κατά της ανθρωπότητος και πως αντιμετωπίζεται
Thursday
13/12/2018
22:27 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Λεων. Χρυσανθόπουλου
0

 

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, 11 Δεκ. 2018


Από παλιά οι ΗΠΑ,όπως άλλωστε και οι άλλες μεγάλες δυνάμεις είχαν βλέψεις για να αυξήσουν και επεκτείνουν την επιρροή τους στον πλανήτη μας, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα φυσικό. Ο τρόπος όμως που χρησιμοποιούσαν οι ΗΠΑ ήταν εν πολλοίς βάρβαρος. Να θυμίσουμε τα πραξικοπήματα που οργάνωσε τις δεκαετίες μεταξύ 50-80 στην Γουατεμάλα, Ελ-Σαλβαντόρ ,Νικαράγκουα, Χιλή και Αργεντινή κυρίως για την υποστήριξη των συμφερόντων των μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων που είχαν επενδύσει εκεί.  Αναφέρουμε επίσης την εισβολή στον Παναμά και στην Γρενάδα και την αποτυχημένη εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα.

Όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση, η ανθρωπότης έμεινε με την εντύπωση ότι θα άρχιζε μια περίοδος διαρκούς ειρήνης και ευημερίας. Πόσο λάθος έκανε..  Η λεγόμενη Δύση-δηλαδή οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι της, ήθελε να ελέγχει πλήρως τον πλανήτη. Παραβίασε ψευδόμενη -την συμφωνία κυρίων μεταξύ Γκορμπατσώφ και Μπους, σύμφωνα με την οποίαν η Ρωσία συμφωνούσε στην επανένωση της Γερμανίας υπό την προϋπόθεση να μη διευρύνετο το ΝΑΤΟ. Και το ΝΑΤΟ διευρύνθηκε τόσο πολύ που ενέταξε σ’αυτό όλα τα κράτη του Συμφώνου Βαρσοβίας, σε μια αδικαιολόγητη προσπάθεια περικύκλωσης της Ρωσίας.
(more…)

123..