ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πικραμένος: Προτεραιότητα μας η θωράκιση των θεσμών
Monday
22/07/2019
23:51 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΘΕΣΜΟΙ Παν. Πικραμένος
0

Σχόλιο GMR Με την άνεσή του μιλάει ο άνθρωπος για θωράκιση των θεσμών. Ποιος θα τον ενοχλήσει; Μήπως η εντός ή εκτός Βουλής συντεχνία του “τι κι αν είναι Κατοχή” Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού;

 

 

Παν. Πικραμένος, 22 Ιουλίου 2019

 

 

Έμφαση στην θωράκιση του κύρους των θεσμών, που είναι «ο πραγματικός πλούτος της κοινωνίας», έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος, και τόνισε ότι για τη κυβέρνηση της ΝΔ ο στόχος αυτός είναι προτεραιότητα.

«Αυτή είναι η αποστολή όλων μας και έχουμε την δύναμη, τα όπλα και το κουράγιο για να πετύχουμε και θα πετύχουμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Πικραμένος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή των προγραμματικών δηλώσεων.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια το κύρος τους έχει πληγεί, αυξάνοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών, ενώ δήλωσε υπερήφανος από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η προσωπική μου διαδρομή, επιβάλλει να επισημάνω πόσο σημαντικό είναι για μια κοινωνία, και για ένα κράτος, η ορθή και αντικειμενική λειτουργία των θεσμών. Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, το κράτος δικαίου, η προστασία των δικαιωμάτων. Είναι αρχές που διέπουν μια σύγχρονη και φιλελεύθερη δημοκρατία και υπηρετούν ταυτόχρονα τον πυρήνα των δικαιωμάτων του ανθρώπου-πολίτη», τόνισε χαρακτηριστικά ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Πικραμένος και πρόσθεσε:

(more…)

Σε πήλινα πόδια στηρίζεται ο νέος δικομματισμός
Saturday
20/07/2019
13:37 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αποστ. Αποστολόπουλος
0

Σχόλιο GMR : Κύριε Αποστολόπουλε,

Ο λαός δεν κάνει κωλοτούμπες.

Ο λαός ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ μην τυχόν και αποκτήσει αυτοδυναμία ο ένας ΑΠΟΚΤΗΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ (ο Κυριακούλης, ο οποίος λίγες μέρες πριν τις εκλογές διακήρυττε πως θα κάνει περικοπές στην ΥΓΕΙΑ) και ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ προς τούτο, να ψηφίσει τον ΑΛΛΟΝ ΑΠΟΚΤΗΝΩΜΕΝΟ (και ένοχο εσχάτης προδοσίας με εξωτερική συμπεριφορά τσογλανιού) ΠΟΛΙΤΙΚΟ.

Παρακαλούμε όλους τους δημοσιολογούντες Αντιμνημονιακούς, να ΣΚΕΦΘΟΥΝ τα περί ΕΚΒΙΑΣΗΣ σε συνάρτηση μετά των περί ΔΟΛΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ του ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ και να ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ σε ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, αντί να κατηγορούν (ιδιαίτερο “προνόμιο” των πολιτευομένων) ΤΟΝ ΛΑΟ που και επέδειξε αντίσταση (2011-2013) και προδόθηκε ΟΙΚΤΡΑ από ΟΛΟΥΣ τους αγαπητικούς του “τι κι αν είναι Κατοχικός” Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού.

Το πως μπορεί να γίνει αυτή η συσπείρωση, ενδεικτικά αλλά και με την απαραίτητη τεκμηρίωση, ΕΔΩ .

 

 

Απόστ. Αποστολόπουλος, 20 Ιουλίου 2019

 

Το απροσδόκητο ποσοστό, σχεδόν 32%, του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές έκανε πολλούς να πουν ότι ο δικομματισμός νεκραναστήθηκε. Η έκπληξη ήταν δικαιολογημένη, επειδή μόλις πριν από ένα μήνα, στις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προσγειωθεί ανώμαλα σε ένα απογοητευτικό 23% και οι προβλέψεις για τις εθνικές εκλογές δεν ήταν αισιόδοξες. Το αποτέλεσμα κλόνισε τουλάχιστον τους πιο λογικούς.

Δηλαδή, σκέφτηκαν, ο λαός ξέχασε στις ευρωεκλογές αλλά ξαναθυμήθηκε στις εθνικές εκλογές ότι «δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» και έτσι παράτησε τη Μακεδονία και τις “Πρέσπες”, λησμόνησε την κωλοτούμπα στο δημοψήφισμα, αδιαφόρησε για τις συντάξεις και, κατά κυριολεξία, έγλειψε εκεί που μόλις είχε φτύσει. Κωλοτούμπες, σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, δεν κάνει μόνο ο Τσίπρας εναντίον του λαού, αλλά και ο λαός απαρνιέται τον εαυτό του, ψηφίζοντας όσα ο ίδιος είχε καταψηφίσει μόλις πριν ένα μήνα. Είναι εντελώς παράλογο, αλλά όποιος έχει άλλη εξήγηση, κάποιον “από μηχανής θεό” (θεωρίες συνωμοσίας επί το σύγχρονο) ας μιλήσει.

Η αλυσίδα της εξάρτησης “κόμμα-ψήφος-συμφέρον”, παγιωμένη επί ΠΑΣΟΚ και ενισχυμένη επί ΣΥΡΙΖΑ, με τον προφανή καιροσκοπισμό της, έπαιξε ασφαλώς το ρόλο της. Οι ιδεοληψίες του αρχικού μικρού ΣΥΡΙΖΑ συνδυάστηκαν αρμονικά με τον ρεαλισμό (ή τον κυνισμό) των “προσφύγων” από το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ. Εμπεδώθηκε ένας “πατριωτισμός της εξουσίας”, όπου η διατήρηση της “καρέκλας” είναι εθισμός, προϋπόθεση πίστης, εφαλτήριο προσωπικής ανέλιξης.

(more…)

Λιγοστεύει η Ελλάδα μέσα μας;
Friday
19/07/2019
17:57 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

Σχόλιο GMR : Ο λαός αγαπητέ φίλε (και που πολλά σου χρωστάμε από το “ποντίκι” το “ενικός” και παλαιότερα) Στάθη, είναι όντως κουρασμένος. Αλλά πιο πολύ κουρασμένος είναι από τις “εκ των έσω προδοσίες”, αυτές ΟΛΩΝ των επίδοξων σωτήρων ημών, ταυτόχρονα ΣΩΤΗΡΩΝ του “τι κι αν είναι Κατοχικός” Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού.

Εδώ” πολλά χρωστάμε στον γεννήτορα αυτής της πρότασης ΗΘΟΥΣ-ΒΑΣΗΣ-ΑΡΧΩΝ (*), κύριο Ηλία Φιλιππίδη, όμως για να περπατήσει αυτή η πρόταση χρειάζεται Παππά και Κουμπάρο (Νονό εκ των καλύτερων του λαού μας, μέσα στο κείμενο υποδεικνύονται κατάλληλα πρόσωπα, όμως και εσύ συγκαταλέγεσαι σε αυτή την ποιότητα). Από πλευράς μας με όλη την εν γνώσει της μικρότητάς μας συστολή, συν-εισφέρουμε το ακόλουθο σχετικό επιχειρησιακό σχέδιο (εδώ, “Για να μην είμαστε κοψοχερεπαναστάτες”, αναμένοντας και μια επίσης σχετική πρόταση του Γιώργου Π.Τριανταφυλλόπουλος (εδώ).

Αναμένουμε την απάντηση σου την οποία και θα δημοσιεύσουμε, μη αποκλείοντας απαντήσεις από τους λοιπούς αποδέκτες στους οποίους κοινοποιείται ονομαστικά η παρούσα επιστολή.

(*) προσθέτουμε δάδα (Δ.Α.Δ.Α.) αρχών:  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

 

 

 

Στάθης”, 19 Ιουλίου 2019

 

 

Μήπως κατά βάθος έχουμε συμβιβασθεί με την ιδέα μιας «λιγότερης Ελλάδας»; Μήπως κατά βάθος, εκεί στα σκοτεινά δώματα που δύσκολα κατεβαίνουμε χωρίς κάποιος να μας κρατάει απ΄ το χέρι, έχουμε πάρει την απόφαση ότι μπορούμε να βολευτούμε και με λιγότερο φως, λιγότερη ιστορία, λιγότερο πολιτισμό- κι, εν τέλει, λιγότερο μέλλον;

 

Το ερώτημα αφορά τον λαό. Διότι για την ευάριθμη αστική τάξη (αν μπορούμε να την ονομάσουμε έτσι) αυτής της χώρας, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι μάλλον «ευέλικτη» και «μερικής απασχόλησης», και πάντα αναλόγως των συμφερόντων της.

Άλλωστε η προοπτική μιας Ελλάδας-Σαντζακίου ή μιας Ελλάδας–Προτεκτοράτου, αν δεν υπήρξε αποτέλεσμα στόχευσης, υπήρξε αποτέλεσμα αστοχασιάς. Καθ΄ότι, η παρ’ ημίν εθνική αστική τάξη δεν φημίζεται για τις εθνικές της μέριμνες τόσον όσον για το παιγνίδι των λέξεων γύρω από τα εθνικά συμφέροντα: ιδίως όταν οι καιροί είναι δύσκολοι και χαλεποί (όπως ήταν κατά την εποχή της εθνικοφροσύνης κάποτε ή του εθνομηδενισμού τώρα).

Στη σύγχρονη εποχή, την εποχή του «εκσυγχρονισμού», για την εθνική μας αστική τάξη τα εθνικά συμφέροντα, μπορεί και να αποπνέουν μιαν αύρα «εθνικισμού», αν δεν είναι συμβατά με τις πρωτεύουσες επιλογές αυτής της τάξης , όσον κι αν αυτές οι επιλογές για να ευοδώνονται , συνεπάγονται εξάρτηση και υποτέλεια.

(more…)

Η επόμενη ληστεία της Ελλάδας
Friday
19/07/2019
14:05 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Βιλιάρδος
0

Σχόλιο GMR : ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ (αλλά και συνενοχής κυρίως μέσα από την δόλια παραπλάνηση ΣΚΑΪ και λοιπών “μέσων μαζικής εκμετάλλευσης”) ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΗ “ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΕ-ΕΥΡΩΖΩΝΗ” (αλλά ΚΑΙ συνεχιζόμενη!) ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ θέση του κυρίου Βιλιάρδου.

 

Ειδικά όσον αφορά την Ευρώπη και την Ελλάδα, υπενθυμίζουμε τα εξής: «Η μετατροπή κρατών σε αποικίες με οικονομικά όπλα στην Ευρώπη διενεργείται από την παραγωγική μηχανή της, από τη Γερμανία – όπου πολλοί από όσους τάσσονταν υπέρ της ΕΕ και της Ευρωζώνης, όπως εμείς, εύλογα αντιδρούν πλέον, επειδή είναι αντίθετοι με τη γερμανική πια ΕΕ και με το γερμανικό ευρώ. Μπορεί δηλαδή να αναγνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα μίας ενωμένης Ευρώπης με ένα κοινό νόμισμα για την ειρήνη και την ευημερία, αλλά κανένας δεν θέλει να είναι υποδουλωμένος στη Γερμανία – εκτός από εκείνους που αποτελούν ήδη υποχείρια της και έμμισθους υπηρέτες της, όπως είναι ορισμένα κόμματα και πολιτικοί» (πηγή).

 

 

 

Βασ. Βιλιάρδος, 15 Ιουλίου 2019

 

 

Ο μόνος τρόπος για να αναπτυχθεί η Ελλάδα και για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της που υποχωρεί ξανά, αφού η πτώση των μισθών έχει πάψει να αποδίδει (κριτήριο η εκτόξευση του εμπορικού ελλείμματος κατά -25% το πρώτο πεντάμηνο του 2019) είναι οι επενδύσεις – όπου όμως, λόγω της υπερχρέωσης της, η κυβέρνηση θεωρεί πως το κλειδί είναι οι άμεσες ξένες επενδύσεις. Η αιτία δεν μπορεί να είναι το ότι δεν έχουν χρήματα οι Έλληνες, αφού έχουν διαφύγει καταθέσεις άνω των 130 δις €, αλλά η έλλειψη εμπιστοσύνης τους στο κράτος – κάτι που όμως δημιουργεί το ερώτημα γιατί να εμπιστευθούν οι ξένοι το κράτος, όταν δεν το εμπιστεύονται οι ίδιοι οι Πολίτες του. Θεωρούμε δε αδύνατον να μη γνωρίζει η κυβέρνηση τους κινδύνους που εμπερικλείουν οι ξένες επενδύσεις – στα πλαίσια της νέας αποικιοκρατίας που ευρίσκεται σε εξέλιξη.

 

«Κανένα έθνος δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα, να επιβιώσει, όταν η μπροστινή του πόρτα είναι ανοιχτή σε κάθε ξένο κάτω από τον ήλιο και ταυτόχρονα ξεπουλάει τα περιουσιακά του στοιχεία – ενώ τα θεμέλια μίας χώρας που δεν πρέπει ποτέ να παραβιάζονται, είναι και πρέπει να είναι η ιστορία της. Χωρίς αυτήν το Έθνος χάνει γρήγορα την ταυτότητα και το σκοπό του, καταλήγοντας ως εκ τούτου στα σκουπίδια της ιστορίας».

 

 

Άποψη

 

Εάν θέλει κανείς να είναι ρεαλιστής καταγράφοντας τα πραγματικά γεγονότα, δεν επιτρέπεται να αμφιβάλλει σχετικά με το ότι η Ελλάδα είναι σε τρισχειρότερη κατάσταση σε σχέση με το 2010 – με υπερχρεωμένο, ουσιαστικά χρεοκοπημένο όσο ίσως καμία άλλη χώρα στην παγκόσμια ιστορία τόσο το δημόσιο, όσο και τον ιδιωτικό της τομέα. Χρειάζεται δε επειγόντως ανάπτυξη, αφού χωρίς αυτήν δεν μπορεί να λύσει κανένα της πρόβλημα – ενώ την ίδια στιγμή οι πόρτες εισόδου της είναι ορθάνοιχτες στη μαζική μετανάστευση από τρίτες χώρες, όταν παράλληλα το εκπαιδευτικό της σύστημα απομακρύνεται σταθερά από τη μελέτη της ιστορίας και του πολιτισμού της.

Ο μόνος τρόπος τώρα για να αναπτυχθεί και για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της που υποχωρεί ξανά, αφού η πτώση των μισθών στα πλαίσια της εσωτερικής υποτίμησης που της επιβλήθηκε έχει πάψει να αποδίδει (κριτήριο η εκτόξευση του εμπορικού ελλείμματος κατά -25% το πρώτο πεντάμηνο του 2019) είναι οι επενδύσεις – όπου, λόγω της υπερχρέωσης της που συμπεριλαμβάνει το αφελληνισμένο χρηματοπιστωτικό της σύστημα, η κυβέρνηση θεωρεί πως το κλειδί είναι οι άμεσες ξένες επενδύσεις.

Η αιτία βέβαια δεν μπορεί να είναι το ότι δεν έχουν χρήματα οι Έλληνες, αφού έχουν διαφύγει στο εξωτερικό καταθέσεις άνω των 130 δις €, αλλά η έλλειψη εμπιστοσύνης τους στο κράτος – κάτι που όμως δημιουργεί το ερώτημα γιατί να εμπιστευθούν οι ξένοι το κράτος, όταν δεν το εμπιστεύονται οι ίδιοι οι Πολίτες του. Παραβλέποντας αυτήν τη εξόφθαλμη απορία, θεωρούμε αδύνατον να μη γνωρίζει η κυβέρνηση τους κινδύνους που εμπερικλείουν οι ξένες επενδύσεις, στα πλαίσια της νέας αποικιοκρατίας που ευρίσκεται σε εξέλιξη – των οικονομικών πολέμων κατά κάποιον τρόπο (ανάλυση) που εάν ηττηθεί μία χώρα, όπως έχει ασφαλώς ηττηθεί η Ελλάδα, τότε είναι δεδομένη η κατοχή της από μία ή περισσότερες άλλες.

(more…)

Οι παραγραφές του νέου Ποινικού Κώδικα σε εμβληματικές δίκες δημιουργεί αίσθηση ατιμωρησίας
Thursday
18/07/2019
14:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
0

Σχόλιο GMR : …δημιουργεί αίσθηση ατιμωρησίας,…, η δημιουργεί ΚΑΘΕΣΤΩΣ ατιμωρησίας;;;

Βέβαια, για ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ αντιμνημονιακούς πολιτευόμενους (που από το 2010 αλώνουν όλα τα ΜΜΕ καταφερόμενοι εναντίον πάντων των μη οπαδών-ψηφοφόρων), “το θέμα είναι πολιτικό” και μάλιστα θέμα πολιτικής σταδιοδρομίας μακράν της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

 


 

Newsbeast_gr, 17 Ιουλίου 2019

 

Τα 250.000 ευρώ στην υπόθεση Μυτιληναίου-Νέζη, η απαλλαγή στη Siemens και η αποφυλάκιση του Φλώρου

 

Το βλέμμα είναι στραμμένο στη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα προχωρήσει στην αλλαγή όλων των «προβληματικών άρθρων» του νέου Ποινικού Κώδικα. Η εφαρμογή του από τους δικαστές δημιουργεί αναταράξεις και εύλογες απορίες για ενδεχόμενη σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από ρυθμίσεις που, όπως σχολιάζουν νομικοί κύκλοι, αφήνουν στο απυρόβλητο πρωταγωνιστές υποθέσεων διαφθοράς μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος.

Λίγες μόλις ημέρες εφαρμογής του νέου Ποινικού Κώδικα χρειάστηκαν για να αναδειχθεί το μέγα θέμα που τόσο νομικοί όσο και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος είχαν εντοπίσει όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην ψήφιση διατάξεων που από πολλούς χαρακτηρίστηκαν «πλυντήριο».

(more…)

Πολιτική παρακμή
Wednesday
17/07/2019
14:24 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΚΛΟΓΕΣ Νικ. Ιγγλέσης
0

Σχόλιο GMR :   Πολύ καλή η ανάλυση για τον δημοκρατικό η όχι χαρακτήρα (και αυτών) των εκλογών.

Θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερα, αν γινόταν και μια αναφορά (γιατί όχι και καταγγελία) για το ποιες απόψεις (δόλιες φιλομνημονιακές παραπλανήσεις) κατακλύζουν κυριολεκτικά και σχεδιασμένα τα ΜΜΕ.

Θυμάσαι αγαπητέ Νίκο, την συζήτηση για τον “Ελληνα” δημοσιογράφο που διοργάνωνε με όλες τις προφυλάξεις “σεμινάρια” ευθυγράμμισης του δημοσιογραφικού κόσμου στις κατευθυντήριες γραμμές του ΔΝΤ, με σκοπό τη δόλια παραπλάνηση των Ελλήνων πολιτών, σε ξενοδοχείο της Αθήνας;

Μήπως θυμάσαι πως ουδέποτε προχώρησε η συζήτηση μας, προκειμένου αυτό το ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ να διαδοθεί επίσημα και επ’ αυτού να αναγκαστεί να ενεργήσει ΑΡΜΟΔΙΩΣ ο Άρειος Πάγος;

Όσο ο κάθε Έλληνας πολίτης και δη εκ των δημοσιολογούντων τακτικά, θεωρεί πως κατέχει ως απόλυτη αυθεντία, την απόλυτη και μοναδική λύση σωτηρίας της χώρας, αποκλειόμενης κάθε συνέργειας ερευνητικής της αλήθειας και προσεγγιστικής του σκοπού, τόσο οι πάντες θα καταφέρονται ενάντια στα πάντα (συνήθως ιδιοτελώς, όπως βλέπετε από πολιτικές καί πρακτικές μεταστροφές πολιτευομένων, πράγμα που [σε ότι αφορά το “ιδιοτελώς”] αγαπητέ φίλε Νίκο, δεν αφορά ούτε ως υπόνοια την δική σου στάση).

 

 

Νίκ. Ιγγλέσης, 15 Ιουλίου 2019

 

 

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 οδήγησαν στην αλλαγή του «εγχώριου επιστάτη» της ελληνικής αποικίας χρέους. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ελλείψει αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης, έγινε το κύριο «πολιτικό όχημα» για να εκφραστεί η απογοήτευση, η αγανάκτηση, ο θυμός και η οργή σημαντικής μερίδας των πολιτών για τα συμβαίνοντα διαχρονικά. Το διακύβευμα των εκλογών, με τον τρόπο που τέθηκε από το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα και τα μέσα ενημέρωσης που το υπηρετούν, ήταν αν θα φύγει ή θα παραμείνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χρεώθηκαν η αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, η ασφυξία στην αγορά, οι πλειστηριασμοί κατοικιών και επιχειρήσεων, τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% ετησίως, η Συμφωνία των Πρεσπών και πολλά άλλα. Κανείς όμως δεν είπε ότι όλα αυτά, που ξεκίνησαν από το 2010, έγιναν κατ’ απαίτηση των δανειστών που αποτελούν, μέσω του Eurogroup, την ουσιαστική κυβέρνηση της Ελλάδας. Οι δανειστές πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο για να μην αντιλαμβάνονται οι πολίτες την πραγματική αιτία των δεινών τους. Η ξένη εξάρτηση δεν πρέπει να αμφισβητείται και να εμπεδωθεί ως κανονικότητα.

(more…)

Το Αδιέξοδο της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Wednesday
17/07/2019
14:14 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Παπουλής ΝΔ
0

 

Κώστ. Παπουλής, 13 Ιουλίου 2019

 

 

Οι καθοριστικές αυτές (πολλαπλές) εκλογές, που διεξήχθησαν μετά από δέκα χρόνια βαθιάς κρίσης οδήγησαν (δυστυχώς όπως είχαμε προβλέψει)* σε συντριπτική ήττα των πολιτικών δυνάμεων του αντιμνημονιακού χώρου και ανέδειξαν πανηγυρικά κυβέρνηση Ν.Δ. O χώρος αυτός αυτοκτόνησε, αφού για μια άλλη φορά δεν εκφράστηκε σε ένα συμμαχικό εκλογικό σχήμα…

Όμως στην Ελλάδα, τίποτε δεν άλλαξε, αντίθετα, το αδιέξοδο βαθαίνει:

Α) Παραμένει η δεύτερη χώρα παγκοσμίως μετά την Ιαπωνία σε δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ. Η διαφορά είναι, ότι η Ιαπωνία χρωστάει σε δικό της νόμισμα και στο εσωτερικό, ενώ η Ελλάδα σε ένα ξένο νόμισμα που δεν ελέγχει, το ευρώ, και το χρέος της είναι κατά κύρια λόγο εξωτερικό.

Β) Συνέπεια της ΟΝΕ και του Α, είναι ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε δότρια χώρα στην Ε.Ε., για πρώτη φορά – μετά την ένταξή της το 1981- στην διαδικασία ευρωπαϊκής ενοποίησης. Μεταφέρει μέσω των πρωτογενών πλεονασμάτων, 3,5% του ΑΕΠ στην αλλοδαπή, κύρια στην Ε.Ε., ενώ εισπράττει καθαρά από την Ε.Ε., λίγο παραπάνω από 1,5%. Είναι εκπληκτικό ότι η πιο αδύναμη οικονομικά χώρα (αυτή την στιγμή) στην Ε.Ε. πληρώνει αδρά για την συμμετοχή της. Αντίθετα γνωρίζουμε -από τα στοιχειώδη οικονομικά-, ότι για να έχει κάποιες πιθανότητες επιβίωσης μια αδύναμη οικονομία, σε μια τελωνειακή ένωση, περισσότερο σε μια κοινή αγορά και πολύ περισσότερο σε νομισματική ένωση, πρέπει να δέχεται μεγάλες μεταβιβαστικές πληρωμές από τις ισχυρές οικονομίες. Και όμως απέναντι σε αυτό το θανατηφόρο -για την πατρίδα μας- παράδοξο, το σύνολο των κομμάτων που βρέθηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο στις 7 Ιουλίου, τηρούν ανάλογα, «παράδοξο» σιωπητήριο.

(more…)

Ο δρόμος θα είναι μακρύς: Αναζητώντας τη σύγχρονη Αριστερά
Wednesday
17/07/2019
13:07 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΡΙΣΤΕΡΑ Κώσ. Λαπαβίτσας
0

Σχόλιο GMR : Ο Αριστερός, η Αριστερή, το (ή ωχ!!) Αριστερό (πρόσημο, παράσημο, δούλεμα, κλπ), της Αριστεράς (μα ποιάς;).

Βέβαια, τα άρθρα του Κ. Λαπαβίτσα πάντα περιέχουν ενδιαφέροντα στοιχεία, ακόμα και αν ο ίδιος είναι από τους ΚΥΡΙΩΣ υπεύθυνους του εγκλωβισμού της σκέψης σε μια αριστερή προοπτική με κατ’ όνομα μόνο, αριστερά πολιτικά σχήματα.

Χάθηκε ο κόσμος να στραφούμε σε έναν Δημοκρατικό Πατριωτισμό (εδώ “Για μια τριλογία της Δημοκρατίας”), να σκεφτούμε πως κομμουνισμός δεν είναι τίποτα διαφορετικό από Δημοκρατία σε Εφαρμογή;

Αυτά τα τελευταία όμως, θέλουν “βρέξε κώλο να φας ψάρι”, ενώ η αναζήτηση αριστερής λύσης (“αριστερής” και αααν ποτέ…) θέλει αριστεροκαπέλωμα των λαϊκών αντιδράσεων προς όφελος  (& με τις ευλογίες) του Κατοχικού Αντιπροσωποκοινοβουλευτισμού.

 

 

 

Κώστ. Λαπαβίτσας, 13 Ιουλίου 2019

 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στα αγγλικά στο Jacobin στις 10 Ιουλίου 2019. Η ελληνική μετάφραση του Πρώτου Μέρους δημοσιεύτηκε στο The Press Project στις 13 Ιουλίου 2019. Το Δεύερο Μέρος θα ακολουθήσει σε λίγες μέρες.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επέβαλε πολυετή λιτότητα στους Έλληνες, για να επαναφέρει τελικά την συντηρητική παράταξη στην εξουσία. Η αναθέρμανση του αγώνα εναντίον της λιτότητας ίσως χρειαστεί χρόνια – και θα είναι αδύνατη χωρίς μια ευθεία αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επείγει η αναζήτηση της σύγχρονης Αριστεράς.

Μέρος Πρώτο

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα ήταν πρωτίστως μία νίκη για την κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία με ποσοστό που άγγιξε το 40% και της εξασφάλισε την αυτοδυναμία στη Βουλή. Πρώτη φορά μετά το 2009 – όταν το κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ κέρδισε για τελευταία φορά τις εκλογές- ένα κόμμα σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Κατά το μεγαλύτερο διάστημα της κρίσης η Ελλάδα κυβερνήθηκε  από συνασπισμούς κομμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους δεξιούς ΑΝΕΛΛ. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας έθεσε τέλος σε αυτήν την περίοδο. Επέστρεψε η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και οι παραδοσιακές κυβερνητικές δυνάμεις ανέκαμψαν στην εξουσία.

Στην πραγματικότητα η σταθερότητα άρχισε να επιστρέφει ήδη από το τέλος του 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε μπροστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπέγραψε μία νέα συμφωνία ‘διάσωσης’ με τους δανειστές της Ελλάδας. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται πρωτίστως στα  τέσσερα χρόνια λιτότητας που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας τις επιταγές των δανειστών, πλήττοντας σκληρά τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, και μειώνοντας την εθνική και λαϊκή κυριαρχία.

(more…)

Ανέφικτη και απρόσφορη η “κατάργηση” του ασύλου
Wednesday
17/07/2019
11:52 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΣΥΛΟ Γιώρ. Σωτηρέλης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
0

Σχόλιο GMR :   Σωστά τα λέει ο καθηγητής κος Σωτηρέλης.

Όμως, με το άσυλο δολίων και παραπλανητικών φιλομνημονιακών τοποθετήσεων και αφασιών, σε Πανεπιστήμια (Τσακαλώτοι και λοιποί), ΜΜΕ, Δικαιοσύνη, τι θα γίνει;;;

 

 

Γιώργ. Σωτηρέλης, 16 Ιουλίου 2019

 

 

«Σύμφωνα με παλιά ευρωπαϊκή παράδοση, η τήρηση της τάξης και της ασφάλειας στο σύνολο των χώρων των προορισμένων για την εξυπηρέτηση της λειτουργίας των Α.Ε.Ι. ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη των αρχών που διοικούν το ίδρυμα. Το πανεπιστημιακό άσυλο, προστατεύοντας όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, διδάσκοντες και διδασκομένους, και γενικά όσους βρίσκονται εκεί με την δημοκρατικά εκφρασμένη συναίνεση των αρμόδιων ακαδημαϊκών οργάνων, συνέχεται άρρηκτα τόσο με την ελευθερία της επιστημονικής έρευνας και διδασκαλίας όσο και με την “πλήρη αυτοδιοίκηση” των ΑΕΙ και συνεπώς εμπεριέχεται ουσιαστικά στην κατοχύρωση της ακαδημαϊκής ελευθερίας που ενεργείται με το άρθρο 16 του Συντάγματος».

Αριστόβουλος Μάνεσης, “Η συνταγματική προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, Συνταγματική Θεωρία και Πράξη”, τ. Ι, εκδ. Σάκκουλα, Αθήνα-Θεσσαλονίκη 1980, σ. 702-703.

 

Να καταργηθεί ή να μην καταργηθεί το άσυλο; Το ζήτημα αυτό, που ανήχθη από την σημερινή κυβέρνηση σε μείζονα προτεραιότητα, είναι πράγματι σοβαρό και έχει ποικίλες προεκτάσεις. Ωστόσο, οι σχετικές εξαγγελίες βρίθουν από ψευδεπίγραφα και λεονταρισμούς και σε κάθε περίπτωση ερείδονται σε εντελώς λανθασμένη βάση. Ας δούμε το γιατί:

Τόσο –και ιδίως– η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση αντιμετωπίζουν το άσυλο αποκλειστικά και μόνο υπό το πρίσμα της πολιτικής σκοπιμότητας. Η μεν κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια συστηματική και εμμονική δαιμονοποίηση και συκοφάντηση του ασύλου, φορτώνοντας σε αυτό όλα τα προβλήματα που κατατρύχουν το Πανεπιστήμιο, η δε αξιωματική αντιπολίτευση οχυρώνεται με πάθος πίσω από τις –ατυχείς– σχετικές νομοθετικές ρυθμίζεις της, εθελοτυφλώντας και πετώντας την μπάλα στην εξέδρα.

(more…)

Απόφαση-«βόμβα» του ΣτΕ! Τέλος τα Δώρα για τους δημοσίους υπαλλήλους!
Wednesday
17/07/2019
11:37 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣτΕ
0

Σχόλιο GMR : “…προτάσσοντας αυστηρώς δημοσιονομικά κριτήρια,…”, μας λένε!

Που είναι το Παλλαϊκό (άρα και δημοκρατικά οργανωμένο) Απελευθερωτικό (τριπλοσυνδυασμένα: αγωνιστικά-δικαιιϊά-πολιτικά) Μέτωπο να αντιμετωπίσει και τις δύο λεξούλες δημόσιο-νομικά, Ενώπιος-Ενωπίω (κάτω από την χωροταξική τους μύτη), μέσα στο θεματικό γήπεδο της μνημονιακής εσχάτης προδοσίας αλλά και Διεθνώς;

Που είναι όλες οι ιστοσελίδες και όλοι οι δημοσιολογούντες κατά των μνημονιακών κυβερνήσεων, χωρίς πρόταση για το Τώρα (χωρίς τέτοια πρόταση, το Μετά ανήκει στον Μνημονιακό αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτισμό) και οι περισσότεροι χωρίς πρόταση και για το Μετά;

Καταθέτουμε εδώ μια σχετική (για Τώρα και για Μετά) πρόταση -βάση -δράση και εδώ ένα σχετικό επιχειρησιακό σχέδιο-δράση, και για υπερ-πολλοστή φορά αναμένουμε μια στοιχειώδη αντίδραση επ’ αυτών (ευχαριστούμε τον φίλο ΘΑΝΟ ΚΟΥΚ που αναρτά αυτές τις προτάσεις-δράσεις).

 

 

Iskra_gr, 16 Ιουλίου 2019

 

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου δέχτηκε αμετάκλητα ότι οι μνημονιακές διατάξεις που τα κατήργησαν, είναι νόμιμες και συνταγματικές!!!

Κακός οιωνός και για τα Δώρα των συνταξιούχων μας!

Με δέκα (10) αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα (υπ’αριθ. 1307-1316/2019), η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάνθηκε αμετάκλητα ότι οι εν ενεργεία μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι ΔΕΝ δικαιούνται να λαμβάνουν Δώρο Χριστουγέννων, Δώρο Πάσχα και Επίδομα Αδείας!!

Στην ουσία, οι αποφάσεις αυτές της Ολομέλειας του ΣτΕ ανέτρεψαν ισάριθμες (υπ’αριθ. 2626-2635/2018) αποφάσεις που είχε εκδώσει το ΣΤ’ Τμήμα του, οι οποίες είχαν κρίνει ότι οι περικοπές των Δώρων-επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων αντίκεινται στα άρθρα 25 και 4 του Συντάγματος και στις απορρέουσες από αυτά αρχές τής ισότητας και της αναλογικότητας.

(more…)

123..