ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Οφειλόμενη Τοποθέτηση Απέναντι σε Σοβαρά Συναγωνιστικά Παραστρατήματα
Friday
23/02/2018
16:23 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R
0

G-M-R, 23-2-2018

Δημοκρατία(*) και Δικαιοσύνη συναποτελούν εγγενώς, αλληλένδετες πολιτικο-κοινωνικές προϋποθέσεις για την βελτίωση του ατόμου και την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Κάθε πολιτική αλληλεγγύη προς τον Αντιπροσωπευτικό Κοινοβουλευτισμό είναι πλήγμα κατά της Δημοκρατίας.

Κάθε πολιτικός/δικαιϊκός/δικονομικός εγκλωβισμός στα όρια της αντιπροσωπευτικο-κοινοβουλευτικά ελεγχόμενης “Δικαιοσύνης”, και κάθε μειωτική, ειρωνική, εχθρική, πολιτική θέση απέναντι στην ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ (ΤΟ οχυρό του καπιταλιστικού εποικοδομήματος).

Με απλά λόγια (μας λένε-μας επιτιμούν!):

—    “το (δικαιϊκό) θέμα είναι πολιτικό“,

—    δεν αφορά πρωτίστως ή και καθόλου, την Λαϊκή ΔΙΚΑΙΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ,

—    δεν πρέπει Ο ΛΑΟΣ να συζητάει και να ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ με όλα, τα διαθέσιμα μέσα, αγωνιστικά-δικαιϊκά-πολιτικά μέσα/πολεμοφόδια, τον ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

—    Όχι στην δικαιϊκή εμπλοκή του λαού!

—    Το (δικαιϊκό) θέμα δεν αφορά την Δημοκρατία, το θέμα αφορά την ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ του λαού στη Βουλή. ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ!

Μήπως θέλετε κιόλας να υποταχθούμε σ’ αυτήν την άποψή σας, στο αυθαίρετο αυτό “αξίωμά” σας, συναγωνιστές, πως το κρίσιμο δηλαδή πεδίο του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ (**), αφορά ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την Αντιπροσωπευτικο-κοινοβουλευτική Συντεχνία;

(*) Δημοκρατία οικονομικο-δικαιϊκο-συνταγματική, μια αναφορά που κανονικά θα έπρεπε να περιττεύει…

(**) του μνημονιακού εγκλήματος, που βασική του συνιστώσα είναι η δόλια παραπλάνηση πως η ευρωζώνη δεν είναι θηλιά στο λαιμό της Ελληνικής Κοινωνίας, αλλά μενταγιόν πολυτελείας.

 

Thursday
22/02/2018
13:15 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστ. Μαντατοφόρος
0

 

 

του Μαντατοφόρου, 22-2-2018

Κι εδώ βλέπουμε την εικόνα της σημερινής Ελλάδας: καρακιτσαριό, παρακμή, δήθεν, και μπαρούφα.

Ατελείωτη μπαρούφα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (της ποιάς;) σκαρφαλωμένος πάνω σε τανκ για να κάνει “μπου” στην τουρκιά,

..που βλέποντας πως την

χώρα μας διαφεντεύουν ξένοι τοκογλύφοι και ντόπιοι δωσίλογοι σου λέει: “οι ξένοι νοιάζονται ν’ αρπάξουν τις περιουσίες του κοσμάκη, τις επιχειρήσεις, τα κοιτάσματα, κι οι προδότες νοιάζονται μόνο για τις καρέκλες και το τομάρι τους. Σιγά μη τους νοιάζουν τα νησιά και η εδαφική ακεραιότητα των μπουνταλάδων. Ορμάτε!”

Μάλιστα. Ο πρόεδρος-υπάλληλος των υπαλλήλων της τρόϊκας,

..που υπογράφει με τα δύο χέρια μνημόνια και ό,τι νόμους (συνταγματικούς-αντισυνταγματικούς αδιάφορο) του φέρουν και αμετάφραστους ακόμα οι λακέδες των τραπεζών,

..θυμήθηκε πως πρέπει, για τα μάτια της Ιστορίας, να πει κάτι για την τουρκική επεκτατικότητα και θρασύτητα εις βάρος μας.

Και σκαρφάλωσε στο άρμα ως άλλος Κολοκοτρώνης (του καρναβαλιού) που ανεβασμένος στο λιθάρι έδινε κουράγιο στους άντρες του πριν τη μάχη.

(more…)

Γλώσσα και Ευρώ, Τι Μπορεί να Λεχθεί και τι Όχι
Tuesday
20/02/2018
15:53 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Σπ. Στάλιας
2

 

του Σπύρου Στάλια, 20-2-2018

Εισαγωγή

Το Νεοφιλελεύθερο Μακροοικονομικό Υπόδειγμα αποδεικνύει ότι στο καπιταλιστικό σύστημα ενυπάρχουν εκ φύσεως δυνάμεις, οι οποίες ενεργούν αυτόματα, έτσι στο σύστημα να μην υπάρχουν υφέσεις και οικονομικοί κύκλοι ή η λειτουργία του συστήματος να αποκαθίσταται αυτομάτως μετά από μια αιφνίδια διαλυτική εξωγενή παρέμβαση.

Το σύστημα αυτό έχει επικρατήσει στην ευρωζώνη, υπό αυτό το σύστημα διοικούμεθα, και περιγράφεται με σαφήνεια στην Συνθήκη του Μάαστριχτ αλλά και σε άλλες εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το Νεοφιλελεύθερο Υπόδειγμα είναι μια πνευματική σύλληψη της λειτουργίας της πραγματικότητας και κατά συνέπεια έχει την δική του εσωτερική λογική αλλά και την δική του γλώσσα.

Η γλώσσα είναι δίπλα στο πνεύμα, να εκφραστεί, αφού το πνεύμα πάντα προηγείται της γλώσσας, αλλά και το πνεύμα προετοιμάζει την γλώσσα να αυτο-οργανωθεί. Γλώσσα και πνεύμα συνεργάζονται.

Η γλώσσα του ευρώ εκφράζει την λογική του συστήματος μέσω της αλληλοεπίδρασης των μεταβλητών που το συνιστούν. Έτσι έχουμε πλήρη θεωρία των κύριων μεταβλητών του συστήματος που είναι η παραγωγή, η απασχόληση, οι πραγματικοί μισθοί και τα επιτόκια, πλήρη θεωρία του χρήματος και των τιμών και από εκεί με βάση τα παραπάνω αναπτύσσονται θεωρίες της διανομής του εισοδήματος, της οικονομικής ανάπτυξης, θεωρία για τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας, του Κράτους, της Φορολογίας και του Δανεισμού και για την φύση της Δημοκρατίας.

(more…)

Απάντηση σε Δημόσια Επιστολή
Tuesday
20/02/2018
00:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Κώστας Παπουλής
4

 

Σχόλιο G-M-R: Αναρτούμε την απάντηση του συναγωνιστή Κ. Παπουλή επί της “εδώ” προηγούμενης ανάρτησής μας/δημόσιας επιστολής, για ενημέρωση όλων των αποδεκτών και αναγνωστών. Ευχαριστούμε τον συναγωνιστή Κ. Παπουλή για την άμεση απάντηση. Η G-M-R εκτιμά πως η πορεία των πραγμάτων θα απαντήσει στον σχετικό διάλογο και στις σχετικές προσδοκίες.

 

του Κώστα Παπουλή , 19-2-2018

 

Αγαπητοί φίλοι, δεν καταλαβαίνω γιατί βάζετε σε παρένθεση το (πιστεύουμε) ως συναγωνιστή Α. Αλαβάνο.

Η προσφορά του είναι γνωστή και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί . Το ίδιο ισχύει και για το ήθος του.

Παρακάμπτω με δυσκολία την παραπάνω παρένθεση που βάλατε, και σας απαντώ:

α) Όσον αφορά το Σχέδιο Β και τις θέσεις που έχει υποστηρίξει, υπάρχουν στο σάιτ του, ιδιαίτερα για το ευρώ, Ε.Ε., κλπ. Υπάρχουν αναρτημένες οι θέσεις του που είχε εκπονήσει η οικονομική του επιτροπή, οι προγραμματικές του θέσεις και το ερωτηματολόγιο ευρώ ή δραχμή που είχε κυκλοφορήσει και είναι αρκετά γνωστό. Το Σχέδιο Β δεν έχει μεταστραφεί, ούτε ο Α.Α.

Όσο για αυτά που λέτε, ότι θα απαιτήσετε- απαιτήσουμε αποζημιώσεις από Δ.Ν.Τ.- Ε.Ε., κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι εκτός πραγματικότητας.

β) Το Μετωπικό Πρόγραμμα είναι ένα επιστημονικό-πολιτικό εγχείρημα, που έχει ως μοναδικό σκοπό να συντελέσει τόσο στην δημιουργία Λαϊκού- Μετώπου, όσο και στην ύπαρξη ενός συγκεκριμένου και εμπεριστατωμένου προγράμματος εξόδου της χώρας από την κρίση και στην συνέχεια κοινωνικού μετασχηματισμού της πατρίδας μας.

γ) Από την χώρα λείπει η ΠΑΡΑΤΑΞΗ, που με συκγεκριμένες προγραμματικές θέσεις θα γίνει πειστική προς την πλειοψηφία του λαού, ότι μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση. Η συγκρότηση μιας τέτοιας παράταξης δεν μπορεί να είναι προϊόν δικονομικών ενεργειών, οι οποίες δεν έχουν καμία τύχη και πολιτικά δεν πιστεύω ότι προσφέρουν. Εμείς με το Μετωπικό Πρόγραμμα προσπαθούμε να συμβάλουμε στην δημιουργία Λαϊκού Μετώπου και απευθυνόμαστε σε όλες τις αντιμνημονιακές, αντι-ευρώ και αντι ΕΕ, εργατικές και πατριωτικές δυνάμεις, δίνοντας έναν δομικό σκελετό συμφωνίας και συζήτησης . Η δημιουργία αυτής της Παράταξης είναι υπόθεση ωριμότητας πολλών συλλογικοτήτων και προσώπων. Συσκέψεις και καλέσματα ενότητας γίνονται συνέχεια από διάφορες οργανώσεις και συσπειρώσεις. Το να καλέσουμε άλλη μία, τρία μάλιστα πρόσωπα δεν νομίζω ότι θα αλλάξει με μαγικό τρόπο την κατάσταση.

Τέλος οι βιβλιοπαρουσίασεις αυτού του βιβλίου αυτό το σκοπό εξυπηρετούν, να γίνει ανοικτή συζήτηση με όποιον θέλει πάνω στα παραπάνω ζητήματα.


Κώστας Παπουλής

Σχετικά με τα «θερμά» επεισόδια.
Monday
19/02/2018
19:14 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Νίκος Καρατουλιώτης
0

 

του Νίκου Καρατουλιώτη (*), 19-2-2018

Επειδή τελευταία υπάρχει σωρεία παραπληροφόρησης και οι διάφοροι «αναλυτές» αντί να ενημερώσουν τον κόσμο, τον παραπληροφορούν, κρίνω σκόπιμο να γράψω δυο αράδες απευθυνόμενος στον μέσο έλληνα, ο οποίος μπορεί να μην έχει γνώσεις υψηλής στρατηγικής, αλλά έχει τον κοινό νου.
Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΡΑΣΗΣ «ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ».
Από στρατιωτικής άποψης δεν υπάρχει συγκεκριμένος ορισμός της παραπάνω φράσης, σε κανένα στρατιωτικό εγχειρίδιο. Αλλά στην πράξη και στην καθομιλουμένη όταν λέμε θερμό επεισόδιο, εννοούμε μια στρατιωτική εμπλοκή μικρής σχετικά έντασης και όχι πόλεμο. Ουσιαστικά λειτουργεί σαν βαλβίδα ασφαλείας εκτόνωσης σε μια περιοχή όπου έχουμε υπερσυσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων. Σε πολλές δε περιπτώσεις, επέρχεται η νηνεμία και λειτουργεί λυτρωτικά προς αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης.
Ως εκ τούτου δεν πρέπει να πανικοβάλλεται ο ελληνικός λαός στο άκουσμα της φράσης «θερμό επεισόδιο» καθόσον δεν σημαίνει πόλεμος, αλλά μια μικρή στρατιωτική εμπλοκή ολίγων ορών ή και ημερών με λίγες στρατιωτικές δυνάμεις.
ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ;
Απλά η Τουρκία προσπαθεί να «γκριζάρει» την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Μεσογείου, προκειμένου σε βάθος χρόνου να επιτύχει επεκτατικές γεωστρατηγικές βλέψεις και ενδεχομένως εθνικό ακρωτηριασμό σε βάρος της Ελλάδας.
Απ’ ότι συμπεραίνεται στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η διχοτόμηση του Αιγαίου και της Μεσογείου στον 25 μεσημβρινό. Ο οποίος πρακτικά υλοποιείται, εάν χαράξουμε μια ευθεία από την Καβάλα- Κρήτη- Κύπρος.

(more…)

Οι Τσάμηδες και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Monday
19/02/2018
19:02 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ.Μηλιαράκης
0

του Πέτρου Μηλιαράκη, 17-2-2018

Με αφορμή το προηγούμενο δημοσίευμα μου για τους Τσάμηδες, δέχθηκα αρκετά τηλεφωνήματα (μερικά εξ αυτών παρακλητικά από την Ήπειρο), να πληροφορήσω τους αναγνώστες της στήλης, αναφορικώς με την προσφυγή των Τσάμηδων στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, καθόσον αφορούσε πληροφορία που αγνοούσαν. Επειδή δε αναφερόμουν απλώς στην πληροφορία της προσφυγής αυτής, χωρίς περαιτέρω να επεκταθώ, μου ζητήθηκε (στο πλαίσιο βεβαίως του χώρου της στήλης), να δώσω το περίγραμμα αυτής της ενέργειας.

Πριν εισέλθω στη σύντομη καταγραφή που αφορά στην προσφυγή των Τσάμηδων στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, επισημαίνω ότι δεν πρέπει να παραλειφθεί ότι ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα, εξακολουθεί να παρεμβαίνει (απαραδέκτως) υπέρ των Τσάμηδων. Πέραν δηλαδή του «μνημείου» των Τσάμηδων που ο κ. Έντι Ράμα επιδιώκει να ανεγερθεί στην Ήπειρο και στα αιματοβαμμένα χώματα των Ελλήνων πατριωτών, προβάλλει και ζήτημα επιστροφής περιουσιών των Ελλήνων πολιτών στους Τσάμηδες.

Η έμμεση διεκδίκηση ελληνικών εδαφών

Ειδικότερα για την επιστροφή των ακίνητων περιουσιών των Ελλήνων πολιτών που επιδιώκουν για «λογαριασμό» τους οι Τσάμηδες, αφορά «ζήτημα» έμμεσου τρόπου διεκδίκησης ελληνικών εδαφών, μέσω ιδιωτικής περιουσίας. Υπ’ όψιν δε ότι τα ακίνητα αυτά των Ελλήνων πολιτών κατέχονται νομίμως, ενώ νομίμως έχουν δημευθεί λόγω της παρεπόμενης ποινής κατά των δωσιλόγων και εγκληματιών πολέμου, που η μεταπολεμική έννομη τάξη θέσπισε. Αυτή η συγκεκριμένη κατηγορία εγκληματιών, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι Τσάμηδες συνέβαλε αποφασιστικώς ώστε να εξολοθρευτεί κυριολεκτικώς άμαχος πληθυσμός και όχι μόνο εμπόλεμοι. Αναφορικώς όμως με τη δήμευση των περιουσιών των δοσίλογων, υπ’ όψιν τα εξής:

(more…)

Ερωτήσεις με αφορμή παρουσίαση βιβλίου «Μετωπικό πρόγραμμα δι-εξόδου»
Sunday
18/02/2018
22:11 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R
0

 

G-M-R, 18-2-2018

Αγαπητέ συναγωνιστή, Κώστα Παπουλή: 

Με αφορμή την είδηση της παρουσίασης βιβλίου με τίτλο «Μετωπικό πρόγραμμα δι-εξόδου από την κρίση» που θα παρουσιάσουν το Σάββατο 24 Φλεβάρη, στις 7.00΄μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, οι συγγραφείς του βιβλίου, Δ. Καλτσώνης, Θ. Μαριόλης, Κ. Παπουλής.

Τρία τα αυτονόητα, κατά την εκτίμησή μας, τεκμηριωμένα (τεκμηρίωση εν συντομία σε μορφή επισημάνσεων) ερωτήματα σχετικά με το Μετωπικό πρόγραμμα και την δυνατότητα να εφαρμοστεί ξεπερνώντας τα κατοχικά εμπόδια, που θα σε παρακαλούσαμε ως G-M-R να απαντηθούν:

1)    Η συνέντευξη 5-2-18 του συναγωνιστή (πιστεύουμε) Α. Αλαβάνου στο “Βήμα” (εδώ), αποτελεί ΘΕΜΑ,  όπου ως εάν είχαν εξαντληθεί οι αντιμνημονιακές συνέργειες,  εξαγγέλλονται από ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ( και όχι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΜΕΤΩΠΟ/Λαϊκή αυτοοργάνωση ) συνέργειες για εθνικό παραγωγικό σχέδιο με δυνάμεις που δεν επιθυμούν έξοδο από την ευρωζώνη (πολλώ δε μάλλον δεν επιθυμούν λογιστικό έλεγχο χρέους με ταυτόχρονη λογοδοσία των υπαιτίων που προτείνει ο ΟΗΕ, πράγμα που θα οδηγούσε σε τεκμηρίωση απαίτησης αποζημιώσεων από ΕΕ-ΔΝΤ-ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ για τα περίπου 300 δις καταστροφής ΑΕΠ 2010-2018, κατανεμημένα τα 300 δις “σχεδόν ονομαστικά” στους πολίτες, για απολεσθέντα ένσημα-εισοδήματα, απώλεια περιουσίας, κλπ και σε κράτος για ζημίες και έξοδα επανόρθωσης). Ποια η απάντηση-στάση σας απέναντι σε αυτή την μεταστροφή του Σχεδίου-β, μέχρι χθες υποστηρικτών (εδώτου Μετωπικού σας προγράμματος;

2)    Το Μετωπικό πρόγραμμα δι-εξόδου θα παραμένει  (κατά την γνώμη της G-M-R) εγκλωβισμένο σε προοπτικές αποκλειστικής προεκλογικής χρήσης (εντός του κυριότερου καπιταλιστικού – μνημονιακού οχυρού, δηλαδή του Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού), όσο δεν συνοδεύεται από ένα, “Αντιστασιακό-Απελευθερωτικό ΣΧΕΔΙΟ στρατηγικής-τακτικών κινήσεων, Δημοκρατικής-Συμμετοχικής λειτουργίας/Λαϊκής αυτοοργάνωσης”.  Ποια η απάντησή σας για την ένταξη του Μετωπικού προγράμματος σε Απελευθερωτικό σχέδιο Λαϊκής αυτοοργάνωσης (δεδομένου ότι η Απελευθέρωση δεν θα μας παραδοθεί ως δώρο για τις θυσίες μας), και με ποια έμπρακτα βήματα Απελευθερωτικής Συνέργειας από πλευράς σας, δεδομένου ότι η Λαϊκή αυτοοργάνωση ξεκινάει από κάποια κρίσιμη  σπίθα, σπίθα με επαρκές μέγεθος, με απόλυτη εσωτερική ενότητα και με ΣΟΒΑΡΗ οργάνωση. 

3)    Δέχεστε, ως μία σημαντική ομάδα ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ παρέμβασης, συνέργειες για τις δικαιϊκές (επόμενα και δικονομικές) παραμέτρους-πολεμοφόδια ΗΘΙΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ, στα πλαίσια μίας τριπλοσυνδυασμένης αγωνιστικά-επιστημονικά/δικαιϊκά – πολιτικά, ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗΣ επίθεσης ενάντια στα πολιτικοδικαστικά και λοιπά στηρίγματα (ΕΕ-ΔΝΤ, κατοχικός αντιπροσωπευτικός κοινοβουλευτισμός-ηγεσία Δικαιοσύνης – Αστυνομία – Συμβολαιογράφοι – ΜΜΕ) του δίπολου Χρεοκρατίας – Τραπεζοκρατίας; 

Αν Ναι ορίστε σχετική δημόσια σύσκεψη.

Τα μεγάλα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ και η χρεοκρατία
Sunday
18/02/2018
10:32 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Παπουλής
0

 

του Κώστα Παπουλή, 17-2-2018

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέρα από το ότι αποδεικνύεται η πιο καταστροφική για τον τόπο και τον λαό από οποιαδήποτε κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, αποδεικνύεται και μια κυβέρνηση μικρών και θλιβερών Γκαιμπελίσκων. Ας δούμε πέντε, από τα πολλά «μαργαριτάρια – παραμύθια» της ομάδας Τσίπρα και των βουλευτών του που ακούμε τελευταία:

Παραμύθι πρώτο: «Το επιτόκιο 3,5% που δανείστηκε η χώρα το τελευταίο της ομόλογο, είναι χαμηλότερο, και από αυτό που δανειζόταν η χώρα όταν δεν είχε χρεοκοπήσει-μπει στα μνημόνια»

Η Αλήθεια: Σημασία δεν έχει το ονομαστικό επιτόκιο, αλλά το πραγματικό (ονομαστικό επιτόκιο αφαιρούμενου του πληθωρισμού). Το πραγματικό επιτόκιο που δανείστηκε η χώρα είναι μεγαλύτερο και από αυτό του Φεβρουαρίου του 2010. (Εφόσον βέβαια, ο Γ. Παπανδρέου επέλεγε να δανειστεί 20 και πλέον δις για το 2010 -όσα χρειαζόταν η χώρα για όλο το έτος-, και να καθυστερήσει την χρεοκοπία, αντί να φέρει το Δ.Ν.Τ. και τα μνημόνια).

Για να είμαστε σαφείς: η Ελλάδα ακόμη και λίγο πριν την χρεοκοπία (το 2007-2008-2009), δανειζόταν με ένα χαμηλό ονομαστικό επιτόκιο περίπου ίδιο με την Γερμανία, γιατί ως χώρα της ΟΝΕ, είχε την εμπιστοσύνη των αγορών (οι χώρες της ΟΝΕ δεν χρεοκοπούν έλεγαν οι αγορές). Μόνο που ο πληθωρισμός της χώρας, ήταν όλα αυτά τα χρόνια περί το 3,5%- 4%. Εν ολίγοις η χώρα δανειζόταν με ελάχιστα, μηδενικά έως και αρνητικά πραγματικά επιτόκια. Τον Νοέμβρη του 2009 η ονομαστική απόδοση του δεκαετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου ήταν ακόμη 4,84%, για να φτάσει τον Φεβρουάριο του 2010 στο 6% και κάτι, και τελικά, τον Μάιο του 2010 στο 7,94%.

(more…)

«Ευνουχισμένοι διανοούμενοι, μικροί ανίκανοι και τυφλοί κυβερνήτες…..»
Friday
16/02/2018
01:45 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Θεοφάνης Μαλκίδης
0
Θεοφάνης Μαλκίδης, 14-2-2018

Συνέντευξη του Θ. Μαλκίδη στο ραδιοφωνικό σταθμό Μάξιμουμ FM για το Αιγαίο, για τη Μακεδονία, για τη Θράκη, για την Κύπρο, για τον Ελληνισμό για τους «ευνουχισμένους διανοούμενους, για τους μικρούς ανίκανους και τυφλούς κυβερνήτες…..» 

«Ευνουχισμένοι διανοούμενοι, μικροί ανίκανοι και τυφλοί κυβερνήτες. Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία, η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στην Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις…. είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα……».

Λόγος Γιώργου Σεφέρη το 1950 για το σήμερα…..

Γιούχαραν τον Κώστα Σημίτη στο πλοίο για τη Σύρο!
Thursday
15/02/2018
23:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

Σχόλιο G-M-R: Α ΠΑ ΠΑ, δεν είναι πολιτισμένα πράγματα αυτά. Αυτά τα ζητήματα λύνονται, …, ΠΟΛΙΤΙΚΑ (λένε οι πιστοί στον αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτισμό αριστεροί).

 

G-M-R, 15-2-2018

Στην Σύρο θα περάσει το τριήμερο των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Είναι γνωστό ότι ο κ. Σημίτης έχει ιδιαίτερη σχέση με τις Κυκλάδες και ειδικότερα με τη Σίφνο, την οποία επισκέπτεται συνέχεια.

Αυτή τη φορά επέλεξε να κάνει ολιγοήμερες διακοπές στην Σύρο και δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Μόνο που το ταξίδι που έκανε το απόγευμα της Πέμπτης, του επιφύλασσε κάποιες δυσάρεστες εκπλήξεις. Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που ταξίδευαν στο ίδιο πλοίο (Blue Star Paros), υπήρξαν συνεπιβάτες του κ. Σημίτη οι οποίοι του επιτέθηκαν λεκτικά, τον αποδοκίμασαν και κάποιοι τον αποκάλεσαν «προδότη».

Εκείνος- συνοδευόμενος από την σύζυγό του- διατήρησε την απαιτούμενη ψυχραιμία, δεν απάντησε σε όσους του ζήτησαν το λόγο ή τον γιούχαραν, κατευθύνθηκε προς τη διακεκριμένη θέση, ενώ η ένταση δεν κράτησε για μεγάλο διάστημα και οι καταστάσεις δεν ξέφυγαν.

Πηγή: cyclades24

 

123..