ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μέρος 4ο : Το Πρόβλημα του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους
Thursday
24/05/2018
23:52 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Τράπεζες Σπ. Λαβδιώτης
1

 

 

Σπ. Λαβδιώτης, 24/5/2018

Μέρος 4ο : Το Πρόβλημα του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους

Με το πολιτικό σλόγκαν το αρχαίο «Σώζειν» την Ελλάδα από τη χρεοκοπία η κυβέρνηση Παπανδρέου υπογράφει –  όπως είδαμε στην προηγούμενη δημοσίευση (Μέρος 3ο επί του Δημοσίου Χρέους) – την υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης την 10η Μαΐου 2010. Ήτοι, της δανειακής σύμβασης των € 110 δις του Α’ Μνημονίου που είχε προσυμφωνηθεί με τις ευρωπαϊκές αρχές και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πριν την επίσημη εφαρμογή του προγράμματος. Έτσι επήλθε η απεμπόληση της εθνικής ανεξαρτησίας, η κατεδάφιση της οικονομίας και η σταδιακή ουσιαστική υποδούλωση και φτωχοποίηση της Ελλάδος.

Το πρώτο επίσημο έγγραφο της Συμφωνίας της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση που οδήγησε στο Α’ Μνημόνιο είναι η Δήλωση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ της 25ης Μαρτίου του 2010.1 Η Δήλωση προσαρτήθηκε στο ν. 3845 της 6ης Μαΐου μεταφρασμένη στα ελληνικά, αλλά το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο κατά μυστηριώδη τρόπο απουσίαζε ολοσχερώς από το νόμο. Αξίζει λοιπόν να προσέξουμε τη μεθόδευση των ελλήνων πολιτικών.

(more…)

Γεωπολιτικό Παζλ & Ελληνοτουρκικά
Thursday
24/05/2018
01:28 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ειρ. Μαρούπα Ηχητικά Κων. Γρίβας
0

 

 

Σχόλιο G-M-R: Συζήτηση με περιεχόμενο, που ποτέ δεν θα γινόταν σε συστημικό κανάλι.

 

Για το Πολυσυζητημένο Θέμα τῶν Συντάξεων
Wednesday
23/05/2018
21:21 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

G-M-R, 23/5/2018

ΑΠΟΨΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ για το πολυσυζητημένο θέμα τῶν συντάξεων.

Κύριοι ὑποτιθέμενοι ὑπερασπιστές τῶν άδυνάτων καὶ δὲν ὑπάρχουν πιὸ ἀδύνατοι ἀπὸ τοὺς παλαιμάχους τῆς ζωῆς, ἄν προβῆτε σὲ νέες περικοπὲς συντάξεων, καλύτερα νὰ μᾶς μαζέψετε στὴν Καισαριανὴ καὶ νὰ μᾶς ἐκτελέσετε παρά νὰ μᾶς καταδικάσετε σὲ μαζικὴ γεροντοκτονία ἀπὸ πεῖνα καὶ ἀρρώστειες, τὴν ὁποία θὰ καλὺπτουν διάφορες κυράτσες καριέρας μὲ τὰ τηλεοπτικὰ συνεργεῖα.
Τουλάχιστον ἐκεῖ, θὰ περιμένουν νὰ μᾶς ὑποδεχτοῦν οἱ ψυχὲς τῶν ἀγωνιστῶν τῆς Ἀντίστασης μὲ ἀνοιχτὲς ἀγκάλες, γιατί θὰ ξέρουν ὅτι μᾶς ἐκτέλεσαν δοσίλογοι καὶ δοσίψυχοι γιὰ τοὺς ἴδιους λόγους ποὺ ἐκτέλεσαν καὶ ἐκείνους, μὲ γερμανικὴ ὑπογραφὴ στὴν καταδικαστικὴ ἀπόφαση καὶ τὶς δύο φορὲς.
Ἐκεῖνοι ἔπεσαν σὲ καιρό πολέμου μετὰ ἀπὸ ἀγῶνα μὲ τὸν ἐχθρὸ. Ἐμεῖς θὰ πέσομε μετὰ ἀπὸ τὸν ἀγῶνα μιᾶς ζωῆς, ἐξαπατημένοι ἀπὸ τοὺς κάκιστους, ποὺ δὲν εἶστε μόνον ἐσεῖς.
Καὶ οἱ δύο θέλαμε μία πατρίδα ἐλεύθερη καὶ ἀνεξάρτητη μὲ ἀτομικὴ ἀξιοπρέπεια καὶ κοινωνικὴ δικαιοσύνη. Μᾶς τὴν αρνεῖστε καὶ οἱ δύο.
Μπροστὰ στὶς κάννες τῶν πολυβόλων που θὰ μᾶς θερίσουν θὰ βροντοφωνάξωμε ὅπως ἐκεῖνοι:
“Κάτω οἱ δοσίλογοι. Ζήτω ἡ ἐλευθερία. Ζήτω ἡ πατρίδα. Ζήτω ἡ Ἑλλάδα”.


Αν Κυβερνούσαν οι Ελληνες
Tuesday
22/05/2018
14:55 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ιωάννη Μυλωνάκη
0

 

του Ιωάννη Μυλωνάκη, 20/5/2018

Ελληνισμός σημαίνει ιδέες, αρχές και αξίες. Ελληνισμός σημαίνει αγάπη, ειρήνη, ελευθερία. Ελληνισμός σημαίνει δικαιοσύνη και ήθος. Ελληνισμός σημαίνει αλήθεια, γνώση, όραμα, λογική. Ελληνισμός σημαίνει έρευνα και αναζήτηση. Ελληνισμός σημαίνει τέχνες και επιστήμες. Ελληνισμός σημαίνει πρόοδο, ισότητα, αξιοκρατία, δημιουργία και έκφραση.

«Όσο καιρό οι Έλληνες διατηρούν τυραννικές κυβερνήσεις, είναι ασθενέστεροι από όλους τους γείτονες τους, μόλις όμως απαλλαχθούν από τους τυράννους τους, αναδεικνύονται πρώτοι και με μεγάλη διαφορά. Τούτο φανερώνει πως όταν οι Έλληνες παραμένουν υποταγμένοι σε ξενοκίνητες τυραννικές κυβερνήσεις δεν επιδεικνύουν καλή διάθεση, καθώς αισθάνονται ότι υπηρετούν τους δυνάστες. Όταν ωστόσο απελευθερώνονται, συνεργάζονται ως σύνολο με προθυμία στην αναστύλωση της χώρας, έχοντας επίγνωση του ότι πρωτίστως ωφελούν τον ίδιο τον εαυτό τους» (Ηρόδοτος)

Ανάλυση

του Ιωάννη Μυλωνάκη, επιχειρηματία

Ο εξευτελισμός που έχει υποστεί το έθνος μας τα τελευταία χρόνια είναι άνευ προηγουμένου. Ποτέ στην μακραίωνα ιστορία μας, δεν έχωμε δεχτεί τέτοια ταπείνωση όπως αυτή που ζούμε σήμερα. Όποιες και αν ήταν οι δυσκολίες, τις ξεπερνούσαμε έχοντας ως αλάθητο όπλο μας τον Ελληνισμό, την υπέρτατη αυτή έννοια από την οποία διαβρώθηκαν, λόγω της ανθρώπινης ανωτερότητας του, πνευματικά τρεις αυτοκρατορίες, η Ρωμαϊκή, η Βυζαντινή και η Οθωμανική.

Στην συνέχεια ο Ελληνισμός, μέσω της Αναγέννησης, επιβλήθηκε πλέον σε ολόκληρο τον τότε προηγμένο κόσμο, διάβρωσε κάθε τι στο πέρασμα του, εδραιώθηκε και έγινε η κινητήριος δύναμη του υπάρχοντος σήμερα πλανητικού πολιτισμού. Αυτή η επιβολή δεν συγχωρέθηκε ποτέ από τις σκοτεινές δυνάμεις που καθοδηγούσαν την ανθρωπότητα τυραννικά και ιδιοτελώς.

(more…)

Θεσσαλονίκη: Ακόμα δύο συλλήψεις για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη
Monday
21/05/2018
13:35 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
3

.

Σχόλιο G-M-R:  Με δυο μέτρα και δυο σταθμά δεν κυβερνιέται καμία χώρα. Και όταν “κυβερνιέται”, χώρα δεν υφίσταται. Έτσι απλά. Η πιο αντιπροσωπευτική εικόνα της χειρότερης μορφής βίας. Βουβής βίας. Κανείς υπεύθυνος, φασίστας ή ρατσιστής δεν συνελήφθη!!!!! Ούτε ”δημοκράτης”, ούτε …… Ουσιαστικά αυτό που πάραυτα διώκεται είναι κάθε τι μη συμμαχικό (κατά περίπτωση) προς την παραχάραξη των εννοιών, όπως αυτές (νεο)-ορίζονται από τους καταχραστές της εξουσίας.

.

.

G-M-R,  21-5-2018

 

Τέσσερα άτομα έχουν μέχρι στιγμής συλληφθεί για την απαράδεκτη άγρια επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μποτάρη. Ακόμα τέσσερα αναζητά η αστυνομία.

Δύο από τα τρία άτομα που προσήχθησαν την Κυριακή για την άγρια επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τελικά συνελήφθησαν.  Στο σύνολό τους, οι συλληφθέντες για συμμετοχή στην επίθεση ανέρχονται μέχρι στιγμής σε τέσσερις.

Και ανήλικος στους συλληφθέντες

Πρόκειται για δύο 20χρονους, έναν 36χρονο κι έναν 17χρονο, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και κατά περίπτωση για διακεκριμένες φθορές, ενώ οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών με την αυτόφωρη διαδικασία.

Οι δύο τελευταίες χρονικά συλλήψεις έγιναν αργά χθες το βράδυ, κι ενώ προηγήθηκε η προσαγωγή τους, μαζί με ένα ακόμη -τρίτο- άτομο, στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου, εξετάστηκαν από αστυνομικούς της διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, η οποία διενεργεί την προανάκριση για την υπόθεση. Σε αντίθεση με τον τρίτο, που αφέθηκε ελεύθερος, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των άλλων δύο, ενός 20χρονου κι ενός 17χρονου.

(more…)

Παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου
Wednesday
16/05/2018
22:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Τράπεζες Ηχητικά ΣτΕ
2

 

Την αποχώρησή του από την προεδρία του ΣτΕ ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Νίκος Σακελλαρίου.

Ο κ. Σακελλαρίου ανέφερε πως παραιτείται λόγω των διαρροών των διασκέψεων για τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων δεν τηρούν το δικαστικό απόρρητο κάτι που, όπως είπε, έχει επιφέρει πλήγμα στο ΣτΕ.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά «στην απόφαση μου αυτή κατέληξα μετά την πρόσφατη παραβίαση του απορρήτου της διασκέψεως του δικαστηρίου σχετικά με το νέο ασφαλιστικό σύστημα και την εύλογη αναταραχή που προκάλεσε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η αδιανόητη όσο και απαράδεκτη αυτή παραβίαση του δικαστικού απορρήτου την οποία αδυνατώ να ελέγξω επέφερε καίριο πλήγμα στο κύρος του ΣτΕ και δεν μου επιτρέπει πλέον να ασκώ τα δικαστικά μου καθήκοντα με την δέουσα ηρεμία και νηφαλιότητα. Η σημερινή μου απόφαση έστω κι αν απέχει λίγες μόνο ημέρες από την υποχρεωτική αποχώρησή μου δεν παύει όσο επιβεβλημένη και αν είναι να αποτελεί μια επώδυνη απόφαση για μένα που διανύω το 42ο έτος της δικαστικής μου σταδιοδρομίας». 

(more…)

Η προδοσία έχει όνομα, λέγεται προδοσία
Sunday
13/05/2018
23:56 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
0

 

του “Στάθη”, 11/5/2018

Ό,τι απέμεινε απ’ τη ΔΕΗ πωλείται. Κι ό,τι απομείνει θα πωληθεί. Γιατί;

Τον καιρό αυτόν υπάρχει ανησυχία με την επιθετικότητα της Τουρκίας – καταβάλλονται προσπάθειες να ενισχυθεί η άμυνα, λόγου χάριν με την αναβάθμιση των F-16. Αλήθεια η ΔΕΗ δεν έχει σχέση με την άμυνα της χώρας;

Δεν χρειάζεται κανείς να είναι Μαρξιστής ή Κεϋνσιανιστής για να καταλαβαίνει (ή νεοφιλελεύθερος για να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει) πως τα μακροοικονομικά μεγέθη είναι στρατηγικής σημασίας για την αμυντική ισχύ μιας χώρας.

Η παγίδα που στήνει ο νεοφιλελευθερισμός είναι η χειραγώγηση του δημόσιου λόγου γύρω απ’ τα δικά του προτάγματα – κατ’ εξοχήν βλακώδη. Για παράδειγμα η κατάτμηση του πελατολογίου της ΔΕΗ σε πολλές μικρές εταιρείες – ύαινες σε ποια αρχή ή κανόνα της πολιτικής οικονομίας αντιστοιχεί; Κοπίασαν αυτές οι εταιρείες για να αποκτήσουν αυτούς τους πελάτες ή τους δόθηκαν λάφυρο; Γιατί;Λόγω του

(more…)

Περί της σύλληψης – κράτησης, φυλάκισης των δυο Ελλήνων Αξ/κών από την Τουρκία
Sunday
13/05/2018
20:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κέρη Μαυρομμάτη
0

 

Κέρη Μαυρομάτη, 16/3/2018

 

 

Dr Κέρη Π. Μαυρομμάτη (*) : Οι αντίθετες κατά το διεθνές δίκαιο παράνομες πράξεις της σύλληψης – κράτησης, φυλάκισης και υπαγωγής στην τουρκική δικαιοδοσία των Ελλήνων στρατιωτικών

Η σύλληψη- κράτηση και φυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών εν καιρώ ειρήνης από τουρκικά κρατικά όργανα για να δικαστούν με άγνωστο μέχρι σήμερα κατηγορητήριο από τα τουρκικά δικαστήρια είναι αξιόποινες πράξεις των οργάνων του τουρκικού κράτους, που παραβιάζουν το ισχύον διεθνές δίκαιο και τις σχετικές διεθνείς υποχρεώσεις του τουρκικού κράτους.

Ειδικότερα

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού εθνικής άμυνας <οι δύο στρατιωτικοί ευρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας> και προσέθεσε ότι <έχουμε δύο ομήρους>.

Είναι χρήσιμο να αναφερθούμε στην έννοια της κατάστασης ομηρίας, στα μέσα και στους τρόπους τέλεσης των αξιόποινων πράξεων της σύλληψης-ομηρίας κατά το διεθνές δίκαιο για να κατανοηθεί το διεθνές αδίκημα της κατάστασης ομηρίας των Ελλήνων στρατιωτικών, όπως καθορίζεται από τους σχετικούς διεθνείς κανόνες.

Καταρχήν, το διεθνές δίκαιο δέχεται ότι όλες οι πράξεις της ομηρίας – κράτησης αποτελούν εκδηλώσεις της τρομοκρατίας. Η κράτηση ομήρων συνιστά διεθνές αδίκημα μεγάλης διεθνούς σημασίας, σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις κατά της τρομοκρατίας, όπως η διεθνής Σύμβαση κατά της σύλληψης – κράτησης ομήρων του 1979, η Σύμβαση περί προλήψεως και τιμωρίας των εγκλημάτων των στρεφομένων κατά των διεθνώς προστατευομένων προσώπων του 1973 και οι σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως οι 579/1985 και 1566/2004 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

(more…)

Μέρος 3ο : Το Πρόβλημα του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους
Thursday
10/05/2018
21:44 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Σπ. Λαβδιώτης
0

του Σπ. Λαβδιώτη, 6/5/2018

Πώς για να κερδίσουν 100 δις οι ξένες τράπεζες, η Ελλάδα εκχώρησε την εθνική κυριαρχία για 100 χρόνια!

 

Συνεχίζουμε τον δρόμο της εξιχνίασης του δημοσίου χρέους, που δεν είναι ομαλός με ροδοπέταλα στρωμένος αλλά τραχύς με αγκάθια καλυμμένος. Ο προορισμός είναι να φτάσουμε αλληγορικά στην Θήβα, όχι στην αρχαία Θήβα, με τον Οιδίποδα απέναντι στην Σφίγγα για να επιλύσει το αίνιγμα «ποιο όν το πρωί στέκεται στα τέσσερα, το μεσημέρι στα δύο και το βράδυ στα τρία;». Αλλά τον σύγχρονο γρίφο, πως η Ελλάδα υπέστη τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική συντριβή από τα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και, ταυτόχρονα της φόρτωσαν ένα αέναο χρέος εκατοντάδων δις ευρώ, για να την διασώσουν!

Όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη δημοσίευση (Μέρος 2ο επί του δημοσίου χρέους), το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, κατά παράβαση των κανονισμών του, ενέκρινε τη συμμετοχή του στο οδυνηρό για τη χώρα μας Α’ Μνημόνιο της δανειακής σύμβασης των € 110 δις. Η συνεισφορά του Ταμείου ανήρχετο στα € 30 δις, τουτέστιν 32 φορές την ποσόστωση (quota) της Ελλάδος – το μεγαλύτερο πρόγραμμα που ενέκρινε το ΔΝΤ στην ιστορία του! Το δε ποσό των € 80 δις της διμερούς χρηματοδότησης θα καλύπτονταν από την ΕΕ.

(more…)

“Την Κυριακή ξεκινάει ο ξεσηκωμός μας”.
Thursday
10/05/2018
14:44 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γεωρ. Μπιτάκου Ηχητικά
0

 

123..