ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Παπανικόλας, Παρασκευάς και Ζωίδης στο “Κίνημα Φίλων Ανδρέα Παπανδρέου” – Είκοσι χρόνια μετά τον Ανδρέα….
Tuesday
28/07/2020
20:41 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ανδ. Παπανδρέου
0

Σχόλιο GMR:   Κίνημα Φίλων του Ανδρέα Παπανδρέου!!! Ανασύνταξη διάσπαρτων πασοκοδυνάμεων. Περιλαμβάνεται και ο κος Θεόδωρος Κατσανέβας(…). Υπάρχουν και άλλες τέτοιες δυνάμεις όπως η Πρωτοβουλία 14ης Μάη που θα συμπληρώσουν με αντιμνημονιακό λεκτικό (το γνωστό άλλο μίγμα πολιτικής!) αλλά Μνημονιακό Εγκλωβισμό (αιτιών-υπαιτιοτήτων) τις ΠΑΣΟΚοδυνάμεις ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚοσυριζα.

Πολιτική ρετρό, προσωπολατρευτική, με αρχές μόνο συνθηματολογικές “αλά Αντρέα”, με άγνωστο Επιχειρησιακό Σχέδιο για το τώρα και για το μετά (ίσως επειδή το “μετά” το βλέπουν όπως το τώρα με πλασσάρισμα διαφορετικών προσώπων).

Από την Διακήρυξη προκύπτει ΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ των βασικών αιτιών και υπαιτιοτήτων των εγκλημάτων που περιγράφουν οι νέοι (;) πολιτευόμενοι.

Ανάλογες προτάσεις βρίσκουμε στο διαδίκτυο σε πλείστες όσες περιπτώσεις. Επί παραδείγματι στο εδώ λινκ όπου μετά από ανάλυση των κακώς κειμένων ο συγγραφεύς καταλήγει “Έτσι, απέναντι σε αυτή την κατρακύλα και με δεδομένο το ελλιποβαρές και του υπόλοιπου σημερινού πολιτικού προσωπικού, που άσκησε εξουσία κατά τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, απαιτείται η άμεση ενεργοποίηση των πολιτών για την συγκρότηση ενός νέου δημοκρατικού πατριωτικού πολιτικού υποκειμένου ανατροπής της σημερινής παρακμιακής πορείας της Ελλάδος.

Και τίθεται το ερώτημα, Έτσι, χωρίς συγκεκριμένες αρχές (ποιες οι ΑΡΧΕΣ του νέου υποκειμένου, ποια η στόχευσή του, ποιο το προτεινόμενο επιχειρησιακό σχέδιο;;;). Αρχές  με στόχευση να κάνουν τι, σε συνδυασμό με ποιό επιχειρησιακό σχέδιο (αυτό το συγκεκριμένο που θέλουν να κάνουν πως θα το κάνουν); κλπ.

Μόνο συνθήματα (νέο, δημοκρατικό….) για προσέλκυση οπαδών-ψηφοφόρων.

._

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-20 χρόνια μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου, η πολιτική του παρακαταθήκη είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Οι θέσεις του για τα μεγάλα εθνικά θέματα (την Κύπρο Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, Ελληνοτουρκικές σχέσεις, το όνομα της FYROM, την Θράκη, το Αιγαίο, τις διεθνείς συμμαχίες και για την οικονομική και κοινωνική πολιτική, την διαχείριση του δημοσίου χρέους κλπ), απαιτούν ένα μεγάλο ανοικτό δημόσιο διάλογο βασισμένο στις αρχές και τις αξίες που διατύπωσε και οριοθέτησε απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και τον οικονομικό και πολιτισμικό ιμπεριαλισμό. Με αίσθημα χρέους απέναντι του πραγματοποιούμε στις 23 Ιούνη (ημέρα που έφυγε από κοντά μας) στις 5.30 μμ στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας μια ανοικτή εκδήλωση- ημερίδα. Πρόκειται για μια πρώτη προσπάθεια με μοναδικό σκοπό, να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας σε ότι αφορά τον Ανδρέα Παπανδρέου και για να γνωρίσουν οι νεώτεροι το μέγεθος του πολιτικού άνδρα. Επίσης την ίδια μέρα στις 11 το πρωί, θα συμμετέχουμε στο τρισάγιο μνημόσυνο στον τάφο του στο Ά νεκροταφείο Αθηνών. Η εκδήλωση στο πολεμικό Μουσείο περιλαμβάνει ολοκληρωμένες εισηγήσεις και βίντεο, που καλύπτουν όλα τα θεματικά αντικείμενα. Η πρωτοβουλία ανήκει σε πρώην βουλευτές και είναι ανοικτή, σε οιονδήποτε επιθυμεί να συμμετέχει, δίχως κανένα απολύτως αποκλεισμό. Ο περιορισμένος χρόνος δεν μας επέτρεψε να επικοινωνήσουμε με πάρα πολλούς που θα το θέλαμε, γιαυτό η επίσημη ανακοίνωση της πρόσκλησης θα γίνει στις 13 Ιούνη και θα ολοκληρωθεί όταν μαζευτεί ηλεκτρονικά το σύνολο των υπογραφών από πρώην βουλευτές και στελέχη τα οποία καλούμε να στείλουν μήνυμα συμμετοχής με τα πλήρη στοιχεία τους και την πολιτική ή κομματική τους ιδιότητα στην ηλεκτρονική διεύθυνση andreaspapandreou1996@gmail.com Το κάλεσμα για συμμετοχή απευθύνεται επίσης στο σύνολο του ελληνικού λαού.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!! ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 75 ΟΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΕΣ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΔΩ: 20 χρόνια μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου, η πολιτική του παρακαταθήκη είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Οι θέσεις του για τα μεγάλα εθνικά θέματα (την Κύπρο Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, Ελληνοτουρκικές σχέσεις, το όνομα της FYROM, την Θράκη, το Αιγαίο, τις διεθνείς συμμαχίες και για την οικονομική και κοινωνική πολιτική, την διαχείριση του δημοσίου χρέους κλπ), απαιτούν ένα μεγάλο ανοικτό δημόσιο διάλογο βασισμένο στις αρχές και τις αξίες που διατύπωσε και οριοθέτησε απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και τον οικονομικό και πολιτισμικό ιμπεριαλισμό.

(more…)