ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μαργαρίτης Σχοινάς για επέτειο Επανάστασης: Γιορτάζουμε μαζί την Ελλάδα και την Ευρώπη
Thursday
25/03/2021
13:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος 1821 200η ΕΠΕΤΕΙΟΣ Μαργ. Σχοινάς
0

Σχόλιο GMR: Ως ώριμη εταίρα, είναι η σωστή θέση εντός της ΕΕ και όχι ως ώριμος εταίρος…

_.

 

 

 

 

Μαργ. Σχοινάς, 25 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

 

Τιμή στους Έλληνες της Διασποράς, στους φιλέλληνες και στους απλούς αγωνιστές και πρωταγωνιστές του αγώνα της απελευθέρωσης απέδωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στο μήνυμά του για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης. Παράλληλα στρέφοντας το βλέμμα προς το μέλλον μίλησε για μια Ελλάδα ισχυρή, δυναμική και καινοτόμα, πράσινη και ψηφιακή που θα συνδιαμορφώνει τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις, δικαιώνοντας τις θυσίες των παλαιότερων και τις προσδοκίες των νέων Ελλήνων, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο κ. Σχοινάς απευθύνοντας το μήνυμά του με φόντο τον Παρθενώνα έδωσε έμφαση στους δεσμούς της Ελλάδας και της Ευρώπης ξεκινώντας με τη φράση: «Γιορτάζουμε μαζί την Ελλάδα και την Ευρώπη γιατί η μία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη».

Ολόκληρο το μήνυμα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

«Γιορτάζουμε μαζί την Ελλάδα και την Ευρώπη γιατί η μία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη. Τιμούμε όλους εκείνους τους Έλληνες της διασποράς που άοκνα και άφοβα από τα πέρατα της οικουμένης δεν ξέχασαν τη γενέτειρα πατρίδα και ενίσχυσαν με τις επαναστατικές ιδέες τους τον ευρωπαϊκό διαφωτισμό, τον πνευματικό και πολιτικό ξεσηκωμό.

Τους χιλιάδες φιλέλληνες που αυτοβούλως συνέδραμαν την ελληνική επανάσταση γοητευμένοι από τα ευγενή και υψηλά ιδανικά του αγώνα. Και φυσικά τους πρωταγωνιστές του αγώνα. Τους απλούς μαχόμενους Έλληνες που ρίχτηκαν στη μάχη για μια ελεύθερη περήφανη Ελλάδα.

Σήμερα κοιτάμε πίσω με ευλάβεια, αλλά και στρέφουμε το βλέμμα στο μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για μια Ελλάδα ισχυρή, δυναμική, καινοτόμα, πράσινη, ψηφιακή για μια Ελλάδα ευρωπαϊκή. Μια Ελλάδα που με ασφάλεια πια αφήνει πίσω τις κακές στιγμές της ιστορίας της και χτίζει στο μεγαλείο των επιτευγμάτων της συμβάλλοντας καθοριστικά ως ώριμος εταίρος στο ευρωπαϊκό και διεθνές αρχιτεκτόνημα. Ριγμένη σε έναν αγώνα που δικαιώνει τις προσδοκίες των νέων Ελλήνων αλλά και τιμά τις θυσίες των παλαιοτέρων. Χρόνια πολλά Έλληνες χρόνια πολλά Ελλάδα».

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Μ. Σχοινάς: 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη, που άλλαξε την μοίρα του τόπου
Friday
01/01/2021
19:51 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ε.Ε. Μαργ. Σχοινάς
0

Σχόλιο GMR: Αν και η φωτό μιλά από μόνη της, εμείς να συμπληρώσουμε “Του λόγου μέτρον εστίν ουχ ο λέγων, αλλ’ ο ακούων. ” (Πλάτων, 427-347 π.Χ.)

_.

 

 

 

Μαργ. Σχοινάς, 28 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

 

«Η ευρωπαϊκή Ελλάδα αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι του πιο προηγμένου μοντέλου δημοκρατίας και κοινωνίας στον σύγχρονο κόσμο» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η χρονιά που ανατέλλει σήμερα θα σφραγιστεί από την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, που αξίζει να γιορταστεί με υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση. Συμπίπτει όμως και με μια άλλη ιστορική κατάκτηση των Ελλήνων, ίσως τη μεγαλύτερη μετά το έπος του 1821. Τα σαράντα χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη που άλλαξε την μοίρα του τόπου και κατέταξε οριστικά τη χώρα μας στη πρώτη ταχύτητα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης σαράντα χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

«Τα τελευταία σαράντα χρόνια αποτελούν τη μακρύτερη περίοδο ειρήνης, δημοκρατίας και ευημερίας που γνώρισαν οι Έλληνες. Με την ένταξη της χώρας στην Ευρώπη ο τροχός της Ιστορίας δικαίωσε τις προσδοκίες γενεών και επιβεβαίωσε μια σχέση με παρελθόν, παρόν και μέλλον» συνεχίζει στη δήλωσή του ο κ. Σχοινάς και επισημαίνει πως:

(more…)

Σχοινάς: «Παράθυρο ευκαιρίας» για διάλογο με την Τουρκία έως τις 25 Σεπτεμβρίου
Friday
04/09/2020
01:55 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Μαργ. Σχοινάς
0

Σχόλιο GMR: Και γιατί παρακαλώ να πληρώνουμε ΠτΔ, ΠτΒ, Πρωθυπουργό, κυβέρνηση, Κόμματα Αντιπροσωποκοινοβουλευτικής Στήριξης της Κανονικότητας, όταν ο Μαργαρίτης Σχοινάς, διευθετεί τις ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ;

._

 

 

 

 

 

Μαργαρ. Σχοινάς, 3 Σεπτεμβρίου 2020

 

 

 

«Υπάρχει μια δομημένη διαδικασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο με το σύνολο της ευρωπαϊκής οικογένειας στο πλευρό της Ελλάδας» τόνισε αντιπρόεδρος της Κομισιόν.


Για «παράθυρο ευκαιρίας», προκειμένου να ανοίξει διαδικασία διαλόγου με την Τουρκία ως τις 25 Σεπτεμβρίου που θα συγκληθεί η σύνοδος κορυφής των 27, το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε, μίλησε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς στην εκπομπή της ΕΡΤ 1.

Στο οικονομικό πεδίο τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να λάβει η Ελλάδα το 10% των πόρων που της αναλογεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, αμέσως μετά την έγκριση του εθνικού σχεδίου από την Επιτροπή και πριν να εγκριθεί από το Συμβούλιο των Υπουργών. Αυτό είπε μαζί με τα 2,7 δισ. του προγράμματος SURE για την απασχόληση θα είναι ένα «σημαντικό μαξιλάρι» πριν δοθούν οι μεγάλοι πόροι την επόμενη χρονιά.

(more…)

Μαργαρίτης Σχοινάς: Ο πιο ευρωπαίος Eλληνας, ο πιο έλληνας Eυρωπαίος Πηγή: Protagon.gr
Saturday
14/09/2019
14:47 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Μαργ. Σχοινάς
0

Σχόλιο GMR: ΔΕΝ υπάρχει αντιμνημονιακή θέληση να τον κρίνει δικαιϊκά, όπως αρμόζει σε έναν κορυφαίο συνένοχο στην εσχάτη (Μνημονιακή) προδοσία. Συνήθως μάλιστα, η λέξη προδοσία εξευτελίζεται, είτε δια της εμφαντικής, είτε συνεχούς επαναλήψεως άνευ ουδεμιάς σχετικής νομικής Συμπράξεως.

 

 

 

 

Για τον Μαργαρίτη Σχοινά (από Ελευθ. Κόλλια), 12 Σεπτεμβρίου 2019

 

 

Ο νέος αντιπρόεδρος της Κομισιόν, με ένα χαρτοφυλάκιο που, λόγω τίτλου, προκαλεί αντιδράσεις, ανοίγεται στο Protagon. Τι λέει για την εμπειρία του στις Βρυξέλλες, το 2015, την πορεία του από μια «άλλη Ελλάδα». Οσο για το αν πήρε τη «θέση» του Σαμαρά; «Ποτέ δεν ασχολήθηκα με την αθηναϊκή, ενδογαμική, πολιτική κουζίνα»

 

Ενθουσιασμός, πανηγυρισμοί αλλά και κρίσιμα ερωτήματα. Πρώτη φορά Ελληνας σε μια τόσο ισχυρή ευρωπαϊκή θέση, στην αντιπροεδρία της Κομισιόν – ιστορική επιτυχία. Με χαρτοφυλάκιο βαρύ, και μη συνήθη ετικέτα –πόσος Όργουελ χωράει στον παράδοξο τίτλο της αρμοδιότητας του Επιτρόπου για την «Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής»;

Ο 57χρονος Μαργαρίτης Σχοινάς αναμένεται να απαντήσει στον θαυμασμό και την καχυποψία, με το έργο του από 1ης Νοεμβρίου, αφού λάβει και την έγκριση των αρμοδίων επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διαδικασία συνήθη που προϋποθέτει την ακρόαση των νέων προσώπων.

 

«Να διαχωρίσουμε την ετικέτα από την ουσία», τονίζει ο ίδιος, μιλώντας στο Protagon. «Ο ρόλος είναι διττός· και υποδηλώνει την Ευρώπη που προστατεύει, αλλά και την Ευρώπη που ανοίγει δρόμους. Είναι και το δεύτερο εξίσου σημαντικό».

(more…)