ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Όταν οι νεκροί άμαχοι ήταν “παράπλευρες απώλειες” – Μέρος 2ο
Tuesday
05/04/2022
21:39 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Victor Grossman Ουκρανικό
0

_.

 

 

 

 

 

Victor Grossman, 30 Μαρ. 2022

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Γράφει ο Αμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Victor Grossman

Η μάχη της Ράκκα διήρκεσε από τις 6 Ιουνίου έως τις 17 Οκτωβρίου 2017. Ξεκίνησε από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και υποστηρίχθηκε από μαζικές αεροπορικές επιδρομές και χερσαία στρατεύματα ενός συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Μια αδυσώπητη εκστρατεία βομβαρδισμού είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο την κατάρρευση του ISIS αλλά και την ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης. Έως και 6.000 ήταν οι νεκροί άμαχοι, σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η Ράκκα είναι η πιο κατεστραμμένη πόλη της σύγχρονης εποχής», λέει η Donatella Rovera, βετεράνος ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας. Σίγουρα πολύ πιο κατεστραμμένη από το Χαλέπι, σε ποσοστιαίους όρους. «Αμερικανοί στρατιώτες είπαν: “για εμάς, όλοι όσοι ήταν μέσα στη Ράκκα θεωρούνταν μαχητές του ISIS”. Το αποτέλεσμα: ολόκληρες οικογένειες που προσπάθησαν να ξεφύγουν από τη βία σφαγιάστηκαν αδιακρίτως. Επιπλέον, οι οβίδες του πυροβολικού που χρησιμοποιήθηκαν από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είχαν περιθώριο λάθους άνω των 100 μέτρων».

Περίπου το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου 2016 δύο βόμβες έπληξαν την αγορά της Μαστάμπα, περίπου 45 χλμ από τα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας. Η πρώτη βόμβα εξερράγη ακριβώς μπροστά από ένα συγκρότημα καταστημάτων και ένα εστιατόριο. Η δεύτερη εξερράγη δίπλα σε καλυμμένη περιοχή κοντά στην είσοδο της αγοράς, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας ανθρώπους που διέφευγαν, καθώς και άλλους που προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους τραυματίες.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Όταν οι νεκροί άμαχοι ήταν “παράπλευρες απώλειες” – Μέρος 1ο
Tuesday
05/04/2022
21:33 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Victor Grossman Ουκρανικό
0

_.

 

 

 

 

Victor Grossman, 30Μαρ. 2022

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Γράφει ο Αμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Victor Grossman

Βλέπω δύο ανάγκες σήμερα. Το πιο επείγον είναι η αντίθεση στον πόλεμο, πηγή ανυπολόγιστης δυστυχίας. Να καταδικάσουμε τη χρήση θανατηφόρων όπλων, όλους εκείνους που χτυπούν αμάχους. Και να αποτρέψουμε με κάθε δυνατό τρόπο τη χειρότερη απειλή για τη ζωή τις πυρηνικές εκρήξεις, που πυροδοτούνται επίτηδες ή κατά λάθος. Έτσι χρειαζόμαστε διαπραγματεύσεις, συμφωνίες και όχι όλο και περισσότερες απειλές, εξοπλισμούς, στρατιώτες και πρόσφυγες.

Ενώ αντιτίθεμαι σθεναρά και συναισθηματικά στη διεξαγωγή πολέμου από τον Πούτιν ή από οποιονδήποτε άλλο, πιστεύω ότι πρέπει επίσης να αντιταχθούμε στην υποκρισία, κυρίως όταν δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που αυξάνει περαιτέρω τους κινδύνους. Τόσο τα ΜΜΕ όσο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας κατακλύζουν με σπαρακτικές σκηνές θανάτου, θλίψης και καταστροφής στην Ουκρανία. Όταν είναι ειλικρινείς, συγκινούμαι. Αλλά δεν μπορώ να ξεπεράσω την εγγενή κλίση μου προς τον σκεπτικισμό. Την περασμένη εβδομάδα ένα βίντεο στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι της Γερμανίας ZDF έδειχνε ένα ρωσικό τανκ να διασχίζει την Ουκρανία –και να φέρει μια μεγάλη κόκκινη σοβιετική σημαία με σφυρί και δρεπάνι– τόσο εμφανώς ξεπερασμένο. Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι ήταν λάθος.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr