ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πρόσκληση Συμμετοχής: Να ξαναγίνουμε Κοινότητα και Εκκλησία. Να παραμείνουμε άνθρωποι
Monday
28/06/2021
14:32 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet
0

 

 

 

 

 

IthacaNet, 27 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

Κάτω από την εικόνα αυτή, η οποία προέρχεται από την ιστοσελίδα του World Economic Forum, υπάρχει το πλήρες κείμενο που την επεξηγεί. Ο συγγραφέας που έχει βραβευτεί με το “Βραβείο της Δημοκρατίας των Αθηνών” μας ενημερώνει για το ποιος είναι ο χειρότερος εχθρός της ανθρωπότητας:

Unfettered majoritarianism, and the attacks on the system of checks and balances that keep governmental power constrained by rights and the rule of law, is perhaps the greatest danger today to the future of Western democracies¨”.

« Ο αχαλίνωτος πλειοψηφισμός και οι επιθέσεις στο σύστημα ελέγχων και ισορροπιών που κρατούν την κυβερνητική εξουσία περιορισμένη από τα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, είναι ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος σήμερα για το μέλλον των δυτικών “δημοκρατιών».

 

Με δικά μας λόγια: “Οι λαοί είναι εχθροί , επικίνδυνοι για μας” και αυτό που αποκαλούν “δημοκρατία” χρειάζεται λιγότερη δημοκρατία, λιγότερα δικαιώματα, λιγότερο κράτος δικαίου! Οι πλειοψηφίες των λαών είναι αυτές που απειλούν τις “δυτικές αξίες”!

 

Η απάντηση μόνο με πράξεις μπορεί να δοθεί.

Σε μια στιγμή, που η αυτοκρατορία του χρήματος περιφρονεί τις πλειοψηφίες καλλιεργεί τον διχασμό, αναζητώντας οπαδούς, για να διαιωνίσει τη βασιλεία της, εμείς οι μικροί κι ασήμαντοι απευθυνόμαστε προς όλους με τον τρόπο που λευτερώνει:

Ανασυγκρότηση κοινωνική, πολιτική, ηθική, παραγωγική της κοινωνίας σημαίνει οργάνωση σε Κοινότητες.

  • Όσοι ανησυχούν για το μέλλον, το δικό τους, των παιδιών τους και της ανθρωπότητας, αφημένο στις τύχες τραπεζιτών και κερδοσκοπικών εταιρειών,
  • όσοι νοιάζονται ή προτίθενται να νοιαστούν έμπραχτα για τον διπλανό τους,
  • ας προσέλθουν.

Απευθύνεται σε όσους ζουν στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, σε όσους κατάγονται από τα νησιά μας και ζουν αλλού κι όσους τα αγαπούν, όπου κι αν βρίσκονται. Είναι κάτι που θα μας συνδέσει και θα αναζωπυρώσει με τρόπο έμπρακτο την αγάπη για τις ρίζες μας.

===

Να θυμίσουμε ότι η Συναδελφική Κομπανία έχει μια μικρή ιστορία στην οποία μπορούν να καταφύγουν όσοι δεν την ξέρουν για να πάρουν μια γεύση της έμπρακτης φιλοσοφίας μας.

Η αρχική μας σκέψη είναι η χρήση της νομικής μορφής του συλλόγου με ελάχιστο κόστος συνδρομής, όπου θα δοκιμαστεί και θα σφυρηλατηθεί η σχέση, η ενότητα και η δημιουργικότητα όσων δηλώσουν συμμετοχή.

Το σημερινό κείμενο είναι δισέλιδο και συνοπτικό, για όσους θέλουν να το τυπώσουν και να το μοιράσουν. Οι δικές μας δυνατότητες, για γνωστούς λόγους, είναι περιορισμένες. Zητάμε συγνώμη για το μικρό μέγεθος των γραμμάτων.

Δείτε το κείμενο εδώ.

Κατεβάστε το κείμενο σε αρχείο PDF από εδώ: prosklisis 2021

 

 

Πηγή: ithacanet.gr

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ: BILL GATES, GSK, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΙNFOWAR -ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ
Wednesday
20/05/2020
02:08 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Επισημάνσεις χρήσιμες/χρησιμότατες για διεκδίκηση Δημοκρατίας, Ιωβηλαίου, Υγείας-Πρόληψης-Ευεξίας για όλους, ας προσέχουμε έστω και εγκλεισμένοι αν αυτό αντικειμενικά είναι στην παρούσα φάση αναγκαίο (έτσι πιστεύουμε), η ιντερνετική επικοινωνία ας διοχετευθεί (επί τέλους) σε Αντίσταση και όχι επί του συγκεκριμένου (ως σημαία), σε Αντίδραση.

._

 

 

IthacaNet, 16 Μαίου 2009

 

 

 

 

Είναι πια ηλίου φαεινότερο ότι όλα γίνονται για το εμβόλιο και τον εμβολιασμό. Άλλος τρόπος θεραπείας δεν υπάρχει. Ή υπάρχει στον επιστημονικό και μη κόσμο, που δεν έχει σχέση με την εξουσία[i].

(Υπάρχει και μια πολύ πολιτική διάσταση στο θέμα της αντιμετώπισης του coronavirus, αλλά θα πούμε ότι «δεν είναι τώρα αυτό το θέμα μας», αν και θα προκύψει να είναι).

O κ. πρωθυπουργός σε μια συνέντευξη του αναφέρεται στην ανάγκη «εμβολίων για όλο το λαό». Και στην τελευταία αποστροφή του αποσπάσματος δεν παραλείπει να μας πει «όπως είπε και η κ. Μπελίντα Γκέητς». Ειδική κι αυτή επί των επιδημιών.

Ας πούμε, ότι από έναν φίλο των πολυεθνικών του φαρμάκου, των τραπεζιτών κλπ δεν περιμένουμε κάτι καλύτερο και πρέπει να πούμε ότι είναι πολύ σημαντική η ευχή για το κόστος της θεραπείας.

Λίγο πριν, 28/4/2020, είχε εμφανιστεί άρθρο με ανάλογο θέμα, στο infowar του κ.Χατζηστεφάνου, γνωστού αριστερού, αντιιμπεριαλιστή δημοσιογράφου, διάσημου από τα ντοκιμαντέρ κατά της «χρεοκρατίας» και το πιο πρόσφατο υπέρ του Μαδούρο[ii]:

 

Από το άρθρο μαθαίνουμε ότι έχει συσταθεί Μη Κυβερνητική Οργάνωση με σκοπό να μην πέσουν τα εμβόλια σε χέρια μονοπωλίων. Όπως μας λέει το άρθρο:

«Πιθανώς το μεγαλύτερο πρόβλημα στον παγκόσμιο αγώνα δρόμου για ένα εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2, είναι το πώς αυτό το εμβόλιο θα γίνει διαθέσιμο στον πληθυσμό ολόκληρου του πλανήτη».

«Οι ανησυχίες είναι ακόμη μεγαλύτερες σε αυτήν την πανδημία του SARS-CoV-2, όπως δηλώνει μιλώντας στον Guardian η Jane Halton, πρώην υπουργός Υγείας και Οικονομικών της Αυστραλίας, και πρόεδρος της Συμμαχίας για τις Καινοτομίες στην Επιδημιολογική Προετοιμασία (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations – CEPI), μιας παγκόσμιας οργάνωσης που επιχειρεί να κατευθύνει πόρους χρηματοδότησης σε ανεξάρτητα ερευνητικά προγράμματα για την ανάπτυξη εμβολίων εναντίον αναδυόμενων μεταδοτικών ασθενειών.

(more…)

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ: ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ
Saturday
29/02/2020
10:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet
0

Σχόλιο GMR:   Στο συνημμένο συμπυκνώνεται με άριστο τρόπο,  η αναγκαία αντιστασιακή-απελευθερωτική δράση. Στην ΕΔΩ πρόταση της G-M-R  περιγράφονται επαρκώς αρχές-τεκμηριώσεις-κομβικά σημεία- επιχειρησιακό σχέδιο-τακτικές για την απελευθέρωση και την ανα-σύνθεση του Ελληνισμού.

Εντάσσουμε την πρόταση του ithaca net στην πρόταση της G-M-R, στην παράγραφο 2α.

 

 

IthacaNet, 28 Φεβρουαρίου 2020

 

 

 

Η «Συναδελφική Κομπανία» στην Κεφαλονιά είναι ένα ασήμαντο απομεινάρι των μεγάλων λαϊκών συσπειρώσεων της περιόδου 2010-13. Μια οργάνωση φτωχών για φτωχούς. Πρωτοσυναντηθήκαμε στη Σπίθα Κεφαλλήνων και στην πλατεία Αργοστολίου. (Ήταν μια πλατεία, που τα κόμματα ουδέποτε πλησίασαν. Και το “γιατί” φαίνεται στη Διακήρυξη της).

Εξακολουθούμε να είμαστε το ενωμένο ετερόκλητο, ιδεολογικά και κομματικά, πλήθος, αλλά σε σμίκρυνση πια. Οι «πολιτικά», δηλαδή οι ιδεολογικά και κομματικά, σκεπτόμενοι έχουν αποχωρήσει, για να διατηρήσουν την ιδεολογική τους καθαρότητα. Εμάς μας ενώνουν η Αριστοτελική Φιλία, η Χριστιανική Αγάπη; η Αλληλοβοήθεια και η Αλληλεγγύη προς τρίτους, ο Πλατωνικός Έρωτας-Λόγος και ο κοινός σκοπός: Απελευθέρωση Πατρίδας με Δημοκρατία και Ελευθερία.

Είχαμε λάβει από τότε το μήνυμα πώς μόνο η Ενότητα του λαού μπορεί να συγκροτήσει αποτελεσματική πολιτική δύναμη. Δεν ακουστήκαμε και έκτοτε κρατάμε αναμμένη μια μικρή σπίθα, προσπαθώντας και περιμένοντας να τη δούμε να γίνεται φωτιά ανατροπής και δημιουργίας.

(more…)

ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑΣ
Saturday
15/02/2020
19:35 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet
0

 

IthacaNet, 15 Φεβρουαρίου 2020

 

 

Σε όλες τις τελευταίες μετανεωτερικές ριζικές αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων, υπάρχει μία διαβολική σύμπτωση:

Ξεκινούν από μία προπαγάνδα κάποιων ΜΚΟ, για να υιοθετηθούν από κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς και να ωφεληθούν, εντελώς συμπτωματικά, κάποιες λίγες εταιρείες. Σε κάποιες περιπτώσεις, μόνο μία.

Φυσικά, όλα γίνονται για το καλό μας και για το καλό της φύσης. Πώς, όμως, γίνεται κάθε φορά αυτό το καλό να το πληρώνουν πάντα οι πολλοί και να κερδίζουν οι λίγοι; Περίεργη σύμπτωση, που ουδέποτε απασχόλησε τους διανοούμενους, που υποστηρίζουν αυτούς τους μετανεωτερισμούς!

Η είδηση:

«Ο Συνασπισμός για τον καθορισμό πραγματικών τιμών ζωικών πρωτεϊνών» (TAPPC), με έδρα το Άμστερνταμ, που συγκεντρώνει ομάδες περιβαλλοντικής ευεξίας και καλής διαβίωσης των ζώων, ασκεί πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ένα σχέδιο απομάκρυνσης των Ευρωπαίων από τα αγαπημένα τους κοτόπουλα, κεφτεδάκια και μπριζόλες»[i].

Σαν άμεση λύση, προτείνουν απότομη αύξηση της τιμής του κρέατος με την επιβολή ενός φόρου «βιωσιμότητας» ύψους 40% πάνω στις τιμές του κρέατος και των γαλακτοκομικών. Προτείνουν να ξεκινήσουν μαλακά, π.χ. 1 ευρώ το κιλό στο 2022-23 για να αυξηθεί σε 4-5 ευρώ το κιλό στη συνέχεια, έτσι ώστε το 2030, η κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών να έχει μειωθεί κατά 67%.

(more…)

Οι ανθρωπιστές από τα lidl εναντίον των ανθρώπων
Saturday
08/02/2020
17:57 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet Μεταναστευτικό ΜΚΟ
0

 

 

IthacaNet, 8 Φεβρουαρίου 2020

 

 

 

 

Τώρα, που οι αντικαπιταλιστές ταυτίζονται με τους καπιταλιστές, ήρθε η ώρα εμείς οι Ορθόδοξοι και ανΟρθόδοξοι Έλληνες να μιλήσουμε για ταξική πάλη.

Βγήκε η κυβέρνηση της ΝΔ να μας πει ότι θα βάλει τάξη στις ΜΚΟ. Την ίδια ώρα, τα μηνύματα από τα νησιά του Αιγαίου και από τον ξεσηκωμό των επενδυτών της Μόριας λένε ότι ΜΚΟ, αντιεξουσιαστές και αντιφασίστες καθοδήγησαν τους φιλοξενούμενους. Και μάλλον, έχουν δίκιο. Στην πρώτη εικόνα, βλέπουμε πρόσφατη “ειρηνική” ανθρωπιστική διαδήλωση αντιφασιστών / αντιεξουσιαστών και στη δεύτερη, μια παλιότερη ανθρωπιστική αντίληψη του ίδιου χώρου:

 

 

Αν είχαμε δημοκρατία, θα ξέραμε πόσοι από αυτούς μισθοδοτούνται ως εθελοντές σε ΜΚΟ.

(more…)

ΧΩΡΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (Χ.Ε.Χ.) ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ
Tuesday
04/02/2020
20:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
0

 

 

Δίκτυο Ιθάκη, 4 Φεβρουαρίου 2020

 

 

 

Η ασήμαντη ομάδα «Συναδελφική Κομπανία Κεφαλονιάς» έδειξε σε σειρά άρθρων τη σχέση της δήθεν ελεγχόμενης διακίνησης ναρκωτικών, με τα κόμματα, τους λαθραίους εμπόρους ναρκωτικών και τους νόμιμους προπαγανδιστές – διακινητές, που είναι οι ΜΚΟ, τα δήθεν φιλανθρωπικά ιδρύματα, οι τράπεζες και οι φαρμακοβιομηχανίες.

  • Εμείς ζούμε στην Κεφαλονιά και με αυτή θα ασχοληθούμε, σαν μικρογραφία όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα. Συμπεράσματα αντλούμε από την εμπειρία μας και όχι από θεωρίες. Η προσεκτική θεώρηση των πράξεων και των πραγμάτων γεννά τις θεωρίες. (Δεν ξεκινάμε την αναζήτηση της αλήθειας και της γνώσης από ιδεολογίες. Πρόκειται για μάθημα, που διδάσκει ο Χρήστος Γιανναράς, αντλημένο από τον Ηράκλειτο, τον Αριστοτέλη και την αρχαιοελληνική και ελληνορθόδοξη εκκλησιαστική αντίληψη της ζήτησης Αληθείας και Γνώσης).

Έχουμε και λέμε:

– Η αναδημοσίευση έγινε μόνο από δύο ιστοσελίδες, που πρόσκεινται στην αριστερά. Οι υπόλοιπες σιώπησαν.

– Δεν συγκινήθηκε κανένας τοπικός οργανισμός, φορέας ή πρόσωπο (πλην Σπ. Αλεβιζόπουλου και Τάσου Καβαλλιεράτου, που το αναδημοσίευσαν στις ιστοσελίδες τους και επικοινώνησαν μαζί μας).

– Σιώπησε το τοπικό ΚΚΕ, η ΕΛΜΕΚΙ και οι σύλλογοι γονέων, που επηρεάζονται από το κόμμα, αν και το κεντρικό ΚΚΕ είναι κάθετα αντίθετο σε αυτή την εξέλιξη.

(more…)

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ
Wednesday
16/10/2019
15:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ
0

 

 

IthacaNet, 15 Οκτωβρίου 2019

 

 

Η Ελλάδα και η Βόρεια Κύπρος είναι κατεχόμενες χώρες, σύμφωνα με τον ορισμό της Κατοχής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. (Για την Κύπρο είναι σαφής η Κατοχή, για όλο τον κόσμο, εκτός από τους Έλληνες και Κύπριους ενδοτικούς πολιτικούς. Για την Ελλάδα σας παραπέμπουμε στην απόφαση της Γ.Σ. του ΟΗΕ: UN General Assembly Resolution 2625 (XXV) of 24 October 1970)

Ο Εποικισμός, σύμφωνα με το άρθρο 49 της Συνθήκης της Γενεύης απαγορεύεται.
Όπως αλλιώς κι αν προσπαθείς να το πεις, εποικισμός είναι η οργανωμένη εισαγωγή ξένων με σκοπό την αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού.
Εποικισμός είναι, είτε αυτό συνέβη στη Βόρεια Κύπρο τότε είτε αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα τώρα.

Σήμερα, που οι Τουρκοκύπριοι είναι δυσαρεστημένοι από την Τουρκική Κατοχή, οι έποικοι καταπατητές είναι εκείνοι που έχουν λόγους να στηρίζουν την Κατοχή. Οι έποικοι και οι ενδοτικοί Ελληνοκύπριοι αστοί.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΤΑΞΙΚΟΣ, ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΜΙΑΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ “ΑΡΧΟΥΣΑΣ” ΤΑΞΗΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ 1% ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

(more…)

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΜΑ ΣΕ ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ
Sunday
15/09/2019
19:22 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet
0

 

IthacaNet, 14 Σεπτεμβρίου 2019

 

 

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου , είπαν Όλοι ΟΧΙ σε κάτι που θα γίνει. (Δεν έχει σημασία τι).

Σε κάτι που ήδη γίνεται, αφού έχει όλες τις άδειες και έχουν ξεκινήσει οι εκσκαφές.

“ΑΣΧΕΤΟ” 1
(Όταν πρέπει να πουν ΌΧΙ στον παράνομο πλουτισμό, στην εκμετάλλευση , για ίδιον όφελος, μιας δημοτικής υπαλληλικής θέσης ,δεν το λένε, Έτσι κι αλλιώς, πάντα άλλοι πληρώνουν το λογαριασμό. Ποτέ ο “φύλακες”).

Δεν έχει σημασία πότε, ποιος και πώς. Σε μικρό τόπο γνωριζόμαστε.


“ΑΣΧΕΤΟ” 2
Η “ιερά” Σύνοδος των δεσποτάδωνε επισημοποίησε την κατάργηση της τελευταίας πρωτοχριστιανικής εκκλησίας στην Ελλάδα. (Συναδελφική Εκκλησία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και Ευαγγελίστριας Φαρακλάτων).
(Ούτε για αυτό το θέμα ενδιαφέρθηκε κάποιος από τους έρημους και απρόσωπους πολιτικούς εκπρόσωπους. Είχαν δηλώσει αναρμόδιοι).


“ΑΣΧΕΤΟ” 3
Αν αποφάσιζαν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι; Ο λαός; Οι γείτονες; Οι ενορίτες; Πώς θα είχαν τα πράγματα;

Την απάντηση μας δίνει στην εικόνα ο δολοφονημένος από βενιζελικούς Ίων Δραγούμης.


Συγκρίνατε την αντίληψη που έχει για το λαό σήμερα η “διανόηση” με εκείνη που υπήρχε κάποτε ως ζώσα πραγματικότητα. – Αυτά από τον “πατέρα του εθνικισμού”, όπως τον έλεγαν οι επιλεκτικοί στη μνήμη ναζιστές χρυσαυγίτες.

(more…)

Ο Δρόμος προς την Ελευθερία απαιτεί Αλήθεια, Αγάπη και Τελειότητα. Δεν είναι εύκολος και δεν είναι κοινοβουλευτικός
Tuesday
27/08/2019
22:57 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet
0

 

 

IthacaNet, 10 Ιουλίου 2019

 

 

Ο δρόμος προς την ελευθερία απαιτεί αγάπη. Η Αγάπη είναι Ελευθερία, γιατί κανείς δεν μπορεί να αγαπήσει, αναγκαστικά. Είναι και Έρωτας, για τον ίδιο λόγο. Η Αγάπη όλα τα Νικά. Και Έρως ανίκατε μάχαν, … (Έρωτα ανίκητε στη μάχη Έρωτα, ανίκητε σε κάθε μάχη, συ που κυριαρχείς όπου κι αν πατήσεις, συ που ξενυχτάς τα κορίτσια με τα τρυφερά μάγουλα, που δρασκελάς πάν” από θάλασσες και τρυπώνεις στους κήπους, κανείς δε γλυτώνει από “σε, μήτε Θεός μήτε θνητός… Σοφοκλέους, Αντιγόνη).

Ο δρόμος προς την Ευδαιμονία Όλων δεν μπορεί να είναι κοινοβουλευτικός. Το κοινοβούλιο φτιάχτηκε μαζί με τις τράπεζες και το χάρτινο/πιστωτικό χρήμα ( Αγγλία, 1688/1693). Δεν δημιουργήθηκε για να υπηρετήσει τους λαούς, αλλά μια Ολιγαρχία. Και γέννησε μια Αυτοκρατορία.

Ο δρόμος προς την Ευδαιμονία Όλων είναι Εκκλησιαστικός. Οι Έλληνες επινόησαν την Εκκλησία του Δήμου και την Εκκλησία του Χριστού, σαν κοινωνία, που χωρά τους πάντες. Επινόησαν την εκκλησιαστική Δημοκρατία, για να αποφεύγουν εμφύλιους, ταξικούς, θρησκευτικούς, φυλετικούς. Η δημοκρατία προϋποθέτει καλές σχέσεις, αλληλοκατανόηση, σεβασμό του άλλου.

(more…)

Για την Ανεξαρτησία της πατρίδας και την Ελευθερία και Ευημερία των ανθρώπων
Wednesday
12/06/2019
23:54 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet
0

Σχόλιο GMR :   Λάβαμε την Πρόταση Ήθους θέματος και την αναρτούμε, με την εξής προσθήκη της GMR: η εδώ τελευταία ανάρτηση-πρόταση μας, συμβάλλει στην πρόταση της ithacanet, με κατάθεση, ψυχής, δυνατοτήτων, οργάνωσης, ενότητας, όλα τριπλοσυνδυασμένα αγωνιστικά- δικαιϊκά- πολιτικά (βάσει πολιτικών αρχών όχι βάσει πολιτικών αρχηγών).

 

 

IthacaNet , 10 Ιουν. 2019

 

 

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Προς τη Συνάντηση της 10ης Ιουνίου 2019

Ανταποκρινόμαστε στην πρόσκληση φίλων, για να γράψουμε συνοπτικά κάποιες σκέψεις μας, που σχετίζονται με την πολιτική κατάσταση της Κατοχής και τις εκλογές της 7/7/2019.

Είναι φανερό ότι η συνάντηση γίνεται κάτω από πίεση και σκοπό έχει όσα πολιτικά πρόσωπα και φορείς έχουν αποτύχει να εκπροσωπηθούν στη Βουλή να ενωθούν, επιδιώκοντας το πολυπόθητο 3%. Αυτές οι επιδιώξεις ενδιαφέρουν ελάχιστους από το λαό και στην πραγματικότητα όσοι συγκεντρωθούν έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης, για την αμαχητί παράδοση του λαού στη λεηλασία.

Τα επίθετα «αντιμνημονιακός», «δημοκρατικός», «πατριωτικός» στην αφίσα της πρόσκλησης για όσους συναντηθούν δείχνουν αυταρέσκεια και οι φορείς οφείλουν να τα αποδεικνύουν. Αν εμείς είμαστε πατριώτες και δημοκράτες, κάποιοι άλλοι θα το πουν, κρίνοντας τις πράξεις μας. «Εμείς» είμαστε ένα ολιγομελές απομεινάρι των οργανώσεων, που ξεκίνησαν το 2010, όπως το GetGreeceBack, Σπίθα, συνελεύσεις πλατειών, οργανώσεις υπερχρεωμένων, κινήματα χωρίς μεσάζοντες, συνεργατικές ομάδες παραγωγών κλπ.

(more…)

123