ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αποικιοποίηση χωρίς τέλος: Εξάμηνη επέκταση της ενισχυμένης εποπτείας στην Ελλάδα
Saturday
27/07/2019
02:58 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0

Σχόλιο GMR : ΚΑ-ΝΟ-ΝΙ-ΚΟ-ΤΗ-ΤΑ! Αλλά και ΚΑΜΙΑ ΘΕΛΗΣΗ δημοσιολογούντων – πολιτευομένων αντι-μνημονιακών (αντιμνημονιακών, σύμφωνα με τα λόγια τους), για δημοκρατικά οργανωμένο αντιστασιακό-απελευθερωτικό μέτωπο.

Έπειτα, (τους) φταίει ο λαός!

 

 

Iskra_gr , 26 Ιουλίου 2019

 

 

Την επέκταση του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα κατά έξι μήνες ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η επέκταση αυτή είναι μια «κανονική και αναμενόμενη διαδικασία» (!) με στόχο να εξασφαλιστεί η συνεχιζόμενη υποστήριξη για την υλοποίηση των (ληστρικών και αντικοινωνικών) μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας της Ελλάδας, στη βάση των δεσμεύσεων των ελληνικών αρχών.

Η εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω ενίσχυση της (ανύπαρκτης) οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας, επισημαίνει η Επιτροπή.

Τέλος, αναφέρει ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Επιτροπή αποφάσισε να ορίσει το Ντέκλαν Κοστέλο, το νυν επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Ελλάδα, στη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων.

Η αποχώρηση του Ντ. Κοστέλο από τη θέση του επικεφαλής της αποστολής ακολουθεί την επιτυχή για τις Βρυξέλλες και την Γερμανική ευρωζώνη και όχι για την Ελλάδα ολοκλήρωση του προγράμματος σταθερότητας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) το περασμένο καλοκαίρι, αναφέρει η Επιτροπή και προσθέτει ότι η θέση αυτή θα καταργηθεί.

Η επόμενη έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας θα δημοσιευθεί το φθινόπωρο.

 

Πηγή: iskra.gr

 

Βαρουφάκης, γυρολόγος ολκής: Θα μπορούσα να συνεργαστώ με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ!
Thursday
06/06/2019
17:08 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr Γιάν. Βαρουφάκης
0

Σχόλιο GMR : Σωστό, αρκεί η κριτική να ασκείται από θέσεις αρχών. Για δείτε εδώ!

 

 

Iskra_gr, 3 Ιουν. 2019

 

Γυρολόγος ολκής και χωρίς φραγμούς ο Γ. Βαρουφάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ανοιχτός σε μια συνεργασία τόσο με τη Νέα Δημοκρατία όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας εμβρόντητους τους τηλεθεατές. 

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις ερχόμενες εκλογές είπε ότι αν το ΜέΡΑ25 μπει στη Βουλή, θα είναι εναντίον του παραλογισμού, ενώ όταν ρωτήθηκε για την προοπτική συνεργασιών μετά τις εθνικές εκλογές, σημείωσε πως θα μπορούσε να συνεργαστεί τόσο με τη Ν.Δ. όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, έκανε λόγο για ασυνέπεια ανάμεσα στα λόγια και τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ και αλλαγές στο αφήγημα, που απογοήτευσαν τους πολίτες, ενώ χαρακτήρισε τεράστιο λάθος της κυβέρνησης τα φιλοδωρήματα – επιδόματα.

Μιλώντας για το 2015 και την περίοδο του ήταν υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε ότι από την κυβέρνηση τον έστειλαν στις Βρυξέλλες για ρήξη και ταυτόχρονα τον υπονόμευαν. Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητα -στην πραγματικότητα, ανοησία και ψέμα- ότι η πλήρης ρήξη εκείνη τη χρονιά δεν θα σήμαινε έξοδο από το ευρώ!

 

Πηγή: iskra.gr

 

ΛΑ.Ε: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΑΔΕ υπεύθυνες και συμμέτοχες στο έγκλημα!
Wednesday
10/04/2019
10:11 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

Σχόλιο G-M-R : Με δέκα χρόνια ΚΑΤΟΧΗ, το άρθρο συζητάει για πολιτική βούληση. Δεν μπορούμε πλέον να διαχωρίσουμε, αν πρόκειται περί πλήρους ενσωμάτωσης στη λογική της διαχείρισης των μνημονίων (μίγμα πολιτικής και τέτοιες “αντιπολιτευτικές” μαλακίες-μια και δεν αντέχονται πια), η αν πρόκειται περί άφθαστης δημοσιογραφικής προχειρότητας (“έγκλημα” στον τίτλο, θέμα “πολιτικής βούλησης” στο κείμενο).

Με βάση την από το 2010 διαρκώς προεκλογική “αντίσταση” κατά των μνημονίων, καταλήγουμε πς πρόκειται για την πρώτη περίπτωση (έγκλημα ο καπιταλισμός, χάρμα το κοινοβούλιο του τι πειράζει κι αν είναι Κατοχικό).

 

 

iskra.gr, 5 Απρ. 2019

 

Άλλος χρωστάει, άλλος πληρώνει

Πλήρως αποκαλυπτικά είναι τα επίσημα στοιχεία, που περιλαμβάνονται στον Απολογισμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το 2018 για την πλήρη αδυναμία ή και απροθυμία Αρχών και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να υποχρεώσουν τους πραγματικούς οφειλέτες προς το Δημόσιο να πληρώσουν τα χρέη τους, συνεχίζοντας «επάξια» το ίδιο έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας!

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες πολίτες ενημερώθηκαν πως μόλις 79 ΑΦΜ, που αντιστοιχούν τόσο σε φυσικά πρόσωπα όσο και σε επιχειρήσεις, οφείλουν ποσά στην Εφορία που αντιστοιχούν το 19% του ΑΕΠ της Ελλάδας, δηλαδή 34,15 δισεκατομμύρια ευρώ!

Και σα να μην ήταν αυτό αρκετό, οργή προκαλεί πως οι περισσότερες οφειλές προς το Δημόσιο, δηλαδή προς τον ελληνικό λαό, προέρχονται από ελάχιστες στον αριθμό εταιρείες που έχουν πτωχεύσει, με τους μετόχους τους να παραμένουν στο απυρόβλητο και να εξακολουθούν να διάγουν βίο χλιδής και πρόκλησης, ή από φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν «εξαφανιστεί» σε μία χώρα με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων, αφού, βέβαια, πρώτα φρόντισαν να μην παραμείνει τίποτα στο όνομά τους, καταθέσεις ή άλλα περιουσιακά στοιχεία!

(more…)

Επανεκκίνηση: Καταθέτει μηνύσεις για δημοκρατικές ελευθερίες
Saturday
06/04/2019
13:14 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

Σχόλιο G-M-R : Είμαστε στην διάθεσή σας για αντιστασιακές- απελευθερωτικές συνέργειες, με δεδομένες τις εδώ και εδώ προτάσεις/μεθόδους.

 

iskra, 3 Απρ. 2018

 

 

Συνέντευξη τύπου της ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ – RESTART, στις 2.4.2019 – 12:00 – ΕΣΗΕΑ

Σε μηνύσεις, για τις συλλήψεις στο Σύνταγμα, προχωράει η ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ (Μπούτρης, Σπάθας, Κωνσταντακόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Κωνσταντακάκης)

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν οι Δ. Σπάθας – δικηγόρος, Δ. Κωνσταντακόπουλος – δημοσιογράφος, Σ. Θεοδωρόπουλος και Α. Κωνσταντάκης – δικηγόροι και Γιώργος Μπούτρης – οικονομολόγος, ο οποίος άνοιξε και συντόνισε την συνέντευξη τύπου.

Παραβρέθηκαν επίσης οι: Παν. Λαφαζάνης – γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε., Γιώργος Καλεάδης – πρ. της «Πυρίκαυστος Ελλάδα», Θανάσης Γούναρης – γραμ. Δ.Ε. «Πειρατές», Λευτέρης Μαγιάκης, υποψ. δήμαρχος Αμαρουσίου, ο Γιάννης Μαύρος, ο Γιάννης Σχίζας, ο Νίκος Καραβαζάκης, κ.ά.

Ο Γ. Μπούτρης άνοιξε την συνέντευξη με τα εξής : Η επιβληθείσα τεχνητή κρίση, με χρεοκρατία, πτωχεύει το κράτος και τους πολίτες, στους οποίους επίσης καταστέλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα, για να μην υπάρχουν αντιστάσεις, με τελικό σκοπό, ξένοι επικυρίαρχοι να αποκτήσουν δωρεάν τις μεγάλες κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, τις υποδομές, τη γη και τον ορυκτό πλούτο.

(more…)

Επιμένουν οι δανειστές: Μειώστε το αφορολόγητο όριο
Saturday
06/04/2019
11:00 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

 

Σχόλιο G-M-R : Βιαστές και Βιασμένοι στη Βουλή αγκαλιασμένοι σύντροφοι;

Δεν έχει σταματημό το διαρκές αυτόφωρο έγκλημα ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ-ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ.

Να το πούμε πιο ουσιαστικά μήπως και αντιληφθούν για ποιό έγκλημα πρόκειται, τα πολιτευόμενα και ΜΗ ΕΞΕΓΕΙΡΟΜΕΝΑ (*) αριστερά αντιμνημονιακά αυτιά, που αμφιβάλλουμε αν συνειδητοποιούν αυτά εδώ που πολύ σωστά δημοσιεύει η Iskra:

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΑΣ.

(*) εδώ (για πολλοστή φορά…) και εδώ για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που για Μέτωπο μιλάει και Μέτωπο ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ.

 

 

iskra, 5 Απρ. 2018

 

Το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, ωστόσο στο ανακοινωθέν του δεν παρέλειψε να αναφερθεί για άλλη μια φορά στις «δεσμεύσεις» της κυβέρνησης για μείωση του αφορολογήτου και διεύρυνση της φορολογικής βάσης, συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, καθιστώντας μάλιστα σαφές ότι δεν υπάρχει περιθώριο υπαναχώρησης από αυτές, και ας καλλιεργεί η κυβέρνηση προσδοκίες για μη εφαρμογή του -ψηφισμένου- μέτρου για νέα μείωση του αφορολόγητου από το 2020.

Φυσικά ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο νέο πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να επαναλαμβάνουν τις συστάσεις τους προκειμένου να προκύψουν κίνδυνοι για το τραπεζικό σύστημα.

Η δέσμευση της κυβέρνησης για το αφορολόγητο

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξασφάλισαν τη διαβεβαίωση της Αθήνας ότι θα συνεχιστεί η τήρηση όλων των συμφωνηθέντων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του αφορολόγητου ορίου, για την οποία η κυβέρνηση είχε αφήσει «παράθυρο» να ακυρωθεί.

(more…)

Στο μάτι του κυκλώνα η Κρήτη με αναβάθμιση της Σούδας και ισραηλινό ραντάρ
Friday
22/03/2019
01:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

Σχόλιο G-M-R :   Η Μνημονιακή Κατοχή (Χρεοκρατία) δένει με την ΝΑΤΟΪΚΗ επικυριαρχία.

Με μια ζωή Αριστερά των μηχανισμών και των μηχανιστικών αναλογικών (της κοινοβουλευτικής δύναμης) καταλήψεων θέσεων αντι-προσώπευσης σε όλα τα ΚΥΡΙΑΡΧΑ πόστα, από Βουλή, συνδικαλισμό, μέχρι πανεπιστήμια και ΜΜΕ, με επετειακές “επαναστατικές” εκδηλώσεις, με αντιμετώπιση των εργαζομένων, ΟΧΙ ως συμμετόχους στα δρώμενα (Κράτος του Δήμου) αλλά ως ακολούθους, χειροκροτητές, οπαδούς, ψηφοφόρους, οι Έλληνες θα είμαστε ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ στον ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ και η Ελλάδα υποτελής στον ξένο παράγοντα.

Πρόταση Σωτηρίας:  ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (εδώ).


 

 

Iskra_gr, 20 Μαρ. 2019

 

Ενώ στην Ιερουσαλήμ πραγματοποιείται η υπό τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, τριμερής Σύνοδος Τσίπρα, Αναστασιάδη και Νετανιάχου, η αναβάθμιση της αμερικανικής βάσης της Σούδας και η εγκατάσταση ισραηλινού ραντάρ στην ανατολική Κρήτη, φέρνει, περισσότερο παρά ποτέ άλλοτε, τη Μεγαλόνησο στο μάτι του κυκλώνα.

Η αναβάθμιση της στρατιωτικής βάσης της Σούδας, για την οποία υπάρχει, ήδη, εγκεκριμένη μελέτη με παράλληλη έγκριση οικονομικού πακέτου, συνίσταται στην κατασκευή τεράστιου διώροφου κτιρίου terminal, στο οποίο θα συστεγάζονται και τα γραφεία υποστήριξης της νέας πτέρυγας της βάσης.

Η όλη επιχείρηση έχει ως στόχο να ανταποκριθεί η βάση στις σύγχρονες απαιτήσεις, εξοπλιζόμενη με τελευταίου τύπου ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις και όχι μόνο.

(more…)

Ισχυρή ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στην Ευρωβουλή
Monday
18/03/2019
23:23 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr ΛΑ.Ε.
0

Σχόλιο G-M-R :  Αυτό είναι το μάθημα που πήρε η ΛΑ.Ε.  και ο πρόεδρος της κ. Λαφαζάνης από τα Κίτρινα Γιλέκα;

Δημοκρατική Ανατροπή=Αντιπροσωπευτικός Κοινοβουλευτισμός και μάλιστα “τι κι αν είναι Κατοχικός”;

Βέβαια, όταν ως πολιτευόμενοι, βουλευτές, υπουργοί, προσποιούντο μειωμένο καταλογισμό όταν δεκάδες δικογραφίες εσχάτης προδοσίας κατέκλυζαν την Κατοχική Βουλή, το μόνο που τους “απομένει” είναι τα οφίτσια του πολιτεύεσθαι.

Γι’ αυτό και λοιδορούν και απορρίπτουν μετά βδελυγμίας, προτάσεις σαν και αυτήν ΕΔΩ.

Άμα θέλετε την ΛΑ.Ε.ική Ενότητα σε Βουλή-Ευρωβουλή με “Δημοκρατικές Διαδικασίες”=Αντιπροσωπευτικοκοινοβουλευτικός “Τι κι αν είναι Κατοχικός” μονόδρομος, χάρισμά σας σύντροφοι.

Μόνο, σας παρακαλούμε, σταματήσατε την κοροϊδία για πατριωτικό κλπ μέτωπο.

Γιατί αν θέλατε έστω και να συμμετέχετε σε Πατριωτικό Μέτωπο (δεν συζητάμε να πρωταγωνιστήσετε στην δημιουργία του), δεν θα κάνατε πως δεν ξέρετε την ύπαρξη του άρθρου 120Σ (εδώ).

Τα ίδια ισχύουν για ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όσο για τα μικρότερα αντιμνημονιακά πολιτευόμενα σχήματα, τα καλύτερα εξ αυτών έχουν προσφέρει σημαντική αντιμνημονιακή τεκμηρίωση, αλλά παραμένουν και αυτά προσκολλημένα στην αντι-δημοκρατική/αδιέξοδη πρακτική του διαρκώς προεκλογικού διαγκωνισμού (γι αυτό και υποπίπτουν και σε άκρως σοβαρά και επικίνδυνα για τον επιδιωκόμενο σκοπό, ηθικά/δεοντολογικά, παραπτώματα).

 

 

 

Iskra_gr, 18 Μαρ. 2019

 

 

Διαφήμιση της ΛΑ.Ε. για τις Ευρωεκλογές.

 

 

 

Πηγή: iskra.gr

 

 

56χρονος κρεμάστηκε γιατί θα έχανε το σπίτι του σε πλειστηριασμό
Saturday
09/03/2019
23:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr Πλειστηριασμοί
0

Σχόλιο G-M-R :  ΑΦΟΡΑ ΟΣΟΥΣ : θριαμβολογούν πως εμπόδισαν έναν ακόμα πλειστηριασμό, ενώ με τίποτα δεν θέλουν να ΣΥΝ-ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ το άρθρο 120Σ.

ΑΦΟΡΑ: ΤΗΝ “ΚΑΝΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ” (ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ) ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ/ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ.

 

 

 

 

iskra_gr, 9 Μαρ. 2019

 

 

Κρεμασμένος στην αυλή του σπιτιού του βρέθηκε χθες, Παρασκευή 8 Μαρτίου, 56χρονος άντρας στα Ίσθμια Κορινθίας.

Tην προηγούμενη μέρα ο 56χρονος παρέλαβε έγγραφο, που ανέφερε ότι πρόκειται να απωλέσει το σπίτι του, λόγω πλειστηριασμού. Το γεγονός ανέφερε ο αυτόχειρας στους οικείους του, φανερά στενοχωρημένος.

Άφησε σημείωμα, ζητώντας συγγνώμη και εξηγώντας τους λόγους που τον έσπρωξαν στην αυτοχειρία, ανάμεσα στους οποίους αναφέρεται και ο πλειστηριασμός του σπιτιού του.

 

 

Πηγή: iskra.gr

 

 

 

Με τα ΜΑΤ κυβερνάται η χώρα. Τα ενισχύουν για να τρομοκρατούν
Thursday
14/02/2019
02:30 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

Σχόλιο G-M-R :   Εξαιρετικά χρήσιμη η συναγωνιστική ανάρτηση της Iskra. Αυτή και μόνη η συναγωνιστική ανάρτηση, υποδεικνύει την ανάγκη και την δική μας υποχρέωση να ΣΥΝ-ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ το άρθρο 120Σ.

 

 

Iskra_gr, 9 Φεβ. 2019

 

Με τα ΜΑΤ κυβερνάται εδώ και πολλά χρόνια η χώρα και όλο και περισσότερο από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και ιδιαίτερα την κυβέρνηση Τσίπρα, που… θα τα καταργούσε.

Οι κυβερνήσεις τρέμουν την κοινωνία και ο κατεστημένος πολιτικός κόσμος χρειάζεται διμοιρίες ακόμα και για την παρουσία του σε απλές δημόσιες εκδηλώσεις.

Οι εξουσίες γίνονται όλο και πιο μισητές από τους λαούς, ενώ εκλέγονται μόνο με την χειραγώγηση του χρήματος και των κατευθυνόμενων μίντια, από όλο και λιγότερους, αφού οι περισσότεροι απλώς απέχουν από την εκλογική διαδικασία.

(more…)

Απόφαση Αρείου Πάγου φέρνει ανατροπή στην υπόθεση αποζημίωσης της MARFIN…!
Sunday
13/01/2019
16:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr Κομματικοσυνδικαλιστικός Συντεχνιασμός
0

Σχόλιο G-M-R:   Από το 1998 που ξεκίνησε η προσπάθεια (ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ COMMISSION 18-7-2003) δικαιϊκής/δικονομικής ρηγμάτωσης όσον αφορά την υγεία και ασφάλεια της εργασίας, τόσο στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όσο και μέσα στο άντρο της Ε.Ε. (Commission) όπου και στέφθηκε με επιτυχία, σύμφωνα με το εδώ συνημμένο ντοκουμέντο, απαξάπαντες οι αριστεροί, κόμματα, συνδικαλιστές, πολιτευόμενοι, ( μέχρι και σήμερα πολιτευόμενοι), αρνήθηκαν να αξιοποιήσουν/αναβαθμίσουν περαιτέρω αυτό το επιτυχές δικαιϊκό ρήγμα.

Τώρα “διαμαρτύρονται”, έτσι για να ‘χουν κάτι να συζητάνε (μαζί με το “κάτι” της μνημονιακής ΚΑΤΟΧΗΣ), στην από το 2010 διαρκή προεκλογική τους εκστρατεία.

 

 

Iskra_gr, 12 Ιαν. 2019

 

 

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση χρηματικής αποζημίωσης των θυμάτων της Marfin

Με απόφασή του ο Άρειος Πάγος, ανατρέπει την απόφαση της αποζημίωσης των εργαζομένων και των συγγενών των θυμάτων της εμπρηστικής επίθεσης σε υποκατάστημα της τράπεζας Marfin το 2010, του Μονομελούς Εφετείου Αθήνας, που το 2015 διέταξε την καταβολή ποσών από 25.000 έως 350.000 ευρώ ως χρηµατική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης στους υπαλλήλους και στους συγγενείς των θυμάτων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους Αεροπαγίτες, η τότε απόφαση του Εφετείου επιβαρύνει«υπέρµετρα τον εργοδότη», καθώς «τα ποσά που επιδικάσθηκαν κρίνονται συναισθηµατικώς διογκωµένα». Η υπόθεση θα παραπεμφθεί και πάλι στο Εφετείο.

Συγκεκριμένα, το Εφετείο, είχε αποφασίσει την επιβολή χρηματικής αποζημίωσης για την αποκατάσταση της βλάβης που υπέστησαν τα θύµατα «…από το κίνδυνο ζωής που διέτρεξαν, από την παρεπόμενη σωµατική τους ταλαιπωρία, τα απότοκα προβλήματα υγείας και όλη την ψυχική πίεση µε την οποία επιβαρύνθηκαν από την κρίσιµη µέρα και εφεξής».

(more…)

123..