ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Οι Μάγοι με τα δώρα – Τι λένε οι ιστορικές πηγές
Friday
25/12/2020
14:17 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κωνσ. Λαγός ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
0

 

 

 

Κων. Λαγός, 24 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Μία από τις αγαπημένες ιστορίες των Χριστουγέννων είναι οι τρεις Μάγοι με τα δώρα, που επισκέφθηκαν τον Χριστό μετά τη γέννησή του. Από τους τέσσερις Ευαγγελιστές μόνο ο Ματθαίος (2, 1-12 και 16) καταγράφει το γεγονός. Όλες οι άλλες αναφορές στην ιστορία των Μάγων των Χριστουγέννων προέρχονται από πηγές που είναι εκατοντάδες χρόνια μεταγενέστερες.

Σε πολλά σημεία προσθέτουν στοιχεία που απουσιάζουν από την αφήγηση του Ματθαίου και που δεν μπορούν να τεκμηριωθούν ιστορικά, ή προσθέτουν λεπτομέρειες που αντιφάσκουν με αυτά που λέει ο Ευαγγελιστής. Όπως θα δούμε, κάποιες από τις λεπτομέρειες αυτές, αν και φανταστικές, έχουν εδραιωθεί ως παραδόσεις. Μάλιστα σήμερα έχουν επισκιάσει ακόμη και την ίδια τη βιβλική αναφορά και θεωρούνται από πολλούς ως η “πατροπαράδοτη” εκδοχή της ιστορίας των Μάγων.

Σύμφωνα με τον Ματθαίο, οι Μάγοι ήρθαν από την Ανατολή ακολουθώντας ένα αστέρι, το Άστρο της Βηθλεέμ, που τους καθοδηγούσε προς τον Χριστό. Η Ανατολή σε σχέση με την περιοχή της Ιουδαίας, που εκείνη την εποχή ανήκε στην ρωμαϊκή αυτοκρατορία, ήταν η Περσία, γνωστή τότε ως Παρθία (υπό την εξουσία των Αρσακιδών). Ο όρος “Μάγος” που χρησιμοποιεί ο Ματθαίος δεν έχει την σύγχρονη σημασία, αλλά αναφέρεται στην περσική θρησκευτική κάστα των Magi. Ένας εκπρόσωπος της κάστας αυτής ήταν και ο Ζωροάστρης, ο ιδρυτής του Ζωροαστρισμού, της πιο σημαντικής θρησκείας των Περσών.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr