ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ανάταξη ή ισοπέδωση;
Wednesday
30/10/2019
14:25 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Ιωάν.Π.Α. Ιωαννίδης
0

 

 

Ιωάννης Ιωαννίδης, 13 Φεβρουαρίου 2017

 

Σώζεται η Ελλάδα με καλύτερη διαχείριση; Διαχειριστικό π.χ. είναι το πρόβλημα, αν λύνεται με εναλλαγή κομμάτων εξουσίας και νέο πρωθυπουργό, αν κάνει τη διαφορά αν ο υπουργός ονομάζεται Μάκης Φωτίου αντί Θεανώ Βορίδη, αν το πλεόνασμα γίνει 1,54% αντί 2,43%, αν οι καταληστευμένοι ψηφοφόροι αποκοιμίζονται καλύτερα με Tavor φορομειώσεων (π.χ. μείωση 30% ΕΝΦΙΑ) αντί με Lexotanil παροχών (π.χ. μποναμά 386 Ευρώ). Το πρόβλημα είναι διαχειριστικό αν λύνεται από 500 «τεχνοκράτες» ψευτο-ειδικούς με ή χωρίς γραβάτα. Το πρόβλημα είναι διαχειριστικό αν λύνεται με μερεμέτια γραφειοκρατικού στόκου και χ συνεδριάσεις επιτροπών (όπου έστω χ<3435). Το πρόβλημα είναι διαχειριστικό, αν δεν είναι σοβαρό.

Το πρόβλημα δεν είναι διαχειριστικό, όταν ξεπερνά το ‘Οριο Αίσχους.

Ποιο είναι το Όριο Αίσχους; 100 τρομοκρατικές ενέργειες με 5.000 νεκρούς συνολικά; 10.000 οικογένειες Ελλήνων ξεκληρισμένες; Απώλεια κυριαρχίας σε Θράκη, Λέσβο, Κω, 10% της χώρας; Να ρίξουμε και 16 μικρά νησιά στη σακούλα, όπως γαλαντόμος υφυπουργός τα χάρισε στη ρύμη του λόγου;

Φυσικά και δεν έχουμε δει (ευτυχώς) 5.000 νεκρούς από τρομοκρατικές ενέργειες. Όμως υπάρχει μια σιωπηλή εξελισσόμενη εκατόμβη. Mεταξύ 2008-2013 υπολογίζεται πως προέκυψε πλεόνασμα 15.600 θανάτων. Ακριβή δεδομένα δεν έχουμε ακόμα για το 2014-2017, αλλά μάλλον προστίθενται πολλοί περισσότεροι νεκροί. Μόνο περίπου 1% των επιπλέον θανάτων ήταν αυτοκτονίες. 63% της περίσσιας θανάτων ήταν από καρδιαγγειακά νοσήματα. Για κάθε έναν παραπάνω που πήδηξε από τον πέμπτο, έπεσε στο τρένο ή κρεμάστηκε, σχεδόν 70 άλλοι φύγανε από έμφραγμα στο γραφείο, στο σπίτι, στο δρόμο, σε ενδεές νοσοκομείο του ΕΣΥ.

(more…)

Ανοιχτή επιστολή στον προστάτη του πολιτεύματος
Monday
28/10/2019
16:55 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ιωάν.Π.Α. Ιωαννίδης
0

 

 

 

 

 

Ιωάννης Ιωαννίδης, 19 Σεπτεμβρίου 2016

 


 

Είναι αντικειμενικά τεκμηριωμένο ότι η Ελλάδα μετά από τις κυβερνήσεις όπου συμμετείχατε συνετρίβη. Την εκτεταμένη καταστροφή την παραδέχεστε και ο ίδιος στους λόγους σας. Έχετε συν-ευθύνη για αυτή την εξέλιξη; Αν δεν έχουν ευθύνη οι βουλευτές και οι κυβερνώντες, ποιος έχει ευθύνη; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Το 2008 μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τη δραματική καταστροφή της Αθήνας, καταθέσατε την παραίτησή σας από ευθιξία, αλλά δεν έγινε δεκτή. Παραμένει αυτή η ευθιξία στον στοχασμό σας;

 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με μεγάλη προσοχή διαβάζω τις δηλώσεις σας ότι η δημοκρατία κινδυνεύει. Αναφέρεστε σε πολλούς κινδύνους που απειλούν το καλύτερο δυνατό πολίτευμα. Όντως η δημοκρατία (ακόμα περισσότερο η δημοκρατία στην Ελλάδα) έχει σήμερα ισχυρούς εχθρούς και υπονομευτές. Όμως αναρωτιέμαι. Σκεφτήκατε ποτέ ότι η δημοκρατία μπορεί να κινδυνεύει και από εσάς τον ίδιο;

Κύριε Πρόεδρε, ως πρώτος πολίτης της χώρας είστε ο ρυθμιστής του πολιτεύματος, πρακτικά ο προστάτης του. Ο κάθε πολίτης που κοιτάει προς εσάς πρέπει να νιώθει ότι το πολίτευμα λειτουργεί. Στοιχειώδης απόδειξη λειτουργικότητας είναι να βλέπει στο ανώτατο αξίωμα της πολιτείας κάποιον που ο δημόσιος βίος του αποτελεί πηγή έμπνευσης. Θεωρείτε πως αποτελείτε πηγή έμπνευσης στις σημερινές δύσκολες περιστάσεις;

(more…)

Ανοιχτή επιστολή στο καλύτερο βιογραφικό της χώρας
Friday
15/02/2019
02:20 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ιωάν.Π.Α. Ιωαννίδης
1

Επιστολή G-M-R :   

Κύριε Ιωαννίδη,

Διαβάσαμε καθυστερημένα την συνημμένη δημόσια επιστολή σας και θεωρούμε και εμείς, πώς η κακοδαιμονία της Πατρίδας, έγκειται κυρίως, στην διαφθοροποιό αγκάλη του αντιπροσωπευτικοκοινοβουλευτισμού (τα τελευταία δέκα χρόνια “τι κι αν είναι Κατοχικού”). Αυτή η μεγάλη αγκαλιά, περιλαμβάνει αναλογικά και όλες τις άμεσες ή έμμεσες Κομματικές Αντι-προσωπεύσεις, σε ΔΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΜΜΕ, Επιμελητήρια, Συνδικαλισμό, Επιστημονικούς Συλλόγους, κλπ.

Η διαφθοροποιός αλλά και ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ επίδραση του Αντι-προσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού και των ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ, καταπνίγει κάθε λαϊκό-πατριωτικό-δημοκρατικό αίτημα/αντίσταση και σε αυτό κυρίαρχη ΠΛΕΟΝ μερίδα ευθύνης, φέρουν οι ψευδεπίγραφες και ιδιοτελώς αντιπροσωποκοινοβουλευτικές πολιτικές ταμπέλες, περί υποστήριξης Λαϊκών-Πατριωτικών-Δημοκρατικών ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ.

Θεωρούμε πως υπάρχουν αρκετά εφόδια προκειμένου να μπορέσουμε να αντισταθούμε σε αυτή την διαφθοροποιό καταιγίδα, το μόνο που λείπει είναι η συναίσθηση της Ενότητά μας, άνευ της οποίας η ατομικότητά μας δεν έχει ούτε λόγο, ούτε προοπτική ύπαρξης, ενώπιον Θεού και προγόνων.

Η ιστοσελίδα μας προσπαθεί να συν-εισφέρει, γι’ αυτή την Ενότητα και αναμένουμε ενδεχόμενη απάντηση σας για συνέργειες σε όποιον βαθμό μπορείτε.

 

 

Ιωάννης Ιωαννίδης, 18 Ιαν. 2016

 

Άκουσα την ομιλία στην κοινουβουλευτική ομάδα του κόμματός σας. Γενικά τα είπατε πολύ ωραία, είστε ικανός ρήτορας. Στρωτός λόγος και αρκετά λογικά ή έστω λογικοφανή επιχειρήματα. Ειδικά όταν είπατε ότι τιμάτε την αριστεία, κόντεψα να λιποθυμήσω απ’ τη χαρά μου. Όμως γρήγορα συνήλθα, ενθυμούμενος ότι οι κομματικοί σας σύντροφοι κατέχουν εξίσου πολλά από τα πανελλήνια ρεκόρ αναξιοκρατίας και μετριοκρατίας όσο και οι κομματικοί σας αντίπαλοι – με βάση την προσωπική μου εμπειρία από τον ελληνικό πανεπιστημιακό χώρο. Επίσης σας χειροκροτήσανε μεν οι από κάτω, αλλά αυτοί οι καλοί καγαθοί άνθρωποι στα έδρανα δεν μου φάνηκαν και πολύ χαρούμενοι με τη ζωή τους.

Αγαπητέ κύριε Μητσοτάκη, αγαπητέ Κυριάκο, ως παλιός συμμαθητής και ασήμαντος απλός πολίτης θέλω δημόσια να σας δώσω συγχαρητήρια και για την εκλογή στην ηγεσία της ΝΔ και γιατί πληροφορήθηκα ότι έχετε το καλύτερο βιογραφικό της χώρας. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Ίσως είμαι στενόμυαλος, αλλά φοβάμαι ότι όλα τα κόμματα βλάπτουν τη Συρία το ίδιο, όπως έγραφε και ο Καβάφης πολύ πριν η Ελλάδα γίνει Συρία.

(more…)