ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πολάκης προς Κακλαμάνη: Σε βυτιοφόρο όσοι του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ έφαγαν λεφτά του κόσμου στο Χρηματιστήριο
Monday
23/05/2022
21:15 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΑΝΟΗΣΗ επιστ Παύλ. Πολάκης Πολιτισμός
0

Σχόλιο GMR: Εθίγη ο ΣΥΡΙΖΑ από το υβρεολόγιο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και απάντησε με βροντές του αέρος(κάπως αλλιώς μπορουν να ονομαστούν…).

Το κύριο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας πλέον, δεν είναι η διακομματική μπόχα, είναι πως “βαριά χαρτιά” (και αντιτιθέμενα στα λόγια και στα γραπτά τους σε Χρεοκρατία-Εξωθεν Εξάρτηση) του πολιτισμού, της διανόησης, της επιστήμης, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να συμπράξουν στο παραμικρό, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΠΟΧΑΣ. Κατά τα λοιπά, φταίει ο λαός ο “πάντα ευκολόπιστος (ως μη υποψιαζόμενος) και πάντα προδομένος (και πλέον, και από τους πνευματικούς ταγούς, από τα πραγματικά βαριά χαρτιά του πολιτισμού, της επιστήμης, της διανόησης, που μιλούν και γράφουν τα σωστά, όμως, ο καθένας χώρια και μακριά, σε απόσταση, από τον λαό, λες και χρειάζεται να αποκτήσει ειδικό βιογραφικό ο λαός προκειμένου να συνομιλήσει μαζί τους).

 

_.

 

 

 

 

 

Παύλ. Πολάκης, 22 Μαίου 2022

 

 

 

 

«Πληρωμένη» απάντηση έδωσε ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο facebook για όσα δήλωσε νωρίτερα την Κυριακή ο Απόστολος Κακλαμάνης στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, για όσα στελέχη του έχουν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

«Σε βυτιοφόρο λυμάτων  πρέπει να μπουν αυτοί από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ  που έφαγαν τα λεφτά του κόσμου στο Χρηματιστήριο, αυτοί που καταχρέωσαν τη χώρα για τα υπερτιμολογημένα έργα των Ολυμπιακών αγώνων ,αυτοί που ξεμασελιάστηκαν από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αυτοί που χρωστούν ως κόμμα 320 εκατομμύρια ευρώ από «αέρα» δάνεια τραπεζών!»

 

Η ανάρτηση-απάντηση του Παύλου Πολάκη

 

ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ!
Σε βυτιοφόρο λυμμάτων ,πρέπει να μπουν αυτοί από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ ,που έφαγαν τα λεφτά του κόσμου στο Χρηματιστήριο,αυτοί που καταχρέωσαν τη χώρα για τα υπερτιμολογημένα έργα των Ολυμπιακών αγώνων ,αυτοί που ξεμασελιαστηκαν από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων ,αυτοί που χρωστούν ως κόμμα 320 εκατομμύρια ευρώ από «αέρα»δάνεια τραπεζών!!
ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ!
Στο ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και μετά ήρθε το λαϊκό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που ήταν η δύναμη του και έδωσε και την κυβέρνηση στο ΣΥΡΙΖΑ,όπως θα την ξαναδώσει και τώρα!
Το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο του οποίου μίλησες χθες με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο (άραγε προσδοκώντας τι;), μόνο ως μπαστούνι του Μητσοτάκη έχει αξία χρήσης και γι αυτό σας παίζουν τα κανάλια της διαπλοκής!
Όμως ,όπως έλεγε και κάποιος γνωστός σου:
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ!
ΥΓ. Τα «ποντικια» Κακλαμανη να τα ψάξεις στα υπόγεια του Μαξίμου του Μητσοτακη, που έχουν κατοικοφωλεψει όλα τα εκσυγχρονιστικά στελεχακια σας και μασουλάνε δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις και ντιλαρισματα με επιχειρηματίες !

 

Πηγή: documentonews.gr

 

 

Athens Democracy Forum: Συμμετοχή της Ελληνικής Προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (ΙΗRΑ) 2021
Thursday
30/09/2021
19:56 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Athens Democracy Forum ΔΙΑΝΟΗΣΗ
0

Σχόλιο GMR: Athens Democracy Forum των Λεσχών, των ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΟΡΟΣ, κλπ. Πόσες φορές παρακαλέσαμε τους αντιμνημονιακούς διανοούμενους για ένα δημοκρατικό απελευθερωτικό αντίforum; ΟΜΩΣ, ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ.

Σημ.: Οι υπογραμμίσεις της GMR

_.

 

 

 

 

NewPost, 29 Σεπ. 2021

 

 

 

 

Η διοργάνωση παρέχει την ευκαιρία να προβληθεί η IHRA σε ένα παγκόσμιο κοινό και να υπογραμμισθεί η σημασία των διδαγμάτων του Ολοκαυτώματος για τη σύγχρονη κοινωνία.

Η Ελληνική Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) ανακοίνωσε ότι, το Διεθνές Συνέδριο Athens Democracy Forum 2021 (ADF) θα φιλοξενήσει Συμπόσιο με θέμα «Combating Racism and Hate Speech: Lessons from the Holocaust» («Η Καταπολέμηση του ρατσισμού και της ρητορικής μίσους: Μαθήματα από το Ολοκαύτωμα») στην Αθήνα, στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, σε συνεργασία και με συμμετοχή της Ελληνικής Προεδρίας της IHRA και του Κέντρου Μνήμης του Ολοκαυτώματος Babyn Yar (Babyn Yar Holocaust Memorial Center).  

Το ειδικό Συμπόσιο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του φετινού ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου Athens Democracy Forum, που διοργανώνεται από το Democracy and Culture Foundation, με σκοπό την εξέταση και την ανάδειξη της αυξανόμενης συχνότητας της ρητορικής μίσους και του ρατσισμού στις σημερινές κοινωνίες.

 

Κατά την έναρξη του Συμποσίου θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ακολούθως, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο Natan Sharansky, Ακτιβιστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Πρόεδρος του Κέντρου Μνήμης του Ολοκαυτώματος Babyn Yar. Ο Πατήρ Patrick Desbois, Ιδρυτής και Πρόεδρος του οργανισμού Yahad-In Unum και επικεφαλής του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μνημείου του Ολοκαυτώματος Babyn Yar, θα εκφωνήσει εισήγηση με θέμα τον εντοπισμό χώρων μαζικής ταφής Εβραίων θυμάτων των ναζιστικών Ταγμάτων Θανάτου (Einsatzgruppen) στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Τη συζήτηση πάνελ που θα ακολουθήσει, θα συντονίσει ο Daniel Holtgen, Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον Αντισημιτισμό και τα Εγκλήματα Μίσους, ενώ θα συμμετέχουν ο νυν Προέδρος της IHRA, Πρέσβης Χριστόδουλος Λάζαρης, η πρώην Γενική Διευθύντρια της UNESCO και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Democracy and Culture Foundation, Irina Bokova και ο Πατήρ Patrick Desbois.

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο παγκόσμιο ακροατήριο του ADF, στο πλαίσιο της κάλυψης από τους New York Times. Ο Steven Erlanger, επικεφαλής διπλωματικός ανταποκριτής των New York Times, θα είναι ο γενικός συντονιστής του φόρουμ, με ένα πάνελ δημοσιογράφων και ανταποκριτών, μεταξύ των οποίων ο Patrick Healy από τη Νέα Υόρκη και άλλοι από την Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλλες, το Λονδίνο και το Παρίσι.

Η μνήμη του Ολοκαυτώματος θα αποτελέσει την αφετηρία για μία συζήτηση σχετικά με τους κινδύνους της ακραίας ρητορικής και της ρητορικής μίσους στον σύγχρονο κόσμο. Το πάνελ των ομιλητών θα διερευνήσει την εντεινόμενη ξενοφοβία, τον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό, καθώς και τα διδάγματα που αποκομίζουμε ή όχι από την Ιστορία. Θα συζητηθούν επίσης, ο ρόλος και η ευθύνη που έχουν τα άτομα και τα κράτη στη δημιουργία κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς. Μεταξύ των θεμάτων που θα εξεταστούν: Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε τα εγκλήματα και τη ρητορική μίσους; Πώς μπορούμε να εγείρουμε άμυνες κατά του αντισημιτισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και άλλων μορφών μισαλλοδοξίας και διακρίσεων στις κοινωνίες μας σήμερα αλλά και στο μέλλον;

 

Θα προβληθεί σε παγκόσμιο κοινό

Η διοργάνωση αυτού του Συμποσίου κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της IHRA (2021-2022) παρέχει την ευκαιρία να προβληθεί η IHRA σε ένα παγκόσμιο κοινό και να υπογραμμισθεί η σημασία των διδαγμάτων του Ολοκαυτώματος για τη σύγχρονη κοινωνία, ιδίως δε όσον αφορά τον αντίκτυπό του στις δημοκρατικές αξίες και διαδικασίες. Η απήχησή του θα ενισχυθεί, αφενός, μέσω των New York Times και αφετέρου, μέσω της εκτενούς προβολής του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μεταξύ αυτών και στις πλατφόρμες του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ένα βίντεο διάρκειας δύο λεπτών που θα αποτυπώνει τα σημαντικότερα σημεία της συζήτησης καθώς και μια Λευκή Βίβλος που θα αναδεικνύει τις κύριες επισημάνσεις του Πατρός Desbois και των συμμετεχόντων στο πάνελ θα παραχθούν και θα διατεθούν προς κυκλοφορία μετά την ολοκλήρωση του Forum.

Το Athens Democracy Forum συγκαλείται υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία θα εγκαινιάσει τις εργασίες του Φόρουμ στις 29 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Το ειδικό Συμπόσιο παρέχει την ευκαιρία σύνδεσης των διδαγμάτων του Ολοκαυτώματος με τις τρέχουσες προκλήσεις για τις δημοκρατικές αξίες και διαδικασίες του σύγχρονου κόσμου, και συνιστά μία εξόχως αρμόζουσα συμβολή στη μνήμη του Ολοκαυτώματος κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της IHRA.

 

 

 

Πηγή: newpost.gr