ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

“Πως οι Βιετκόνγκ νίκησαν τους Αμερικανούς”! Ο Έλληνας που πολέμησε μαζί τους εξηγεί
Saturday
16/05/2020
13:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Σαραντίδης Πατριωτισμός
0

Σχόλιο GMR:

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ. Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ υπερασπίζεται όλα όσα θα υπερασπιζόταν για την πατρίδα του. Και αυτά δεν είναι τα “Θέλω εις βάρος του άλλου” αλλά τα “θέλω για να συνυπάρχω ειρηνικά μαζί με τον άλλον” σύμφωνα με τον ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟ πολιτισμό, κοινωνικό, δικαιϊκό, οικονομικό, θρησκευτικό.

Ο Τσε Γκεβάρα έτρεξε να υπερασπιστεί (με τα μέσα της εποχής του) τους καταπιεζόμενους λαούς γι αυτό και εχθροί και φίλοι υποκλίνονται.

Το ίδιο έκανε και ο συμπατριώτης μας. Γιατί δηλαδή υμνούμε εμείς τους φιλέλληνες που έδωσαν την ζωή τους στην επανάσταση του 21;;;

._

 

Militaire_gr, 30 Απριλίου 2020

 

 

Η επέτειος της λήξης του πολέμου στο Βιετνάμ,σαν σήμερα το 1975, φέρνει στον νου την ιστορία του «Έλληνα Βιετκόνγκ», Κώστα Σαραντίδη!

Ο Κώστας Σαραντίδης ή Nguyen Van Lap, όπως ονομάζεται στο Βιετνάμ, ή αλλιώς ο Έλληνας Βιετκόνγκ” είχε τιμηθεί τον Ιούνιο του 2017 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων, στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν ντυμένος με τη στολή του αξιωματικού των Λαϊκού Στρατού του Βιετνάμ, με τα πολλά μετάλλια, που έχει κερδίσει, καρφιτσωμένα πάνω της.

 

Γεννημένος στην Κάτω Τούμπα, από γονείς πρόσφυγες, το 1927, ο Κώστας Σαραντίδης εγκατέλειψε το σχολείο στην τετάρτη δημοτικού, γιατί δεν ήθελε να πάει στη νεολαία του Μεταξά.

(more…)