ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Τι είναι το ευρωπαϊκό φόρουμ του Aλμπαχ στο οποίο μίλησε η Σακελλαροπούλου;
Monday
30/08/2021
11:23 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αικ. Σακελλαροπούλου Αλέξης Πανούσης ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR: Να πως γίνονται αγαπητέ αναγνώστη οι “δεξαμενές σκέψης” που παρακυβερνούν τον κόσμο. Δοκίμασε να συζητήσεις για μια πατριωτική δεξαμενή σκέψης με οποιονδήποτε από όσους εμφανίζονται σήμερα πως θέλουν να σκέφτονται, έχουν ανησυχίες και δεν μπορούν να καταπίνουν τα πάντα αμάσητα και ενημέρωσε μας στην περίπτωση που το καταφέρεις.

_.

 

 

 

 

Αλέξης Πανούσης, 25 Αυγούστου 2021

 

 

 

 

Το ευρωπαϊκό φόρουμ του Άλμπαχ ξεκίνησε τις εργασίες του στις 18 Αυγούστου, φιλοξενώντας επιφανείς προσωπικότητες της πολιτικής, του επιχειρηματικού κόσμου και της επιστήμης.

Ανάμεσά τους και η πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που συμμετείχε στις συζητήσεις προκειμένου να αναπτυχθούν ιδέες και δράσεις απέναντι στις προκλήσεις της Ευρώπης.

 Ένα φόρουμ από τα παλιότερα στην Ευρώπη
Το φόρουμ του Άλμπαχ, είναι ένας αυστριακός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που λαμβάνει χώρα στο ομώνυμο γραφικό χωριό της Αυστρίας. Το φόρουμ συγκροτήθηκε το 1945 και έκτοτε αποτελεί σημείο συνάντησης χιλιάδων ανθρώπων, από διαφορετικές αφετηρίες, που επιθυμούν να βάλουν ένα λιθαράκι στα ευρωπαϊκά πράγματα, να αφήσουν το στίγμα τους στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, όπως υπογραμμίζουν οι επικεφαλής του. Είναι από τα παλιότερα φόρουμ στην Ευρώπη, το οποίο έχει κερδίσει ευρωπαϊκή και διεθνή αναγνώριση, ως «δεξαμενή σκέψης» και κέντρο νέων ιδεών και πρωτοβουλιών.

Όπως σημειώνει και ο πρόεδρός του φόρουμ, Αντρέας Τράιχλ: «Το Άλμπαχ ήταν ένα μέρος που λαμπρά μυαλά, η διανοητική συναλλαγή μεταξύ επιστημόνων, ειδικών τις επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού και τις πολιτικής, ενθαρρύνονταν και προκαλούνταν τα τελευταία 75 χρόνια. Και θα παραμείνει έτσι».

Forum Alpbach 2021


«Χρειαζόμαστε επειγόντως απαντήσεις στις εξής ερωτήσεις: Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας, να δούμε την κλιματική κρίση σαν μια ευκαιρία, και πώς μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τις ιδέες μας για την Ευρώπη στα επόμενα χρόνια και δεκαετίες;». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος Τράιχλ οριοθετεί τους στόχους του φετινού φόρουμ, που ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 3 Σεπτεμβρίου και καλωσορίζει τους συμμετέχοντες.

(more…)