ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μηνυτήρια Αναφορά κατά Πιερρακάκη – Νομοθέτηση Χωρίς ο Νομοθέτης να Δεσμεύεται από το Σύνταγμα (134 Ποινικού Κώδικα, §β-γ)
Saturday
18/05/2024
19:38 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Ιωάννης Μανομενίδης Κυριάκος Πιερρακάκης Σύνταγμα
0

Σχόλιο GMR: Η ιδιωτικοποίηση ως δυνατότητα πλέον, των κρατικών πανεπιστημίων, είναι ευθέως αντισυνταγματική. Υπάρχουν άπειρες δυνατότητες συνεργασίας της κρατικής ανώτατης εκπαίδευσης με ιδιωτικά πανεπιστήμια εξωτερικού και με βιομηχανικό-τεχνολογικό τομέα, όμως η κυβερνητική αντισυνταγματική επιλογή επιταχύνει την μεταμοντέρνα νεοφιλελεύθερη επιβολή.

Να ληφθεί επίσης υπ’ όψιν, η ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΠΙΔΗ όπου και το χρήσιμο για την τύχη και της αναφοράς του κου Ιωάννη ΜΑΝΟΜΕΝΙΔΗ.

_.

 

 

 

 

Ιωάννης Μανομενίδης , 29 Απριλίου 2024

 

 

 

 

Μηνυτήρια Αναφορά κατά Πιερρακάκη – Νομοθέτηση Χωρίς ο Νομοθέτης να Δεσμεύεται από το Σύνταγμα (134 Ποινικού Κώδικα, §β-γ)

 

ENΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΑΙ

ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΚΑΙ ΜΕ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Του Ιωάννη ΜΑΝΟΜΕΝΙΔΗ, του Ευσταθίου και της Αφροδίτης, με ΑΔΤ ΑΝ201824, ΑΦΜ 034949487, κατοίκου Θεσσαλονίκης, Γαμβέτα 100, ΤΚ 54644.

ΚΑΤΑ

Του Κυριάκου ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ, Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που εδρεύει στο Μαρούσι, Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180,

 

και

παντός άλλου εμπλεκομένου συνεργού.

 

                                                  Θεσσαλονίκη, 29 Απριλίου 2024

    Μηνύω και εγκαλώ τον άνω μηνυόμενο, που από τις 27 Ιουνίου 2023 ανέλαβε και εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντα του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και κάθε άλλο εμπλεκόμενο συνεργό, για την αλλοίωση βασικών αρχών του Πολιτεύματος με την μη δέσμευση του νομοθέτη από το Σύνταγμα και σεβασμό στην αρχή της διάκρισης των λειτουργιών (άρθρο 16 Συντ. και 134ΠΚ) που, κατά την άποψη μου και όπως εξηγώ παρακάτω, τέλεσε σε βάρος της Ελληνικής Πολιτείας καθώς, υπό αυτή την ιδιότητά του και κάτω από τις ακόλουθες συνθήκες, ενήργησε νομοθετώντας ως μη δεσμευόμενος από το Σύνταγμα και παραπλάνησε, ή επέβαλε στους Βουλευτές, στο πλαίσιο κομματικής πειθαρχίας και κατ’ ουσίαν εξάρτησης της Βουλής από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, εάν δεν είναι όλοι συνένοχοι στη σχεδίαση και αλλοίωση του Πολιτεύματος με την επιδίωξη Κυβερνητικής Αυτοδυναμίας με δεύτερη προσφυγή στην κάλπη, ώστε να νομοθετήσουν και οι ίδιοι ως μη δεσμευόμενοι από το Σύνταγμα και να λειτουργούν εντελώς ανεξέλεγκτοι και σε πλήρη αντίθεση με την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, αντί να ελέγξουν, ως ανεξάρτητη Βουλή, τον Υπουργό, ενδεχομένως  και την Κυβέρνηση συνολικά, για το ατόπημα αυτό. 

    Συγκεκριμένα στις 27 Ιουν. 2023, πριν να αναλάβει τα καθήκοντα του ως Υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, έδωσε τον όρκο του Άρθρου 10§2 του Νόμου 4622/2019: «Ορκίζομαι… να τηρώ το Σύνταγμα…».  

    Ως Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού γνωρίζει ότι το Σύνταγμα της Ελλάδας, όπως ισχύει από την θέσπισή του έως και σήμερα, εμπεριέχει το άρθρο 16 και συγκεκριμένα στην §5, εδ.1, που αναφέρει ρητά και απερίφραστα ότι: «H ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου…» και στην §8, εδ.2 «H σύσταση ανώτατων σχoλών από ιδιώτες απαγoρεύεται».  

     Ακολούθως ως Υπουργός, που ως καθήκον του έχει να επεξεργάζεται και να εισηγείται στη Βουλή νομοσχέδια σύμφωνα με το Σύνταγμα, εισηγήθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου το οποίο προέβλεπε με πλήρη γνώση του την παροχή ανώτατης εκπαίδευσης από μη δημόσια ιδρύματα, και συγκεκριμένα σε παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων, δηλαδή αντίθετα με το Σύνταγμα και συνεπώς ενήργησε καταχρώμενος της νόμιμης εξουσίας του.

    Παράλληλα, παρά τις υπέρ του σεβασμού του Συντάγματος διαμαρτυρίες πολιτών, η Κυβέρνηση, με ή χωρίς τη δική του γνώση και συμμετοχή, άσκησε βία, στιγματίζοντας μάλιστα το φοιτητικό κίνημα, ενώ ο ίδιος επέμεινε στα σχέδια του με πλήρη γνώση της αντίθεσης του νομοσχεδίου με το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος, επιχειρηματολογώντας πολιτικά υπέρ του νομοσχεδίου, στηριζόμενος επιλεκτικά και σε γνωματεύσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και Καθηγητών του Συνταγματικού Δικαίου, που πιθανολογούσαν ότι σε τυχόν μεταγενέστερο (διοικητικό) δικαστήριο ενδεχομένως θα υπερισχύσει τα ευρωπαϊκό δίκαιο έναντι του ελληνικού Συντάγματος, παραπλανώντας, ή ενδεχομένως και εξαναγκάζοντας με ενέργειες που αγνοώ, 159 βουλευτές να το ψηφίσουν, ως ΡΙΔ’ (08/03/2024), χωρίς να δεσμεύονται ως νομοθέτες από το Σύνταγματο οποίο περιγράφεται ως έγκλημα εσχάτου προδοσίας στο άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα«1. Όποιος επιχειρεί…, να αλλοιώσει… θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού… τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη. 2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και: α) όποιος επιχειρεί να τελέσει την πράξη της προηγούμενης παραγράφου με κατάχρηση της ιδιότητάς του ως οργάνου του κράτους… 3. Θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του πολιτεύματος θεωρούνται στο Κεφάλαιο αυτό:…. στ) η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα…». 

(more…)