ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Βαθιά υπόκλιση στον Μίκη – Μία εκτυφλωτική τροχιά
Saturday
11/09/2021
15:51 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Μίκης Θεοδωράκης Νεφέλη Λυγερού
0

Σχόλιο GMR: Ο ίδιος αναφέρει πόσο τον επηρέασε η μετατροπή της κηδείας του μεγάλου Έλληνα ποιητή Κωστή Παλαμά σε κορυφαία αντιστασιακή εκδήλωση. Παρουσία χιλιάδων πολιτών, ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής Άγγελος Σικελιανός απήγγειλε το ποίημά του «πάνω σ’ αυτό το φέρετρο ακουμπάει η Ελλάδα».

Ο Θεοδωράκης εξομολογείται «Αυτό το ποίημα έφθασε στα χέρια μου μαζί μ’ ένα σημείωμα: «κάνε 10 αντίγραφα και δώστα σε 10 πατριώτες. Μ’ αυτό το ποίημα κάναμε την πρώτη πράξη αντίστασης».

Η GMR ακουλουθώντας λόγια και πράξεις τεράστιων δασκάλων- πατριωτών, ζητάει κάτι παρόμοιο τόσα χρόνια. Να διακινείται από μερικά άτομα πχ 5 σε άλλα δέκα άτομα μια πρόταση-συνυπογραφή-κείμενο-καταγγελία, ούτως ώστε τα 5 αρχικά άτομα (ομάδα) να κατορθώσουν να σχηματίσουν ομάδα 55 ατόμων με τους υπόλοιπους κοκ.

_.

 

 

 

 

Νεφέλη Λυγερού, 8 Σεπ. 2021

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ο Μίκης Θεοδωράκης συνδύασε το μουσικό ταλέντο με την πολιτική δράση, βάζοντας τα θεμέλια για μία «μαχόμενη κουλτούρα», όπως ο ίδιος την είχε ονομάσει. Η μεταφύτευση στην Ελλάδα της ευρωπαϊκής μουσικής έθεσε κάποιες βάσεις για την μουσική παιδεία. Στο Μεσοπόλεμο εμφανίσθηκαν σημαντικοί Έλληνες συνθέτες και γράφτηκαν ορισμένα δυναμικά έργα, αλλά ειδικά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το εγχείρημα εγκλωβίζεται σ’ έναν στείρο ακαδημαϊσμό και δεν καταφέρνει να δημιουργήσει αξιόλογο κοινό.

Στα μεσαία και ανώτερα αστικά στρώματα κυριαρχεί απολύτως το ελαφρό τραγούδι, που μιμείται τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά. Το 1948, διαρκούντος του εμφυλίου πολέμου, ο συνθέτης Μάνος Χατζηδάκις κάνει μία ιστορική διάλεξη, με την οποία «νομιμοποιεί» το ρεμπέτικο τραγούδι. Μέχρι τότε, τα αστικά στρώματα το ταύτιζαν με τους χασικλήδες. Το ίδιο και το μπουζούκι, που ήταν το κύριο μουσικό όργανο των ρεμπέτηδων.

Ο Χατζηδάκις είναι ένας ευαίσθητος αστός συνθέτης με κεντροδεξιά πολιτική τοποθέτηση. Αντιμετωπίζει την λαϊκή μουσική δημιουργία σαν πηγή έμπνευσης και υλικό. Με την άρτια μουσική του κατάρτιση και το ταλέντο του γράφει έργα, τα οποία ουσιαστικά θέτουν τις βάσεις της έντεχνης ελληνικής μουσικής.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Γιατί έρχεται ο Λαβρόφ στην Αθήνα – Τι σημαίνει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Tuesday
20/10/2020
04:12 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Νεφέλη Λυγερού Ρωσία Σεργκέι Λαβρόφ
0

Σχόλιο GMR: Τεράστια η υπομονή και η μεθοδικότητα αυτού του εξαιρετικά χρήσιμου μετά τον Γκρομίκο (εδώ), Πολιτικού Προσώπου.

Το ότι Δεν υπάρχει Ελληνική εκπροσώπηση Για να υποδεχθεί τον κύριο Λαβρώφ, αλλά εκπροσώπηση των Χρεοκρατιας-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, είναι ένα “θεματάκι”.

Το ότι ΔΕΝ υπάρχει, “δεν θέλω βρε αδελφέ!”,  ΣΟΒΑΡΗ πατριωτική ιντελιγκέντσια να παρέμβει στα τεκταινόμενα ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ, με την ευκαιρία ΚΑΙ της επίσκεψης Λαβρώφ, είναι ΤΟ ΘΕΜΑ.

._

 

 

 

 

Νεφέλη Λυγερού, 17 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας θα επισκεφθεί τη χώρα μας μετά την ανακοίνωση ότι η Μόσχα αναγνωρίζει το νόμιμο κατά το Διεθνές Δίκαιο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια

Μετά την ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα ότι η Μόσχα αναγνωρίζει το νόμιμο κατά το Διεθνές Δίκαιο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, ήρθε και η είδηση της επίσκεψης Λαβρόφ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας έρχεται στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου. Ουσιαστικά, η ανακοίνωση λειτούργησε ως μία κίνηση καλής θέλησης, ώστε να προλειάνει το έδαφος.

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν έλαβε χώρα τυχαία. Μετά το ρήγμα που επήλθε στις ελληνορωσικές σχέσεις επί υπουργίας Νίκου Κοτζιά, ο Νίκος Δένδιας είχε προσπαθήσει να κλείσει το ρήγμα στις ελληνορωσικές σχέσεις. Έτσι, φτάσαμε εδώ μετά από αξιοσημείωτη παρασκηνιακή διπλωματική εργασία.

 

(more…)

Ο Κυριάκος στο Νταβός – Η διπλωματία των ελίτ
Friday
24/01/2020
02:05 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κυρ. Μητσοτάκης Ν.Δ. Νεφέλη Λυγερού Νταβός
0

Σχόλιο GMR:  Ευχαριστούμε την κα Νεφέλη Λυγερού για την ενημέρωση, μα θα σταθούμε περισσότερο στον τίτλο του άρθρου που λέει πολλά περισσότερα από το ίδιο το άρθρο. Ίσως θα του πήγαινε το “αυτοί (μας) βαράνε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ”.

Αυτός ο τίτλος υπενθυμίζει πως οι δυνάμεις των “ελιτ” εκφράζονται με συντεταγμένο τρόπο πανταχόθεν, σε αντίθεση με την ενδο-“αντιμνημονιακή” πρακτική, “ο καθένας χώρια και όλοι εναντίον όλων”.

Αντίδοτο; ΕΔΩ (ΕΙΔΗΜΟΣΥΝΗ και ΣΠΕΚΟΥΛΑΡΙΣΜΑ)

 

Νεφέλη Λυγερού, 22 Ιανουαρίου 2010

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Το 24ωρο αναμένεται να μην είναι αρκετό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Νταβός. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο πέμπτος κατά σειρά που θα μεταβεί εκεί, αναχωρεί σήμερα Τετάρτη για το ελβετικό χειμερινό θέρετρο, λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία που θα αναδείξει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αυτή την χρονιά φιλοξενεί 53 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων, 35 υπουργούς Οικονομικών, 30 υπουργούς Εμπορίου και δεκάδες δισεκατομμυριούχους. Κάποιους από αυτούς οποίων έχει προγραμματίσει να συναντήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία προσπάθεια να προσελκύσει επενδύσεις, να ενισχύσει τα διεθνή ερείσματα της Ελλάδας και να προβάλει τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνησή του, μεταξύ των οποίων είναι και οι περιβαλλοντολογικοί.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr