ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ & ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, Μετα-αλήθεια & Μετα-δημοκρατία, ΣΟΚ ΚΑΙ ΧΑΟΣ
Sunday
27/03/2022
21:50 GMT+2
Κείμενα Γνώμης “μετα-δημοκρατία” G-M-R Νεοφιλελευθερισμός Παγκοσμιοποίηση Σοκ & Χάος
0

_.

 

 

 

G-M-R, 27 Μαρ. 2022

 

 

 

 

Η G-M-R στα πλαίσια της ανάρτησης “Ανακοίνωση της G-M-R, 9 Αυγούστου 2021“ ήδη από τότε, πλην της δημοσίευσης νέων αναρτήσεων (ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΣΤΗΛΗ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΣΤΗΛΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ & ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ μαζί με σχετικά σχόλια σε πλείστες περιπτώσεις) συνεχίζει να καταβάλλει σχετική (όπως σε εκείνη την ανάρτηση αναφέρεται) προσπάθεια που είναι και επίπονη και χρονοβόρα, μα πάνω από όλα χρήσιμη (για αυτό και το κάνει) για την τεκμηρίωση ΕΠΙ:

1) της επιλογής της αναρτημένης κάθε φορά νέας θεματολογίας (ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΝΩΜΗΣ), 2) αλλά και των ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ σχολίων εκ μέρους μας, όπου αυτά υπάρχουν, 3) τέλος δε, επί της σύνθεσης και του συνδυασμού παλαιών και νέων αναρτήσεων.

Στο βάθος όλων αυτών βρίσκεται ο απέραντος σεβασμός του (ΤΥΧΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ…) αναγνωστικού μας κοινού που είναι ο τελικός αποδέκτης αυτής της προσπάθειας μας (κατά την ταπεινή μας γνώμη για άδολη ενημέρωση-αντίσταση-πρόταση).

Η παρούσα ανάρτηση εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο.

 

https://greek-market-research.com/clink/neofileleytherismos-kai-pagkosmiopoiisi/

https://greek-market-research.com/clink/quot-meta-alitheia-quot-kai-quot-meta-dimokratia-quot/

https://greek-market-research.com/article/to-dogma-toy-sok-kai-to-dogma-toy-chaoys/

 

 

 

 

 

 

Το «δόγμα του σοκ» και το «δόγμα του χάους»
Wednesday
19/05/2021
23:51 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Πέτρ. Μηλιαράκης ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Σοκ & Χάος
0

Σχόλιο GMR: Επισήμανση του κομβικής σημασίας αποσπάσματος, συνοδευόμενη με τον πικρό συλλογισμό, “Εμείς τι αντιτάσσουμε, και ως ΕΜΕΙΣ και ως ΤΙ;” σεβαστέ κύριε Π.Μηλιαράκη: “Στις περιπτώσεις λοιπόν που προοιωνίζονται κοινωνικές ανακατατάξεις, αντικαθίστανται πλέον οι παλιές τακτικές των πραξικοπηματικών επεμβάσεων και λύσεων, και επιλύονται τα συμφέροντα της «άρχουσας εσωτερικής τάξης» ή των «ξένων επικυρίαρχων δυνάμεων» ή και των «δύο αυτών πολιτικών και οικονομικών ελίτ» , με «σύγχρονες μεθοδολογίες».

Οι μεθοδολογίες αυτές, αποσκοπούν στο να αποπροσανατολίζουν τον λαό και να πείθουν ότι πρέπει να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, που ασφαλώς δεν θα είναι άλλη-και δεν είναι άλλη-από την εξυπηρέτηση πάντοτε των συμφερόντων μιας «οικονομικής ολιγαρχίας» , που την εκπροσωπεί πάντοτε μια επιτηδευμένα φτιαγμένη απο συγκεκριμένα πρόσωπα, και δεόντος προβεβλημένη «πολιτική ελίτ».

Αυτές οι σύγχρονες μεθοδολογίες προέρχονται από επεξεργασίες ετών και μεθοδεύονται σε ειδικά think tanks , («δεξαμενές σκέψης»).

 

Υστερόγραφο επί του σχολίου:

π.χ.: https://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/ , σύμφωνα και με την μη υλοποιηθείσα από πλευράς σας προηγούμενη ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΑΣΟ νέος πολιτικός φορέας Λαϊκή Ενότητα, οφείλει να αναλάβει (και θα αναλάβει!) έντονη δράση, ώστε το ζήτημα της διαγραφής του χρέους να αποτελέσει κύριο αντικείμενο της πολιτικής ατζέντας εντός και εκτός της Χώρας. Το πολιτικό δε αυτό καθήκον θα επιτελεσθεί με όλους τους νόμιμους τρόπους και σε όλα τα ενδεδειγμένα Fora., από τον σύνδεσμο https://greek-market-research.com/article/gia-ena-1-eyro-tin-imera-oi-mnimoniakes-desmeyseis-echoyn-periorisei-sovara-ta-eisodimata/ .

_.

 

 

Π. Μηλιαράκης[*], 10 Μαίου 2021

 

 

 

 

Με όρους πολιτικής λογικής, όταν διαχέεται ανασφάλεια σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα η κατάσταση αυτή προδιαθέτει και προοιωνίζει σοβαρές πολιτικές ανακατατάξεις!..

Αυτό είναι «κοινός τόπος» στα πολιτικά πράγματα, σε όλες τις χώρες όπου ισχύει το αντιπροσωπευτικό σύστημα, δηλαδή η λεγόμενη σύγχρονη δημοκρατία.

Στις περιπτώσεις λοιπόν που προοιωνίζονται κοινωνικές ανακατατάξεις, αντικαθίστανται πλέον οι παλιές τακτικές των πραξικοπηματικών επεμβάσεων και λύσεων, και επιλύονται τα συμφέροντα της «άρχουσας εσωτερικής τάξης» ή των «ξένων επικυρίαρχων δυνάμεων» ή και των «δύο αυτών πολιτικών και οικονομικών ελίτ» , με «σύγχρονες μεθοδολογίες».

Οι μεθοδολογίες αυτές, αποσκοπούν στο να αποπροσανατολίζουν τον λαό και να πείθουν ότι πρέπει να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, που ασφαλώς δεν θα είναι άλλη-και δεν είναι άλλη-από την εξυπηρέτηση πάντοτε των συμφερόντων μιας «οικονομικής ολιγαρχίας» , που την εκπροσωπεί πάντοτε μια επιτηδευμένα φτιαγμένη απο συγκεκριμένα πρόσωπα, και δεόντος προβεβλημένη «πολιτική ελίτ».

(more…)