ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στον Κόσμο, δεν είναι καλή για την Ελλάδα: Αναφορές για παραβιάσεις…
Thursday
23/03/2023
10:40 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Ελλάδα
0

Σχόλιο GMR: Αγαπητοί αναγνώστες:

Μπας και γράφει η έκθεση των προστατών μας, και δεν το είδαμε, για ανεξέλεγκτη καταπάτηση εργατικών-συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, και υ.α.ε.(1) ντε, και θεσμοθέτηση της ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ(2);;;

 

(1) – Υγιεινή & Ασφάλεια Εργασίας

(2) – ενοικίαση εργαζομένων, εργολαβίες, μπλοκάκια (βλέπετε σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπων, υαε, ασφάλεια επιβατών, ατύχημα μεγάλης έκτασης) και κάθε λογής εργατικούς “εκσυγχρονισμούς” από διεφθαρμένους εγκεφάλους.

Μπας κι ειδατε στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη κανα “κιχ” από τους “αριστερούς” βρε αδελφέ, για τέτοια “ζητηματάκια”;

_.

 

 

 

 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ, 22 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

Δόθηκε στη δημοσιότητα η ετήσια Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (State Department) για την κατάσταση των  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον κόσμο, σε 198 χώρες, για το έτος 2022.

Την Έκθεση παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν (Antony Blinken).

Κατά την παρουσίαση, εστίασε το ενδιαφέρον του σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ρωσία, το Ιράν, την Κίνα, τη Βιρμανία, το Αφγανιστάν, το Νότιο Σουδάν, τη Συρία.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα απολυταρχικά καθεστώτα, όπως τα χαρακτήρισε, της Κούβας, της Λευκορωσίας, της Βενεζουέλας και της Καμπότζης. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις αυτού.

Η έκθεση, όπως κάθε χρόνο, χωρίζεται σε κεφάλαια ανά χώρα.

ΕΛΛΑΔΑ

Όσον αφορά στην Ελλάδα, στην εισαγωγή, του 43 σελίδων σχετικού κεφαλαίου, αναφέρεται ότι:

Η Ελλάδα είναι συνταγματική Δημοκρατία και πολυκομματική κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Η νομοθετική εξουσία ασκείται από το Κοινοβούλιο, το οποίο δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην  κυβέρνηση όπου επικεφαλής είναι ο Πρωθυπουργός.

Το 2019 στη χώρα πραγματοποιήθηκαν κοινοβουλευτικές εκλογές που οι παρατηρητές χαρακτήρισαν ως ελεύθερες και δίκαιες. Η κυβέρνηση που σχηματίστηκε από το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ηγείται της χώρας.

Η αστυνομία είναι υπεύθυνη για την επιβολή του νόμου, την ασφάλεια των συνόρων και τη τήρηση της τάξης. Υπάγεται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο είναι επίσης υπεύθυνο για τις σωφρονιστικές εγκαταστάσεις. Το Λιμενικό Σώμα, αρμόδιο για την τήρηση του νόμου και των συνόρων στα χωρικά ύδατα, αναφέρεται στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η Αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις μοιράζονται τα καθήκοντα επιβολής του νόμου σε ορισμένες παραμεθόριες περιοχές. Η προστασία των συνόρων συντονίζεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: hellasjournal.com