ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ο τραγικός κύκλος της Μεταπολίτευσης – Ποια δημοκρατία, ποια εθνική κυριαρχία!
Monday
22/07/2024
11:04 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Δημοκρατία Διον. Δρόσος Εθνική Κυριαρχία Μεταπολίτευση
0

Σχόλιο GMR: Το άρθρο αποτελεί ουσιαστικά νομική καταγγελία εσχάτης μνημονιακής προδοσίας και χρήζει αυτεπάγγελτης εισαγγελικής παρέμβασης.

Εν τούτοις (δίχως η καταγγελία να χάνει την αξία της για όποιον θέλει να την αξιοποιήσει):

1) — Το [Το εν λόγω επιτελείο απολαύει ειδικής ασυλίας ενισχυμένης με ad hoc ρυθμίσεις περί ακαταδίωκτου, βρίσκεται εκτός ελέγχου και λογοδοσίας και χειραγωγεί όλο και πιο απροκάλυπτα τον “ανεξάρτητο” και θεμελιώδη για το καθεστώς θεσμό της Δικαιοσύνης.], δεν είναι σωστό, διότι, υπάρχουν άπειρες δυνατότητες δικαιϊκοκοινωνικής αποδόμησης αυτής της (ντε φάκτο, πάει και τελείωσε, έτσι δίχως καμιά επεξεργασία του ζητήματος;;;) “ασυλίας” και εν συνεχεία πολιτικής περιθωριοποίησης των υπαιτίων.

2) — Οι δύο παρακάτω υπογραμμισμένες λέξεις, αφορούν σε σχέση και με το (1) πιο πάνω, την ΠΛΗΡΗ ανυπαρξία έστω και ελάχιστου νομικού προβληματισμού, στο ζήτημα της εσχάτης μνημονιακής προδοσίας(=κακούργημα). Αν η προδοσία φταίει, φταίνε και οι υπαίτιοι, η δε παντελής αποσιώπηση (ουδείς δέχεται συζήτηση “ούτε καν με ένα καφέ” βρε αδελφέ!) της νομικής παραμέτρου του εγκλήματος και των νομικοκοινωνικών δυνατοτήτων επί του ζητήματος, καθίσταται αντικειμενικά, συνένοχος στο κακούργημα.

[Έτσι φαίνεται ο τραγικός κύκλος που άνοιξε με μια κραυγαλέα προδοσία να ολοκληρώνεται σήμερα με μια εθελούσια –και με διακομματική συναίνεση– πλήρη δορυφοροποίηση της χώρας υπό την εποπτεία του εισβολέα της Κύπρου και σε μετατροπή της από ανεξάρτητο κράτος σε ΝΑΤΟϊκό χώρο, σε “πεδίο βολής φτηνό”. Αυτό αποτελεί μια νέα συνθήκη, καθόσον πλέον όλο και περισσότερες πολιτικές δυνάμεις, μαζί τους και οι αποκλεισμένες πριν το 1974, ενσωματώνονται σε αυτή την συναίνεση της υποτέλειας.]

_.

 

 

 

 

Διον. Δρόσος , 19 Ιουλίου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Η πανηγυρική διάρρηξη της μεταπολιτευτικής “δημοκρατικής ομαλότητας” επήλθε με την υπογραφή των μνημονιακών δεσμεύσεων. Στην περίοδο ανωμαλίας που εγκαινίασαν τα μνημόνια, χαρακτηριστικές είναι δύο τουλάχιστον οφθαλμοφανείς περιπτώσεις παραβίασης της εκφρασμένης εκλογικά λαϊκής εντολής.

Η πρώτη είναι η αποτροπή του δημοψηφίσματος που σχεδίαζε ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός και η συνακόλουθη αντικατάσταση της εκλεγμένης κυβέρνησής του, χωρίς προσφυγή σε νέες εκλογές. Η δεύτερη αφορά στην ανατροπή του συντριπτικού αποτελέσματος του δημοψηφίσματος του 2015 κατά της νέας μνημονιακής σύμβασης. Δεν πρόκειται βεβαίως για δυο μεμονωμένες “παρατυπίες” για την δημοκρατία μας…

Η συνεχής συρρίκνωση των ελευθεριών και των πολιτικών δικαιωμάτων, η υπαγωγή των δανειακών συμβάσεων στο αγγλικό δίκαιο, το PSI, η απροκάλυπτη παραβίαση της ιδιωτικότητας μέσω προχωρημένων συστημάτων παρακολούθησης, η εξαγορά των ΜΜΕ, η μετάθεση αποφασιστικών εξουσιών σε διεθνή μη εκλεγμένα και μη λογοδοτούντα επιτελεία (όπως το Eurogroup) κ.α. αποτελούν λογικά συνεπείς και αναμενόμενες στιγμές στην εδραίωση ενός παγκοσμιοποιημένου συστήματος εξουσίας. Η μόνη σχέση αυτού του συστήματος εξουσίας με τη δημοκρατία είναι η ιδεολογικά σκόπιμη εμμονή του να αυτοχαρακτηρίζεται και να αυτοσυγχαίρεται, χρησιμοποιώντας παράγωγα αυτής της λέξης.

Η βαθιά αντιδημοκρατικότητα του συστήματος διακυβέρνησης επιτρέπει, αν δεν επιβάλλει, συνολική αναθεώρηση του πολιτικού μας λεξικού. Η όποια απόπειρα κριτικού λόγου και πράξης οφείλει να επαναπροσδιορίσει το περιεχόμενο της πολύπαθης έννοιας της δημοκρατίας. Το αντίθετο θα διαιωνίσει τον μοιραίο συνδυασμό στεγανοποίησης από κάθε λαϊκό έλεγχο των κέντρων εξουσίας, με το διογκούμενο ρεύμα λαϊκής αδιαφορίας και παραίτησης. Συνδυασμός που πάντα χαρακτηρίζει τις ιστορικές περιόδους πολιτικής και ηθικής διαφθοράς, σήψης και εντέλει πολέμων.

………………….

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Η απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας έχει συντελεστεί
Sunday
17/12/2023
20:35 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Εθνική Κυριαρχία Ιωάν. Ιντζές
0

_.

 

 

 

 

 

Ιωάννης Ιντζές, 16 Δεκεμβρίου 2023

 

 

 

 

Ο χειρισμός των Εθνικών μας θεμάτων, όπως αυτήν την περίοδο, προκαλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και υπάρχει έντονη ανησυχία όταν απειλείται η εθνική μας κυριαρχία. Στον τομέα όμως της Εθνικής Οικονομίας, που είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της Εθνικής μας Κυριαρχίας, έχουν συντελεστεί πολλές μειοδοσίες. Απλώς ίσως δεν το καταλάβαμε.   

 

Την περίοδο της οικονομικής κρίσης κυριαρχούσε το αφήγημα των μεταρρυθμίσεων με σκοπό την εξυγίανση της οικονομίας μας. Ποίων μεταρρυθμίσεων όμως; Σύμφωνα με την θεωρία του Νεοφιλελευθερισμού -ασπάζεται τον ελεύθερο ανταγωνισμό και ελεύθερη επιχειρηματικότητα- κάθε κρατική ρύθμιση της οικονομίας πρέπει να περιοριστεί, με το πρόσχημα πως αφενός η οικονομία είναι τόσο περίπλοκη που κάθε κρατική παρέμβαση οδηγεί σε αδιέξοδο και αφετέρου, η κρατική παρέμβαση περιορίζει την «ιδιωτική πρωτοβουλία» και επομένως την οικονομική ανάπτυξη. Με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου (MOU) το 2010 και την επισυναπτόμενη δανειακή σύμβαση των 110 δις (το μεγαλύτερο διακρατικό δάνειο που δόθηκε ποτέ) η ελληνική κυβέρνηση απώλεσε την εθνική της  κυριαρχία η οποία ουσιαστικά μεταβιβάσθηκε στους δανειστές. Με την υπογραφή του δεύτερου μνημονίου, τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δις και το PSI η Ελλάδα δέθηκε χειροπόδαρα με την υπαγωγή των ομολόγων της χώρας στο Αγγλικό δίκαιο, την απαγόρευση μετατροπής του εξωτερικού χρέους σε εθνικό νόμισμα οποτεδήποτε και την υποθήκευση ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας.

(more…)

«Κλείδωσε» το ραντεβού Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη – Θα προετοιμαστεί στη συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν
Tuesday
29/08/2023
10:30 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Εθνική Κυριαρχία Εξωτερική Πολιτική ΚΥΠΡΟΣ Κυρ. Μητσοτάκης
0

Σχόλιο GMR: Κλειδωμένη η εθελοεκχώρηση κυριαρχίας και ούτε μια κίνηση κατά των προπαρασκευαστικών πράξεων του εγκλήματος,  βλέπε και “…επιθυμούν την επανένωση τού τόπου μας στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου…”
Χριστοδουλίδης: Η πλειοψηφία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων επιθυμούν την επανένωση του τόπου μας . 

 

 

 

 

 

newsbeast.gr- Γεωργία Σκιτζή, 28 Αυγούστου 2023

 

 

 

 

 

Για το αν έχει κλειδώσει το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ρωτήθηκε από το Newsbeast ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών σήμερα. Ο κ. Μαρινάκης απάντησε θετικά λέγοντας ότι αυτή θα προετοιμαστεί στην συνάντηση που θα έχουν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης με τον τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στις 5 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα.

«Θέλουμε να είμαστε συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα που θέσαμε», είπε και πρόσθεσε: «Αντικείμενο της επίσκεψης Γεραπετρίτη είναι οι διμερείς σχέσεις τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί μετά την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και τα θέματα επικαιρότητας της περιοχής μας. Πάντα προσερχόμαστε χωρίς διάθεση υποχώρησης αλλά με στόχο να συνεχιστεί ο διάλογος.

Θα προετοιμαστεί και η επικείμενη νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αλλά και την επόμενη της Θεσσαλονίκης».

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Πώς μπορούν οι πολίτες να προασπίσουν το εθνικό συμφέρον
Tuesday
29/08/2023
10:19 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώργος Αϋφαντής Εθνική Ανεξαρτησία Εθνική Κυριαρχία Εξωτερική Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
0

 

 

 

 

 

Αϋφαντής Γιώργος, 28 Αυγούστου 2023

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ενώ η παγκόσμια γεωπολιτική πραγματικότητα μεταβάλλεται ραγδαία, το εγχώριο σύστημα εξουσίας έχει υποτάξει την όποια θεώρηση του ελληνικού εθνικού συμφέροντος στην ρευστή, όσο και αντιφατική αντίληψη περί υπερτέρου συμφέροντος του Δυτικού Κόσμου. Με το πρόσχημα της «σωστής πλευράς της Ιστορίας», οι κυβερνώντες –μαζί και όσοι δήθεν τους αντιπολιτεύονται–φαλκιδεύουν την ανεξαρτησία της χώρας και το εθνικό συμφέρον, προκειμένου να εξασφαλίσουν στήριξη από τον ξένο παράγοντα στην ιδιοτελέστατη διακυβέρνησή τους.

Οι παραινέσεις  του ΝΑΤΟ για ικανοποίηση των εκπεφρασμένων, ωμών τουρκικών απαιτήσεων σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας, παρουσιάζονται από το ελληνικό πολιτικό σύστημα σαν ανωτέρα βία που επιτάσσει θυσίες, τις οποίες οι Έλληνες πολιτικοί με διπλωματική δεινότητα θα περιορίσουν τάχα στις απολύτως απαραίτητες…

Μόνον μετά τις πρόσφατες διπλές εκλογές, ο Έλληνας πρωθυπουργός θεώρησε επιβεβλημένο να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, μέσω του “καθεστωτικού” ΣΚΑΙ, ότι θα διαπραγματευθεί για τον πυρήνα των διαφορών μας με την Τουρκία, επισημαίνοντας ότι θα απαιτηθούν «υποχωρήσεις από τις αφετηριακές μας θέσεις».

Δεν προσδιόρισε ούτε τις θέσεις ούτε ποιες υποχωρήσεις. Κατά την έκφραση της –εξ αγχιστείας συγγενούς του– δημοσιογράφου, έκφραση στην οποία ο πρωθυπουργός δεν αντίλεξε, οι υποχωρήσεις «ενδεχομένως αφορούν απομείωση της κυριαρχίας μας στα νησιά». Από τα πλέον έγκυρα χείλη, συνεπώς, γνωρίζουμε ότι επίκεινται διαπραγματεύσεις, στις οποίες θα κάνουμε άξιες λόγου υποχωρήσεις.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στους δημοσιογράφους Σία Κοσιώνη και Παύλο Τσίμα
Friday
14/07/2023
09:52 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Video Εθνική Κυριαρχία ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Εξωτερική Πολιτική Κυρ. Μητσοτάκης
0

_.

 

 

 

 

Κυρ. Μητσοτάκης , 13 Ιουλίου 2023

 

 

 

 

Σία Κοσιώνη: Κυρίες και κύριοι, βρισκόμαστε στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τον Παύλο Τσίμα και έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Καλησπέρα σας, κ. Πρόεδρε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλησπέρα, κα Κοσιώνη και κ. Τσίμα.

Σία Κοσιώνη: Λίγες εβδομάδες μετά την ανανέωση της θητείας σας και λίγες ώρες μετά από ένα πολύ κρίσιμο τετ-α-τετ με τον Τούρκο Πρόεδρο Tayyip Erdoğan.

Και θα ήθελα να ξεκινήσουμε τη συνέντευξή μας, βέβαια, από αυτή σας τη συνάντηση. Nα μας πείτε τι έγινε χθες εκεί; Φαίνεται ότι από το «Μητσοτάκης γιοκ» μέχρι τη χθεσινή μέρα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και τι έχουν να περιμένουν από εδώ και στο εξής οι Έλληνες πολίτες.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η χθεσινή συνάντηση, κα Κοσιώνη και κ. Τσίμα, ήταν μία ευκαιρία για μία επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά από τέσσερα -ας μην κρυβόμαστε- δύσκολα χρόνια.

Πράγματι αυτό το οποίο και εσείς εντοπίσατε με τη δημοσιογραφική σας εμπειρία, δηλαδή το καλό κλίμα το οποίο υπήρχε στη συζήτησή μας, ανταποκρίνεται και στο περιεχόμενο των όσων συζητήσαμε.

Και επιβεβαιώθηκε η άποψή μου ότι η Τουρκία φαίνεται να είναι έτοιμη για μία στροφή στην εξωτερική της πολιτική που δεν αφορά, το τονίζω, μόνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, αλλά αφορά συνολικά και τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το ΝΑΤΟ, με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Φυσικά η Ελλάδα μόνο ωφελημένη μπορεί να βγει από μία τέτοια στροφή της Τουρκίας.

Εμείς δεν θέλαμε, ούτε πιστεύαμε ότι ήταν κατ’ ανάγκη προς όφελος της πατρίδας μας να ζούμε σε ένα διαρκές καθεστώς έντασης. Όποτε χρειάστηκε, προφανώς, υπερασπιστήκαμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως έπρεπε να κάνουμε, αλλά όλοι φαντάζομαι ότι συμφωνούμε ότι είναι καλύτερα να ζούμε σαν πολιτισμένοι γείτονες, σαν φίλοι, γιατί όχι, από το να είμαστε «στα κόκκινα», όπως δυστυχώς ήμασταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όχι με υπαιτιότητα -το τονίζω- της Ελλάδος, αλλά με υπαιτιότητα της Τουρκίας.

Θέλω λοιπόν να ελπίζω -γιατί πρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι- ότι αυτή η πολιτική θα έχει συνέπεια, συνέχεια και διάρκεια και θα μπορέσουμε πάνω σε αυτό το πρώτο καλό κλίμα να οικοδομήσουμε ένα πλαίσιο βελτίωσης των σχέσεών μας, το οποίο θα έχει και απτά αποτελέσματα.

(more…)

Η ταυτότητα της “σύγχρονης” Ελληνικής Πολιτείας,  για όσους διατηρούν ακόμα αυταπάτες.
Thursday
06/07/2023
20:49 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Parapolitika_gr Εθνική Ανεξαρτησία Εθνική Κυριαρχία ΗΧΗΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Αναρτούμε μία εκπομπή από το ραδιόφωνο των Παραπολικών και την εκπομπή “Ο Εξαρχείων” της 5ης Ιουλίου 2023. Είναι ένα μοιρολόϊ για την Ελλάδα όπου μέσα από αυτό μπορεί ο ακροατής να ενημερωθεί για την ταυτότητα της “σύγχρονης” Ελληνικής Πολιτείας, και έτσι να αμβλυνθούν ή και εκμηδενιστούν οι όσες άλλες διαφορετικού τύπου (για όσους ακόμα διατηρούν τέτοιες) αυταπάτες.

Μία κατάσταση που ούτε σήμερα λέει να αλλάξει με τις συνέπειες όλων αυτών να συνεχίζονται και μεγεθύνονται σε όλη την καθημερινότητα του μέσου πολίτη.

Ολόκληρη η εκπομπή συνιστάται για ακρόαση αλλά εμείς θα αναφέρουμε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα ως παρακίνηση για την ακρόαση όλης της εκπομπής.

 

Τζορτζ Χόρτον (George Horton), για τους Έλληνες πολιτικούς:

Ο Αμερικανός διπλωμάτης Τζορτζ Χόρτον (George Horton), εις την γνωστήν ιστορικήν μαρτυρίαν δια την Μικρασιατικήν Καταστροφήν, εις απόρρητον εκθεσίν του, είχε γράψει: «Είναι απίστευτον, ότι ο Έλλην πολιτικός είναι ικανός να προχωρήση ακόμη και εις θυσίαν της χώρας του και πολλών ανθρωπίνων ζωών, αρκεί να διατηρήση το κόμμα του εις την εξουσίαν έστω και δι’ ολίγας ημέρας».

 

John Robert Fowles

Τζων Φωλς, Άγγλος μυθιστοριογράφος, που είχε επισκεφτεί την Ελλάδα, ανέφερε: “Οι Έλληνες είναι ένας εργατικός λαός με πρωτότυπη φαντασία, ένας υπέροχος λαός, που όμως αντιμετωπίζει ένα στρατό κατοχής συνεχώς, το ίδιο του το κράτος και τους ίδιους τους πολιτικούς του.

 

 

 

 

 

 

parapolitika901, 5 Ιουλίου 2023

 

 

parapolitika901/ο-εξαρχειων-05-07-2023/

 

 

 

 

 

Πηγή:

 

 

Πως και γιατί κλείνει η μονάδα της Tupperware μετά από 56 χρόνια
Monday
13/03/2023
18:27 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Εθνική Κυριαρχία Μνημόνια ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ολγα Μαύρου
0

Σχόλιο GMR: !!!: “Αυτές οι εξελίξεις, με την αναχώρηση πολλών επενδυτών ή την ανεύθυνη διαχείριση άλλων (π.χ. της ιταλικής εταιρείας στα τρένα μας), προσδιορίζουν ένα ζοφερό μέλλον για την οικονομία μας, αν συνδυαστούν και με την νέα επιτήρηση που αποφασίστηκε για την ελληνική οικονομία, καθώς μας υποχρεώνουν μέσα σε δύο χρόνια να περικόψουμε κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες.

_.

 

 

 

 

Ολγα Μαύρου, 12 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Στη Βοιωτία κλείνει το τρίτο εργοστάσιο πολυεθνικής μέσα σε μόλις τρία χρόνια -συγκεκριμένα της Tupperware, που σταματάει την παραγωγή στις 13 Απριλίου. Η μονάδα παραγωγής των πλαστικών δοχείων στη Θήβα βάζει αιφνιδιαστικά λουκέτο, ενώ ήταν το λιγότερο προβληματικό εργοστάσιο από όλες τις θυγατρικές της αμερικανικής πολυεθνικής. Ακόμα και το 2022 παρουσίαζε κέρδη σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα εργοστάσια που παρουσίαζαν ζημίες της τάξης του 20%.

Έκλεισε εντούτοις μετά από 56 χρόνια παρουσίας στη χώρα μας και πλέον η μητρική αμερικανική εταιρεία και η ενδιάμεση θυγατρική της Ολλανδίας θα πουλούν τα είδη αυτά στην Ελλάδα ως εισαγόμενα. Οι 165 εργαζόμενοι κλήθηκαν να πάρουν 50%  παραπάνω από τη νόμιμη αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης. Τους προτάθηκε στην ουσία “εθελουσία έξοδος” και οι 150 την αποδέχτηκαν. Γιατί όμως η αμερικανική πολυεθνική έκλεισε μόνο το εργοστάσιο της Ελλάδας ενώ συντηρεί της Πορτογαλίας -έστω και με απολύσεις- και του Βελγίου -χωρίς απολύσεις;

Γιατί κλείνει η μονάδα

Από πρόπερσι η εταιρεία είχε μειώσει κάθετα την παραγωγή στο ένα τρίτο και οι εργαζόμενοι -όπως και κάθε πολίτης που θέλει να επιβιώσει η στοιχειώδης “ελληνική” τρόπος του λέγειν, βιομηχανία- ήλπιζε το πρόβλημα να ήταν προσωρινό. Όμως φαίνεται ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έδωσε τη χαριστική βολή ως δικαιολογία, διότι η εταιρεία επιβίωνε επειδή εξήγαγε μεγάλη ποσότητα (πάνω από 40 νταλίκες το μήνα) στη Ρωσία. Το  εργοστάσιο έκανε εξαγωγές και σε άλλες πέντε χώρες, όμως όχι στα επίπεδα εξαγωγών προς τη ρωσική ομοσπονδία. Εντούτοις, και παρά την απώλεια της ρωσικής αγοράς, το ελληνικό εργοστάσιο παρουσίαζε κέρδη και το 2022!

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

“Ψήνονται” για μετά τις εκλογές “Πρέσπες του Αιγαίου”…
Thursday
23/02/2023
03:24 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΑΙΓΑΙΟ ΑΟΖ Διεθνές Δίκαιο Εθνική Κυριαρχία Κων. Γρίβας Υφαλοκρηπίδα
0

Σχόλιο GMR:  Δηλαδή το “απόβλητο του διεθνούς συστήματος θα δημιουργήσει/παράξει νέο Δίκαιο όπου κυριαρχεί η καταπάτηση του ισχύοντος δικαίου ( https://greek-market-research.com/clink/ta-zitimata-mias-ithikis-amp-politikis-quot-anatropis-kai-anadomisis-ton-pragmaton-quot/ ) το οποίο θα επηρεάσει όλες τις άλλες χώρες που δεν είναι απόβλητα;;;

Άλλωστε το απόβλητο είναι τέτοιο από την ώρα που υπέγραψε ότι παραιτείται από κάθε ασυλία έναντι εθνικής κυριαρχίας. (ΦΕΚ Α262/2014 ΣΕΛ. 8035-36)

Μετά από όλα αυτά εννοείται ότι θα πέσουν όλα τα ΜΗ ΑΠΟΒΛΗΤΑ, και θα πιέσουν την Ελλάδα να πάει στα 12 ΝΜ, μη τύχει και πάθουν αυτές κάνα χουνέρι.

Και μια που στις πιέσεις δεν αντέχουμε, έτοιμα τα 12ΝΜ…

_.

 

 

 

 

Κ. Γρίβας, 22 Φεβρουαρίου 2023

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνει η φημολογία για μια συμφωνία με την Τουρκία μετεκλογικά, η οποία αναφέρεται ως “Πρέσπες του Αιγαίου”. Η συμφωνία αυτή υποτίθεται πως θα ρυθμίζει τις “διαφορές” μεταξύ των δύο χωρών με κάποιο είδος “συμβιβασμού”, δηλαδή δια της αποδοχής τουλάχιστον κάποιων εκ των αυθαίρετων τουρκικών επεκτατικών αξιώσεων.

Αυτός ο “συμβιβασμός” –σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες, αλλά επίμονες πληροφορίες– θα περιλαμβάνει τη συνεκμετάλλευση των όποιων ενεργειακών αποθεμάτων στο αρχιπέλαγος και την απεμπόληση της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα δώδεκα μίλια από πλευράς της Ελλάδας, τουλάχιστον στο Αιγαίο “για να μην μεταβληθεί σε ελληνική λίμνη”, όπως είναι το κωμικοτραγικό επιχείρημα των εν Ελλάδι υποστηρικτών του τουρκικού επεκτατισμού.

Ο γράφων θέλει να πιστεύει ότι τα αυτά τα σενάρια για “Πρέσπες του Αιγαίου” αποτελούν αποκυήματα φαντασίας, τα οποία προωθούνται για μικροπολιτικούς λόγους. Ωστόσο, το γεγονός παραμένει ότι ένα ισχυρό και διακομματικό κομμάτι του ελληνικού πολιτικού συστήματος, αλλά και του ευρύτερου συστήματος εξουσίας, θεωρεί πως η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα δώδεκα ναυτικά μίλια είναι “μη ρεαλιστική” και θα πρέπει να την ξεχάσουμε.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Αυτό που δεν ειπώθηκε ποτέ για τη νύχτα στα Ίμια… Οι όροι που οδήγησαν στην γκριζοποίηση του Αιγαίου ήταν τέσσερις, όχι δύο…
Wednesday
15/02/2023
08:47 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Εθνική Κυριαρχία Ιμια Ποινικό Δίκαιο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

_.

 

 

 

 

Μ. Ιγνατίου, 30 Ιανουαρίου 2023

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

«Σήμερα είναι η επέτειος των Ιμίων» έλεγε η τηλεοπτική παρουσιάστρια, η οποία εκείνη τη μαύρη μέρα, όταν η Τουρκία, με την αποδοχή της Ελλάδας, «γκρίζαρε» το Αιγαίο, ήταν δεν ήταν 10 χρόνων.

Άρα δεν έζησε τα γεγονότα και όπως όλοι οι νέοι δεν έμαθε ποτέ την αλήθεια, διότι το πολιτικό σύστημα και η αθηναϊκή ελίτ παρουσιάζουν την πραγματικότητα με απίστευτες αναλήθειες.

Στο βιβλίο που γράψαμε με τον συνάδελφο Αθανάσιο Ελλις, και στο οποίο για πρώτη φορά αποκαλύφθηκαν τα αμερικανικά απόρρητα έγγραφα για την κρίση των Ιμίων, εξετάσαμε -χωρίς φόβο και πάθος- και τους λόγους για τους οποίους φτάσαμε στην κρίση.

Εντοπίσαμε και τη δημοσιογραφική ανευθυνότητα μέχρι βλακείας αλλά και την υποχωρητικότητα των πολιτικών που κυβερνούσαν τότε την Ελλάδα: του Κώστα Σημίτη και του υπουργού του των Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου.

Δεν χρειάστηκε να τους πιέσει καθόλου για να τους πείσει ο Αμερικανός μεσολαβητής, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Δέχθηκαν τη συμφωνία χωρίς την παραμικρή αντίσταση. Ενάμιση χρόνο μετά, τον Ιούλιο του 1997, ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση του δράματος και του «γκριζαρίσματος» του Αιγαίου, με την υπογραφή της συμφωνίας του κ. Σημίτη με τον τότε πρόεδρο της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Έμεινε στην Ιστορία ως η «Συμφωνία της Μαδρίτης».

Τι δέχθηκε ο τότε πρωθυπουργός; Και τι σημαίνει όταν υποστηρίζεται από ειδικούς και μη ότι η περιοχή των Ιμίων είναι «γκρίζα»; Από εκείνη τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996 μέχρι και σήμερα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα πάνω και γύρω από τα Ιμια. Πρόκειται για δύο ελληνικές βραχονησίδες στις οποίες δεν έχουν πρόσβαση ούτε οι Έλληνες πολίτες ούτε οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Εκείνο το βράδυ ανακοινώθηκε ότι αποφασίστηκε πως τα πλοία και οι στρατοί δεν έχουν θέση στα Ιμια. Αυτή δεν ήταν η αλήθεια. Πρώτα απ’ όλα, η συμφωνία περιλάμβανε και τρίτο όρο: Όχι πλοία, όχι στρατιώτες, ΟΧΙ ΣΗΜΑΙΕΣ.

Η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να κρύψει τον τρίτο όρο -και σε αυτό συμφώνησε και η Ουάσιγκτον διότι υπήρχε αυτή η αίσθηση ότι θα κατέρρεε η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη. Και η αλήθεια είναι ότι αν γνώριζαν οι πολίτες ότι η κυβέρνηση δέχθηκε να αφαιρεθεί επίσημα η ελληνική σημαία, οι αντιδράσεις θα ήταν θυελλώδεις.

Οταν αρχίσαμε να διαβάζουμε τα αμερικανικά έγγραφα, συνειδητοποιήσαμε ότι οι όροι της συμφωνίας ήταν τέσσερις και όχι τρεις. Συμφωνήθηκε και η πρόνοια ότι «όλα τα παραπάνω», δηλαδή το ναυτικό, οι στρατοί και οι σημαίες, δεν θα επιστρέψουν ξανά στα Ιμια.

Πρόκειται ειλικρινά για μια τραγική πραγματικότητα. Με την ελληνική σύμφωνη γνώμη χάθηκε μία πολύ σημαντική μάχη για το Αιγαίο. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χαθεί και ο «πόλεμος».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Θα μείνει για πάντα στην Ιστορία η κουβέντα του κ. Πάγκαλου στον τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουόρεν Κρίστοφερ, ότι τη σημαία θα την πάρουν οι αέρηδες και εμείς δεν θα την αντικαταστήσουμε. Σε ποια άλλη χώρα ο εν λόγω πολιτικός θα έστεκε για ακόμα μία μέρα στην πολιτική; Πουθενά…

 

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

Από το 1991 είχε προαναγγείλει τα Ίμια Τούρκος ναύαρχος…
Sunday
05/02/2023
16:33 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Εθνική Κυριαρχία Ιμια ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Στ. Λυγερός ΤΟΥΡΚΙΑ Τουρκικός Σχεδιασμός
0

Σχόλιο GMR: Όλα τα παρακάτω (που θα διαβάσετε) μπορεί σε κάποιους να μοιάζουν ιστορικού χαρακτήρα αναφορές, αλλά στην πραγματικότητα είναι η “καρδιά” της ελληνοτουρκικής διένεξης (και ο βίος και πολιτεία του εκάστοτε “επιτελικού κράτους” θα συμπληρώσει η GMR) μέχρι και σήμερα. Κι αυτά τα ζητήματα θα εισέλθουν από το “παράθυρο” όποτε Ελλάδα και Τουρκία αρχίσουν συνομιλίες. Γι’ αυτό ας αρχίσουμε να διδασκόμαστε από το παρελθόν, όταν μάλιστα αυτό έχει να μας διδάξει πολλά.

(από τον επίλογο της εξαιρετικής [μη λήθης] εν λόγω ανάρτησης)

_.

 

 

 

 

Στ. Λυγερός, 30 Ιανουαρίου 2023

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Μπορεί να έχουν παρέλθει 27 χρόνια από τα Ίμια, αλλά οι Τούρκοι δεν χάνουν ευκαιρία για να υπογραμμίζουν αυτό που είχαν τότε κερδίσει: “γκριζάρισαν” τις δύο βραχονησίδες και κυρίως χρησιμοποίησαν αυτό το “γκριζάρισμα” για να αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχία σε 152 ελληνικά νησιά στο ανατολικό Αιγαίο. Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες, άλλωστε, τα τουρκικά ΜΜΕ, χρησιμοποιώντας πολεμικούς τόνους, θριαμβολογούν που πολεμικά σκάφη τους εμποδίζουν την Ελλάδα από το να προβεί σε “πρόκληση” στην περιοχή!

Και βέβαια πρόκληση εννοούσαν την κίνηση του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου να ρίχνει ένα στεφάνι στη γύρω θαλάσσια περιοχή όπου βρήκαν τότε τον θάνατο τα τρία μέλη του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου! Με άλλα λόγια, δεν επιτρέπουν στην Ελλάδα ούτε να τιμήσει επιτόπου τους νεκρούς της! Επιπροσθέτως, παραδοσιακά τέτοιες ημέρες κάθε χρόνο η Άγκυρα ενορχηστρώνει μία επικοινωνιακή επίθεση. Στόχος της να υπενθυμίσει την τουρκική νίκη του 1996 και να δημιουργήσει την εντύπωση ότι είναι σε θέση και σήμερα να ρυθμίζει το τι μπορεί να κάνει και τι όχι η Ελλάδα όχι μόνο στα Ίμια, αλλά συνολικότερα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το “μοντέλο Ίμια” (αποβίβαση Τούρκων σε ελληνική νησίδα) μπορεί να έχει μπει στο ράφι ως μέθοδος πρόκλησης ελληνοτουρκικής κρίσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε συγκυρία που η Άγκυρα θα κρίνει κατάλληλη δεν θα επανενεργοποιηθεί. Η κεμαλική αντιπολίτευση, άλλωστε, κατηγορεί τον Ερντογάν που επιτρέπει στην Ελλάδα να έχει “υπό κατοχή 152 τουρκικά νησιά! Όπως φάνηκε το καλοκαίρι του 2020, αλλά και η κύρωση από την τουρκική Εθνοσυνέλευση του περιβόητου Μνημονίου Άγκυρας-Τρίπολης, ο Ερντογάν προτιμάει τη μέθοδο των παράνομων σεισμικών ερευνών, επόμενο βήμα των οποίων είναι η αποστολή γεωτρύπανου σε δυνάμει ελληνική ΑΟΖ.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

123..