ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Κάθε που βρέχει(*) Εκλογές
Monday
10/06/2024
15:08 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R
0

_.

 

 

 

 

G-M-R, 10 Ιουνίου 2024

 

 

 

 

Νομίζουμε ως G-M-R (Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος | Articles categories | Greek Market Research (greek-market-research.com)), και το τεκμηριώνουμε με τα σχόλιά μας από το 2014 και με τα περιεχόμενα επιστημόνων-διανοουμένων-σχολίων μας, στην δεξιά στήλη (ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ-ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Εδώ ο λόγος των σχολίων της G-M-R), πως το μεγάλο κακό, μεγαλύτερο από όσους μας θέλουν προτεκτοράτο & αποικία χρέους, είναι η μετεξέλιξη-μετάλλαξη όσον (ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ) αφορά στους όρους ΠίστηΑριστεράΠατριωτισμό. Αυτή η μετάλλαξη, αντί αυτοθυσίας για τον συνάνθρωπο στο όνομα της υπέρτατης Αλήθειας (Χριστού-Μαρξ/Μπρεχτ/Γκράμσι με όλες τις ανθρώπινες ατέλειες-Ρήγα Βελεστινλή ως άλλου Εσταυρωμένου), προσφέρει στον λαό στην πατρίδα, στην οικουμένη, την Αντί-Προσώπου-Σου Πανάκεια (κουνώντας μας και το δαχτυλο κάθε που βρέχει Εκλογές). Στον Καιάδα επομένως η δ.ά.δ.α. δικαιοσύνης-ανιδιοτέλειας-δημοκρατίας-αλληλεγγύης

(*) Βροχή

 

έχει λιγνά δυο δένδρα

μικρό ένα περιβόλι·

και κάμνει εκεί της εξοχής

μια παρωδία το νερό —

5

μπαίνοντας σε κλωνάρια

οπού δεν έχουν μυστικά·

ποτίζοντας τες ρίζες

που έχουν ασθενικό χυμό·

τρέχοντας εις το φύλλωμα

10

που με κλωστές δεμένο

πεζό και μελαγχολικό

κρεμνά στα παραθύρια·

και πλένοντας καχεκτικά

φυτά που μες σε γλάστρες

15

τα ’στησ’ αράδα αράδα

μια φρόνιμη νοικοκυρά.

Βροχή, που τα μικρά παιδιά

κοιτάζουνε χαρούμενα

μέσ’ από κάμαρη ζεστή,

20

κι όσο πληθαίνει το νερό

και πέφτει πιο μεγάλα,

χτυπούν τα χέρια και πηδούν.

Βροχή, που ακούν οι γέροι

με σκυθρωπήν υπομονή,

25

με βαρεμό κι ανία·

γιατί εκείνοι από ένστικτον

δεν αγαπούνε διόλου

βρεμένο χώμα και σκιές.

Βροχή, βροχή — εξακολουθεί

30

πάντα ραγδαία να βρέχει.

Μα τώρα πια δεν βλέπω.

Θόλωσ’ απ’ τα πολλά νερά

του παραθύρου το υαλί.

Στην επιφάνειά του

35

τρέχουν, γλιστρούν, κι απλώνονται

κι ανεβοκατεβαίνουν

ρανίδες σκορπισμένες

και κάθε μια λεκιάζει

και κάθε μια θαμπώνει.

40

Και μόλις πλέον φαίνεται

θολά θολά ο δρόμος

και μες σε πάχνη νερουλή

τα σπίτια και τ’ αμάξια.

 

[1894]Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ από https://www.greek-language.gr/digitalResources/literature/tools/concordance/browse.html?cnd_id=9&text_id=867

 

 

Θεσμοθέτηση του ΘΕΛΩ, γάμο ομοφύλων-τεκνοθεσία
Monday
15/01/2024
15:27 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R γάμος-ομόφυλα ζευγάρια Τεκνοθεσία
0

_.

 

 

G-M-R, 11 Ιανουαρίου 2024

 

 

 

 

Ακούσαμε την Τετάρτη 10/1/2024 7:15 στον ΣΚΑΪ/ΚΑΛΗΜΕΡΑ το πως θέτει ο δημοσιογράφος κος Άρη Πορτοσάλτε το κατά τη γνώμη του ζήτημα του “ζευγαρώματος” (τα εισαγωγικά δικά μας).

Για τον κο Πορτοσάλτε κάθε ομοφυλικό “ζευγάρωμα” (ζευγάρωμα = ένωση δύο στοιχείων γενικότερα, σεξουαλική συνεύρεση ζώων και ανθρώπων) δημιουργεί αυτομάτως, “βάσει των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, το νομικό δικαίωμα των σεξουαλικά και συναισθηματικά συνευρισκομένων ομοφύλων, σε γάμο, τεκνοθεσία, τεκνοποίηση.

Αυτή η (δικαιωματιστική, καταχρηστικά υποκαταστατική δικαιωμάτων) αντίληψη που προωθεί το μεγαλύτερο μέρος της βουλής (έρχεται και νόμος) με την συνενοχή των ΜΜΕ, εξαφανίζει τις επιστημονικές-νομικές-πολιτισμικές βιολογικές προϋποθέσεις για δημιουργία οικογένειας και παιδιών.

Στην τελική κατάληξη, αυτός ο δικαιωματισμός, που δεν του αρκεί το σύμφωνο συμβίωσης- θέλει να κατακτήσει την κοινωνία (Κασσελάκης “γουστάρει, α) να ξεδοντιάσει την Δικαιοσύνη, β) αγόρι με παρένθετη μητέρα”), ΚΑΤΑΡΓΕΙ (το ξανατονίζουμε) από την επιστήμη, τα λεξικά, την ιστορική αναπαραγωγική εξέλιξη του ανθρώπου και την θετική πολιτισμική εξέλιξη γάμου-οικογένειας (που μπορεί και θα πρέπει να βελτιωθεί ακόμα πιο ουσιαστικά για να μην “τρώει ο τύπος την ουσία”…), την ορολογία ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΥΛΟ. Ταυτόχρονα δε με τυχόν θεσμοθέτηση γάμου ομοφύλων (θεσμοθέτηση καταργητική εννοιών και ετυμολογίας γάμου-οικογένειας-φυσικής τεκνοποίησης-δικαίωμα παιδιού για πλησιέστερα στο φυσικό/φυσικούς γονείς υιοθέτησή του), ανοίγει ο δρόμος για εκ του ασφαλούς νομική διεκδίκηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΣΧΕΤΩΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ (ως και τεκνοποίηση με παρένθετη μητέρα και λοιπές εξωσωματικές μεθόδους).

Θέλει να ζευγαρώσει κάποιος με άλλο άτομο ίδιου φύλου, ακούσαμε από τον Άρη Πορτοσάλτε. Ερωτά εν συνεχεία ο Άρη Πορτοσάλτε, με οργισμένη ανησυχία για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, κάπως έτσι: “έχει δηλαδή, το ομόφυλο ζευγάρι λιγότερα δικαιώματα από τα ετερόφυλα ζευγάρια στα δικαιώματα γάμου, τεκνοθεσίας και τεκνοποίησης μέσω παρένθετης μητέρας, δότη σπέρματος, δότη ωαρίων, δοτών εμβρύων;

Σ ‘ αυτή, την ελεύθερα διακινούμενη ψευτιά, την “με την άδεια του νέου νόμου” κατασκευή “οικογένειας” και παιδιών, την τεκνοθεσία μακριά από το δικαίωμα του παιδιού να διαθέτει ό,τι πιο συμβατό/κοντινό με φυσικούς γονείς, οφείλει να βάλει φρένο η Ελληνική Δικαιοσύνη.

 

Αποφάσεις, Οριζόμενα σε Εργασία-Δίκαιο
Monday
25/12/2023
23:13 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R ΔΙΚΑΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ
0

ΣτΠ 24.1.2011_Autoteleia_Atomikou_Bibliariou

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ COMMISSION 18-7-2003

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Απόφαση Ε.Ε.Δ.Α. 4ης Ιουλίου 2002

ΣτΠ 13-11-2009 αρ.πρωτ. 4168 από 27-2-09

Με οκτώ μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν επτά στελέχη της ΔΕΗ για την κατολίσθηση του ορυχείου Αμυνταίου

Δικαστική Δικαίωση  Μηχανικού Ραφαήλ Μεβοράχ

 

 

 

 

Επιστολή προς κο Σ. Σεφεριάδη, η επιστολή αναφέρεται σε κάποιο άρθρο του.
Monday
25/12/2023
19:55 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R
0

_.

 

 

 

G-M-R, 18 Νοεμβρίου 2023

 

 

 

 

Κύριε Σεφεριάδη(sefer@——–.gr , 18 Νοεμβρίου 2023)

Μέχρι στιγμής, αποτελούμε ως G-M-R(*)  ένα μικρότατο (δίχως δική μας ευθύνη, παρ’ όλες δηλαδή τις μακρόχρονες προσπάθειές μας) “κίνημα”-δεξαμενή σκέψης-δράσης, με έμπρακτα υψωμένη την δ.ά.δ.α. δικαιοσύνης-ανιδιοτέλειας-δημοκρατίας-αλληλεγγύης και με πάντα τριπλοσυνδυασμένη ενεργητικότητα (που λόγω του μικρότατου, αν και καθόλου ασήμαντου δημόσιου μεγέθους μας, την περιφρουρούμε από τον κίνδυνο της γραφικότητας

(1) αγωνιστικά/συνδικαλιστικά-

(2) νομικά/δικαιϊκά (στο βάθος πραγματογνωμοσύνη για κάθε ζήτημα)-

(3) πολιτικά/όχι κομματικά (σύμφωνα και με την διατύπωση του νομικού και κινηματικού αγωνιστή κου Κώστα Διάκου: “το συνδικαλιστικό, το νομικό, το πολιτικό, πάνε μαζί”).


Σας διαβιβάζουμε την ενεργητική στάση μας, σχετική με το άρθρο σας “
Κοινωνικά κινήματα και Αριστερά“, ενεργητική όσο μας επιτρέπει η πέραν ημών διάθεση αλληλεγγύης (η δική μας αλληλεγγύη είναι δεδομένη και αναρτημένη στην G-M-R με τα ονόματα συγγραφέων, φιλικών και σχετικών ιστοσελίδων και με έμπρακτες υποστηρίξεις): https://greek-market-research.com/clink/quot-xanadiavazontas-ton-gkramsi-quot-ekdoseis-stochastis-sel-43-44-pos-i-istoria-synechizetai/ (αυτή η πρότασή μας συνδέεται οπωσδήποτε με τα παρακάτω βασικά δικαιϊκά-πολιτικά ζητήματα: https://greek-market-research.com/clink/ta-zitimata-mias-ithikis-amp-politikis-quot-anatropis-kai-anadomisis-ton-pragmaton-quot/ ).

Είμαστε στην διάθεσή σας, εφ’ όσον σας ενδιαφέρει πολιτικά και επιστημονικά/διδακτικά προς φοιτητές, να σας διαθέσουμε πλούσιο συνδικαλιστικό και πολιτικό παρεμβατικό υλικό, από προειδοποιητική επιστολή Commission 2003 κατά της Ελλάδας για υ.α.ε. (και καταδίκη της ΔΕΗ Πτολεμαΐδας για ρύπανση Δ. Μακεδονίας και παραβίαση του πλαισίου υ.α.ε.), καταδικαστική απόφαση της ΕΕΔΑ 2002 για την ενοικίαση εργαζομένων (= θεσμοθετημένη αποσύνδεση σχέσης από σύμβαση εργασίας = “οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι είναι τόσο ελεύθεροι να διαπραγματεύονται την εργατική τους δύναμη, όσο οι δούλοι κάθε φορά που η δουλεία ήταν θεσμοθετημένη”), κρίσιμης σημασίας αποτελέσματα από παρεμβάσεις σε ΣτΠ, ΑΠΔ, Βουλή, Ελληνική Δικαιοσύνη (περίπου 25 ποινικές δικογραφίες για παραβιάσεις του ισχύοντος δικαίου σε χώρους εργασίας με πλουσιότατα συμπεράσματα), ως και ΕΔΑΔ, δύο δικογραφίες εσχάτης μνημονιακής προδοσίας κατ’ άρθρο 86Σ στην Βουλή, (αυτές οι δύο δικογραφίες παρέμειναν στα υπόγεια της Βουλής, με ευθύνη και της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου ΚΑΙ ως ΠτΒ, ανεξέταστες-πλήρως αδιάβαστες=στέρηση φυσικού δικαστή, αλλά και άλλες συναφείς καταγγελίες που δεν προχώρησαν…) όλα αυτά συνδέονται αιτιωδώς [μεγαλοεργοδοσία κατά εργατικής τάξης-πολιτική τάξη βουλής και εκτός βουλής (σημ.1)-Δικαιοσύνη-Μνημόνια] μεταξύ τους και διεκπεραιώθηκαν δίχως δικηγόρο αλλά πάντα με συνέργειες με φορείς-επιστήμονες-εργαζομένους.

Επίσης, σχετική με το άρθρο σας https://thepressproject.gr/prepei-kai-pali-na-analogistoume-ti-prepei-na-kanoume/ , είναι η μέσω του militaire τοποθέτησή μας: https://greek-market-research.com/clink/fwties-giati-den-yparxei-kamia-dikaiologia-gia-tis-katastrofes-fwties-kalokairi-2023/ .

(σημ.1) σχετικό και το άρθρο σας https://thepressproject.gr/gia-tis-ekloges-kai-tin-aristera-pou-chreiazomaste/ .

—————————————————————

(*) greek-market-research.com/επιστημονική-τεκμηρίωση-υπέρ-του-εθνικού-νομίσματος

 

 

Ο σύζυγος του Στέφανου Κασσελάκη και τα τρένα που περνούν…
Sunday
17/12/2023
23:03 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R LGBT Στέφ. Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ
0

_.

 

 

 

 

G-M-R, 10 Νοεμβρίου 2023

 

 

 

 

Διαβάζουμε πως “Ο σύζυγος του Στέφανου Κασσελάκη δείπνησε στο Κολωνάκι με στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για θέματα της LGBT”[1] .

Ως πρώτη παρατήρηση, διαπιστώνουμε μια υποβαθμιστική αντιμετώπιση του κυρίου Τάιλερ Μακμπέθ, ενός ανθρώπου με ίδια προσωπικότητα, η οποία προσωπικότητα εγκλωβίζεται εμφατικά, στα πλαίσια του “συζύγου” και το χειρότερο, “συζύγου” αρχηγού κόμματος.

Κατά τα λοιπά, όμως επίσης εξόχως σοβαρά, σκεφτόμαστε φωναχτά:

Δοκιμάστε, εσείς οι ψηφοφόροι, οι μη επώνυμοι, οι παντρεμένοι με παιδιά και ηλικιωμένους γονείς στο σπίτι, εσείς που δεν έχετε οικονομικά εξασφαλισμένη και πλούσια ζωή μέχρι να πεθάνετε ( «Είμαι πολύ ευκατάστατος έχω μια ευχέρεια και ουσιαστικά δεν χρειάζεται να δουλέψω στη ζωή μου.»[2],[3]), να συναντηθείτε με στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (και άλλων κομμάτων) για θέματα της εργατικής κοινότητας όπως, όρους και συνθήκες εργασίας, υγεία και ασφάλεια εργασίας, προστασία προσωπικότητας και προσωπικών δεδομένων στο χώρο εργασίας, αλλά, και για την ταξική πλευρά και πρόσθετα υποβαθμισμένη αντιμετώπιση, από παιδική ως εργασιακή ηλικία των μελών της LGBT κοινότητας).

Δοκιμάστε να μιλήσετε με κόμματα για την καταπάτηση των ισχυόντων εργατικών αλλά και κοινωνικών ( συνολικά ανθρωπίνων δικαιωμάτων[4]) δικαιωμάτων σας, την ίδια στιγμή που τα κόμματα της βουλής συζητούν με τον “σύζυγο”, ΕΝΩ γάμος ομοφύλων ΔΕΝ υπάρχει στην ελληνική νομοθεσία.

Σημειώνουμε πως υπάρχει το επαρκέστατο δικαίωμα στο σύμφωνο συμβίωσης, αλλά έρχεται με βασιλική διαταγή[5] και ο γάμος, “ας είναι καλά” ο δικαιωματισμός=υποκατάστατο δικαιωμάτων=ψηφοθηρία=διαίρει και βασίλευε.

Ρωτήστε τους έχοντες εξασφαλισμένο status (=κύρος-φήμη-υπόληψη-νομικοοικονομική διασφάλιση), εθνοπατέρες, από που κι ως που και με ποιά διεπιστημονικά εχέγγυα, ενδιαφέρονται σφόδρα να αναβαθμίσουν[6] τις woke[7] σεξουαλικές επιλογές σε εξ αντικειμένου (και όχι εξ’ ιδεοληψιών) ιερά και όσια (βλέπετε επίσης, γάμος-οικογένεια-τεκνοποίηση Στέλιος Ράμφος στην «Κ»: Γάμος και οικογένεια στη χώρα των θαυμάτων | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ).

Ρωτήστε ακόμα, τους επιστήμονες και διανοούμενους, τους ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ και ΔΙΚΑΣΤΕΣ που βλέπουν αυτά τα τρένα, της εισαγόμενης συνήθως (πάντως αντί-δημοκρατικής και αντί-δικαιϊκής), πολιτικής επιβολής και του εισαγόμενου δικαιωματισμού, να περνούν ακόμα και στο πολιτικοοικονομικό, πολιτισμικό, εθνοκυριαρχικό, περιβαλλοντικό, οπωσδήμοτε ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ(*), πεδίο και αυτοί, σχεδόν απλά τα κοιτούν.

(*)ατομικής-εργασιακής-κοινωνικής-κλπ ψυχολογίας, όπου και κατευθυνόμενο ψυχολογικό πείραμα το οποίο καταλήγει στην εφαρμογή “επί του πεδίου”, για να συνεννοούμαστε στην γλώσσα των εχόντων και κατεχόντων.

—————————————–

Παραπομπές:

 

[1]Ο σύζυγος του Στέφανου Κασσελάκη δείπνησε στο Κολωνάκι με στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για θέματα της LGBT

[2]Κασσελάκης: «Είμαι πολύ ευκατάστατος, δεν έχω εξάρτηση από κανέναν – Θέλουμε να αποκτήσουμε δυο αγόρια με τον Τάιλερ»

[3]Πατέρας Στέφανου Κασσελάκη: «Έχει βγάλει τα χρήματα για το υπόλοιπο της ζωής του ο Στέφανος»

[4]Βικιπαίδεια-Ανθρώπινα δικαιώματα

[5]Μητσοτάκης σε ερώτηση του NEWS 24/7: “Η ισότητα στο γάμο για όλους είναι στα σχέδια της κυβέρνησης για αυτή την τετραετία”

[6]Γιατί η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα απαιτεί το δικαίωμα στον γάμο

[7]Οι “Τέσσερις Καβαλάρηδες”, η woke κουλτούρα, τα ΜΜΕ και το κοπάδι…

 

 

 

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα των Τεμπών
Saturday
11/03/2023
17:57 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

_.

 

 

 

 

G-M-R, 11 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

Η GMR καταβάλει προσπάθειες να συμβάλει με αναρτήσεις και σχόλια όπου κρίνει απαραίτητο για το σοβαρότατο από κάθε άποψη, (απώλειας ζωών και δη νέων, ανθρώπινου πόνου, ελλείψεων, παραλείψεων, ευθυνών σε κάθε επίπεδο) Σιδηροδρομικό Δυστύχημα των Τεμπών.

Όμως λόγω της πληθώρας σχετικών δημοσιεύσεων (αρθρογραφία, ηχητικά, video) στην οποία δεν έχουμε ως ιστοσελίδα την δυνατότητα να αντεπεξέλθουμε με ξεχωριστές αναρτήσεις, θα τοποθετούνται/αρχειοθετούνται εδώ όλα τα υπόλοιπα που εμπίπτουν στην αντίληψη μας.

============

 

Δείτε το βίντεο “Γιώργος Αποστολέρης” στο YouTube
Γιώργος Αποστολέρης Πρώην Σταθμάρχης Βόλου

Τέμπη: «Οι προσλήψεις δεν γίνονται αξιοκρατικά» – Τι λέει πρώην σταθμάρχης

Τραγωδία στα Τέμπη: «Η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα σταμάτησε πριν τέσσερα χρόνια λόγω έλλειψης προσωπικού», αποκαλύπτει πρώην σταθμάρχης Βόλου

Η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη συμμόρφωση με τους κανόνες για τις σιδηροδρομικές μεταφορές

Τραγωδία – Τέμπη: Να γιατί κάνουν σταθμάρχες τους 60χρονους (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

youtube-κανάλι WEIRDO-ΤΕΜΠΗ: “Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ” ΚΟΙΛΑΔΑ

Από τις 22 Μαρτίου η σταδιακή επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων: Ποια δρομολόγια θα ξεκινήσουν πρώτα με αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Τον Σπίρτζη και όχι τον Καραμανλή καλεί για απολογία στη Βουλή η ΝΔ!

Αυτοψία του ΣΚΑΪ στη σήραγγα Τεμπών: Άδειες πυροσβεστικές φωλιές – Ανύπαρκτος φωτισμός

Αυτοψία ΣΚΑΪ στη σήραγγα των Τεμπών: Τεράστιες ελλείψεις σε ασφάλεια και εξοπλισμό | Βραδινό δελτίο – YouTube

 

 

 

 

Τί θα κάνουμε που οι πολιτικοί μας δεν έχουν “Κα”; – Λέτε να πιάσει ένα τάμα;
Tuesday
31/05/2022
09:06 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R Γιώρ. Μαργαρίτης ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Μια και δημόσια και κατ’ ιδίαν πρόσκληση προς τον σεβαστό Καθηγητή Γεώργιο Μαργαρίτη, κοινοποιούμενη και σε επίσης με σεβαστές δυνατότητες διανοούμενους-επιστήμονες, για συνέργειες, στο πνεύμα και στην μνήμη του εν τη ουσία παντοτινού συντρόφου[*] Ορέστη Κολοζώφ:

 

Και τι θα κάνουμε τώρα ως λαός χωρίς αυτό το απαραίτητο, το “Κα” που δεν έχουν οι πολιτικοί ηγέτες μας; Σε τέτοιες δεινές περιστάσεις, όπως οι τωρινές, οι πρόγονοί μας έκαναν κάποιο Τάμα. Κατά προτίμηση τάμα στην Παναγιά που μας είχε και σε εκτίμηση. Το έκανε και ο Κολοκοτρώνης πριν 200 χρόνια και ψιλοέπιασε… Λέτε;

Λέμε, σεβαστέ κύριε Γεώργιε Μαργαρίτη.

Για την ακρίβεια, λέμε (ενδεικτικά: https://greek-market-research.com/article/i-ellada-mprosta-sto-2020-afigimata-gia-ap-exo-sotiria/ και https://greek-market-research.com/article/otan-i-aytogeloiopoiisi-kryvetai-piso-apo-tin-apoklimakosi/ και https://greek-market-research.com/article/o-neonazismos-einai-protistos-politiko-kai-deytereyontos-dikastiko-provlima/ ) και ξαναλέμε (ενδεικτικά: https://greek-market-research.com/article/i-esoteriki-riza-tis-diplomatikis-ittas-sti-synodo-koryfis/ ).

Σας το είπαμε και πρόσφατα, με την επιστολή που στείλαμε και προς Εσάς: https://greek-market-research.com/clink/loykas-axelos-xanadiavazontas-ton-gkramsi-ekdoseis-stochastis/ .

Εκτός του ότι λέμε και ξαναλέμε, το κάνουμε δια βίου και πράξη σεβαστέ κυριε Γεώργιε Μαργαρίτη, διαπιστώνοντας την πέραν κάθε καλής προσδοκίας ανταπόκριση κυρίως, αλλά όχι μόνο, σε χώρους εργασίας (όπου η στάση γίνεται καλύτερα και αποτελεσματικότερα, λόγω συνοχής, αντιληπτή ανεξαρτήτως του δημοσίου μεγέθους του φορέα της στάσης).

Το βασικό όμως ζητούμενο κύριε Γεώργιε Μαργαρίτη, έγκειται, στο ότι μη υπάρχοντος σήμερα ατομικού είτε συλλογικού μεγέθους ως του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη (του οποίου η στάση είχε ευρεία απήχηση και αποτέλεσμα), οφείλουμε και γι’ αυτό σας παρακαλούμε, να συν-εργαστούμε, για την ακρίβεια να συν-εργαστείτε πρωτίστως διανοούμενοι-επιστήμονες, με την μεγαλύτερη θέληση-υπομονή-επιμονή, για πατριωτική σύν-θεση επί των του καθενός εκ του λαού ιερού, “τάμα στην Παναγιά“.

Και γι’ αυτήν την σύνθεση, έχουν προ πολλού ωριμάσει, για την ακρίβεια, ως παράωριμάσει, οι τρόποι των “ο καθένας χώρια” προσπαθειών, ανεξάρτητα από την αντικειμενική ή ακόμα και διαχρονική αξία αυτών των επί μέρους προσπαθειών-τεκμηριώσεων-καταγγελιών-προτάσεων-δράσεων κλπ.

Αυτή η “παρά-ωρίμανση”, μας κάνει πολύ-πολύ πιο προσεκτικούς και “μετρημένους” ( https://greek-market-research.com/article/anakoinosi-tis-g-m-r-9-aygoystoy-2021/ ), τόσο στην κριτική μας προς τους διαχειριστές των κρατικών-εθνικών ζητημάτων, όσο και στην συνειδητοποίηση του δρόμου που έχουμε να διανύσουμε, μέχρι να αποδεικνύουμε βήμα προς βήμα (πχ μέσω Δεξαμενής Σκέψης & Δράσης για ΕΙΡΗΝΗ-ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, για “δ.ά.δ.α.” Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας-Δημοκρατίας-Αλληλεγγύης μεταξύ πολιτών και λαών. Συντόμως: “δ.ά.δ.α.” Ειρήνης-Προκοπής ), πως οι σωστές προθέσεις-τεκμηριώσεις-προτάσεις-πράξεις μας, αξίζει με ασφάλεια να υιοθετηθούν και να εμπλουτιστούν από τον Ελληνικό Λαό υπέρ κατ’αρχήν, των πιο άμεσης προτεραιότητας κρατικών-εθνικών υποθέσεων.

 

 

[*]να αγωνιζόμαστε από όλα τα μετερίζια, ακόμα και από όσα μπορούμε να αξιοποιήσουμε μέσα από το αστικό κράτος, από το σχόλιο κάτωθεν της ανάρτησης https://greek-market-research.com/clink/o-mpertol-mprecht-simera/ .

Με εκτίμηση,  G-M-R

_.

 

 

 

Γιώρ. Μαργαρίτης, 31 Μαίου 2022

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Στην αρχαία Αίγυπτο, στα θεμέλια του τότε πολιτικού συστήματός της, βρισκόταν μια μεταφυσική, μαγική έννοια: το “Κα” του εκάστοτε Φαραώ. Θα ήταν δύσκολο να προσδιορίσουμε τη σημασία και τη λειτουργία του κι ακόμα πιο δύσκολο να εντάξουμε τον όρο στο σημερινό εννοιολογικό φάσμα της πολιτικής θεωρίας. Περιγραφικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για την ζωογόνο δύναμη. Την θεϊκή ή την μαγική ιδιότητα του ηγεμόνα να διεγείρει τις δυνάμεις που δίνουν και στηρίζουν τη ζωή στη φύση, στους ζωντανούς οργανισμούς, στους ανθρώπους.

Η έννοια δεν χάθηκε στον χρόνο, με διάφορους τρόπους και μορφές επιβίωσε. Την συναντούμε στην μεσαιωνική βασιλεία όπου οι ηγεμόνες, όπως περίπου και οι άγιοι, μπορούσαν να κάνουν θαύματα, ήταν κατ’ εξοχή “θεραπευτές”. Αυτός ήταν ο λόγος που η στέψη τους εμπεριείχε τελετουργικά την “ιεροποίηση” (sacre) και ήταν στην ουσία της μια θρησκευτική κι όχι πολιτική τελετή.

Στα 1825 ο μικρός αδελφός του άτυχου Λουδοβίκου 16ου της Γαλλίας, ο Κάρολος ο 10ος, επιθυμώντας να επαναφέρει το κύρος της ταλαιπωρημένης γαλλικής μοναρχίας στα πρότερά του ύψη, στέφθηκε στη ιερή πόλη Ρεμς με το τελετουργικό αυτό. Ήταν ο τελευταίος των θαυματουργών Βασιλέων της Γαλλίας. Το ότι είναι και ο μόνος Γάλλος μονάρχης που έχει τον τάφο του έξω από την Γαλλία δείχνει την απόλυτη αποτυχία των ιδιοτήτων του.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

“ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΡΑΜΣΙ” σελ.43-44 ΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Sunday
29/05/2022
01:33 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R Αντόνιο Γκράμσι ΑΡΙΣΤΕΡΑ Λουκάς Αξελός
0

_.

 

 

 

G-M-R, 29 Μαίου 2022

 

 

Η G-M-R θέτει τα προτεινόμενα από τον Λουκά Αξελό ΚΡΙΤΗΡΙΑ (αντιμετώπισης του κάθε μεταμορφισμού), όμως αν οι ίδιοι οι διανοούμενοι λένε τα σωστά αλλά δεν αναλαμβάνουν να τα υπερασπιστούν μαζί με τον λαό “στο πεδίο της μάχης”, μάλλον πρέπει ο “μη διανοούμενος” λαός, δηλαδή οι εργαζόμενοι όλων των κατηγοριών και υφιστάμενοι εκμετάλλευση από το πολιτικό σύστημα και από το πολιτικό προσωπικό, να μεταχειριστεί, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ εξέλιξη (ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΕΞΩΘΕΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ κλπ), την καλή γλώσσα των επιστημόνων και διανοουμένων και τις δικές του δυνατότητες (ενότητας-οργάνωσης-παρέμβασης).

Επί της αξίας του κειμένου του Λουκά Αξελού:

Η τελευταία παράγραφος επισημαίνει τι μας “καθιστά αδύναμους να αντιμετωπίσουμε…), και αυτό το “τι”, είναι “η έλλειψη κριτηρίων και αντιλόγου”.

Η G-M-R θέτει απέναντι στον αριστερό μεταμορφισμό και στις αριστερές αλλοιώσεις και πλαστογραφίες, όπως πολύ σωστά υποδεικνύει ο Λουκάς Αξελός, “κριτήρια και αντίλογο” αλλά και ΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ (ημών και συναγωνιστών ως κατά καιρούς έχουν περιγραφεί-αναδειχθεί στις αναρτήσεις μας), μέσα από ένα πλαίσιο αρχών, παραπέρα αναλυτικά επεξεργασμένων και τεκμηριωμένων, το [Η G-M-R διαρκώς προτείνει, την σύσταση και λειτουργία, με την μέθοδο “δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο”, μιας διαδικτυακής “Δεξαμενής Σκέψης & Δράσης για ΕΙΡΗΝΗ-ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, για “δ.ά.δ.α.” Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας-Δημοκρατίας-Αλληλεγγύης μεταξύ πολιτών και λαών. Συντόμως: “δ.ά.δ.α.” Ειρήνης-Προκοπής”].

 

Ο πιό σχετικός πρόσφατος σύνδεσμος-επιστολή προς επιστήμονες-διανοουμένους της G-M-R είναι ο https://greek-market-research.com/clink/loykas-axelos-xanadiavazontas-ton-gkramsi-ekdoseis-stochastis/, ο οποίος (όπως πολλά tag-Τίτλοι στην στήλη Σχετικές Ιστοσελίδες της G-M-R), ενδέχεται να συμπληρώνονται εκ των υστέρων αφού εξυπηρετούν ΚΥΡΙΩΣ πολλαπλής στόχευσης, (Πολιτική-Φιλοσοφία-Δικαιοσύνη), σκοπούς ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ.

Δεν θα ήταν καθόλου περιττό να επισημάνουμε, πως “κριτήρια και αντίλογος” απαιτούνται και απέναντι στον πατριωτικό μεταμορφισμό, απέναντι και στις πατριωτικές αλλοιώσεις και πλαστογραφίες, που πρόσφατα οργανώνονται στα πλαίσια της υποστηρικτικής του δίπολου Χρεοκρατία-Εξωθεν Εξάρτηση, “ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ” ( https://greek-market-research.com/clink/natoiko-kyvernitiko-sygchoro-sygcharitiriocharti-se-tagma-azof-chrysaygitiko-kai-loipo-akrodexio-quot-patriotismo-quot/ ).

 

 

 

 

Επιθέσεις σε δυο ελληνικά πλοία στον Περσικό – Έντονο διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών
Sunday
29/05/2022
00:59 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R Διενής Θέση Ελλάδος Ιράν Ρωσία
0

_.

 

 

 

G-M-R, 29 Μαίου 2022

 

 

 

 

Διαβάζουμε μεταξύ άλλων,

Συναγερμός έχει σημάνει μετά από επίθεση που δέχθηκαν στον Περσικό Κόλπο από ενόπλους δύο τάνκερ με ελληνική σημαία, με τους Φρουρούς της Επανάστασης να αναλαμβάνουν την Ευθύνη.

….

Το περιστατικό ενδέχεται να είναι αντίποινα για την κατάσχεση στην Κάρυστο μεγάλου φορτίου ιρανικού πετρελαίου το οποίο μεταφερόταν με ρωσικό πλοίο.

============================================

 

 

Η Ελλάδα (κυρίως οι μη συναντιστεκόμενοι Έλληνες επιστήμονες, διανοούμενοι, καλλιτέχνες και λοιποί “ο καθένας χώρια” ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ) καταπίνει αμάσητο το ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΗΓΗΜΑ https://greek-market-research.com/clink/to-megalo-afigima-tha-to-ypostoyme-i-tha-to-antimetopisoyme/ .

 

Βέβαια, το ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΗΓΗΜΑ μιας μικρής χώρας που δεν θέλει να είναι ανεξάρτητη-ουδέτερη και φάρος παγκόσμιας ειρήνης και πολιτισμού και χορεύει όπως απαιτούν οι πάτρονες (βλέπετε το προτελευταίο επεισόδιο της έξωθεν εξάρτησης εδώ: https://slpress.gr/ethnika/i-dorea-rm-70-stin-oykrania-i-amyna-ton-nision-kai-i-enochi-siopi/ ) ακολουθείται από

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ (και μη χειρότερες…):

 

https://www.efsyn.gr/politiki/exoteriki-politiki/345482_diplomatiko-epeisodio-metaxy-athinas-teheranis-gia-katashesi

https://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/1317660/epitheseis-se-dyo-ellinika-ploia-ston-persiko-entono-diavima-toy-ypoyrgeioy-exoterikon

https://info-war.gr/amerikaniki-peirateia-sto-aigaio-m/

https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/8653456/synagermos-gia-epithesi-enoplon-se-ploio-me-elliniki-simaia-ston-persiko-kolpo

https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/8653746/oi-frouroi-tis-epanastasis-anelavan-tin-efthyni-gia-tin-katalipsi-ton-ellinikon-ploion-ston-persiko-kolpo

https://slpress.gr/featured/efodos-iranon-komanto-se-dyo-ellinika-dexamenoploia-ston-persiko/

 

ΝΑΤΟΪΚΟ/ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ Συγχωρο-συγχαρητηριοχάρτι σε Τάγμα Αζόφ-Χρυσαυγήτικο και λοιπό Ακροδεξιό “Πατριωτισμό”!
Thursday
19/05/2022
22:41 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R ΗΠΑ Κυρ. Μητσοτάκης Ουκρανικό
0

_.

 

 

 

G-M-R, 19 Μαίου 2022

 

 

 

ΝΑΤΟΪΚΟ/ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ Συγχωρο-συγχαρητηριοχάρτι σε Τάγμα Αζόφ-Χρυσαυγήτικο και λοιπό Ακροδεξιό “Πατριωτισμό”!

Ή μήπως δεν καταλάβαμε;

Διαβάζουμε:

«Αντικαταστήστε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία και οι ομοιότητες με τον σημερινό ταραχώδη κόσμο είναι εφιαλτικές (…). Όπως στη Μαριούπολη σήμερα έτσι και τότε, οι αριθμητικά λιγότεροι και αποστεωμένοι από την πείνα υπερασπιστές του Μεσολογγίου, απέκρουαν ένα μετά το άλλο τα κύματα των εχθρικών επιθέσεων πριν από την τελική, απέλπιδα Έξοδό τους»

από το

https://www.imerodromos.gr/mesologgi-opos-azofstal-proklhtika-anistorhto-plunthrio-mhtsotakh-sto-kogkreso/

και

«Όταν βλέπουμε τον ίδιο πόνο, την ίδια θλίψη μεταξύ των αμυνόμενων της Μαριούπολης, πόλης με ελληνικό όνομα και ρίζες, θυμόμαστε το Μεσολόγγι και το κόστος του δικού μας αγώνα»

από το

https://www.kathimerini.gr/politics/561864469/omilia-mitsotaki-sto-kogkreso-o-anatheoritismos-prepei-na-ittithei-ta-8-minymata-toy-prothypoyrgoy/ .

 

Βεβαίως (βεβαίως-βεβαίως!), ο συνήθως αγχωμένος, εξ αιτίας των ανομημάτων και εγκλημάτων του, έξωθεν εξαρτώμενος επικυρίαρχος επί της ελληνικής ιστορίας και επί του ελληνικού λαού πολιτικός κόσμος, μεριμνά για την υποκατάσταση (προσωρινά αναλόγως “αναγκών”) της συνήθους αριστεροδεξιάς προβοκάτσιας. Βλέπετε μπαχαλορουβίκωνες και ακροδεξιούς που διαλύουν λαϊκές αντιστάσεις όπως αυτές κατά της Χρεοκρατίας τις περιόδου 2010-2014, σε αγαστή συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες/βαθύ κράτος και δυνάμεις καταστολής. Η κύρια πλέον ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ[*] που στηρίζει το δεξιό (Κ.Μητσοτάκης) ή αριστερό (Α.Τσίπρας, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ) ΝΑΤΟ/ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΗΓΗΜΑ (το βλέπετε εντός της επιστολής-συνδέσμου https://greek-market-research.com/clink/loykas-axelos-xanadiavazontas-ton-gkramsi-ekdoseis-stochastis/ ), περιγράφεται με ανοιχτόχρωμα ως σκουρόχρωμα μελανο(χιτωνο)χρώματα στον σύνδεσμο της G-M-R https://greek-market-research.com/article/anatreptiko-deltio-live-streaming-pempti-12-maioy-2022-youtube/ .

Σχετικός σύνδεσμος/ντροπή/ ουσιαστικότατα=σφετερισμός λαϊκής κυριαρχίας αλλά ποιός νοιάζεται, Η ελληνική κυβέρνηση είπε όχι σε ψήφισμα καταπολέμησης της εξύμνησης ναζισμού-νεοναζισμού! Ντρέπεται και η ντροπή

 

(*) η συστημική, δήθεν δηλαδή, αντιπολίτευση, γέννημα-θρέμα της υπέρ Χρεοκρατίας-Εξωθεν Εξάρτησης πολιτικής κατεύθυνσης/δράσης και σανίδα σωτηρίας από τυχόν (και κατά της οποίας) ενδεχόμενη σοβαρή-ηθική-επιστημονικά οργανωμένη κοινωνικοπολιτική αντίσταση-πρόταση/δράση διεξόδου από το δίδυμο Χρεοκρατία-Εξωθεν Εξάρτηση (όπως πχ αυτή της πιο πάνω επιστολής-συνδέσμου της G-M-R) .

======================================================================

Προσθέτουμε λοιπούς  σχετικούς συνδέσμους

Η εξόντωση των πληβείων του ναζισμού τη Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών

 

 

123..