ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα των Τεμπών
Saturday
11/03/2023
17:57 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

_.

 

 

 

 

G-M-R, 11 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

Η GMR καταβάλει προσπάθειες να συμβάλει με αναρτήσεις και σχόλια όπου κρίνει απαραίτητο για το σοβαρότατο από κάθε άποψη, (απώλειας ζωών και δη νέων, ανθρώπινου πόνου, ελλείψεων, παραλείψεων, ευθυνών σε κάθε επίπεδο) Σιδηροδρομικό Δυστύχημα των Τεμπών.

Όμως λόγω της πληθώρας σχετικών δημοσιεύσεων (αρθρογραφία, ηχητικά, video) στην οποία δεν έχουμε ως ιστοσελίδα την δυνατότητα να αντεπεξέλθουμε με ξεχωριστές αναρτήσεις, θα τοποθετούνται/αρχειοθετούνται εδώ όλα τα υπόλοιπα που εμπίπτουν στην αντίληψη μας.

============

 

Δείτε το βίντεο “Γιώργος Αποστολέρης” στο YouTube
Γιώργος Αποστολέρης Πρώην Σταθμάρχης Βόλου

Τέμπη: «Οι προσλήψεις δεν γίνονται αξιοκρατικά» – Τι λέει πρώην σταθμάρχης

Τραγωδία στα Τέμπη: «Η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα σταμάτησε πριν τέσσερα χρόνια λόγω έλλειψης προσωπικού», αποκαλύπτει πρώην σταθμάρχης Βόλου

Η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη συμμόρφωση με τους κανόνες για τις σιδηροδρομικές μεταφορές

Τραγωδία – Τέμπη: Να γιατί κάνουν σταθμάρχες τους 60χρονους (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

youtube-κανάλι WEIRDO-ΤΕΜΠΗ: “Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ” ΚΟΙΛΑΔΑ

Από τις 22 Μαρτίου η σταδιακή επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων: Ποια δρομολόγια θα ξεκινήσουν πρώτα με αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Τον Σπίρτζη και όχι τον Καραμανλή καλεί για απολογία στη Βουλή η ΝΔ!

Αυτοψία του ΣΚΑΪ στη σήραγγα Τεμπών: Άδειες πυροσβεστικές φωλιές – Ανύπαρκτος φωτισμός

Αυτοψία ΣΚΑΪ στη σήραγγα των Τεμπών: Τεράστιες ελλείψεις σε ασφάλεια και εξοπλισμό | Βραδινό δελτίο – YouTube

 

 

 

 

Τί θα κάνουμε που οι πολιτικοί μας δεν έχουν “Κα”; – Λέτε να πιάσει ένα τάμα;
Tuesday
31/05/2022
09:06 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R Γιώρ. Μαργαρίτης ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Μια και δημόσια και κατ’ ιδίαν πρόσκληση προς τον σεβαστό Καθηγητή Γεώργιο Μαργαρίτη, κοινοποιούμενη και σε επίσης με σεβαστές δυνατότητες διανοούμενους-επιστήμονες, για συνέργειες, στο πνεύμα και στην μνήμη του εν τη ουσία παντοτινού συντρόφου[*] Ορέστη Κολοζώφ:

 

Και τι θα κάνουμε τώρα ως λαός χωρίς αυτό το απαραίτητο, το “Κα” που δεν έχουν οι πολιτικοί ηγέτες μας; Σε τέτοιες δεινές περιστάσεις, όπως οι τωρινές, οι πρόγονοί μας έκαναν κάποιο Τάμα. Κατά προτίμηση τάμα στην Παναγιά που μας είχε και σε εκτίμηση. Το έκανε και ο Κολοκοτρώνης πριν 200 χρόνια και ψιλοέπιασε… Λέτε;

Λέμε, σεβαστέ κύριε Γεώργιε Μαργαρίτη.

Για την ακρίβεια, λέμε (ενδεικτικά: https://greek-market-research.com/article/i-ellada-mprosta-sto-2020-afigimata-gia-ap-exo-sotiria/ και https://greek-market-research.com/article/otan-i-aytogeloiopoiisi-kryvetai-piso-apo-tin-apoklimakosi/ και https://greek-market-research.com/article/o-neonazismos-einai-protistos-politiko-kai-deytereyontos-dikastiko-provlima/ ) και ξαναλέμε (ενδεικτικά: https://greek-market-research.com/article/i-esoteriki-riza-tis-diplomatikis-ittas-sti-synodo-koryfis/ ).

Σας το είπαμε και πρόσφατα, με την επιστολή που στείλαμε και προς Εσάς: https://greek-market-research.com/clink/loykas-axelos-xanadiavazontas-ton-gkramsi-ekdoseis-stochastis/ .

Εκτός του ότι λέμε και ξαναλέμε, το κάνουμε δια βίου και πράξη σεβαστέ κυριε Γεώργιε Μαργαρίτη, διαπιστώνοντας την πέραν κάθε καλής προσδοκίας ανταπόκριση κυρίως, αλλά όχι μόνο, σε χώρους εργασίας (όπου η στάση γίνεται καλύτερα και αποτελεσματικότερα, λόγω συνοχής, αντιληπτή ανεξαρτήτως του δημοσίου μεγέθους του φορέα της στάσης).

Το βασικό όμως ζητούμενο κύριε Γεώργιε Μαργαρίτη, έγκειται, στο ότι μη υπάρχοντος σήμερα ατομικού είτε συλλογικού μεγέθους ως του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη (του οποίου η στάση είχε ευρεία απήχηση και αποτέλεσμα), οφείλουμε και γι’ αυτό σας παρακαλούμε, να συν-εργαστούμε, για την ακρίβεια να συν-εργαστείτε πρωτίστως διανοούμενοι-επιστήμονες, με την μεγαλύτερη θέληση-υπομονή-επιμονή, για πατριωτική σύν-θεση επί των του καθενός εκ του λαού ιερού, “τάμα στην Παναγιά“.

Και γι’ αυτήν την σύνθεση, έχουν προ πολλού ωριμάσει, για την ακρίβεια, ως παράωριμάσει, οι τρόποι των “ο καθένας χώρια” προσπαθειών, ανεξάρτητα από την αντικειμενική ή ακόμα και διαχρονική αξία αυτών των επί μέρους προσπαθειών-τεκμηριώσεων-καταγγελιών-προτάσεων-δράσεων κλπ.

Αυτή η “παρά-ωρίμανση”, μας κάνει πολύ-πολύ πιο προσεκτικούς και “μετρημένους” ( https://greek-market-research.com/article/anakoinosi-tis-g-m-r-9-aygoystoy-2021/ ), τόσο στην κριτική μας προς τους διαχειριστές των κρατικών-εθνικών ζητημάτων, όσο και στην συνειδητοποίηση του δρόμου που έχουμε να διανύσουμε, μέχρι να αποδεικνύουμε βήμα προς βήμα (πχ μέσω Δεξαμενής Σκέψης & Δράσης για ΕΙΡΗΝΗ-ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, για “δ.ά.δ.α.” Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας-Δημοκρατίας-Αλληλεγγύης μεταξύ πολιτών και λαών. Συντόμως: “δ.ά.δ.α.” Ειρήνης-Προκοπής ), πως οι σωστές προθέσεις-τεκμηριώσεις-προτάσεις-πράξεις μας, αξίζει με ασφάλεια να υιοθετηθούν και να εμπλουτιστούν από τον Ελληνικό Λαό υπέρ κατ’αρχήν, των πιο άμεσης προτεραιότητας κρατικών-εθνικών υποθέσεων.

 

 

[*]να αγωνιζόμαστε από όλα τα μετερίζια, ακόμα και από όσα μπορούμε να αξιοποιήσουμε μέσα από το αστικό κράτος, από το σχόλιο κάτωθεν της ανάρτησης https://greek-market-research.com/clink/o-mpertol-mprecht-simera/ .

Με εκτίμηση,  G-M-R

_.

 

 

 

Γιώρ. Μαργαρίτης, 31 Μαίου 2022

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Στην αρχαία Αίγυπτο, στα θεμέλια του τότε πολιτικού συστήματός της, βρισκόταν μια μεταφυσική, μαγική έννοια: το “Κα” του εκάστοτε Φαραώ. Θα ήταν δύσκολο να προσδιορίσουμε τη σημασία και τη λειτουργία του κι ακόμα πιο δύσκολο να εντάξουμε τον όρο στο σημερινό εννοιολογικό φάσμα της πολιτικής θεωρίας. Περιγραφικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για την ζωογόνο δύναμη. Την θεϊκή ή την μαγική ιδιότητα του ηγεμόνα να διεγείρει τις δυνάμεις που δίνουν και στηρίζουν τη ζωή στη φύση, στους ζωντανούς οργανισμούς, στους ανθρώπους.

Η έννοια δεν χάθηκε στον χρόνο, με διάφορους τρόπους και μορφές επιβίωσε. Την συναντούμε στην μεσαιωνική βασιλεία όπου οι ηγεμόνες, όπως περίπου και οι άγιοι, μπορούσαν να κάνουν θαύματα, ήταν κατ’ εξοχή “θεραπευτές”. Αυτός ήταν ο λόγος που η στέψη τους εμπεριείχε τελετουργικά την “ιεροποίηση” (sacre) και ήταν στην ουσία της μια θρησκευτική κι όχι πολιτική τελετή.

Στα 1825 ο μικρός αδελφός του άτυχου Λουδοβίκου 16ου της Γαλλίας, ο Κάρολος ο 10ος, επιθυμώντας να επαναφέρει το κύρος της ταλαιπωρημένης γαλλικής μοναρχίας στα πρότερά του ύψη, στέφθηκε στη ιερή πόλη Ρεμς με το τελετουργικό αυτό. Ήταν ο τελευταίος των θαυματουργών Βασιλέων της Γαλλίας. Το ότι είναι και ο μόνος Γάλλος μονάρχης που έχει τον τάφο του έξω από την Γαλλία δείχνει την απόλυτη αποτυχία των ιδιοτήτων του.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

“ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΡΑΜΣΙ” σελ.43-44 ΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Sunday
29/05/2022
01:33 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R Αντόνιο Γκράμσι ΑΡΙΣΤΕΡΑ Λουκάς Αξελός
0

_.

 

 

 

G-M-R, 29 Μαίου 2022

 

 

Η G-M-R θέτει τα προτεινόμενα από τον Λουκά Αξελό ΚΡΙΤΗΡΙΑ (αντιμετώπισης του κάθε μεταμορφισμού), όμως αν οι ίδιοι οι διανοούμενοι λένε τα σωστά αλλά δεν αναλαμβάνουν να τα υπερασπιστούν μαζί με τον λαό “στο πεδίο της μάχης”, μάλλον πρέπει ο “μη διανοούμενος” λαός, δηλαδή οι εργαζόμενοι όλων των κατηγοριών και υφιστάμενοι εκμετάλλευση από το πολιτικό σύστημα και από το πολιτικό προσωπικό, να μεταχειριστεί, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ εξέλιξη (ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΕΞΩΘΕΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ κλπ), την καλή γλώσσα των επιστημόνων και διανοουμένων και τις δικές του δυνατότητες (ενότητας-οργάνωσης-παρέμβασης).

Επί της αξίας του κειμένου του Λουκά Αξελού:

Η τελευταία παράγραφος επισημαίνει τι μας “καθιστά αδύναμους να αντιμετωπίσουμε…), και αυτό το “τι”, είναι “η έλλειψη κριτηρίων και αντιλόγου”.

Η G-M-R θέτει απέναντι στον αριστερό μεταμορφισμό και στις αριστερές αλλοιώσεις και πλαστογραφίες, όπως πολύ σωστά υποδεικνύει ο Λουκάς Αξελός, “κριτήρια και αντίλογο” αλλά και ΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ (ημών και συναγωνιστών ως κατά καιρούς έχουν περιγραφεί-αναδειχθεί στις αναρτήσεις μας), μέσα από ένα πλαίσιο αρχών, παραπέρα αναλυτικά επεξεργασμένων και τεκμηριωμένων, το [Η G-M-R διαρκώς προτείνει, την σύσταση και λειτουργία, με την μέθοδο “δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο”, μιας διαδικτυακής “Δεξαμενής Σκέψης & Δράσης για ΕΙΡΗΝΗ-ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, για “δ.ά.δ.α.” Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας-Δημοκρατίας-Αλληλεγγύης μεταξύ πολιτών και λαών. Συντόμως: “δ.ά.δ.α.” Ειρήνης-Προκοπής”].

 

Ο πιό σχετικός πρόσφατος σύνδεσμος-επιστολή προς επιστήμονες-διανοουμένους της G-M-R είναι ο https://greek-market-research.com/clink/loykas-axelos-xanadiavazontas-ton-gkramsi-ekdoseis-stochastis/, ο οποίος (όπως πολλά tag-Τίτλοι στην στήλη Σχετικές Ιστοσελίδες της G-M-R), ενδέχεται να συμπληρώνονται εκ των υστέρων αφού εξυπηρετούν ΚΥΡΙΩΣ πολλαπλής στόχευσης, (Πολιτική-Φιλοσοφία-Δικαιοσύνη), σκοπούς ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ.

Δεν θα ήταν καθόλου περιττό να επισημάνουμε, πως “κριτήρια και αντίλογος” απαιτούνται και απέναντι στον πατριωτικό μεταμορφισμό, απέναντι και στις πατριωτικές αλλοιώσεις και πλαστογραφίες, που πρόσφατα οργανώνονται στα πλαίσια της υποστηρικτικής του δίπολου Χρεοκρατία-Εξωθεν Εξάρτηση, “ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ” ( https://greek-market-research.com/clink/natoiko-kyvernitiko-sygchoro-sygcharitiriocharti-se-tagma-azof-chrysaygitiko-kai-loipo-akrodexio-quot-patriotismo-quot/ ).

 

 

 

 

Επιθέσεις σε δυο ελληνικά πλοία στον Περσικό – Έντονο διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών
Sunday
29/05/2022
00:59 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R Διενής Θέση Ελλάδος Ιράν Ρωσία
0

_.

 

 

 

G-M-R, 29 Μαίου 2022

 

 

 

 

Διαβάζουμε μεταξύ άλλων,

Συναγερμός έχει σημάνει μετά από επίθεση που δέχθηκαν στον Περσικό Κόλπο από ενόπλους δύο τάνκερ με ελληνική σημαία, με τους Φρουρούς της Επανάστασης να αναλαμβάνουν την Ευθύνη.

….

Το περιστατικό ενδέχεται να είναι αντίποινα για την κατάσχεση στην Κάρυστο μεγάλου φορτίου ιρανικού πετρελαίου το οποίο μεταφερόταν με ρωσικό πλοίο.

============================================

 

 

Η Ελλάδα (κυρίως οι μη συναντιστεκόμενοι Έλληνες επιστήμονες, διανοούμενοι, καλλιτέχνες και λοιποί “ο καθένας χώρια” ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ) καταπίνει αμάσητο το ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΗΓΗΜΑ https://greek-market-research.com/clink/to-megalo-afigima-tha-to-ypostoyme-i-tha-to-antimetopisoyme/ .

 

Βέβαια, το ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΗΓΗΜΑ μιας μικρής χώρας που δεν θέλει να είναι ανεξάρτητη-ουδέτερη και φάρος παγκόσμιας ειρήνης και πολιτισμού και χορεύει όπως απαιτούν οι πάτρονες (βλέπετε το προτελευταίο επεισόδιο της έξωθεν εξάρτησης εδώ: https://slpress.gr/ethnika/i-dorea-rm-70-stin-oykrania-i-amyna-ton-nision-kai-i-enochi-siopi/ ) ακολουθείται από

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ (και μη χειρότερες…):

 

https://www.efsyn.gr/politiki/exoteriki-politiki/345482_diplomatiko-epeisodio-metaxy-athinas-teheranis-gia-katashesi

https://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/1317660/epitheseis-se-dyo-ellinika-ploia-ston-persiko-entono-diavima-toy-ypoyrgeioy-exoterikon

https://info-war.gr/amerikaniki-peirateia-sto-aigaio-m/

https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/8653456/synagermos-gia-epithesi-enoplon-se-ploio-me-elliniki-simaia-ston-persiko-kolpo

https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/8653746/oi-frouroi-tis-epanastasis-anelavan-tin-efthyni-gia-tin-katalipsi-ton-ellinikon-ploion-ston-persiko-kolpo

https://slpress.gr/featured/efodos-iranon-komanto-se-dyo-ellinika-dexamenoploia-ston-persiko/

 

ΝΑΤΟΪΚΟ/ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ Συγχωρο-συγχαρητηριοχάρτι σε Τάγμα Αζόφ-Χρυσαυγήτικο και λοιπό Ακροδεξιό “Πατριωτισμό”!
Thursday
19/05/2022
22:41 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R ΗΠΑ Κυρ. Μητσοτάκης Ουκρανικό
0

_.

 

 

 

G-M-R, 19 Μαίου 2022

 

 

 

ΝΑΤΟΪΚΟ/ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ Συγχωρο-συγχαρητηριοχάρτι σε Τάγμα Αζόφ-Χρυσαυγήτικο και λοιπό Ακροδεξιό “Πατριωτισμό”!

Ή μήπως δεν καταλάβαμε;

Διαβάζουμε:

«Αντικαταστήστε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία και οι ομοιότητες με τον σημερινό ταραχώδη κόσμο είναι εφιαλτικές (…). Όπως στη Μαριούπολη σήμερα έτσι και τότε, οι αριθμητικά λιγότεροι και αποστεωμένοι από την πείνα υπερασπιστές του Μεσολογγίου, απέκρουαν ένα μετά το άλλο τα κύματα των εχθρικών επιθέσεων πριν από την τελική, απέλπιδα Έξοδό τους»

από το

https://www.imerodromos.gr/mesologgi-opos-azofstal-proklhtika-anistorhto-plunthrio-mhtsotakh-sto-kogkreso/

και

«Όταν βλέπουμε τον ίδιο πόνο, την ίδια θλίψη μεταξύ των αμυνόμενων της Μαριούπολης, πόλης με ελληνικό όνομα και ρίζες, θυμόμαστε το Μεσολόγγι και το κόστος του δικού μας αγώνα»

από το

https://www.kathimerini.gr/politics/561864469/omilia-mitsotaki-sto-kogkreso-o-anatheoritismos-prepei-na-ittithei-ta-8-minymata-toy-prothypoyrgoy/ .

 

Βεβαίως (βεβαίως-βεβαίως!), ο συνήθως αγχωμένος, εξ αιτίας των ανομημάτων και εγκλημάτων του, έξωθεν εξαρτώμενος επικυρίαρχος επί της ελληνικής ιστορίας και επί του ελληνικού λαού πολιτικός κόσμος, μεριμνά για την υποκατάσταση (προσωρινά αναλόγως “αναγκών”) της συνήθους αριστεροδεξιάς προβοκάτσιας. Βλέπετε μπαχαλορουβίκωνες και ακροδεξιούς που διαλύουν λαϊκές αντιστάσεις όπως αυτές κατά της Χρεοκρατίας τις περιόδου 2010-2014, σε αγαστή συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες/βαθύ κράτος και δυνάμεις καταστολής. Η κύρια πλέον ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ[*] που στηρίζει το δεξιό (Κ.Μητσοτάκης) ή αριστερό (Α.Τσίπρας, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ) ΝΑΤΟ/ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΗΓΗΜΑ (το βλέπετε εντός της επιστολής-συνδέσμου https://greek-market-research.com/clink/loykas-axelos-xanadiavazontas-ton-gkramsi-ekdoseis-stochastis/ ), περιγράφεται με ανοιχτόχρωμα ως σκουρόχρωμα μελανο(χιτωνο)χρώματα στον σύνδεσμο της G-M-R https://greek-market-research.com/article/anatreptiko-deltio-live-streaming-pempti-12-maioy-2022-youtube/ .

Σχετικός σύνδεσμος/ντροπή/ ουσιαστικότατα=σφετερισμός λαϊκής κυριαρχίας αλλά ποιός νοιάζεται, Η ελληνική κυβέρνηση είπε όχι σε ψήφισμα καταπολέμησης της εξύμνησης ναζισμού-νεοναζισμού! Ντρέπεται και η ντροπή

 

(*) η συστημική, δήθεν δηλαδή, αντιπολίτευση, γέννημα-θρέμα της υπέρ Χρεοκρατίας-Εξωθεν Εξάρτησης πολιτικής κατεύθυνσης/δράσης και σανίδα σωτηρίας από τυχόν (και κατά της οποίας) ενδεχόμενη σοβαρή-ηθική-επιστημονικά οργανωμένη κοινωνικοπολιτική αντίσταση-πρόταση/δράση διεξόδου από το δίδυμο Χρεοκρατία-Εξωθεν Εξάρτηση (όπως πχ αυτή της πιο πάνω επιστολής-συνδέσμου της G-M-R) .

======================================================================

Προσθέτουμε λοιπούς  σχετικούς συνδέσμους

Η εξόντωση των πληβείων του ναζισμού τη Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών

 

 

ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ live streaming || ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2022 – YouTube
Monday
16/05/2022
13:11 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R Κων. Γρίβας
0

_.

 

 

 

 

G-M-R, 16 Μαίου 2022

 

 

 

 


Καθηγητής Κώστας Γρίβας στην υπηρεσία του alert !!!

 

Ακούσαμε το βράδυ 12-5-2022 στο ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ του ΓΝΩΣΤΟΥ alert, τον κο Κώστα Γρίβα καθηγητή στρατιωτικών σχολών στα πλαίσια των τοποθετήσεων του για το πόσο η Ελλάδα ειναι δεδομένος σύμμαχος[*] μιας, εις βάρος της Εθνικής μας Ασφάλειας, φιλοτουρκικής αμερινανικής πολιτικής.

Τι ήθελε όμως ο κος Κ.Γ. να φέρει ως παράδειγμα πολιτικής καταγγελίας για το ζήτημα, την δήλωση του (με πολιτική-πολιτειακή-εισαγγελική ανοχή) πολιτικού τηλε-παραπροϊόντος Κ. Βελόπουλου, πως η πολιτική που ασκεί η Ελλάδα ειναι απολύτως δεδομένη;

Είναι ο ΓΝΩΣΤΟΣ Κ.Β., ο μή δεδομένος;;;

Ίσως…(λέμε τώρα), να ειναι τόσο πολύ “μη δεδομένος”, όσο ο κραυγάζων πατριωτισμό στην ίδια εκπομπή δημοσιογράφος κος Αρης Σπίνος,  Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που κατεβαίνει υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή.

Ένα πρόσθετο ερώτημα (ειδικά απευθυνόμενο στον φίλο Νίκο Ιγγλέση δημοσιολογικά συνεργαζόμενο με τον κύριο Κώστα Γρίβα): Δεν αντελήφθη ο κύριος ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΙΒΑΣ καθηγητής στρατιωτικών ποιος κραύγαζε πατριωτισμό στην ίδια εκπομπή ΜΑΖΙ ΤΟΥ;;;

Με τι μούτρα θα διδάξει την επόμενη στους μελλοντικούς προστάτες της πατρίδας μας;;;

Βέβαια, ο φίλος Νίκος Ιγγλέσης έχει ξανα-επιδείξει την αδιαφορία του σε ζητήματα ΑΡΧΩΝ, εμπλεκόμενος σε “πολιτικές” ακροδεξιές πρωτοβουλίες:  https://greek-market-research.com/clink/eklogiki-sygklisi-ti-ki-an-einai-katochi-patriotikon-dynameon/.

Αγαπητέ φίλε Νίκο Ιγγλέση, το δις εξαμαρτείν, εξηγεί το ότι παρά σε θεωρούμε σύμμαχο, επιμένεις να μας απαντάς, “δεν καταλαβαίνω αυτά που γράφετε περί δημοκρατίας κλπ (Στ G-M-R: “δ.ά.δ.α.” δημοκρατίας-ανιδιοτέλειας-δικαιοσύνης-αλληλεγγύης), τι ειναι η δημοκρατία, ο καθένας την εννοεί όπως θέλει”. Αγαπητέ Νίκο Ιγγλέση, η υποστήριξη σου για Εθνικό Νόμισμα και μάλιστα εχθρικά διακείμενη προς την παρεμφερή αλλά με διαφορετικά ποιοτικά (στο τί Ελλάδα αξίζει στους Έλληνες [**]) χαρακτηριστικά πρόταση https://greek-market-research.com/clink/metopiko-programma-diexodoy-apo-tin-krisi/ , παραμένει φοβούμαστε άνευ βαθύτερων ΑΡΧΩΝ, ως εκ τούτου, και δυνατόν και φυσικό, να καταλήξει (μαζί και με την φυσική σου παρουσία) αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους κραυγάζοντες πατριωτισμόν. Αυτά φίλε Νίκο Ιγγλέση, με την γεμάτη απορία αγάπη μας προς το πρόσωπο σου.-

 

(*)Είμαστε απόλυτα δεδομένοι, είμαστε το απόλυτα δεδομένο κομμάτι της αμερικανικής στρατηγικής“.

(**) https://greek-market-research.com/clink/loykas-axelos-xanadiavazontas-ton-gkramsi-ekdoseis-stochastis/

 

 

Συμπληρωματικά στοιχεία για την “πατριωτική” εσωτερική της έξωθεν εξάρτησης αντιπολίτευση, της οποίας βέβαια όσες χρήσιμες επί μέρους τεκμηριώσεις/καταγγελίες βλέπουμε, τις αξιοποιούμε ΔΕΟΝΤΩΣ, αφού προηγούμενα έχουμε επισημάνει την αντίφαση “ανήκομεν εις την Δύσιν, αλλά, κάνουμε κριτική στήριξη του δόγματός ΜΑΣ”:

Και ως μικρό δείγμα της Alterοσυνέπειας (και κάθε ομοειδούς συνέπειας) στην προώθηση του ακροδεξιού “πατριωτισμού”[1], ξαναείδαμε και 16/5/2022 (όπως και καθημερινά για “την ενημέρωσή μας”…) στο Alter/Α.Καψαμπέλη/ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ[2] τον κύριο Κώστα Γρίβα[3], τον Βαγγέλη Φανίδη διευθυντή της “Ελληνική Λύση”[4], Παύλο Σαράκη γνωστό ακροδεξιό πρώην πολιτευτή της Ν.Δ. και ακολούθως δικηγόρο του Η.Κασιδιάρη[5].

 

[1] ο οποίος ακροδεξιός “πατριωτισμός”, ενδέχεται να ενταχθεί στα πλαίσια μιας εκ των έσω αντιπολίτευσης (κατά το επιτυχημένο πρότυπο του εφευρήματος της ανδρεοπαπανδρεϊκής εσωτερικής αντιπολίτευσης “για να μην κινδυνεύουμε από την εξωτερική”) στο ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΗΓΗΜΑ, το οποίο βλέπετε μέσα στο https://greek-market-research.com/clink/loykas-axelos-xanadiavazontas-ton-gkramsi-ekdoseis-stochastis/. Όπως για μια ευρεία “εσωτερική φιλο ε.ε.-νατοϊκή αντιπολίτευση” προμηνύουν και τα δημοσιεύματα https://www.iefimerida.gr/ellada/salos-me-keimeno-ton-160-atomon-kata-loatki και https://www.iefimerida.gr/ellada/pane-gia-neo-yperdexio-komma-paraskinio-tis-kinisis-ton-160-kata-ton-loatki. “Νέο” αίμα στον ακροδεξιό “πατριωτισμό”, εκ μεταγγίσεως από την Νέα Δημοκρατία,  και η “κανονική δεξιά”  Εθνική Δημιουργία: Ιδρύθηκε η «κανονική δεξιά» για να «ξεκληρίσει ολόκληρα κοτέτσια»https://www.sofokleousin.gr/ethniki-dimiourgia-to-neo-komma-ton-tzimerou-mpogdanou-kai-kranid/amp   και   Είναι ο Γεραπετρίτης ο “Μπαλτάκος του Μητσοτάκη”;

[2] https://youtu.be/Cg0JqxXTrOQ

[3] βλέπετε το νέο σχήμα ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ”-Ισχυροί Μαζί, https://www.protov.gr/ που συμμετέχει (ως ηγέτης;) ο κος Κώστας Γρίβας μαζί με τον κο Καρακωστάνογλου που το 2014 καλούσε να ψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία Β. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ Ψήφος στη ΝΔ, ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες και τον απερίγραπτο αρνητή του κορωνοϊού πρώην καθηγητή Νομικής κο Κ.Βαθιώτη και άλλα ακόμα “πατριωτικά” φρούτα (δηλαδή “φρούτα”, από καιροσκοπικά, στερούμενα ήθους-αρχών βλέπετε περί ήθους-αρχών https://greek-market-research.com/clink/loykas-axelos-xanadiavazontas-ton-gkramsi-ekdoseis-stochastis/, ως ακροδεξιά). Γιά αυτά τα “πατριωτικά” φρούτα βλέπετε μια “εκ των έσω”(ως ταυτίζουσα Ι.Δραγούμη και Ι.Μεταξά) κριτική τοποθέτηση: https://greek-market-research.com/article/chamaileontes-ta-sagonia-toy-patriotikoy-choroy/#more-19120.

[4] Κυριάκος Βελοπουλος απο wikipedia.org/wiki/Κυριάκος_Βελόπουλος :

...Σε ένα βιβλίο του, συγκατέλεξε τον Γεώργιο Γεωργαλά, κύριο κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά την περίοδο της Χούντας και μετέπειτα θεωρητικό της άκρας δεξιάς, στους «πνευματικούς δασκάλους» του,[11][28] τον οποίο χρησιμοποίησε ως κύρια πηγή. Ο Γεωργαλάς έχει εκδώσει πολλά βιβλία με ιστορικό περιεχόμενο (επικρίνονται ως παραϊστορικά),[11] που χρησιμοποιούν σχήματα του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού στην παρουσίαση της ελληνικής ιστορίας.[29]

[5] Παύλος Σαράκης για κατηγορουμένους της Χρυσής Αυγής:”Αν υπάρχει πρόβλημα φασισμού, μ’ αυτές τις διώξεις τον πολεμάμε ή τον τροφοδοτούμε;” από το βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά “Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη Δικαιοσύνη” σελ. 63 Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

…κλπ…κλπ…

 

 

 

 

ΛΟΥΚΑΣ ΑΞΕΛΟΣ-ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΡΑΜΣΙ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ
Sunday
08/05/2022
15:30 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R
0

_.

 

 

 

G-M-R, 9 Μαίου 2022

 

 

 

Σεβαστοί αποδέκτες, σας διαβιβάζουμε την τελευταία δράση-πρόταση της G-M-R, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι:

Προς : κ.κ Λουκά Αξελό, Ηλία Φιλιππίδη, Γιώρ.Τριανταφυλλόπουλο, Σπ. Στάλια, Σπ. Λαβδιώτη, Θεόδ. Μαριόλη, Κ. Παπουλή, Ηλ. Γιαννακόπουλο, Γιάν. Τόλιο, Λαοκ. Βάσση, Αν. Δημητρόπουλο, Κ. Λαπαβίτσα, Γιάγκο Ανδρεάδη, Βασ. Ασημακόπουλο, Γ. Μαργαρίτη, Αλ. Χάχαλη, Γ. Ιωαννίδη, Παν. Ηφαιστο, Δ. Χαλυβόπουλο, Ν. Ιγγλέση, Κ. Κόλμερ, Ζωή Γεωργαντά, Λεων. Βατικιώτη, Σταύρο Μαυρουδέα, Πέτ. Πιζάνια, Γιώρ. Αγοραστάκη

 

ΛΟΥΚΑΣ ΑΞΕΛΟΣ-ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΡΑΜΣΙ / ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ:

Σελ. 58:

IV. ΔΙΚΗΝ ΕΠΙΛΟΓΟΥ Ή Η ΑΝΑΓΚΗ ΗΘΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ

Δεν μιλώ ποτέ για την αρνητική πλευρά της ζωής μου, πρώτ’ απ’ όλα γιατί δεν θέλω να παραπονιέμαι, ήμουν ένας μαχητής που δεν στάθηκε τυχερός στην άμεση πάλη κι οι μαχητές δεν μπορούν και δεν πρέπει να ελεεινολογούν τη μοίρα τους επειδή πάλεψαν όχι γιατί τους εξανάγκασε κανένας, αλλά γιατί το θέλησαν οι ίδιοι συνειδητά.

Αντόνιο Γκράμσι”

Σελ. 58:

Ο Γκράμσι, με τον ιδιότυπο δικό του τρόπο έκανε σαφές ότι οι μητροπολιτικές κοινωνίες, ως κατ’ εξοχήν πολύπλοκες (* της GMR) δεν μπορούν να ανατραπούν με “απλή έφοδο στην εξουσία.

…”

Σελ. 60:

“… .

Η Αριστερά δεν αρκεί να επικαλείται την αρετή, οφείλει να είναι ενάρετη η ίδια, δεν αρκεί να στηλιτεύει το κακό, πρέπει η ίδια να το τιμωρεί παραδειγματικά (* της G-M-R).

… .

Λουκάς Αξελός Ν.Μάκρη-Αθήνα, Μάϊος 2011-Σεπτέμβριος 2012″

 

=============================

(*) η πολυπλοκότητα για την παραδειγματική τιμωρία του άδικου, προϋποθέτει και θέληση και ανέβασμα στον Σταυρό (ήθος έμπρακτο κοινωνικό-επιστημονικό), σχετική επεξεργασία-πρόταση (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ) – έμπρακτη στάση: https://greek-market-research.com/clink/to-megalo-afigima-tha-to-ypostoyme-i-tha-to-antimetopisoyme/ .

Ενα “εκ των ων ουκ άνευ” Υστερόγραφο που αφορά τα παραπάνω: από το ίδιο βιβλίο, ΛΟΥΚΑΣ ΑΞΕΛΟΣ-ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΡΑΜΣΙ/ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ κεφάλαιο II ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ σελ. 46: “Το δεύτερο στοιχείο που επίσης δεν επιδέχεται καμία παρερμηνεία είναι η σύνδεση θεωρίας και πράξης. Στον Γκράμσι δεν υπάρχει αποσύμπλεξη της θεωρίας απο την πράξη παρ’ όλο που υπήρξε και είναι ένας πολύ μεγάλος θεωρητικός.

Το Υστερόγραφο, θα μπορούσε να αποκτήσει «εν τοις πράγμασι» σημασία, αν και εφ’ όσον μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις παραμέτρους:

Πρώτον, το ότι δεν διαθέτουμε απεριόριστη διάρκεια ζωής προκειμένου να το εφαρμόσουμε «όποτε» (πολλώ δε μάλλον με διάφορες δικαιολογίες να το παρακάμψουμε), όπως μας διδάσκει η τραγική απώλεια, για τους συγγενείς, τους φίλους, τους Ελληνες όλους, του Πέτρου Μηλιαράκη https://greek-market-research.com/article/pethane-o-gnostos-dikigoros-kai-syggrafeas-petros-miliarakis/.

Δεύτερον, το «Στον Γκράμσι δεν υπάρχει αποσύμπλεξη της θεωρίας απο την πράξη» απαιτεί ψυχοσωματική διάθεση που ΦΩΝΑΖΕΙ «οι μαχητές δεν μπορούν και δεν πρέπει να ελεεινολογούν τη μοίρα τους». Και αυτό, χρειάζεται το «ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ-ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ», που με αστείρευτη πίστη στην ΖΩΗ και στον ΑΝΘΡΩΠΟ μας προσφέρει ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ η Stand-up comedian ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΡΑΝΑ (http://www.thekaterinavrana.com/, που επικοινωνεί με τα παιδιά μας πιο πολύ από εμάς τους γονείς τους!).

Η Κατερίνα Βρανά, που καταδικάζει με εξυπνάδα και χαμόγελο (“δεν θέλει κόπο-θέλει τρόπο”), την μεμψιμοιρία, το “δεν μπορώ”, το “ο κόσμος δεν ακούει”.

Η Κατερίνα Βρανά, που παρ’ όλα τα δεινά που υπέστη, και ΧΑΜΟΓΕΛΑ, και ΜΠΟΡΕΙ, και ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΕΙ ΜΕ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΡΑΝΑ: https://youtu.be/Dyd2I5gp4aY

https://www.lifo.gr/culture/theatro/katerina-brana-epezisa-apo-diatrisi-enteroy-oliki-paralysi-tyflosi-kai-tha-pethano?amp

Τρίτον, το ότι το ότι δεν διαθέτουμε απεριόριστη διάρκεια ζωής, μας υποχρεώνει να προσπαθήσουμε πραγματικά, να απαντήσουμε στην πέραν του χρόνου της διάρκειας της ατομικής ζωής των «εχόντων και κατεχόντων» ισχυρή και αιωνίως αποτελεσματική ΟΡΓΑΝΩΣΗ τους, μέσω κρατικών και μη (https://greek-market-research.com/clink/antimnimonio-antimnimonio-kai-to-kratos-toy-kratoys/), ΟΧΥΡΩΝ. Ως εκ τούτου, με κύριο εργαλείο ΨΥΧΗΣ την αμέσως προηγούμενη παράγραφο, επανερχόμαστε και προτείνουμε συν-αγωνιστικά, «ΠΕΖΑ» ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΡΑΝΑ, Το “ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΗΓΗΜΑ”. Θα το υποστούμε και αυτό ή θα το αντιμετωπίσουμε;/ !

 

 

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ & ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, Μετα-αλήθεια & Μετα-δημοκρατία, ΣΟΚ ΚΑΙ ΧΑΟΣ
Sunday
27/03/2022
21:50 GMT+2
Κείμενα Γνώμης “μετα-δημοκρατία” G-M-R Νεοφιλελευθερισμός Παγκοσμιοποίηση Σοκ & Χάος
0

_.

 

 

 

G-M-R, 27 Μαρ. 2022

 

 

 

 

Η G-M-R στα πλαίσια της ανάρτησης “Ανακοίνωση της G-M-R, 9 Αυγούστου 2021“ ήδη από τότε, πλην της δημοσίευσης νέων αναρτήσεων (ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΣΤΗΛΗ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΣΤΗΛΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ & ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ μαζί με σχετικά σχόλια σε πλείστες περιπτώσεις) συνεχίζει να καταβάλλει σχετική (όπως σε εκείνη την ανάρτηση αναφέρεται) προσπάθεια που είναι και επίπονη και χρονοβόρα, μα πάνω από όλα χρήσιμη (για αυτό και το κάνει) για την τεκμηρίωση ΕΠΙ:

1) της επιλογής της αναρτημένης κάθε φορά νέας θεματολογίας (ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΝΩΜΗΣ), 2) αλλά και των ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ σχολίων εκ μέρους μας, όπου αυτά υπάρχουν, 3) τέλος δε, επί της σύνθεσης και του συνδυασμού παλαιών και νέων αναρτήσεων.

Στο βάθος όλων αυτών βρίσκεται ο απέραντος σεβασμός του (ΤΥΧΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ…) αναγνωστικού μας κοινού που είναι ο τελικός αποδέκτης αυτής της προσπάθειας μας (κατά την ταπεινή μας γνώμη για άδολη ενημέρωση-αντίσταση-πρόταση).

Η παρούσα ανάρτηση εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο.

 

https://greek-market-research.com/clink/neofileleytherismos-kai-pagkosmiopoiisi/

https://greek-market-research.com/clink/quot-meta-alitheia-quot-kai-quot-meta-dimokratia-quot/

https://greek-market-research.com/article/to-dogma-toy-sok-kai-to-dogma-toy-chaoys/

 

 

 

 

 

 

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ, ΕΙΡΗΝΗ ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ
Saturday
19/03/2022
03:45 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R ΕΙΡΗΝΗ Ουκρανικό ΠΟΛΕΜΟΣ
0

_.

 

 

 

G-M-R, 19 Μαρ. 2022

 

 

 

Βλέπετε σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία:

1) Το «Ουκρανικό» και η Νέα Τάξη Πραγμάτων Νο2: Τελικά ο Πούτιν … ,

2)Ουκρανία ή Finis Europae; Στην Ουκρανία ένας ημιτελικός πόλεμος,

3) — Ρωσική παρουσίαση του σκηνοθέτη Νικήτα Σεργκέγεβιτς Μιχαλκόφ, της από το 1991 ως σήμερα κατάστασης στην Ουκρανία, για την οποία παρουσίαση το Υoutube την επισημαίνει ως “ακατάλληλο ή προσβλητικό για κάποια είδη κοινού” , η δε G-M-R παρακαλεί, για την όποια αναξιοπιστία διαπιστώσετε να μας απαντήσετε επωνύμως και αιτιολογημένα και οπωσδήποτε θα δημοσιεύσουμε κάτω από αυτό το youtube όλες τις απαντήσεις σας, αιτιολογημένες και μη https://www.youtube.com/watch?v=X_aUYWjmw4o (Έκτακτη Εκπομπή “Δαιμονοδιώκτης TV” του Νικήτα Σεργκέγεβιτς Μιχαλκόφ με ελληνικούς υπότιτλους)),

4)σχετική ομιλία του Αμερικανού Γερουσιαστή Μπέρναρντ «Μπέρνι» Σάντερς που μας έστειλε ο καλός οικονομολόγος κος Σπύρος Στάλιας (ομιλία Μπέρνι Σώντερς στη Γερουσία για Ουκρανία )

5) — σχετική τεκμηρίωση του Λ. Βατικώτη Ας μιλήσουμε για την ειρήνη στην Ουκρανία!

6) —  “Το τάγμα του Αζόφ μας τάϊσε“, “Οι Αζόφ ήταν και είναι μία από τις άμυνες της πόλης“.

Τόσο, μα, ΤΟΣΟ απλά.

Σαν να λέγαμε, εδώ στην Ελλάδα, “Το Τάγμα της Χρυσής Αυγής (ΣΗΜ. GMR, το ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑ όπως το Αζόφ Τάγμα Αζόφ  ) μας τάϊσε” και Οι Χρυσαυγήτες ήταν και είναι μία από τις άμυνες της πόλης”.

Τόσο, μα, ΤΟΣΟ απλά.

Από  Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη: Χτυπήθηκε άμαχος πληθυσμός – Το τάγμα του Αζόφ μάς τάισε .

7) — Κ. Γρίβας: Η Ευρώπη στο κατώφλι νέου μεγάλου πολέμου

 

 

Κατά τα λοιπά,   Ζελένσκι και ουκρανικός λαός προτείνονται για το Νόμπελ Ειρήνης .

Με αφορμή την παραπάνω πρόταση για την βράβευση του Ζελένσκι, ξεκαθαρίζουμε την θέση της G-M-R για τον πόλεμο στην Ουκρανία:

Κάποιοι θεωρούν Νομικό Δικαίωμα της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ (και μάλιστα ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ, παρ’ ότι γνωρίζουν όλα όσα αυτό συνεπάγεται, δηλαδή, ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ, και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ειδικότερα κατά της Ρωσίας, από την ίδια μέρα αυτής της ένταξης), αποκρύβοντας πως αυτό το “Νομικό Δικαίωμα” αποτελεί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε κορυφαίο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. Οπότε, κατά την άποψή μας, υπερ-ισχύει η συμμετοχή σε εγκληματική κατά της ανθρωπότητας οργάνωση έναντι του “δικαιώματος” στην επιλογή ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Κάποιοι άλλοι, θεωρούν, πως η Ρωσία έχει το “δικαίωμα”, εφ’ όσον το ΝΑΤΟ πρόκειται άμεσα να εγκατασταθεί σύριζα στα σύνορά της, να αποτρέψει μια τέτοια περίπτωση με μια προληπτική “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”, υποτίθεται δίχως βλάβη αμάχων, πράγμα όμως μη επαληθευόμενο, εν τέλει με κανονικό πόλεμο, με ξεπάτωμα αμάχων Ουκρανών, εκτεταμένες καταστροφές, δηλαδή με έγκλημα κατά, Ουκρανών πολιτών και Ανθρωπότητας.

Απέναντι στα δύο παραπάνω εγκλήματα, “ΗΜΕΙΣ ΑΔΟΜΕΝ” (Των οικιών ημών εμπιμπραμένων ημείς άδωμεν), και ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ (φιλονατοϊκά) και ΑΠΡΑΓΩΣ (ως προς το συνολικό, “ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ” Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ (Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 12/6/1976) .

Η G-M-R, συνεχίζει, ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ, να ενοχλεί και να συνεισφέρει, για  την σύσταση και λειτουργία, με την μέθοδο “δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο”, μιας διαδικτυακής “Δεξαμενής Σκέψης & Δράσης για ΕΙΡΗΝΗ-ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, για “δ.ά.δ.α.” Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας-Δημοκρατίας-Αλληλεγγύης μεταξύ πολιτών και λαών”. Συντόμως: “δ.ά.δ.α.” Ειρήνης-Προκοπής”.

 

 

Ο Μπέρτολτ Μπρέχτ σήμερα
Tuesday
22/02/2022
02:39 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R Μπέρτολτ Μπρέχτ
3

_.

 

 

 

GMR, 22 Φεβ. 2022

 

 

 

 

Η G-M-R εμπλέκεται στα κοινωνικά ζητήματα, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αυτά της εργατικής τάξης (με κορυφαίο την ενοικίαση εργαζομένων = αποσύνδεση σχέσης από σύμβαση εργασίας), ιδιαίτερα στο ζήτημα ΕΙΡΗΝΗ ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΠΑΝΤΑ ΤΡΙΠΛΟΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΑ αγωνιστικάδικαιϊκά+επιστημονικά (=πραγματογνωμοσύνη)-πολιτικά(όχι κομματικά αλλά[*]) και έχει να επιδείξει σημαντικότατα αποτελέσματα αυτής της τριπλοσυνδυασμένης εμπλοκής.

 

Παρόλα αυτά (εννοώντας όλο τον ως άνω παρατιθέμενο σύνδεσμο στο ΕΙΡΗΝΗ ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ) συναισθανόμενοι την ευθύνη μας (που δεν πολεμάμε ακόμα και με τα πιο αδύναμα μέσα το άδικο και τον πόλεμο), παραθέτουμε και μια εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη προς αυτήν του Ν. Μιχαλκόφ, εδώ ρωσία-ψέματα-προς-όλες-τις-κατευθύνσεις-γιατί-το-καθεστώς-πούτιν-θα-πέσει-σαν-χάρτινος-πύργος

 Αυτή η μεθοδολογία-στάση ζωής της G-M-R και λίγων ακόμα ενεργών πολιτών που ακολουθούν παρόμοια στάση, προκαλεί από ειρωνεία ως πολεμική, από πλευράς κυρίως των (κατά δήλωσή τους) κομμουνιστών (αλλά όχι μόνον αυτών) που συμβαίνει να πολιτεύονται κιόλας.

Η συνήθης “κομμουνιστική” επιχειρηματολογία, ειρωνική ως πολεμική, είναι: “το θέμα δεν είναι νομικό-το θέμα είναι πολιτικό[**] και “μα, πιστεύετε στην Ελληνική (ή, την αστική) Δικαιοσύνη;“.

Για την G-M-R είναι κατανοητό, πως όπου επικρατεί εγωκεντρισμός, πολιτικός ή άλλος, λιγότερο ή περισσότερο ιδιοτελής, το οφειλόμενο πλαίσιο αρχών, για την G-M-R η “δ.ά.δ.α.” Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας-Δημοκρατίας (σοσιαλισμός=δημοκρατία σε εφαρμογή)-Αλληλεγγύης, υποκαθίσταται από τον κάθε φορά επιλεγμένο τακτικισμό (σήμερα προκλητικά εχθρικό προς την δ.ά.δ.α. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΝΤΙdebtocracy ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣενδεικτικά  ΚΚΕ: Επιζήμια η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ αυτή τη στιγμή ως “αριστερή” επικύρωση της   https://greek-market-research.com/article/sakellaropoyloy-etsi-apofasisame-gia-ta-mnimonia/ ),  στο όνομα μιας μελλοντικής στόχευσης, ή άλλως, “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”[***].

Ο Μπέρτολτ Μπρέχτ στο άρθρο του “Πρέπει να πολεμάει κανείς την αδικία ακόμα και με αδύναμα μέσα” τοποθετείται πολύ καθαρά στο ζήτημα (συνημμένες 4 φωτογραφίες από το βιβλίο Scripta Manent των Εκδόσεων Στοχαστής/Λουκά Αξελού).

Μπορείτε επίσης να δείτε συμπληρωματικά, την σχετική συνδικαλιστική βιωματική προσέγγιση ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ.PDF.

Η G-M-R διαρκώς προτείνει, την σύσταση και λειτουργία, με την μέθοδο “δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο”, μιας διαδικτυακής “Δεξαμενής Σκέψης & Δράσης για ΕΙΡΗΝΗ-ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, για “δ.ά.δ.α.” Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας-Δημοκρατίας-Αλληλεγγύης μεταξύ πολιτών και λαών. Συντόμως: “δ.ά.δ.α.” Ειρήνης-Προκοπής”.

 

Υστερόγραφο ελπίδας:

Καὶ νὰ ἀδελφέ μου ποὺ μάθαμε νὰ κουβεντιάζουμε ἥσυχα κι ἁπλά.

Καταλαβαινόμαστε τώρα, δὲν χρειάζονται περισσότερα.
Κι αὔριο λέω θὰ γίνουμε ἀκόμα πιὸ ἁπλοί.
Θὰ βροῦμε αὐτὰ τὰ λόγια ποὺ παίρνουνε τὸ ἴδιο βάρος
σ᾿ ὅλες τὶς καρδιές, σ᾿ ὅλα τὰ χείλη.
Ἔτσι νὰ λέμε πιὰ τὰ σύκα-σύκα καὶ τὴ σκάφη-σκάφη.
Κι ἔτσι ποὺ νὰ χαμογελᾶνε οἱ ἄλλοι καὶ νὰ λένε,
«Τέτοια ποιήματα, σοῦ φτιάχνουμε ἑκατὸ τὴν ὥρα.»
Αὐτὸ θέλουμε κι ἐμεῖς.
Γιατὶ ἐμεῖς δὲν τραγουδᾶμε γιὰ νὰ ξεχωρίσουμε ἀδελφέ μου ἀπ᾿ τὸν κόσμο.
Ἐμεῖς τραγουδᾶμε γιὰ νὰ σμίξουμε τὸν κόσμο. (Γιάννης Ρίτσος).-

 

==========================

 

[*] https://greek-market-research.com/clink/i-igemonia-ston-gkramsi/

[**] Δηλαδή, λένε πως πιστεύουν, “αν δεν έρθει στην εξουσία το κόμμα μας, αν δεν γινει κομμουνισμός, οποιαδήποτε προσπάθεια εσωτερικών αλλαγών εντός του καπιταλισμού αποτελεί φενάκη σε βάρος του κομμουνιστικού ιδεώδους“.

Βέβαια, αυτοί που λένε πως πιστεύουν αυτό, συμβαίνει να αξιοποιούν κάθε προσφορά (βλέπε και ως εξαγορά) του καπιταλισμού για ίδιο ή κομματικό οικονομικό ή άλλο όφελος.

[***]  Κατά την G-M-R, το θέμα δεν είναι μόνο το “για τι” παλεύει κάθε κόμμα-σχήμα-πολίτης, αλλά, ο συνδυασμός του “για τι” με το “τίνι τρόπω”, όπου ο τρόπος αναδεικνύει και αρχές-ήθος και ικανότητες-θέληση (πχ δ.ά.δ.α. που προαναφέραμε, υπομονή και αγάπη προς τον άνθρωπο, επιχειρησιακό σχέδιο, κλπ):

         «Μη μας δείχνετε το στόχο

          αν δεν μας πείτε τον τρόπο.

          Γιατί οι στόχοι και οι τρόποι

          συγχέονται τόσο σ΄αυτή τη γη,

          που αν αλλάξεις τον τρόπο

          αλλάζεις το στόχο

          και στόχο άλλο δείχνουνε

          τα νέα μονοπάτια».

                                  ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ ΛΑΣΑΛ

Παράδειγμα (και αλληλεγγύης της G-M-R) του “να πολεμάει κανείς την αδικία ακόμα και με αδύναμα μέσα”: https://greek-market-research.com/clink/sto-edolio-o-politis-poy-fonaze-katolisthisi/


123..