ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ανέξοδη λύση για το Κλίμα – Φυτέψτε δάση και θα καταλάβετε τη διαφορά, λέει η έκθεση IPCC
Friday
02/08/2019
19:51 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Han de Groot ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
0

Σχόλιο GMR : ναι, …, Ναι, ΝΑΙ!

 

 

Han de Groot, 2 Αυγούστου 2019

 

 

Η φρέσκια έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) δεν μασάει τα λόγια της για την κατάσταση του πλανήτη μας: πρέπει να δράσουμε τώρα για να επιτύχουμε παγκόσμια αλλαγή σε κλίμακα που δεν έχει «τεκμηριωμένο ιστορικό προηγούμενο», προκειμένου να αποφευχθεί η κλιματική καταστροφή που θα προέκυπτε από την άνοδο της θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς C. Η αλλαγή του κλίματος επηρεάζει δυσανάλογα τα πιο ευάλωτα άτομα στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των φτωχών αγροτικών κοινοτήτων που εξαρτώνται από τη γη και τις παράκτιες κοινότητες σε όλες τις τροπικές περιοχές.

Πράγματι, έχουμε ήδη δει την έντονη ασυμμετρία των δεινών που οφείλονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως τυφώνες, πλημμύρες, ξηρασίες, πυρκαγιές και άλλα. Μέχρι στιγμής, οι υπέρμαχοι της κλιματική αλλαγής και οι πολιτικοί τείνουν να επικεντρώνονται στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων μέσω τεχνολογίας ή εφαρμογής πολιτικών –όπως ένας απότομος φόρος άνθρακα– ως λύση.

Φυσικά, τέτοιες προτάσεις είναι απαραίτητες για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Σημειώνεται ότι 71% των εκπομπών αυτό προέρχεται από μόλις 100 εταιρείες ορυκτών καυσίμων. Για τον λόγο αυτό, δικαίως οι μειώσεις των εκπομπών που σχετίζονται με τα ορυκτά καύσιμα απεικονίζονται στις εθνικές δεσμεύσεις 181 χωρών μετά την υπογραφή της Συμφωνίας του Παρισιού.

(more…)