ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Για ποιους εξοπλισμούς ματώνουν οι Έλληνες; – Εθνική άμυνα και ΝΑΤΟ
Thursday
16/05/2024
06:42 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Διον. Δρόσος ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΝΑΤΟ
0

Σχόλιο GMR: Το άρθρο του καθηγητή κου Διον. Δρόσου αποτελεί, μέσω και της ανάδειξης των αιτιών των πτωχεύσεων που βίωσε η χώρα (1827, 1844, 1893, 1922, 1932, 1943, 2010), μια ακόμα εξαιρετικά χρήσιμη προσπάθεια συν-ενεργοποίησης/σύμπραξης ενεργών πολιτών, με σκοπό να δημιουργηθεί μέσα στον ελληνικό λαό μια άλλη κατάσταση από αυτήν που περιγράφει ο επίλογος του άρθρου: [«Και αυτό θα συμβεί, όταν ο ελληνικός λαός, όσος βρίσκεται εκτός των δικτύων διαπλοκής και όσος παραμείνει στη χώρα, αρχίσει να δείχνει σημάδια αφύπνισης και απορρίψει το ντροπιαστικό στίγμα πως αξίζει να έχει ηγέτες που εμπορεύονται το μέλλον του, με βάση μη εθνική ατζέντα.»].

Η προηγούμενη πρόσφατη https://slpress.gr/politiki/otan-i-odini-ginetai-politiki-praxi-xreiazomaste-merikes-karistianou-akoma/ πρόταση του κου Δ. Δρόσου, για το πως θα μπορούσε να δημιουργηθεί αυτή η άλλη κατάσταση, έχει δύο σκέλη.

– Το πρώτο σκέλος είναι, το της “…ενεργοποίησης των πολιτών, που χωρίς “υποκίνηση” και χωρίς ιδιοτέλεια δηλώνουν την παρουσία τους στον στίβο των πολιτικών μας κοινών.”, κατά και με αφορμή, το παράδειγμα της κυρίας Καρυστιανού.

Επισημαίνουμε, πως αυτό το πρώτο σκέλος, περιέχει μέσα στο παράδειγμα της κας Καρυστιάνου και των συγγενών των θυμάτων, τέσσερεις βασικές ηθικοπολιτικές αρχές, Δικαιοσύνης (να βρεθούν όλες οι αιτίες-να λογοδοτήσουν όλοι οι υπαίτιοι) – Ανιδιοτέλειας (αυτό το, χωρίς “υποκίνηση” και χωρίς ιδιοτέλεια δείχνει η συμπεριφορά της κας Καρυστιανού και των υπολοίπων συγγενών των θυμάτων) – Δημοκρατίας (οι συγγενείς έφεραν το θέμα στον δημοκρατικό διάλογο[*])Αλληλεγγύης(οι συγγενείς απαιτούν δικαιοσύνη, όχι μόνο για τα θύματα αλλά και για να μην θρηνεί και η υπόλοιπη κοινωνία θύματα λόγω εγκληματικών παραλείψεων).

Αυτές είναι και οι αρχές της G-M-R που προβάλλουμε με την συνθηματική μας συντομογραφία ως “δ.ά.δ.α.” (δικαιοσύνης-ανιδιοτέλειας-δημοκρατίας-αλληλεγγύης).

Επ’ αυτής της “δ.ά.δ.α.” βέβαια θα πρέπει να στηριχτούν οι κατάλληλες αναλύσεις-τεκμηριώσεις-προτάσεις-δράσεις επί όλων των ζητημάτων που αφορούν “στον στίβο των πολιτικών μας κοινών”.

Επ’ αυτού του πλαισίου, από την “δ.ά.δ.α.”, τις κατάλληλες αναλύσεις-τεκμηριώσεις-προτάσεις-δράσεις, έως και “στον στίβο των πολιτικών μας κοινών”, η G-M-R καταθέτει προς συζήτηση (με όλο τον σεβασμό προς τον πόνο των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, που μπορεί να μην συμφωνήσουν μερικά ή ολικά),την θεωρητική και έμπρακτη στάση της, όπως αυτή περιέχεται στον σύνδεσμο https://greek-market-research.com/clink/epistoli-pros-ko-s-seferiadi/ .

– Το δεύτερο σκέλος της πρότασης του κου Δ. Δρόσου, είναι μεν επιθυμητό όχι όμως “εκ των ων ουκ άνευ” προϋπόθεση, αν και κατά την γνώμη μας περισσότερο μοιάζει ευχή προς ώτα μη ακουόντων κομμάτων.

Και εξηγούμεθα.

Η συμπληρωματική του πρώτου σκέλους προϋπόθεση-πρόταση που θέτει ο κος Δρόσος, είναι, “Ασφαλώς, έχει τα όρια της κάθε κίνηση της “βάσης” αν δεν μπορέσει να εκβάλει σε κίνημα με πολιτική αιχμή. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει, αν δεν υπάρξει αφύπνιση των κομματικών μηχανισμών και ανάδραση-ανταπόκριση σε τέτοιες πρωτοβουλίες πολιτών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την εμπειρία του Πολυτεχνείου του 1973, …“.

Αυτό τοΚαι αυτό δεν μπορεί να γίνει…“, θα το αλλάζαμε εμείς ως G-M-R, αυτό προσπαθούμε άλλωστε υπενθυμίζοντας πάλι και τον Albrecht Welmer(*), σε “Και αυτό θα μπορούσε ευκολότερα να γίνει…”, δεδομένης της στάσης κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής πολιτικής αντί-προσώπευσης από το 2010 ως και σήμερα, στάση που σήμερα είναι πιο συστημικά διαβρωμένη από ότι το 1973, έτσι όπως την καταγράφουμε-αναλύουμε-τεκμηριώνουμε στα σχόλια των αναρτήσεων των στηλών επιστημονικής τεκμηρίωσης και κειμένων γνώμης της G-M-R.

——————————–

(*) [«Προσφυγή στον Δημοκρατικό Διάλογο , στη δημοκρατική δημοσιότητα, σημαίνει προσφυγή στη «σφαίρα όπου ο διάλογος μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της στιγμής της απόφασης , και μάλιστα με τρόπο ώστε η επικοινωνιακή εξουσία της κοινής γνώμης να μπορεί να επιβάλλει την αναθεώρηση αποφάσεων»] (Albrecht Welmer : «Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ–Για μια ερμηνευτική του δημοκρατικού πολιτισμού» , στη σελίδα 148 εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ) .

_.

 

 

 

 

Διον. Δρόσος, 16 Μαϊου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Όλες οι πτωχεύσεις που βίωσε η χώρα (1827, 1844, 1893, 1922, 1932, 1943, 2010) είχαν ως κοινή παράμετρο, μεταξύ των αιτίων τους, τις υπέρογκες αμυντικές δαπάνες και την συνακόλουθη υπερχρέωση της χώρας για την υλοποίησή τους. Με βάση την ετήσια έκθεση του ΝΑΤΟ, οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας ανέρχονται στο 3,54% του ΑΕΠ, ενώ των ΗΠΑ στο 3,46%.

Με εξαίρεση δε τη Βρετανία, την Πολωνία και τις Βαλτικές Χώρες, όλες οι υπόλοιπες δαπανούν κάτω του 2% του ΑΕΠ. Το δε 45,3% αυτών των αμυντικών δαπανών αφορά αγορά εξοπλισμών. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών συναινεί στη συνέχιση της οικονομικής αιμορραγίας, καθώς αναγνωρίζει την ανάγκη θωράκισης της χώρας απέναντι στην τουρκική απειλή. Αν συγκρίνουμε τις δημόσιες δαπάνες Παιδείας με το ΑΕΠ, που είναι και ο διεθνής δείκτης σύγκρισης, θα διαπιστώσουμε ότι παραμένουν στο 2,8% του ΑΕΠ, καταγράφοντας μάλιστα και μικρή πτώση (-0,1) από το περσινό 2,9%. Υπενθυμίζουμε ότι ο μέσος ευρωπαϊκός δείκτης στις δαπάνες αυτές κυμαίνεται στο 5%-5,5%.

Απογοητευτική είναι η μείωση δαπανών που σχεδιάζεται στο υπουργείο Παιδείας από τα ευρωπαϊκά κονδύλια αθροιστικά (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εκεί συμπεριλαμβάνεται και το ΕΣΠΑ) και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Χάνεται έτσι μια μεγάλη ευκαιρία να ενισχυθούν σημαντικά οι δημόσιες εκπαιδευτικές δομές. Ως προς την Υγεία, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΙΟΒΕ, η ετήσια μεταβολή των δημόσιων δαπανών (σε σταθερές τιμές και σωρευτικά για την περίοδο 2009-2021) διαμορφώνεται στο -29,2% στην Ελλάδα έναντι +32,7% στην ΕΕ. Η δαπάνη υγείας είναι κατά 1,6 μονάδες του ΑΕΠ χαμηλότερη από την ΕΕ τη δεκαετία 2012-2021.

………………….

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Είναι η Ελλάδα εναλλακτική σε περίπτωση ρήξης Δύσης-Τουρκίας;
Saturday
18/02/2023
19:02 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ Μελέτης Μελετόπουλος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Αν όλα αυτά [συνοπτικά, “Άμεση προτεραιότητα θα είναι η Ελλάδα να μεταβληθεί σε ισχυρό κράτος, να υιοθετήσει το μοντέλο οργάνωσης του Ισραήλ, να αναλάβει την ευθύνη της άμυνας της Κύπρου και να συμμαχήσει στενά με το Ισραήλ (ενδεχομένως και με την Αίγυπτο).”, αφορούν μόνο την Ελληνική Άμυνα έναντι κακόβουλων γειτόνων και άλλων δυνάμεων, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε (με τους Έλληνες φίλους του Ισραήλ[*]) ένα πλαίσιο αρχών που να αφορά σχέσεις πολιτών και σχέσεις λαών, όπως λόγου χάριν αυτό περιγράφεται στον σύνδεσμο, Μίκης Θεοδωράκης-Ποια είναι η αληθινή πραγματικότητα .

[*] υπάρχουν φίλοι του Ισραήλ που προτείνουν αυτά τα οποία και συζητάμε καλοπροαίρετα μαζί τους όπως στο σχόλιο, υπάρχουν όμως και πιο αντικειμενικοί πολίτες, φίλοι όλων των λαών και όχι φίλοι του “ότι-και-να-κάνει η Ισραηλινή κυβέρνηση εμείς το στηρίζουμε”.

_.

 

 

 

 

Μελέτης Μελετόπουλος, 29 Ιανουαρίου 2023

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η επέτειος των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή έφερε στην επιφάνεια την συζήτηση για το Ανατολικό Ζήτημα και την “λύση” που επέλεξαν οι Σύμμαχοι το 1921-22, προτιμώντας την αναβίωση του τουρκικού μορφώματος στην Μικρά Ασία από την δημιουργία ενός μείζονος ελληνικού κράτους στις δύο όχθες του Αιγαίου. Επιλογή κοντόφθαλμη και υπονομευτική της ίδιας της δυτικής κυριαρχίας στην Ανατολή, της οποίας τις συνέπειες ο Δυτικός Κόσμος αντιλαμβάνεται σήμερα σε όλη τους την έκταση.

Αν παρ’ ελπίδα η λυσσαλέα υπονόμευση των δυτικών γεωστρατηγικών συμφερόντων από την Τουρκία σήμερα (βέτο στην ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, συνεργασία με Ρωσία, στάση “επιτήδειου ουδέτερου” στην ρωσοουκρανική σύρραξη κλπ.) οδηγήσει σε ρήξη της Τουρκίας με την Δύση, τότε τίθενται σοβαρά ερωτήματα για την Ελλάδα. Εφ’ όσον η Τουρκία απαξιωθεί και απομονωθεί από την Δύση, δημιουργείται γεωπολιτική “μαύρη τρύπα” στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ελληνική κοινωνία διαθέτει εξαιρετικό δυναμικό, που διαπρέπει διεθνώς, αλλά είναι εξορισμένο από τα κέντρα λήψεως των αποφάσεων για το μέλλον της χώρας. Σε αυτά κυριαρχούν κόμματα και πρόσωπα με ολιγαρχική, πελατειακή και διαπλεκόμενη δομή, εντελώς αποτυχημένα και ακατάλληλα για να διοικήσουν την χώρα. Άλλωστε, αυτά τα κόμματα και αυτά τα πρόσωπα οδήγησαν την χώρα στην χρεωκοπία.

Διαβάστε όλο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

ΚΚΕ: Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για «ΝΑΤΟϊκά νησιά» ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους
Tuesday
17/01/2023
00:08 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ Εθνική Κυριαρχία Κυρ. Μητσοτάκης Ν.Δ. ΝΑΤΟ
0

Σχόλιο GMR: Σχετικές της πολεμοχαρούς εγκληματικής αποβλάκωσης κυβερνώντων και κυβερνωμένων, οι νεότερες πρωθυπουργικές δηλώσεις, και “φυσικά” και οι φιλοναζιστικές, ΝΑΤΟΪΚΟ/ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ Συγχωρο-συγχαρητηριοχάρτι σε Τάγμα Αζόφ-Χρυσαυγήτικο και λοιπό Ακροδεξιό “Πατριωτισμό”!, “συνεπές” δε συμπλήρωμα για την πληθυσμιακή διάσωση του έθνους το άκρως πατριωτικό Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνέδριο με θέμα «Δημογραφικό – Η Μεγάλη Πρόκληση».

_.

 

 

 

 

Newsbeast-ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 15 Ιανουαρίου 2023

 

 

 

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΚΚΕ με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη και την αναφορά του σε Νατοϊκά νησιά.

«Την ώρα που δυναμώνουν οι τουρκικές αξιώσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών, όπως και τα παζάρια για νέους εξοπλισμούς με κριτήριο την ενίσχυση των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, έρχεται ο πρωθυπουργός να χαρακτηρίσει τα ελληνικά νησιά ως “ΝΑΤΟϊκά νησιά”, ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους για ένα ειδικό καθεστώς στα νησιά και για λύσεις “συνδιαχείρισης” στο Αιγαίο, όπου τον πρώτο λόγο θα έχει το ΝΑΤΟ» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του, όπως αναφέρει συγκεκριμένα, «για τους εξοπλισμούς και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί «ΝΑΤΟϊκών νησιών».

Θυμίζουμε πως στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Αλεξανδρούπολη, ο Κυρ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και σχετικά με την πρόθεση του Αμερικανού προέδρου να παραχωρήσει F-16 στην τουρκική πολεμική αεροπορία. Ο πρωθυπουργός είπε πως «το τι θα κάνει το Κογκρέσο σε σχέση με το τουρκικό αίτημα είναι δικό του θέμα. Όμως θέλω να σας παραπέμψω σε δηλώσεις σημαντικών αξιωματούχων στο Κογκρέσο, οι οποίες λένε ξεκάθαρα ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να πουληθούν σύγχρονα οπλικά συστήματα στην Τουρκία είναι να αλλάξει η Τουρκία τη συμπεριφορά της. Και μέχρι στιγμής, όταν έχουμε μια χώρα η οποία δυστυχώς εξακολουθεί να κάνει υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και αυτό που ενδιαφέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ότι αυτά είναι νατοϊκά νησιά, είναι νησιά μιας σύμμαχης χώρας στο NATO, προφανώς αυτή είναι μια πρακτική η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί», συνεχίζοντας να παρουσιάζει ως «εγγυητές» ακόμα και για την ελληνική κυριαρχία στα νησιά ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

ΑΡΘΡΟ Ανοικτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό του Επίτιμου Α/ΓΕΣ Κων/ντίνου Ζαζιά
Saturday
12/03/2022
22:04 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ Κυρ. Μητσοτάκης Κων. Ζιαζιάς Ουκρανικό
0

Σχόλιο GMR: Όμως η κατάσταση της οικονομίας και οι δανειστές που εποπτεύουν την χώρα μας δεν το επέτρεψαν να εξοπλίσουμε έγκαιρα και αναλογικά τις Ένοπλες Δυνάμεις ,…” η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της δικαστικής, πολιτικής, κυβερνητικής, πολιτειακής, πανκοινοβουλευτικής, αλά https://greek-market-research.com/clink/katina-stin-proedria-tis-dimokratias/ επικυριαρχίας.

_.

 

 

 

 

Κων. Ζιαζιάς, 8 Μαρ. 2022

 

 

 

 

ΑΡΘΡΟ Ανοικτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό

του Επίτιμου Α/ΓΕΣ Κων/ντίνου Ζαζιά

Με αφορμή τις πρόσφατες σχετικές δηλώσεις Μητσοτάκη και την απόφαση αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με όλο τον σεβασμό, που πρέπει όλοι οι Έλληνες να έχουμε προς τους θεσμούς της Χώρας μας , οι δηλώσεις αυτές δημόσια δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα και είναι επικίνδυνες για την εθνική άμυνα , αλλά και το ηθικό του στρατεύματος .

Τα οπλικά συστήματα , τα οποία δεν χρειάζεται σήμερα να ονοματίσουμε , για ευνόητους λόγους ,πράγματι είναι περασμένων δεκαετιών , αλλά σας διαβεβαιώνω κύριε πρωθυπουργέ , όπως σίγουρα σας διαβεβαιώνει και η άξια στρατιωτική μας ηγεσία, ότι είναι υπερκρίσιμα , είναι απαραίτητα για την άμυνα της Χώρας , έστω και αν είναι περασμένων δεκαετιών……………… μέχρι να τα αντικαταστήσουμε με πιο σύγχρονα …………….

Απο αυτά τα ρωσικά οπλικά συστήματα , που είναι δεδομένο ότι είναι κρίσιμα για την εθνική άμυνα , ορισμένα χορηγήθηκαν δωρεάν στην Χώρα μας μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης , με τα προβλεπόμενα πυρομαχικά και με μεγάλο αριθμό ανταλλακτικών , και ορισμένα αγόρασε, προμηθεύτηκε η πατρίδα από το υστέρημα του λαού , που όμως και αυτό το υστέρημα και εδώ το πολιτικό σύστημα δε σεβάστηκε, όπως γνωρίζετε πολύ καλά ……

(more…)

Η προκλητική επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ και οι «γκρίζες» ζώνες: Ξανά στο στόχαστρο το Καστελόριζο- Αμφισβητούν εκ νέου νησιά, νησίδες και βραχονησίδες
Tuesday
29/06/2021
14:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΟΖ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ Εθνική Κυριαρχία ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0

Σχόλιο GMR: Κατ’ αρχήν, περί φρεγατών κυκλοφορούν προσφάτως τα εξής:

https://slpress.gr/ethnika/ti-dynatotites-prosferoyn-oi-ollandikes-fregates-m-os-endiamesi-lysi/

https://slpress.gr/anadimosieuseis/mas-serviroyn-apoikiokratiki-lysi-gia-tis-fregates-oi-amerikanoi/

https://slpress.gr/anadimosieuseis/fregates-dysforia-sto-polemiko-naytiko-gia-tis-pieseis-paiat/

https://slpress.gr/anadimosieuseis/anthrakes-i-amerikaniki-protasi-gia-tis-fregates-alla/

https://slpress.gr/anadimosieuseis/dyo-enallaktikes-sto-naytiko-gia-tis-fregates/

https://slpress.gr/anadimosieuseis/agapame-toys-amerikanoys-alla-ochi-kai-tetoies-times-gia-enan-ploiarcho-re-paidia/

 

Και κατά συνέπεια η εγρήγορση αλλά και η εξοπλιστική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων-με προτεραιότητα τις νέες φρεγάτες-αποτελούν μονόδρομο.

Να υποψιαστούμε πως οι προμηθευτές φρεγατών οργανώνουν κανονικά το σκηνικό;;;

Να μείνουμε Ανυποψίαστοι;;;

Να θυμίσουμε, “Κύπρος ’74”;;;

Να υπενθυμίσουμε την χρήζουσα ανατροπή (και αναδόμηση των πραγμάτων) “κανονικότητά” μας;

_.

 

 

 

Κ. Σαρικάς, 27 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

Όροι και προϋποθέσεις που βάζει η Άγκυρα για τον διάλογο με την Αθήνα διαμορφώνουν εκ νέου το γνωστό σκηνικό εκατέρωθεν αμφισβήτησης και πλέον όπως εκτιμά η Αθήνα αλλά και το Ελληνικό επιτελείο η ανάγκη συνεχούς εγρήγορσης όχι μόνο σε διπλωματικό αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο παραμένει προτεραιότητα.

 

Την ώρα που το μελάνι από τις δηλώσεις των γειτόνων για ‘’ήρεμο καλοκαίρι’’ δεν έχει ακόμα στεγνώσει, η Άγκυρα με τον πλέον επίσημο τρόπο έσπευσε να δώσει το στίγμα της για τις παράλογες αξιώσεις τις οποίες εξακολουθεί να έχει σε ότι αφορά τα Ελληνοτουρκικά και να προσγειώσει τους αιθεροβάμονες στην σκληρή πραγματικότητα. 

Η επιστολή του Μονίμου Αντιπροσώπου της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ η οποία έρχεται στο φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει περίτρανα ότι η Άγκυρα όχι μόνο δεν έχει κάνει βήμα πίσω στις προκλητικές της διεκδικήσεις αλλά τις επαναφέρει ακόμη πιο έντονα στο προσκήνιο.

Εθνικός Εναέριος Χώρος, Εθνικά Χωρικά Ύδατα, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη αποτελούν τα βασικά πεδία αντιπαράθεσης με τους γείτονες να ‘’στοχοποιούν’’ τα Ελληνικά ακριτικά νησιά με πρώτο το Καστελόριζο και να επαναφέρουν τη λογική των ‘’γκρίζων ζωνών’’ και της διχοτόμησης του Αιγαίου. Και όλα αυτά αμέσως μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις Βρυξέλλες όπου η Άγκυρα όπως αποδεικνύεται εντελώς υποκριτικά και προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να κλείσει ανοιχτές ‘’πληγές’’ εμφανίστηκε δήθεν διαλλακτική. Με την επιστολή να κατατίθεται στον ΟΗΕ την αμέσως επόμενη ημέρα.

(more…)

Οι τσάρκες του Bayraktar στον Έβρο, οι “αρνητές” και ο υβριδικός πόλεμος
Tuesday
04/05/2021
23:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ Εθνική Κυριαρχία ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Κων. Γρίβας
0

ΑΡΘΡΟ ΚΩΣΤΑ ΓΡΙΒΑ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Σχόλιο GMR:

 

ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

 

Από το παρακάτω απόσπασμα του άρθρου ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΣ τα ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ[*]. Εννοείται (μάλιστα ο Κ. Γρίβας το γράφει καθαρά, βλέπετε[**]) πως υπαίτιοι για τα συνεπαγόμενα ποινικά αδικήματα, είναι, πολιτικοί, ΜΜΕ, δημοσιολογούντες, που εμφανώς πράττουν αυτά τα αδικήματα και οι όπισθεν ή άνωθεν αυτών διευθύνοντες, με το ενδεχόμενο της σύστασης συμμορίας:

 

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, η λογική μας οδηγεί στην υποψία ότι πρόκειται για κάτι πολύ χειρότερο. Συγκεκριμένα, ότι πρόκειται για το πέμπτο στάδιο του υβριδικού πολέμου, ο οποίος αποσκοπεί στη γεωπολιτική υποδούλωση της Ελλάδας, χωρίς να χρειαστεί να πέσει μια σφαίρα. Σε παλαιότερο άρθρο μου στο SLpress είχα περιγράψει τον μηχανισμό αυτόν λέγοντας ότι περιλαμβάνει τα εξής τέσσερα στάδια:

  • Προώθηση στην ελληνική κοινή γνώμη fake news και παρανοϊκών αναγνώσεων της πραγματικότητας, εις βάρος των θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου. =ΔΟΛΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ
  • Παρουσίαση της αυτοκατάργησης της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας ως αναγκαίο “συμβιβασμό”. =ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
  • Τρομοκράτηση της κοινής γνώμης δια μιας ψευδούς ανάγνωσης της ισχύος, των προθέσεων και των δυνατοτήτων της Τουρκίας να οδηγηθεί σε πολεμική αναμέτρηση με την Ελλάδα. =ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ και σε συνδυασμό με τα προηγούμενα αδικήματα, ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  • Αδρανοποίηση των αντίθετων απόψεων στην Ελλάδα από τα ΜΜΕ ή δια της συστηματικής αποσιώπησης ή δια της δαιμονοποίησής τους με αυθαίρετους χαρακτηρισμούς. =ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ως ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ επί των παραπάνω ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ

 

Το πέμπτο στάδιο

Το τέταρτο στάδιο του εγχώριου μηχανισμού υβριδικού πολέμου που προσπαθεί να επιτύχει την αυτοκατάργηση της Ελλάδας και την υποδούλωσή της στην Τουρκία=ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ είναι ένα τμήμα των ΜΜΕ που περιθωριοποιούν απόψεις, οι οποίες δεν συμφωνούν με τα προπαγανδιστικά δίπολα “ελληνική λίμνη – ελεύθερη ναυσιπλοία”, “μαξιμαλιστική Ελλάδα – συμβιβαστική Τουρκία”, “συμβιβασμός ή στρατιωτική συντριβή” κοκ. =ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ως ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ των ΜΜΕ επί των παραπάνω ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ

 

Έτσι, κάθε άποψη που δεν ταυτίζεται με αυτήν της Άγκυρας και των εγχώριων “ρεαλιστών” χαρακτηρίζεται “εθνικιστική” και “ακροδεξιά”. Όμως, αυτό δεν αρκεί, γιατί μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης δεν υποκύπτει. Γι’ αυτό απαιτείται πέμπτο στάδιο χειραγώγησης: μηχανισμός που θα αποδομεί πατριωτικές απόψεις, ενδεδυμένος τον μανδύα του πατριωτισμού! Ένα απάρτιο αυτού του μηχανισμού είναι η προσπάθεια εγκλωβισμού απόψεων για τα εθνικά θέματα στο πλαίσιο της κομματικής αντιπαράθεσης. =Ο ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΩΣΤΑ ΓΡΙΒΑ, ΩΣ ΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ (ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ και περιγράφονται εδώ[**]) ΣΕ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

===================

(*) από slpress: Ο Κωνσταντίνος Γρίβας είναι Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

(**) υπογραμμίζουμε αυτούς που περιγράφονται: Κάτι λοιπόν δεν πάει καλά. Και θα ήταν αφελές να θεωρήσουμε ότι παρόμοιες ενέργειες είναι ασήμαντες και προέρχονται μόνο από γραφικούς. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός είναι ευρύς και σε αυτόν συμμετέχουν και δημοσιογράφοι και ιστοσελίδες, ενίοτε και πολιτικά πρόσωπα. Στις μεθοδολογίες πίεσης που εφαρμόζει περιλαμβάνονται απειλές = ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ, δολοφονία χαρακτήρων =ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ κλπ. Είναι λοιπόν πολύ πιο σοβαρό από ό,τι εκ πρώτης όψεως φαίνεται.

_.

 

 

 

Κώσ. Γρίβας, 4 Μαίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Τη Μεγάλη Παρασκευή υπήρξαν πληροφορίες ότι ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αερόχημα TB2 Bayaraktar που διεξήγαγε αποστολή αναγνώρισης κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, σε κάποια φάση της πτήσης του εμφανίστηκε να εισέρχεται στον ελληνικό εναέριο χώρο και πετώντας πάνω από ελληνικό έδαφος να φθάνει σχεδόν μέχρι την Ορεστιάδα. Τις επόμενες ημέρες πολλές γνωστές ιστοσελίδες, εξειδικευμένες σε θέματα Άμυνας, δημοσίευσαν τη σχετική είδηση, η οποία μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν έχει διαψευστεί.

Ο γράφων δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο twitter το σχετικό άρθρο της έγκυρης αμυντικής ιστοσελίδας defence-point.gr. Αποτέλεσμα ήταν αμέσως μετά να δεχθεί μια λυσσαλέα επίθεση που ξεκινούσε από κατηγορίες «γιατί αναπαράγεις fake news και παίζεις το παιχνίδι της Άγκυρας», ή «καλλιεργείς την ηττοπάθεια», συνέχιζε με προτροπές του τύπου «να πας στον ΣΥΡΙΖΑ» και κατέληγε σε προσωπικές απειλές, καθώς και σε απαξίωση των Μέσων που δημοσίευσαν την σχετική είδηση, φθάνοντας μάλιστα σε κωμικά σημεία με κάποιους να χαρακτηρίζουν το defence-point.gr «ρωσόπληκτο»!

Η όποια δε προσπάθεια παράθεσης λογικών επιχειρημάτων αντιμετωπιζόταν με επιθετική περιφρόνηση. Για παράδειγμα, προέταξα το επιχείρημα ότι εδώ δεν μιλάμε για κάποιες αόριστες φήμες ή για κάποια tweet, αλλά για άρθρα τριών τουλάχιστον από τις πιο παλαιές και με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα αμυντικές ιστοσελίδες της χώρας. Συνακόλουθα, από τη στιγμή που τα άρθρα αυτά δεν διαψεύδονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ο καθένας δικαιούται να υποθέσει ότι όντως κάτι συνέβη στον Έβρο. Η απάντηση των τρολ ήταν «σιγά μην ασχολείται το Υπουργείο Άμυνας με τον κάθε αναξιόπιστο».

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Μα θα κάνουμε πόλεμο για την ΑΟΖ! – Το χρονικό μίας προαναγγελθείσας κρίσης
Wednesday
03/06/2020
16:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΟΖ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ Εθνική Κυριαρχία ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Στ. Λυγερός
0

Σχόλιο GMR: Κρατούμε αυτό το άρθρο του Σταύρου Λυγερού, προσθέτοντας το εδώ επι της ουσίας καθησυχαστικό (ως προς την στρατιωτική μας ετοιμότητα) άρθρο- τοποθέτηση του συμβούλου του πρωθυπουργού επί θεμάτων Εθνικής ασφαλείας, κου Αλεξάνδρου Διακόπουλου.

._

 

Στ. Λυγερός, 2 Ιουνίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για το χρονικό μίας προαναγγελθείσας κρίσης. Η δημοσίευση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβέρνησης της αίτησης της κρατικής εταιρείας πετρελαίων ΤΡΑΟ προς το αρμόδιο υπουργείο για σεισμικές έρευνες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν. Ήταν εξαρχής σαφές πως το περιβόητο μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης για την αυθαίρετη οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών υπεγράφη για να εφαρμοσθεί, οπότε και “ο κόμπος θα φτάσει στο χτένι”.

Θεωρητικά το αίτημα της ΤΡΑΟ μπορεί με κάποιον τρόπο να παγώσει, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει δεκτό. Εάν ο Ερντογάν δεν ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει το αίτημα δεν θα είχε καν υποβληθεί. Η Τουρκία είχε επανειλημμένως προαναγγείλει ότι θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα των έξι μιλίων, αλλά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τις οποίες με το μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης επιχειρεί να αρπάξει.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
Wednesday
15/01/2020
02:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αντ. Παπαντωνίου ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
0

 

 

Αντ. Παπαντωνίου, 14 Ιανουαρίου 2020

 

 

Ν. 2292/1995 Φ.Ε.Κ. 35Α

Οργάνωση και Λειτουργία Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Διοίκηση και Έλεγχος των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλες Διατάξεις.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι

Εθνική Άμυνα

Άρθρο 1παρ.1

Γενικά

Η Εθνική Άμυνα περιλαμβάνει το σύνολο των λειτουργιών και δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται από το Κράτος, με σκοπό την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας και της ασφάλειας των Πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων!

 

Μετά από την παράθεση του σκοπού ύπαρξης των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ακριβώς καθορίζεται στον οικείο Νόμο, εγώ αντί σχολίων και επειδή δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια και οι βαθυστόχαστες αναλύσεις θα αναφερθώ μόνο στη έννοια που έδωσε ο εκ των Μεγάλων Φιλοσόφων της Αρχαιότητας ΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ στη λέξη ΦΙΛΟΤΙΜΟ, για την οποία μάλιστα ακόμα και ο σύγχρονος Έλληνας επαίρεται ότι είναι η μία από τις τρεις λέξεις που ΔΕΝ υπάρχουν σε άλλες Γλώσσες. Λοιπόν:

« Το φιλότιμο για τον Έλληνα είναι σαν την αναπνοή. Ένας Έλληνας δεν είναι Έλληνας χωρίς αυτό. Αυτός θα μπορούσε κάλλιστα να μην είναι ζωντανός »-!!!!!

Την αναφορά αυτή του Μεγάλου αυτού Αρχαίου Φιλόσοφου την αφιερώνω με περίσκεψη στους νυν Συναδέλφους μου!!!

Αθήνα 14-1-2020

Αντώνης Παπαντωνίου

Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.)-Νομικός

===============================

συνημμένες φωτο από την GMR