ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΚΚΕ: Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για «ΝΑΤΟϊκά νησιά» ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους
Tuesday
17/01/2023
00:08 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ Εθνική Κυριαρχία Κυρ. Μητσοτάκης Ν.Δ. ΝΑΤΟ
0

Σχόλιο GMR: Σχετικές της πολεμοχαρούς εγκληματικής αποβλάκωσης κυβερνώντων και κυβερνωμένων, οι νεότερες πρωθυπουργικές δηλώσεις, και “φυσικά” και οι φιλοναζιστικές, ΝΑΤΟΪΚΟ/ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ Συγχωρο-συγχαρητηριοχάρτι σε Τάγμα Αζόφ-Χρυσαυγήτικο και λοιπό Ακροδεξιό “Πατριωτισμό”!, “συνεπές” δε συμπλήρωμα για την πληθυσμιακή διάσωση του έθνους το άκρως πατριωτικό Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνέδριο με θέμα «Δημογραφικό – Η Μεγάλη Πρόκληση».

_.

 

 

 

 

Newsbeast-ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 15 Ιανουαρίου 2023

 

 

 

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΚΚΕ με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη και την αναφορά του σε Νατοϊκά νησιά.

«Την ώρα που δυναμώνουν οι τουρκικές αξιώσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών, όπως και τα παζάρια για νέους εξοπλισμούς με κριτήριο την ενίσχυση των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, έρχεται ο πρωθυπουργός να χαρακτηρίσει τα ελληνικά νησιά ως “ΝΑΤΟϊκά νησιά”, ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους για ένα ειδικό καθεστώς στα νησιά και για λύσεις “συνδιαχείρισης” στο Αιγαίο, όπου τον πρώτο λόγο θα έχει το ΝΑΤΟ» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του, όπως αναφέρει συγκεκριμένα, «για τους εξοπλισμούς και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί «ΝΑΤΟϊκών νησιών».

Θυμίζουμε πως στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Αλεξανδρούπολη, ο Κυρ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και σχετικά με την πρόθεση του Αμερικανού προέδρου να παραχωρήσει F-16 στην τουρκική πολεμική αεροπορία. Ο πρωθυπουργός είπε πως «το τι θα κάνει το Κογκρέσο σε σχέση με το τουρκικό αίτημα είναι δικό του θέμα. Όμως θέλω να σας παραπέμψω σε δηλώσεις σημαντικών αξιωματούχων στο Κογκρέσο, οι οποίες λένε ξεκάθαρα ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να πουληθούν σύγχρονα οπλικά συστήματα στην Τουρκία είναι να αλλάξει η Τουρκία τη συμπεριφορά της. Και μέχρι στιγμής, όταν έχουμε μια χώρα η οποία δυστυχώς εξακολουθεί να κάνει υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και αυτό που ενδιαφέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ότι αυτά είναι νατοϊκά νησιά, είναι νησιά μιας σύμμαχης χώρας στο NATO, προφανώς αυτή είναι μια πρακτική η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί», συνεχίζοντας να παρουσιάζει ως «εγγυητές» ακόμα και για την ελληνική κυριαρχία στα νησιά ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.