ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

“Γύρισε φοβιτσιάρη να ιδείς τον εαυτό σου”
Friday
12/03/2021
13:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλέξ. Μουτζουρίδης
0

Σχόλιο GMR: Αφιερωμένο εξαιρετικά, στους αρνησιπάτριδες, δήθεν πούρους μαρξιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ=Αντί-προσώπου Σου (διαρκώς προεκλογικά επιθυμούντες προς τούτο, μηδέποτε συνεργαζόμενοι για τα εργατικά προβλήματα, ευχαρίστως όμως δεχόμενοι οι ίδιοι βοήθεια…) και μάλιστα προς δόξαν του Κράτους του Κράτους(*) ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και ΜΑΖΙ ΜΕ το μπαχαλοκουφοντινέϊκο. Συμπόρευση σεχταριστική με τους εικονολάτρεις της μη μαρξιστικής-λενινιστικής ( https://greek-market-research.com/clink/i-igemonia-ston-gkramsi/ ) ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ της “κομμουνιστικής” κρατοκρατίας επί της κοινωνίας (ΚΚΕ που κατάντησε —> https://greek-market-research.com/clink/kke-lykos-me-provia-provatoy/ ), ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ “αναρχο”τρομοκρατική με την ατομική τρομοκρατία (υποψηφια βουλευτής Ι.Κούρτοβικ κλπ), αλλά, επίσης ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, και με κάθε αριστεροπαγκοσμιοποιητική δόλια και εγκληματική παραπλάνηση όπως των ΣΥΡΙΖΑ-ΜέΡΑ25 , εδώ η διαδηλωσιακή τους (πέρα από την κοινοβουλευτική αποδοχή της μνημονιακής “κανονικότητας”) συνεργασία : https://greek-market-research.com/clink/oi-diadilosies-kke-antarsya-syriza-mera25/ .

(*) https://greek-market-research.com/clink/antimnimonio-antimnimonio-kai-to-kratos-toy-kratoys/

_.

 

 

 

 

Αλέξ. Μουτζουρίδης, 11 Μαρτίου 2021

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Ογδόη Μαρτίου κι ένας μήνας ολόκληρος αφιερωμένος, επίσημα από τον ΟΗΕ, στη γυναίκα και την ισότητα, ένα αίτημα και δικαίωμα τόσο παλιό και ωστόσο ανεκπλήρωτο. Η πληθώρα των δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ και ιδίως τα social media κινδυνεύει να μετατρέψει αυτές τις συμβολικές μέρες σε μια εθιμοτυπική συνθηματολογία. Η επίκληση της ισότητας καταλήγει συχνά να είναι αυτοσκοπός. Δεν ήταν πάντα έτσι, όμως.

Σχεδόν έναν αιώνα πριν, στην Ελλάδα, το γυναικείο κίνημα ήταν πέρα για πέρα ζωντανό, με ένθερμους υποστηρικτές, που με όλα τα καλά και τα ελαττώματά τους, έδιναν το στίγμα της χειραφετημένης γυναίκας, και μάλιστα σε μια εποχή που οι γυναίκες ‒ιδιαίτερα των κατώτερων λαϊκών στρωμάτων‒ γνώριζαν μια ζωή σκληρή, κοπιαστική και υποταγμένη στην πατριαρχία.

Το φεμινιστικό κίνημα έχει το δικό του Τύπο, ήδη από τα 1870, με την “Εφημερίδα των Κυριών”, της δυναμικής Καλλιρρόης Παρρέν να ξεχωρίζει. Τότε ετίθεντο στη δημόσια συζήτηση φλέγοντα θέματα, από τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ως την εκπαίδευση και την εκμετάλλευση των γυναικών στο χώρο εργασία. Η αποδόμηση των συντηρητικών στερεοτύπων για τη θέση της γυναίκας δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.