ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΕΛΙΣΜΕ – Πρώτος πρώτος σκοπός του ΕΛΙΣΜΕ
Tuesday
07/07/2020
14:24 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΙΣΜΕ
0

 

G-M-R, 7 Ιουλίου 2020

 

 

 

 

…διαβάζουμε στο παρακάτω απόσπασμα από την ταυτότητα αυτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, πώς σκοπός της κατ’ αρχήν/ως η σειρά παρουσίασης , είναι η ταύτιση εθνικών συμφερόντων και “ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης”.  Ας μας πουν πώς (βάσει ποιών ευνοϊκών για πατρίδα-λαό παραμέτρων) καθορίζεται και από ποιούς (βάσει ποιων συσχετισμών δυνάμεων/ψηφοφοριών εκπροσώπων κρατών αλλά και εκπροσώπων ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων), καθορίζεται η “ευρωπαϊκή ολοκλήρωση”. Εν συνεχεία, ας μας πουν επί ποίων Αρχών-Βάσεων, αρθρώνονται ο δημόσιος λόγος και η συμβουλευτική συμβολή του ΕΛΙΣΜΕ στην εκπλήρωση των εκάστοτε Εθνικών Συμφερόντων .

Για να βοηθήσουμε, τελείως ενδεικτικά, οι αρχές -βάσεις, της G-M-R και οι ειδικότερες στάσεις, για μικρά και μεγάλα ζητήματα, εθνικά και διεθνικά, ακολουθούν την δ.ά.δ.α. Δημοκρατίας-Αλληλεγγύης-Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας. Οι απορίες μας έχουν σχέση με την ανάγκη να γνωρίζουν οι πολίτες, σε τι είδους ΒΑΣΕΙΣ (συγκυριακές έως ευκαιριακές ή διαχρονικά επιβεβαιωμένες ως ΑΞΙΕΣ) στηρίζονται οι ενασχολήσεις με τόσο σοβαρά θέματα.

Αναμένουμε απαντήσεις.

 

Σκοπός του Ινστιτούτου είναι:

Η αδέσμευτη και αξιόπιστη άρθρωση δημοσίου λόγου -με γνώμονα τη συμβουλευτική συμβολή στην εκπλήρωση των εκάστοτε Εθνικών Συμφερόντων και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης- επί:

θεμάτων γεωπολιτικής (γεωστρατηγική, γεωοικονομία),

εξωτερικών και εσωτερικών θεμάτων εθνικού ενδιαφέροντος,

διεθνών θεμάτων, με έμφαση σε θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, …

ΕΛΙΣΜΕ- ΣΚΟΠΟΣ