ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ισπανία: «Οι μυστικές υπηρεσίες πίσω από τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη το 2017»
Saturday
19/02/2022
19:09 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ανδ. Κοσιάρης ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
0

Σχόλιο GMR: Αγαπητέ Ανδρέα Κοσιάρη, μήπως πρέπει να εξετάσεις δημοσιογραφικά-πολιτικά-ταξικά, τις παρεμφερείς εν Ελλάδι σχέσεις μυστικών υπηρεσιών και ρουβικωνομπαχαλέϊκου;

Μήπως πρέπει να εξετάσεις την σχετική εμπλοκή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ιδιαίτερα των ιδεολογικο/νομικών “κεφαλών” της, πχ Ιωάννα Κούρτοβικ, μηδενός ετέρου εξαιρουμένου;

Μήπως πρέπει να εξετάσεις την δική σου συμμετοχή στο σχήμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ (το οποίο διαλύεται σε κομμάτια, που υποτίθεται πως θα ανασυστήσουν τον κομμουνισμό, αυτόν (τον της ανταρσυα) που αντιστρατεύεται πρακτικά-ιδεολογικά-συστηματικά, την ιστορική συνέχεια και την εξελικτική πρόοδο (ακόμα και σε κομμουνιστική κατεύθυνση) του Έθνους (αλλά τα ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ κοινοβουλευτικά, αυτοδιοικητικά, επαγγελματικά, οφίτσια ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΑ).

_.

 

 

 

 

Ανδ. Κοσιάρης, 13 Ιαν. 2022

 

 

 

 

Υπόνοιες πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη στις 17 και 18 Αυγούστου 2017 ήταν οργανωμένες από τις ισπανικές μυστικές υπηρεσίες, άφησε ο πρώην αστυνομικός διοικητής Χοσέ Μανουέλ Βιγιαρέχο ενώπιον δικαστικών αρχών στην Ισπανία, όπως μεταδίδουν καταλανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Βιγιαρέχο έχει συνεργαστεί στενά για δεκαετίες με το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών (CNI), την ισπανική μυστική υπηρεσία, όμως τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί εναντίον του πρώην διοικητή της, Φέλιξ Σανθ Ρολδάν. Ο Βιγιαρέχο βρίσκεται στη φυλακή και κατέθεσε ενώπιον δικαστηρίου που εξετάζει υπόθεση παρακολουθήσεων συνομιλιών αστυνομικών και μελών των μυστικών υπηρεσιών, στην οποία εμπλέκεται.

«Συνέχισα να δουλεύω με το CNI μέχρι την τελευταία ημέρα. Δούλευα μαζί τους για να προσπαθήσω να φτιάξω το χάλι της περίφημης επίθεσης από τον Ιμάμη του Ριπόλ, που εν τέλει ήταν ένα σοβαρό λάθος από τον Σανθ Ρολδάν, ο οποίος δεν υπολόγισε σωστά τις συνέπειες τις διάπραξης μιας μικρής δράσης τρόμου στην Καταλονία», ήταν τα λόγια του Βιγιαρέχο τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

 

 

Ο Ιμάμης του Ριπόλ, Αμπντελμπάκι Ες Σάτι, θεωρείται ο ιθύνων νους πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη, τον Αύγουστο του 2017. Σκοτώθηκε σε έκρηξη στο σπίτι που νοίκιαζε στο Αλκανάρ της επαρχίας Ταραγόνα, στις 16 Αυγούστου 2017, μία ημέρα πριν οι συνεργοί του πραγματοποιήσουν επιθέσεις με φορτηγά οχήματα και μαχαίρια στη Λα Ράμπλα της Βαρκελώνης και την παραλιακή πόλη Καμπρίλς. Ο απολογισμός ήταν 16 θάνατοι και περισσότεροι από 150 τραυματίες, στη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία από τις βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη το 2004.

(more…)