ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Θα δικαιώσουμε στις ευρωεκλογές το καθεστώς Μητσοτάκη;
Wednesday
20/03/2024
00:20 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώργος Αϋφαντής Ειδημοσύνη
0

Σχόλιο GMR:  Μετά και την (εδώ–Διακήρυξη της Επιτροπής για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο) διερευνητική μας προσπάθεια είχαμε καταλήξει πως εκείνο το σχόλιο μας ούτε άδικο επρόκειτο να ήταν ούτε θα απείχε της πραγματικότητας, ήταν δε πλέον θέμα χρόνου να δούμε και τις απτές αποδείξεις.

 Με τούτη την ανάρτηση δεν μπορούμε παρά να αναφωνήσουμε, Ελλάς Ελλήνων υπερφίαλων !! :

Ας πάρουμε οι ίδιοι στα χέρια μας τις τύχες μας, ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας

Οι ποιοί ίδιοι, με ποιές δεδηλωμένες αλλά και επιβεβαιωμένες στην πράξη (πχ Αλληλεγγύη, λέμε τώρα…) ως τώρα Αρχές, με ποιό δεδηλωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, δηλαδή με ποιά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και με ποιόν τρόπο προτείνεται να αντιμετωπιστεί το καθένα ξεχωριστά αλλά και όλα μαζί;;;

Μα φυσικά, η ΕΠ.Ε.Κ.Κ είναι οι “ας πάρουμε οι ίδιοι…“!!!

Κάποια απορία;

Υστερόγραφο:   ο συγγραφέας του άρθρου ούτε που απάντησε στην παρακάτω σχετική επιστολή που του διαβιβάσαμε μέσω κοινού γνωστού (δεδομένου πως ο ίδιος δεν δέχεται απ’ ευθείας επικοινωνία “μ’ όποιον κι όποιον”):…

_.

 

 

 

 

Γιώργ. Αϋφαντής, 19 Μαρτίου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ως προς την Ελλάδα, το καθοριστικό διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών έγκειται στο ενδεχόμενο να επικυρωθεί και πάλι εκλογικά η ραγδαία διαδικασία  επιβολής καθεστώτος στην χώρα. Όσοι στις προηγούμενες εκλογές επιλέξαμε να μην συνταχθούμε με την προελαύνουσα οικογενειακή διακυβέρνηση ούτε με τους “αντιπολιτευόμενους” συνεταίρους της, σήμερα αισθανόμαστε καταθλιπτικό το βάρος του 41% στην καθημερινή λειτουργία του δημόσιου βίου, στις ίδιες μας τις ζωές!

Για παράδειγμα, σύμφωνα με την δικανική πεποίθηση της αρμόδιας εισαγγελικής λειτουργού, ο –κατά δημοσιεύματα– κομματάρχης της οικογένειας στον Κολωνό δεν βίασε το 12χρονο κορίτσι ούτε ακριβώς το εξέδιδε! Είχε, πολύ απλά, σεξουαλικές επαφές με το παιδί! Και  μόνον διευκόλυνε αλλότρια ακολασία, καθώς το συνόδευε για λόγους ασφαλείας (του εμπορεύματος!) στα ραντεβού, που ο ίδιος έκλεινε! Κρίνει ακόμη η εισαγγελεύς πως δεν αποδείχθηκε (με προσημειωμένα χαρτονομίσματα;) ότι ο Μίχος εισέπραττε την πληρωμή των πελατών! Ούτε καν αποδείχθηκε ότι αυτός  ήταν ο τελικός αποδέκτης  της πληρωμής! Μ’ αυτή λοιπόν την δεινή –ανεξάρτητη και αδέκαστη– “χειρουργική” ο κομματάρχης (και μαζί του ένα ολάκερο πολιτικό πλέγμα) απαλλάσσεται από τον βιασμό και την μαστροπεία ανήλικης. Κατηγορίες που θα μπορούσαν να στείλουν τον Μίχο για 10 πραγματικά χρόνια στα κάγκελα και ίσως  φρεσκάριζαν την μνήμη του ως προς το πελατολόγιο.

Για παράδειγμα, στο τρένο των Τεμπών (εκεί που πρακτικά επιβάτης θα μπορούσε να είναι το παιδί οποιουδήποτε, αλλά μόνον θεωρητικά του Πρωθυπουργού ή των Υπουργών του) η ανάκριση μέχρι πρόσφατα αδιαφορούσε για τα αδιάσειστα στοιχεία που κατέθεταν οι εμπειρογνώμονες των οικογενειών των θυμάτων, τεκμηριώνοντας έκρηξη και φωτιά από φορτίο ξυλολίου! Χρειάστηκε να ξεπεράσουν το 1.400.000 οι υπογραφές (για την κατάργηση της ετεροδικίας/ασυλίας των Υπουργών) για να ευαισθητοποιηθεί η εισαγγελία του Αρείου Πάγου και να δώσει εντολή να συμπεριληφθούν στον ανακριτικό φάκελο τα στοιχεία που προσκόμισαν οι συγγενείς των νεκρών.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

Πηγή: slpress.gr

 

Διακήρυξη της Επιτροπής για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο
Tuesday
12/03/2024
18:31 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώργος Αϋφαντής Ειδημοσύνη
0

Σχόλιο GMR: [Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να συγκροτήσουμε τον αρχικό πυρήνα ενός φορέα παρέμβασης με ειδικό σκοπό: την διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας σε Ελλάδα και Κύπρο!]

Δηλαδή, να πολιτευτούν.

Αυθόρμητα σκεφτόμαστε το πιο πάνω μια και από τα 15 άτομα της πρωτοβουλίας, τα 7, μας έχουν δώσει δείγματα, κατά περίπτωση,  υπερεγώ, πολιτικής θολότητας και  πολιτικού τυχοδιωκτισμού.

Η συλλογιστική αυτή δεν είναι εκτίμηση. Είναι απόροια συμπεριφοράς πολλών ετών. Όμως, επειδή η καταστάσεις γίνονται όλο και δυσκολότερες και μεγενθύνονται σε εξαιρετικά επικίνδυνο βαθμό με διακύβευμα την ίδια την υπόσταση της Πατρίδας, συνδυαζόμενο με την καλοπιστία του χαρακτήρα μας ως αφετηρία κάθε προσπάθειας μας, θα προσπαθήσουμε να διακρίνουμε, και στην περίπτωση αυτής της διακήρυξης,  τις προθέσεις  ελπίζοντας ότι κάτι έχει αλλάξει, έστω και τώρα.  Και τότε η συγνώμη είναι δίπλα μας.  Θέλουμε και ελπίζουμε να μπορέσουμε να την ζητήσουμε. 

_.

 

 

 

 

SLpress-Ειδήσεις, 12 Μαρτίου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Συγκροτήθηκε αυτές τις ημέρες φορέας ειδικής πολιτικής παρέμβασης με την επωνυμία “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο” (ΕΠΕΚΚ). Η Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα Διακήρυξη, την οποία υπογράφει ένας πρώτος πυρήνας αποτελούμενος από κοινωνικά στελέχη. Η Διακήρυξη είναι ανοικτή για συνυπογραφή.

Παρακάτω δημοσιεύουμε τους αρχικούς υπογράφοντες και στη συνέχεια το κείμενο της Διακήρυξης.

 • Αποστολόπουλος Απόστολος, δημοσιογράφος.
 • Αϋφαντής Γιώργος, Πληρεξούσιος Υπουργός Α΄ ε.τ.
 • Γιατράκος Ανδρέας, μουσικός παραγωγός – επιχειρηματίας.
 • Κακαρελίδης Γιώργος, τέως Καθηγητής εφαρμογών Στατιστικής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
 • Καλεντερίδης Σάββας, Συνταγματάρχης ε.α. – γεωπολιτικός αναλυτής.
 • Κούβελας  Δημήτρης, Καθηγητής Ιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
 • Καραμολέγκος Γιάννης, οικονομολόγος.
 • Λαυρέντζος Αναστάσιος, σύμβουλος επιχειρήσεων.
 • Μακαρώνας Κυριάκος, δικηγόρος.
 • Μαρούπα Ειρήνη, δικηγόρος.
 • Μπούτος Γιώργος, Προϊστάμενος (ε.τ.) της Διεύθυνσης Επεξεργασίας Νομοθετικών Πράξεων και Κανονιστικών Διοικητικών Πράξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
 • Οικονομίδης Αλέξανδρος, μαθηματικός-μηχανουργός.
 • Σοφούλης Εμμανουήλ, καθηγητής – επιχειρηματίας.
 • Τσιμέκας Γιώργος, Αντιπρόεδρος (ε.τ.) του Συμβουλίου της Επικρατείας.
 • Χρυσανθόπουλος Λεωνίδας, Πρέσβυς ε.τ.

Διακήρυξη

1) Το καίριο πολιτικό ζήτημα της χώρας είναι η κατοχύρωση και η υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Αποτελεί την προϋπόθεση για να αντιμετωπισθούν με πιθανότητες επιτυχίας τα επί μέρους οξύτατα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.

2) Δεν θα υπάρξει στην Ελλάδα κοινωνική δικαιοσύνη, υγεία, παιδεία, σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, κράτος δικαίου, παραγωγή, και οικονομική ανάπτυξη, όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης. Όσο η Ελλάδα «ανήκει στη Δύση», ή στην όποια «σωστή πλευρά της Ιστορίας». Όσο το Ελληνικό εθνικό συμφέρον προσδιορίζεται από τις επιταγές της Ουάσιγκτων, των Βρυξελλών, του Βερολίνου ή, γιατί όχι, και της Άγκυρας! Η πρόταξη ξένων  συμφερόντων  και η μονοσήμαντη υπαγωγή της Ελλάδας σ’ αυτά συνιστά διαχρονικό πρόβλημα των εκάστοτε Ελληνικών κυβερνήσεων. Ο κανόνας αυτός, σε συγκεκριμένες ιστορικές στιγμές, κάμφθηκε από απόπειρες ανατροπής του. Ωστόσο, εξακολουθεί να ισχύει καταθλιπτικά  σήμερα.

3) Από την επανάσταση του 1821, οι Έλληνες αγωνίζονται για ελευθερία και δημοκρατία. Για τα ιδανικά αυτά  καταλύσαμε πριν 49 χρόνια το ξενοκίνητο δικτατορικό καθεστώς. Σήμερα, όμως, η ελευθερία και η δημοκρατία  που έχουμε  συνιστούν  διακηρύξεις κενές περιεχομένου. Η συνεχιζόμενη Τουρκική κατοχή στην Κύπρο είναι το διαρκές τίμημα που πληρώνουμε για τον κίβδηλο κοινοβουλευτισμό της Μεταπολίτευσης. Τίμημα που κινδυνεύει ν’ αποδειχθεί  απλή προκαταβολή! Γιατί όπως η Χούντα δεν ξεφύτρωσε  τυχαία αλλά μέσα στο  θερμοκήπιο  συγκεκριμένης ξένης εξάρτησης, οι Κοινοβουλευτικοί της διάδοχοι συνειδητά εκεί επιλέγουν έκτοτε να  παραμένουν. Γι` αυτό τον λόγο σήμερα, κατρακυλώντας  στον κατήφορο του εθνικού ευτελισμού που σηματοδότησε η Συμφωνία των Πρεσπών, καταλήγουμε  να  βιώνουμε την μεθοδευμένη εκχώρηση Ελληνικού εδάφους  χάριν  δήθεν της «ειρήνης». Στην πραγματικότητα, όμως, χάριν της συνοχής και λειτουργικότητας του ΝΑΤΟ.

4) Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ αποτελούν πεδία ισχυρής γεωπολιτικής αντιπαράθεσης αντιρρόπων  εθνικών συμφερόντων. Είναι προσωρινοί, διεθνικοί οργανισμοί φτιαγμένοι πρωτίστως για να επιβάλλουν τα τρέχοντα συμφέροντα των ισχυρών. Δεν είναι υποκατάστατα της πατρίδας μας. Αποτελούν χώρους διαρκούς πάλης και συγκρότησης ευμετάβλητων διεθνών συσχετισμών. Συνεπώς, στα fora αυτά η Ελλάδα οφείλει να μετέχει ενεργά προκειμένου να προωθεί  και όχι ν’ απεμπολεί τα ιδιαίτερα –και οπωσδήποτε μείζονα– εθνικά της συμφέροντα, τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και του Έθνους! Η οικονομική εξάρτηση της χώρας, που προκύπτει από την ανάγκη εξυπηρέτησης δημόσιου χρέους 406,5 δις ευρώ, είναι οδυνηρά υπαρκτή. (Bold-υπογράμιση της GMR) Όμως, δεν μπορεί να συνιστά μόνιμη, βολική πρόφαση υποτέλειας. …..

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

«Υπηρεσίες του ΥΠΕΞ είπαν στο ΓΕΕΘΑ να μην γίνει η αποστολή στη Λιβύη»! Αποκάλυψη από τον Γ.Αυφαντή
Tuesday
26/09/2023
00:30 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΓΕΕΘΑ Γιώργος Αϋφαντής ΛΙΒΥΗ ΥΠΕΞ
0

Σχόλιο GMR: Σημαντικό και δεν πρέπει να αφεθεί στην κακή τύχη του, αν τυχόν, είτε η αναφορά του Γιώρ. Αϋφαντή τεθεί στο Αρχείο, είτε κουκουλωθεί με οποιονδήποτε τρόπο, διότι υπάρχει η βάσιμη ένδειξη πως Ελληνες εστάλησαν άνευ σοβαρού λόγου στο στόμα του λύκου: “Ο Γιώργος Αϋφαντής, προέτρεψε τις εισαγγελικές αρχές να ζητήσουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ επιτελών του ΓΕΕΘΑ και αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΕΞ, από όπου – όπως εκτίμησε – θα υπάρξουν ευθύνες με ονοματεπώνυμο.

_.

 

 

 

Γιώργ. Αϋφαντής, 22 Σεπτεμβρίου 2023

 

 

 

 

 Το ΥΠΕΞ είχε εκφράσει τις διαφωνίες του για την αποστολή στη Λιβύη, ειδικά μετά από την αλλαγή αεροδρομίου προσγείωσης. Δεν εισακούστηκε από το ΓΕΕΘΑ. Τις αποκαλύψεις κάνει ο πρέσβης ε.τ Γιώργος Αυφαντής, ο οποίος επισημαίνει την ασύλληπτη προχειρότητα στο σχεδιασμό της επιχείρησης και θέτει σοβαρότατα ζητήματα για τις ευθύνες της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ.

 

Οι κρίσιμες υπηρεσίες του ΥΠΕΞ, λέει, ειδοποίησαν εγκαίρως το ΓΕΕΘΑ για τις ενστάσεις τους για την τελική πραγματοποίηση της αποστολής από τις πληροφορίες που λάμβαναν από την περιοχή, ωστόσο το ΓΕΕΘΑ,  προτάσσοντας ως φαίνεται τις επικοινωνιακές ανάγκες μιας τέτοιας αποστολής, έστειλε το προσωπικό του και εθελοντές πολίτες διερμηνείς, ως “πρόβατα επι σφαγή” στη Λιβύη.

Ο Γιώργος Αϋφαντής, προέτρεψε τις εισαγγελικές αρχές να ζητήσουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ επιτελών του ΓΕΕΘΑ και αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΕΞ, από όπου – όπως εκτίμησε – θα υπάρξουν ευθύνες με ονοματεπώνυμο.

«Στην Ιαπωνία θα είχαν κάνει χαρακίρι», λέει χαρακτηριστικά ο κ.Αυφαντής.

Ο κ. Αυφαντής αναφέρεται σε όλα τα πρόσφατα γεγονότα που έχουν πλήξει την εικόνα των Ενόπλων Δυνάμεων, το τελευταίο διάστημα και αναρωτιέται ,τι άλλο πρέπει να συμβεί «για να καταλάβουμε ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά που του έχουμε εμπιστευθεί»!

 

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης του πρέσβη ε.τ Γιώργου Αυφαντή και στις 21:00 το βράδυ δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του ,στην οποία μιλά για τα ελληνοτουρκικά, μετά και από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν. Είναι συγκλονιστικά τα όσα λέει.

 

 

Πηγή: militaire.gr

 

 

Πώς μπορούν οι πολίτες να προασπίσουν το εθνικό συμφέρον
Tuesday
29/08/2023
10:19 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώργος Αϋφαντής Εθνική Ανεξαρτησία Εθνική Κυριαρχία Εξωτερική Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
0

 

 

 

 

 

Αϋφαντής Γιώργος, 28 Αυγούστου 2023

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ενώ η παγκόσμια γεωπολιτική πραγματικότητα μεταβάλλεται ραγδαία, το εγχώριο σύστημα εξουσίας έχει υποτάξει την όποια θεώρηση του ελληνικού εθνικού συμφέροντος στην ρευστή, όσο και αντιφατική αντίληψη περί υπερτέρου συμφέροντος του Δυτικού Κόσμου. Με το πρόσχημα της «σωστής πλευράς της Ιστορίας», οι κυβερνώντες –μαζί και όσοι δήθεν τους αντιπολιτεύονται–φαλκιδεύουν την ανεξαρτησία της χώρας και το εθνικό συμφέρον, προκειμένου να εξασφαλίσουν στήριξη από τον ξένο παράγοντα στην ιδιοτελέστατη διακυβέρνησή τους.

Οι παραινέσεις  του ΝΑΤΟ για ικανοποίηση των εκπεφρασμένων, ωμών τουρκικών απαιτήσεων σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας, παρουσιάζονται από το ελληνικό πολιτικό σύστημα σαν ανωτέρα βία που επιτάσσει θυσίες, τις οποίες οι Έλληνες πολιτικοί με διπλωματική δεινότητα θα περιορίσουν τάχα στις απολύτως απαραίτητες…

Μόνον μετά τις πρόσφατες διπλές εκλογές, ο Έλληνας πρωθυπουργός θεώρησε επιβεβλημένο να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, μέσω του “καθεστωτικού” ΣΚΑΙ, ότι θα διαπραγματευθεί για τον πυρήνα των διαφορών μας με την Τουρκία, επισημαίνοντας ότι θα απαιτηθούν «υποχωρήσεις από τις αφετηριακές μας θέσεις».

Δεν προσδιόρισε ούτε τις θέσεις ούτε ποιες υποχωρήσεις. Κατά την έκφραση της –εξ αγχιστείας συγγενούς του– δημοσιογράφου, έκφραση στην οποία ο πρωθυπουργός δεν αντίλεξε, οι υποχωρήσεις «ενδεχομένως αφορούν απομείωση της κυριαρχίας μας στα νησιά». Από τα πλέον έγκυρα χείλη, συνεπώς, γνωρίζουμε ότι επίκεινται διαπραγματεύσεις, στις οποίες θα κάνουμε άξιες λόγου υποχωρήσεις.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr