ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Το βαρύ κόστος του brain drain για την Ελλάδα με αριθμούς
Friday
21/02/2020
03:37 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Παρλιάρος
0

Σχόλιο GMR: Η σημερινή κρίση είναι κρίση δημοσίου χρέους”, αλλά δεν πρόκειται για απλά λανθασμένες επιλογές, πρόκειται για ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ (έξωθεν, εθελοεφαρμοζόμενες έσωθεν) ΕΠΙΛΟΓΕΣ, αρμοδιότητας των ποινικών δικαστηρίων (αυτών που η δοτή ηγεσία της Δικαιοσύνης εμποδίζει να λειτουργήσουν σωστά στα μεγάλα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ και ΤΑΞΙΚΑ ζητήματα).

 

 

 

Δημ. Παρλιάρος, 19 Φεβρουαρίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Το brain drain αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για την χώρα, την κοινωνία, την οικογένεια, τα ίδια τα άτομα και τις επιχειρήσεις. Η έννοια της μετανάστευσης, βέβαια, υπάρχει από όταν υπήρξαν άνθρωποι στη Γη. Με τον όρο μετανάστευση ορίζεται «η μετακίνηση ομάδων ατόμων από τη μόνιμη χώρα διαμονής τους σε μια άλλη χώρα όπου δεν έχουν την ιθαγένεια, με σκοπό την μόνιμη εγκατάσταση και διαβίωση για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων είναι η εργασία ή η εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών ζωής».

Στον 20ο και 21ο αιώνα το φαινόμενο της μετανάστευσης έχει αλλάξει. Η παγκοσμιοποίηση και η δημιουργία ενός διεθνούς διαδραστικού περιβάλλοντος έχουν μεταβάλει τη φύση του φαινομένου, το οποίο έχει πλέον διαφορετικά χαρακτηριστικά. Η βελτίωση των μεταφορών και των τηλεπικοινωνιών και η ενσωμάτωση των εθνικών οικονομιών στο διεθνές σύστημα έχουν δώσει νέες μορφές και διαστάσεις στο φαινόμενο. Μία από τις μορφές που η διεθνής μετανάστευση μπορεί να λάβει αφορά τη μετακίνηση ατόμων με υψηλή ειδίκευση από τις λιγότερο προς τις περισσότερο αναπτυγμένες χώρες.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr