ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η κρυφή αγάπη του νεοφιλελευθερισμού για το βρώμικο χρήμα
Thursday
18/01/2024
15:09 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Διαφθορά Καπιταλισμός Κώσ. Μελάς Νεοφιλελευθερισμός οργανωμένο έγκλημα
0

Σχόλιο GMR: [Από τη μία προχωρεί σε μια ακατάσχετη νομοπαραγωγή των Κοινοβουλίων με στόχο την πάταξη της διαφθοράς. Από την άλλη, η ίδια η πολυνομία, ουσιαστικά, θωρακίζει τη διαφθορά. Ταυτόχρονα, όμως, το κράτος απελευθερώνει νομοθετικά όλες εκείνες τις οικονομικές λειτουργίες που επιτρέπουν την εμφάνιση της διαφθοράς και επιβιώνουν από αυτήν. Στην καλοπροαίρετη εκδοχή αυτού του σχήματος θα λέγαμε ότι το κράτος “κυνηγάει την ουρά του”.] Μας λέει ο αρθρογράφος Κ.Μελάς.

Γι’ αυτό (δηλαδή, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και σε ολες τις τις διαστάσεις, εύρος-βάθος-μέγεθος, η παραβατικότητα που ελίσσεται στα πλοκάμια της πολυνομίας), οφείλουμε πάντα, ερευνώντας-τεκμηριώνοντας-καταγγέλλοντας το άδικο, να στηριζόμαστε οπωσδήποτε στην παραβίαση βασικών και θεμελιωδών δικαιϊκών αρχών, αυτές να τις κατανέμουμε καταγγελτικά και στα επιμέρους άρθρα της πολυνομίας (και να συνδέουμε τις πολλές διαφορετικές πλευρές του άδικου, την πολυπαρανομία, με τους πολλούς ξεχωριστούς νόμους/πολυνομία), αλλά και αντίστροφα.

 

Με αυτή την μέθοδο οφείλουμε να αντιστεκόμαστε στην “πολιτική εγκληματικότητα” στην οποία αναφέρεται ο αρθρογράφος Κ.Μελάς: [Οι κυβερνήσεις, στις δυτικές δημοκρατίες τείνουν να λειτουργούν σαν ιδιωτικοοικονομικές επιχειρήσεις με συνεταίρους μονοπωλιακά και ολιγοπωλιακά συγκροτήματα. Νομοθετούν ενάντια σε οποιονδήποτε ορθολογισμό της αγοράς ή οποιονδήποτε υγιή ανταγωνισμό.

Ο νεοφιλελευθερισμός της μαζικοδημοκρατικής εποχής είναι το καθεστώς της πολιτικής-επιχειρηματικής ανομίας ανοιγμένο σε πλανητικά μεγέθη.]

Και μάλιστα, να κατακεραυνώνουμε τους “αριστερούς” που μετά βδελυγμίας απορρίπτουν την διεκδίκηση εφαρμογής του Ισχύοντος Δικαίου, προβάλλοντας το “αριστερό” αξίωμα, “το θέμα δεν είναι νομικό-το θέμα είναι πολιτικό”.

Αν το ποινικό αδίκημα βαφτίζεται πολιτική διαφορά, τότε κάτι βρώμικο τρέχει με τους “αριστερούς” νονούς της βάφτισης.

Πολιτική διαφορά μπορεί να είναι όποια διαφορά δεν εισέρχεται στην πολιτική με καταπάτηση νόμων-συντάγματος-δικαιωμάτων.

Αν μάθουμε αυτό το μάθημα, δεν θα χρειαζόμαστε “αριστερούς” να μας καθησυχάζουν πως θα βρούμε το δίκιο μας στην δευτέρα (μετά το 1917) παρουσία της “εξουσίας όλης στο κόμμα”, αντί βεβαίως της “εξουσίας όλης στσ σοβιέτ” που προσπάθησε ανεπιτυχώς στην μικρή του (και με την τραγικότητα υου λάθους της κατάπνιξης στο αίμα της δικαιολογημένης εξέγερσης της Κροστάνδης) ζωή ο Λένιν.

_.

 

 

 

 

Κώστας Μελάς, 16 Ιανουαρίου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η όψιμη μαζικοδημοκρατική κοινωνία χαρακτηρίζεται από την καινοτομία που αφορά στην οικονομικώς λειτουργική ενσωμάτωση στον πυρήνα του μαζικοδημοκρατικού υστεροκαπιταλιστικού συστήματος, της “συστημικής διαφθοράς” και του οργανωμένου εγκλήματος. Ιδιαίτερα μετά τη δεκαετία του ’80 και την επικράτηση του ριγκανισμού και του θατσερισμού, με τη μονοδιάστατη “ενιαία σκέψη” και το νεοφιλελευθερισμό.

Μοχλοί προς αυτή την κατεύθυνση είναι τα χρηματιστήρια και το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Πρόκειται για αυτό που ονομάζεται “συμπερίληψη της διαφθοράς”. Το παραβατικό κανονικοποιείται και από ανωμαλία μετατρέπεται σε προϋπόθεση της ομαλής λειτουργίας του νεοκαπιταλιστικού μηχανισμού. Η διαφθορά τείνει να αυτοαναπαράγεται μαζί με ένα σύστημα κανόνων και αξιών. Αυτή είναι η σκοτεινή όψη του συστήματος, που παρότι διαφέρει από το νόμιμο ομόλογό του, απέχει πολύ από το να συνιστά ανομία.

Στις αναπτυγμένες χώρες, η ραγδαία αποβιομηχάνιση και η μεταφορά πλήθους παραγωγικών δραστηριοτήτων στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, επέτρεψε στην εικονική οικονομία των πληροφοριοποιημένων συναλλαγών να καταλάβει το προσκήνιο. Ο καπιταλισμός των χρηματιστηρίων και των υπηρεσιών είναι πλέον εγγενώς συνδεδεμένος με το οργανωμένο έγκλημα και κυρίως:

    • Με τα συστήματα αναθέσεων και προμηθειών στις δημόσιες εργολαβίες και στα εξοπλιστικά προγράμματα. Κατ’ επέκταση έχουμε τις δωροληψίες και το ξέπλυμα χρήματος με βασικά πλυντήρια, ύστερα από τους υπεράκτιους μεσολαβητικούς σταθμούς, τους μεγάλους νόμιμους τραπεζικούς οργανισμούς, το real estate, την αγορά Τέχνης κτλ.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Τεκμήρια διαφθοράς που καταστρέφει το κράτος και πριν και επί Μητσοτάκη.
Saturday
01/04/2023
03:31 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Διαφθορά ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Χρ. Πουγκιάλης
0

_.

 

 

 

Χρ. Πουγκιάλης(*), 31 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φθάνει στις εκλογές εν μέσω σκανδάλων (παρακολουθήσεις – υποκλοπές, οικονομικά με υπουργούς, βουλευτές, πολιτευτές της ΝΔ, το εθνικό έγκλημα του τρένου κλπ). Πρόσφατα ήρθε και η παραίτηση της Γενικής Διευθύντριας του ΙΚΥ καθηγήτριας Μαρίας – Ζωής Φουντοπούλου για λόγους κακοδιοίκησης/κακοδιαχείρισης.

Το ΙΚΥ, προβάλλοντας τύπους παρά ουσία, απάντησε μεταξύ άλλων: «ουδεμία παρανομία έχει διαπιστωθεί στη λειτουργία του Ιδρύματος από τους ελέγχους… [σ.σ. και από] τα προβλεπόμενα θεσμικά όργανα, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών πείθεται μόλις βλέπει ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο και οι Ευρωπαίοι ασκούν τους ελέγχους νομιμότητος. Όμως θα ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι, εάν είχαν διαβάσει το βιβλίο «Παιχνίδι με το Σύστημα» του Γεωργίου Μπούτου, από τις εκδόσεις Πατάκη, προλογιζόμενο από τον Αρεοπαγίτη ε.τ. Λέανδρο Ρακιντζή. Θα διαπίστωναν τεκμηριωμένα ότι

ουσιαστικός έλεγχος πολύ δύσκολα γίνεται από το ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο, όπως και από τους Ευρωπαίους.

Το βιβλίο αποτελεί μια άκρως στοιχειοθετημένη καταγγελία απίστευτης διαφθοράς του ιδίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον έλεγχο κακοδιαχείρισης στον ΟΕΕΚ (Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης). Αναφέρεται σε δειγματοληπτική διαπίστωση και τεκμηρίωση ζημίας του Δημοσίου ύψους έξι εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, αν γινόταν καθολικός έλεγχος η ζημία θα έφθανε σε αρκετές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ.

(more…)

Γουατεμάλα: Ποινή τετραετούς φυλάκισης σε πρώην εισαγγελέα αρμόδια για υποθέσεις διαφθοράς λόγω «κατάχρησης εξουσίας»
Friday
23/12/2022
13:40 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γουατεμάλα Διαφθορά ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
0

Σχόλιο GMR: Στην Ελλάδα που υπάρχει πλέρια δυνατότητα κοινωνικής δράσης, αν και μερικοί Εισαγγελείς και Δικαστικοί έδωσαν στον λαό και στην ιντελιγκέντσια (υποτίθεται στην λαϊκή πρωτοπορία…) τα κατά την δύναμή τους ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΜΑ δείγματα συμπαράστασης (βλέπετε μηνύσεις εσχάτης προδοσίας justiceforgreece – Μηνύσεις, δηλώσεις Σακελλαρίου Παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου κλπ), επικράτησε η πέμπτη φάλαγγα των αριστερών κομμάτων https://greek-market-research.com/clink/kke-lykos-me-provia-provatoy/, και https://greek-market-research.com/clink/diktyo-yperaspisis-dimokratikon-eleytherion-ypografes-synenteyxi-typoy/, https://greek-market-research.com/clink/mayroydeas-milios-lapavitsas-i-synergasia-tis-aristeris-apelpisias/, κλπ, και των τιμωρών των ηλιθίων https://greek-market-research.com/clink/oi-timoroi-ton-ilithion-epelaynoyn/, κλπ.

Εξαίρεση αποτέλεσε η στάση του Μίκη Θεοδωράκη https://greek-market-research.com/clink/mikis-theodorakis-2015-poia-einai-i-alithini-pragmatikotita/, στάση όμως που λόγω της αντικειμενικής του δυσκολίας να αναλάβει απολύτως προσωπικά-αδιαμεσολάβητα (βλέπε σωρείαν προστρεξάντων να πάρουν ηγετικές θέσεις στην Σπίθα, καμιά σχέση με το ήθος του Μίκη) το έργο της επαφής της Σπίθας με τον λαό, δεν απέδωσε και το χειρότερο, λοιδορήθηκε και εκ των έσω η καταγγελία του για εσχάτη προδοσία ως προς τα μνημόνια (το ανώτερο αλλά “κουτσό στην τελική” επίπεδο σε σχέση με αυτή την καταγγελία του Μίκη, και την σχετική συναγωνιστική κριτική λέξη προς λέξη της G-M-R, βλέπετε στον σύνδεσμο https://greek-market-research.com/clink/gnomateysi-toy-kathigiti-georgioy-kasimati-i-askisi-toy-dikaiomatos-kai-tis-ypochreosis-antistasis-kata-to-arthro-120-4-toy-syntagmatos/ ).

_.

 

 

 

 

newsbeastΚΟΣΜΟΣ, 17 Δεκεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

Η πρώην εισαγγελική λειτουργός αρμόδια για υποθέσεις διαφθοράς στη Γουατεμάλα, Βιρχινία Λαπάρα, καταδικάστηκε να εκτίσει τέσσερα χρόνια φυλάκιση για «κατάχρηση εξουσίας», έπειτα από δίκη που κατήγγειλαν οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η κατηγορούμενη Βιρχινία Λαπάρα είναι ένοχη για το έγκλημα της κατάχρησης εξουσίας κατά συρροή σε βάρος της δημόσιας διοίκησης» και «καταδικάζεται σε τέσσερα χρόνια» φυλάκιση, ανέφερε ο πρόεδρος του δικαστηρίου της πρωτεύουσας όπου διεξήχθη η διαδικασία, ο Όλι Γκονσάλες.

 

Πρόκειται για «δικαστικό παραλογισμό», αντέταξε η κυρία Λαπάρα, προφυλακισμένη για δέκα μήνες, που αναμένεται να αφεθεί ελεύθερη πρόωρα, μετά την καταβολή χρηματικού προστίμου.

Φεύγοντας από το δικαστήριο, με χειροπέδες στα χέρια, ενώ κάπου πενήντα υποστηρικτές της φώναζαν «η Βιρχινία είναι αθώα», και «κάτω οι διεφθαρμένοι», η κυρία Λαπάρα μπόρεσε να μιλήσει στον Τύπο.

Η ετυμηγορία, είπε, δημιουργεί «φρικτό προηγούμενο»: «Ποτέ ξανά εισαγγελέας δεν θα τολμήσει να ασκήσει δίωξη για υποθέσεις διαφθοράς».

«Η Βιρχινία Λαπάρα είναι κρατούμενη για λόγους συνείδησης, η οποία πληρώνει βαρύ τίμημα για το έργο της ως εισαγγελέας κατά της διαφθοράς», ήταν η αντίδραση της διευθύντριας του τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας που είναι αρμόδιο για την αμερικανική ήπειρο, της Έρικας Γκεβάρα Ρόσας.

Η κυρία Λαπάρα συνελήφθη και απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της στο πλαίσιο αυτής που περιγράφεται από πολλούς ως συνεχιζόμενη εκστρατεία πάταξης των εισαγγελέων που ερεύνησαν υποθέσεις διαφθοράς.

Όταν πήρε για τελευταία φορά προχθές Πέμπτη τον λόγο στη δίκη της, που άρχισε πριν από 18 ημέρες, η κατηγορούμενη δήλωσε, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της, θύμα διωγμού.

Πρόσθεσε πως οι κατηγορίες σε βάρος της αποτελούσαν την «εκδίκηση» του Ιδρύματος κατά της Τρομοκρατίας, το οποίο είναι γνωστό στη χώρα της κεντρικής Αμερικής διότι έχει υπερασπιστεί γουατεμαλτέκους πολιτικούς που κατηγορούνταν για διαφθορά και αξιωματικούς του στρατού που κατηγορούνταν για εγκλήματα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου (1960-1996).

Το ίδρυμα αυτό «δεν δρα κατά του τρόμου, ενσταλάζει τρόμο», είπε η πρώην επικεφαλής της ειδικής μονάδας της εισαγγελίας της Γουατεμάλας κατά της ατιμωρησίας (Fiscalía Especial contra la Impunidad, FECI) στην Κετσαλτενάγκο, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

«Εγκληματική συμμαχία»

Πέντε δικαστικοί της μονάδας αυτής, όπως κι ένα πρώην μέλος της Επιτροπής του ΟΗΕ κατά της ατιμωρησίας στη Γουατεμάλα (CICIG), έχουν συλληφθεί κι αντιμετωπίζουν δίκες για παρακώλυση της δικαιοσύνης ή κατάχρηση εξουσίας.

Οι ΗΠΑ έχουν εγγράψει τη γενική εισαγγελέα της Γουατεμάλας, την Κονσουέλο Πόρας, στον κατάλογο των «διεφθαρμένων» παραγόντων επειδή «επανειλημμένα εμπόδισε και υπονόμευσε έρευνες κατά της διαφθοράς στη Γουατεμάλα για να προστατεύσει πολιτικούς της συμμάχους και να εξασφαλίσει πολιτικές χάρες που δεν άξιζε», σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η θητεία της κυρίας Πόρας ανανεώθηκε για άλλα τέσσερα χρόνια από τον συντηρητικό πρόεδρο της Γουατεμάλας, τον Αλεχάντρο Γιαματέι, τον Μάιο.

Η CICIG, που δημιουργήθηκε το 2007, είχε σημαντική συμβολή στην αποκάλυψη του σκανδάλου απάτης και διαφθοράς στα τελωνεία, που οδήγησε στην παραίτηση και τη φυλάκιση του πρώην προέδρου Ότο Πέρες Μολίνα (2012-2015) και της αντιπροέδρου του Ροξάνας Βαλδέτι, που καταδικάστηκαν για κατάχρηση.

Έχοντας συναίσθηση πως οι έρευνες θα συνεχίζονταν, η πολιτική ελίτ και επιχειρηματίες πέρασαν στη δράση. Ο πρώην πρόεδρος Τζίμι Μοράλες (2016-2020), ο ίδιος στο στόχαστρο έρευνας για κατάχρηση με σκοπό τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας, παρότι δήλωνε παλαιότερα υποστηρικτής της CICIG, την κατηγόρησε πως υπερέβη τη δικαιοδοσία της κι έβαλε τέλος στην αποστολή της.

Έκτοτε, εξαπολύθηκε εκστρατεία «εκδίκησης από την εγκληματική συμμαχία στη Γουατεμάλα» εναντίον όσων «αποκάλυψαν τον μηχανισμό της διαφθοράς», έχει δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο η πρώην γενική εισαγγελέας Θέλμα Αλντάνα, η οποία κατέφυγε το 2019 στις ΗΠΑ.

Ο Χουάν Φρανσίσκο Σαντοβάλ, ο πρώην επικεφαλής της FECI, που παύθηκε τον Ιούλιο του 2021 από την Κονσουέλο Πόρας, επιμένει να λέει πως ο πρόεδρος Γιαματέι ενέχεται προσωπικά σε υποθέσεις διαφθοράς.

«Δεν θέλει να διενεργηθούν έρευνες για τις υποθέσεις στις οποίες μπορεί να εμπλέκεται», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κ. Σαντοβάλ, που είχε χαρακτηριστεί «πρωταθλητής του αγώνα κατά της διαφθοράς» από την Ουάσιγκτον.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Με αφορμή το σκάνδαλο Καϊλή – Άτυπη εξουσία στην ΕΕ οι λομπίστες
Wednesday
14/12/2022
19:20 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Βασ. Στοϊλόπουλος Διαφθορά Ε.Ε. Ευα Καϊλή λόμπινγκ
0

Σχόλιο GMR: Δεν απαιτείται σχόλιο μας, μια που ο κ. Γιώργος Βασσάλος έχει “σχολιάσει” σχετικά μέσω μιας ανάρτησης που η GMR βρήκε το 2018, την ανάρτησε τότε και παραθέτουμε ξανά στον αμέσως επόμενο σύνδεσμο.

ΕΕ: Ό,τι πουν οι εκπρόσωποι των εταιρειών

_.

 

 

 

 

Βασ. Στοϊλόπουλος, 13 Δεκεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Η συνταρακτική υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο στην οποία πρωταγωνιστεί η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, κατέδειξε για μια ακόμα φορά ότι τελικά η εξουσία σε οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα… “πολλά λεφτά” και βρίσκεται υπό την επήρεια μιας αδιαφανούς και χωρίς ίχνος νομιμοποίησης “πέμπτης εξουσίας”, τους λομπίστες.

Ανάμεσά τους βρίσκει κανείς πρώην πολιτικούς και Επιτρόπους, δικηγόρους, μάνατζερ, πράκτορες, ιδιοκτήτες ΜΚΟ, επαγγελματίες οικολόγους, τεχνοκράτες, εργατολόγους, κοινωνιολόγους, πανεπιστημιακούς καθηγητές, δημοσιογράφους, ακόμη κι εμπόρους. Είναι γεγονός ότι πάνω από 25.000 εξ επαγγέλματος λομπίστες δρουν σήμερα στις Βρυξέλλες, ενώ το ύψος της ετήσιας δαπάνης λόμπινγκ εκτιμάται πως ανέρχεται συνολικά στο 1,5 δισ. ευρώ (βλ. Lobbyismus in der EU).

 

Σύμφωνα με την ΜΚΟ Corporate Europe Observatory (CEO), την τελευταία επταετία ο επιχειρηματικός κόσμος αύξησε (κατά μέσο όρο) τις δαπάνες για θέματα λόμπινγκ στις Βρυξέλλες κατά περίπου 33%. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Apple, η οποία αύξησε τον προϋπολογισμό της από 750.000 ευρώ το 2015 στα 6,5 εκατομμύρια το 2022.

Στην πρώτη πεντάδα των επιχειρήσεων με τις μεγαλύτερες δαπάνες λόμπινγκ συγκαταλέγονται οι τέσσερις επιχειρήσεις της “Big Tech” (Apple, Google, META/FB, Microsoft), ενώ στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται και επιχειρήσεις της “Big Oil and Gas” (Shell, Exxon Mobil), αλλά και δύο μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις (Bayer AG, Volkswagen). Αναμένεται πως μετά την ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τα ενεργειακά λόμπι, ιδιωτικά και κρατικά, θα αυξήσουν κατά πολύ τα επόμενα χρόνια τις δαπάνες τους σε θέματα λόμπινγκ.

Ανάλογα με την εξειδίκευση και την εμπειρία τους τα λόμπι των Βρυξελλών συγκροτούν, σύμφωνα με το European Public Affairs Directory, τέσσερις ειδικές κατηγορίες : “Law firms”, “political consultancies”, “public relations consultancies” και “economic and management consultancies”. Στη σύνθεση των λόμπι περιλαμβάνονται όλων των ειδών οι ενώσεις (οικονομικές, συνδικαλιστικές, επιχειρηματικές, οικολογικές κλπ). Περίπου το 70% από αυτές έχουν καθαρά οικονομικούς προσανατολισμούς, το 20% αποτελείται από διάφορες ΜΚΟ (Greenpeace, Transparency International κ.α.) και μόνο το 10% αφορά ενώσεις, όπως καταναλωτές, συνδικάτα, αγρότες, κλπ.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Τι είναι τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση: Μία αδίστακτη γραφειοκρατική οργάνωση, η οποία αποδεικνύεται πως είναι και διεφθαρμένη… [video]
Wednesday
14/12/2022
16:02 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Διαφθορά Ε.Ε. Ευα Καϊλή λόμπινγκ Μιχ. Ιγνατίου
0

Σχόλιο GMR:   Από τη μια ο κος Ιγνατίου σωστά καταγγέλλει “Αντί να παραδεχθούν ότι δημιούργησαν ένα «δράκο», ενδιαφέρονται να σώσουν ένα γραφειοκρατικό σύστημα, το οποίο είναι αδίστακτο και δεν ενδιαφέρεται για τους λαούς της Ευρώπης. Τα παραδείγματα με τα Μνημόνια που επέβαλαν στην Ελλάδα και στην Κύπρο ομιλούν από μόνα τους. Φτώχευσαν δύο λαούς. Πολλοί ταλαιπωρούμαστε μέχρι και σήμερα, βυθισμένοι στην ανεργία και στα κόκκινα δάνεια.“, και από την άλλη, “Το σκάνδαλο αυτό καθ’ αυτό, αφορά μία Ελληνίδα ευρωβουλευτή, που προχώρησε στη ζωή της, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τις Βρυξέλλες, έχοντας να παρουσιάσει μία ζηλευτή πολιτική καριέρα.

Ποιά ζηλευτή καριέρα κύριε Ιγνατίου, αυτή των μνημονίων, του σφετερισμού λαϊκής κυριαρχίας-εσχάτης προδοσίας, με τα ψέματα, τους εκβιασμούς, τις εξαγορές, την καταστολή και τα αντίποινα;;;  =======================================================================

Λόγω της ατέλειωτης αρθρογραφίας με αφορμή την επ’ αυτοφόρω διάπραξη εγκλήματος χρηματισμού της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή και άλλων εχόντων σχέση με το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, παραθέτουμε εδώ στο τέλος της ανάρτησης τους σχετικούς συνδέσμους.

_.

 

 

 

 

Μιχ. Ιγνατίου, 14 Δεκεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

Διαβάζοντας τα δημοσιογραφικά κείμενα και τις αναλύσεις και παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων, για τις υποθέσεις δωροδοκίας στο σαθρό σύστημα των Βρυξελλών, μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι οι περισσότεροι …έπεσαν από τα σύννεφα!!!

Αυτή ήταν η πρώτη διαπίστωση… Δεν ήξεραν, δεν άκουσαν ποτέ τίποτα. Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών τα έκρυβαν όλα κάτω από το χαλί.

Η δεύτερη είναι ότι οι πιο πολλοί ρίχνουν μαύρο δάκρυ για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που δήθεν κινδυνεύει να καταρρεύσει από το σκάνδαλο. Και λένε πως πρέπει πάση θυσία να προστατευθεί το «οικοδόμημα» της ενωμένης Ευρώπης. Το διεφθαρμένο “οικοδόμημα”.

Αντί να παραδεχθούν ότι δημιούργησαν ένα «δράκο», ενδιαφέρονται να σώσουν ένα γραφειοκρατικό σύστημα, το οποίο είναι αδίστακτο και δεν ενδιαφέρεται για τους λαούς της Ευρώπης. Τα παραδείγματα με τα Μνημόνια που επέβαλαν στην Ελλάδα και στην Κύπρο ομιλούν από μόνα τους. Φτώχευσαν δύο λαούς. Πολλοί ταλαιπωρούμαστε μέχρι και σήμερα, βυθισμένοι στην ανεργία και στα κόκκινα δάνεια.

  • Αυτή είναι η Ευρώπη που οραματίστηκαν οι σοφοί ηγέτες της; Αυτοί οι πραγματικοί ηγέτες είχαν σχεδιάσει την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της αλληλοϋποστήριξης. Οι σημερινοί ηγέτες είναι ανάξιοι για να συνεχίσουν το έργο των σοφών της Ευρώπης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό. Έχει εξελιχθεί σε μία νεοφιλελεύθερη και καπιταλιστική οργάνωση, η οποία ξοδεύει δισεκατομμύρια σε «τρελούς» μισθούς για αξιωματούχους, ευρωβουλευτές και υπαλλήλους.

Πετάνε εκατομμύρια σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ), που είναι προσωπικά μαγαζάκια, και τα οποία δεν προσφέρουν τίποτα για τους σκοπούς, που υποτίθεται ότι ιδρύθηκαν για να υπηρετούν.

Χρησιμοποιούνται περισσότερο για να εκβιάζουν τους λαούς. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την απαράδεκτη δράση αυτών των ΜΚΟ όταν η Ε.Ε. προσπάθησε να επιβάλει το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν στους Έλληνες της Κύπρου. Προτίμησαν να τουρκοποιήσουν ένα ευρωπαϊκό λαό, αντί να τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την τουρκική λαίλαπα.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

Δείτε και τα σχετικά video στην ΠΗΓΗ

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Του ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ, Ναυτεμπορική – Το Κατάρ είχε ανοίξει τον δρόμο της διαφθοράς από το 2010: “Αγόρασέ τους”, ήταν το σύνθημα και οι ευρωβουλευτές ήταν ο στόχος…

zougla.gr Σκληρές αποκαλύψεις από πρώην συνεργάτιδα της Εύας Καϊλή

hellasjournal.com – Βαρύτατη καταγγελία Μιχάλη Τρεμόπουλου κατά πατέρα Καϊλή: Ανανήψας ακροδεξιός, βασικό εργαλείο συγκάλυψης στην «παράγκα» Ψωμιάδη

 

Politico: «Πρύτανης» του λόμπινγκ υπέρ Κατάρ η Καϊλή* Ποιά άλλα ονόματα εμπλέκονται
Tuesday
13/12/2022
15:02 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Διαφθορά Ε.Ε. Ευα Καϊλή λόμπινγκ
0

 

Σχόλιο GMR: Η G-M-R έχει ΠΙΚΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ από τις περί Δικαιωμάτων και Διαφθοράς ΔΗΘΕΝΙΕΣ, δηθενιές και θεσμικού και “Μη Κυβερνητικού” συχνά όμως κομματικού/κοινοβουλευτικού χαρακτήρα, (άλλες αξιόποινου χαρακτήρα-άλλες ιδιοτελώς και δολίως παραπλανητικές μικρότερου ή ως αξιόποινου βαθμού).

Στην ιστοσελίδα G-M-R υπάρχουν άφθονες τεκμηριώσεις αυτών των ΔΙΚΑΙΪΚΩΝ ΔΗΘΕΝΙΩΝ, τεκμηριώσεις σε ζητήματα ΕΡΓΑΣΙΑΣ και διασύνδεσης ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, καθώς και τεκμηριώσεις σε ζητήματα ΕΘΝΙΚΑ.

Αυτές οι τεκμηριώσεις προέκυψαν μετά απο τριπλοσυνδυασμένη αγωνιστικά/συνδικαλιστικά-Δικαιϊκά/Επιστημονικά-Πολιτικά/Οχι Κομματικά υπομονή και επιμονή, συνοδευόμενες/συμπορευόμενες και με συνέργειες και με σοβαρά ρήγματα απέναντι στην επικυρίαρχη εξουσία και τους ποικιλοτρόπως διαπλεκόμενους μαζί της.

Ιδιαίτερα επισημαίνουμε, σε συμπλήρωση του παρακάτω εκ του άρθρου αποσπάσματος, την αναλγησία ως κοινοβουλευτική/πολιτική αντιδικαιϊκή συνενοχή (σε εργατικά-εθνικά θέματα), των ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνενοχή που οι “αριστεροί” υπερασπίζονται με τα επιχειρήματα, “το θέμα δεν είναι νομικό-το θέμα είναι πολιτικό” και “μα πιστεύετε στην Ελληνική Δικαιοσύνη;“[σημ. G-M-R, το δεύτερο δια στόματος του αριστερού διανοούμενου(καλού)-νομικού Δ.Μ.].

 

Πρώην κοινοβουλευτικοί βοηθοί, ειδικά εκείνοι που έχουν δεσμούς με την ΜΚΟ «Πολεμήστε την Ατιμωρησία», βρίσκονται επίσης υπό έλεγχο. Η αστυνομία σφράγισε επίσης το γραφείο ενός άλλου κοινοβουλευτικού βοηθού που εργαζόταν για την ΜΚΟ και που υπηρετούσε ως βοηθός της ευρωβουλευτού του S&D Marie Arena.

Η Arena, η οποία κληρονόμησε την προεδρία της υποεπιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον Panzeri και συνεργάζεται στενά με το Fight Impunity, επιβεβαίωσε ότι το γραφείο του βοηθού της ήταν σφραγισμένο. Η Arena είπε ότι η ίδια δεν έχει ανακριθεί από την αστυνομία.

Σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό δίκτυο Ansa, ο Niccolò Figà-Talamanca έχει επίσης τεθεί υπό κράτηση. Είναι ο γενικός διευθυντής μιας άλλης ΜΚΟ, No Peace Without Justice. Με επίκεντρο τη διεθνή ποινική δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προώθηση της δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, η οργάνωση εδρεύει επίσημα στη Νέα Υόρκη και τη Ρώμη. Ωστόσο, έχει την ίδια διεύθυνση στις Βρυξέλλες με το Fight Impunity, στη Rue Ducale 21.

Ενδεικτικό των διασυνδέσεων του Panzeri, σημειώνει το Politico, «είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Bernard Cazeneuve και ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέρονται επίσης ως επίτιμα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τον Cazeneuve για σχόλιο το Σάββατο.

_.

 

 

 

 

hellasjournalπαραπολιτικά, 11 Δεκεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

Οι γνώστες μιλάνε για το «πιο σοβαρό», «πιο σοκαριστικό», «πιο κραυγαλέο» σκάνδαλο διαφθοράς που έχει πλήξει τις Βρυξέλλες εδώ και χρόνια, αναφέρει το Politico σε ανάλυσή του στην οποία επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τo Qatar gate των Βρυξελλών.

Και ενώ τελούμε εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων από τις βελγικές Αρχές, (στις 3 το μεσημέρι) η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε ήδη την αναστολή όλων των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή που απορρέουν από την θέση της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Η κ. Καϊλή διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ και από την ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ενώ με φόντο την υπόθεση ξέσπασε μια σκληρή κόντρα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης.

Εκτός της κ. Καϊλή, ακόμη τέσσερα άτομα προσήχθησαν και κρατούνται από τις βελγικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από το Γραφείο Καταστολής Διαφθοράς.

Ανάμεσά τους φέρεται να είναι ο σύντροφος της κ.Καϊλή αλλά και ο πατέρας της ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει με βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα.

Από τις έρευνες της βελγικής αστυνομίας εντοπίστηκαν μετρητά 600.000 ευρώ.

Στις ερωταπαντήσεις του το Politico σημειώνει τα εξής:

Ποια είναι η Εύα Καϊλή;

Ως μία από τους 14 αντιπροέδρους του Κοινοβουλίου, η Καϊλή είναι μία από τους πιο ισχυρούς παίκτες του θεσμού —και ως πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων μια διασημότητα στην πατρίδα της, την Ελλάδα, μια από τις πιο λαμπερές φιγούρες των Βρυξελλών.

(more…)

Ξυπνά ο “γίγαντας” εναντίον των διεφθαρμένων: Το σύστημα ξεπουλά την Κυπριακή Δημοκρατία στην Τουρκία…
Wednesday
24/02/2021
02:35 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Διαφθορά ΚΥΠΡΟΣ Μιχ. Ιγνατίου
0

 

 

 

Μιχ. Ιγναντίου, 20 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

Δεν μπορώ να πω ότι ΔΕΝ χαίρομαι για το γεγονός ότι άρχισε να παρατηρείται μία σοβαρή κινητικότητα από την πλευρά των πολιτών ώστε να τιμωρηθεί ο πολιτικός κόσμος για την διαφθορά που συνταράσσει την Κύπρο.

Η υποστήριξη μας είναι απόλυτη, αναδύεται μέσα από την καρδιά μας. Φτάνει να μην ποδηγετήσουν τις κινητοποιήσεις τα διεφθαρμένα κυπριακά κόμματα υπό την «προβιά» των αγανακτισμένων.

Και χαίρομαι ειλικρινά διότι όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια για την καταπολέμηση της διαφθοράς, μας μετρούσαν στα δάκτυλα του ενός χεριού. Λαμβάνουμε πολλά μηνύματα από αγανακτισμένους πολίτες, θύματα της πολιτικής και οικονομικής διαφθοράς. Και είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι όλοι, μα όλοι, αναφέρονται σε ονόματα, σε συγκεκριμένους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του νησιού.

  • Προσωπικά δέχθηκα άθλια και βρώμικη επίθεση από βασικό εκπρόσωπο του πολιτικού κόσμου, ο οποίος έκανε το παλικάρι της φακής εναντίον των διεφθαρμένων, μόνο που εστίαζε πάντα στους αντιπάλους του αμαρτωλού κόμματος του.
  • Με αποτέλεσμα ο εν λόγω να πανηγυρίζει ότι οδήγησε δήθεν σε γελοιοποίηση την προσπάθεια μας. Μόνο που λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Εμείς δεν σταματήσαμε ποτέ να διατηρούμε στην επιφάνεια τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Και στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Εν πάση περιπτώσει, σημασία έχει ότι κάποιοι άνθρωποι ξεκίνησαν να κατεβαίνουν στους δρόμους και να διαμαρτύρονται. Αλλά για να πονέσουν πραγματικά οι Κυπριοι πολιτικοί, απαιτείται ένα ισχυρό κίνημα που θα πάρει και θα σηκώσει το σύστημα, θα το κτυπήσει στη γη και να του λιώσει το κεφάλι. Και δεν ομιλούμε μόνο για τους πολιτικούς. Αλλά και για τους οικονομικούς παράγοντες του τόπου.

(more…)