ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η Ελλάδα βαδίζει προς μία νέα “παγίδα χρέους”
Monday
29/06/2020
22:43 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιάν. Σιάτρας ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ
0

Σχόλιο GMR:   Κατά το άρθρο, ή Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010-2012 και μετά ξεχρεοκόπησε (“μεταμνημονιακή κανονικότητα”). Τα νούμερα όμως του άρθρου, είναι αποκαλυπτικά και η χρεοκοπία διαρκής και εις το διηνεκές, όπως διαρκές είναι και το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας.

Πρόκειται για κλασσική περίπτωση μετατροπής του χρεώστη σε δούλο, όπως ομολογεί, χωρίς συναίσθηση της ομολογίας, και το παρακάτω απόσπασμα του άρθρου.

Υπεύθυνοι για το Έγκλημα είναι, πέρα από τον εξωτερικό παράγοντα, διαχρονικά από το 2010 ως σήμερα, ΠτΔ, ΠτΒ, Κυβέρνηση, αντιπολίτευση της Δουλικής Βουλής, η “τι κι αν είναι Κατοχή” πολιτευόμενη αντιμνημονιακή κομματοκρατία (νέο φρούτο μετά το 2010), συνένοχοι όπως, Ηγεσία της Δικαιοσύνης, ΜΜΕ, Συμβολαιογράφοι, Ηγεσία Αστυνομίας, Συνδικαλισμός, Ιντελιγκέντσια Μνημονιακή και μη ενεργούσα αντιμνημονιακή. Δηλαδή ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ-ΒΑΘΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.

Η Ελλάδα δε θα διακινδυνέψει να χρεοκοπήσει, όπως είχε συμβεί στην περίοδο 2010 – 2012, αλλά θα αναγκαστεί, για μία ακόμη φορά, να δεχτεί τους όρους κηδεμονίας που θα επιβάλουν, τότε, οι δανειστές. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητα άσκησης ανεξάρτητης εθνικής πολιτικής -και όχι μόνον οικονομικής.

._

 

 

Γιάννης Σιάτρας, 27 Ιουνίου 2020

 

 

 

 

Το κρυφό χρέος

Η Ελλάδα βαδίζει προς μία νέα “παγίδα χρέους”

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, στις 31/3/2020 ανέρχονταν στα 361,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Με βάση τις εκδόσεις χρέους που πραγματοποιήθηκαν από την 31/3/2020 και τις λήξεις έως την 30/6/2020, εκτιμάται ότι, στις 30/6/2020, το δημόσιο χρέος θα φτάσει στα 365,0 δισεκατομμύρια ευρώ.

Θα προσπαθήσουμε, με απλά λόγια και χωρίς πολύπλοκους όρους, να παρακολουθήσουμε τα πιθανά σενάρια εξέλιξης του δημοσίου χρέους κατά τα επόμενα χρόνια, ώστε να αντιληφθούμε τον κίνδυνο που, για μία ακόμη φορά, μας πλησιάζει.

Με βάση το αρχικό πρόγραμμα δανεισμού, όπως αυτό διατυπώνονταν πριν από την κρίση του κορωνοϊού, κατά το 2020, η χώρα θα δανείζονταν περί τα 8 έως 10 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι λήξεις των ομολόγων και των δανείων για το σύνολο του έτους έφθαναν στα 4,2 δισεκατομμύρια, περίπου.

Συνεπώς, με την προϋπόθεση ότι δε θα αυξάνονταν οι εκδόσεις βραχυπρόθεσμων τίτλων (έντοκα γραμμάτια), μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι, με βάση τα ισχύοντα πριν από την πανδημία, το δημόσιο χρέος της χώρας, στο τέλος του έτους θα έφτανε περίπου στα 362 δισεκατομμύρια ευρώ.

(more…)