ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Έγκλημα Τεμπών και η Μαρία Καρυστιανού αναζητά «εκείνον τον δικαστή»!
Monday
27/05/2024
04:05 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΗΧΗΤΙΚΑ Κυρ. Μητσοτάκης Μαρία Καρυστιανού Ν.Δ. Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Μ. Καρυστιανού: “Οι παρεμβάσεις λοιπόν στο χώρο ενός εγκλήματος με σκοπό τη συγκάλυψη αποτελούν σφετερισμό εξουσίας και σε αυτήν την περίπτωση επεμβαίνει κατευθείαν η δικαιοσύνη. 

_.

 

 

 

Μαρία Καρυστιανού, 25 Μαίου 2024

 

 

 

Σε συνέντευξη της  στη θεσσαλική τηλεόραση TRT, η Μαρία Καρυστιανού έθεσε το ερώτημα που κάθε πολίτης έχει για το έγκλημα των Τεμπών και όχι μόνο γι΄ αυτό:

 

«Χρειαζόμαστε έναν θαρραλέο δικαστή ο οποίος θα τολμήσει να εφαρμόσει τους νόμους.

Θα βρεθεί άραγε αυτός ο δικαστής στην Ελλάδα; Εδώ είναι το θέμα».

 

Η συνέντευξη της:

 

«Η εισαγγελία Λαρίσης ζήτησε να μεταβιβαστεί αυτό στις 22/4 αν δεν κάνω λάθος, επομένως το να πηγαίνει μια μέρα πριν κλείσει η Βουλή, αυτό σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται ως αμελλητί.

Θεωρούμε ότι είναι προκλητικό το ότι διαβιβάστηκε τόσο αργά και ουσιαστικά άνευ σημασίας γιατί πρακτικά θα αρχίσει η διερεύνηση μετά το πέρας των Ευρωεκλογών.

Συνεχίζεται η κοροϊδία εις βάρος μας, αυτό είναι τραγικό για μας.

Σκοτώθηκαν τα παιδιά μας και θέλουμε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει το συντομότερο δυνατό.

Το ότι παίρνουν συνεχώς παρατάσεις για τις εκλογές, αυτό μας ενοχλεί ιδιαίτερα και φυσικά δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό απέναντί μας.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν στο χώρο αυτό είναι πάνω από τις αρμοδιότητες και τη δικαιοδοσία που έχουν οι Υπουργοί.

Άρα συνεπώς δεν καλύπτονται από το άρθρο 86, δεν καλύπτονται από καμία ασυλία.

Εδώ χρειάζεται απλή εφαρμογή του νόμου.

Οι παρεμβάσεις λοιπόν στο χώρο ενός εγκλήματος με σκοπό τη συγκάλυψη αποτελούν σφετερισμό εξουσίας και σε αυτήν την περίπτωση επεμβαίνει κατευθείαν η δικαιοσύνη.

Χρειαζόμαστε έναν θαρραλέο δικαστή ο οποίος θα τολμήσει να εφαρμόσει τους νόμους.

Θα βρεθεί άραγε αυτός ο δικαστής στην Ελλάδα; Εδώ είναι το θέμα.

Ο εντολέας ήταν ο κύριος Μητσοτάκης, αυτό το γνωρίζουμε, το έχουν δηλώσει, το έχει δηλώσει ο υφυπουργός του πάρα πολλές φορές στον Τύπο, στην τηλεόραση, σε ραδιόφωνα, δεν είναι κρυφό, δεν το έχουν αρνηθεί, το γνωρίζουμε πολύ καλά.

Επίσης έχουμε δει τον κ. Μητσοτάκη από την αρχή, μην ξεχνάμε ότι το πρώτο 24ωρο βγήκε και δήλωσε ότι όλα οφείλονται στο ανθρώπινο λάθος.

Άρα παρενέβη άμεσα και κατευθείαν από το πρώτο 24ωρο μέσα στην υπόθεση.

Τη γνωρίζει πολύ καλά, ξέρει τι γινόταν αφού ήταν και ο εντολέας, επομένως περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να μας πει αν μπορούσε ο κ. Μητσοτάκης να έχει τέτοια παρέμβαση, ή όχι».

Ακούστε το σχετικό video στο πλήρες άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: militaire.gr

 

 

Δημήτρης Τσιπίδης: Να Ένας Άξιος Απόστρατος που Ασχολήθηκε με την Πολιτική!!!
Sunday
19/05/2024
23:53 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Δημ. Τσιπίδης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Ιωάννης Μανομενίδης
0

Σχόλιο GMR: Επειδή ακριβώς οι πολιτικοί, αλλά τονίζουμε και οι διανοούμενοι (που μερικοί θεωρητικά μόνο υποστηρίζουν το δίκιο), έχουν μειωμένη ευαισθησία ως επιθετική αναισθησία(*) για ζητήματα παραβίασης του ισχύοντος δικαίου, φθάσαμε σε ανεξέλεγκτα διεφθαρμένη και διαφθοροποιό εισαγγελικοδικαστική λειτουργία υπέρ ισχυρών και πολιτικών.

Όχι συνολικά ανεξέλεγκτη, διότι ασκούνται μεν και κατηγορητήρια/διώξεις, αλλά ως τελικό αποτέλεσμα κάθε εκδικαζόμενης υπόθεσης (οπότε η διαφθορά πλήττει και τους έντιμους εισαγγελείς που συνέταξαν τα τεκμηριωμένα κατηγορητήρια τα οποία δολίως κατέπεσαν ή δολίως “εξέπνευσαν” στην συνέχεια), όπου ο καταγγελλόμενος είτε είναι ισχυρός (εντός του πολιτικοοικονομικού συστήματος, δεν λέμε κοινωνικού διοτι στην κοινωνία δεν “μετράς” άνευ πολιτικής ή οικονομικής δύναμης), είτε λαδώνει (και αυτό ως ασφαλής λογική πιθανολόγηση).

(*) — όπως το αριστερό “αξίωμα”, “το θέμα δεν είναι νομικό, το θέμα είναι πολιτικό” και η δικαιολογία αριστερού νομικού (που ζεί απο την δικηγορία…) “μα πιστεύετε στην ελληνική δικαιοσύνη;”.

_.

 

 

 

 

Ι. Μανομενίδης-Δημ. Τσιπίδης , 25 Φεβρουαρίου 2012

 

 

 

 

Γνώρισα προσωπικά τον Δημήτρη Τσιπίδη, όταν ως εν ενεργεία Αξιωματικός διεκδίκησα την συμμετοχή των εν ενεργεία Αξιωματικών στις προηγούμενες εκλογές ΟΤΑ 2005 ή 2006 (δικαιούνται οι Υπαξιωματικοί κι οι στρατιώτες, όχι όμως οι Αξιωματικοί) και ανταλλάξαμε απόψεις επί του θέματος (είχα επικοινωνήσει τότε από όλους τους υποψήφιους Νομάρχες για να προβάλω το θέμα) κι έκτοτε δεν τον ξαναείδα, όμως διαβάζοντας την ιστορία του θεωρώ ότι μακάρι να είχαμε 10 συναδέλφους στρατιωτικούς, έντιμους όπως αυτός!

Στις 1 Μαρτίου γίνεται η Δίκη του, επειδή κατήγγειλε την πάγια τακτική απευθείας ανάθεσης δρομολογίων μαθητών αξίας €300.000.000, ετησίως (πράγματι, όσα λείπουν από τα ταμεία μας και θα μειώσουμε τον βασικό μισθό των πτωχών πλέον εργαζόμενων).

Διαβάστε κι αποφασίστε κατά συνείδηση αν αισθάνεστε υποχρέωση να είστε όσοι Θεσσαλονικείς εκεί παρόντες. Εννοείται ότι θεωρώ ότι ο ΣΕΕ πρέπει να λάβει θέση και να είναι παρών, όμως δεν είναι δικό μου θέμα, διότι εάν πραγματικά θέλει να διορθώσει τα κακώς κείμενα, είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν πολλά στελέχη του στην ίδια θέση (εκτός εάν θεωρείτε ότι η έντιμη πολιτική γίνεται σε κοσμικές αίθουσες). Είναι από αυτούς τους Αξιωματικούς που αισθάνομαι ότι δεν θα μετανιώσω ποτέ που του έσφιξα το χέρι, διότι μας τιμά με τη στάση του. 

Σπεύδω να παραθέσω αυτούσια την ανακοίνωση, όπως την έλαβα από άλλον συνάδελφο, για λόγους εύλογα επιδιωκόμενης δημοσιότητας, κι επιφυλάσσομαι να το διασταυρώσω, όμως την δημοσιεύω αυτούσια διότι είναι από τους συναδέλφους που κερδίζει επάξια τη θέση του στη σελίδα μου.

 

Το άρθρο που ακολουθεί είναι μια πραγματική και συγκλονιστική ιστορία,  

ενός συνέλληνα που ήθελε να αλλάξει τον κόσμο..

 

 

Αγαπητοί, φίλοι του αυτονόητου,

Έμπλεξα με τα πίτουρα και πάνε να με φάνε οι κότες!!!!!

Η ιστορία μου ξεκινάει από το καλοκαίρι του 2006. Αρχές του Ιουνίου αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική. Να προσφέρω στα κοινά. Έβαλα λοιπόν υποψηφιότητα για Νομάρχης Θεσσαλονίκης. Πίστευα ότι ο αγώνας γινόταν επί ίσοις όροις! Κούνια που με κούναγε! Ξέχασα να σας πω ότι μέχρι τότε και για 2 χρόνια ήμουν Γενικός Διευθυντής Β. Ελλάδος του ΛΑΟΣ, τρομάρα μου. Στραβωμάρα είχα; Μήπως είχα VERΤIGO; Ένα σύνδρομο που παρουσιάζεται στους Αεροπόρους, με συμπτώματα παραίσθησης. Δεν αντιλαμβάνεσαι αν πηγαίνεις δεξιά ή αριστερά. Ας αφήσω τις φτηνές δικαιολογίες, την μαλακία την έκανα, πρέπει να το παραδεχτώ. Το κακό είναι ότι παρ έσυρα μαζί μου κι άλλους. Όμως, πήρα τη διαβεβαίωση ότι θα είχα την πολιτική στήριξη του κόμματος. Ξανά, κούνια που με κούναγε! Θα μου πείτε, δεν ήξερες δεν ρώταγες;Ηθελέστα και παθέστα!Τέλος πάντων. Έξω από το γραφείο μου ”κρέμασα” ένα πανό, με το κύριο σύνθημα του συνδυασμού μου.

”ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ”!! Ξεκίνησα τον προεκλογικό μου αγώνα με έναν τρόπο που εγώ ήξερα. Στηρίχθηκα στις δικές μου γνώσεις, εμπειρίες, θέσεις, πολιτικές απόψεις άλλα κυρίως στα προσωπικά μου ”πιστεύω” σε ότι έχει σχέση με Πατρίδα, θεσμούς, δίκαιο, ηθική, αρχές και αξίες.

Μια μέρα προσήλθαν στο γραφείο μου μια ομάδα ανθρώπων για να μου μιλήσουν για ένα πρόβλημα τους. Ήταν τουριστικοί πράκτορες, ιδιοκτήτες λεωφορείων, οι οποίοι μου ανέφεραν για ένα θέμα που, ομολογουμένως, μέχρι τότε δεν γνώριζα. Τους άκουσα με προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θεωρώ ότι έτσι έπρεπε να κάνω. Επρόκειτο για την μεταφορά μαθητών. Εν συντομία, για όσους δεν γνωρίζουν, όπου δεν υπάρχει σχολείο, πρωτοβάθμιο ή δευτεροβάθμιο, το Κράτος είναι υποχρεωμένο να μεταφέρει τους μαθητές στο πλησιέστερο σχολείο. Σε όποιον Δήμο ή Κοινότητα δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία, ο Δήμαρχος οφείλει να δηλώσει αδυναμία και έτσι ακολουθεί μειοδοτικός διαγωνισμός, μεταξύ ιδιωτών πρακτόρων λεωφορείων. Όσοι συμμετέχουν, πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις(καταλληλότητα λεωφορείων, συνοδών, κτλ) και τελικά όποιοι προσφέρουν την καλύτερη τιμή, αναλαμβάνουν την μεταφορά των μαθητών. Συνέχισαν να μου λένε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα τους και μου ανέφεραν ότι, τα τελευταία χρόνια, όλοι οι διαγωνισμοί, περιέργως, κατέληγαν ”άγονοι” και όλα τα δρομολόγια πήγαιναν με απευθείας ανάθεση, σε συγκεκριμένες εταιρείες. Σταδιακά και μέσα σε λίγα χρόνια, από το 40% των δρομολογίων, κατέληξαν, από το2004 και μετά, ΟΛΑ τα δρομολόγια, στο 100%, να πηγαίνουν, ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, σε λίγους. Συμπτωματικά, αυτοί οι λίγοι, ήταν πάντοτε οι ίδιοι!!!Οι άνθρωποι ήταν απελπισμένοι. Μάλιστα για όσα μου είπαν, είχαν και αποδείξεις, χαρτιά διάφορα από πολλούς διαγωνισμούς που είχαν γίνει και ενώ αυτοί πρόσφεραν καλύτερες τιμές, οι διαγωνισμοί κρίθηκαν άγονοι και τις ”δουλειές τις έπαιρναν οι άλλοι, οι ίδιοι!!Αξίζει να τονίσω ότι όσα έγγραφα μου έδειξαν, τα είχαν πάρει από το υπεύθυνο τμήμα της νομαρχίας, ύστερα από εισαγγελική εντολή!!!! Εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού δεν μπορούσαν να ”σταυρώσουν” δουλειά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κλείσουν. Ήταν αγανακτισμένοι και ζήτησαν την βοήθειά μου.

(more…)

Καθυστερήσεις στην δίκη καταγγέλλει 35χρονος που υπέστη θρομβώσεις από το Astrazeneca
Thursday
09/05/2024
06:34 GMT+2
Κείμενα Γνώμης AstraZeneca ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΜΒΟΛΙΟ COVID19 ΠΟΛΙΤΕΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Τρία χρόνια τώρα, δεν έχει βρεθεί ένας άνθρωπος από την κυβέρνηση και από το ελληνικό Δημόσιο να σηκώσει ένα τηλέφωνο και να με πάρει να μου πει “είσαι καλά ρε φίλε, όλα καλά; Έχεις ξεπεράσει το πρόβλημά σου;”», σχολίασε ο κ. Μεταξάκης.]

Έχουν οι περισσότεροι άλλες ασχολίες, όπως να περιφέρουν εαυτούς καθημερινά στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, σε πολιτικοκοινωνικές εκδηλώσεις. Δε το θέλουν βρε αδελφέ ούτε να το ακούνε το παράπονο του κόσμου. Κι αυτή η αντιπολίτευση όμως (ακόμα και η εξωκοινοβουλευτική!), άαμα δεν είσαι οπαδός της, εχθρός της κανονικός αυτομάτως.

_.

 

 

 

 

slpress|ΕΙΔΗΣΕΙΣ, 8 Μαϊου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

«Έχω κάνει αγωγή και κατά της Astrazeneca και κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Το εμβόλιο μου προκάλεσε δύο θρομβώσεις, την μία σε κεντρική αρτηρία στο αριστερό πόδι και την άλλη στην αριστερή μου καρωτίδα», είπε σε συνέντευξή του στο Mega ο Αλέξανδρος Μεταξάκης, που υποβλήθηκε σε δύο πολύωρα χειρουργεία 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό του το 2020. Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα ξανά μετά την απόφαση της εταιρείας να αποσύρει πλέον το σκεύασμα, καθώς πλέον αρχίζουν οι εκδικάσεις μαζικών αγωγών εναντίον της στη Βρετανία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποσύρει τα εμβόλιά της επειδή πλέον δεν έχουν ζήτηση, όμως η αιτία φέρεται να είναι το γεγονός ότι μια μεγάλη νομική εταιρεία στη Βρετανία έχει αναλάβει τις αγωγές 51 Βρετανών που παρουσίασαν θρομβώσεις, δώδεκα από τις οποίες κατέληξαν σε θάνατο και σε αυτές τις περιπτώσεις οι ενάγοντες είναι οι συγγενείς του.

Η φαρμακευτική εταιρεία για το θέμα αυτό απάντησε: «Λυπόμαστε για όσους έχασαν τους αγαπημένους τους, αλλά οι κλινικές έρευνες και τα δεδομένα που έχουμε από την χορήγηση του σκευάσματος παγκοσμίως απέδειξαν ότι αυτό έχει αποδεκτό επίπεδο ασφαλείας και οι ρυθμιστικές αρχές σε όλες τις χώρες δηλώνουν σταθερά ότι τα οφέλη από τον εμβολιασμό με το σκεύασμά μας υπερτερούν των κινδύνων από εξαιρετικά σπάνιες δυνητικά πιθανές παρενέργειες».

Όσον αφορά στον κ. Μεταξάκη, ήταν από τους πρώτους που ανέφεραν σοβαρές παρενέργειες στην Ελλάδα, αν και είχαν ήδη “ακουστεί” πολλά, ειδικά στη Νορβηγία. Μετά την επιπλοκή των θρομβώσεων και τα χειρουργεία, ο κ. Μεταξάκης ακολούθησε αντιπηκτική αγωγή, η οποία, όμως, είχε επιπτώσεις στο αριστερό του νεφρό, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευτεί άλλες 13 μέρες στο νοσοκομείο.

«Πλέον, η υγεία μου είναι μια χαρά. Κάνω τυπικούς ελέγχους αλλά όλα βαίνουν καλώς», επισήμανε, σημειώνοντας πως με τις αγωγές του ζητά αποζημίωση για ηθικές και σωματικές βλάβες.

«Το εμβόλιο της Astrazeneca το έκανα στις 25 Απριλίου 2021. Στις 10 Μαΐου, συμπληρώνονται τρία χρόνια από την πρώτη θρόμβωση, που παρουσιάστηκε περίπου 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό μου», είπε.

Όπως είπε, οι αγωγές που έχει υποβάλει δεν έχουν εκδικαστεί ακόμα, καθώς έχουν δοθεί δύο αναβολές που ζητήθηκαν από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου, καθώς δεν έχει κατατεθεί ακόμα φάκελος με τα έγγραφα. Υποτίθεται ότι δεν έχουν προλάβει να συγκεντρώσουν όλα αυτά τα έγγραφα που έχω συγκεντρώσει εγώ για να καταθέσω την αγωγή».

«Τρία χρόνια τώρα, δεν έχει βρεθεί ένας άνθρωπος από την κυβέρνηση και από το ελληνικό Δημόσιο να σηκώσει ένα τηλέφωνο και να με πάρει να μου πει “είσαι καλά ρε φίλε, όλα καλά; Έχεις ξεπεράσει το πρόβλημά σου;”», σχολίασε ο κ. Μεταξάκης.

Θάνατοι στην Ελλάδα

Πέντε θάνατοι στη χώρα μας διερευνώνται επισήμως σχετικά με τον εμβολιασμό με το συγκεκριμένο σκεύασμα, καθώς εν γένει στάθηκε δύσκολο να τεκμηριωθεί η συσχέτιση του εμβολιασμού με θάνατο, πλην περιπτώσεων του συνδρόμου VITT, για το οποίο “ομολόγησε” και η αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή φαρμάκων ότι “πιθανόν να συνδέεται όντως με το εμβόλιο σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού».

………………….

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Από το δελφικό “Δίκαια Πράττε” στο διάτρητο Κράτος Δικαίου
Saturday
04/05/2024
19:04 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Ζαφειρούλα Βασιλάτη Πολιτική
0

Σχόλιο GMR: Επισημαίνουμε αυτά τα 1-5 εξαιρετικά ως γενικά επισημαινόμενα, από την κα Ζαφειρούλα Βασιλάτη Πρόεδρο Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων ε.τ. , για τα οποία η G-M-R τοποθετείται και επί του κάθε φορά συγκεκριμένου (διότι τα γενικά αφορούν τα ειδικά και αντίστροφα) αλλά και επί του γενικού κοινωνικοπολιτικού, με τριπλοσυνδυασμένο τρόπο, ήτοι, αγωνιστικά-νομικά-πολιτικά(όχι κομματικά αλλά με κοινωνικοπολιτική δ.ά.δ.α. δικαιοσύνης-ανιδιοτέλειας-δημοκρατίας-αλληλεγγύης. Παραθέτουμε ως δείγμα των τοποθετήσεων της G-M-R τον συνδεσμο https://greek-market-research.com/clink/epistoli-pros-ko-s-seferiadi/ .

1) [Το κράτος δικαίου αποτελεί ένα είδος εθνικής ταυτότητας και συμβόλου ενώπιον της οργανωμένης διεθνούς κοινότητας και όρο για την ομαλή παρουσία ενός κράτους-μέλους στην ευρωπαϊκή έννομη τάξη.]

2) [Η αδικία αποτελεί πολιτική νόσο μας λέει ο Πλάτων στον Τίμαιο. Ολόκληρη η Πολιτεία νοσεί στην περίπτωση αυτή.]

3) [Απαιτείται η εγρήγορση όλων των πολιτών και η δυναμική αξίωση της θεραπείας.]

4) [Η επιμόρφωση πρέπει να παρέχεται σε όλους τους δικαστές, οι οποίοι πρέπει να έχουν εποπτεία όλων των αντικειμένων. Οι δικαστές πρέπει να εναλλάσσονται στα τμήματα κάθε εξαετία, όπως προβλέπει ο νόμος. Τούτο επιτρέπει την ενημέρωση του δικαστή στο σύνολο της δικαστικής ύλης, χωρίς να περιορίζεται η γνώση του, με την εξειδίκευση, σε ορισμένα μόνο θέματα]

5) [να περισώσουμε την συνταγματικά επιβεβλημένη ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία των δικαστικών αποφάσεων. Η πληρότητα της αιτιολογίας των δικαστικών αποφάσεων κατοχυρώνει την αμεροληψία και το αδέκαστο της δικαστικής κρίσης και προστατεύει από αυθαιρεσίες. Οι φωνές που εγείρονται ενόψει της συνταγματικής μεταρρύθμισης περί κατάργησης της αιτιολογίας των δικαστικών αποφάσεων, με απλή παράθεση των νομοθετικών διατάξεων και του διατακτικού, ή περί συνοπτικής αιτιολογίας, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εισακουσθούν.]

_.

 

 

 

 

Βασιλάτη Ζαφειρούλα, 4 Μαϊου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Μεταξύ των μεγάλων προβλημάτων, που απασχόλησαν πρόσφατα τα ευρωπαϊκά όργανα καθώς και Επιτροπές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι η προϊούσα αποδόμηση του κράτους δικαίου και η καλπάζουσα διαφθορά στην Ελλάδα με παράλληλη επιρροή της Δικαιοσύνης από επιχειρηματικά, κομματικά και άλλα συμφέροντα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το από 7-2-2024 ψήφισμα του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα προβλήματα του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, τη συνέντευξη στην Καθημερινή (15-3-2024) της Ευρωπαίας Εισαγγελέως Λάουρας Κοβέσι και την ετήσια έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οι  Έλληνες πολίτες και οι ίδιοι οι δικαστές οφείλουν να συνειδητοποιήσουν τον μεγάλο κίνδυνο για το δημοκρατικό πολίτευμα και την ύπαρξη του κράτους που προέρχεται από αυτή την παθογένεια της Δικαιοσύνης.

Η αποθεσμοποίηση της Δικαιοσύνης και η συνακόλουθη τεράστια δυσπιστία των πολιτών στην ανεξάρτητη και έντιμη λειτουργία της απειλεί την χώρα με την επιβολή μιας ιδιότυπης μορφής ολοκληρωτισμού. Ήδη δημοσιοποιούνται σφυγμομετρήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το 83% των πολιτών δεν εμπιστεύονται την Δικαιοσύνη. Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος, όταν οι υποθέσεις και οι διαφορές των πολιτών θα καταλήξουν προς επίλυση σε παράκεντρα εξουσίας και δίκτυα τύπου μαφίας.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

Πηγή: slpress.gr

 

Παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στις φυλακές της χώρας – Υπερπληθυσμός και απάνθρωπες συμπεριφορές
Tuesday
23/04/2024
15:56 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Ιωάννης Κτιστάκις
0

Σχόλιο GMR: Ούτε που περνάει από το μυαλό του καλού δικαστή κου Κτιστάκι, πως θα ‘πρεπε ίσως να εξεταστεί η κρατικοκυβερνητική κτηνωδία ΚΑΙ σε συνέργεια με την μνημονιακή κτηνωδία.

Διότι, αν περάσει κάτι τέτοιο από το μυαλό του κου Κτιστάκι, γρήγορα θα ανακαλύψει σε πόσες άλλες περιπτώσεις παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα εξ αιτίας της μετονομασίας αναγκών σε πλεονάσματα για το τάϊσμα της χρεοκρατίας.

Κι αν βέβαια, ο πράγματι καλός νομικός(*) κος Κτιστάκις είχε τέτοιο “ενοχλητικό” κατά της €χρεοκρατίας μυαλό, δεν θα ‘κανε εξ αρχής γι αυτή τη θέση. 

(*)Άρθρο Γιάννη Κτιστάκι στην «Κ»: Μια δεκαοκταετής εκκρεμότητα (Ο κ. Γιάννης Κτιστάκις είναι δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.)

_.

 

 

 

 

newsbeast|Newsroom, 23 Απριλίου 2024

 

 

 

 

Η Ελλάδα έχει 139 δικαστικές υπόθεσης εις βάρος της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

 

Η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα στις φυλακές της χώρας αφού ήδη υπάρχουν 139 καταδικαστικές υποθέσεις- προσφυγές για απάνθρωπη μεταχείριση εντός των σωφρονιστικών ιδρυμάτων.

Οι καταδικαστικές αποφάσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) για παραβίαση του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που κατοχυρώνει την απαγόρευση των βασανιστηρίων, φέρνει στα ευρωπαϊκά κράτη το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των φυλακών και οι συνακόλουθα ανεπαρκείς συνθήκες κράτησης των τροφίμων.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Έλληνας Δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αν. καθηγητής Ιωάννης Κτιστάκις, σε διάλεξη με θέμα «Η απαγόρευση των βασανιστηρίων», στο πλαίσιο εκδήλωσης της εκδήλωσης «Τιμή Δημητρίου Ευρυγένη», που διοργάνωσε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο Έλληνας δικαστής αναφέρθηκε στη νομολογία του ΕΔΔΑ βάσει της οποίας «στο ζήτημα του υπερπληθυσμού των φυλακών -ενός σύγχρονου, επίμονου ευρωπαϊκού προβλήματος- η ευθύνη του κράτους είναι αντικειμενική». «Η απουσία πρόθεσης των αρχών -των σωφρονιστικών ή άλλων- δεν αποκλείει τη διαπίστωση παραβίασης της ευρωπαϊκής Σύμβασης λόγω του αντικειμενικού στοιχείου του υπερπληθυσμού. Αυτό σημαίνει ότι η έλλειψη οικονομικών πόρων ή άλλες υλικοτεχνικές δυσκολίες, δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για τις ανεπαρκείς συνθήκες κράτησης», επισήμανε ο κ. Κτιστάκις, εξηγώντας ότι για τον λόγο αυτό το ευρωπαϊκό δικαστήριο προχώρησε στη διαμόρφωση συνδυαστικών κριτηρίων για την αξιολόγηση κάθε καταγγελίας για υπερπληθυσμό στις ευρωπαϊκές φυλακές, με σημαντικότερο εξ αυτών το πρότυπο των τριών τετραγωνικών μέτρων, ως το ελάχιστο ωφέλιμο εμβαδό κρατουμένου ανά θάλαμο, ακολουθώντας την υπόδειξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων.

(more…)

Στην Ελλάδα η εξαπάτηση του εκλογικού σώματος είναι πλημμέλημα: Ποινική δίωξη κατά 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Ηλία Κασιδιάρη, ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Tuesday
09/04/2024
01:19 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΒΟΥΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Πολιτικοδικαστική Διαπλοκή Σπαρτιάτες (κόμμα)
0

Σχόλιο GMR: Βλέπε σχετικά:”Η εξαπάτηση του εκλογικού σώματος και η πατερναλιστική δημοκρατία” του Νικηφόρου Βαρονέτου
Η εξαπάτηση του εκλογικού σώματος και η πατερναλιστική δημοκρατία, αλλά και εδώ

https://greek-market-research.com/articles_tags/takis-mpaltakos/

_.

 

 

 

 

hellasjournal, 4 Απριλίου 2024

 

 

 

 

Την άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων σε βάρος 11 βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών, αλλά και κατά του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής Ηλία Kασιδιάρη, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Αντίθετα, η εισαγγελική παραγγελία για δίωξη δεν αφορά τον επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλειο Στίγκα.

Αναλυτικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η οποία διενήργησε προσωπικά έρευνα μετά από τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα για έκνομες παρασκηνιακές ενέργειες στο κόμμα του, έδωσε παραγγελία για ποινική δίωξη για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η ποινική δίωξη θα ασκηθεί σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος των:

1. Αθανάσιου ΧΑΛΚΙΑ, 2. Χαράλαμπου ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑ 3. Γεώργιου ΜΑΝΟΥΣΟΥ, 4. Αλέξανδρου ΖΕΡΒΕΑ, 5. Ιωάννη ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗ, 6. Διονυσίου ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗ 7. Γεωργίου ΑΣΠΙΩΤΗ 8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗ 9. Ιωάννη ΚΟΝΤΗ 10. Πέτρου ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ και 11. Κωνσταντίνου ΦΛΩΡΟΥ

Ειδικότερα, η δίωξη αφορά τους έντεκα βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα Σπαρτιάτες κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, εκτός από τον Βασίλειο Στίγκα, αλλά και τον έγκλειστο της Χρυσής Αυγής Ηλία Kασιδιάρη, που παραγγέλλεται να διωχθεί ποινικά ως ηθικός αυτουργός της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, καθώς από την εισαγγελική έρευνα, προέκυψε, ότι αυτός ήταν ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών, αυτός κινούσε τα νήματα, καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική του κάθοδο αλλά και την εκλογή των βουλευτών του στη Βουλή.

Η δίωξη του Ηλία Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού, δηλαδή ως υποκρυπτόμενου επικεφαλής των Σπαρτιατών, στηρίχθηκε στην ύπαρξη στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ότι είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι είχε αυτός αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία το απαγορεύει, τόσο για τον ίδιον όσο και για άλλους εγκλείστους της ΧΑ που έχουν καταδίκες ως εγκληματική οργάνωση.

Παράλληλα, η κυρία Αδειλίνη, παράγγειλε δίωξη και για τον δικηγόρο Σωτήριο Μεταξά, καθώς μετείχε, όπως προέκυψε από την έρευνα στις επαφές του Ηλία Κασιδιάρη με τους υποψήφιους και μετέπειτα βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες».

Ο Σωτήριος Μεταξάς διώκεται για συνέργεια στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Η έρευνα που κατέληξε σε διώξεις για τους Σπαρτιάτες, δρομολογήθηκε πριν από μήνες, όταν ο επικεφαλής του κόμματος Βασίλης Στίγκας δημόσια κατήγγειλε παρασκηνιακές και έκνομες ενέργειες στο κόμμα του, κάνοντας λόγο για Greek Mafia και “Don Corleone», φωτογραφίζοντας τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο κ. Στίγκας κατέθεσε δύο φορές στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που παρενέβη μετά τις καταγγελίες του και ανέλαβε προσωπικά την έρευνα, ενώ εξηγήσεις ως ύποπτοι έδωσαν όλοι οι βουλευτές του κόμματός του αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

Μπιμπίλας: Μου προκαλεί κατάπληξη ότι οι ετερόφυλοι αποφασίζουν για το τι θα κάνουν οι ομοφυλόφιλοι – Δεν έχουν το δικαίωμα
Thursday
11/01/2024
00:22 GMT+2
Κείμενα Γνώμης γάμος-ομόφυλα ζευγάρια ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Σπύρος Μπιμπίλας Τεκνοθεσία
0

Σχόλιο GMR: Δίκιο έχει ο άνθρωπος. “Δεν πρέπει να αποφασίζουν οι ετερόφυλοι για το τι θα κάνουν οι ομοφυλόφιλοι” φωνάζουν με μια φωνή και οι Τατσόπουλοι, οι Πορτοσάλτε και άλλοι/άλλες ακόμα με την υποστήριξη του Σκάϊ.

Όμως, το τι αλλοίωση θα κάνει η πολιτεία, επάνω στον θεσμό του γάμου ο οποίος δημιουργεί εξ αίματος οικογένεια-συγγένεια-γένος/γενιά (και όχι πχ “οικογένεια” Ολυμπιακού), επάνω στο δικαίωμα των υιοθετημένων παιδιών να έχουν ως στοιχειώδες δικαίωμα ότι κοντινότερο σε φυσικούς γονείς, είναι θέμα Δικαίου (και όχι στενά, Δικαστών).

Εδώ θα δοθεί η μάχη των μαχών;;;

_.

 

 

 

 

Σπ. Μπιμπίλας, 10 Ιανουαρίου 2024

 

 

 

 

 

Στο επίκαιρο θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Μου προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι ετερόφυλοι άνθρωποι αποφασίζουν για το τι θα κάνουν οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι. Δεν έχουν το δικαίωμα», τόνισε ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρος Μπιμπίλας στον Status 107,7.

«Το δικό μας κόμμα είναι υπέρ της τεκνοθεσίας και υπέρ της παρένθετης μητέρας με όρους βέβαια. Σε μια Δημοκρατία όλοι πρέπει να είναι ισότιμοι. Είναι λίγο περίεργο αυτό που συμβαίνει. Θα αποφασίσουν κάποιοι για κάποιους άλλους ενώ τα δικαιώματα όλων των δημοκρατικών πολιτών θα έπρεπε να είναι τα ίδια;»,ανέφερε ο κ. Μπιμπίλας και πρόσθεσε «έτσι όπως πάει να περάσει το νομοσχέδιο θα υπάρχουν πάλι διακρίσεις. Γιατί αν απαγορευτεί η παρένθετη μητέρα σε δύο άνδρες στις δυο γυναίκες πολύ εύκολα θα γίνεται» σημείωσε.

Ερωτηθείς αν η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητέρας ο κ. Μπιμπίλας είπε πως «και να μην είναι έτοιμη, να γίνει. Ευρωπαϊκό κράτος είμαστε. Επειδή κάποιοι έχουν τόσο συντηρητικά και ρατσιστικά μυαλά, θα πρέπει η ελληνική κοινωνία να μην πάει μπροστά;».

«Η άποψη ότι ένα παιδί για να μεγαλώσει σωστά πρέπει να έχει πατέρα και μητέρα είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Είναι πρότυπο οι γονείς, αλλά πείτε μου πόσα εκατομμύρια παιδιά μεγαλώνουν μόνο με τη μητέρα ή μόνο με τον πατέρα ή καβγαδίζουν όλη μέρα. Αυτό είναι πολύ παραμυθάκι. Όλα αυτά τα παιδιά που μεγαλώνουν μόνα τους για πολλούς λόγους, αυτούς γιατί δεν τους εξετάζουμε;», κατέληξε ο κ. Μπιμπίλας.

Ακούστε και το σχετικό ηχητικό στην ΠΗΓΗ

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

«Ένα βήμα πριν την παραίτηση» δηλώνει ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του Όλιβερ από την Αράχωβα – Όσα καταγγέλλει
Friday
05/01/2024
23:47 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κακοποίηση
0

Σχόλιο GMR: Ή ο δικηγόρος να διωχθεί ποινικά για διασπορά ψευδών ειδήσεων, ή, ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου να ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΕΙ.

_.

 

 

 

Newsbeast-ΕΛΛΑΔΑ, 5 Ιανουαρίου 2024

 

 

 

«Αηδία με τους θεσμούς σε αυτό το κράτος» δηλώνει πως νιώθει ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του Όλιβερ από την Αράχωβα, Αντώνιος Ζαμπάντης, σε μια καταγγελτική δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ο δικηγόρος μίλησε για διαρροή από τη δικαιοσύνη, αλλά και κωλυσιεργία του συστήματος.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Αντώνιος Ζαμπάντης έγραψε:

 

«Νιώθω τεράστια αηδία με τόσο πολλούς θεσμούς σε αυτό το κράτος πλέον. Είμαι ένα βήμα πριν την ηχηρή μου παραίτηση από την υπόθεση του Όλιβερ της Αράχωβας. Ο λόγος; Ένας και απλός: οι παράγοντες, που πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, δεν την κάνουν. Από την αστυνομία μέχρι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (μόνο αυτό δεν είναι) και τη Δικαιοσύνη. Η αστυνομία έχει πληροφορίες συγκεκριμένες, αλλά σφυρίζει αδιάφορα και τις δίνει σε δημοσιογράφους, με όποια αλισβερίσια τυχόν έχουν. Απόδειξη τούτου η διαρροή της πραγματογνωμοσύνης την 21-12-2023 το βράδυ. Παραπονεθήκαμε με τη συνάδελφο στον Υφυπουργό και μας διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί αυτός που έκανε τη διαρροή (ψέματα μέσα στα μούτρα μας, κ. Κατσαφάδε).

Κάνουμε αιτήματα στην Εισαγγελία, δεν απαντάνε ποτέ. Γίνεται διαρροή σοβαρού υλικού της δικογραφίας, ενώ απαγορεύεται. Ενημερώνουμε Εισαγγελία Λιβαδειάς και Εισαγγελία Εφετών Λαμίας και δεν κάνουν τίποτα. Ενημερώνουμε Εισαγγελία Αρείου Πάγου (Αντιεισαγγελέα Υπηρεσίας) και η απάντηση που πήραμε ήταν: «Ε, και τι να κάνουμε, 40 χρόνια γίνονται αυτά, που εγώ είμαι στους κόλπους της Δικαιοσύνης». Ο εκφυλισμός του συστήματος, για να καλυφθεί ποιος; Ο υπαίτιος ενός ακραία βάναυσου σοδομισμού; Γιατί; Επειδή σας το είπε ποιος;».

 

Η καταγγελία έρχεται μια μέρα μετά την κατάθεση της δημοσιογράφου Ρένας Κουβελιώτη για την υπόθεση του Όλιβερ, η οποία αποκάλυψε πως την μέρα που πήγε να καταθέσει ο σκύλος της παραλίγο να υποστεί ζημιά από φόλες που έριξαν στο πάρκο, όπου τον βγάζει βόλτα.

«Σύμφωνα με την κτηνίατρο που εξέτασε τον Όλιβερ, υπήρχαν τομές με μήκος 7 εκατοστών στο εσωτερικό του ζώου. Αν αυτό έγινε από δόντι, θα πρέπει να δεχτούμε ότι στην ελληνική πανίδα υπάρχει ζώο, που έχει δόντι μήκους 10-11 εκατοστών. Ο Όλιβερ δεν είχε δαγκωματιές. Δεν γνωρίζω κανένα ζώο που να αφαιρεί περιλαίμια ή που όταν το αφαιρέσει μετά το εξαφανίζει», συνέχισε και υπογράμμισε πως: «Kαθυστέρησαν πάρα πολύ οι έρευνες, ξεκίνησαν μετά τον σάλο», είπε η ίδια σε συνέντευξή της.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

Κράτος Δικαίου: Ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλά για τον ένα εχθρό του
Friday
03/11/2023
12:06 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Προκ. Παυλόπουλος ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR:   Υπενθυμίζουμε το  Καταλύσαμε το Σύνταγμα για να το σώσουμε .

Με βάση την παραπάνω, αποδεδειγμένη πια όπως στο παρόν άρθρο του ομολογεί ο Καθηγητής και τέως ΠτΔ κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, αποτυχία σωτηρίας του Συντάγματος μέσα από την κατάλυσή του (κατάλυση πρωτοφανούς ευκολίας, βλέπετε ευκολοδιατυπώσεις από Καtina  ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! ), επισημαίνουμε σχετικά με την οφειλόμενη Εισαγγελική-Δικαστική αποκαταστατική του Δικαίου και της Δημοκρατίας Λειτουργία:

Προκειμένου να αποκτήσει εν τοις πράγμασι αξία ο επίλογος του άρθρου “ο Δικαστής καλείται να εκπληρώσει την δικαιοδοτική αποστολή του υπέρ του Κράτους Δικαίου και της Αρχής της Νομιμότητας” και η δικαστική απόφαση να μπορέσει να διερευνήσει στο απαιτούμενο βάθος και εύρος, την διάσταση μεταξύ “οικονομικού” και “θεσμικού” (Βλ. Σημ.1), θα πρέπει οπωσδήποτε, αυτή η ΧΙΛΙΟΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ (Σημ.2) διάσταση να στερεωθεί ΚΑΙ με την (αντί)παράθεση ενός άλλου “οικονομικού”, δυνατού να εφαρμοστεί και ικανού να ικανοποιήσει το “θεσμικό”.

Για να αναδειχθεί τοιουτοτρόπως, πλήρως και με πρόταση εξόδου από την κρίση λοιπόν, αυτή η διάσταση, χρειάζεται, πέρα από πανδικαστική (Το πανδικαστικό συνέδριο για την αντισυνταγματικότητα των μνημονίων που αποφασίστηκε αλλά πνίγηκε/) και κοινωνική αφύπνιση και η συγκεκριμένη μεθοδολογία συνυπολογισμού παραμέτρων “οικονομικού”-“θεσμικού”, την οποία και λόγω ανυπαρξίας άλλης γνωστής σε εμάς επισημότερης ή πληρέστερης τοιαύτης, καταθέτουμε στον σύνδεσμο δ.ά.δ.α. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΝΤΙdebtocracy ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ .

Σημειώσεις:

(1) στην πραγματικότητα δεν υπάρχει διάσταση “ταμειακού” και δημοσίου συμφέροντος, αλλά διάσταση ιδιωτικού (εχόντων και κατεχόντων) και δημοσίου συμφέροντος με εφαρμογή του Συντάγματος αρχής γενομένης με την δημόσια και όχι ιδιωτικά ελεγχόμενη εξάλειψη της ανεργίας (ανάγκη εθνικού νομίσματος) και των ελαστικών μορφών εργασίας, άρα μπορεί να αλλάξει το [Κατά συνέπεια, το συμφέρον αυτό δεν είναι δυνατό και επιτρεπτό ν’ αντιμετωπισθεί αυτοτελώς ως «γνήσιο» Δημόσιο Συμφέρον, αφού την θεσμική του ρίζα δεν την προσδιορίζει κανόνας δικαίου κανονιστικού περιεχομένου αλλά η «δυναμική» της οικονομικής πραγματικότητας]

(2) ενδεικτικά:

Όταν το ΔΝΤ κάνει λάθος: Η (μακρά) λίστα των ομολογιών αποτυχίας,

Η πλέον Επίσημη επισήμανση εθελοεκχώρησης Εθνικής Κυριαρχίας,

ΟΗΕ: Συνένοχο το ΔΝΤ και οι «οικονομικοί θεσμοί» σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων,

Δηλώσεις Σόϊμπλε-Γιουνκέρ για εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας ,

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ-ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ,

Κυνική παραδοχή Γερμανού ΥΠΕΞ: «Εργαλείο βασανιστηρίων η τρόικα» ,

Δείτε το βίντεο, Ομολογία Τσίπρα περί κατάλυσης του Συντάγματος .

 

_.

 

 

 

Προκόπης Παυλόπουλος, 2 Νοεμβρίου 2023

 

 

 

 

Σε διάλεξή του, στο πλαίσιο του Σεμιναρίου που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και το Κέντρο Επιμόρφωσης και δια Βίου Μάθησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκός και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Προκόπιος Παυλόπουλος ανέπτυξε το θέμα: «Όψεις της κανονιστικής «απορρύθμισης» του Κράτους Δικαίου: Το φαινόμενο της «επικυριαρχίας του «οικονομικού» επί του «θεσμικού».  Κατά την διάλεξή του ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Πρόλογος

Αποτελεί κοινό τόπο στο πεδίο του Δημόσιου Δικαίου ότι οι θεσμικές εγγυήσεις του Κράτους Δικαίου συνιστούν ένα θεμελιώδες «ανάχωμα» προστασίας της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και των μέσων που οργανώνει για την υπεράσπιση της Ελευθερίας, συνακόλουθα δε και του «οπλοστασίου» το οποίο θεσμοθετείται προκειμένου να διασφαλισθεί η ακώλυτη άσκηση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

 

Α. Συνοπτικώς, το Κράτος Δικαίου αποτελεί το σύνολο εκείνο των θεσμικών εγγυήσεων, οι οποίες καθιστούν ρυθμιστικώς εφικτή την μέσω δημοκρατικώς νομιμοποιημένων κανόνων δικαίου οριοθέτηση της δράσης τόσο των κρατικών οργάνων -κυρίως δε αυτών- όσο και των μελών του οικείου κοινωνικού συνόλου στις μεταξύ τους σχέσεις, όπως αυτές διαμορφώνονται κατ’ εξοχήν στο πεδίο ανάπτυξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.  Πρόσθετο βασικό στοιχείο του Κράτους Δικαίου είναι και το ότι οι κανόνες δικαίου που το συγκροτούν πρέπει να είναι πλήρεις –leges perfectae, και όχι leges imperfectae, ούτε καν   leges minus quam perfectae– υπό την έννοια πως η παραβίασή τους επιφέρει, οπωσδήποτε, την επιβολή κυρώσεων, κυρίως δια της ενεργοποίησης των δικαιοδοτικών διαύλων της Δικαστικής Εξουσίας.  Έτσι, η αποτελεσματική λειτουργία του Κράτους Δικαίου αποτρέπει την αυθαίρετη επέμβαση της κρατικής εξουσίας -και όχι μόνον- στο κανονιστικώς οριοθετημένο πεδίο της Ελευθερίας και των από αυτήν «εκπορευόμενων» δικαιωμάτων.

Β. Επομένως, είναι προφανές ότι οιασδήποτε μορφής διάβρωση των θεσμικών και πολιτικών «αντηρίδων» του Κράτους Δικαίου ισοδυναμεί, εν τέλει, με αντίστοιχη διάβρωση της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, επέκεινα δε της Δημοκρατίας εν γένει.  Διάχυτη είναι σήμερα η βεβαιότητα ότι όχι μόνο παρατηρείται «διάβρωση» των προμνημονευόμενων «αντηρίδων» του Κράτους Δικαίου, αλλά η «διάβρωση» αυτή και βαθιά είναι και, δυστυχώς, «προϊούσα», με εντεινόμενο μάλιστα ρυθμό.  Ρυθμό ο οποίος αφήνει να φανεί, ευδιάκριτα, μεταξύ άλλων και ότι πλέον είναι «επί θύραις» μια μορφή εξαιρετικά επικίνδυνης «επικυριαρχίας» του «οικονομικού» επί του «θεσμικού».  Η προαναφερόμενη «διάβρωση» οφείλεται -τουλάχιστον κατά κύριο λόγο- στην ρυθμιστική αποδυνάμωση των κανόνων δικαίου που συνθέτουν το κανονιστικό πλαίσιο του Κράτους Δικαίου, τόσο λόγω της σχετικοποίησης της ισχύος τους όσο και λόγω της ατελούς λειτουργίας των κυρωτικών μηχανισμών, σε περίπτωση παραβίασής τους.  Στην ανασκόπηση των δύο αυτών παραμέτρων που είναι, αυτονοήτως, και παράμετροι της παρακμιακής πορείας του Κράτους Δικαίου -άρα της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας, γενικώς- επικεντρώνεται η ανάλυση που ακολουθεί. Επισημαίνεται εξ αρχής ότι η ανάλυση αυτή αφορά αποκλειστικώς και μόνο την αρνητική επιρροή της επίκτητης κανονιστικής σχετικότητας του Κανόνα Δικαίου στην «διάβρωση» των «αντηρίδων» του Κράτους Δικαίου.  Όχι δε και την επίσης αρνητική επιρροή της εγγενούς κανονιστικής σχετικότητας του Κανόνα Δικαίου, ήτοι της σχετικότητας η οποία οφείλεται στην ιδιομορφία της διαδικασίας «γέννησης» και εφαρμογής του. Και τούτο διότι, όπως επεξηγείται αναλυτικώς στην συνέχεια, η επίκτητη κανονιστική σχετικότητα του Κανόνα Δικαίου και η «επικυριαρχία» του «οικονομικού» επί του «θεσμικού», την οποία αυτή συνεπάγεται καθ’ υπερβολήν, αποτελεί πολύ πιο μεγάλο  κίνδυνο για την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και για το Κράτος Δικαίου απ’ ό,τι η εγγενής κανονιστική σχετικότητα του Κανόνα Δικαίου.

(more…)

ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ – ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Sunday
03/09/2023
18:11 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR: Επισημαίνουμε ολόκληρο το άρθρο 162 το οποίο παραβιάζεται, ως διαρκές αυτόφωρο ποινικό αδίκημα στα ζητήματα: ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΗΘΙΚΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ “ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ”..

Επίσης το άρθρο 159 παρ.1 ολόκληρη με επισήμανση στο “…για τους εαυτούς τους ή άλλους…“.

_.

 

 

 

 

 

Υπουργείο Δικαιοσύνης, 6 Μαρτίου 2019

 

 

 

 

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ – ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Ι. ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Εγκλήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Βουλής, της Κυβέρνησης και οργάνων τοπικής αυτοδιοίκησης

Άρθρο 157
Προσβολές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Βουλής ή της Κυβέρνησης και οργάνων τοπικής αυτοδιοίκησης

1. Όποιος με βία ή απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία, τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή μέλος τους σε εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος.
2. Ο υπαίτιος των πράξεων της παραγράφου 1 εναντίον του περιφερειάρχη, του δημάρχου, του περιφερειακού ή δημοτικού συμβουλίου τοπικής αυτοδιοίκησης ή μέλους του τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή.
3. Αν τα πρόσωπα κατά των οποίων στράφηκαν οι πράξεις των προηγούμενων παραγράφων διέτρεξαν κίνδυνο ζωής ή βαριάς σωματικής βλάβης, επιβάλλεται κάθειρξη για την πράξη της παραγράφου 1 και φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών για την πράξη της παραγράφου 2.

Άρθρο 158
Νόθευση εκλογής ή ψηφοφορίας

1. Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί την παραγωγή μη γνήσιου αποτελέσματος σε εκλογή ή ψηφοφορία που διενεργείται από τη Βουλή ή κάποια επιτροπή της ή νοθεύει το γνήσιο αποτέλεσμα της εκλογής ή ψηφοφορίας τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.
2. Ο υπαίτιος των πράξεων της προηγούμενης παραγράφου σε εκλογή ή ψηφοφορία που διενεργείται από περιφερειακό ή δημοτικό συμβούλιο τοπικής αυτοδιοίκησης ή κάποια επιτροπή τους τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή.

 

(more…)

123..