ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ένα σχόλιο μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Φλώρινας
Tuesday
08/11/2022
01:28 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΕΗ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Νίκ. Στεφανής
0

_.

 

 

 

Νίκ. Στεφανής, 4 Νοεμβρίου 2022

 

 

 

 

Για σοβαρή υποβάθμιση περιβάλλοντος και για κοινώς επικίνδυνη βλάβη κάθισαν στο εδώλιο εννιά στελέχη της ΔΕΗ μετά την κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου τον Ιούνιο του 2017. Καταδικάστηκαν τελικά μόνο για το δεύτερο αδίκημα, διότι το πρώτο, της σοβαρής υποβάθμισης περιβάλλοντος, είχε παραγραφεί όταν έφτασε η υπόθεση στο δικαστήριο. Συμπτωματικά τελείως, βέβαια…

Πρέπει να σημειωθεί ότι με την καταδίκη των στελεχών της ΔΕΗ δικαιώνομαι πλήρως αφού αμέσως είχα υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας να διερευνηθούν οι πιθανές ευθύνες της επιχείρησης για την κατάρρευση του ορυχείου, με αποτέλεσμα να με μηνύσει η ΔΕΗ για “ψευδή καταμήνυση και δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας

 

 

 

 

Με οκτώ μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν επτά στελέχη της ΔΕΗ για την κατολίσθηση του ορυχείου Αμυνταίου
Tuesday
08/11/2022
01:13 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Νίκος Στεφανής/ΔΕΗ
0

 

_.

 

 

 

 

Ιωάννα Παπαδημητρίου, 31 Οκτωβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

Με οκτώ μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν επτά στελέχη της ΔΕΗ για την κατολίσθηση του ορυχείου Αμυνταίου
Για σοβαρή υποβάθμιση περιβάλλοντος και για κοινώς επικίνδυνη βλάβη κάθισαν στο εδώλιο εννιά στελέχη της ΔΕΗ μετά την κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου τον Ιούνιο του 2017.Για το πρώτο αδίκημα της σοβαρής υποβάθμισης περιβάλλοντος από αμέλεια και δια παραλείψεως ακυρώθηκε το κλητήριο θέσπισμα και έπαυσε η ποινική δίωξη, παρότι ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη των στελεχών της ΔΕΗ και για αυτό το αδίκημα και το δικαστήριο ασχολήθηκε με το θέμα. Στο εξής δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη γιατί το αδίκημα παραγράφτηκε.

Για το δεύτερο αδίκημα της κοινώς επικίνδυνης βλάβης ασκήθηκε δίωξη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Φλώρινας σε επτά τελικά από τα εννιά στελέχη της ΔΕΗ με ποινή φυλάκισης οχτώ μήνες με αναστολή .Η απόφαση αυτή είναι πρωτόδικη μετά από δυο πολύωρες δίκες στις 19 Οκτωβρίου (μέχρι τις 5 μ.μ.) και στις 26 Οκτωβρίου (μέχρι τις 9μ.μ.) και μετά από καταθέσεις 32 μαρτύρων. Εκτιμήθηκαν τόσο οι φθορές σε δυο αρχαιολογικούς χώρους, σε σπίτια και οικόπεδα, αλλά και ο κίνδυνος ζωής και υγείας. Ασκήθηκαν εφέσεις, οι οποίες θα εκδικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Κοζάνης.

(more…)

Καταδικάστηκαν πρωτόδικα 7 στελέχη της ΔΕΗ, για την κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου το 2017
Tuesday
01/11/2022
11:36 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΕΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Νίκ. Στεφανής
1

_.

 

 

 

Αμύνταιο-Τοπικά Νέα, 31 Οκτωβρίου 2022

 

 

 

 

Στο δικαστικό μέγαρο της Φλώρινας, εκτυλίχθηκε την περασμένη Τετάρτη (26/10), το τελευταίο μέρος της δίκης των 9 στελεχών της ΔΕΗ (της περιόδου 2017), που κατηγορήθηκαν στην υπόθεση για την μεγάλη κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου τον Ιούνιο του 2017. Συγκεκριμένα κατηγορήθηκαν ότι έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και ότι προκάλεσαν επικίνδυνες βλάβες στο περιβάλλον. Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, η οποία λίγο έλειψε να προκαλέσει και ανθρώπινες απώλειες, καθώς το ορυχείο ήταν απρόβλεπτο, και η απόσταση από τον οικισμό των Αναργύρων πολύ μικρή. Θυμίζουμε, ότι λόγω της κατολίσθησης, το ορυχείο “έφαγε” μια μεγάλη επιφάνεια γης, στην οποία περιλαμβάνονται εδάφη που δεν ανήκουν στο ορυχείο, και που έφταναν στα όρια του χωριού των Αναργύρων.

Όπως είναι γνωστό, η Εισαγγελία Φλώρινας έχει κινηθεί αυτεπάγγελτα μετά την έκδοση πορίσματος από το Συνήγορο του Πολίτη, που “έδειχνε” ευθύνες σε τότε στελέχη της ΔΕΗ. Μετά από τρεις αναβολές, που προκάλεσαν περίπου 2 χρόνια αναμονής, η δικάσιμος ορίστηκε για τις 10 Οκτωβρίου 2022 και ολοκληρώθηκε στις 26 Οκτωβρίου. Εννιά πρώην στελέχη της ΔΕΗ (ανώτατα και μεσαία στελέχη) της περιόδου 2017, κατηγορήθηκαν για ευθύνες στην κατολίσθηση, μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη της Εισαγγελίας Φλώρινας μετά την έκδοση του πορίσματος του Συνηγόρου του Πολίτη.

 

Τουλάχιστον 20 κάτοικοι των Αναργύρων έχουν κληθεί ως μάρτυρες. Ως μάρτυρας έχει κληθεί και ο πρώην Επιθεωρητής της ΔΕΗ Νίκος Στεφανής, ο οποίος με επίσημη αναφορά του προς τις εισαγγελικές αρχές είχε κάνει λόγο για ευθύνες της ΔΕΗ. Εκτός από το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, το οποίο από νομικούς κύκλους χαρακτηρίζεται “καταπέλτης”, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και προγενέστερες δεδικασμένες αποφάσεις αστικών δικαστηρίων, στα οποία προσέφυγαν πληττόμενοι από την κατολίσθηση κάτοικοι, αξίωσαν αποζημίωση για τη βλάβη που υπέστησαν και δικαιώθηκαν. Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή των κατηγορουμένων και τα όσα είπαν στις απολογίες τους, η κατολίσθηση είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο, για το οποίο δεν ευθύνεται η Επιχείρηση αφού είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους της. Ειπώθηκε επίσης, ότι είχαν προειδοποιήσει για μια τέτοια πιθανή εξέλιξη όπως η κατολίσθηση όπως τελικά και έγινε.

Η ετυμηγορία, ήταν καταδικαστική. Επτά από τους εννέα κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν, με την ποινή να είναι 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Ανάμεσα σε αυτούς, ο πρώην Πρόεδρος της Επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης, ο τότε επικεφαλής του ΛΚΔΜ Στέφανος Παλαβός και οι πρώην Διευθυντές του Ορυχείου Αμυνταίου Ο. Σούλης και Α. Καναβάρας. Αθώοι κρίθηκαν οι Δημήτρης Δημητρακόπουλος και Αναστασία Τρύφων.

 

Μετά το δεδικασμένο που δημιουργείται σε ποινικό επίπεδο, ανοίγει ο δρόμος και για τα αστικά δικαστήρια, καθώς πολλοί από τους πληττόμενους πολίτες των γύρω περιοχών, έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεση να κινηθούν νομικά. Σημειώνεται ότι οι καταδικασθέντες άσκησαν ήδη έφεση, συνεπώς το ζήτημα θα έχει και συνέχεια, στο Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις θα εκδικαστεί στις αρχές του 2024.

 

 

Πηγή: e-ptolemeos.gr

 

Νίκος Γεωργιάδης: Παραγράφηκε το αδίκημα της ασέλγειας ανηλίκων για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ
Thursday
20/10/2022
01:13 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ασέλγεια Ανηλίκων ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Νίκος Γεωργιάδης
0

Σχόλιο GMR: Αναδημοσιεύουμε το (του 2019) θέμα από το CNN, για να μας υπενθυμίζει αυτή η “είδηση” (να τι συμβαίνει όταν η εγκληματική πράξη, από την συντεταγμένη Δικαιοσύνη πλέον, υποβιβάζεται σε είδηση) το τι Κράτος Δικαίου ανεχόμαστε (αυτό αφορά την ηγεσία της Δικαιοσύνης και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, εκλεγμένους-βολεμένους και υποψήφιους να τους μοιάσουν).

Αυτή η ανοχή ΜΑΣ, ΑΝΟΧΗ εκ μέρους επωνύμων-δημοσιολογούντων-επιστημόνων-διανοουμένων-αριστερών (κατά δήλωσή τους), πρώτα-πρώτα, προδιαγράφει-προκαθορίζει την διαιώνιση της κατάστασης Νέα κατάθεση της 12χρονης: Έδωσε στοιχεία για οίκο ανοχής που την πήγαινε ο 53χρονος .

Όπως ακριβώς διαιωνίζεται, αναπαραγόμενη σύμφωνα με τα γούστα της Χρεοκρατίας – ευρύτερα της Έξωθεν Εξάρτησης, η κοινωνικοοικονομική μας κατάσταση, έτσι που να αναδιαμορφώνεται “καταλλήλως”, ΚΑΙ το πολιτισμικό μας υπόβαθρο.

 

Και φυσικά, πλέον μικρή σημασία έχει αν ο καθένας μας μοιάσει στό(*) Πορτοσάλτε, ή αν ο καθένας μας ενοχλείται μεν, απραγώς δε, από τα Πορτοσάλτε.

(*)στο φαινόμενο”, θα εννοούσε και η Μαλβίνα με “το Σημίτη το φυστικωμένο” Malvina live Η Μαλβίνα τα χώνει στο Σημίτη για τα Ιμια ! .

 

Η διευκρίνηση γίνεται, μην τυχόν και κατηγορηθούμε πως “το Πορτοσάλτε” υποβιβάζει τον άνθρωπο (με μικρό α το λιγότερο) στο επίπεδο του ζώου.

 

_.

 

 

 

 

CNN-Newsroom, 02 Δεκεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

Έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκο Γεωργιάδη ο οποίος διωκόταν για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων το οποίο φέρεται να τελέστηκε στη Μολδαβία.

 

Πρωτόδικα ο Νίκος Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ, αφού το δικαστήριο τότε τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού ωστόσο του χορήγησε αναστολή αναστολή έως την εκδίκαση της έφεσης του.

Ο πρώην πολιτικός παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων και άκουσε από την εισαγγελέα της έδρας ότι το αδίκημά του παραγράφηκε λόγω των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.

 

Πηγή: cnn.gr

 

Θάνος Πλεύρης για τον ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του: Αυτό είναι αποκτήνωση
Wednesday
12/10/2022
14:41 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Θάνος Πλεύρης
0

Σχόλιο GMR: Αυτή η αποκτήνωση έγινε ΑΝΕΚΤΗ και από κάπου αλλού, που θα συνεχίσει να δρα.

Υ.Γ. Βάζουμε το μυαλό μας να δουλέψει προκειμένου καταλάβουμε το “αλλού”.

_.

 

 

 

 

Θάνος Πλεύρης, 11 Οκτωβρίου 2022

 

 

 

 

 

Κατά του πατέρα του στράφηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, όταν ρωτήθηκε για τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κώστα Πλεύρη μέσα στη δικαστική αίθουσα, κατά την κατάθεση της Μάγδας Φυσσα.

«Ο πατέρας μου ποτέ δεν έχει κρύψει την ιδεολογία του που η Δημοκρατία επιτρέπει στον καθένα να έχει. Εδώ έχουν γίνει δύο τρομακτικά ατοπήματα για τα οποία εγώ ανατρίχιασα. Το πρώτο είναι ότι ο χαιρετισμός γίνεται μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου. Και το δεύτερο, με συγχωρείτε, αυτό χωρίς να έχω καμία ευθύνη, με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα, είναι ότι ο χαιρετισμός γίνεται μπροστά σε μία μητέρα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν Ναζί. Στη Μάγδα τη Φύσσα. Σε μια γυναίκα που δολοφόνησαν το παιδί της κάνεις χαιρετισμό ατόμου που πιστεύει σ’ αυτές τις ιδεολογίες και τον δολοφόνησε.

 

Αυτό, με συγχωρείτε, είναι αποκτήνωση», είπε στον ΣΚΑΪ.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με ανάστημα εθνικού ηγέτη μίλησε ο Καραμανλής
Saturday
04/06/2022
19:32 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Κων. Γρίβας Κώσ. Καραμανλής
0

Σχόλιο GMR: Από την μία μας λέει ο Κ.Γρίβας να μην είμαστε δεδομένοι και φέρνει παράδειγμα τον καιροσκοπικά φιλορώσο Βελόπουλο ( http://greek-market-research.com/article/anatreptiko-deltio-live-streaming-pempti-12-maioy-2022-youtube/ ) και από την άλλη εξυμνεί την ομιλία Καραμανλή, τον οποίο έσωσαν οι Ρώσοι απο την Αμερικανική απόπειρα δολοφονίας (ας θυμηθούμε και την υπόθεση Vodafone wikipedia-Σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών στην Ελλάδα (2004-2005) ). Ομιλία πλήρους συμμόρφωσης προς τον ευρωατλαντισμό υπό την διαρκή πλέον απειλή (η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν θέλησε να ολοκληρώσει το Εισαγγελικο-Δικαστικό ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ επί των αδιαμφισβήτητων ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ, Δημοσιεύματα βάζουν τέλος στην υπόθεση «Πυθία» | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ (rizospastis.gr) και https://www.naftemporiki.gr/story/634555/sundesi-ton-upoklopon-me-to-sxedio-dolofonias-k-karamanli και Σχέδιο “Πυθία”: Το δικαστικό αφήγημα για την “πτώση” της κυβέρνησης Καραμανλή και «Πυθία» η δικαστική απόφαση για το σχέδιο «Πυθία» και Σκάνδαλο υποκλοπών: Ένα κατασκοπικό θρίλερ, ένας θάνατος, ο πράκτορας με καταγωγή από την Κάρπαθο και αναπάντητα ερωτήματα και Αποκάλυψη: Ποιοι πήγαν να ρίξουν τον Καραμανλή! και wikipedia-Κώστας Καραμανλής και [*] 21/6/21, και μετά https://www.thepressroom.gr/arthrografia/sas-ekthetoyn-kyrie-tsipra …!!! ) της πολιτικής έως φυσικής εξόντωσής του.

 

 

 

(*) 29 Jun Υποθεση Πυθία

Posted at 00:00h in Τα παλιά by nomikanea

Υπόθεση Πυθία Το πόρισμα της έρευνας
Λίγες μόνον ώρες πριν τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα της έρευνας για την λεγόμενη υπόθεση Πυθία.
Ο χρόνος έκδοσής του έδωσε κίνητρο να ακουσθεί και στη Βουλή το δραματικό σαββατοκύριακο που προηγήθηκε.
Με ένα πολυσέλιδο λοιπόν πόρισμα όπου καταγράφονται τα ευρήματα της πολυετούς έρευνας για όσα παρασκηνιακά φέρονται να συνέβαιναν την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και το σχέδιο δολοφονίας του, αλλά και ένα “σχέδιο εθνικού νομίσματος” επί Μνημονίου, έκλεισε την ανάκριση για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και το αποκαλούμενο “σχέδιο Πυθία” ο επίκουρος Ανακριτής κατά της Διαφθοράς Δημήτρης Φούκας.
Ο δικαστικός λειτουργός καταγράφει στο πόρισμα του στοιχεία που συνέλεξε κυρίως για την επίμαχη περίοδο της πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή σχετικά με διεθνείς σχέσεις της χώρας, ενέργειες που αποδίδονται σε Έλληνες πράκτορες αλλά και σε πράκτορες ξένων μυστικών, επαφές πρώην αξιωματούχου το 2012 για “εθνικό νόμισμα”, αλλά και αναφορές σε τηλεγραφήματα του wikileaks.
Η ανάκριση του δικαστικού λειτουργού αφορά τρεις δικογραφίες που συνενώθηκαν στην πορεία της έρευνας, οι οποίες αφορούν: το σχέδιο Πυθία 1, τις υποκλοπές, και υπόθεση παραβίασης μυστικών της Πολιτείας στην οποία είναι κατηγορούμενοι μία υπάλληλος της ΕΥΠ και ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, στην κατοχή του οποίου είχαν βρεθεί διαβαθμισμένα έγγραφα της υπηρεσίας πληροφοριών.
Σύμφωνα με πληροφορίες για το λεγόμενο “σχέδιο Πυθία”, που φέρεται να αποσκοπούσε στην άσκηση πίεσης και στον εξαναγκασμό της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας με αποκορύφωμα -κατά την δικογραφία- ακόμη και τη φυσική εξόντωση του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, ο κ. Φούκας αναφέρει:
«Σκοπός των δραστών φαίνεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς, ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών».
ADVERTISEMENT
Να σημειωθεί ότι για την δικογραφία αυτή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, μετά από εισαγγελική έρευνα με αφορμή καταγγελίες για σχέδιο δολοφονίας του κ. Καραμανλή, κατά αγνώστων δραστών για τα αδικήματα των “προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας”, “διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος” και “αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα”.
Η προσέγγιση Ελλάδας – Ρωσίας και η αντίδραση των ΗΠΑ
Στο κεφάλαιο αυτό, το πόρισμα του κ. Φούκα προχωρά στην καταγραφή της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή και γίνεται μνεία γίνεται στις συμφωνίες για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τον αγωγό South stream. Ο ανακριτής, επικαλούμενος στοιχεία της ανάκρισης, αλλά και δημοσιευμένα στο Wikileaks στοιχεία, αναφέρει πως η προσέγγιση της Ελλάδας με τη Ρωσία προκάλεσε ενέργειες εκ μέρους των ΗΠΑ ώστε να ανατραπούν οι εν λόγω συμφωνίες για τους ρωσικούς αγωγούς. Αναφέρεται επίσης στο πόρισμα ότι: «Το γεγονός της στήριξης της αμερικανικής πλευράς προς τον αγωγό ΤΑΡ εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε στις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009, επιβεβαιώθηκε δε από την κατάθεση μάρτυρα (σ.σ. αναφέρεται το όνομα γνωστού επιχειρηματία) , ο οποίος μετά από συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον Μάιο του 2012 μετέφερε στην ελληνική πολιτική ηγεσία την αμερικανική θέση. Αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή εγκατάλειψη των σχεδίων των αγωγών και η δέσμευση της ελληνικής πλευράς στο σχέδιο του αγωγού ΤΑΡ. Επίσης εγκαταλείφθηκε το σχέδιο προμήθειας στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία». Στο πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται επίκληση στοιχείων από πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ αλλά και από μαρτυρία του πράκτορα με την κωδική ονομασία “ΘΣ 13”.
Το σχέδιο “ασημένια δραχμή”
Στο σκέλος του “σχεδίου Πυθία” γίνεται επίσης αναφορά από τον ανακριτή στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου που ζητήθηκε για πρώην αξιωματούχο, στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος προέκυψε ότι κατά το έτος 2012 συνομιλούσε με τον Μεξικανό επιχειρηματία Julio Salinas Price, συμβούλου επί οικονομικών θεμάτων του Προέδρου του Μεξικού και ιδιοκτήτη ορυχείων αργύρου, ο οποίος επισκέφθηκε την Ελλάδα. Σκοπός των εν λόγω επαφών, σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο του ανακριτή ήταν «η προώθηση σχεδίου που προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την εισαγωγή εθνικού νομίσματος». Το σχέδιο, που για πρακτικούς λόγους αποκαλείται “ασημένια δραχμή”, «προέβλεπε την εισαγωγή νέου νομίσματος εκτιμώμενης αξίας διπλάσιας του ετήσιου ΑΕΠ, καλυμμένου σε ποσοστό 20% από αξία αργύρου που θα χορηγούσε ο προμηθευτής, δηλαδή ο S. Price». Στο πόρισμα επίσης αναφέρεται ότι «θα προέκυπτε για τη χώρα επιβάρυνση ύψους 70 δισ. ευρώ για την έκδοση του νέου νομίσματος στην οποία θα έπρεπε να προστεθούν οι αμοιβές συμβούλων και μεσιτών».

Πόρισμα φωτιά: Η ασημένια δραχμή και το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή
Ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών και ο Μιχάλης Καρχιμάκης
Σύμφωνα με τον ανακριτή, πληροφορίες για την επίσκεψη του S. Price και τις επαφές του στην Ελλάδα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κατοχή προσώπου που δεν κατονομάζεται μεν, αλλά στο σπίτι του έγινε έρευνα στο πλαίσιο ανακριτικής εφόδου.
Ο κ. Φούκας αναφέρει ακόμη πως «στις 26/03/2014 επικοινώνησε με το ανακριτικό γραφείο πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, με τον οποίο υπήρξε προηγούμενη συνεργασία, ζητώντας συνάντηση με τον ανακριτή. Η συνάντηση έγινε αυθημερόν και αυτός αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, που είχε υπηρετήσει παλαιότερα στην Ελλάδα, ο οποίος του ζήτησε να έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και να μεταφέρει την άποψη ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι πλέον φιλικές και ότι η έρευνα πρέπει να σταματήσει διότι εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξη τους».
Για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, στην οποία είναι κατηγορούμενος για κατασκοπεία 65χρονος πρώην υπάλληλος της Αμερικανικής Πρεσβείας, ο κ. Φούκας αναφέρει ότι, από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005, ο William B., Αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της Ελληνικής Δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών. Από τα στοιχεία του ανακριτή προέκυψε πως η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου, ήταν εκείνη που είχε αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών-μελών τής τότε κυβέρνησης, αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων. Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy. Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William B. εξαφανίστηκε από την Ελλάδα.
Τέλος κατά το ανακριτικό πόρισμα, που επικαλείται αναφορές στο Wikileaks, προκύπτει ότι υπήρχαν υπάλληλοι της ΕΥΠ «επιρρεπείς σε διαρροές οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως δυσαρεστημένοι». Ο ανακριτής αναφέρει πως εντός του 2005, υπάλληλοι της ΕΥΠ που είχαν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία, τα παρέδιδαν σε μη δικαιούμενα πρόσωπα, και συγκεκριμένα στον τότε βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη.
Να σημειωθεί πως ο κ. Καρχιμάκης, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, έχει απολογηθεί για την υπόθεση και έχε αφεθεί ελεύθερος. Ο πρώην υπουργός αρνείται την κατηγορία -της οποίας φυσικός αυτουργός φέρεται μία υπάλληλος της ΕΥΠ- και αποδίδει την εμπλοκή του σε λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, καθώς η καταγγέλλουσα την υπόθεση αναφέρεται σε «διωγμό που υπέστησαν» συνάδελφοι της συνδικαλιστές στην ΕΥΠ επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.
Η δικογραφία θα εισαχθεί στο αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο.
Περισσότερες λεπτομέρειες παρέχονται διαδυκτιακά αν και ακόμη δεν έχουν οριστικό χαρακτήρα.

Το συγκεκριμένο γεγονός προβληματίζει ιδιαίτερα ενόψει του χρόνου που δημοσιοποιήθηκε.

_.

 

 

 

 

 

Κώσ. Γρίβας, 2 Ιουνίου 2022

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Σε μια ιστορική ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής ο Κώστας Καραμανλής έδειξε το εύρος και βάθος πνεύματος και το πολιτικό ανάστημα ενός εθνικού ηγέτη, ενός Ευρωπαίου ηγέτη, ενός ηγέτη του Δυτικού Κόσμου. Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι απολύτως και απερίφραστα καταδικαστέα και απαράδεκτη και πως δεν υπάρχει κανενός είδους δικαιολογία για αυτήν, ενώ είναι διπλά καταδικαστέα από την Ελλάδα ακριβώς γιατί απέναντι μας υπάρχει η αναθεωρητική Τουρκία που επιβουλεύεται την ελληνική εθνική κυριαρχία και συνεχίζει την κατοχή της Κύπρου.

Εν συνεχεία, έθεσε τον πόλεμο στην Ουκρανία στο ευρύτερο γεωπολιτικό πλαίσιο και υποστήριξε ότι αυτός μπορεί να καταστεί ανεξέλεγκτος και να επεκταθεί, πιθανώς και από τη δράση μη κρατικών δρώντων και να απειλήσει την ανθρωπότητα ακόμη και με πυρηνικό ολοκαύτωμα. Είναι λοιπόν κρίσιμης σημασίας ο όσο το δυνατόν πιο σύντομος τερματισμός του, κάτι που, όπως τόνισε, θα πρέπει να επιδιώξει πρωτίστως η Ευρώπη, η οποία υφίσταται περισσότερο τις συνέπειες, ενώ καυτηρίασε την παρελκυστική πολιτική των ΗΠΑ

Τόνισε δε την κρίσιμη ανάγκη για ενίσχυση και εμβάθυνση της ευρωπαϊκής γεωπολιτικής αυτονομίας και καλωσόρισε την ενίσχυση της Άμυνας της Γερμανίας, «αρκεί να κινείται μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο», όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι ο νέος Ψυχρός Πόλεμος που διαμορφώνεται σήμερα θα είναι πιο επικίνδυνος από αυτόν που ζήσαμε στο παρελθόν, ενώ το διπολικό σύστημα του Ψυχρού Πολέμου ήταν πολύ λιγότερο επικίνδυνο από το «πολυπαραγοντικό» σημερινό διεθνές σύστημα όπως το χαρακτήρισε.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Προστασία για τις απειλές που δέχεται από αντιεξουσιαστές ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
Saturday
04/06/2022
16:41 GMT+2
Κείμενα Γνώμης "Αντιεξουσιαστικός" Χώρος ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
0

Σχόλιο GMR: Οι “αντιεξουσιαστές”, διδάσκουν Ταξική Πάλη!!!

Ερήμην της κοινωνίας των εργαζομένων “βεβαίως”, συχνά και ενάντιά της.

Όχι όμως ερήμην, των πάσης φύσεως Καθοδηγητών τους. Όλων αυτών δηλαδή, που άλλοι εξ αυτών οργανώνουν, είτε ως “αριστεροί” καθοδηγητές-είτε ως πάσης φύσεως πράκτορες & ποινικοί, αυτές τις “πράξεις ταξικής πάλης”.

Όλων αυτών που αλληλοσφάζονται στα ενδότερα ή στα πέριξ μιας “ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ” (ο Θεός να την κάνει) που έχει μπερδέψει το “σώβρακο” των ταλαίπωρων ανέργων και χαμηλόμισθων – “όποτε δεν είμαι απολυμένος, δουλεύω” με την “γραβάτα” των ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΕΙ (που συχνά-πυκνά μαζεύουν εκατοσταριές υπογραφών για τον Δ. Κουφοντίνα, ποτέ για Χρεοκρατία-Εξωθεν Εξάρτηση) επιστημόνων-νομικών-πολιτευομένων-εργαζομένων σε κρατικές ή καλοπληρωμένες δουλειές.

Θα μπορούσε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να διδάξει ταξική πάλη, απλά και μόνο μέσα από την σύννομη εκτέλεση του Λειτουργήματος Δικαστή-Εισσγγελέα, αλλά, το Λειτούργημα έχει μπουρδουκλωθεί ανάμεσα στο “σώβρακο” του ευσυνείδητα εργαζόμενου Εισαγγελέα-Δικαστή, με την “γραβάτα” του κάθε,(επικρατούντος αντι-δικαιϊκά) Εισαγγελέα-Δικαστή προς ίδιον όφελος (διορισμός σε ηγετική Δικαιϊκή Θέση ή στην συνταξιοδότηση σε ανεξάρτητη αρχή, βουλευτιλίκι, κλπ) ή αλλότριο όφελος (κομματικό, επιχειρηματικό, έξωθεν της χώρας, κλπ, κλπ), ή ως συνδικαλιστιλίκι του κερατά[*] http://greek-market-research.com/clink/to-pandikastiko-synedrio-gia-tin-antisyntagmatikotita-ton-mnimonion-poy-apofasistike-alla-pnigike/ και http://greek-market-research.com/clink/en-dik-amp-eisaggeleon-yper-d-koyfontina-i-dikaiosyni-einai-symfyti-me-tin-epieikeia/ (!!!).

(*) του κάθε φουκαρά εργαζόμενου, που είτε αργά διαπιστώνει ΣΤΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ (απο ΥΑΕ, εργατικά & συνδικαλιστικά δικαιώματα, δικαιώματα διαβίωσης εντός κράτους στοιχειωδώς ανεξάρτητου-ουδέτερου/φιλειρηνικού, κράτους δικαίου & δημοκρατικού), είτε ποτέ, την ΠΡΟΔΟΣΙΑ από το “άλλα περίμενα από εσένα και άλλα μου βγήκανε, κέρατα στο κεφάλι”, ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟ Λειτούργημα.

_.

 

 

 

HellasJournal, 3 Ιουνίου 2022

 

 

 

 

Να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος, ζητά από την Πολιτεία η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), με αφορμή τις απειλές που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σε βάρος ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σημειώνεται πως, ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με ανάρτησή της σε σχετική ιστοσελίδα στοχοποιεί ονομαστικά δικαστική λειτουργός και ειδικότερα ανακρίτρια της Αθήνας.

«Μπορεί αυτή τη φορά να στάθηκες τυχερή ή εμείς άτυχοι που δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός στην πολυκατοικία σου, αλλά η επόμενη φορά θα είναι με σφαίρες οι οποίες θα βρουν σίγουρα τον στόχο τους», αναφέρει συγκεκριμένα η ανάρτηση.

Η ΕΔΕ, από την πλευρά της, στην ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει «ότι οι δικαστικοί λειτουργοί δεν πτοούνται από τέτοιες προσπάθειες και εξακολουθούν να ασκούν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, με σθένος, παρρησία, ανεξάρτητο φρόνημα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντοτε το Σύνταγμα και το νόμο».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΕ έχει ως εξής:

«”Μπορεί αυτή τη φορά να στάθηκες τυχερή ή εμείς άτυχοι που δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός στην πολυκατοικία σου, αλλά η επόμενη φορά θα είναι με σφαίρες οι οποίες θα βρουν σίγουρα τον στόχο τους”.

Το άνω περιεχόμενο της από 1-6-2022 προκήρυξης ομάδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του χώρου αυτού και με την οποία στοχοποιείται ονομαστικά Δικαστική Λειτουργός που εκτελεί χρέη ανακρίτριας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, καταδεικνύει τις συνθήκες υπό τις οποίες ασκούν το υψηλό λειτούργημά τους οι Δικαστικοί Λειτουργοί.

 

Οι προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης των Δικαστών, που πλέον λαμβάνουν τη μορφή και απειλών, ευθέως, κατά της ζωής τους πυκνώνουν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, και είναι αποτέλεσμα της γενικότερης στοχοποίησης της Δικαιοσύνης και της αποδόμησης του έργου των Δικαστών, ακόμη και από θεσμικούς φορείς της Πολιτείας.

Διαβεβαιώνουμε, ότι οι δικαστικοί λειτουργοί δεν πτοούνται από τέτοιες προσπάθειες και εξακολουθούν να ασκούν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, με σθένος, παρρησία, ανεξάρτητο φρόνημα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντοτε το Σύνταγμα και το νόμο.

Καλούμε δε την Πολιτεία, της οποίας υποχρέωση αποτελεί, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος διασφαλίζοντας, έτσι, την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση με τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες, προκειμένου να συζητηθεί το ως άνω ζήτημα και υπό τα νέα δεδομένα, να καταρτισθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών».

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

Κύκλωμα μαστροπών «φυλάκισε» μητέρα και παιδί και εξέδιδε τη 19χρονη 30 φορές την ημέρα
Monday
04/04/2022
00:19 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Μαστροπία
0

Σχόλιο GMR: Αυτό το Κράτος (του Κράτους ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ, “ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ” και το ΚΡΑΤΟΣ του ΚΡΑΤΟΥΣ ) αυξάνει και ταυτόχρονα εκμεταλλεύεται με την μέθοδο του διαίρει και βασίλευε ( Το σύγχρονο διαίρει και βασίλευε ) και όχι μόνο, τον Πόνο των Πολιτών όλων των κατηγοριών.

Να πούμε για θεσμοθέτηση τιμωρητικής-επανορθωτικής βαριάς ποινής (για τέτοια εγκλήματα) με ταυτόχρονη καταναγκαστική εργασία; Μπα, γιατί μπορεί, αν γίνει καμιά στραβή, να εφαρμοστεί και στο πολιτικό προσωπικό.

 

Και άλλα ακόμα σχετικά: Λευκάδα: Τη φυλάκισαν και την εξέδιδαν καθημερινά για 40€!

Εφιάλτης για 35χρονη: Την «φυλάκισαν» σε βαν και την εξέδιδαν σε αλλοδαπούς

«Φυλάκισαν» και εξέδιδαν 19χρονη στην Ηλιούπολη: Τα 3 ερωτήματα της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση – σοκ

_.

 

 

 

 

Η βραδυνή.gr, 25 Μαρ. 2022

 

 

 

 

Η 19χρονη κοπέλα έπεσε θύμα μίας 22χρονης ομοεθνούς της, η οποία της έταξε ότι θα της βρει δουλειά, αλλά την έριξε στα δίχτυα μαστροπών, που την ανάγκαζαν να εκδίδεται έως και 30 φορές την ημέρα

Σοκαριστική είναι η υπόθεση που βλέπει το φως της δημοσιότητας για την αρρωστημένη δράση ενός κυκλώματος μαστροπών, που «φυλάκισε» μητέρα και παιδί, αναγκάζοντας την μόλις 19 χρονών γυναίκα από τη Μολδαβία να εκδίδεται έως και 30 φορές την ημέρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κοπέλα από τη Μολδαβία είχε έρθει στην Ελλάδα μετά από παρότρυνση μιας 22χρονης ομοεθνούς της, η οποία της είχε υποσχεθεί ότι θα της βρει δουλειά.

Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε, η 22χρονη με τους συνεργούς της, την εγκλώβισαν σε ένα σπίτι, υποχρεώνοντάς την να εκδίδεται πολλές φορές την ημέρα σε οίκο ανοχής του κέντρου της Αθήνας.

Μάλιστα, όταν επιχειρούσε να αντισταθεί την χτυπούσαν.

Η απίστευτη ιστορία, που φαίνεται να έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την ertnews.gr, ήρθε στο φως μετά από έλεγχο της ΕΛΑΣ στον οίκο ανοχής.

Έχουν συλληφθεί ήδη δύο άτομα και αναζητούνται τρία ακόμα.

 

Πηγή: vradini.gr

 

 

Τί ακούγεται στο ηχητικό περί εκβιασμού – Για “συκοφαντία” μιλά η Θάνου
Saturday
26/02/2022
09:09 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ανδ. Βγενόπουλος Βασ. Θάνου ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
0

Σχόλιο GMR: Μήπως η (αρχιτσιπρική) κυρία Θάνου μήνυσε τον κο Βγενόπουλο και τους μάρτυρες κατηγορίας για ψευδή καταμήνυση και δεν το μάθαμε;;;

_.

 

 

 

 

 

Slprees/Σύνταξη, 23 Φεβ. 2022

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Αναταράξεις, αλλά και πολιτικές “κόντρες” προκαλεί ένα άγνωστο μέχρι σήμερα ηχητικό ντοκουμέντο, σύμφωνα με το οποίο ο εκβιασμός που κατήγγειλε ο αποβιώσας επιχειρηματίας, Ανδρέας Βγενόπουλος, ότι υπέστη εκβιασμό το 2016 από την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, φαίνεται να έχει καταγραφεί. Σε ανακοίνωση της, η Βασιλική Θάνου μίλησε για “συκοφαντίες”.

Η υπόθεση αφορά (σύμφωνα με το iefimerida που δημοσιοποίησε το ηχητικό και την απομαγνητοφώνηση του) μεσολάβηση που φέρεται ότι έκανε το 2016 φίλη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και μετέπειτα συμβούλου του κ. Τσίπρα, Βασιλικής Θάνου, στον Ανδρέα Βγενόπουλο, προκειμένου να διευθετηθούν οι φορολογικές και δικαστικές εκκρεμότητες του επιχειρηματία, ο οποίος στο μεταξύ έχει φύγει από τη ζωή.

Ο επιχειρηματίας αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου, τον Μάιο του 2016, ότι του ζητήθηκαν, μέσω τρίτου προσώπου, χρήματα με τη “μέθοδο του βιβλίου” (να τα τοποθετήσει δηλαδή μέσα σε ένα βιβλίο) και ότι του ζητήθηκε μέγεθος “βιβλιοθήκης”. Εκείνη την περίοδο κρινόταν η έκδοση δύο στενών συνεργατών του, στελεχών της MIG, από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Αθωώθηκε ο Λαφαζάνης, δυο χρόνια φυλακή η συμβολαιογράφος για παράνομο πλειστηριασμό
Sunday
14/11/2021
19:54 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Μνημόνια Παν. Λαφαζάνης Τράπεζες
0

Σχόλιο GMR: Αφιερωμένη στον κ.Λαφαζάνη (η ίδια του και των συντρόφων του) παρούσα ανάρτηση διότι καταρρίπτει τις “αντιμνημονιακές” (κατ’ ουσίαν υπέρ συστήματος ) οδές, έργα και ημέρες του Π. Λαφαζάνη, “το θέμα ειναι πολιτικό“- “δεν ξέρουμε εμείς που είμαστε χρόνια στο κουρμπέτι και ξέρετε εσείς;“, διότι τα ρήγματα στην ελληνική δικαιοσύνη ειναι και (αρκετά) με δεδικασμένο (με τούτο να συμπληρώνει τον κατάλογο) και πολλά ως εισαγγελικές ενέργειες που θάφτηκαν και από τον ίδιο τον Λαφαζάνη.

_.

 

 

 

 

 

Iskra, 7 Οκτ. 2021

 

 

 

 

 

Απόφαση σταθμό εξέδωσε σήμερα το Δ΄τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών με την οποία ο Παν. Λαφαζάνης αθωώθηκε από τις κατηγορίες παρεμπόδισης πλειστηριασμού για τις οποίες είχε μηνυθεί από fund-κοράκι με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας, το οποίο ενδιαφερόταν να υπερθεματίσει στην υπό πλειστηριασμό κατοικία.

Από την άλλη το δικαστήριο καταδίκασε σε δυο χρόνια φυλακή τη συμβολαιογράφο που πραγματοποίησε, σύμφωνα με το δικαστήριο, εικονικά και παράνομα τον εν λόγω πλειστηριασμό και τον καταχώρησε σε τράπεζα η οποία και εκπλειστηρίαζε την συγκεκριμένη πρώτη κατοικία.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης στην αγόρευση του τόνισε ότι είναι «όνειδος να βρίσκεται αυτός στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατί πήγε μαζί με συναγωνιστές του να προασπίσει σπίτια φτωχών νοικοκυριών ενώ μένει στο απυρόβλητο και εξουσιάζει τον τόπο ένα υποτελές πολιτικό κατεστημένο που πτώχευσε, βούλιαξε, κατάκλεψε, ξεπούλησε και ξεπουλάει τη χώρα, ενώ φτωχοποίησε και εξαθλίωσε μεγάλος μέρος της κοινωνίας».

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «οι τράπεζες διεξάγουν επιδρομές στα σπίτια φτωχών κατά τεκμήριο νοικοκυριών, ενώ οι ίδιες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί σκανδαλωδώς τρεις φορές με πολλές δεκάδες δισ. ευρώ. Και είναι τραγικό ότι οι κορυφές της Δικαιοσύνης έβαλαν στο αρχείο τεκμηριωμένη μήνυση που κατέθεσα, μαζί με άλλα στελέχη της ΛΑ.Ε για το μέγα σκάνδαλο, το μεγαλύτερο στην ελληνική ιστορία, των τραπεζών, ενώ οι τελευταίες την ίδια ώρα αρπάζουν κοψοχρονιά τα σπίτια λαϊκών νοικοκυριών»

Ο Παν. Λαφαζάνης κατάγγειλε το γεγονός ότι «οι τράπεζες με εγγύηση δημόσιο χρήμα έχουν μεταβιβάσει το μέγιστο μέρος των «κόκκινων» δανείων» σε κερδοσκοπικά fund έναντι 10-15% του αρχικού κεφαλαίου (!), ενώ τα τελευταία απαιτούν στο ακέραιο τα δάνεια, μαζί με τις προσαυξήσεις, από τους δύσμοιρους δανειολήπτες. Κι όμως κυβέρνηση και τράπεζες προτιμούν να μην εκχωρούν σε ανάλογες τιμές με εκείνες των fund τα “κόκκιναδάνεια αυτά στους πολίτες, προκειμένου να ανακουφίσουν τους ίδιους και την οικονομία».

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε αποφασιστικά ότι πράγματι ο ίδιος και το κίνημα παρεμπόδισαν με ανθρώπινες αλυσίδες στα ειρηνοδικεία τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και μικρών περιουσιών και το έκανε αυτό με ειρηνικό τρόπο, χωρίς χρήση της παραμικρής βίας, χωρίς προσβολές και προπηλακισμούς σε συμβολαιογράφους και αρμόδιους υπαλλήλους και το κάναμε αυτό, εγώ και οι συναγωνιστές μου ως πράξη δικαίου, ανθρωπιάς και σεβασμού σε ανήμπορους και φτωχούς συμπολίτες μας.

Αυτό το κίνημα προσέφερε πολλά στην κοινωνία και είναι ανάγκη να γεννηθεί εκ νέου και να πάρει νέες διαστάσεις στις σημερινές συνθήκες ύπαρξης ενός νέου ληστρικού, δημευτικού, πτωχευτικού νόμου, κατέληξε ο Π. Λαφαζάνης.

Η εισαγγελέας της έδρας, μετά τη σύντομη και μεστή αγόρευση της, με την οποία τόνισε την ηθική αξία των πολιτικών παρεμβάσεων του Π.Λαφαζάνη, πρότεινε την αθώωση του τελευταίου και ποινή δυο ετών φυλάκισης για την συμβολαιογράφο, προτάσεις που αποδέχθηκε η έδρα.

Εξαιρετικές υπήρξαν η τακτική, οι παρεμβάσεις και η αγόρευση του συνηγόρου του Παν.Λαφαζάνη, Σαράντου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος μετά το πέρας της δίκης χαρακτήρισε νίκη του κινήματος και όλων των αγωνιστών του την απόφαση του Δικαστηρίου.

 

Πηγή: iskra.gr

 

 

123..