ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Προεδρευόμενη κοινοβουλευτική ολιγαρχία
Saturday
07/07/2018
13:14 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Analyst
0

 

Σχόλιο G-M-R:     Απολύτως κατανοητές οι επιφυλάξεις του συντάκτη σχετικά με το σύνταγμα. Εχθρός του καλού(; ) είναι άλλωστε το καλύτερο. Παρόλα αυτά ο συντάκτης της επιστολής δείχνει σαν να θέλει να κατέβει αυτοπροσώπως ο Θεός και να βάλει τη φωτογραφία του μέσα στο Σύνταγμα για να μην υπάρχουν αδικίες.
Όταν υπάρχει ένας παγκόσμιος κατακτημένος νομικός πολιτισμός και ένα Ελληνικό Σύνταγμα που παρέχουν ικανότατη δικαιϊκή βάση για τεκμηρίωση (με πραγματογνωμοσύνη στα πλαίσια της απόφασης του ΟΗΕ 7/3/2014 (
https://bit.ly/2tufXTW ), για λογιστικό έλεγχο του χρέους με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ λογοδοσία των υπαιτίων) των ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ μνημονιακών εγκλημάτων, το να διαβάζουμε τέτοιες (δήθεν νομικές) προχειρότητες, κάτι άλλο ίσως, πέραν της ανεπάρκειας σε σχέση με τις περιστάσεις, εξυπηρετούν.
Μεγαλύτερη όμως σημασία αυτής της ίδιας της επιστολής, έχει η μακράν κάθε στοιχειώδους κατανόησης δικαίου και δικονομίας, θέση του analyst επί του ζητήματος.


επιστολή αναγνώστη(B.A.Z.) του Analyst, 5-7-2018

 

 

H όλη υπόθεση του χειρισμού του Σκοπιανού από την πολιτική ελίτ της χώρας μας, ανέδειξε κατά τον καλλίτερο τρόπο τον χαρακτήρα του πολιτεύματός μας – το οποίο, κατά τη γνώμη μου, ουδεμία σχέση έχει με τη Δημοκρατία.

 

Επικαιρότητα

Το επίπεδο των αναγνωστών μας και γενικότερα ενός μεγάλου αριθμού Ελλήνων που δυστυχώς δεν προβάλλονται ή/και αποφεύγουν να συμμετέχουν στα κοινά, επειδή γνωρίζουν πολύ καλά πόσο βρώμικο είναι το κομματικό-πελατειακό κράτος και δεν θέλουν να λερώσουν τα χέρια τους (ανάλυση), φαίνεται από την κατωτέρω επιστολή που λάβαμε – για την οποία ευχαριστούμε δημόσια το συγγραφέα της, ελπίζοντας να χρησιμεύσει ως το ξεκίνημα ενός εποικοδομητικού δημοσίου διαλόγου σε σχέση με το νούμερο ένα πρόβλημα της Ελλάδας: με το πολίτευμα της.

Επιστολή

Σε σχέση με το άρθρο «Ο ορισμός του φασισμού», θέλω να σας συγχαρώ για τη προσπάθεια που κάνετε να επισημάνετε ότι το θεμελιακό πρόβλημα της χώρας μας είναι το πολίτευμά της. Επειδή θεωρώ την προσπάθειά σας ως εξαιρετικά πρωτοπόρα και συνεισφέρουσα στο κοινό συμφέρον των Ελλήνων Πολιτών, επιτρέψτε μου κάποιες παρατηρήσεις και σκέψεις πάνω στο άρθρο σας.

Παρατηρήσεις

Στο κείμενο, μετά την εισαγωγή, υπάρχει η ενότητα με τον τίτλο: «Η κατάλυση της Δημοκρατίας». Μια ερμηνεία του τίτλου είναι ότι, το πολίτευμά μας είναι Δημοκρατικό και οι πράξεις της κυβέρνησης το έχουν καταλύσει. Με βάση αυτή την ερμηνεία, οδηγούμαστε στα εξής ερωτήματα:

(more…)