ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η κοιμώμενη επί μακρού αντιπολίτευση: Με τα δεδομένα μπορεί -φευ- ο κ. Αναστασιάδης να φλερτάρει και με τρίτη θητεία
Saturday
12/06/2021
19:57 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR: Κύριε Κώστα Βενιζέλο, δεν χρειάζεται να διαβάσουμε τι, πέραν του τίτλου του άρθρου σας. Διαφωνούμε με τον συγκεκριμένο τίτλο και το όποιο κάτωθεν του τίτλου περιεχόμενο. Μάλλον η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ κοιμάται, με πρώτη πρώτη την εν υπνοβασία αρθρογραφούσα δημοσιογραφία.

_.

 

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 12 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

Η εκλογή Προέδρου της Βουλής, αποτέλεσε τη δεύτερη ήττα της αντιπολίτευσης μέσα σε δεκαπέντε ημέρες, καθιστώντας πιο θολό το τοπίο ενόψει και των προεδρικών εκλογών του 2023.

Η εκλογή Προέδρου της Βουλής επιβεβαίωσε πως η αντιπολίτευση εξακολουθεί να είναι… κοιμώμενη και κάποιοι εκ των ηγετών της παραμένουν γαντζωμένοι στις προσωπικές τους ατζέντες.

Προσωπικές ατζέντες, οι οποίες προφανώς και απομακρύνουν την προοπτική συνεργασίας και «σκοτώνουν», αυτό που έλεγαν ως αφήγημα, την «αλλαγή». ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, κατά την προεκλογική περίοδο έδωσαν την εντύπωση πως θα πορευθούν μαζί και μετά τις εκλογές, με φόντο τις προεδρικές του 2023.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

Θεωρώντας τη Λευκωσία δεδομένη δείχνουν ανοχή στην Τουρκία
Saturday
01/05/2021
01:03 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 29 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Οι χθεσινές διεργασίες στη Γενεύη για το Κυπριακό, στα πλαίσια της άτυπης Πενταμερούς Διάσκεψης, ήταν πολύωρες και σε πολλά επίπεδα. Κρίθηκε εξαρχής πως η χθεσινή ημέρα ήταν καθοριστικής σημασίας καθώς θα βρισκόντουσαν όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι ενώ υπήρξαν και πολλές διμερείς επαφές. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, επιχείρησε πολλές φορές να ανακατέψει την τράπουλα, επιχειρώντας να βρει διέξοδο.

Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή, κατά την οποία σύρονται αυτές οι γραμμές, να προβλέψει εάν θα καταφέρει να σπάσει το αδιέξοδο. Και σήμερα θα υπάρξουν επαφές, οπότε οι προσπάθειες θα συνεχιστούν. Τα δεδομένα μέχρι στιγμής δεν είναι αισιόδοξα. Κι αυτό γιατί η τουρκική πλευρά αξιώνει αναγνώριση και μετά να αρχίσουν συνομιλίες. Αυτό είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι συγκλήθηκε μια Διάσκεψη χωρίς όρους και χωρίς ατζέντα.

Αυτό που υποστηρίζει η κατοχική πλευρά είναι πως για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία, προϋπόθεση είναι να αναγνωριστεί ισότιμο διεθνές καθεστώς. Δηλαδή, δυο κράτη. Η επιχειρηματολογία της στηρίζεται σε αυτή τη λογική και έχει και το θράσος, το οποίο απέκτησε λόγω της ανοχής που επιδεικνύεται έναντι της, να ζητήσει από τον Γενικό Γραμματέα, να προχωρήσει και να ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας να υιοθετηθεί η τουρκική αξίωση!

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Χωρίς το ψευδοκράτος δεν υπάρχει “Γαλάζια Πατρίδα”
Saturday
27/03/2021
22:00 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος ΤΟΥΡΚΙΑ
0

Σχόλιο GMR: …η παρουσία της Άγκυρας στο νησί θεωρείται αναγκαία όχι για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων, αλλά για την ασφάλεια της Τουρκίας (Qaliskan, 2019).

_.

 

 

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος 24 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

 

Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τους τουρκικούς σχεδιασμούς, θα πρέπει να υπάρχει αντίληψη των στρατηγικών επιδιώξεων της κατοχικής δύναμης. Διαφορετικά θα καταστούμε αιχμάλωτοι των διαφόρων κοντόφθαλμων αφηγημάτων και των ψευδαισθήσεων, που ενίοτε χαρακτηρίζουν τη διαχείριση του Κυπριακού από την ελληνική πλευρά.

Το θέμα δεν είναι κατά πόσο στην άτυπη Πενταμερή ή καλύτερα στην επίσημη του Ιουνίου, θα συζητηθεί και επιλυθεί το θέμα της (νέας εκδοχής) πολιτικής ισότητας (που υποτίθεται ήταν στα δώρα που δόθηκαν το 1991), αλλά ποιος θα είναι ο ρόλος της Τουρκίας, την επόμενη ημέρα μιας συμφωνίας. Τι επιδιώκει η κατοχική δύναμη και πόσο εξυπηρετούν την Κύπρο αυτοί οι σχεδιασμοί;

Άκρως ενδιαφέρουσα, που δίνει και απαντήσεις, είναι η νέα μελέτη του λέκτορα στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου Νίκου Μούδουρου, με τίτλο «Η Ανατολική Μεσόγειος ως “Γαλάζια Πατρίδα”: Νέες γεωπολιτικές αντιλήψεις και ο συνασπισμός της “επιβίωσης του κράτους” στην Τουρκία”».

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Κυπριακό: Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…
Saturday
20/03/2021
18:14 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

 

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 20 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Επιχειρείται τεχνηέντως να διαμορφωθεί ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα και να υπάρξει διαχωρισμός των πολιτών στην Κύπρο, μεταξύ εκείνων που θέλουν λύση και εκείνων που δεν θέλουν. Τη μεζούρα που καθορίζει την κατηγοριοποίηση, τον διαχωρισμό αυτό, την κρατούν όσοι έχουν σε πρώτη ζήτηση το μοιρολόι και την κινδυνολογία.

Στο αλφαβητάριο του Κυπριακού, τα ζητήματα αυτά είναι πιο απλά και εξουδετερώνονται οι όποιες προσπάθειες διχαστικών παρεμβάσεων. Η κινδυνολογία αποτελεί εργαλείο άσκησης πιέσεων για να αποδεχθούμε ό,τι σερβίρεται, καθώς επανέρχεται ο μύθος της “τελευταίας ευκαιρίας”. Και κάθε φορά που επανέρχεται, η “ευκαιρία” δεν είναι παρά η προηγούμενη αξίωση της κατοχικής δύναμης. Αυτό είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής και αδυναμία απαλλαγής από φοβικά σύνδρομα.

Το πιο εύκολο είναι να μπαίνουν ταμπέλες. Όποιος έχει ενστάσεις ή προβληματισμούς, δεν θέλει λύση! Όσοι δέχονται την όποια λύση θέλουν; Τα ερωτήματα, όμως, πρέπει να απαντηθούν από τους οπαδούς της “τελευταίας ευκαιρίας”, που βλέπουν μονίμως το χαλί να χάνεται κάτω από τα πόδια μας. Όταν οι μοιρολογούντες αναφέρονται σε λύση του Κυπριακού, εννοούν πως το κράτος θα λειτουργεί με τουρκικά βέτο, εξίσωση στην πράξη πλειοψηφίας και μειοψηφίας;

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Πληρώνει την ατολμία της η Αθήνα: Άφησε ελεύθερο πεδίο για συνεργασία Τουρκίας-Αιγύπτου…
Sunday
07/03/2021
11:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ Κώστ. Βενιζέλος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: “Ατολμία” λέγεται το “Άφησε ελεύθερο πεδίο για συνεργασία Τουρκίας-Αιγύπτου”;

Και η Συμφωνία ΔΩΡΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΓΥΠΤΟ (ταυτόχρονα απεμπόληση μέσης γραμμής υπέρ της Τουρκίας), πώς λέγεται;;;

Έχουμε και λέμε:

(1) — “Ατολμία“, ο Κώστας Βενιζέλος.

(2) — “Φοβάμαι πως τα έκαναν σαλάτα” ο Μιχάλης Ιγνατίου  ( http://greek-market-research.com/article/fovamai-pos-ta-ekanan-salata-me-tin-aigypto-to-israil-kai-tin-kypro-ora-na-xypnisoyme/ ) .

(3) — “Τραγικό λάθος”-“Απερισκεψία“, ο Θεόδωρος Καρυώτης  ( http://greek-market-research.com/article/to-fantasma-tis-aoz-planatai-apeilitika-stin-thalassa-mas-to-tragiko-lathos-tis-elladas/ ) .

Αυτές οι, δίκην κριτικών στηριγμάτων προς τους Μνημονιακούς Κυβερνώντες, επιστημονικές και δημοσιογραφικές διατυπώσεις ΔΕΝ συνάδουν με το υπόλοιπο, στην ουσία ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ υλικό των σχετικών δημοσιευμάτων.

Το υλικό αυτών των δημοσιευμάτων, παραπέμπει ευθέως προς “ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ  “τι κι αν είναι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΘΕΛΟΚΑΤΟΧΗ” Αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού από τις άλλες δυνάμεις”  όπως αναλύεται στην ανάρτηση της G-M-R: http://greek-market-research.com/article/diakiryxi-gia-tin-kypro-poia-lysi-tektainetai-sto-kypriako-giati-i-kypros-kai-i-ellada-symfonoyn-kai-epispeydoyn-na-symmetaschoyn-se-nea-pentameri-diaskepsi-ypografoyn-22-prosopikotites/ .

_.

 

 

Κώστας Βενιζέλος, 7 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

Σοβαρό προβληματισμό στην Αθήνα προκαλεί η κίνηση του Καΐρου σε ό,τι αφορά τις οριοθετήσεις θαλασσίων ζωνών, ανατολικά του 28ου μεσημβρινού.

Αναλυτές θεωρούν πως αυτή η κίνηση αφήνει περιθώρια συνεργασίας της Αιγύπτου με την κατοχική Τουρκία. Η Αθήνα, που πληρώνει την ατολμία της και την απόφασή της για τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο, σπεύδει τώρα να ξεκαθαρίσει το τοπίο, με την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, αύριο Δευτέρα, στο Κάιρο.

Σημειώνεται συναφώς ότι υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Αιγύπτου αλ Σίσι. Όπως δε έγινε γνωστό, ο κ. Δένδιας επιστρέφοντας από το Κάιρο θα σταθμεύσει στη Λευκωσία για να ενημερωθεί και για τις διαβουλεύσεις, που θα έχει η απεσταλμένη του ΟΗΕ, κ. Λουτ.

(more…)

Η στημένη Πενταμερής και το συστημένο μήνυμα του Ερντογάν
Sunday
28/02/2021
03:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 26 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Μετά από αρκετή δυστοκία και τις αλλαγές ημερομηνιών, ως αποτέλεσμα των τουρκικών απαιτήσεων και σχεδιασμών, ανακοινώθηκε η σύγκληση άτυπης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό ( 27-29 Απριλίου, στη Γενεύη). Η Τουρκία καθόρισε και τις ημερομηνίες καθώς ως γνωστό αυτές συζητούνται από το Δεκέμβριο. Είναι προφανές πως το θέμα του χρόνου συνδέεται και με τα όσα διαδραματίζονται στην ΕΕ.

Συνδέεται με την ισχυρή τάση, που υπάρχει εντός της Ένωσης, που δεν θέλει η κατοχική Τουρκία να υποστεί κυρώσεις για τις έκνομες ενέργειες της, αλλά να ενισχυθεί, να πάρει δώρα, ώστε να αναθερμανθούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα, «ο σκοπός της συνάντησης θα είναι να προσδιοριστεί αν υπάρχει κοινό έδαφος για να διαπραγματευτούν τα μέρη μια διαρκή λύση του κυπριακού προβλήματος, εντός ενός προβλεπτού ορίζοντα». Από αυτή την αναφορά προκύπτουν δυο στοιχεία:

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Να ξεφύγει ο ελληνισμός από την πεπατημένη στο Κυπριακό
Sunday
14/02/2021
23:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR: ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: «Είναι, πάντως, απορίας άξιον πως οι υπέρμαχοι, δήθεν, της λύσης του Κυπριακού καταφεύγουν σε φόρμουλες που ενισχύουν τις διαχωριστές ρυθμίσεις και θέλουν να σπρώξουν τις συζητήσεις, όπως ισχύει και στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, σε ένα πολιτειακό μόρφωμα που θα βαθαίνει τον διαχωρισμό, θα δημιουργεί αντιπαραθέσεις και θα αυξάνει τις εθνικιστικές εξάρσεις. Η πολιτική τους απέτυχε γι’ αυτό και αναζητούν απελπισμένα άλλες επιλογές. Το δυστύχημα είναι πως στρέφονται προς χειρότερες επιλογές»

_.

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 17 Oκτωβρίου 2018

 

 

 

 

Πυκνές και συνεχείς οι πολιτικές εξελίξεις που αφορούν την Κύπρο το τελευταίο διάστημα. Από το πώς θα προχωρήσουν οι προγραμματισμένες έρευνες για υδρογονάνθρακες από την Κυπριακή Δημοκρατία μέχρι το πώς εξελίσσεται η διαδικασία «επίλυσης» του Κυπριακού. Για όλα αυτά μιλήσαμε με τον Κώστα Βενιζέλο σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Ο Κώστας Βενιζέλος είναι δημοσιογράφος στην Κύπρο, αρχισυντάκτης στην κυπριακή εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος από το 2003 μέχρι το 2017 και έκτοτε αρθρογράφος της ίδιας εφημερίδας και των ιστοσελίδων Hellas Journal και Απόψεις. Επίσης είναι διδάκτορας Επικοινωνίας και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης. 

Η Ελλάδα και η Κύπρος ζουν υπό ένα καθεστώς καθημερινών τουρκικών απειλών. Ο πρόεδρος της Τουρκίας αμφισβητεί την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, απειλεί να πραγματοποιήσει παράνομες γεωτρήσεις και δηλώνει έτοιμος να παρεμποδίσει τις προγραμματισμένες έρευνες των ExxonMobil και Total στο Νησί. Πιστεύετε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θερμό επεισόδιο, ή οι τουρκικές απειλές δοκιμάζουν την αποφασιστικότητα της κυπριακής ηγεσίας;

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα θερμό επεισόδιο, όταν μάλιστα πρόκειται για την Τουρκία, η οποία ασκείται ενίοτε σε ακραία σενάρια. Ωστόσο, οι επιλογές που φαίνεται να έχει σε περίπτωση που θα παρέμβει στη διάρκεια γεωτρήσεων είναι οι εξής:

  • Να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις στις ίδιες περιοχές των γεωτρήσεων. Αυτή η επιλογή φαντάζει η πλέον επικρατέστερη. Θα συντηρεί κλίμα έντασης και θα προκαλεί αντιδράσεις, θα εκφοβίζει, χωρίς να φθάσει στα άκρα. Αν κοπεί το σχοινί κόπηκε, δεν θα είναι όμως πρώτη επιλογή. Στόχος, η αμφισβήτηση των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και η δημιουργία γκρίζων ζωνών. Θα στοχεύει, όμως, πάντα να διαμορφώσει τέτοια δεδομένα που θα οδηγήσουν σε δεύτερες σκέψεις την Λευκωσία, να παγώσει το πρόγραμμα. Αυτό, όμως, δεν εξαρτάται από την κυπριακή κυβέρνηση μόνο, αλλά και από τις εταιρείες, που επενδύουν χρήματα.
  • Το ενδεχόμενο να κάνει δική της γεώτρηση είναι σήμερα σχεδόν αδύνατον εκτός κι εάν επιλέξει περιοχή κοντά στις ακτές, όπως είναι ο κόλπος της Αμμοχώστου, Απόστολος Ανδρέας ή κοντά στον Ακάμα (ακούστηκε και κοντά στην Αττάλεια, αλλά αυτό δεν θα προκαλέσει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα από αυτούς, δηλαδή να επηρεάσουν τις κυπριακές έρευνες). Το γεωτρύπανο «Πορθητής», όπως και αυτό που συζητούν να αγοράσουν, δεν έχει τη δυνατότητα να τρυπήσει σε βαθιά νερά, όπως είναι αυτά νοτίως της Κύπρου. Σημειώνεται, συναφώς, ότι η αποχώρηση του ξένου προσωπικού (Νορβηγοί) από τον «Πορθητή», αποτελεί επιπρόσθετο εμπόδιο. Είναι σαφές πως τούτο έγινε επειδή είχαν προειδοποιηθεί –από την Λευκωσία– πως εάν συμμετείχαν σε παράνομες έρευνες και γεωτρήσεις, θα είχαν κόστος με νομικές επιπτώσεις για τον καθένα προσωπικά αλλά και την εταιρεία.

Είναι σαφές πως οι Τούρκοι δεν προτίθενται να παρενοχλήσουν την αμερικανική ExxonMobil, καθώς το θαλασσοτεμάχιο 10 δεν είναι στις λεγόμενες γκρίζες ζώνες που έχουν δημιουργήσει. Η πραγματικότητα είναι πως δεν μπορούν, για προφανείς λόγους, να παρενοχλήσουν το γεωτρύπανο της ExxonMobil.

(more…)

Οι δύο κυριαρχίες και η “τρύπια” ομπρέλα
Sunday
14/02/2021
19:22 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 14 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Είτε οι συζητήσεις στην άτυπη Πενταμερή Διάσκεψη θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο λόγω του χάσματος που υπάρχει στις εκατέρωθεν θέσεις είτε η ελληνοκυπριακή πλευρά θα προσεγγίσει τις τουρκικές επιδιώξεις. Αυτή είναι η θεώρηση της Άγκυρας αλλά και η εκτίμηση τρίτων που εμπλέκονται στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και κινούνται παρασκηνιακά για να “βοηθήσουν” τις προσπάθειες.

Και στις δύο περιπτώσεις η ελληνική πλευρά θα είναι η χαμένη καθώς ούτε ένα νέο αδιέξοδο την εξυπηρετεί ούτε ασφαλώς και η προσαρμογή στις τουρκικές απαιτήσεις, για συνομοσπονδιακή λύση. Όσο πλησιάζουν οι εξελίξεις, η κατοχική Τουρκία επιβαρύνει το ήδη αρνητικό κλίμα τόσο με τη ρητορική της όσο και με τις κινήσεις εδραίωσης των τετελεσμένων.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις του Ερντογάν και των συνεργατών τους, η επιμονή για λύση δύο κρατών, οι απειλές αλλά και οι προσβλητικές αναφορές του Τούρκου Προέδρου, αποτελούν ένα παιχνίδι διαμόρφωσης ακραίου σκηνικού. Οι Τούρκοι στήνουν δικό τους σκηνικό και θέλουν, διά της ισχύος να το επιβάλουν και να σύρουν την ελληνική πλευρά στα δικά τους μέτρα.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Υπάρχει τρόπος το καράβι να μην πέσει στα βράχια
Wednesday
10/02/2021
16:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστ. Βενιζέλος
0

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 10 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Με τις επισκέψεις, τις δηλώσεις, τις διακηρύξεις προθέσεων το Κυπριακό δεν θα λυθεί. Επίσης δεν θα λυθεί επειδή θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη σύναξη, όπως η άτυπη Πενταμερής Διάσκεψη, που προγραμματίζεται τον Μάρτιο από τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς είναι σαφές πως η συμμετοχή δεν διασφαλίζει ούτε καν τα αυτονόητα. Η κατοχική Τουρκία έχει διευρύνει την ατζέντα, θέτοντας ζητήματα που αφορούν τις ακραίες επιδιώξεις της. Κι αυτό το αποδέχθηκαν τόσα τα Ηνωμένα Έθνη όσο και το Λονδίνο.

Η Λευκωσία όπως και η Αθήνα, όπως προέκυψε και από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κύπρο, την περασμένη Δευτέρα, υποστηρίζουν «επανέναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου νοείται μόνο εντός των υφιστάμενων και δεσμευτικών ορίων» (Κ. Μητσοτάκης). Αυτή η τοποθέτηση θα έχει σημασία εάν διασφαλιζόταν πριν να διαμορφωθεί το σκηνικό για την Πενταμερή.

Εκ των υστέρων μάλλον γίνεται για την τιμή των όπλων. Για να καταγραφεί. Γιατί, θα πρέπει να το σημειώσουμε, πως η κοινή δήλωση Αναστασιάδη και Τατάρ της 3ης Νοεμβρίου 2020 δεν αναφέρεται στη βάση των διαπραγματεύσεων, ούτε και στα ψηφίσματα. Κι αυτό επειδή η τουρκική πλευρά δεν αποδεχόταν να περιληφθούν στο κείμενο.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Η βαριά σκιά της συνομοσπονδίας πάνω από την Κύπρο
Saturday
09/01/2021
20:29 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR: “…το Κυπριακό που είναι εν πολλοίς τουρκικό πρόβλημα, καθώς από την Άγκυρα δημιουργήθηκε, μπορεί μόνο να επιλυθεί εάν αρθούν τα κατοχικά δεδομένα και όχι να νομιμοποιηθούν.

Όμως, με πολίτες, Κύπριους και Έλληνες, με λόγια μόνο χωρίς αντί-δράσεις, οδεύουμε προς Ελληνο-Κυπριακή κυβερνητική εθελοδικαίωση της Τουρκικής κατοχής στην Κύπρο.

_.

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 6 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Όσοι έχουν να διατυπώσουν κάτι διαφορετικό στο Κυπριακό, οφείλουν να το αναφέρουν χωρίς περιστροφές. Μια από τις πολλές στρεβλώσεις που κυνηγά το εθνικό θέμα, είναι η προσφυγή στην ανέξοδη συνθηματολογία, που χαρακτηρίζει διαχειριστές και μη. Είναι η οδός της πεπατημένης, να υποστηρίζεται ένα αφήγημα, το οποίο είναι αποδεδειγμένα αδιέξοδο.

Κάποιοι βολεμένοι, πολλές φορές έχουν την τάση να κρύβονται πίσω από τους τρίτους, από ταμπέλες, διακηρύξεις, που δεν υποστηρίζονται από πολιτικές δράσεις. Επί της ουσίας αποφεύγουν την αλήθεια. Και η αλήθεια δεν είναι το γνωστό αφήγημα ότι «είμαστε αδύνατοι», ότι «δεν έχουμε επιλογή» και ότι πρέπει να ακούμε τις παραινέσεις τρίτων και να ικανοποιούνται οι αξιώσεις της κατοχικής Τουρκίας. Η αλήθεια βρίσκεται στις πραγματικότητες.

Και αυτές αφορούν το γεγονός ότι το Κυπριακό που είναι εν πολλοίς τουρκικό πρόβλημα, καθώς από την Άγκυρα δημιουργήθηκε, μπορεί μόνο να επιλυθεί εάν αρθούν τα κατοχικά δεδομένα και όχι να νομιμοποιηθούν. Η πραγματικότητα δεν είναι η αναγνώριση των τετελεσμένων, που θα φέρουν μια βολική ταμπέλα, που οι μεν θα τη “διαβάζουν” διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και οι δε συνομοσπονδία. Και στο τέλος αυτό που θα ισχύει είναι η τουρκική εκδοχή, που θα διασφαλίζει τον εσαεί έλεγχο ολόκληρου του νησιού.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

123