ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η επικινδυνότητα των ισχυρών και η ισχύς των επικινδύνων: παραλλαγές μιας μη συμβατικής πραγματικότητας
Friday
29/03/2024
20:12 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Βίκυ Βασιλαντωνοπούλου ΔΙΑΠΛΟΚΗ
0

Σχόλιο GMR: Για τις ανάγκες αρχείου της ιστοσελίδας αλλά και ενημέρωση κάθε αναγνώστη μεταφέρουμε μέρος του κειμένου από τον πιο κάτω σύνδεσμο Εξουσίες, επιστημονική ουδετερότητα και εγκληματολογικός λόγος Εξουσίες, επιστημονική ουδετερότητα και εγκληματολογικός λόγος (eemeke.org)

από το 1ο Συνέδριο της ΕΕΜΕΚΕ, Αθήνα 24-27 Μαίου 2016

και από την σελίδα 180 και έπειτα κείμενο της κ. Βίκης Βασιλαντωνοπούλου με τίτλο “Η επικινδυνότητα των ισχυρών και η ισχύς των επικινδύνων: παραλλαγές μιας μη συμβατικής πραγματικότητας

_.

 

 

 

Βίκυ Βασιλαντωνοπούλου, 24-27 Μαίου 2016

 

 

 

 

… Όταν ο κίνδυνος της οικονομικής κατάρρευσης είναι πλέον προ των πυλών, επιστρατεύεται η τόσο κατά τα άλλα δαιμονοποιημένη έννοια της κρατικής παρέμβασης. Το εκ πρώτης όψεως παράδοξο, που θέλει μπροστά στο ενδεχόμενο μιας παγκόσμιας κεφαλαιακής ανεπάρκειας και οικονομικής ύφεσης να βάζουν πλάτη οι εθνικές οικονομίες, ως σταθερές πηγές κεφαλαιακής ρευστότητας, υπακούει στη λογική που διατρέχει τη χρηματοπιστωτική τάξη πραγμάτων.

Σύμφωνα με τους εξισωτικούς υπολογισμούς που ακολουθούν, η συγκέντρωση του κέρδους είναι αντιστρόφως ανάλογη με τον καταμερισμό του κινδύνου, καθώς και των επιβλαβών συνεπειών των σχετικών ριψοκίνδυνων πρακτικών, ο οποίος οφείλει να επιμερίζεται σε όσο το δυνατόν περισσότερα υποκείμενα (Wac-quant L., 2001).

Η ανάποδη ανάγνωση μιας τέτοιας λογικής αποκαλύπτει, ότι στόχος των χρηματοπιστωτικών πρακτικών καταλήγει να γίνεται βεβιασμένα ο καθένας μας, όχι μόνο στη συλλογική του διάσταση, αλλά και ατομικά. Το ίδιο αποκαλυπτική είναι και η επανάληψη με την οποία περιστρέφεται αυτός ο φαύλος κύκλος της τιτλοποίησης του κινδύνου και κατόπιν της κρατικής χρηματοδότησης και αποσόβησης
του, που περαιτέρω μεταφράζεται σε περικοπές των δημοσίων δαπανών, σε περιστολές των δημοσίων αγαθών και δικαιωμάτων, σε υποβιβασμό του δημοσίου βίου, αλλά ταυτοχρόνως και σε πολλαπλασιασμό των ιδιωτικών κερδών, σε όλο και μεγαλύτερη σώρευση κεφαλαίου και τελικά στη παγίωση μιας νέας ολιγαρχίας.

(more…)

40 επιχειρηματίες καταγγέλλουν τον Τράγκα για εκβιασμό: Και τα 5+20 εκατ. από τον Λαυρεντιάδη
Saturday
11/06/2022
14:15 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώρ. Τράγκας ΔΙΑΠΛΟΚΗ
0

Σχόλιο GMR: Αποκαλυπτικότατος υπήρξε ο Γιώργος Τράγκας κατά των μνημονίων, ως ένα σημείο όμως μόνο. Ως εκεί που ετίθετο θέμα μηνύσεων εσχάτης προδοσίας. Α, και σε δεύτερο θέμα, το θέμα του Εθνικού Νομίσματος. Κατά τα λοιπά, Πιστός και το ΔΗΛΩΝΕ, στην “Πρεσβεία της Παναχράντου” διπλα στην Πλατεία Μαβίλη.

Πολλοί δημιούργησαν ποικίλες σχέσεις μαζί του, θα τα βρει, ΙΣΩΣ(;;;) η Δικαιοσύνη, γι’ αυτούς που τον πλησίασαν. Για τις πολιτικές βρωμοσυναλλαγές του Γιώργου Τράγκα μετ’ άλλων διαττόντων πολιτικών αστέρων βέβαια, καμιά κουβέντα. Εξ άλλου ειναι τεράστια η μπόχα του “κοινοβουλευτισμού των κομμάτων” (με λίγες εξαιρέσεις πολιτικές ή ανθρωπιάς, οι δευτερες ίσως περισσότερες, που διακρίναμε σε πρόσωπα) και στο απυρόβλητο για μεγάλα εγκλήματα, λόγω της ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κομματικοεισαγγελικοδικαστικης ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ συν την διαπλοκή ΜΜΕ-κομμάτων.

Βέβαια, για να μην πούμε μόνο κακή κριτική για τον αποβιώσαντα, αν η Ελληνική Δικαιοσύνη λειτουργούσε μακριά από την διαπλοκή της με τα κόμματα, επόμενα και στην έξωθεν εξάρτηση, οι καταγγελίες του Γιώργου Τράγκα (που εντάσσονταν στο συγκεκριμένο πλαίσιο εξυπηρέτησης αμερικανικών συμφερόντων κατά της Γερμανίας) θα είχαν ανοίξει δικογραφία βάσει της έκθεσης-υπόδειξης του ΟΗΕ https://greek-market-research.com/clink/oie-apaitisi-gia-l-e-ch-amp-logodosia-ypaition/

Παρακάτω βλέπετε την περίπτωση προαγωγής Αρεοπαγίτη του Εφέτη Δημ. Γυφτάκη Προαγωγές στον Αρειο Πάγο ο οποίος λόγω “προσωπικής στεναχώριας” άφησε να παραγραφεί αδίκημα μεγάλης διακίνησης ναρκωτικών Από την έδρα στο εδώλιο. Ίδιες περιπτώσεις, ΩΣ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ ΓΝΩΣΤΟΝ, αφθονούν.

_.

 

 

 

hellasjournal_com, 8 Ιουνίου 2022

 

 

 

 

Όλοι σήμερα απορούν πως, ο εκδότης – επιχειρηματίας – wannabe πολιτικός, Γιώργος Τράγκας έφτιαξε μια αμύθητη περιουσίαγια τα αντικειμενικά δεδομένα της παγκόσμιας δημοσιογραφίας.

Κι όμως οι απαντήσεις είναι τελικά απλές. Αρκεί κάποια αρμόδια αρχή να ψάχνει, όσοι ξέρουν να μιλάνε και όλοι μας να θυμόμαστε τοποθετώντας τις ψηφίδες στο σωστό σημείο του παζλ.

Όσο ζούσε όλοι κάτι είχαν ακούσει, κάτι σκέφτονταν αλλά κανείς δεν είχε ασχοληθεί με το θέμα του. Τώρα πλέον όλα μπαίνουν στη θέση τους.

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (αυτό που απλά ονομάζουμε Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος) απέδειξε πως όποιος θέλει να ψάξει βρίσκει. Και μάλιστα σχετικά εύκολα.

 

Η εντολή δέσμευση από τον Βουρλιώτη

Ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να δεσμευθεί όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία του οπουδήποτε στον κόσμο. Και δεν ήταν λίγα: 17 πολυτελή διαμερίσματα και βίλες, καταθέσεις, θυρίδες με τουλάχιστον 10 ράβδους χρυσού χωρίς νομιμοποιητικά στοιχεία και πολλά ακόμη που δεν έχουν γίνει γνωστά. Κάποιοι τα υπολογίζουν σε τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ.

Μέσα από τις 60 σελίδες του πορίσματος της Αρχής αλλά και με συνδυαστικές μαρτυρίες πρώην συνεργατών του και επιχειρηματιών που καταθέτουν στις αρχές αρχίζει να σχηματοποιείται ο απλός τρόπος με τον οποίος «εργαζόταν» ο Γιώργος Τράγκας.

(more…)

Καρκίνωμα η διαφθορά στην Κύπρο – Λύτρωση οι εκλογές
Saturday
17/10/2020
16:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

Σχόλιο GMR: Οι δημοσιογράφοι ΔΕΝ διανοούνται ΛΥΤΡΩΣΗ μέσω Λυτρωτικής Λαϊκής Παρέμβασης αγωνιστικά-δικαιϊκά-πολιτικά ΤΡΙΠΛΟΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗΣ.

Τι σου κάνει το άτιμο το δημοσιογραφικοσυστημικό υπεράνω λαού και πατρίδας STATUS!!!

._

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 17 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Οι θεσμοί είναι στον αέρα. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με αυτά τα δεδομένα. Δεν μπορεί να λειτουργήσει αναμένοντας μέχρι να προβληθεί το επόμενο βίντεο από τον τηλεοπτικό σταθμό “Αλ Τζαζίρα”, για να διαπιστωθεί ποιοι άλλοι ενδεχομένως να εμπλέκονται. Δεν μπορεί το κράτος να είναι υπό απειλή και εκβιασμό, αιχμάλωτο διαφόρων εξωγενών και εσωτερικών παραγόντων.

Στις Βρυξέλλες ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μια ενδελεχή έρευνα για να εξετάσουν τις διαδικασίες παραχώρησης (πώλησης) ευρωπαϊκών διαβατηρίων. Και όταν και όποτε αρχίσει αυτή η έρευνα από την ΕΕ, δεν αναμένεται ότι θα βρούμε και πολλούς να μας υποστηρίξουν. Κάποιοι θα σπεύσουν με χαρά να “τυλίξουν” την Κυπριακή Δημοκρατία σε μια “λαδόκολλα” και να μας παραδώσουν στην πυρά!

Αναζητώντας σκοπιμότητες μπορούν να βρεθούν άπειρες. Και να τεκμηριωθούν καθώς τα συμφέροντα είναι πολλά και πολύ μεγαλύτερα από αυτά της Κύπρου, που έστω και μικρά φαίνεται να ενοχλούν. Όμως, αυτή είναι η μια διάσταση. Η άλλη, σοβαρότατη και άκρως επικίνδυνη για τη χώρα, είναι να παρακολουθούμε “μαθήματα” παράκαμψης των νόμων των διαδικασιών, υπονόμευσης της χώρας από ανθρώπους, που υποτίθεται έχουν ταχθεί να την προστατεύουν και να την υπερασπίζονται.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

ΕΓΚΩΜΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ “ΦΙΛΗ” ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Friday
18/09/2020
14:51 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αικ. Σακελλαροπούλου ΔΙΑΠΛΟΚΗ Ευάγ. Βενιζέλος ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR: Έχετε ακουστά για πολιτικοδικαστική και μάλιστα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ διαπλοκή; (Εσείς οι αντιμνημονιακοί, “ο καθένας χώρια”, επιστήμονες και διανοούμενοι. Έπειτα φταίει η “μικροαστική θάλασσα”, εδώ)

._

 

 

 

Ευάγ. Βενιζέλος, 17 Ιανουαρίου 2020

 

 

 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε τη χαρά του για την επιλογή της από τον πρωθυπουργό προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η λύπη μου για τη δεοντολογικά επιβεβλημένη αποχή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου από τη σημερινή εκδήλωση του Κύκλου στην οποία με μεγάλη, όπως πάντα, προθυμία είχε δεχθεί να μετάσχει – μαζί με τους Πρόεδρους του Αρείου Πάγου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου – αντισταθμίζεται στο πολλαπλάσιο από τη χαρά μου για τις τελευταίες εξελίξεις», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου κατά την έναρξη της εκδήλωσης του Κύκλου ιδεών «Η εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ως θεμελιώδης προϋπόθεση σεβασμού της ΕΣΔΑ».

 

Και συνέχισε: «Από τη χαρά μου για την επιλογή της από τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να εκλεγεί στον πολιτειακό θώκο και να καταστεί η πρώτη Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Το γεγονός ότι η επιλογή του Πρωθυπουργού έγινε αποδεκτή από το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης και τη συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων προσδίδει στη, μετά βεβαιότητος, αναμενόμενη, εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου την ερχόμενη Τετάρτη, τις διαστάσεις μιας συναινετικής και ομόθυμης εκλογής και φωτίζει τη συνταγματική περιγραφή της θεσμικής αποστολής του Αρχηγού του Κράτους.

 

(more…)

Η πολιτική του ποδοσφαίρου σε κρίση
Saturday
15/02/2020
15:45 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΙΑΠΛΟΚΗ Πέτρ. Μηλιαράκης
0

Σχόλιο GMR:   μόνο η «ανυπακοή» μπορεί να επιλύσει τις διαφορές με γνώμονα το γενικότερο δημόσιο συμφέρον και όχι το ιδιοτελές συμφέρον οιουδήποτε παράγοντα της οικονομικής και δημόσιας ζωής“, μας προτρέπει ο εξαιρετικός νομικός κος Μηλιαράκης. Επειδή η προτροπή του κου Μηλιαράκη φέρει ΑΥΤΟ το ειδικό βάρος του ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ δικηγόρου, καλόν θα είναι, όσοι θέλουν να λέγονται αντιμνημονιακοί, να ΤΗΝ αξιοποιήσουν ενώπιοι-ενωπίω της (“ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ-ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ”) ΕισαγγελικοΔικαστικής Εξουσίας (Πρόεδρο & Εισαγγελέα Α.Π.), και κατά του οποιουδήποτε (κατά την γνώμη τους) παράγοντα της οικονομικής και Δημόσιας ζωής, πχ, κατά των επωνύμως διαπλεκομένων ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ πολιτικοτηλεοπτικών ένθεν και ένθεν ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ, λέμε τώρα…

 

 

 

Πέτ. Μηλιαράκης, 11 Φεβρουαρίου 2020

 

 

 

Η πρόσφατη κρίση του ποδοσφαίρου που αφορά αναπαραγωγή της κρίσης, έφερε στο επίκεντρο (για μια ακόμη φορά) τη σύγκρουση συμφερόντων. Τη σύγκρουση συμφερόντων παραγόντων της οικονομικής ζωής όπου με αιχμή δόρατος το οπαδικό φρόνημα και την αγορά Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών (ΠΑΕ), επιδιώκεται η υπεράσπιση και εξυπηρέτηση λοιπών οικονομικών συμφερόντων, άσχετων με το ποδόσφαιρο. Αυτά πλέον είναι πασίδηλα στην κοινωνία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια της «ευρεσιτεχνίας» των πολιτικών της κατάφερε: αφενός α) να οξύνει την κρίση του ποδοσφαίρου και αφετέρου β) να δυσαρεστήσει τους πάντες. Ό,τι και εάν επιχείρησε στη συνέχεια, ακόμη και από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προδήλως είναι ατελέσφορο, καθόσον η κρίση είναι ενεστώσα.

(more…)

Σοβαρότατες καταγγελίες Ράικου για Παπαγγελόπουλο
Wednesday
25/09/2019
08:15 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Παπαγγελόπουλος ΔΙΑΠΛΟΚΗ
0

Σχόλιο GMR: Κακός Χαμός-Πέρα Βρέχει!

Κακός Χαμός στα ενδότερα της πολιτικοδικαστικής ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

Ένα αντιμνημονιακό κιχ βρε παιδιά, αγαπητοί επώνυμοι δημοσιολογούντες και πολιτευόμενοι, κατά της φιλομνημονιακής ΠολιτικοΔικαστικής διαπλοκής;!

 

 

 

newsit, 24 Σεπτεμβρίου 2019

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Ράικου, είναι «καταπέλτης» για τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis. Κατονομάζει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ως τον «Ρασπούτιν» και όπως φέρεται να έχει καταθέσει, έτσι αποκαλούσε και ίδιος τον εαυτό του.

Η κυρία Ράικου σε κάποιο σημείο της κατάθεσής της, φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι την πήρε τηλέφωνο ο κ. Παπαγγελόπουλος και την ρώτησε γιατί δεν στέλνει το φάκελο στη Βουλή. Η ίδια φέρεται ότι απάντησε: «Υπουργέ εγώ δεν στέλνω κανένα φάκελο χωρίς στοιχεία«, με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης να επιμένει λέγοντας «στείλε εσύ το φάκελο στην Δικαιοσύνη και τα στοιχεία θα τα αναλάβουν άλλοι».

«Εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής«, φέρεται να απάντησε η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς για να πάρει την απάντηση από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο: «Με αυτή τη σχολή που είσαι να δούμε αν θα σου βγει σε καλό».

(more…)

Συνάντηση Δικαστών και Εισαγγελέων με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης
Wednesday
31/07/2019
21:00 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
0

Σχόλιο GMR : Η G-M-R λειτουργεί για ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ, τα ΤΙ και τα ΔΙΟΤΙ, δέκα μνημονιακών ετών, δέκα ετών ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, αδικήματος ποινικού και διαρκώς αυτόφωρου. Εδώ ταιριάζει να θυμίσουμε την απόφαση της Ένωσης Δ&Ε, για διενέργεια πανδικαστικού συνεδρίου για την συνταγματικότητα (ή μή), των μνημονίων.

Αυτή την απόφαση την “κατάπιαν”, α) η πολιτικοδικαστική διαπλοκή, β) η μετά φανατισμού “αντιμνημονιακή” υποστήριξη του “τι κι αν είναι κατοχικός” αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού.

Έπειτα (και πάντα) φταίει ο “καναπές”, ενώ οι καναπέδες της Βουλής είναι για τους επιδέξιους κώλους.

 

 

 

 

newsBeast , 31 Ιουλίου 2019

 

 

Τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του θεσμού και τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς

 

Σε «πολύ θετικό κλίμα» πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση στη συνάντηση τέθηκαν «όλα τα άμεσα και επείγοντα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του θεσμού και τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.

Ειδικότερα συζητήθηκε:

  • το ζήτημα της αύξησης των οργανικών θέσεων στον ίδιο τουλάχιστον αριθμό με αυτόν που προβλέπει η πρόσφατη ΠΝΠ (ΦΕΚ Α’ 106/2019),
  • οι αναγκαίες τροποποιήσεις στους δύο νέους Ποινικούς Κώδικες,
  • η κατάργηση του ν. 4512/2018 κατά το σκέλος που αφορά την υποχρεωτικότητα της ιδιωτικής διαμεσολάβησης και η θεσμοθέτηση της δικαστικής μεσολάβησης σύμφωνα με το προτεινόμενο από την Ένωσή μας σχέδιο,
  • η άμεση κάλυψη των κενών θέσεων Ειρηνοδικών,
  • η προώθηση και ολοκλήρωση του αιτήματός μας για ίδρυση κατεύθυνσης Ειρηνοδικών στην Εθνική Σχολή Δικαστών,
  • η άμεση ενσωμάτωση των μισθολογικών ωριμάνσεων και των χρονοεπιδομάτων και για το τρέχον έτος και η καταβολή των οφειλομένων για την περίοδο 2017-2018,
  • η εξέταση της δυνατότητας αύξησης του αριθμού των Προέδρων Εφετών σε αριθμό που αντιστοιχεί στους προεδρεύοντες Εφέτες των Εφετείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά,
  • η ελεύθερη πρόσβαση στην ΤΝΠ «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ» του Δ.Σ.Α. για τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς και ο καθορισμός αμοιβής για τους δικαστικούς λειτουργούς που συμμετέχουν σε πειθαρχικά συμβούλια».

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου», τονίζει η Ένωση, «εξετάζει θετικά τα αιτήματά μας και δεσμεύτηκε να απαντήσει σύντομα σε πολλά από αυτά».

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

Οι παραγραφές του νέου Ποινικού Κώδικα σε εμβληματικές δίκες δημιουργεί αίσθηση ατιμωρησίας
Thursday
18/07/2019
14:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
0

Σχόλιο GMR : …δημιουργεί αίσθηση ατιμωρησίας,…, η δημιουργεί ΚΑΘΕΣΤΩΣ ατιμωρησίας;;;

Βέβαια, για ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ αντιμνημονιακούς πολιτευόμενους (που από το 2010 αλώνουν όλα τα ΜΜΕ καταφερόμενοι εναντίον πάντων των μη οπαδών-ψηφοφόρων), “το θέμα είναι πολιτικό” και μάλιστα θέμα πολιτικής σταδιοδρομίας μακράν της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

 


 

Newsbeast_gr, 17 Ιουλίου 2019

 

Τα 250.000 ευρώ στην υπόθεση Μυτιληναίου-Νέζη, η απαλλαγή στη Siemens και η αποφυλάκιση του Φλώρου

 

Το βλέμμα είναι στραμμένο στη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα προχωρήσει στην αλλαγή όλων των «προβληματικών άρθρων» του νέου Ποινικού Κώδικα. Η εφαρμογή του από τους δικαστές δημιουργεί αναταράξεις και εύλογες απορίες για ενδεχόμενη σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από ρυθμίσεις που, όπως σχολιάζουν νομικοί κύκλοι, αφήνουν στο απυρόβλητο πρωταγωνιστές υποθέσεων διαφθοράς μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος.

Λίγες μόλις ημέρες εφαρμογής του νέου Ποινικού Κώδικα χρειάστηκαν για να αναδειχθεί το μέγα θέμα που τόσο νομικοί όσο και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος είχαν εντοπίσει όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην ψήφιση διατάξεων που από πολλούς χαρακτηρίστηκαν «πλυντήριο».

(more…)

Οι πράκτορες της CIA ομολογούν ότι πλήρωσαν ΜΚΟ, Δημοσιογράφους και Πολιτικούς για να αποσιωπήσουν την σφαγή των Σέρβων
Tuesday
25/06/2019
23:27 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΙΑΠΛΟΚΗ Νίκος Σίμος ΣΕΡΒΙΑ
0

 

 

Νίκος Σίμος, —-> 2 Ιαν. 2019

 

Παρουσίαζαν πτώματα δολοφονημένων Σέρβων ως μουσουλμάνους – θύματα Σέρβων!

Ο πρώην πράκτορας της CIA Ρόμπερτ Μπέιρ είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων που αποκαλύπτουν τα μυστικά της υπηρεσίας, αλλά και των κυβερνήσεων του Μπιλ Κλίντον και του υιού του Τζόρτζ Μπους, του τζούνιορ.

Έχει πολλάκις συλληφθεί και κρατηθεί. Ο Μιτ Γουόσπουρ, ένας προσωπικός του φίλος εργαζόμενος στη Γερουσία, ο οποίος του έδινε πληροφορίες, έχει δολοφονηθεί.
Ως πράκτορας της CIA ο Μπέιρ εργάστηκε στη Γιουγκοσλαβία το 1991-94 και στη Μέση Ανατολή. Από την αποχώρησή του από την υπηρεσία και μετά έχει πολλάκις κατηγορήσει την κυβέρνηση Μπους ότι προκαλούσε πολέμους για το πετρέλαιο.

Σε συνέντευξή του, ο Μπέιρ προέβη σε εκπληκτικές αποκαλύψεις:
«Στη Γιουγκοσλαβία πήγα στις 12 Ιανουαρίου 1991, με ελικόπτερο, στο Σεράγεβο. Δουλειά μας ήταν να επιτηρούμε τους υποτιθέμενους Σέρβους τρομοκράτες ώστε να μην επιτεθούν στην πόλη. Μας είχαν ενημερώσει για μια οργάνωση με την ονομασία Ανώτερη Σερβία, η οποία σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις στην πόλη λόγω της επιθυμίας της Βοσνίας να αποσχιστεί από τη Γιουγκοσλαβία.

(more…)

Παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου
Wednesday
16/05/2018
22:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Τράπεζες ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΗΧΗΤΙΚΑ ΣτΕ
3

 

Σχόλιο G-M-R της 5 Φεβ. 2019 :    Για τον λόγο ότι μετά την παραίτηση του κ. Ν. Σακελλαρίου επικρατεί η άποψη και μάλιστα ακόμα χειρότερα η πεποίθησις ότι ο τέως Πρόεδρος του ΣτΕ ήταν μνημονιακός επειδή υπερψήφισε το 1ο μνημόνιο, παρακαλούμε τους αναγνώστες να διαβάσουν εδώ (το κείμενο του “εδώ” έχει τοποθετηθεί και ως συνέχεια της ανάρτησης με θέμα “Δολοφονία χαρακτήρα” στον Σακελλαρίου που παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΣτΕ – Τι είχε πει ο Συνταγματολόγος Γιώργος Κασσιμάτης ), όπου αναφέρεται σαφώς ότι τα ανωτέρω είναι διαστρέβλωση της αλήθειας καθόσον ο τέως Πρόεδρος του ΣτΕ ως Αντιπρόεδρος του ΣτΕ την εποχή εκείνη είχε αντιδράσει μαζί με τους κ.κ. Σ. Ρίζο ως αντιπρόεδρο και Ευδ. Γαλανού, Γ. Παπαμεντζελοπούλου, Γ. Παπαγεωργίου, Γ. Ποταμιά και Β. Καλαντζή και Μ. Καραμανώφ και Ι. Γράβαρη μειοψήφισαν στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

 

 

 

 

Την αποχώρησή του από την προεδρία του ΣτΕ ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Νίκος Σακελλαρίου.

Ο κ. Σακελλαρίου ανέφερε πως παραιτείται λόγω των διαρροών των διασκέψεων για τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων δεν τηρούν το δικαστικό απόρρητο κάτι που, όπως είπε, έχει επιφέρει πλήγμα στο ΣτΕ.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά «στην απόφαση μου αυτή κατέληξα μετά την πρόσφατη παραβίαση του απορρήτου της διασκέψεως του δικαστηρίου σχετικά με το νέο ασφαλιστικό σύστημα και την εύλογη αναταραχή που προκάλεσε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η αδιανόητη όσο και απαράδεκτη αυτή παραβίαση του δικαστικού απορρήτου την οποία αδυνατώ να ελέγξω επέφερε καίριο πλήγμα στο κύρος του ΣτΕ και δεν μου επιτρέπει πλέον να ασκώ τα δικαστικά μου καθήκοντα με την δέουσα ηρεμία και νηφαλιότητα. Η σημερινή μου απόφαση έστω κι αν απέχει λίγες μόνο ημέρες από την υποχρεωτική αποχώρησή μου δεν παύει όσο επιβεβλημένη και αν είναι να αποτελεί μια επώδυνη απόφαση για μένα που διανύω το 42ο έτος της δικαστικής μου σταδιοδρομίας». 

(more…)